- Magisk
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
letezik az, hogy x230-on gyarilag nincs elotelepitve a power manager? win8...
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #54391 üzenetére
"All ThinkPad system", ezt irja a hivatalos Lenovo honlap a RapidBoot szoftver reszleteinel. Tehat elvileg T61p-n is mennie kell. Az telepites utani elso ujraindulasna¨ ne varj csodat, a masodiknal erezheto a dolog, azutan pedig marad a gyorsabb boot-olas
-
Francia91
veterán
válasz
scarbantia #54391 üzenetére
Nem olvastam a reszleteket, gondoltam felteszem, es kiprobalom. Bevalt
Beallitasokat nem tudsz eszkozolni benne, csak annyi valasztast enged, hogy engedelyezed-e a mukodeset vagy sem.Szerk.: valami olyasmi lehet
"RapidBoot uses a collection of proprietary technologies and optimizations, which vary based on the EE 3 system. Smart defragmentation defragments the area of the hard disk drive that contains the boot files used to load Windows®. Defragmenting increases the speed that the data can be accessed and read. HDD accelerator uses system memory (RAM) as a cache for boot files, which allows faster performance."
-
yanna
addikt
Sziasztok!
Van itt esetleg Várpalotáról fórumtárs? -
Francia91
veterán
Feltettem a T500-ra a Lenovo RapidBoot Shield programot, ami a Lenovo Enhanced Experience része. Érezhetően gyorsabb a boot idő (bár ezt nyilván csak HDD esetében érdemes feltenni, gondolom én), sokkal gyorsabban bejön a Win7.
Itt elérhető -
-
soldi3r
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #54380 üzenetére
Irgalmatlan sokat olvastam hackintosh építésről/felrakásról, nyilván nem a semmiért dobok ki én sem hamarosan 90k-t. Annak az esélye, hogy T61-en menjen minden alap dolog (akksi jelzés, alvás stb) is kisebb csoda kell, sőt.
Érdemes beolvasni tonymac fórumjaiba, hihetetlen szívások vannak, a régebbi gépekkel meg főleg.
-
soldi3r
veterán
válasz
cildren #54378 üzenetére
nem kizart, hogy plug n' play, de azert elotte gondold meg
(#54379) Tikakukac, unix alapu, ugyhogy lehet, hogy meg fogsz lepodni
-
cildren
tag
Segítséget kérnék, szeretnék a T61-emre OSX-et telepíteni, valaki tudna linkelni működő lemezképet?
-
audi100td
nagyúr
Ok, így már érthető.
-
rgeorge
addikt
-
Csedit
aktív tag
válasz
CharlieDrop #54369 üzenetére
Ennyibe
Áfát vissza tudom igényelni. -
parkasz
senior tag
válasz
btudos #54364 üzenetére
Dettó ezért választottam én is az x200-at a t500 mellé (ami az asszony nyúz)
Még némi játék is elfut rajta, amiket szeretek azok mindenképp(pl.: diablo 2, és a régebbi rpg-k)
Van benne egy 256gb- os ssd, 8gb ram, Affs panel, 3g modem.
Ez nekem bőven elég mindenre.
Bár néha késztetést érzek egy t60 beszerzésére Flexview panellal -
btudos
nagyúr
válasz
metal01 #54363 üzenetére
Én X200-ra szavaztam a T430 mellé. Amire kell, bőven elég a P8400, kapott SSD-t, meg majd kap RAM-ot (egyelőre 3 GB van benne), ennél nekem nem kell több második (harmadik) gépnek. Mivel nem játszom, így otthon dokkolóval kiváltja a monstrum asztalit is.
Persze az is nyomós érv volt, hogy az X200-hoz 40 000 Ft-ért jutottam hozzá
-
metal01
őstag
Szerintetek érdemes x220-at vásárolni? Vagy érdemes az x200-nál maradni?
-
Tim82
félisten
válasz
juliabrilke #54354 üzenetére
Az mSATA SSD (jelen esetben egy Samsung PM810) ilyen értékeket produkál 2,5" IDE-re való átalakítóval egy T43-ban:
A T43-nál nekem kellett whitelist-mentes BIOS-t feltennem, neked az X40-nél ilyen nem fog kelleni.
Összehasonlításként egy régi teszteredményem, 1,8" IDE SSD-vel (ráadásul gyári Lenovo (Samsung) a cucc), egy X41 tabletban: [link]
A PM810-et egyébként én tiborandras fórumtárstól vettem itt a HA-n, nem volt drága, a hirdetése pedig aktív, úgyhogy egy próbát megér.
-
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #54328 üzenetére
De bizony volt. A BIOS-ban kellett kivennem valamelyik VM beallitast, de a Hyper-V es a vmware is megy nelkule szepen. Most nem fogom mar megnezni, de holnap megnezem. Ugyan ezzel a hibaval szoptam HONAPOKIG. Egyszer valamiert beleturtam a BIOS-ba mert mar el voltam veszve idegileg. Es lass csodat, mar barmikor reprodukalni is tudom a hibat. Biztos, hogy az volt a baj. Nem a disable bit blabla, hanem valamelyik masik opcio, de most nem tudok ujrainditani mert parom filmet nez rajta....
-
ielektros
senior tag
válasz
cildren #54326 üzenetére
neeem. Kell a fenenek. Server-re backup-olok. Azert kell ennyi mert csak 800GB a ceges adathalmaz ami kell egy egy kiszallasnal vagy tervezesnel. Plussz par VM. De azok nem foglalnak nagyon sokat. A masik HDD meg a privat cucc. Filmek, zene stb. Ez meg kell amikor az ember hetekig nem tud hazamenni.
-
Csedit
aktív tag
válasz
Tikakukac #54347 üzenetére
Nem csak ez dönt tudom. Mivel cserén gondolkozom a 8 giga ram és az ssd is átvándorol, ezért a többi ugyanaz lesz
Hasonló tudású, de mobilabb kicsi gépet szeretnék a T500 helyett. Asztaliként dokkolva, vagy hurcolászva.
X220-ról letettem, a dokkolót és még az ips panelt nem tudom mostanában megfizetni. -
Csedit
aktív tag
i7-640LM(2.13GHz) jobb lehet, mint a T9550?
Az előbbi egy x201 tabletben van. -
Tim82
félisten
válasz
juliabrilke #54344 üzenetére
HDD-t szerintem sehol sajnos, nem hiszem, hogy gyártanának már (úgy rémlik, az összes 1,8", 44pin-es PATA HDD-t a Hitachi gyártotta).
Esetleg érdemes megnézni, hogy 1,8" PATA ZIF-es HDD-k milyen árban mennek, azokat ilyesfajta átalakítóval be tudod tenni.
A legjobb megoldás talán egy mSATA SSD + ilyen átalakító lenne. Ezzel jó eséllyel működik a TRIM is, ha az mSATA SSD TRIM-képes.
-
juliabrilke
veterán
Szép napot!
Abban tudtok segíteni, hogy X40-es notihoz hol tudok venni hdd-t?
Ahogy nétem van pata SSD, de árban nem annyira szép, mint a satás társaik. -
tototos
addikt
Sziasztok!
Most lenne lehetőségem lecserélni a T400-soamt egy másik T400 dedikált ati videókártyával. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem használom a dedikált kártyát akkor nincs fogyasztása? Néha jól jönne a jobb kártya, de nem akarom hogy feleslegesen akksit fogyasszon.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cadeyrn #54333 üzenetére
Windows-t lehet már róla futtattni, vagy nem érkezett még rá megoldás?
oleee: Az X220 mSATA portja csak SATA2-es, azaz 3Gb/s az elméleti max átvitelisebessége. Nekem is ez a dilemmám a T520-al kapcsolatban, vajon mennyi lehet az előnye gyakorlatban a SATA 6GB/s-nek egy mSATA SSD-vel szemben?
-
oleee
tag
sziasztok,
pont témába vágó kérdésem lenne:
az X220 mSATA 3 vagy 6 Gbps sebességű? most tervezek bővíteni SSD-vel, és nem tudom milyet vegyek, mit alapján válasszak (64/128 GB, kb. 20.000 Ft-om van rá), és milyen sebességet tud kihasználni a gépem.
köszi! -
cadeyrn
aktív tag
mSATA-t nem, de mini pcie ssd-t igen.
-
Az-X
őstag
Üdv ismét!
Tapasztaltabbakat kérdeznék... van nekem egy W500-asom, a páromnak pedig egy T400-asa. Ezekbe a gépekbe tudok msata-s SSD-t tenni?
Illetve egy másik kérdés, ha vennék a projektoromhoz egy Intel WIDI-s átjátszót, azzal működnének?
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #54324 üzenetére
Régen biztos jobb volt, negatív talán a sávosodás, de megoldották jobb helyeken. Sztem leálltak a fejlesztéssel és már IPS-t tolják, az is sokat fejlődött.
kraftxld: SU nálam is érdekes volt T510-nél. Wlan drivert nem ismerte fel a w7, azt kikerestem, fel SU. Az szinte mindent felismert, de powermanagert nem
Ezt leszámítva viszont nem volt gond.
-
audi100td
nagyúr
válasz
ielektros #54325 üzenetére
Köszi az infót és Win8.1 alatt (én is ezt használok) nem volt gond az SSD-vel? Gondolok itt olyanra mint kékhalál, belassulás, stb. Sima SATA2-es Crucial M4-el voltak hasonló gondok nálam még W8 alatt, igaz kb. 1 évvel ezelőtt.
sutszi: Így már világos, köszi.
kraftxld: W8 alatt már tűrhető a TVSU, gondolom várni kell még míg 8.1-hez is megcsinálják.
W530?
-
kraftxld
félisten
válasz
audi100td #54322 üzenetére
Nem rossz gép azon kívül, hogy a System update kb semmire se jó Win8.1 alatt, ami eddig hatalmas előnye volt a lenovo-nak, hogy szűz rendszer fel, SU fel, kijelöl amit kell aztán otthagytam egy jó darabig a végére meg fent volt minden normálisan. Nem kellett összekukázni a drivereket mindenhonnan.
Az alaplap méretén meglepődtem nagyon, mert ugyebár a kis 12"-os gép tetejében ott a nagy akksi, az aljában a 2.5"-os vinyóhely meg a belső akksinak a hely, maga a "gép" csak egy kb 4-5 centi széles alaplap amire az egy szem memóriamodult lehet cserélgetni, meg ugyebár az M2 SATA cuccost plusz a wifi-t.
Tehát egy kicsit megenyhültem vele kapcsolatban, az ügyfél is boldog, de a T61 marad még saját célra, bár a gyár ajánlott már mindenféle laptopot, de visszautasítottam őket. Talán egy tápos W520 még jöhetne 32GB rammal, meg 1920-as panellel, az meg ugyebár már csak használtan van -
ielektros
senior tag
válasz
audi100td #54320 üzenetére
Nekem a W520-ban crucial m4 ssd-van. Hibatlan es atom gyors. Nem kifejezetten zavar, hogy SATA2 mert igy is kb 10x gyorsabb mintha HDD-rol toltene a rendszer. Nekem csak egy 128GB-os SSD van benne es melle 2 x 1TB HDD. 30GB-os hyberfil.sys -el is meg van 60GB szabad helyem (win 8.1). Par fontos programom az SSD-re van telepitve. A maradek meg HDD-re termeszetesen. Ott ugy sem fontos mar annyira a tempo.
-
válasz
audi100td #54322 üzenetére
Újabb csatoló típus, csak hogy megkönnyítsék az életünket... Itt ha megnézed akkor a mini petrencés rúd stílusú ssd-k láthatók m.2-es csatlakozással.
Elvileg direkt SSD-khez találták ki...nagyobb (lesz) a sávszélessége és kevés helyet igényel. M.2 és NGFF neveken lehet belebotlani. -
audi100td
nagyúr
Üdv,
van valakinek tapasztalata mSATA SSD-kkel? Érezhetően lassabb egy SATA3-as meghatónál? T520-ba szeretnék, amiben még SATA2-es az mSATA foglalat.
-
Csedit
aktív tag
Az X201 tablet milyen kijelzővel jött ki? Volt belőle IPS?
Esetleg a kijelző kompatibilis az x200t IPS-sel? -
Chaser
legenda
Most már ezt is tudom
cildren: Lehetséges, más magyarázatot nem látok mért ne menne 4 magos i7-tel a dokkoló.
soldi3r: Lenovo shop szerint 90-es van hozzá. Nem is láttam még dokkot legkisebb táppal, talán az ultrabaseket.
Csedit: Itt aprón árult egy tag x220/230-hoz, lehet mér nincs neki. Van egy uk bayes tag is, de nem tudtunk rájönni azt a panelt árulja, vagy csak ahogy leírásban volt komaptibilset, ami lehet bármi egyéb, kérdezni nem lehet tőle. Onnan megérné, 22-23k lenne, nincs egyéb járulék mint EU-n kívül.
Itt a linkje
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #54303 üzenetére
Nekem is hasonló jött ki. Elvileg még lehet rendelni aprón x220 IPS panelt, kinnről már nem éri meg x200 affs, zsákolnak majdnem mindent amikor bejön. Elve nem olcsó, ha a járulékok is rámennek akkor meg már végképp nem.
Van egy T510 dokkolóm, de ilyenem még nem volt, akinek volt és tudja mihez jó ossza már meg velem
Type: 4337ThinkPad L412*, L512*, L420, L520
All
ThinkPad T400s, T410, T410i, T410s, T410si, T420, T420i, T420s, T420si, T510, T510i
All
ThinkPad T520, T520i
Dual Core Models only
ThinkPad X220
AllElvileg ezekhez jó lenovo shop szerint. T520-nál úgy érti a dual-core opciót, higy i3 v i5?
T400s-hez nem is jó a 2503 2504 2505 széria csak ez? -
cadeyrn
aktív tag
válasz
fi:zi'k #54301 üzenetére
Akkor még sosem gondoltam, h belépek az X200 tulajok közé, de én is emlékszem arra a rendelésre...
Amúgy a klasszikus görbe, akkor esett az ár annyira le, amikor a panelt még gyártották, a gépet már nem, mostanra meg már csak raktárról van, és ritka.(#54297) Csedit: gondold meg az X220-at, mégiscsak sokkal újabb és hasonló árban végeznél, ráadásul abba mehet mSATA a WWAN helyére, ami jóval olcsóbb, mint a corestore.
(#54306) Francia91 nem tudsz bootolni corestore-ról. Nekem van egy 512MB-os boot partíció a disken, amin csak a boot van, a corestore meg a system többi része, de én linuxszal vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% számla! ThinkPad X13s 1,06 kg Notebook! 13.3" / 16GB 4266MHz / Snapdragon 8cx! BeszámítOK
- Asus TUF A15 FA507 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Hp 820 G3 16gb ram 256 ssd,1080p érintőkijelző
- Vector GP77 13VG 17.3" QHD IPS i7-13700H RTX 4070 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkBook 15 G3 - R5 5500U - 15,6 FHD IPS - 8GB / 512GB SSD - Ujjlenyomat - SK bill
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest