Hirdetés
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
Chaser #55570 üzenetére
T400-on volt antenna LED, de a T420-asomon nincs, csak WiFi/BT/HDD
Van még 90 Wattos csiripelésmentes adaptered?@Kbali: Van SIM foglalat
Más, újratelepítettem a Win7-et és azóta nem sikerül felraknom az Intel Wi-Di-t, azt írja, hogy nem kompatibilis eszközt használok, újratelepítés előtt sikerült valahogyan felraknom. Telepítettem a System Update + Win frissítéseket, az Intel oldaláról töltöttem le a Chipset/HD Graphics/WiFi drivereket, de hiába.
-
Azt nem tudjátok esetleg, hogy miért kapcsol ki a gép, ha akkuról megy, bekapcsolom a battery stretch-t (akármilyen töltöttségnél), s lehajtom a fedelet?
Semmi időzítő nem aktív. -
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
thinkpad x200 szakik, tőletek kérdezném ki milyen értékeket javasol rmclock-nál alulfeszeléshez?
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #55592 üzenetére
Értem, köszi, olvasgatok még... bár a throttlestop felhasználóbarátabbnak tűnik az rmclocknál, így ha funkcionalitásában megfelel, akkor jó lesz...
-
válasz
csubuka #55586 üzenetére
Fogalmam sincs, mi működik Win8 alatt, mivel én inkább kihagyom a szopást, amit itt sokan bevállaltak számomra érthetetlen okból a régi Thinkpadre való telepítésével.
Az egy dolog, hogy egy mikrosütőn is gyors, az meg egy másik, hogy a Lenovo legtöbb drivere összeszarja magát alatta.
Win7 64 alatt RMClockot használok, probléma nélkül.
Throttlestoppal nincs tapasztalatom. -
chab7
addikt
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox #55582 üzenetére
Köszi, ide már feltettem a kérdést. Hidd el végignéztem a keresőket angolul ahogy kell, de ehhez egy friss tapasztalattal rendelkező egyén véleménye kell. Olvastam itt, hogy ezzel foglalkoztál ezért írtam... Valamint a keresők elég változatos eredményt adnak, valaki az rmclockra esküszik, de az döglött szerintem win8.1-en, plusz bizonyos információk szerint nem helyettesíti teljesen az rmclockot a throttlestop, de ez lehet, hogy csak régebbi verziókra igaz, így remélem valakinek van jelenleg tapasztalata is ezen témában...
-
Chaser
legenda
válasz
donjohnson #55573 üzenetére
chab7: Linket tudsz adni? Nem lusta vagyok, csak nem nagyon érek rá most.
-
csubuka, nem vagyok privát információs központ, az alulfeszeléssel kapcsolatos kérdéseidre itt válaszolnak, de a kereső alkalmazása sem hülyeség.
-
Nem találok "print screen"-t a T430s-en!
Van erre megoldás??
-
csubuka
addikt
Windows 8.1-en mivel kellene alulfeszelni a T8600-át? ThrottleStop lesz a jó?
-
Chaser
legenda
Ki vett/honnan nemrég 5-6k-ért FPR-es palmrestet T500-hoz?
-
Chaser
legenda
válasz
tamas.nick #55554 üzenetére
Ha vannak antennák és van antenna led a wlan led mellett akkor 3g ready 100%.
Sim foglalat elvileg mindegyikben van, a nem-3g ready verziókban is. -
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55567 üzenetére
Végülis tényleg a bios volt a megoldás, de hogy pontosan mi volt a kínja, azt meg nem mondom. Letiltottam az egyetlen dolgot, majd újra engedélyeztem, amiben wireless volt.
-
Kbali
nagyúr
válasz
+ Hátul még nézd meg az akksi mögött, ott kell bedugni a SIM-et, elég elcseszett módon, ott kell kilógni a egy kék cetlinek, amit a berakott SIM betol, annál fogva is lehet kihúzni (kb. 2x, mert utána leszakad és a berakott SIM-et alig lehet kipiszkálni).
Ill. ha raksz MSata-t, akkor szerintem bukod a WWAN-t. -
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox #55564 üzenetére
Hol kéne lennie biosban? A networknél van vmi wireless, de az enabled.
-
-
xcds
őstag
Vmiért nem láttja a t500-am a wwan kártyát. Áttettem egy másik t500-ba, utána vissza az enyémbe. előtte működött , most meg nyoma sincs. járt már így vki?
-
radam
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy elég koros, ám kifogástalanul működő X60-om (1706-AS3, valami hasonló felépítéssel). (T2400, 2Gb RAM, Intel 945 videokártya)
Azt szeretném megtudni, hogy képes-e az X60 a Windows 8 vagy 8.1 futtatására vagy kezdjek el gyűjteni az utódjára?
(Tudom, hogy van ez a Windows8-UpgradeAssistant program. Viszont jelenleg úgy van megformázva a winchester, hogy a C: meghajtó csak 18 Gb. Az Assistant itt megáll és nem vizsgálja a további megfelelést. Csak ezért nem szeretnék újraparticionálni...)
Van esetleg tapasztalatotok ez ügyben?
Köszönöm.
-
Giovanny
őstag
Ha esetleg használ valaki Crucial mSata SSD-t,mivel lehet megnézni hogy mennyi az eddigi írt adat rajta,közel 1.5 éve használom és kipróbáltam HD Sentinel,SSDLife programokkal,de egyik sem mutatja.
-
lajozs
aktív tag
válasz
azbest #55551 üzenetére
Ennyi volt...
Így jár, aki csak bunkó MS (meg Android) rendszerekkel ismerkedett valaha. A GParted Device menüjében rákattintva a partíciós tábla létrehozására egy villanás volt az egész. Most éppen telepít, mintha mi sem történt volna.MAXIMÁLIS KÖSZÖNET mind NEKED, mind a többi segítőkész társnak (Gondwana, Chaser)!
Bravó Fórum, ennyire élő oldalt hiába kerestem worldwide! -
soldi3r
veterán
válasz
igen, a 20-as szeria kezel msata ssd-t
(#55552) Gondwana, lehet rosszul emlekszem, de a safeguard-dal kapott hdd-im is csinaltak ilyet
-
tamas.nick
aktív tag
T420-nál honnan tudom meg, hogy elő van e készítve a 3G modemhez? Ha leszedem az alján lévő kis "ajtócskát", akkor ott van a RAM mellett az üres foglalat, de antennát nem látok, viszont a billentyűzet alatt van egy kék antenna kábel aminek a vége le van szigetelve és nincs csatlakoztatva. Az üres foglalatba akár mSata SSD-t is tudok rakni?
-
Úgy látszik Lenovóék karácsonykor sem pihentek. A 430-as szériához 25-én adtak ki valami BIOS mókolást és scroll tuningot.
-
Gondwana
addikt
válasz
azbest #55551 üzenetére
RAID tömbből kivett hdd-ken is ìgy viselkedik az os-telepìtès, én is pont a dd-vel valò kinullàzàst akartam javasolni, meg ha a végére ìrsz egy count=100-at, magàtòl le is àll.
OOOO: a recovery helyett indulò Win7-nél az F11 utàn kell egy F8 is, a Win7 listàjàban benne kellene lennie a Recovery bootnak.
-
azbest
félisten
válasz
lajozs #55546 üzenetére
Ha jól értem a legyalult rendszer azt jelenti, hogy oprendszer nélküli és a recovery is törölve lett. Talán csak valamilyen hibás partíció bejegyzés van rajta. Valamilyen live linux rendszer alól dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M parancs... nem is kell kivárni míg lefut, elég csak pár másodpercre hagyni majd megszakítani. Ez így felülírja nullákkal a lemez elejét. Lehet a gparted-live is jó erre, ha elérhető a konzol.
Sőt igazából a gparted is megteheti, úgy emlékszem annak a menüjében is van olyan, hogy új particiós tábla létrehozása. [link]
Régen láttam olyat, hogy valamilyen rendszert védő segédprogram a boot recordba telepít olyan adatokat/kódot, ami miatt egy ms rendszer sem volt képes megfelelően kezelni a lemezt. Igaz ez még a win 98-as időkben volt, de azt is a lemez elejének legyalulásával lehetett kiirtani.
-
audi100td
nagyúr
-
-
PNP
őstag
Egyik pillanatról a másikra meghalt az akksim, ha lehúzom a töltőről, egyből kikapcsol a gép.
Fél éve vettem használtan (X200), az akkor 37%-os akksi azóta leromlott 55%-ra, és most is annyit mutat rá az AIDA64, viszont villog narancssárgán az akku ikonja. Gondolom zárlatos lehet valamelyik cella.
Nyilván nem örülök neki, de amúgy ez normális egy 3+ éves gépnél? Csak mert eddig az összes notebookom 0%-os elhasználódású akkuval adtam el, több évesen (ugyanakkor a környezetemben többeknek is nagyon hamar ment tönkre gyári akkuja).Más: gondolom az inverter ad ki sípoló hangot a monitor környékén. Teljes fényerőn nem, csak ha lejjebb veszem, és nem mindig csinálja, csak gyakran. Rendeljek ebayről tartalék invertert?
-
lajozs
aktív tag
válasz
kraftxld #28232 üzenetére
Sziasztok, segítség!
Egy X200s-t vettem a német eBay-en, legyalult rendszerrel, ahogy illik. Bár úgy 20 éve telepítgetek, a jelen gondba soha nem futottam:
Bármely Windows-zal próbálkozom, XP-től 8.1-ig (32 v. 64), az install leáll a HIVATKOZOTT HSz.-ben megjelenített oldalon, azzal a különbséggel, hogy kraftxld kérdésére "igen" a válasz: tök üres a választó képernyő, a hibaüzenet szerint nem talál meghajtót (holott a telepítő partíciót már belakta rajta), és kéri a drivert (Load Driver). Kézzel is segítve neki, sem az általa létrehozott szerkezetből (Windows/win32/driverstore/...), sem a napokon keresztül felhajtott letöltésekből nem fogad el semmit - holott a chipsetnek megfelelő(ke)t jelzi, illetve felajánltam neki a pontosan rászabottat is.
A vincseszter (egy 160-as Fujitsu) GParted-Live szerint szűz (Unallocated), mind a BIOS tesztje, mind a PC-Doctor for DOS szerint hibátlan. Utóbbi program egyébként is minden porcikáját letasztelte a gépnek, minden PASSED...
(Igen, volt már BIOS-frissítés, vinyó firmware upg. is, Lenovo oldalról.)Ezek után mit tudnék tenni? Segítségeteket előre köszönöm!
-
ro_bert17
őstag
válasz
beugró #55544 üzenetére
Én azért a helyedben a garancia érvényesíttetésére rá kérdeznék egy nagyobb szervizben, mert ha jól emlékszem más régióban értékesített gép esetén nem feltétlenül veszik figyelembe a nemzetközi garanciáját. Persze lehet rosszul emlékszem, és ebben akár már itt meg cáfol egy tőlem jártasabb.
-
beugró
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nagy hátulütője nincs a dolognak.
Ha sikerül megalkudni az eladóval akkor belevágokAmúgy utólag lehet háttérvilágításos billentyűzetet is beszerelni a sima helyett?
-
beugró
csendes tag
Sziasztok!
Régóta gondolkozok egy Thinkpad beszerzésén (esetleg egy Macbookén, de most ez mindegy) és most szembejött egy T430-as, ami nem magyar lokalizáció, hanem amerikai (?).
[link]
A kérdésem az, hogy ez teljesértékűen tud működni Magyarországon? Garancia van rá majd 3 év, de ez érvényesíthető nálunk is? Valamint ezek a gépek tudják kezelni a magyar billentyűzetet (ha kicserélem, tökéletesen működik)?
Tulajdonképpen, ha magyarra cserélem a billentyűzetet, akkor ugyanolyan gépet kapok mint egy eredetileg magyar lokalizációjú?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55538 üzenetére
Rendben, köszi!
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55536 üzenetére
Nincs, de tudod mire gondoltam.
Mint régen amikor a chipset-et telepítette az ember, utána gazdaságosabban tudott bánni az akkuval. Ilyen dolgokra gondolok, nem tudom most hogy megy.
-
-
hito
nagyúr
Kezdem belakni a win8.1-et az E135-ön. Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen driverek, utility-k felelősek a minél hosszabb üzemidőért? Mit érdemes innen telepíteni? Mivel a win8.1 eddig mindent szépen felismert és telepített is (még a Catalyst-ot is), így semmi drivert nem telepítettem még.
-
DY3SN
csendes tag
Előfordult már, hogy a ventillátor éles magas hangot ad ki magából másnál is??? X230 a gép.....
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
Ha van recovery partícióm miként lehet visszaállítani a rendszert? Windows 7-ről lenne szó és egy T520-asról.
Felraktam a Rescue & Recovery-t, de nem talál visszaállítandó fájlokat.
-
hito
nagyúr
Van tudomása valakinek AMD videókártya ütközésről windows 8.1 esetén? E135-ön win8.1-en telepítettem a Catalyst -ot (Lenovo oldalán win8.1-hez letölthető VGA driverként van fenn) és olyan szinten omlott össze a rendszer, hogy újra kellett telepíteni. De még a visszaállítás sem működött, úgy szétbarmolt valamit, hogy visszaállítás után sehogy sem működött pl. a BT egerem. Csak újrahúzás segített.
-
Giovanny
őstag
-
DY3SN
csendes tag
válasz
Gergő_ #55506 üzenetére
itt az egyik:
http://www.ebay.com/itm/Lenovo-ThinkPad-X230-TYPE-2306-2320-2322-LCD-DISPLAY-12-5-Bildschirm-HD-LED-IPS-/230731259457?pt=Notebook_Komponenten&hash=item35b8a79e41
vagy ez:
http://www.ebay.com/itm/12-5-LED-Screen-for-LENOVO-THINKPAD-X230-IPS-LP125WH2-SL-B1-LCD-LAPTOP-/350921909696?pt=US_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item51b49365c0
a forum.thinkpad.com-on találtam őket ha jól emlékszem...
-
hito
nagyúr
válasz
Archttila #55522 üzenetére
69eFt vs 119eFt. Ennyi pénzem volt rá, ennyiért szerintem nagyon jó vétel ahhoz képest amit kaptam. Mondom, csak ebben testesült meg az összes elvárásom, nem volt alternatívája: 1.5kg alatt, állítva beférjen a 13-as válltáskámba, minimum 6-7órás akksi, igényes kialakítás és billentyűzet, gyári garancia, HDMI, multitouch touchpad, ne legyen gond semmilyen HD videóval (valamire való 3D kártya), beleférjen 70eFt-ba <= ezek voltak a minimum elvárások. Ha lett volna rá 100-120eFt-om, akkor biztos nem ezt veszem.
-
DY3SN
csendes tag
Vajon a Lenovo Az X230-ban a wwan kártyához a csavart miért spórolta ki?
most kereshetek M2x3,5-es csavart valahol...
-
hito
nagyúr
válasz
maximilian4 #55516 üzenetére
Biztos? Üzemidőben is? És az x200-adon van HDMI kimenet, ami nekem nagyon fontos
Ne túlozz! De persze teljesítményben (kivéve 3D, mert abban az e135 veri oda-vissza az x200-at ugyebár), pontosítok CPU-ban természetesen jobb az x200, de aztán szerintem ennyi. Az már nagyon öregecske, semmiféle videójel kimenet nincs rajta (ami nekem elengedhetetlen), nagyon dagi és még sorolhatnám. Annak idején brutál jó volt az x200, és még ma is az, de nekem néhány tulajdonsága felett már annyira eljárt az idő, hogy sokkal inkább ez való nekem.
Egyébként 6cellás új akksival mennyit ment el anno? Még lehet, hogy szöget versz a fejembe
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55514 üzenetére
Használt!
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Nemsokára jönnek az 1 + 3/4 év garanciásak is.
-
válasz
maximilian4 #55516 üzenetére
Tényleg nem igazán lehetne az X200-nál jobb subnotit mondani, nem csak TP-n belül, de mind közül sem...
-
cildren
tag
válasz
+1
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55505 üzenetére
Nem kell
Átgondolt választás volt. Azok már öregek, vagy ha újabb (x201-től felfelé), akkor drága és az akksi nem bír annyit. Még talán az X201 fért volna bele, de vastagabb és 6cellás akksival nem bír annyit, mint ez, a 9 cellással meg már monstrum és nehéz.
Nem karácsonyi aji volt, hanem egy Lenovo Miix2 8 tabletet cseréltem erre, mert azon rémálom volt a jegyzetelés BT-os billentyűzettel és pici is volt. Sajnos a 8" nem elég win8.1-hez.
-
Gergő_
őstag
Üdv,
X230-ba IPS kijelzőt honnan érdemes beszerezni?
-
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Ma vettem egy TP Edge 135-öst és egyelőre nagyon tetszik. Tudom, hogy ez nem igazi TP, de nagyon fontos volt a visszafogott ár mellett az extra hosszú üzemidő és a pici méret. Emellett még úgy ahogy teljesítménnyel is rendelkezik. Egyelőre nem bántam meg, ennyi pénzért ilyen pici és ennyire hosszú akkuüzemidős gépet nem nagyon találtam volna.
-
soldi3r
veterán
válasz
BalazsKKa67j #55494 üzenetére
en a szebb allapotut vennem, ha azonos a felszereltseg
feltunoen nagy kulonbseg nincs -
SPeti1984
senior tag
Segítségeteket szeretném kérni. Adott egy Lenovo T430-as (2344 5AG típus) laptop de sehogy sem tudom az ethernet kártya driverét feltelepíteni Win 7 64bitre. A lenovo oldalán már az összes lehetséges változatot kipróbáltam de mégse működik mindig valami Intel-es csatlakozást keres amit nem talál és ennyivel meg is áll a művelet. Nem mintha fontos lenne mert van wifi de sose tudhatja az ember mikor van rá szükség. Tudnátok ebben segíteni?
-
Gondwana
addikt
válasz
BalazsKKa67j #55494 üzenetére
Mire akarod használni az SL9400-at? Nekem X200 Tabletben volt hozzá „szerencsém”, Lightroomra 10MPix-ig határeset, de még épp használható, nagyobb felbontásnál, netalán nem-Bayerszűrős gépnél a mezei lapozás is fél perc fölé emelkedhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- OLED TV topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lemokey L5 HE 8K billentyűzet tesztje
- Battlefield 6
- Villanyszerelés
- OpenWRT topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest