- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
fluidkocka #57898 üzenetére
Nem törtek ki a cstlakozók. A feszültség láb rá van hajtva a földre. Akkor csinál ilyet a gép. Ki kell hajtogatni a lábakat és beregasztani valamivel a portot.
-
Gondwana
addikt
(ötletelés: lehetséges, hogy valamelyik USB portod zàrlatos és az melegìti? Konkrétan ExpressCard, mini PCIe, meg hasonlò helyeken, ràadàsul ezt DeviceManagerből sem tudod debuggolni, mert ott csak azt làtod, hogy egy eszköz milyen power-classra jelentkezik be, nem a tényleges fogyasztàsàt tudtommal)
-
fluidkocka
csendes tag
sziasztok!
Olyan problémával fordulok hozzátok hogy , van egy thinkpad t400 aminek az a hibája hogy indításnál egyszerűen nem reagál semmire. Konkrétan ezt írja "To interrupt normal start up, press the blue ThinkVantage button.". Természetesen megnyomtam az említett gombot de semmi nem történik. Semmire nem reagál, kikapcsolni is csak akkor lehet ha hosszan nyomom a power gombot. A bal oldali második USB műanyag tartó része kitört és vele együtt 2 érintkező is, és azóta van ez. Mindent próbáltam, aksi kivétel,winyó kivétel stb. de a hiba ugyan úgy fenn áll. Örülnék ha valaki érdemben tudna nekem segíteni mert nagy szükségem lenne a gépre! Üdv. -
-
PNP
őstag
X200 melegedés: szétszedtem, majd újra lesz pasztázva, illetve kap új thermal pad-et, bár szerintem a mostanival sincs baj. Viszont az a hely, ami melegnek érződik burkolaton keresztül, ott az ICH (I/O Controller Hub) figyel, ami viszont nem hűtött alkatrész. Viszont akkor az abból nyert hőfok információ miért pörgeti a ventit? Elvileg semmi hatása nincs rá, és gyakorlatban sem képes hűteni. Mi a teendő ilyenkor?
-
Fifi
őstag
Hátha valakit érdekel az eredmény:
1. Na kipróbáltam az x201-et ultrabase-ben és a Dell U2410-et DP-DP kábellel az oprendszer win7. Tökéletesen teszi a dolgát: mirror, extended, más felbontások, pivot minden első szóra. Legalább 10-szer bootoltam be, hátha egyszer csak elküldi power save módba a monitort, de nem.
Ergo a Delock aranyozott kábel mégis jó.2. Na mondom, akkor már csak az maradt, hogy a T410s sz@r vagy a linux driver. x201-ből win7-es SSD ki, ugyanezen SSD T410s-ba be: kicsit molyolt hisz az eltérő hardware miatt némi drivert kellett leszednie, de utána tette a dolgát. Többszöri boot után sincs power save mód.
Konklúzió: Dell U2410, T410s és a DP kábel jó, valahol a linux intel driverben vagy power managementben lesz a gond
Viszont azóta a debian-ban sem jött elő a hiba, minden megy első gombnyomásra idáig. Kop-kop.
Lehet, hogy megijedt, hogy win-re cserélem, ha nem úgy viselkedik, ahogy szeretném.Bye, Fifi
-
PNP
őstag
X200-hoz való thermal pad, gap pad, stb. méretekhez van valakinek dokumentációja? Vagy használjak mindenhova pasztát?
-
parkasz
senior tag
Hol kell lekérni a gyári kiépítését a egy notebooknak a lenovo oldalán?
az istennek sem találomtudom: júzer error, de pedig esküszöm a könyvjezők közé is betetem
Erre lenne a t60-ra lennék kíváncsi: TYPE 2008-CTO L3-LC532 07/05 -
Tim82
félisten
válasz
Sanyi.mTs #57884 üzenetére
BIOS-ban hol lehet beállítani, h mennyit RAM-ot haraphat ki az intel vga?
Tudtommal nem lehet, igénybevétel függvényében állítgatja magának a videovezérlő a rendszermemóriából kiharapott RAM mennyiségét.
Hogy a CPU-Z vagy a GPU-Z adata helyes az adott pillanatban, nem tudom, de sima használat alatt inkább a 32 MB tűnik normálisnak...
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Francia91 #57879 üzenetére
letöltöttem egyet, és kipróbáltam. így már kicsit jobbnak tűnik, de vannak érdekességek (driverek nem voltak telepítve, csak a w7)
32bit
64bitérdekesség: gpu-z szerint 32MB-ot eszik az intel vga, míg a cpu-z szerint 1-1.7GB-t
BIOS-ban hol lehet beállítani, h mennyit RAM-ot haraphat ki az intel vga? (átnéztem a bios-t, de nem találtam erre utaló beállítást) azért átnézem még egyszer.
-
Francia91
veterán
válasz
Sanyi.mTs #57878 üzenetére
Teszel fel egy aktiválatlan x64 Win7-et, kipróbálni mindenképpen megéri, nem?
Szerintem olyan hatalmas problémák nem adódnak 64 bites rendszerrel, nekem is minden zükkenőmentes, nem is kellett bajlódnom a 64 bites programokkal.
Még mikor bejött a 64 bit Win, akkor voltak gondok, mára már egyáltalán nincsenek vele gondok. -
Francia91
veterán
válasz
lacus83 #57875 üzenetére
Nekem adapter nélkül van az SSD, hurcolom is a notit, nincs semmi gond belőle.
(#57874) vegytek: Igen, van benne Intel IGP is, pont ugyanúgy tudod váltogatni, mint T500 esetében
Szerintem tegyél fel 64 bites Win7-est, azzal érdemes megpróbálni, ha már 4 GB RAM-od vanWin7 Starter csak 2 GB RAM-ot kezel maximum, én úgy tudom
-
Sanyi.mTs
addikt
vettem ma egy használt T400 2768-B57-t egyik fórumtárstól:
P8600(2.4GHz), 2(+2)GB RAM, 160GB 7200rpm HD, 14.1in 1440x900 , 256MB ATI Radeon HD3470, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Vodafone WWAN, Bluetooth, Modem, 1GB Ether, UltraNav, Sec Chip, FPR, 6c Li-Ionebben is van intel vga? itt is váltogatható, mint T500-nál?
Illetve van egy problémám a géppel. vettem hozzá w7 hp-t 32biteset az eladótól. feltelepítettem és csak 2.46GB-t használ a 4GB-ből!! WTF?! mikor megvettem win7 starter volt rajta, ott nem volt gond a memória használattal.
feltettem másik w7 hp-t, majd w7 u-t és ugyanaz, csak 2.46GB-t használható.
mi lehet a gond? (emlékeim szerint egyedül időt és boot sorrendet állítottam a BIOS-ban) -
lacus83
senior tag
Hello kedves TP társadalom
7mm vastag hdd bele megy e gond nélkül T500ba?
Válaszokat köszönöm.
-
carr
őstag
Sziasztok!
Van itt egy anomália, amivel nem tudok mit kezdeni...
Adott egy T60 1956 (Core Duo, 3GB RAM, Intel vga, stb, stb) A lényeg, hogy ma kötötték be a Digi féle 40/20 netet, és a Gigabit képes porton a sebesség 16Mb/s ill. 8Mb/s a ping 22ms.
Aki bekötötte, nála is volt gép, s azon a sebesség megvolt 40/20 (Thinkpad R60s), ott 100Mb/s volt a csati sebesség, ahogy nálam is. Most meggondolta magát, 1Gb/s a csati sebesség, de a le/feltöltés változatlan.
MSE vírusirtó van a gépen, s a sima XP SP3 tűzfal. Torit leállítottam a tesztre...
Egy héttel korábban, Bp-n, ugyanez a gép (T60 1956), egy 20/10es optikai modemes neten 22/10 volt a sebesség speedtest-en.
Drivert lecseréltem a hálókártyán, de a helyzet változatlan. Mi lehet a para?
Köszönöm előre is a segítségeteket. -
Tóbias
csendes tag
Sziasztok,
Vettem a T500-as laptopomhoz 2*4GB Hynix 1Rx8 PC3L-12800s HMT451S6AFR8A-PB memóriát, ha beteszem a gépbe az kettőt csippan és semmi. A másik laptopom felismeri és kezeli frankón. Szerintetek mit tudok tenni?
Köszi,
-
audi100td
nagyúr
válasz
Robo sapiens #57852 üzenetére
Hűtést fognak cserélni, meg zsanért. Ne azt mond, hogy takarítsák ki, hanem a tüneteket. A zsanért nem lehet meghúzni, az ki van kopva.
-
btudos
nagyúr
válasz
Robo sapiens #57852 üzenetére
Ezt egyszerubb es gyorsabb otthon megcsinalnod.
-
Robo sapiens
tag
válasz
FoxiestFox #57849 üzenetére
Semmi. 1 hét múlva jár le a garancia (tudom, hogy nem volt bölcs dolog mostanra időzíteni), ezért szeretném, ha kitakarítanák belülről, illetve kicsit húznának a zsanérokon, hogy ne legyen az a pici holtjátéka.
Majd azt akarom mondani nekik, hogy hangos a hűtő, meg melegszik, illetve zavar, hogy holtjátéka van. Reménykedem, hogy tudják majd, hogy milyen kincsről van szó, és ezért annyira nem akadékoskodnak ilyen problémákon.
Egyébként durva, hogy 4 év használat után semmi... nagyon szeretem a masinát.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Robo sapiens #57848 üzenetére
Smart vagy Delta.
-
Giovanny
őstag
válasz
-
válasz
Mi a baja?
-
Robo sapiens
tag
Melyik budapesti lenovo/IBM szervíz ajánlott ThinkPad T500-hoz? (még garanciális)
-
Gondwana
addikt
Nálam extended desktopként megy, ráadául álltva van a dell.
Ninc valakinek egy fölölege X200/X201 billentyűzete, amit eetleg Szegedre még el i küldene? (Elég xar úgy fórumozni, hogy index.hu kezdőlapról kell kopiznom a kritiku 2wsx karaktereket, mint valami terrorita...) Mot léptem fotózni, de este PM, ha akadna valkinél - és thanX.
-
Fifi
őstag
válasz
Gondwana #57840 üzenetére
Nem nem kaptam hozzá. Igaz már majd 4 éve vettem, de úgy emlékszem, hogy csak D-SUB, DVI és hangkábeleket kaptam. HDMI és DP nem volt a gyári dobozban, ezért is vettem anno a Delock cuccokat, hogyha kell majd, akkor legyen. Eddig a desktop gépet használtam D-SUB-on keresztül és ott soha nem jött elő ez a gond.
Hétvégén még kipróbálom a gyerek X201-ével (azon Win7 van), annak ultrabase-ével és ha jól rémlik van DP->HDMI kábelem, azzal is megkínálom. Ezek után már csak le tudom vonni a következtetést, hogy tényleg az a 20. PIN zavar-e be vagy a T410s és a Debian van elátkozva.
iscsu és Gondwana: és más felbontásban is hibátlanul megy vagy csak mirrorban használjátok? Mert én a notebookot 1440x900-ben a Dell-t meg 1920x1200-ban használom, persze nem egyszerre.
-
cadeyrn
aktív tag
Egy ideje csak X200at szereltem, reggel újrapasztáztam a T400at.
Ez egy tank
Amúgy kb kikristályosodott már a paszta, azt hiszem, ráfért.Az X200nál az alja nem ment lejjebb, 40 fok körül megy, de a teteje nem megy 51 fok fölé 3000res ventivel, ami szerintem nem rossz. Persze alulfeszelve.
A T400-at még nézem, de egyelőre megáll 50 fok körül 1800on pörgő ventivel, szóval szerintem ez barátságos.
-
-
Gondwana
addikt
U2410-hez neked nem csomagoltak DP kábelt? Csak mert nálam szépen teszi a dolgát X201-re kötve (nem olvastam elég részletesen a hibaleírásodat, csak, hogy nálad többnyire nem megy)
Más: Ma reggeli fejlemény, szabadságra ment az X201-em billentyűzete, 2, w, s, x, Alt, meg a 9-es alatt még egy oszlop nem üzemel, de most még hibakeresni sincs kapacitásom, legalább Remote Desktoppal használható így is...
-
-
hito
nagyúr
Nem lenne rossz, de semmi nem lehet tökéletes.
Egyébként a TV előtt van külső hangfal, ami eddig csak dísznek volt ott, legalább most értelmet nyer a létezése. Jack-kel rákötöm és probláma megoldva. De még egy T410-et sem tartok kizártnak. Meglátjuk, most nem sietek annyira, hagyom pár napot érlelődni a dolgot magamban.
-
PNP
őstag
A gép amúgy teljesen hűvös, a kifújt levegő is, egyedül a gép alján, a felém eső rész közepén, azaz kb a nem létező touchpad túloldalán melegebb a burkolat. Mi van ott?
Ha szétszedem teljesen a gépet, mit vegyek hozzá előre? Hővezető paszta? Milyen fajtát? Gap pad? Mekkorákat? PH apróról, vagy honnan érdemes ezeket beszerezni?
-
franc0
őstag
Hát én asztali gépnek is X-et vennék, csak rákötnék az Ultrabase-re egy Ultrasharpot...
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #57824 üzenetére
-
-
hito
nagyúr
A beszólogatás az megy
Na majd csak figyeld meg, hogy ez a gép nálam fog lebomlani. Most tényleg maradós gépet választok, mert itthoni lesz, azt meg leszarom, nem cserélgetem csak jó legyen. A sajátomat cserélgetem, ami perpill a P Vaio, de az most szintén úgy néz ki, hogy megmarad. Nincs alternatívája súlyban, méretben és az igényeimnek megfelelő használhatóságban. De még el kell adni az itthoni HP 2230s-t és a másik P Vaio-t (mondjuk ahhoz nem ártana meghirdetni, talán úgy előbb elviszik
).
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57811 üzenetére
Na várj! Most jövök csak rá (miután elolvastam a T400s-sel kapcsolatos hsz-eket a topicban), hogy ez a hiba nem csak az érintőképernyős készülékeket súlytotta. Mivel arról beszélgettünk, így azt hittem, hogy csak a TS-nek ellátott darabok szériahibája. Így most elbizonytalanodtam. Mondjuk az is igaz, hogy az év 365 napjából kb. 300-on itt lenne az asztalon fedélnyitogatás és csukogatás nélkül.
-
PNP
őstag
X200-am furán melegszik: most épp CPU 41 fok, GMCH1 73 fok!
Venti 4000-es fordulat körül pörög, és nem tudja lehűteni, sőt. Netezek, semmi terhelést nem kap. -
Sensei
aktív tag
válasz
Pszihonaranc #57816 üzenetére
Palmrest repedés előfordulhat (mint az s modelleknél általában), valamint az enyémnél most lesz másodjára cserélve a hűtés garanciaidőn belül. Nálam jóformán 24/7-ben megy a gép, ennek ellenére nem gondolnám, hogy pusztán ez okozza a fan errorokat. Ha lejár a garancia kapni fog egy kis plusz zsírt a venti, talán ezen spóroltak.
Más típushibája nincs (nem tudok róla), valamint ezektől eltekintve tökéletes (számomra), szerethető gépezet. -
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok. A kiszemelt darab egy (használt) t420s modell. Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy mire figyeljek oda vásárláskor, mind hardveres mind szoftveres téren.
Mi az amit különösen ellenőrizzek, mi az amire jó ha ránézek. Típushibák vannak-e stb stb...Köszi szépen.
-
Fifi
őstag
Kösz srácok, most már jobban fogok aludni.
Félre ne értsetek, rosszat azért nem fogok álmodni, az a jó itt, hogy mindenki őszinte és teljes tájékoztatást kapunk egy-egy eszközről.
És ezt mi idézi elő? A kijelző sokszori felnyitása és becsukása? Ha igen, akkor mivel én 98%-ban dokkolóban használom, akkor ezzel megnövelem az élettartamát, mert nem hajtogatom állandóan, mint egy papírmasét?
Bye, Fifi
-
psyho85
aktív tag
Sziasztok!
Bocsánat a balgaságért, de viszonylag új T500 tulaj vagyok, különböző okok miatt (pl. hogy majom vagyok) hirtelen kellett szétkapni és összerakni a gépet, de persze nem sikerült rendesen.
Tudtok valami leírást, ami csak a hátlapi csavarok kiosztását tartalmazza? Tehát mekkora, hova, melyik menetbe, stb. Néztem persze a hivatalos service manualt, de persze ott csak külön az egyes műveletekhez tartozóan jelöli a csavarokat, nekem pedig egy összefoglaló kép/lista kéne, hogy ez ide, az oda, stb.
Köszönöm!
-
Fifi
őstag
Látom rosszat szóltam, indul a kütyüvadászat.
Hidd el, amint már előttem is írták, nem fogod használni.
1. Ha a billentyűzeten tartod a kezed sokkal kényelmesebb az ultranav vagy a touchpad, mint felemelgetni a kezed.
2. Ha kihajtható lenne a kijelző, mint a tableteknél, akkor még böngészésre esetleg jó lenne, de ha már fórumhozzászólást is kellene írni ....Tudom, milyen amikor az ember rákattan valamire és elszabadul a birtoklási vágy - mondjuk szerintem ezt pont Neked nem kel ecsetelni
-, de ez a touch kijelző hűdejó dolog kb. 2 napos történet a használat során. Persze én nem vagyok mérvadó, hisz hülye linuxos "terminalbuzi" vagyok és a GUI sokszor nem érdekel.
Felajánlanám, hogy mielőtt súlyos tízezreket kidobsz feleslegesen gyere el és nézd meg a gépem, de Bp-Szhely sem az a két forintos távolság....
Bye, Fifi
-
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57804 üzenetére
T400s vs. T410s témában szívesen veszem a véleményeket még. Ha valakinek van magvas gondolata ebben a témában, ne tartsa magában
Eddig odáig jutottam, hogy a T410s drágább és gyengébb az akksija. A többlet kraft nem kell. Esetleg van valami nyomós érv T410s mellett?
lakkusjj: mondom, én is letettem róla. Annyival nem nyújt többet, amennyivel nehezebb a beszerzése és drágább.
-
edk-
őstag
Ilyen videohibával találkoztatok már? (R61)
-
hito
nagyúr
válasz
lakkusjj #57797 üzenetére
Ez nagyon nem szeretem, amikor valaki megpróbálja ráeröltetni a véleményét és a felhasználási szokásait másra. De ha ragaszkodsz hozzá:
- win8.1-et használok, volt már vagy 6-8 windows-os tabletem, baromi kényelmes a win8.1 érintőképernyővel megtámogatva
- rengeteget használom a gépet képnézegetésre, semmihez nem fogható a kétujjas nagyítás
- böngészőben való scrollozás szintén baromi élvezetes ha nincs egér a közelben, de még ha van is, akkor is jobb a TS
- rajzolgatni is lehet vele, vannak már egész jó kapacitív tollak
Szóval atól mert esetleg Te nem érted, még lehet másnak nagyon jó és hasznos
Tikakukac: már nem gerjedek annyira rá. Problémás a beszerzése, nem éri meg a vesződség. T400s vs T410s téma van most terítéken nálam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged