- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
srácok, újabb x sorozató tp-ben cserélhető a szigetes iszonyat régi teljes értékű, hagyományos klavira? csatlakozó rádugható, ugyanott van még a helye? kompatibilis vele?
-
Tikakukac
titán
válasz
Colonel993 #57385 üzenetére
Ha az elméletet a gyakorlatra nem tudjuk átültetni akkor az egy olyan elmélet ami rossz. Egyetemen a gazdhumán tárgyaknál azzal indítottunk a legnagyobb témák előtt, hogy ezt tanuljuk, a valóság teljesen más.
Igen én is tudok rengeteg mindent, aminek úgy kéne működnie: nem úgy van. Innentől meg ha fejen pörögve eszek halászlevet sem lesz másképp
-
hito
nagyúr
válasz
donjohnson #57392 üzenetére
Befektetesnek se lett volna utolso. Gyorsan lehetett volna keresni rajta 15eFt-ot. De en mar kinottem ebbol, meg nem is erzem korrektnek. Remelem egy olyan embere lett, aki kispenzu es mindig ilyen gepre vagyott, nem pedig egy kereskedoje, aki meg majd egy kispenzu ilyen gepre vagyo emberen keres 15eFt-ot.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Schuby #57389 üzenetére
meglett.... használtam a keresőt és pillanat alatt meglett a TRIM nyitja, a helyzetem meg ugyan az
(A legrosszabb az egészben hogy kb 1 hete így lehet és pár napja terheltem le az SSD-t 2Gb szabad tárhelyig véletlen)
De a kondíció 98%-a még mindig bosszant...Szerk.: Ha windows álltal lecsatlakoztatom sw-esen a Caddy winyót akkor az már nem nyeli a tápfeszt? benne hagyhatom a gépben?
-
Schuby
aktív tag
válasz
Colonel993 #57388 üzenetére
frissítve lett az irst driver azért nincs trimmed. amikor nem figyeltem és hagytam az update managernek frissíteni akkor nekem is elszállt. inkább az intel oldaláról töltsd le a legfrissebbet azzal megy
-
Colonel993
senior tag
Ez mennyire normális SSD-ben?
Amióta ebben a T500-asban dolgozik folyamatosan csökken a teljesítmény és a kondíció...
Ez egyáltalán lehetséges SSD-nél?nálam két működési állapot volt SSD-nél világéletemben;
-A Működik
-és A nem működik...Szerk.: Most nézem, hogy valahogy inaktív lett a TRIM... pedig aktív volt...
-
btudos
nagyúr
válasz
Colonel993 #57385 üzenetére
Az akksik 99 %-a szar, tökmindegy hogy töltöd őket. Sajnos ez egy ilyen világ.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Tikakukac #57378 üzenetére
Változók vannak persze... mikor pl feltölt az aksi és Te töltőn hagyod és azon keresztül nyeli a delejt a noti... az is használja el (sőőőt jobban mint a töltés/merítés ciklus) aztán vannak a merítésnek is periódusai...
Ha szar/nem hozzávaló cellákkal dolgoznak akkor az adott kisülési (Columb) arány jobban leterheli az akkukat mint kéne és ez is a korai elavuláshoz vezet... egyező példa a töltésnél ugyan ez; magasabb töltési arány mint amit az akkucellák elviselnek...Nem az elmélet a rossz, hanem a gyakorlatra szart/nem a céljára való eszközt használnak
A probléma adott... de még mindig nem látom gyakorlati értelmét a "Max 80%-ra töltésnek" mert kb ezt Önszopatásnak vélem... ugyanúgy elnyomsz egy csikket az élettartamból de cserébe kevesebb ideig nyúzod a notid mint lehetne... ezt nem látom át
Én pl 96%-ra raktam a max töltést, lévén tökéletes ballanszer nem létezik, max a NASA-nak... ennyi tűréshatárba belefér az, hogy ne is töltsem túl a cellákat és ne is legyen 30 perccel kevesebb üzemidőm mint a fentebb említett módszerrel... -
O$zkł
aktív tag
azt vettem észre, hogy a cpu-csak 2.6 Hz-ig kapcsolja fel magát a win a systemnél 2.3-at ir maxra hivatalosan meg 2.8 a max (i5-3427U), van valami megoldás a 2.8 Ghz elérésére vagy azt a lenovo korlátozta be szépen 2.6-ra ?
-
btudos
nagyúr
válasz
Colonel993 #57377 üzenetére
Nem szeretnéd látni, hogy az én X200-am retek akkuja milyen állapotban van 284 ciklus után.
O$zkł: X200-on 8.1-el nálam a 6.63.1-es verzió működik.
-
Tikakukac
titán
válasz
Colonel993 #57377 üzenetére
Hát igen, oskolában mi is tanultunk sokat mindenféléről, aztán kiderült, hogy itt a Földön nem úgy megy.
Nos, ott tartunk, hogy egy rakat akksi el sem jut a 300 ciklusig, másik fele ha igen, akkor már elég csúnya harapás van benne. Tisztelet a kivételnek.
Hát ennyit az elméletről kezdetben
-
Colonel993
senior tag
Miért jó az hogy ha ilyen alacsony százalék a maximális töltés?
Lithium celláknál alapvetően 300 ciklusig nincs degradáció, utánna kb 5%-os veszteség egységenként csökken minden 50-70 ciklusnál...
ha alacsonyabb vég kapacitásra töltjük attól az még egy teljes ciklusként fogja le reagálni a cella... ha kihúzzuk-bedugjuk gyorsan akkor még nem feltétlen bár saját hangulati állapotától függ...
Túltölteni meg nemigen lehet mert cellánként ballanszírozó töltés szabályozó van minden akkupakkban...Vagy ez is valami varázslat mint a 3G modemes téma ?
-
-
cildren
tag
support.lenovo.com oldalról töltsd le a Power Manager-t teljesen paraméterezhető, hogy hogyan töltse az akkumlátort. Általában a szakik, 30-80%-ot javasolnak, vagy 40-80%.
-
O$zkł
aktív tag
Sziasztok
van egy thinkapad X1 carbonom és az érdekelne, hogy hogyan tudom az akksit kimélni(nem lehet kiszedni) ? milyen használat javasolt neki ? (gondolok itt olyanra, hogy ha fullon fel van töltve utána inkább használjam akkuról amig teljesen lemerül és ne töltsek rá, esetleg ne töltsem fel egészen)
esetleg valami akksi kimélő program ami szabályozza a töltést ? -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
donjohnson #57366 üzenetére
nekem a felbontása kicsinek tűnik.
-
Tinuszka
tag
sziasztok, beálltam én is a sorba. No nem egy klasszikus darabbal, hanem egy ropogós 540p használója lettem. Nincs viszonyítási alapom a korábbi modellekhez, és gondolom egy akármilyen új laptop is felfrissülés lett volna a nyolc éves Toshiba Tecra után...
Róla van szó http://www.studi-notebooks.de/Lenovo-Notebooks-68/T540p-117/20BE003YGE-8184.html , az alapgéphez képest 8GB rammal és 9 cellás akkuval érkezett. Idővel persze tervezek egy ssd-t is, de egyelőre így is nagyon élvezem
-
btudos
nagyúr
-
Otisz
őstag
Én meg akartam venni.
Csak jobb képet kértem, hogy még se feleslegesen autókázzak el 15ezer Ft-ot, ha esetleg nem tetszene élőben az állapota. Nem kaptam. Reakció annyi volt, hogy tapogassam meg élőben. Köszönöm. Lukra nem futok, akármilyen jó árban van valami. Ezzel szemben alfa156 fórumtársnak nem esett nehezére képeket küldeni, pedig gyanítom hogy több gép lapul a keze alatt.
Nem vagyunk egyformák. -
MrSealRD
veterán
válasz
Pszihonaranc #57367 üzenetére
Na most jót kérdeztél...
Annyit elárulhatok, hogy vegyesek a vélemények. A kemény mag képviseli a régi kényelmes billentyűzetet ami azért minőségre is rendben volt. Az ifjúság pedig inkább a szigetes diszkófényes ortopéd elrendezésen szocializálódik bár a gombok hullanak mint a legyek ez nem szegi kedvüket.
-
Pszihonaranc
senior tag
Helló!
Érdekelne a véleményetek a régi és az új thinkpad billentyűzetekről.
Konkrét példa: thinkpad t420 és thinkpad t430
Szerintetek melyik a kényelmesebb, melyik tartósabb, melyik pontosabb?...stb -
hito
nagyúr
Ha valakit érdekel, van egy T420 az apróban bomba áron (85eFt). Megvenném kíváncsiságból, de nincs FP és alacsony felbontású a panel benne, így én kihagyom.
-
Dhampir
félisten
válasz
Colonel993 #57360 üzenetére
Sírva vigad a magyar.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Colonel993 #57358 üzenetére
Ööö, legutóbb asszem láttam listában igaz későbbi gépekbe 20k körül. Még annál is jobban elment az eszed ha ilyet veszel, mint én az x200-akkal
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #57354 üzenetére
Olvastam ma én is .... hát kész...IBM-nél is elgurult valami...Ennyire kell hajszolni azt részvényenkénti 20$-t. Lassan a gatyát is eladják...De mint tudjuk majd itt is jön egy-két "fejlesztés" aztán már szervert sem fogunk IBM/Lenovo-t venni...Bár eddig sem vettem volna.
-
Colonel993
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
Colonel993 #57355 üzenetére
9.5mm-es.
Akad. -
btudos
nagyúr
válasz
Colonel993 #57355 üzenetére
Chasert keresd meg, nála biztos akad.
-
Colonel993
senior tag
válasz
FoxiestFox #57354 üzenetére
T500-asba hány Milis Ultrabay Caddy kell?
Szándékozok venni.. és egyben kb itt is jelzem ha valakinek van fölösben kallódó akkor van itt vevő -
Kis off, érdekességként.
Hátizé. -
Chaser
legenda
válasz
btudos #57345 üzenetére
Szerencsére nekem nem kell i5 ereje
Ha nagyon kell kraft T500-ba T9600 és megoldva. Ez az LG kijelző viszont olyan szép, hogy huh..
Dell FHD se volt rossz, T510 HD+ se, de a led miatt x idő után fejem megfájdul
az egész kép olyan "idegen", ez meg majdnem olyan mint T60 IPS-t néznék
Szemből nem sok különbség van, legalábbis túlélhető. Oldalról szintén, egyedül hátradöntve invertálódik erősen, előre döntve nem. raktam bele egy usb3+esata nem-kilógós ec kártyát is, így kb mindent tud amit az új gépek.
Ha meg rohangászni kell egy kicsi x200, ott nem is bajlódok sztem panelcserével, nem arra kell hogy órákig nézzem.scarbantia: És az a vicc, hogy az anno 35-40k-s benq 21.5" FHD monitorban no-pwm a vezérlés...
-
hito
nagyúr
válasz
scarbantia #57351 üzenetére
Ebből egy kurv@ szót nem értek (háttértudás hiányában), de a legszebb, hogy semmit nem is tapasztalok
És a hab a tortán, hogy pont a legalacsonyabb fényerőn bántja a szemem legkevésbé. Mindig le is veszem minimumra, fullon kisüti a retinám.
-
scarbantia
aktív tag
Nem a LED-el van baj, hanem hogy meghagyták mellette a PWM vezérlést.
A CCFL csöves kijelzők is PWM-esek, csak a CCFL cső nem alszik ki azonnal, ezért csak ingadozik a fénye, ami nem bántja úgy a szemedet, mint a LED, ami azonnal kialszik-kigyullad.
Másrészt a CCFL, főleg a ha öregebb, akkor simán mehet max fényerő körül. A LED meg fényes mintaállat, ezért az ember jól leveszi a fényét. Minél jobban levetted a fényerőt, annál alacsonyabb frekvencián villog, és annál jobban bántja a szemed.
A megoldás az lenne, ha LED-nél egyáltalán nem alkalmaznának PWM-t, vagy csak nagyon magas frekvencián, esetleg eltolva villogtatva felváltva a LED-ek egy részét elosztva, stb.
-
Tim82
félisten
Engem nem érdekel a LED vagy nem LED kérdése (illetve X200-nál persze igen, a leendő AFFS kijelzőcsere miatt), egyszerűen nincsen szükségem nagyobb teljesítményre, két gépre viszont igen.
Mondjuk az is lehet, hogy T400 lesz a T500 helyett, még nem dőlt el semmi.
Egyébként: [link]
-
btudos
nagyúr
válasz
Chaser #57341 üzenetére
Ha sokáig idegesít még a nyikorgásával a T430 (palmrest bal oldalát nyomogatva a HDD fölött, a HDD nyílás fedelének idióta kialakítása miatt olyan hangot ad mint egy nyúl, akit konyhakéssel próbálnak megölni
), akkor én is hamar eljutok ide, az árából kijön egy T400 meg egy T500 az X200 mellé
Az i5 erejét meg majd némi idővel kipótolom.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Displayport-ról szeretném TV-re átvinni a hangot és videót. W520-nál semmi gond nem volt. Azonban mikor T500-al próbáltam, amibe intel videókártya van csak, ott már nem adott hangot a TV-n csak képet. Hang az továbbra is a laptopról szólt. Megnéztem a hang beállításokba. Ahogy a W520-nál megjelent a TV, T500 esetében csak ennyi:
Tudnátok segíteni mi lehet a gond? Régi a T500 vagy csupán az intel videókártya a gond?
-
hito
nagyúr
válasz
franc0 #57333 üzenetére
És az nem lesz eretnekség? Csak mert azért elég lehangoló véleménnyel volt itt mindenki az X230-ról. Nekem mindig tetszett (szigetes bill szerintem nem az ördögtől való, halál jól elvoltam vele az X121e-men is), de egy tulaj itteni beszámolója miatt letettem róla. Kb. 1 hete írta, hogy felejtsem el. Nyeklik-nyaklik, reped, törik.
Na az viszont már nem elfogadható. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Kellőképpen kritikusnak ismertelek meg, remélem ha szar meg is mondod, nem csapod be magad, meg minket is
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok kedves Fórumtársak!
Segítségre lenne szükségem. Akad valaki köztetek aki alaplapra tud, szokott, szeret stb. alkatrészt visszaforrasztani? A helyzet az, hogy egy tisztítás során "leesett" egy icipici alkatrész, talán ellenállás egy T60 alaplapjáról. Fogalmam sincs hogy sikerült, nem először csináltam, és nem egy géppel, soha semmi nem történt velük. Ezúttal viszont igen...öregszem... Kedves öcsém gépe ráadásul.... Szóval kellene egy kis segítség ha lehet tőletek, sokkal jobban megbízom egy szakértő ThinkPad szerelmesben, mint bármilyen mezei notebook szervizben. Természetesen honorálnám a fáradozást. Az alkatrész maga nincs meg, ellenben tudom honnan hiányzikA billentyűzet csatlakozó mellől, egy 2 érintkezős, téglatest alakú világos színű nagyon pici izé
Talán ellenállás. Előre is köszönök mindent
-
Chaser
legenda
Ha sima telós sim-et rakok a gépbe úgyis működnie kellene a netnek? Net van rajta, de nem is érzékeli a sim-et.
-
hito
nagyúr
válasz
Giovanny #57324 üzenetére
Nincs belőle sajnos
De várj! Most X1-re vagy X1 Carbon-ra gondolt a Lenovo-s csóka? Mert a sima X1-es 1366x768-as volt (13.3"), viszont az X1 Carbon 1600x900 (14").
Mod: X230-nak semmi értelme. Ott is csak 1366x768 a max. felbontás, igaz az 12.5"-on. X240-től van fHD IPS és még TS is.
-
Giovanny
őstag
Írtam egy pár szerviznek a T430s és IPS kijelző kérdésben,és kaptam egy érdekes választ,miszerint:
Röviden: Sajnos nem létezik.
Hosszabban: Az X1-es laptop kijelzőjét ugyan bele lehet barkácsolni (a magassága megfelelő és csak egy picivel keskenyebb, valamint a csatlakozókiosztása is hasonló), de az abba való LCD-kábel már nem jó a T430-asba, venni kell külön LCD-kábelt, amin az egyik csatlakozót át kell forrasztgatni balosról jobbosra. És elnézést kérek, de ebbe mi nem mennénk bele.
Mennyire bonyolult lehet ennek a megvalósítása otthoni körülmények között?
-
-
edk-
őstag
Nem tudom, hogyan, de valakinek sikerült így odaütnie egy T400-ast:
De attól még működik.
-
-
Arlekim
aktív tag
Semmiképpen sem tapicskolós, feltétlenül csak a ceruzás jöhet szóba, erősítvén a kreatív vonalat. Az itt elhangzottak, a nehézkes beszerezhetőség, a súlykompromisszum, a thinklight hiánya meggyőztek.
(#57303) Chaser: Valamelyikben stereo mikrofon van.
(#57301) Chaser: Apróból aligha fogja tudni az eladó. Sokszor a mekkora a hdd rpm kérdésre is bamba nézést kapok, és hogy ne kérdezzek ilyeneket, mert ő csak facebookozik, meg angry birts-ezik, nem igazán szokott "számítógépezni".
(#57299) Tikakukac: Az első 2-4 hétben biztos nagy öröm lenne ez a fícsör, de hamar megunnánk, azután meg terhet jelentene a töbletsúly.
Köszi a válaszokat
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Van itt valaki Szombathelyről, akinél meg lehetne nézni egy 1680x1050 kijelzős T500-ast?
Szüleimnek szeretnék valami megbízható gépet venni, de nem tudom, hogy egy ~60 éves házaspárnak ez a kijelző méret jó lenne-e és T500-at még nem láttam élőben.Bye, Fifi
-
Tim82
félisten
válasz
Csedit #57306 üzenetére
T60 + Advanced Dock / Win 7 Prof. 32bit / 1400*1050 saját felbontásról külső, 1920*1200-as felbontású monitorra váltás (majd vissza) esetén random módon megcsinálta a Windows (nem minden alkalommal, de elég gyakran), hogy a visszaváltás után kutyulta össze az ikonok, illetve a widget-ek elhelyezését. A megjelenésük nem torzult, tehát nem volt olyan ikon/widget, amelyik mondjuk megnyújtva jelent volna meg.
-
Csedit
aktív tag
Off kérdés, de hátha valakinek van tapasztalata.
T410 1280x800 felbontással az asztal telepakolva sok-sok ikonokkal.
Hogyan viselkedik dokkolóban külső monitorral, amelyiknek teljesen más a felbontása és a képaránya?
Az ikonok szétcsúsznak? -
adrian87
tag
-
Chaser
legenda
válasz
adrian87 #57300 üzenetére
Konfigtól függően reggelire eszi meg...
Cpu 45nm, jól alulfeszelhető. Ram DDR3. Tud SATA2-t. Itel vga HD4500M.
Azt is vedd figyelembe, hogy 14-esben kisebb a max kapacitás akkuban, tehát hiába menne többet 15-öshöz képest, ha 15-ösben meg nagyobb kapacitású az elérhető akku. 14-esben még nem láttam 90Wh óra körülit T400-nál.
Ha igazán szép kijelzővel akarod mindenképp 1680-as T500-at nézz, ha annál is szebbet akarsz LGP pnelest, az az igazi.__
x200 vs x200t témában ami még eszembe jutott..ami biztos, x200 mono, de ha jól rémlik x200t az stereo.
-
lapa
veterán
válasz
Arlekim #57295 üzenetére
az én személyes véleményem az a kézi tapicskolósról (ez ugye a legrosszabb konstelláció), hogy a képernyője merő bohóságnak tűnik a pőre affs meleltt. plusz ez a ledes dolog... amúgy a cerkázásban van fantázia, meg a képernyő forgathatóságában is. még nem voltunk messzire nyaralni, tán idén majd kiderül melyik használhatóbb kinti (azaz autós) körülmények közt, affs vagy tekerhető homálytablet.
-
Chaser
legenda
válasz
Arlekim #57298 üzenetére
El kell kérni a panel típusát. másképp nem megy. Elvileg parts is kiadja, láttam már olyat, de csak a gyártót. Boe Hydis paneles biztos jó. Ez AFFS. De voltak samsung PVA panelesek, na azokat nem dicsérték agyon. Volt egy listám de már nincs meg...
szerk: adrian87: Nem lehet..az "s" a vékonyabb, ennyit jelent. VGA váltás T510-nél kimaradt, valszeg T410-nél is, azt passzolom. Nem annak függvénye hogy "s" vagy normál. T400/T500-nál működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Kerékpársportok
- Synology NAS
- Milyen notebookot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest