- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jani0114
tag
BÚÉK! Sziasztok. Van egy kis hülyeség a gépemmel, csak nagyon idegesítő. Thinkpad T500. Bekapcsoláskor a Starting Windows után 5-6 mp.-ig fehér képet ad. A nyílkurzor meg a bitkukac ott van középen. Ez után minden folytatódik rendesen. Meg lehet-e oldani újratelepítés nélkül? Már sok mindent próbáltam, egyikkel sem tudta kigyógyítani. Ha megnyomom a ctrl-alt-del -t a fehér képkor, akkor elöjön annak a rendes ablaka. Videokártya hiba kizárva, hacsak a kettö össze nem veszett. Ezt a nyavalyát csak egy ideje csinálja, addig szépen működött. Hogy lehetne ezt kijavítani?
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #55898 üzenetére
Nagyon elqrhattak valamit, delleknél nincs ezzel gond.
-
-
....ma hazahoztam a T430s-hez a világítós billentyűt. Elég nagy csalódás. Szerintem kidobtam egy szatyor pénzt feleslegesen. Laptoppárnán használom sokat a notit, így egy kicsit döntve van. Ebben a pozícióban szépen be lehet látni a billentyűk alá, vagyis itt világít körben erősebben, ami Q...ra zavaró. Ha a billentyűk palástját fél milliméterrel hosszabbra csinálnák, vagy egy picit lejjebb eresztenék akkor ez nem lenne. Ha egy picit lenyomom bármely billt. akkor nem látható alatta a világítás. Egyedül az enter és a jobb oldali shift alá nem lehet látni, azok teljesen jól illeszkednek és nem emelkedik ki annyira, h az alatta lévő LED-ek kivakítják a szemed. Így használom a hagyományos felső világítást.
-
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Hol állítsam be a T500-ason, hogy hálózatról is az Intel vga-t használja?
-
metal01
őstag
válasz
Deniweit #55881 üzenetére
Nézd meg, hogy a BIOS-ban nincs-e letiltva. Config/IO Port Access asszem. Ha nincs, akkor próbáld manuálisan leszedni hozzá a drivert a Lenovo oldaláról. Ha még így sem megy, akkor hardveres lehet a hiba. Nekem pl. szervizes kijelző csere után volt olyan, hogy nem ment a bluetooth. Lekaptam a panel elől a bezelt, és simán nem volt rendesen visszadugva a bluetooth a helyére...
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #55874 üzenetére
a hivatalos az, hogy nem lesz opengl, és én még patchelési lehetőségről se olvastam. nem mintha nem szarnám le nagy ívben, csak a fogam csikorgatom, hogy pár marginális win-only feladathoz a 3 gigás xp helyett most majd 15 gigás 8.1 virtuálgépem lesz.
-
soldi3r
veterán
válasz
soldi3r #55840 üzenetére
x230 idle eredmeny, csak a bitdefender fut
bar itt igazabol az erdekesseg inkabb az, hogy 2700-as fordulaton sem hallottam semmit, ebbol a szempontbol le a kalappal lenovoek elott
nemsokara jovok egy alulfeszelt x200-zal(#55883) lapa,
en hasonlo cipoben jarok, van olyan programom ami xp-n fut csak, van ami win7-en, alapbol suse-t hasznalok, ugyhogy amint megjon az ssd-m, szenvedhetem fel mindharom oprendszert, mert a virtualis masinakat utalom
-
Deniweit
csendes tag
Sziasztok!
Én is bt problémával keresném a hozzáértőket.
Adott egy t400 amibe került egy ssd rá egy új rendszer (win7, 64bit), systeme update ráereszt és láss csodát minden hibátlanul megy kivéve a bluetooth. Az illesztőprogramok fel kerültek, az FN-F5-el lehet is kapcsolgatni de az ikonja nem világít csak a bekapcsolásnál egy pár másodpercig valamint csatlakozni sem lehet a géphez.Valakinek esetleg van valami ötlete??
-
Dhampir
félisten
válasz
buvartacsko #55874 üzenetére
-
hito
nagyúr
Sajnos nem így, de megoldódott. Feltelepítettem a hotkey szoftvert, de az Fn+F5-re még mindig semmit nem reagál. Ellenben a mikrofont szépen némítja, ikonnak ki is rakja a képernyőre. Ugyanúgy tudtam megoldani, mint anak idején: ahova kibontja a szoftver exe-jét, az ott lévő könyvtárakon (c:\DRIVERS\HOTKEY\OSD\) belül van egy F5 nevű könyvtár. Abban manuálisan el kell indítani TpFnF5.exe fájl és megjelenik aminek az Fn+F5-re kéne elindulnia. Nem tudom miért nem rendeli hozzá
Csak így működik sajnos.
-
buvartacsko
addikt
sziasztok!
valaki használ esetleg windows 8/8.1-et x200/t400/t500 alatt?
lehet káprázik a szemem, de megoldódott már az opengl hiánya a driverből? kezdetekkor nem igen volt opengl intel 4500mhd alá windows 8-ra. változott ez a helyzet érdemben? vagy továbbra is patchelgetni kell? -
hito
nagyúr
X121e bluetooth telepítésében tudna valaki segíteni? Win8.1 nem látja, Lenovo oldalán win8.1-hez driver, szoftver nincs. Megpróbáltam a win7-est feltenni, de kompatibilitási problémák miatt nem megy (futtattam kompatibilitás módban is, de semmi). Lehet, hogy az a baj, mint valamelyik régi TP-emnél, hogy Fn+F5-tel be kéne először kapcsolni, mert ki van kapcsolva maga az eszköz? Mivel próbálkozzak?
Itt vannak az elérhető driverek. Köszönöm előre is!
-
btudos
nagyúr
válasz
Tikakukac #55868 üzenetére
LCD bezel egy ponton nálam sincs a helyén, de mivel nem nyomogatom, annyira nem izgat a dolog. A HDD fedéltől vagyok még ki, ott nyikorog is, ha megnyomom, meg maga a műanyagdarab is olyan retek minőségű, hogy szégyellném magam ha ilyet mernék gyártani. Más problémám igazából nincs, amit gáznak éreznék a saját T430-am minőségével (najó, az eredeti, non-backlit keyboard nagyságrendekkel bénább, mint a backlit verzió. Oké, hogy más gyártó, de meglepődtem mennyire más), láttam már rondább állapotú gépeket is, amik fiatalabbak voltak, és nem ütötték-vágták.
Mondjuk 300 k-ért tényleg gáz ez, de a Latiknál is hallani durván kopó burkolatról, ott sem egyértelmű a dolog.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #55865 üzenetére
Nagyon extra felszereltségű gép lehetett 430-ért, mert hazai bolti áron kábé 270-280-tól mozognak az árak, a kiállított darabok még olcsóbban.
Teljesen "recsegésmentes" gépet én még nem láttam. T500-nál és Precisionnál is előfordul. Szerintem nem kell ráfeküdni egyikre sem, arra a barátnő és az ágyikó való.
A néhai asztali gépem levehető műanyag előlapja is recsegett (de ki a csuda nyomkodta), Önmagában a tízkilós vaslemezház már nem recsegett, akár rá is lehetett volna ülni. A monitor is kegyetlenül tudott recsegni billegtetés közben és a kitámasztott klaviatúra is, ha rákönyökölt az ember.
Ha nem szögbeverésre és célba dobásra használja a tulaj, akkor egy T530-nak is vidáman bírnia kell a hétköznapi strapát.
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #55864 üzenetére
Nem, azok t530-ak és t430-ak voltak. Volt ott kijelző körüli műanyag huplizás, kegyetlen recsegés fedlapból (mint nálam is) meg hasonló trehányságok.
A konkrét illesztési hibát egy már eleve hibás gépen szúrtam ki, a tulaj nyilván vaksi vagy csak nem érdekli, engem azért 430.000Ft-ért érdekelne, hogy miért ilyen fosos.Sima boltos gépek, magánoknak.
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55860 üzenetére
En szeretem, ugyhogy inkabb gepet csereltem
-
-
metal01
őstag
válasz
soldi3r #55858 üzenetére
Dobok fel én is egy TPFC listát holnap. Nálam Kaspersky van fent. És alul is van feszelve a proci. Gyakorlatilag ugyanazokat pakoltam fel hajszálra az x200-ra mint ami a T400-on van, és ugyanazok a beállítások is. A T400 simán 35 idle-ben, ha terhelem sem izzad. Pedig az p9700.
-
lapa
veterán
gondolom az aes az valami titkolás, feltételezem bitlockert vagy ilyesmit használsz.
az aswtdi az az avast vírusirtó. ilyeneket eleve jó lepattintani a gépről és úgy tesztelni.
de nyilvánvalóan nagyon sok az a 10%, először kikapcsolnám fullra a vírusirtót. esetleg nod32, annak (régen) semmilyen erőforrás-igénye nem volt (350mhz-es gépen sem lehetett látni feladatkezelőben se).
@hito: abban igazi minipci-e van, azaz minipci-e foglalatú msata ssd-t nem tudsz bele rakni. meg eleve fejvakarós, mert a spec külön említi, hogy ez wlan / wwan slot, azaz jó eséllyel nem fog elindulni semmi más benne, hacsak nem találsz whitelist-mentes biost. de nekem még akkor se minden ment hasonló helyzetben...
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55851 üzenetére
Azt én is letojom, de az már várlázító és nem tudok felette szemet hunyni, ha a CPU szab határt, illetve gátat a zavartalan és gondtalan netezésnek. És itt ez történt.
lapa: X121e.
-
Szerintem még a gyengébbek is bőven elegendőek.. én legalábbis nem cpu-terhelést szoktam nézni különböző feladatok közben, hanem használom a gépet.
Ha lassú, akkor nézem csak meg, hogy wtf, de egyik nálam járt APU-s szerkezet sem volt lassú.
Persze processzorerőben az Intel előnye nagy, de kinőttem már a benchmarkokból.. -
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #55849 üzenetére
"combosabb APU-s AMD alapú"
Létezik ilyen?
-
-
hito
nagyúr
Basszus, nagyon megérte lecserélni az E2-1800 procis gépet Core i3-ra. Az AMD-s gép IE új lap megnyitásakor a CPU 50-80%-ra ugrott úgy, hogy közben mást nem csináltam.
Core i3-nál ez úgy néz ki, hogy új lapok megnyitásakor nem nő a CPU terhelés és közben megy az Office telepítésEzen kívül a venti fele olyan hangos, kb. olyan mintha passzívan menne a gép. Soha többet AMD
-
metal01
őstag
válasz
donjohnson #55843 üzenetére
Én örülnék az ilyen értékeknek.
Nálam idleben 43-ig megy vissza a proci, lejjebb nem. és elég hamar felugrik 50 fölé. Klaviatúra terén másnak is van könnyített verziós? A backspace-nél és fölötte csattog-puffog rendesen.
-
hito
nagyúr
És azt honnan tudom meg, hogy milyen foglalat van benne? Thinkwiki ezt mondja rá.
-
soldi3r
veterán
kivancsi voltam, ma elballagtam es csinaltam egy kepet egy kozeli ismeros x200-rol
meglepoen magasak ertekekigaz, ez a gep nincs alulfeszelve
-
DY3SN
csendes tag
válasz
Tikakukac #55833 üzenetére
Nekem X230-am van az X201 mellett....van különbség.....X230-nál az expresscard-ba kell vennem vmit mert eléggé benyomódik alapból...és a billentyűzetnél a felső "vezérlő gomboknál" lévő műanyag katasztrófálisan rossz...billentyűzekiszedésnél véletlenül levettem..alig tudtam visszarakni, le is tört az egyik mini műanyag pöcök belőle...
Mondjuk ettől függetlenül nem rossz az X230, csak vannak zavaró dolgok benne...
-
DY3SN
csendes tag
válasz
csocsoszán #55826 üzenetére
Szia!
Pl.: http://www.bhphotovideo.com/c/product/880392-REG/Lenovo_433835u_ThinkPad_Series_3_Docking.html
-
hito
nagyúr
Szabad PCI-e helyre milyen értelmes eszközöket lehet tenni HSDPA modem és mSATA SSD-n kívül? Ez utóbbi gyanítom boot-ra nem alkamas.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Giovanny #55827 üzenetére
Hát nem tudom, ha abban is olyan a panel, mint a simában, akkor első körben az csere valamire.
Utána meg szépen ki kell tömködni a recsegős részeket, mert eddig ahány 30-as TP volt nálam mindegyik elnyírta a minőség=Thinkpad legendát.
Igen, mindig van valami, de ezeknél nagyon, t530 a felső billzet illesztésnél úgy el volt mászva, hogy csak lestem
-
Giovanny
őstag
Gyerekek,a legjobb gép T430S,vékony könnyű és nagy
-
csocsoszán
őstag
Szervusztok!
T520-hoz(4240 4fg) keresnék dokkolót! Segítenétek? Milyen típus jelzést keresek? Köszönöm! -
hito
nagyúr
Az biztos! De nekem ez is elég egyelőre. Persze azért egy X1 Carbon valamivel jobb lenne. Az X2xx modellek meg picit dagik nekem, de 220-tól persze leküdzeném az ellenérzésem
A 300/301 volt az igazi, botrány, hogy azt nem folytatták. Ehhez képest viszont már nagyon gyengék és az üzemidővel sem tudnék már megbarátozni. Kényszerpálya egyelőre ez az X121e nekem az igényeim miatt, no meg persze a pénztárcám miatt is. De ahhoz képest nagyon kellemes kényszerpálya és nem győzöm hangsúlyozni, hogy van egy diszkrét bája ennek a Core i3-nak ilyen pici testben és ilyen hosszú üzemidő mellett.
Egyébként a kijelző típusát csak úgy tudom megnézni ha szétszedem, vagy van valami diagnosztikai program a komponensek beazonosítására. Esetleg everest is elég erre? Klasszisokkal jobbnak érzem, mint az E135-ben lévő.
-
-
hito
nagyúr
Volt már 1-2 TP-em és maximálisan elégedett vagyok vele. A HDMI nagyon nagy pluszt jelent nekem, nem akarok se dokkolót, se semmiféle trükkökhöz folyamodni, hogy legyen kimenetem. Emellett ilyen pici gépet Sandy Bridge-dzsel, ennyi pénzért, 6-7órás akksival...nem hiszem hogy tudnál mutatni alternatívát az igazi TP termékcsaládból.
-
hito
nagyúr
válasz
Borote #55817 üzenetére
Gyengusz volt. Illetve ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor nem bírtam létezni a tudattal, hogy netbook procis gépem van, amikor ebből van Core i3 procis is. Így most úgy érzem, hogy rendes subnotim van, nem pedig netbook-om
Meg ez már nem Edge, hanem sima Thinkpad X széria. Placebo hatás
Egyébként abban pl. nem volt a lapon második PCI-e foglalat, csak a helye. Ebben rendesen benne van, sőt WWAN előkészítés is antennákkal és sim foglalattal.
-
Borote
addikt
-
metal01
őstag
Nálam is ua. a helyzet mint parkasz kollégánál. Melegszik az x200, és teker a venti. Ha a TPFC-t nem teszem fel 3700 rpm-en teker szinte folyamatosan. A ventit kipucoltam, újrapasztáztam a procit, és a helyzet nem nagyon változott. Idle-ben van amikor 43 fokig visszamegy a hőmérséklet, de van amikor úgy is felmegy 50 fölé. A beállítások teljesen ugyanazok mint a T400-amon. Az idle-ben 35-40 fok. Ha terhelem sem nagyon megy 50 fölé. Valami más lehet itt a difi. De mi?! Az x200-nál az aps, bus értékek is magasak. 50 fok vagy afelett. A T400-nál 35 körül. Nem tudom, hogy mi lehet a gond.
-
hito
nagyúr
BUÉK!
Core i procikat ha jól tudom nem lehet alulfeszelni, ugye?
-
parkasz
senior tag
BUÉK minden thinkpad rajongónak!
És brd kolléga köszi a tippet, megvizslatom.
-
-
xcds
őstag
Tudja vki, hogy a TPfanControl melyik érzékelőt nevezi bus-nak?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest