- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Több fény kell, hogy a OnePlus 15T vonzóbb legyen
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Magisk
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Utánanéztem ennek az OpenVPN LZ4 sebezhetőségnek, és arra jutottam, hogy ennek a kockázata rám nézve az elhanyagolhatónál is kevesebb, szóval nem foglalkozom vele. A módszer nem is jelenti konkrétan a VPN titkosítás feltörésér, hanem egy statisztikai alapú információszivárgás, leginkább csomagméreteket tudnak kinyerni általa a forgalomból, amikből következtetni lehet bizonyos tartalmakra, mint session cookie-k, stb. Illetve fontos még az is, hogy ez nem egy távolról, automatikusan és tömegesen (pl. botok által) végrehajtott támadás, hanem aktív emberi részvételt kíván, "megfelelő pozícióból", tehát vagy kompromittált weboldalakat kell látogatnom, vagy más módon kell hozzáférjen a támadó a forgalmamhoz, tehát mondjuk az internetszolgáltatón rendszere által. Ezen kívül ezt jellemzően nem random emberek ellen intézik, hanem olyan célpontok ellen, akik személyükből vagy munkájukból adódóan már eleve "célpontnak" tekinthetők.
Szóval a következő napokban majd tesztelem a két opciót, és ha sebességben illetve adat felhasználásban érezhető különbség lesz a tömörítés javára, akkor nyugodtan fogom bekapcsolva hagyni.
-
hunaqua
addikt
Ma 3 hete megy. Eddig szuper!
-
szaboi6512
addikt
-
szaboi6512
addikt
Ajánlom figyelmedbe az összefoglalót.
Jómagam, és többen is Ali Expressen vettük Német raktárból.
Amazonon most 160 USD...+ 16.33 USD a szállítás. -
Uher
aktív tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Azt a reszet ertem, https://store-eu.gl-inet.com on 175euro, amit en hivatalos arnak tartanek, aki ettol olcsobb az honnan veszi? Vagy mennyiert
-
Uher
aktív tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Mitol fugg az ara?
-
Uher
aktív tag
Amazonon [link] epp akcios
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
Igen, ezek szerint rendben.
-
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezek szerint az 500-as hátteret csatoltam fel mégis.
Akkor rendben van, igaz? -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Itt jelenleg két partíció látszik, egy ~3GB-os, és egy ~457GB-os. Utóbbin van ~234GB üres hely, szóval 2TB-nak nyoma sincs.
-
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megoldás?
de lehet hogy rosszul emlékszem és csak 500 GB a felcsatolt meghajtóm...root@unknown:/tmp/home/root# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 7.1G 700.5M 6.1G 10% /
devtmpfs 488.7M 56.0K 488.7M 0% /dev
tmpfs 489.0M 6.9M 482.1M 1% /tmp
/dev/sda5 2.9G 103.0M 2.6G 4% /media/sys
/dev/sda1 456.9G 199.3G 234.4G 46% /media/data
/dev/sda5 2.9G 103.0M 2.6G 4% /opt -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ott valami nagyon nem OK, két sda2 van, amiből az egyik nincs csatolva, és a mérete is csak 1024B.
-
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Qbittorrent 210 gigát ír... 2 TB-os a meghajtó.
[kép] -
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Holnap referálok.
Ma nem tudok gépközelben lenni.
De nagyságrendileg nem 5 %-ról lehet szó. -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Ez a parancs megvolt?
tune2fs -m 0 /dev/sda1
ext filerendszernél alapból automatikusan foglalva marad 5% terület, az ezzel feloldható. Értelemszerűen ki kell adni mindegyikre ami ext2, ext3, vagy ext4. 1-2TB HDD esetében azért az 5% már jelentős tud lenni.
-
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ext3, köszi holnap ránézek.
-
válasz
szaboi6512
üzenetére
-
szaboi6512
addikt
Intruder2k5
Azt lehet látni hogy a felcsatolt háttértárban mennyi hely van szabadon?
A Qbittorrent nem írja a valósat, szerintem... -
Uher
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
1db van elérhető 50500 HUF / 150 USD áron EU raktárból.. [link]
-
-
hunaqua
addikt
Egy hete megy, eddig nagyon stabil.
-
Uher
aktív tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Tenyleg ennyire jo cucc?
-
hunaqua
addikt
Ma beteg árak vannak,lehet kiürült az ágyneműtartó !
[link] -
-
hunaqua
addikt
Milyen meleg nektek Tomato alatt a Router ? Nekem 54C
-
hunaqua
addikt
Egyelőre tetszik! Nagyon jó cucc a Tomato.
-
-
jan herz
tag
Óriási lépés volt ez a router a MIR3G-hez képest, pedig azt is szerettem. Minél többet bütykölöm annál inkább tetszik...!
-
betyarr
veterán
az enyém is befutott
-
-
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megérkezett! Alapvetően nagyon gyors volt,vasárnap rendeltem ma kiszállították. Az érdekes,hogy be sem volt csomagolva. A gyári dobozra raktak egy címzést és kész. Ilyet még nem tapasztaltam semminél.
-
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen
-
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Árfolyam függő is, ez nyilvánvaló.
Ha devizaváltás szükséges, akkor ezzel számolni kell, nyilvánvalóan.
HUF43,383.29, ha forintban vásárolom. -
válasz
szaboi6512
üzenetére
Szép ez az USD-s vásárlás, csak azért az mindig kimarad belőle, hogy ha nem ott akkor máshol, de valahol mindig lesz költsége a forint USD-re váltásának is.
-
-
hunaqua
addikt
Az enyém beért Magyarországra. Jó lenne ha a hétvégén tudnék már vele foglalkozni.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
2 hete én is router tulaj lettem. 140$-ért vettem Aliról, láttam más is kereste. Most van Alin 133$-ért.
-7$ kuponnal ennyi, ha valaki tud még kupont, akkor olcsóbb lehet. -
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Cf tökéletesen muxik ,jelentem keremalassan
-
-
hunaqua
addikt
válasz
the radish
üzenetére
Köszönöm!
-
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ahogy írtam ,hogy mire szeretném használni arra tökéletes a stabil Tomato ? Nem gond a dyndns ?
-
-
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én szeretném a Tomato-t használni. Ami fontos ,hogy Dyndns menjen ,1-2 eszköznek tudjak fix ip-t adni és ezeknél portot tudjak nyitni. Erre tökéletes a jelenlegi Asus is, de az kb.30-40 naponta "lefagy",hátha ez stabilabb lesz. Illetve amennyiben tudom a "panamával" a wifi távolságot növelni az teljes siker lenne
-
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
először megpróbálom a gyárit, aztán meg majd meglátom hogy válik be. ha kevés, akkor kipróbálom valamelyiket a kettő közül.
-
És mit terveztek vele, marad a gyári szoft, vagy Tomato, OpenWrt kerül rá? Csak routernek lesz használva, vagy egyéb (NAS) funkciók is kellenek?
-
hunaqua
addikt
válasz
szaboi6512
üzenetére
Akkor kirakott még 1-et. Biztos nem fért be a paplan.
-
betyarr
veterán
nah, csak sikerült. a vivaldi böngészővel volt valami problémája vagy az alinak vagy a paypalnak, mert vásárlásnál elindult a fizetés, levonta, de nem történt meg a vásárlás. edge alatt sikerült. 126 dollárért behúzva.
-
hunaqua
addikt
Azt nézem ,hogy ezt nem "lerabolják" ,simán csak nincs készlete. Max. 1-et lehet rendelni bármiből. Mindenből van 1-5 darab ,ha elfogy akkor rendel Kínából megint 1-2 darabot. Ez a router a "sláger", ebből rendel mondjuk 10-et. 1-2 naponta bedob 1-et, egy hét után megint rendel 10-et. Szerintem ez egy egyszemélyes "cég", ezzel az üzletpolitikával.
-
betyarr
veterán
-
hunaqua
addikt
116 usd-ért behúzva. Remélem hamar megjön.
..de több nincs is. Simán csak szórakoznak, bohóckodnak.
-
szaboi6512
addikt
-
-
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
még hátha lesz ebből kuponozható. bár, sok esélyét nem látom. de ha ebben az árban lesz, akkor lehet lecsapok rá.
-
Nincs. Itt van ~48000 forintért kuponnal, kb. erre számítottam, mostanság meg sem közelíti már a tavalyi második félév árait.
-
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
sajna nincs eu-s plug, pedig erre vártam
-
válasz
the radish
üzenetére
Köszi.
-
Mit jelent az hogy EU-s verzió? Többféle van ebből a routerből?
-
szaboi6512
addikt
Itt 143 dodó az EU-s verzió.
De én várnék holnapig, elvileg lesz rá kupon. -
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Több esélyes. Elvileg az Alin holnaptól 99usd-től van 13usd kupon is ( LOVE13 ) Azt nem tudom ,hogy erre is jó lesz.
-
Elvileg ma éjféltől 42350 forint lesz a Flint 2, USD-ben meg 125.79, csak hát nincs belőle EU verzió. Kérdés, hogy az akció kezdetére lesz-e belőle készlet. Ha tippelnem kéne, nem!
ITT van egy most is megvehető 48600 forintért a GL-iNet Overseas Store-ban, illetve a hivatalos GL.iNet Official Store is feltöltötte a készletet 1, azaz egy darabbal, 52900 forintért.
Hát... eléggé szegényes a kínálat.
-
A 2nd routerre folyamatosan frissítek, azon próbálom mindet, de az elsődlegesen a 2025.5 stabil van még fent.
Fiam meg bekapcsolva hagyta a routerét, neki nincs is szünetmentese, mondtam neki nézze már meg az uptime-ot! 56 nap, szóval persze egy pillanatnyi áramszünet se volt.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én tegnap toltam fel az utolsó nightly buildet , így az én előzményem is ugrott .
-
Sajnos ma megy a levesbe a 28 napos uptime, mert az e-on gallyazni fog a környéken, így mára és holnapra tervezett áramszünet van bejelentve 8 és 16 óra között, és sajnos a szünetmentes meg 3-4 óránál nem bírja tovább. Pedig szépen ment, a qbittorrent is stabil volt rajta már negyedik hete, vagy ~350 torrenttel.
-
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
jó lett volna akkor rábukkanni, amikor még 40k alatt volt. de ez is csak utólag derült ki, hogy van ez a router
na, megnéztem, edge-ből adja a kupont. a vivaldi nem tetszett valamiért az alinak.
mindjárt feldobok egy érmét, döntsön a szerencse
-
-
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
szoktam figyelni a spacéra. most sem ez a gond. de akkor meg mi lehet? bosszantó...
ami még érdekes, hogy kosárba sem tudnám tenni, csak buy now lehetőség van. furi 
mindegy, lehet amúgyis meg kéne várni a fizut vele. meg hátha lenne még ettől is olcsóbban.mod.: megpróbálom még másik böngészőben is, hátha.
-
Hmm... nem tudom reprodukálni, nálam most is elfogadja a kupont. Véletlenül nem maradt bent előtte vagy utána egy szóköz? Régebben azzal szívtam én is, bár ha jól rémlik, akkor simán csak nem fogadta el a kupont, de ez a "security reasons" nekem teljesen új.
szerk.:
Ezt már javították is, most szándékosan sem tudok elé/mögé space-t ütni. -
betyarr
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
valamiért nincsen nekem szerencsém...
-
-
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
~46 000 ft (US $142.20) FSVI16 kuponnal mától.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem ugy hogy nincs neki de nem akarja kivenni a listazasbol hanem inkabb felarazza irrealisra, ez eleg bevett gyakorlat lett nem csak alin. Aki meg olyan hulye hogy ennyiert is megveszi az majd marcius kozepen megkapja.
-
Azért vannak még gátlástalan eladók.
Ezt nem is tudom, hogy...
-
tjsz
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nagyon szépen köszönöm!
-
szaboi6512
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A népszerűség átka.....51000 ft alatt van a jelenlegi állapot szerint.
Holnap érdemes lesz ránézni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward 4060Ti Ghost 8GB / 11 Hónap Alza.hu Garancia / Beszámítás OK!
- BONTATLAN Új Ipad 10th , 11th Minden szín 1év hivatalos Apple Garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL.
- BONTATLAN Új Iphone 17 256-512GB Minden Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Eladó SteelSeries Apex 3 gamer billentyűzet, új!
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év Garancia
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- Xiaomi 15T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest