- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Archttila #94649 üzenetére
Előtte még kézenfekvő dolog lenne másik töltővel megnézni, meg ha lehet, szerezz valahonnan egy biztosan jó DDR3 noti RAM modult és azzal is nézd meg. Egyébként szerintem először szerviz.
Gondolom, a venti fel sem pörgését úgy nézted, hogy nem csavaroztad vissza a helyére a billentyűzetet, csak rádugtad a csatlakozóját az alaplapra.
mystes: van nálam egy 15 éves T23 is (régi jó Pentium 3-as noti), azon kívül, hogy zajos a ventije és talán 10-15 percet bír az akkuja, működik, ahogy kell. Tudok olyan fórumtársakról, akiknek van a T23-nál jóval régebbi működőképes Thinkpad-juk is...
De tény, hogy az R61-et és a T23-at is én tartom karban, mindkettőnél volt már alkatrészcsere (igazából a kijelző egyiknél sem az eredeti, az R61 egy T60-ból bontott IPS kijelzőt kapott, a T23 meg egy T22 bontott (és kevésbé foltos) kijelzőjét).
-
Tim82
félisten
válasz
Archttila #94644 üzenetére
De, a szokásos dolgok, amiket hasonló esetben ezerszer leírtunk, itt is.
Nézd meg, hogy vinyó nélkül, optikai meghajtó nélkül, egyik RAM-ot kivéve, RAM-okat megcserélve stb. elindul-e. Ugye, alapvető troubleshooting első körben, amit nem tudunk helyetted elvégezni, mert Te vagy a problémás gépnél.
soldi3r: az SU X220-hoz nekem is több, mint egy éve nem talál semmilyen driverfrissítést Win 10 alatt. Amin nem is lepődök meg, mert a 20-as szériát hivatalosan nem támogatja a Lenovo Win 10 alatt.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #94635 üzenetére
No, lekaptam a billentyűzetet de a szalagkábel épnek tűnik. Viszont feltűnt, hogy a power gomb-ra az optikai meghajtó reagál ellenben minden más kussban marad. Nem pörög fel a venti, nem működik a kijelző semmi, csak az optikát ellenőrzi le a gép.
Ennek fényében elképzelhető, hogy az alaplap adta meg magát? -
MrSealRD
veterán
válasz
Archttila #72340 üzenetére
Az OpenWRT-s megoldás jó és tetszik is...viszont kicsit rugalmatlannak érzem. Most néhány óra ABP és Ghostery után azt gondolom, hogy nem árt ha egy gombnyomásra oldani tudom a tiltást mert olyasmit is ki tud rámolni ami éppen kellene. De alapvetően jobban tetszene egy ilyen központilag router szinten kezelt megoldás.
Talán most már lezártnak tekinthető a T61 vs W8.1 téma. Szigorúan a Lenovo-s drivereket használva stabil a rendszer. Az OSD megváltozott de ahogy látom ez már így marad... Nincs már lenovo-s fényerő meg hangerő OSD, helyette van windows-os. A némító gomb működik de abszolút nincs OSD-s megnyilvánulása. De ez már nem tud zavarni.
Egyetlen hardverelemhez sem szabad feltenni sem újabb sem a gyártójától kiadott driver-t, mert teljesen becsavarodik a rendszer. Főleg a VGA és a Wifi kártya volt a két mumus. De másnál is voltak furcsaságok, viszont ezekre már nem pazaroltam az időt, hogy kiderítsem mi meg hogy.
Mivel pár játék is fel fog kerülni ezért Linux vonal elhalt...
A sebesség általánosan kicsit mintha jobb lenne mint win7 alatt.
-
Tim82
félisten
válasz
Archttila #72193 üzenetére
Az energiagazdalkodas mint olyan persze mokasabb mint az ablakos rendszeren de mindenre van megoldas.
TLP + tpsmapi, gondolom, az általad használt disztrón is elérhetőek. Nem vagyok nagy Linux-guru (és akkor finoman fogalmaztam), de még én is egészen jól be tudtam lőni X201-en.
-
Tikakukac
titán
válasz
Archttila #71188 üzenetére
Passz, X-ekben vagyok otthon, mindent nem is akarok nagyon szerelgetni meg beleásni magam, így is rengeteg infót kell betolni a fejbe.
Még a fedlap és társai hosszú útra várnak, ez csak egy elmélet, hogy lesz egy zombi gép abból is.
Chaser: Amúgy hány ilyen IPS-t láttál, főleg milyet a 6 féléből? Rátennék amúgy egy kisebb tételt, hogy terítve 1-2 monitor közéamiket válogatok életben nem mondod meg mi és melyik PWM, no PWM vagy CCFL
Lapokat nem tudom, annyira nem érint de van, majd megkérdezem miként ment a teszt, ha jó akkor telerakom az aprót, ezen nem múlik -
Tikakukac
titán
válasz
Archttila #71185 üzenetére
Ha tudnád hogyan cseréltem fedlapot és base lapot anno 1 srácnak
Mai napig megvan, totálisan karcmentes és makulátlan. Csak a gyerek leküldte 1,5 méter magasról és a kövön sarkon telireccsent
Fincsin hangzik: szobor. Az akksiba ha nem mennek a ciklusok nincs értelme, ha megy úgyis oda. Ha újszerű marad és nincs használva megint minek. Nekem megint az van, hogy itt az x220 IPS-el. Nyálát csorgatja rá mindenki, én pedig 3 napja nem kapcsoltam be, gyanúsan még 2-3 napig nem is fogom. Mert itt van 2-3 másik amit használnom kell. Valszeg megy is eladóba, ne nálam amortizálódjon el árban.
Sőt, én most donort vadászok, ami jóóóó hulladék. Legyen repedt, törött, hulladék. Úgyis kopik-megy-sutukálom, elhasználtam én már qrva drágán karcmentes gépet, nem kérek többet. Használni van. Ha nézegetni kell, akkor veszek UV aktív csövet és szerelek a gépház oldalába plexit és rejszolok arra, van annyira jó az is
-
válasz
Archttila #70393 üzenetére
Dedikált vga laptop esetében felesleges hiba forrás, ezek a régiek különösen szeretnek megdögleni. Nagyon nagyon szükség kellene, hogy legyen rá ahhoz olyat vegyek. Még mindig inkább itt veszem mint egyéb oldalakon.
Én szeretem az általam épített asztali álta nyújtott sebességet, és variálhatóságot. Kb. annyibba van mint a T420 és ehhez képest jóval gyorsabb.
-
-
-
Helmoras
őstag
-
hito
nagyúr
válasz
Archttila #55522 üzenetére
69eFt vs 119eFt. Ennyi pénzem volt rá, ennyiért szerintem nagyon jó vétel ahhoz képest amit kaptam. Mondom, csak ebben testesült meg az összes elvárásom, nem volt alternatívája: 1.5kg alatt, állítva beférjen a 13-as válltáskámba, minimum 6-7órás akksi, igényes kialakítás és billentyűzet, gyári garancia, HDMI, multitouch touchpad, ne legyen gond semmilyen HD videóval (valamire való 3D kártya), beleférjen 70eFt-ba <= ezek voltak a minimum elvárások. Ha lett volna rá 100-120eFt-om, akkor biztos nem ezt veszem.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Archttila #55485 üzenetére
Biztos van sokféle konfig. Jellemzően a Lenovo usa online shopjában az IPS panel külön opció, amit rendeléskor kiválaszthatsz felárért. Független más komponensekről. Mindenesetre a 110e Ft felár a mysoftnál, úgy tűnik, nem csak a proci miatt van, hanem a proci + a kijelző miatt. Drágán mérik ezeket a finomságokat, tény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged