Hirdetés
- iOS alkalmazások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Siri AI nélkül startolt el az iOS 27
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Arra en is
Mert egyelore meg az earlybird ar se valtott ki instantget erzest.Hát igen, a jelenlegi €376, vagyis 137000+ HUF körüli ár engem sem vonz. Mondjuk amíg nem készül el rá működő Tomato64, addig én biztosan nem vetem rá magam.
-
SztiviVander
addikt
Arra leszek majd kíváncsi, hogy mikor jelenik meg a Flint 4 AlExpress-en, és milyen áron.
Arra en is
Mert egyelore meg az earlybird ar se valtott ki instantget erzest. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Az igen...
Én eddig kettőt vettem, egy eladásra került. Mikor megvettem 104 dodó volt, azt nem tudtam otthagyni.
[kép]Arra leszek majd kíváncsi, hogy mikor jelenik meg a Flint 4 AlExpress-en, és milyen áron.
-
szaboi6512
addikt
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nemrég 39000 volt, akkor elgondolkoztam, aztán mégsem nyomtam a fizetésre....
Lassan küldhetnének egy törzsvásárlói kártyát.
[kép] -
Intruder2k5
MODERÁTOR
A 37 ezresből vettem, de 43-ert és 42-ert is vettem. 44-et már nem adok érte.
-
szaboi6512
addikt
Hát... 44000 HUF, ennyiért nem veszem meg.
Talán majd még a 11.11 sale lehet jó, bár tavaly is, ahogy eddig idén is, a nyári akciók voltak a legjobbak, akkor most is volt 37k HUF-ért.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
121 dodó, elég baráti ár...Aliexpress...
Hát... 44000 HUF, ennyiért nem veszem meg.
Talán majd még a 11.11 sale lehet jó, bár tavaly is, ahogy eddig idén is, a nyári akciók voltak a legjobbak, akkor most is volt 37k HUF-ért.
-
szaboi6512
addikt
121 dodó, elég baráti ár...Aliexpress...
-
szaboi6512
addikt
Sziasztok.
Fel van csatolva egy 2 Tb-os háttértár, ránéztem mert gyanúsan kevésnek találtam a helyet.
Ez fogadott...
Nagyon szétosztotta valami....
Mi lehet a megoldás erre?
Csak fájlmegosztásra használom...
Köszi
-
szaboi6512
addikt
Sziasztok.
Fel van csatolva egy 2 Tb-os háttértár, ránéztem mert gyanúsan kevésnek találtam a helyet.
Ez fogadott...
Nagyon szétosztotta valami....
Mi lehet a megoldás erre?
Csak fájlmegosztásra használom...
Köszi -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Beállítottam VA-ra ott 33 dBm-re lehet max állítani. Elmentettem és újraindítottam a routert. Belépés után visszaáll a Maximum transmit power driver defaultra és amikor lenyitom már csak 20 dBm van. Ugyanez az 5 GHZ-nél is. Mindegy mit állítok be a következő újraindításnál már csak a default jelenik meg.
Country code-ot beállítod amire szeretnéd (nálam PA - Panama), majd mented alul a Save-el. Ezután töltsd újra az oldalt, tehát mondjuk a baloldali menüben klikk a Basic - Wireless opcióra, és állítsd be a Maximum transmit power értékét is a kívántra, majd megint Save. Az 5GHz esetében megint így, külön-külön, minden lépés után Save, és oldal újratöltés.
Ezután nem szabadna elfelejtenie a beállítást.
Ez a "driver default" nekem is okozott korábban problémát [link] + [link], és akkor szokott előjönni, ha közben kimarad a mentés.
-
trance89
őstag
Az ap roaming es fast roaming(802.11r) veletlenul sem ugyanaz, az utobbi szakadasmentesen valt a 2 ap kozott. Fast roaming-ot a gyari fw-ek nem tudnak, ahhoz openwrt vagy Tomato64 kell
-
Csixi68
tag
Állítottam PA VA-ra is, de nem tartja meg a beállításokat, van amikor mutatja 5 GHz-en az erősebb jelet, de ha a 2,4 GHz-ra átlépek és ott is beállítom, akkor már visszalépve az 5 GHz-re elfelejti az előzőleg elmentett beállítást és visszaáll az alapra...
Ezt, hogy? Milyen csatornák vannak beállítva Panama régióhoz? Nekem sosem felejtette még el egyik sávon sem a beállítást, de megpróbálom a tesztrouteren reprodukálni amit írsz.
Beállítottam VA-ra ott 33 dBm-re lehet max állítani. Elmentettem és újraindítottam a routert. Belépés után visszaáll a Maximum transmit power driver defaultra és amikor lenyitom már csak 20 dBm van. Ugyanez az 5 GHZ-nél is. Mindegy mit állítok be a következő újraindításnál már csak a default jelenik meg.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok, Flint 2 Tomato 64 -el tud együtt működni a Xiaomi AX3000? Sajnos a Flint 2 wifi hatótávja kívánnivalót hagy bizonyos távolságon kívül. A régebbi Xiaomi rendszeremmel mindent elértem, most a Flint 2-vel már a műhelyemben nagyon gyenge a jel. Másik Flint 2-t nem akarok venni, az túl drága már. Állítottam PA VA-ra is, de nem tartja meg a beállításokat, van amikor mutatja 5 GHz-en az erősebb jelet, de ha a 2,4 GHz-ra átlépek és ott is beállítom, akkor már visszalépve az 5 GHz-re elfelejti az előzőleg elmentett beállítást és visszaáll az alapra...
Állítottam PA VA-ra is, de nem tartja meg a beállításokat, van amikor mutatja 5 GHz-en az erősebb jelet, de ha a 2,4 GHz-ra átlépek és ott is beállítom, akkor már visszalépve az 5 GHz-re elfelejti az előzőleg elmentett beállítást és visszaáll az alapra...
Ezt, hogy? Milyen csatornák vannak beállítva Panama régióhoz? Nekem sosem felejtette még el egyik sávon sem a beállítást, de megpróbálom a tesztrouteren reprodukálni amit írsz.
-
Csixi68
tag
Ha teheto ra openwrt akkor minden gond nelkul. En egy Cudy WR3000S-t raktam be dump ap-nek openwrt-vel es tokeletesen megy a fast roaming mivel mind2 mediatek soc (A te xiaomid is ugyanez a proci)
Mar csak azert is erdemes openwrt-vel hasznalni mert a tomato64 is openwrt alapu, igy lesz tokeletes roaming amit a gyari xiaomi fw-el nem tudsz megoldaniSajnos nincs rá openwrt, csak a gyári fw. Próbálkozom, hátha valahogyan működésre bírom...
-
Uher
aktív tag
Sziasztok, Flint 2 Tomato 64 -el tud együtt működni a Xiaomi AX3000? Sajnos a Flint 2 wifi hatótávja kívánnivalót hagy bizonyos távolságon kívül. A régebbi Xiaomi rendszeremmel mindent elértem, most a Flint 2-vel már a műhelyemben nagyon gyenge a jel. Másik Flint 2-t nem akarok venni, az túl drága már. Állítottam PA VA-ra is, de nem tartja meg a beállításokat, van amikor mutatja 5 GHz-en az erősebb jelet, de ha a 2,4 GHz-ra átlépek és ott is beállítom, akkor már visszalépve az 5 GHz-re elfelejti az előzőleg elmentett beállítást és visszaáll az alapra...
nalam a kinai piacos ax3000t van osszekotve a flint2 vel, mukodik az ap roaming. Viszont az ax3000t nek szerintem erosebb a wifije, ha nincs eleg tavol a 2 router, akkor talan egy fokkal tovabb ragaszkodik a xiaomihoz a telefon mielott atvaltana a flint2re.
-
trance89
őstag
Ha teheto ra openwrt akkor minden gond nelkul. En egy Cudy WR3000S-t raktam be dump ap-nek openwrt-vel es tokeletesen megy a fast roaming mivel mind2 mediatek soc (A te xiaomid is ugyanez a proci)
Mar csak azert is erdemes openwrt-vel hasznalni mert a tomato64 is openwrt alapu, igy lesz tokeletes roaming amit a gyari xiaomi fw-el nem tudsz megoldani -
Csixi68
tag
-
an0ny
tag
Sziasztok! v4.9.1 fw wifi erősségéről tud valaki nyilatkozni? 4.9.0-val nagyon gatya lett, ment is vissza a 4.8.3. Nem merem addíg frissíteni amíg nem javítják: kell a hatótáv, van 1-2 eszköz a peremvidéken meg aztán macera downgradelni... Vagy legyen T64? Köszi!
-
SztiviVander
addikt
Igen, én az eredetiként megadott "normál" árra gondoltam.

Mert ugye fentebb még Te is azt írtad, hogy
Normal ara 370$ lesz
, ami jelenleg kb. 321€.igen, de azt is irtam hogy az usd-s az netto ar volt, a 400 euro meg mar a 27% magyar afas ar. Ami persze nem keves. De itt a hivatalos shopban a flint2 se volt sose 38 meg 44e ft, azert remelem hogy az alis glinetoverseas storeban (eu raktarbol) majd ez se 140e lesz hanem joval baratibb.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nekem ITT továbbra is 309,87 -et mutat.
Igen, én az eredetiként megadott "normál" árra gondoltam.

Mert ugye fentebb még Te is azt írtad, hogy
Normal ara 370$ lesz
, ami jelenleg kb. 321€. -
SztiviVander
addikt
Szép, már 400+ EUR ár van feltüntetve! Én ha valaha is cserélek erre, ami eleve csak akkor jöhet szóba, ha lesz már rá működő T64, egész biztos megvárom, még normalizálódik az ára.
Nekem ITT továbbra is 309,87 -et mutat.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR

A super ealy bird (500db -os készlettel) már akkor sold out volt amikor megjött a levél hogy elindult a rendelhetősége és megnyitottam az oldalt
A sima early bird árban gondolom benne van az áfa is meg elvileg ingyen szállítják. Más kérdés honnan. Mondjuk a flint2-t is ez a hivatalos shop majdnem mindig dupla áron adta mint az alis, szóval lehet ezzel is érdemes lesz megvárni míg az alis eladó EU raktárába is jut belőle, aztán akár egy 11.11 vagy egy BF akcióban megvenni kuponokkal fele ennnyiért.Szép, már 400+ EUR ár van feltüntetve! Én ha valaha is cserélek erre, ami eleve csak akkor jöhet szóba, ha lesz már rá működő T64, egész biztos megvárom, még normalizálódik az ára.
-
SztiviVander
addikt

A super ealy bird (500db -os készlettel) már akkor sold out volt amikor megjött a levél hogy elindult a rendelhetősége és megnyitottam az oldalt
A sima early bird árban gondolom benne van az áfa is meg elvileg ingyen szállítják. Más kérdés honnan. Mondjuk a flint2-t is ez a hivatalos shop majdnem mindig dupla áron adta mint az alis, szóval lehet ezzel is érdemes lesz megvárni míg az alis eladó EU raktárába is jut belőle, aztán akár egy 11.11 vagy egy BF akcióban megvenni kuponokkal fele ennnyiért. -
szaboi6512
addikt
https://github.com/CallMeBruce/nightwalker
Én jelenleg a v0.0.2-t használom, de azt hiszem neked a régebbi v0.0.1 verzió fog kelleni a 4.x qbittorrent-nox mellé. Ezt aztán kicsit testre szabtam magamnak, hogy azok az oszlopok olyan sorrendben és szélességben jelenjenek meg megnyitáskor, ahogyan én azt szeretném.

Köszönöm
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Elkérhetem a skint?
https://github.com/CallMeBruce/nightwalker
Én jelenleg a v0.0.2-t használom, de azt hiszem neked a régebbi v0.0.1 verzió fog kelleni a 4.x qbittorrent-nox mellé. Ezt aztán kicsit testre szabtam magamnak, hogy azok az oszlopok olyan sorrendben és szélességben jelenjenek meg megnyitáskor, ahogyan én azt szeretném.

-
szaboi6512
addikt
Igaz nem a legfrissebb, de legalább már 5-ös főverzión van. És igen, én nem gyári skinnel használom, amivel azt hiszem nem tud magyarul, bár nekem ez fel sem tűnt, szóval ez a része nem érdekel. Ha megfelel a gyári (sötét) színtéma, akkor megy magyarul is.
Elkérhetem a skint?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Akkor ott sem minden happy...De legalább magyar.. A weboldala szerint is az asztali verzió is v5.2.3.
Itt még ennyire sem, a qbit isangol,de ez nem akkora gond.
Edit: Rosszul írtam, magyar a felület. Tomato alatt is.Igaz nem a legfrissebb, de legalább már 5-ös főverzión van. És igen, én nem gyári skinnel használom, amivel azt hiszem nem tud magyarul, bár nekem ez fel sem tűnt, szóval ez a része nem érdekel. Ha megfelel a gyári (sötét) színtéma, akkor megy magyarul is.
-
szaboi6512
addikt
Akkor ott sem minden happy...De legalább magyar.. A weboldala szerint is az asztali verzió is v5.2.3.
Itt még ennyire sem, a qbit isangol,de ez nem akkora gond.
Edit: Rosszul írtam, magyar a felület. Tomato alatt is. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Neked hol tart verziót tekintve a qbittorrent?
qBittorrent v4.6.7
Itt azóta sem frissült a repo... -
szaboi6512
addikt
Majd ha egyszer lesz rá Tomato, akkor elgondolkodom rajta, hogy kell-e nekem, hoz-e bármiben akkora előrelépést, hogy ráköltsek ennyit, de addig biztosan marad a Flint 2.
Neked hol tart verziót tekintve a qbittorrent?
qBittorrent v4.6.7
Itt azóta sem frissült a repo... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Holnap indul a preorder a flint4-re, netto 259$ a super early bird ar. Normal ara 370$ lesz a level szerint. Szerintem 260-ert nem rossz vetel ilyen tudassal. Szallitas datumarol meg hogy honnan jon (eu-n kivulrol ugye meg vam is rajon az afa melle) nem szolt a level. Lehet hogy nem lesz annyira nepszeru mint a flint2, de elnezve hogy a BE routerek milyen aron vannak (egy asus be88 110e es az fasorba sincs ezzel) biztos hogy erre is lesz kereslet.
Majd ha egyszer lesz rá Tomato, akkor elgondolkodom rajta, hogy kell-e nekem, hoz-e bármiben akkora előrelépést, hogy ráköltsek ennyit, de addig biztosan marad a Flint 2.
-
SztiviVander
addikt
Holnap indul a preorder a flint4-re, netto 259$ a super early bird ar. Normal ara 370$ lesz a level szerint. Szerintem 260-ert nem rossz vetel ilyen tudassal. Szallitas datumarol meg hogy honnan jon (eu-n kivulrol ugye meg vam is rajon az afa melle) nem szolt a level. Lehet hogy nem lesz annyira nepszeru mint a flint2, de elnezve hogy a BE routerek milyen aron vannak (egy asus be88 110e es az fasorba sincs ezzel) biztos hogy erre is lesz kereslet.
-
Hummin
tag
Meg nekem mondjuk az is kérdés, hogy esetleg nem lesz-e aktív hűtésű mint a Flint 3? Mondjuk a MediaTek Chipset bizakodásra ad okot ezzel kapcsolatban, de sosem tudni.
Van benne FAN. Videoban 23:21-nél kezdődik. 70-től 90-ig fokig állítható a FAN automatikus bekapcsolása. Sajnos nem volt hőmérséklet, mikor 10Gbiten hajtotta a routert.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Meg nekem mondjuk az is kérdés, hogy esetleg nem lesz-e aktív hűtésű mint a Flint 3? Mondjuk a MediaTek Chipset bizakodásra ad okot ezzel kapcsolatban, de sosem tudni.
-
trance89
őstag
Rákerestem ismét a Flint4-re. Meglepetésemre már kiküldtek pár hete tesztdarabokat.
Pontos ár továbbra sincs, gyári FW még béta. Nagyon szimpi, erős router sok változatos port-tal. Kijelzőt túlzásának találom, de valakinek talán jól jön majd. (biztos lesz rá Doom
) Remélem erre is lesz majd Tomato, és pl. megy majd Mesh-ben a Flint2-vel. 1-2 év múlva jó vétel lehet. Legalabb 2x (de siman lehet h 3x) annyiba fog fajni mint jelenleg a 2-es, igy aztan messze nem is lesz annyira nepszeru darab, ezt mar most el lehet konyvelni.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szerintem azert mert a flint3-ak qualcomm soc-al szereltek es azokhoz nincs se sdk se opensource driver. A 4 az ujra mtk soc lesz, ergo elobb utobb lesz ra openwrt es akkor akar tomato is, ha Lance is ugy akarja. Mondjuk en azt hittem a tavaszi beharangozasbol hogy eddigre mar uzemelni fog nalam a 4es
Valamiert ezzel most nagyon sokat tokoresznek, a 2es utan sokkal gyorsabban kijott a 3 meg a 3e is.Úgy legyen!
-
SztiviVander
addikt
Hát, egyelőre még a Flint 3-ra sincs Tomato.
Szerintem azert mert a flint3-ak qualcomm soc-al szereltek es azokhoz nincs se sdk se opensource driver. A 4 az ujra mtk soc lesz, ergo elobb utobb lesz ra openwrt es akkor akar tomato is, ha Lance is ugy akarja. Mondjuk en azt hittem a tavaszi beharangozasbol hogy eddigre mar uzemelni fog nalam a 4es
Valamiert ezzel most nagyon sokat tokoresznek, a 2es utan sokkal gyorsabban kijott a 3 meg a 3e is. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Rákerestem ismét a Flint4-re. Meglepetésemre már kiküldtek pár hete tesztdarabokat.
Pontos ár továbbra sincs, gyári FW még béta. Nagyon szimpi, erős router sok változatos port-tal. Kijelzőt túlzásának találom, de valakinek talán jól jön majd. (biztos lesz rá Doom
) Remélem erre is lesz majd Tomato, és pl. megy majd Mesh-ben a Flint2-vel. 1-2 év múlva jó vétel lehet. Hát, egyelőre még a Flint 3-ra sincs Tomato.
-
Hummin
tag
) Remélem erre is lesz majd Tomato, és pl. megy majd Mesh-ben a Flint2-vel. 1-2 év múlva jó vétel lehet. -
Csixi68
tag
Szia!
A Tomato64 egy teljes írható filerendszert használ, így a frissítő file, vagyis a tzst végű firmware (véleményem szerint) nem állít mindent alapállapotra, hiába jelölöd be flashelés előtt az NVRAM törlése lehetőséget, mivel konfigurációs bejegyzések nem csak az /nvram mappában vannak, így azt gondolom, ez félmegoldás. A teljes alapra állítást úgy tudod elérni, ha az első telepítéshez hasonlóan, recovery módban felteszed a bin végződésű firmware-t.
De hangsúlyozom, ez csak az én elgondolásom, aztán lehet, hogy teljes reset-et eredményez az /nvram mappa tartalmának törlése is.
Ok, köszi, próbálom estére.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
A Tomato64 egy teljes írható filerendszert használ, így a frissítő file, vagyis a tzst végű firmware (véleményem szerint) nem állít mindent alapállapotra, hiába jelölöd be flashelés előtt az NVRAM törlése lehetőséget, mivel konfigurációs bejegyzések nem csak az /nvram mappában vannak, így azt gondolom, ez félmegoldás. A teljes alapra állítást úgy tudod elérni, ha az első telepítéshez hasonlóan, recovery módban felteszed a bin végződésű firmware-t.
De hangsúlyozom, ez csak az én elgondolásom, aztán lehet, hogy teljes reset-et eredményez az /nvram mappa tartalmának törlése is.
-
Csixi68
tag
Sziasztok, most lett egy kis időm, hozzáfognék a teljes újra rakásához. Szerintetek esetleg elég lehet az új firmware-t rárakni vagy először reset és úgy a legfrissebbet?
Tomato 64 van rajta még. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nekem is Xiaomi volt pár évig, csak Mi-R3G, de többen is arról váltottunk ide. Azt meg Padavan firmware-el használtam. Baj azzal sem volt, csak eljárt felette az idő, már egy kicsit gyengécske volt, főleg a NAS funkciókban.
-
szaboi6512
addikt
Erre most érdemes lecsapni, ritkán van ennyiért....
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ezen az áron én nem találtam, 67000 volt a legalacsonyabb- kupon 20$
Most megint van.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Csak a szokásos, egyesével tetszik ki. Reggel még volt, meg gondolom bármikor lehet újra.
-
szaboi6512
addikt
Megint 43 ezer forint alatt van. [kép]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Megint 43 ezer forint alatt van. [kép]
-
hunaqua
addikt
Asust váltottam erre. Az Asus 1-2 havonta fagyott, ezzel viszont atom stabil. Ráadásul még akkor vettem amikor nagyon jó volt az ára. Total:US $116.21
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Jól megdrágult az eszköz. 200 dodó alatt már nem is kapni... Kapós let....
Szerencsések vagyunk hogy időben vettünk.
Hála ezúton is azoknak akik felhívták rá a figyelmet...161 EUR, 184 USD a GL-iNet webshopban. Nem is értem amúgy miért ment fel ennyire az ára. Ha a forint erősödés sem lett volna, akkor mennyi lenne most, 75000 Ft?

-
szaboi6512
addikt
Jól megdrágult az eszköz. 200 dodó alatt már nem is kapni... Kapós let....
Szerencsések vagyunk hogy időben vettünk.
Hála ezúton is azoknak akik felhívták rá a figyelmet... -
Csixi68
tag
Megpróbálom mindkettőt, sajnos csak hétvégén érek rá.
Köszönöm a tippeket, meglátjuk melyik lesz a nyerő! -
Balinov
titán
Én úgy ahogy van újraflashelném recovery módban, az a biztos. Sajnos mivel a teljes filerendszer írható, így jól működő, mindent kitakarító reset tudtommal nincs T64 alatt. Elvileg ugye lehet törölni az /nvram mappa teljes tartalmát, de pl. az /etc mappában is vannak, többek közt dnsmasq konfigok.
Full wipe lett volna a következő javaslatom ,de első körben nem lennék ilyen drasztikus

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Én úgy ahogy van újraflashelném recovery módban, az a biztos. Sajnos mivel a teljes filerendszer írható, így jól működő, mindent kitakarító reset tudtommal nincs T64 alatt. Elvileg ugye lehet törölni az /nvram mappa teljes tartalmát, de pl. az /etc mappában is vannak, többek közt dnsmasq konfigok.
-
Balinov
titán
Hmm..marha erdekes, nem lehet wipe-olni a ket eszkozt T64-ben majd ujracsatlakoztatas utan megnezni, hogy a MAC ugyanaz vagy mas?
Intruder biztos jobban tudja, hogy hogyan, de en tippre azt mondom, hogy a Lease time-ra kattintva Delete Lease jo lehetne

-
Csixi68
tag
-
Balinov
titán
Windows 11
Na meguntam, ment vissza a Xiaomi BE6500-as, kábeleket bedugtam és láss csodát minden helyreállt. Jó a 2,5 Gb-es hálókártya, jó a kamera és gyors újra minden.
Valami nagyon nem stimmel ezzel a Flint 2-vel, majd ha ráérek megy vissza a gyári firmware és kipróbálom úgy is, ha helyreáll, akkor szerintem meghirdetem, hátha kell valakinek.Saomival is ugyanazt a mac címet mutatja a két eszkozre?
-
Csixi68
tag
Hát én ilyennel még nem találkoztam, de elvileg a PC-n tudod módosítani a MAC címet. Milyen operációs rendszer van rajta?
Windows 11
Na meguntam, ment vissza a Xiaomi BE6500-as, kábeleket bedugtam és láss csodát minden helyreállt. Jó a 2,5 Gb-es hálókártya, jó a kamera és gyors újra minden.
Valami nagyon nem stimmel ezzel a Flint 2-vel, majd ha ráérek megy vissza a gyári firmware és kipróbálom úgy is, ha helyreáll, akkor szerintem meghirdetem, hátha kell valakinek. -
Patice
nagyúr
A hálózati eszközök MAC cím alapján kapnak IP-t, az hogy két eszköznek ugyanaz a MAC címe szerintem úgy lehetséges, hogy valamelyik dinamikusan változtatja azt.
Telefonoknál ez általános, hogy nehezebben lehessen követni azokat.
Én a kamerára tippelek, hogy sikerült ugyanazt randim választania, ami szerencsétlen módon egyezik a PC-jével.
Vagy kézzel lett ez beállítva, de ennek kisebb esélyét látom.
A kamera beállításaiban a hálózat alatt keresgélj szerintem. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
A képen akkor hogyan lett ugyanaz a MAC cím két különböző eszköznek kiosztva?
A MAC címet nem piszkáltam, csak az IP címeket adtam ki fixnek, de tegnap délelőtt óta ezt csinálja. Megnéztem és a két egységnek (lan kártya és IP kamera) ugyanaz a gyártója. Ami még fura, hogy ha lekapcsolom a kamerát akkor a lan működik belső hálón rendesen, de nem kap az istenért sem DNS címet, így nincs internet és néha felveszi az IP kamera MAC címét, mintha valahol eltárolná (volt reset is már).
Szóval nagyon furán működik minden e két egység körül. Most is a belső hálókártyát használom, mert csak így van net, pedig tegnapelőtt minden rendesen működött. Még az lehet, hogy kitörlöm a fix IP címeket, hogy úgy mit csinál.Hát én ilyennel még nem találkoztam, de elvileg a PC-n tudod módosítani a MAC címet. Milyen operációs rendszer van rajta?
-
Csixi68
tag
Szia!
A MAC címet nem osztja semmi, főként nem a router, az a kliens hálózati interfészéhez tartozik, hardveresen. Persze némely eszközben ez módosítható, de semmiképp sem a routerben, csakis a kliens eszközben, ha az támogatja, de van egy hardveres alapérték, ha te nem piszkáltad, akkor valószínűleg azt látod. Amit a router oszt ki, az az IP cím.
A képen akkor hogyan lett ugyanaz a MAC cím két különböző eszköznek kiosztva?
A MAC címet nem piszkáltam, csak az IP címeket adtam ki fixnek, de tegnap délelőtt óta ezt csinálja. Megnéztem és a két egységnek (lan kártya és IP kamera) ugyanaz a gyártója. Ami még fura, hogy ha lekapcsolom a kamerát akkor a lan működik belső hálón rendesen, de nem kap az istenért sem DNS címet, így nincs internet és néha felveszi az IP kamera MAC címét, mintha valahol eltárolná (volt reset is már).
Szóval nagyon furán működik minden e két egység körül. Most is a belső hálókártyát használom, mert csak így van net, pedig tegnapelőtt minden rendesen működött. Még az lehet, hogy kitörlöm a fix IP címeket, hogy úgy mit csinál. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
A MAC címet nem osztja semmi, főként nem a router, az a kliens hálózati interfészéhez tartozik, hardveresen. Persze némely eszközben ez módosítható, de semmiképp sem a routerben, csakis a kliens eszközben, ha az támogatja, de van egy hardveres alapérték, ha te nem piszkáltad, akkor valószínűleg azt látod. Amit a router oszt ki, az az IP cím.
-
Csixi68
tag
Sziasztok, ez miért lehet, hogy fixen kiadott ip címeknél, ugyanazt a mac címet osztja 2 egységnek is. Első-utolsó, így nem megy a kamera és nem megy a 2,5Gb.es hálózat sem.
Már mindent újraindítottam, áramtalanítottam, de újra ugyanez van...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
140 EUR (kevesebb mint 50k HUF) most a GL.iNet EU store-ban.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Kár lenne kihagyni, aki ilyet szeretne...Hát igen.... Nagyon meglepődnék, ha még egyszer visszamenne a 3xxxx forintos ársávba.
-
szaboi6512
addikt
Most épp 41918 forint AliExpress-en. [kép]
Kár lenne kihagyni, aki ilyet szeretne... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Most épp 41918 forint AliExpress-en. [kép]
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Kuponnal és coinnal most 47867 forintért vehető, ami az utóbbi időben elég jó árnak mondható.
46817 Ft.
-
Uher
aktív tag
Amazonon 140 eur
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Most lehet csak igazán értékelni hogy "időben" megvettük...
Ezúton is köszönet aki felfedezte...
Nekem még 103 dodó volt, ez mondhatni fél ár a jelenlegihez képest.
De várható volt, hogyha keresett lesz, akkor megdrágul a termék.Épp a minap gondolkodtam rajta, hogy vajon nyáron idén is le fog-e esni az ára...? Csak mert pl. az USD most sokkal "gyengébb" a forinthoz képest, mint tavaly nyáron volt, amikor vettük. De majd meglátjuk...
-
szaboi6512
addikt
Kuponnal és coinnal most 47867 forintért vehető, ami az utóbbi időben elég jó árnak mondható.
Most lehet csak igazán értékelni hogy "időben" megvettük...
Ezúton is köszönet aki felfedezte...
Nekem még 103 dodó volt, ez mondhatni fél ár a jelenlegihez képest.
De várható volt, hogyha keresett lesz, akkor megdrágul a termék. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
"Mondjuk mint kiderült alapesetben eddig is jól működött, de sajnos egyéni tűzfalszabályokkal sikerült botot dobni a küllők közé, ez lesz kivédve a javítással."
Akkor ez magyarázza, hogy decemberben nálam gond nélkül működött.Igen, nálam meg a routeren futó qbittorrent-nox szabályai borították meg az input láncot.
-
the radish
senior tag
lancethepant már be is küldte a változtatást a freshtomato forrásba, így onnan hamarosan átkerül a tomato64-be is, és a következő nightly buildbe már hibátlanul fog működni. Mondjuk mint kiderült alapesetben eddig is jól működött, de sajnos egyéni tűzfalszabályokkal sikerült botot dobni a küllők közé, ez lesz kivédve a javítással.
"Mondjuk mint kiderült alapesetben eddig is jól működött, de sajnos egyéni tűzfalszabályokkal sikerült botot dobni a küllők közé, ez lesz kivédve a javítással."
Akkor ez magyarázza, hogy decemberben nálam gond nélkül működött. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
lancethepant már be is küldte a változtatást a freshtomato forrásba, így onnan hamarosan átkerül a tomato64-be is, és a következő nightly buildbe már hibátlanul fog működni. Mondjuk mint kiderült alapesetben eddig is jól működött, de sajnos egyéni tűzfalszabályokkal sikerült botot dobni a küllők közé, ez lesz kivédve a javítással.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szuper!
Az ám! Úgy néz ki, hogy több reboot után is hibátlanul megy.
-
the radish
senior tag
Úgy néz ki, hogy lancethepant rájött a hibára, a linkelt teszt firmware-t feltéve most hibátlanul megy a Wireguard, és elérek mindent mobilnetről is. De biztos ami biztos, mindjárt nyomok még egy-két reboot-ot is.
Szuper!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
"Én meg úgy gondolom, hogy nem kéne."
Igen, ebben teljesen igazad van, úgy értettem, hogy az kell a normális wg működéshez és nem arra gondoltam, hogy neked kéne létrehozni. (Nálam a fenti képen is látszik ez a tűzfal szabályoknál.)Viszont ahogy írtam PPPoE nélkül tökéletesen ment nálam mindenféle hókuszpók nélkül a wg.Előkerestem és december végén élesben PPPOE -vel is ment a wg!!!!
És persze, mert utána jött az imilab kamerák wifi akadása és utána ment az egész projekt kukába.
Itt vannak a képek.
A kliens konfigban csak a már említett címeket kellett átírni, de tomato-n is működött!!!.
Sőt a tűzfalnál is csak a br1 elszeparálása volt, semmi nem kellett sehova!
Úgy néz ki, hogy lancethepant rájött a hibára, a linkelt teszt firmware-t feltéve most hibátlanul megy a Wireguard, és elérek mindent mobilnetről is. De biztos ami biztos, mindjárt nyomok még egy-két reboot-ot is.
-
the radish
senior tag
Az első parancs kell is, hiszen az alapján jön létre a kapcsolat.
Én meg úgy gondolom, hogy nem kéne. Vagyis persze kell, de ezt a rendszernek kellene megcsinálnia automatikusan, ahogy azt teszi OpenVPN esetében is, vagy a transmission, vagy a webes admin, vagy bármilyen más szolgáltatás WAN felőli elérése esetében. Egyik ilyen esetben sem kell nekem scriptelni, hanem a rendszer csinálja automatikusan a megadott port alapján. A másik dolog meg, hogy hiába teszem be ezeket a sorokat bárhova, akár az administration - script - firewall részbe, akár a Wireguard szerver PostUp Script részbe, sehol sem működik, csakis akkor jó, ha manuálisan futtatom le terminálban.
"Én meg úgy gondolom, hogy nem kéne."
Igen, ebben teljesen igazad van, úgy értettem, hogy az kell a normális wg működéshez és nem arra gondoltam, hogy neked kéne létrehozni. (Nálam a fenti képen is látszik ez a tűzfal szabályoknál.)Viszont ahogy írtam PPPoE nélkül tökéletesen ment nálam mindenféle hókuszpók nélkül a wg.Előkerestem és december végén élesben PPPOE -vel is ment a wg!!!!
És persze, mert utána jött az imilab kamerák wifi akadása és utána ment az egész projekt kukába.
Itt vannak a képek.
A kliens konfigban csak a már említett címeket kellett átírni, de tomato-n is működött!!!.
Sőt a tűzfalnál is csak a br1 elszeparálása volt, semmi nem kellett sehova!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
De várj!
Az első parancs kell is, hiszen az alapján jön létre a kapcsolat.Ez nálam is így van. A smb elérést meg a konfig fájl ezen részébe állítsd be, ahogy fentebb is írtam:AllowedIPs = 192.168.1.0/24, ha a saját háló is kell, akkor:
AllowedIPs = 10.1.0.0/24, 192.168.1.0/24
(nálam ez utóbbi van)
Alapból nekem ez volt: 0.0.0.0/0, igaz, hogy minden ráterelődött, a smb mégsem működött.Az első parancs kell is, hiszen az alapján jön létre a kapcsolat.
Én meg úgy gondolom, hogy nem kéne. Vagyis persze kell, de ezt a rendszernek kellene megcsinálnia automatikusan, ahogy azt teszi OpenVPN esetében is, vagy a transmission, vagy a webes admin, vagy bármilyen más szolgáltatás WAN felőli elérése esetében. Egyik ilyen esetben sem kell nekem scriptelni, hanem a rendszer csinálja automatikusan a megadott port alapján. A másik dolog meg, hogy hiába teszem be ezeket a sorokat bárhova, akár az administration - script - firewall részbe, akár a Wireguard szerver PostUp Script részbe, sehol sem működik, csakis akkor jó, ha manuálisan futtatom le terminálban.
-
the radish
senior tag
Amikor az első parancsot futtatom, utána már sikeres a kézfogás, viszont pl. nem érem el a router samba megosztását telefonról. Ha lefutott a második parancs is, akkor már az is megy.
De várj!
Az első parancs kell is, hiszen az alapján jön létre a kapcsolat.Ez nálam is így van. A smb elérést meg a konfig fájl ezen részébe állítsd be, ahogy fentebb is írtam:AllowedIPs = 192.168.1.0/24, ha a saját háló is kell, akkor:
AllowedIPs = 10.1.0.0/24, 192.168.1.0/24
(nálam ez utóbbi van)
Alapból nekem ez volt: 0.0.0.0/0, igaz, hogy minden ráterelődött, a smb mégsem működött. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Az első még rendben lenne, ez kell is, de a 2. furcsa. Ha jól értelmezem a belső forgalmat is külön átadod ezzel a wg-nek?!
Ezt a részt nem értem.
Télen 2. routerként Tomato alatt gond nélkül ment.
Van egy tesztgéped, próbáld meg 2. routerként eredeti tomato konfiggal beüzemelni (így ment nálam is), aztán engedd rá a PPPoE-t, figyeld a logokat, mi történik. Hátha...Közben folyamatban volt a téma a linksysinfo fórumon is, amire pedro linkelt is egy patch-et (bár nem nekem válaszként, de gondolom az én posztomra reagálva), de én most ezért nem fogok fw-t fordítani.
Majd talán lancethepants beteszi a következőbe. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Az első még rendben lenne, ez kell is, de a 2. furcsa. Ha jól értelmezem a belső forgalmat is külön átadod ezzel a wg-nek?!
Ezt a részt nem értem.
Van egy tesztgéped, próbáld meg 2. routerként eredeti tomato konfiggal beüzemelni (így ment nálam is), aztán engedd rá a PPPoE-t, figyeld a logokat, mi történik. Hátha...Amikor az első parancsot futtatom, utána már sikeres a kézfogás, viszont pl. nem érem el a router samba megosztását telefonról. Ha lefutott a második parancs is, akkor már az is megy.
-
the radish
senior tag
Ha a Wireguard szerver indítása után lefuttatom ezt a két parancsot, akkor rendben megy.
iptables -I INPUT -p udp --dport 51820 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -i wg0 -j ACCEPTAz első még rendben lenne, ez kell is, de a 2. furcsa. Ha jól értelmezem a belső forgalmat is külön átadod ezzel a wg-nek?!
Ezt a részt nem értem.
Van egy tesztgéped, próbáld meg 2. routerként eredeti tomato konfiggal beüzemelni (így ment nálam is), aztán engedd rá a PPPoE-t, figyeld a logokat, mi történik. Hátha... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Természetesen érthető
és nem is azért írtam.
Egyébként nálam ezek a wg zabályok vannak:
Ha a Wireguard szerver indítása után lefuttatom ezt a két parancsot, akkor rendben megy.
iptables -I INPUT -p udp --dport 51820 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -i wg0 -j ACCEPT -
the radish
senior tag
Én nem engedek a Tomato-ból, szerencsére más gondom nincs vele, ez meg OpenVPN-el megkerülhető.
Természetesen érthető
és nem is azért írtam.
Egyébként nálam ezek a wg zabályok vannak:
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sajnálom, végül most gyári fw van rajta. Kicsit szokni kellett pl. a saját erőszakos lemezcsatolási útvonalat, de pikk pakk be lehetett állítani mindent. (Persze lehet egyedi, de akkor még dupla lesz.)
Annyi, hogy a tv boxok wg conf fájlban az allowed IP címet lazábbra kellett állítani (AllowedIPs = 10.1.0.0/24, 192.168.1.0/24), mert az eredeti, 0.0.... mellett nem volt tv adás, csak ha kikapcsoltam a wg-t.Én nem engedek a Tomato-ból, szerencsére más gondom nincs vele, ez meg OpenVPN-el megkerülhető.
-
the radish
senior tag
Kipróbáltam én is, a legújabb nightly Tomato-val, mert ahogy látom jött néhány patch ami érintette a Wg-t, de a helyzet nálam sajnos mit sem változott, LAN-ról csatlakozva minden oké, WAN felől viszont továbbra sincs handsnake. Hát ez van, egyszer majd csak jó lesz ez is.
Sajnálom, végül most gyári fw van rajta. Kicsit szokni kellett pl. a saját erőszakos lemezcsatolási útvonalat, de pikk pakk be lehetett állítani mindent. (Persze lehet egyedi, de akkor még dupla lesz.)
Annyi, hogy a tv boxok wg conf fájlban az allowed IP címet lazábbra kellett állítani (AllowedIPs = 10.1.0.0/24, 192.168.1.0/24), mert az eredeti, 0.0.... mellett nem volt tv adás, csak ha kikapcsoltam a wg-t. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
wg tunnel app:
Ki is kapcsoltam a tasker profilt. Baromi jó!
Köszi!Kipróbáltam én is, a legújabb nightly Tomato-val, mert ahogy látom jött néhány patch ami érintette a Wg-t, de a helyzet nálam sajnos mit sem változott, LAN-ról csatlakozva minden oké, WAN felől viszont továbbra sincs handsnake. Hát ez van, egyszer majd csak jó lesz ez is.
-
the radish
senior tag
16 éve androidozom, taskert is használtam
Valamikor ott engedtem el ezeket az appokat amikor a google asszem android 12-től hirtelen elvett kb minden rendszer api hozzáférést a 3rd party appoktól és onnantól ezek az appok nagyjából csak root-al (vagy volt amit még azzal se) tudták azt amit korábban, anélkül meg csak olyan egyszerű dolgokat tudnak kezelni amikre nekem nem volt szükségem.De amugy a wg tunnel appot megnéztem és bakker tényleg tud auto kapcsolódást (nem tudom mi a fenéért emlékeztem úgy hogy ez a rész csak valami fizetés után megy) és működik is, ingyen.
wg tunnel app:
Ki is kapcsoltam a tasker profilt. Baromi jó!
Köszi! -
SztiviVander
addikt
Lehet, csak én ugye kimondottan a Tomato miatt vettem ezt a vasat.
Nekem nincs vele bajom, pedig nagyjából minden mobileszközünk saomi. Nekem meg páromnak Redmi Note 13, fiamnak is Redmi Note valami, meg páromnak van egy Pad 6-ja is. Ja, meg nekem van még egy Redmi Note 8 is, amit csak Waze navira használok.
Nem úgy van vele baj hogy nem működne, vagy leszakadna. Nekem egy yettel 5g korlátlan net kártya + mercusys 5g router adja a netet a flintnek és amikor gyanús hogy valamiért átállt a lassabb toronyra van panaszkodik a fiam hogy laggol a játék akkor rámérek speedtest-el, na most elég bosszantó mikor telefonon felugrik 100-120Mb/s majd elkezd visszaesni 20-30-ra, majd a teszt végére visszakúszik 100 körülire, de néha még így közben is hullámzik. Mindeközben gépről vagy samsung telóról meg stabilan 250-300Mb/s... Szóval így nehéz eldönteni hogy a net vacakol vagy csak épp a telefon és a router veszekednek. És ráadásul ez elég hektikus, mert 10-ből 3x a xiaomi se esik vissza, hanem szépen végigmegy a teszt hullámzás nélkül, szóval ezért sem megbízható az amikor meg lassú sebességet mutat. De több fórumot találtam ahol ez vagy hasonló a panasz, úgyhogy legvalószínűbb hogy az újabb wifi6/7-es xiaomi -k és az opensource mediatek sdk-ban használt wifi stack (ami minden 21 utáni openwrt-ben van, így a tomatoban is) nem működnek jól együtt. A gyári ow21 alapú 4.8.3 -al amiben még a mediatek saját zárt sdk-ja van nincs ilyen gond. De valószínűleg az ilyen gondok miatt nem állt át a glinet sem defaultként az újabb openwrt-kre. Amúgy az is egy érdekes tény hogy a flint1 és a flint 3-ak (3 és 3e) is mind qualcomm-osak, csak a flint2 lett mediatek. Illetve a flint4 állítólag megint mtk alapú lesz.
-
Hummin
tag
Ja, akkor meg máshol jön ki az átváltási költség. Tök mindegy...
Tényleg így jön ki. US-ben vettem most én is (138.21 US kuponos ár), revolut váltással volt 47259 HUF.
EUR-ban mostani váltással lett volna 48760 HUF. (124.15 EUR kuponos ár) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Dollárban kell venni...
Ja, akkor meg máshol jön ki az átváltási költség. Tök mindegy...
-
szaboi6512
addikt
47 ezer forintért hol kapod meg? Nálam 49900, némi coinnal 49400 körül van.
Dollárban kell venni...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Per pillant 47000-ért megkapható az általad írt kupon kóddal.
US $138.21
Dollárban olcsóbb...47 ezer forintért hol kapod meg? Nálam 49900, némi coinnal 49400 körül van.
-
szaboi6512
addikt
Ha valaki esetleg még várja, most újra elviselhető árban (50412 Ft) a Flint 2 AliExpress-en, a AS20VIO kupont használva. És EU-ból érkezik 1 héten belül...
Per pillant 47000-ért megkapható az általad írt kupon kóddal.
US $138.21
Dollárban olcsóbb... -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha valaki esetleg még várja, most újra elviselhető árban (50412 Ft) a Flint 2 AliExpress-en, a AS20VIO kupont használva. És EU-ból érkezik 1 héten belül...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szerintem a tobbi cuccuk is ilyen bejovos. Na felrakom a nightlyt, kivancsi vagyok hogy lehet a wifit faragni a config ablakbol. Sajnos a saomi meg a mediatek nem nagyon szeretik egymast alapbol.
Lehet, csak én ugye kimondottan a Tomato miatt vettem ezt a vasat.
Nekem nincs vele bajom, pedig nagyjából minden mobileszközünk saomi. Nekem meg páromnak Redmi Note 13, fiamnak is Redmi Note valami, meg páromnak van egy Pad 6-ja is. Ja, meg nekem van még egy Redmi Note 8 is, amit csak Waze navira használok.
-
SztiviVander
addikt
Én szerintem tuti el leszek most ezzel pár évig, nekem bejött.
Szerintem a tobbi cuccuk is ilyen bejovos. Na felrakom a nightlyt, kivancsi vagyok hogy lehet a wifit faragni a config ablakbol. Sajnos a saomi meg a mediatek nem nagyon szeretik egymast alapbol.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Annyiert el is adom
Amugyis megtetszett a flint4, bar nem tudom mikortol lehet majd kapni.Én szerintem tuti el leszek most ezzel pár évig, nekem bejött.
-
SztiviVander
addikt
AliExpress-en elég brutálisan elszállt az ára, 71k HUF alatt nem is nagyon kapni. Ilyen talán még nem is volt, hogy olcsóbb a hivatalos store-ban mint az Ali-n. Bár valószínűleg ott is az van, hogy Senzenből küldik, és lehet rá utólag fizetni az ÁFA-t.
Annyiert el is adom
Amugyis megtetszett a flint4, bar nem tudom mikortol lehet majd kapni. -
betyarr
veterán
milyen király, hogy letudtam rá csapni még 126 dollárért! a vodás eszköz állandóan szívatott, szinte naponta kellett az újraindítás és még akkor is voltak szakadozások. mióta beiktattam ezt, azóta nem vettem észre szakadásokat és nem kellett rebootolgatni semmit.

-
szaboi6512
addikt
Hol vam már a 100-110 dolláros ár, mint kezdetekkor....

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
AliExpress-en elég brutálisan elszállt az ára, 71k HUF alatt nem is nagyon kapni. Ilyen talán még nem is volt, hogy olcsóbb a hivatalos store-ban mint az Ali-n. Bár valószínűleg ott is az van, hogy Senzenből küldik, és lehet rá utólag fizetni az ÁFA-t.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Na még a loglevelt kellett némileg visszavenni, mert az OpenVPN telefosta a logot 10-15 másodpercenként akkor is, ha nem is vagyok felcsatlakozva rá.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Remélhetőleg akkor ezzel a beállítással már tényleg energiabarátabb lesz.
Reméljük. Éles teszt holnap, ma már hazaértem...
-
the radish
senior tag
Hehh, át is állítottam a szervert a routeren. Kicsit macerás volt távolról telefonról, mert ahhoz, hogy újra tudjam indítani az openvpn szervert, előbb engedélyezni kellett a sima távoli elérést, nehogy kizárjam magam a routerről, az openvpn leállításával. Sajnos restart gomb nincs benne.

De megcsináltam, és rögtön azután újra le is tiltottam a távoli admin felület elérést.
Remélhetőleg akkor ezzel a beállítással már tényleg energiabarátabb lesz.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Inkább áthozom ide ezt a vpn témát...
Szóval tovább olvasgattam a témában, és arra jutottam hogy talán ez lehet az optimális beállítás.
data-ciphers AES-128-GCM:CHACHA20-POLY1305
Elvileg a modern telefon chipkészletekben van hardveres AES támogatás, a CHACHA-t inkább csak oda ajánlják, ahol ez nincs meg, mert szoftveresen viszont az a nyerő. Nálam az AIDA64 szerint adott a HW támogatás. Este otthon átírom majd a szerver konfigot, és holnap tesztelem úgyis. Lehet az első beállítás azért volt nagyon akkuzabáló, mert az AES128 mellett volt benne AES192 és AES256 is.
Hehh, át is állítottam a szervert a routeren. Kicsit macerás volt távolról telefonról, mert ahhoz, hogy újra tudjam indítani az openvpn szervert, előbb engedélyezni kellett a sima távoli elérést, nehogy kizárjam magam a routerről, az openvpn leállításával. Sajnos restart gomb nincs benne.

De megcsináltam, és rögtön azután újra le is tiltottam a távoli admin felület elérést.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Inkább áthozom ide ezt a vpn témát...
Szóval tovább olvasgattam a témában, és arra jutottam hogy talán ez lehet az optimális beállítás.
data-ciphers AES-128-GCM:CHACHA20-POLY1305
Elvileg a modern telefon chipkészletekben van hardveres AES támogatás, a CHACHA-t inkább csak oda ajánlják, ahol ez nincs meg, mert szoftveresen viszont az a nyerő. Nálam az AIDA64 szerint adott a HW támogatás. Este otthon átírom majd a szerver konfigot, és holnap tesztelem úgyis. Lehet az első beállítás azért volt nagyon akkuzabáló, mert az AES128 mellett volt benne AES192 és AES256 is.
-
SztiviVander
addikt
Viszont nem évi 1.690,- Ft*, hanem egyszeri és kb minden másra is jó. (*Becsült ár,)
16 éve androidozom, taskert is használtam
Valamikor ott engedtem el ezeket az appokat amikor a google asszem android 12-től hirtelen elvett kb minden rendszer api hozzáférést a 3rd party appoktól és onnantól ezek az appok nagyjából csak root-al (vagy volt amit még azzal se) tudták azt amit korábban, anélkül meg csak olyan egyszerű dolgokat tudnak kezelni amikre nekem nem volt szükségem.De amugy a wg tunnel appot megnéztem és bakker tényleg tud auto kapcsolódást (nem tudom mi a fenéért emlékeztem úgy hogy ez a rész csak valami fizetés után megy) és működik is, ingyen.
-
the radish
senior tag
igen, es biztos van meg sok mas fizetos app a taskeren kivul is ami ezt megoldja
de ingyen, beepitve csak jobb lenne, nem? de ilyet pl meg a samsungok rutinjai se tudnak.Viszont nem évi 1.690,- Ft*, hanem egyszeri és kb minden másra is jó. (*Becsült ár,)
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
igen, es biztos van meg sok mas fizetos app a taskeren kivul is ami ezt megoldja
de ingyen, beepitve csak jobb lenne, nem? de ilyet pl meg a samsungok rutinjai se tudnak.Persze az sem beépített, de ingyen talán a MacroDroid tudhatja. Nem biztos, én nem használom, csak ha jól tudom az többek közt ilyenekre is való.
-
SztiviVander
addikt
-
SztiviVander
addikt
"azt használom mondjuk évi 1690ft nem egy összeg érte) hogy ha lekapcsolódik az otthoni (adott ssid-s) wifiről akkor automatán konnektáljon be a wireguard vpn-re"
Mi mindenre nem jó a Tasker
de ingyen, beepitve csak jobb lenne, nem? de ilyet pl meg a samsungok rutinjai se tudnak. -
jan herz
tag
"A LAN-on levő egyes kliensek (pl. TV) forgalmát meg átirányítottam a VPN alagút felé." - és annak amúgy mi az értelme? nekem simán a wan oldalon van megadva az adguard dns szerverei, minden névfeloldást azoktól kér a router, onnantól meg mindegy hogy a vpn kliensnek vagy lan-on lévőnek old fel. de igazábóla reklámok max zavaróak pl telefonon mobilneten, de nagy adatforgalmat nem csinálnak. legalábbis a használt appokhoz képest elenyészőt. meg ugye az igazi az lenne ha az android tudna magától is olyat (nem csak fizetős vpn client pro-val, én azt használom mondjuk évi 1690ft nem egy összeg érte) hogy ha lekapcsolódik az otthoni (adott ssid-s) wifiről akkor automatán konnektáljon be a wireguard vpn-re.
Vagy a WG Tunnel app a gyári wireguard helyett...
-
the radish
senior tag
"A LAN-on levő egyes kliensek (pl. TV) forgalmát meg átirányítottam a VPN alagút felé." - és annak amúgy mi az értelme? nekem simán a wan oldalon van megadva az adguard dns szerverei, minden névfeloldást azoktól kér a router, onnantól meg mindegy hogy a vpn kliensnek vagy lan-on lévőnek old fel. de igazábóla reklámok max zavaróak pl telefonon mobilneten, de nagy adatforgalmat nem csinálnak. legalábbis a használt appokhoz képest elenyészőt. meg ugye az igazi az lenne ha az android tudna magától is olyat (nem csak fizetős vpn client pro-val, én azt használom mondjuk évi 1690ft nem egy összeg érte) hogy ha lekapcsolódik az otthoni (adott ssid-s) wifiről akkor automatán konnektáljon be a wireguard vpn-re.
"azt használom mondjuk évi 1690ft nem egy összeg érte) hogy ha lekapcsolódik az otthoni (adott ssid-s) wifiről akkor automatán konnektáljon be a wireguard vpn-re"
Mi mindenre nem jó a Tasker
-
SztiviVander
addikt
-
attires
tag
Pl. külföldi TV műsorokat szeretnél nézni ami itt nem elérhető...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elektromos autók - motorok
- WARDOGS - Egy nap sem kellett az 1 millió példány eladásáig
- PlayStation 5
- Revolut
- BestBuy topik
- Onimusha: Way of the Sword
- EAFC 27
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan iPad Air 8 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél át
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 M5 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M5 Pro 18CPU/20GPU 24GB/1TB SSD Magyar billentyű Azonnal átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 17 256GB White -fehér 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Új APPLE AIRPODS PRO 3 GEN bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- GTA 6 előrendelés !! Standard: 27.990 Ft ! Ultimate: 36.990 Ft !
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050 (ELKELT)
- ASUS TUF Gaming A16 FA607PV Ryzen 9 7845HX RTX 4060 8 GB 140 W 16 GB DDR5 1 TB SSD 165
- Apple iPhone Air - Black - 256GB - Újszerű - 2027 Júlisig APPLE garancia
Mert egyelore meg az earlybird ar se valtott ki instantget erzest.

A sima early bird árban gondolom benne van az áfa is meg elvileg ingyen szállítják. Más kérdés honnan. Mondjuk a flint2-t is ez a hivatalos shop majdnem mindig dupla áron adta mint az alis, szóval lehet ezzel is érdemes lesz megvárni míg az alis eladó EU raktárába is jut belőle, aztán akár egy 11.11 vagy egy BF akcióban megvenni kuponokkal fele ennnyiért.

Valamiert ezzel most nagyon sokat tokoresznek, a 2es utan sokkal gyorsabban kijott a 3 meg a 3e is.

Amugyis megtetszett a flint4, bar nem tudom mikortol lehet majd kapni.