Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Érdeklődésképp kérdezem, hogy egy T530 és egy G500 között, ha teljesítményben is mindenben azonosak a leírás szerint( Ugyanaz az i5-ös proci, ugyanannyi ram stb), akkor melyiket választanátok? A G500-ban már van hdmi csatlakozó, ami számomra vonzóvá teszi, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
-
válasz
vargas0502
üzenetére
Ráadásul a tiéden kívül egy másik túlélő is van aprón

-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szia, már csak ritkán használom ezért is...már egy ideje vitrinben van tartva a T60p-vel együtt.
Hetente csak egyszer szoktam bekapcsolni ezeket.
-
válasz
arcsin
üzenetére
Nem kell neked az a fostos billzet, hidd el. (Tényleg nagyon rossz, próbáltam).
Ilyen kell neked.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az enyém augusztus végén már nálam is lesz.
-
-
arcsin
senior tag
Csak mivel Thinkpad Lenovo vonalon mozgunk a topikban. kérdezném hogy akinek van Lenovo Essential HUN kiosztású billentyűzete, az tudna dobni egy képet a kiosztásról? Neten csak USA kiosztással találtam, meg UK-sal. UK-s az jó lenne ( normál 2 gomb magas enter hosszú í miatt) csak az rendelős téma. A magyar kiosztásról nem leltem képet.
-
-
-
Cyone
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Programozok rajta (az asztali gép mellett). Esténként pedig a Párom nézi a filmsorozatait rajta. Szóval valóban nincs a GPU különösebben terhelve.
-
törölt tag
T450s-em már új akkut szeretne. Érdemes bármilyen 3rd parti akku után néznem, vagy csakis az eredetit szabad megvenni?
-
-
Cyone
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az én T61-em, akkor kivételként erősíti a szabályt.

2007-es gép. Napi szinten több órát dolgozik és még mindig hibátlanul üzemel. Az NVidia Quadro NVS140M, köszöni jól van (még).
-
vicze
félisten
válasz
bigrock
üzenetére
Ez rajtad múlik.
Lassítani lassít, de egy modern gépen nem észrevehető mértékben.(H/W gyorsított I/O overhead.)
Ha nincs rá szükséged nyugodtan kapcsold ki, eltarthat egy darabig mire végez.
Bizonyos ritka esetekben okozhat gondot, így a recovery key-t nem árt elérhetően tartani, azzal még másik gépben is feloldható. -
-
-
vicze
félisten
válasz
bigrock
üzenetére
Minden új gép alapból bekapcsolt Bitlockerrel(TPM unlock) jön, ilyen a Lenovo Win10 pro gyári image, 2018-óta ha jól emlékszem. A felkiáltójel arra utal, hogy jelenleg nem aktív(suspended mode) a Bitlocker és be kell fejezd a konfigurációt, ami lényegében a recovery kulcs lementése valamilyen formában.
Tehát dobozból kivéve egy köztes állapotban van a rendszer mikor titkosítva vannak az adatok , nincsenek a kulcsok aktívan használva még, ehhez be kell fejezd a konfigurációt. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Készül az újabb FrankenPad?
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Már rég nem tudom követni a dolgot.
-
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát, ha CTO-ra (ugye, "Custom To Order"...) keresgélsz, nem csoda, hogy nem találsz semmit.
Kellene ott lennie valami olyasminek is matricán, hogy "based on 8896-[más 3 karakter, ami nem CTO]", mondjuk azzal kellene próbálkozni a tp.krelay.de oldalon.
-
Nem találom azt az oldalt, amivel régi gépeket lehet beazonosítani, és megnézni, milyen hardverek voltak bennük gyárilag.
Amit elérek összefoglalóból, nem hoznak fel semmit rá.
Meg kéne tudnom, hogy ez a T61 miféle: Type 8896-CTO, s/n L3-B9022 08/01 -
B.Ricsike
őstag
válasz
arcsin
üzenetére
Kaptam már egy másik szín profilt is, de ezt is kipróbáltam, de vagy én vagyok balfék, vagy nem tudom. Színkezelésnél beállítottam alapértelmezettnek. Azután kiválasztottam a képernyő beállításainál is, de semmi nem változott. Kell ezeket valahol még elfogadtatni, vagy újra kell indítani a gépet, vagy nem vágom!?
-
arcsin
senior tag
-
bigrock
addikt
válasz
donjohnson
üzenetére
Ez egy új laptop. Gyárilag W10 angol volt rajta, MediaCreationTool-lal újratelepítettem a magyart. Azután tapasztaltam. Kell nekem ez a Bitlocker?
-
Tikakukac
titán
válasz
B.Ricsike
üzenetére
A fényerőt ha feltolod maxra, az max. Ennyi, ezen nem tud semmi változtatni.
Neked gyanúsan kontraszt bajod is van, amellett, hogy sok más is esélyesen el van toligálva. Nem tudok jobbat, százezer szóban felesleges kifejteni, pár ezresért megcisnálják neked a profilt és úgy és olyat kérsz és oda, ahogy akarod.
-
B.Ricsike
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Laikusként egy programra gondoltam először

A bajom az, hogy lehetne világosabb, pontosabban nagyobb fényereje a képernyőnek, de gondolom ennek inkább fizikai akadályai vannak.
Másik, hogy sok dolog, ha csak pl. egy weblapot nézek, a kisebb képek, amiken van bármi sötétebb szín, alig látható. -
-
WaterWave
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
elpusztíthatatlan

-
Felbukkant Hardveraprón egy T61p, amiben még él a GPU.
Hogy bírta az ki 2020-ig? -
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
2 dolog miatt érdemes nekimenni: az első, hogy megtudod milyen kijelződ van és mi a mozgástered. Második, hogy a te ízed kedvére kreáltathatsz profilt. Ha te úgy akarod, akkor 4500K-ra megcsináltatod és csókolom.
A legutolsó szutyok TV meg monitor is le van nálunk profilozva. Pont azért, mert tudni akarom melyik gyári beállítás mit csinál. Aztán utána oda állítja mindenki ahova. -
-
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
Tegnap tulajdonosa lettem egy P51-nek.Észrevettem, hogy a sötét színek, nagyon sötétek, és ha a kontrasztokat állítom, akkor meg sok részlet nem látszódik.
Van valami program vagy lehetőség, amivel a színeket finomhangolni tudom? -
WaterWave
veterán
mobilneten megtalálja a poziciomat, és windows maps programmal megy a navigáció, elvileg mukodik.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
"Software name Fibocom L850-GL Wireless WAN Driver for Windows 10 Version 1709 or Later
Versions 2.0.1.82 (Driver)
- 0.9.4.338 (Intel XMM7360-P WWAN)
- 0.9.4.338 (ModemControl Device)
- 3.18362.2019.2 (Fibocom GNSS Sensor)
- 18500.5903.16.1 (FirmwareUpdateDriver)"Ha nincs akkor a "Fibocom GNSS Sensor" mire jó?
-
Van nálam telepíteni egy T61, amit haverom használ netezésre és levelezésre, egy elég lestrapált (szinte minden gombja fényes) NMB billzettel.
Sok gomb, főleg a nagyok (shiftek, enter, space már akkor zörgött, ha hozzáértem, gondoltam, megnézem, a mechanika pontosan melyik része az, ami kiadja a zavaró hangot.
Meglepő módon nem az olló, hanem a stabilizátor fém és a keycap közötti interakció.
Kapott egy kis síkosítót, és teljesen csendben van. Mintha új lenne. Még a gombokat is jobb érzés lett lenyomni.
Méghozzá annyira, hogy a saját Frankimban lévőn is megcsiáltam, bár az nem zörög, de volt egy kis nesze, ha a kezeim elhúztam rajta. Most már az sincs. Praktikus trükk, ha régi billzetet akartok elcsendesíteni. -
apooca62
csendes tag
Sziasztok !
Segítség kellene, van egy T410S-em, és a Z betű billentyűje eltörött. Van valakinek esetleg otthon, ha nem is pont Z - majd átmatricázom - vagy tud-e valaki lelőhelyet, bontót, szervizt, ahol esetleg van ilyen ? Tudom ráadásul többfele van forgalomban. Ha kell teszek fel képet, milyen kellene.... -
WaterWave
veterán
gps-t valahogy meg lehet oldani fibocom 850 lte modemmel? Vagy felejtős?
-
HSM
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Telefonon is idegesítő néha, de egy telefont még inkább állítasz könnyen megfelelő szögbe, hogy belesüssön/ne süssön a fényérzékelőjébe a nap, a notebookkal ez már "kicsit" körülményesebb.
Telefonban amúgy vannak típusok, ahol meglepő módon meg tudták viszonylag értelmesen csinálni a működését. -
vicze
félisten
válasz
Bibby
üzenetére
Leginkább azért mert laptopon még rosszabb a hatásfoka mint telefonon.
A leggyakoribb kérdés ezekkel kapcsolatban, hogy hogyan lehet kikapcsolni. Ennyire gyakori. "This feature can be more annoying than helpful, either leaving your screen too dark or frequently adjusting the brightness levels."
Gyakorlatilag egy random generátort kapsz fényerő állításra, ami az esetek túlnyomó többségében rosszul állítja be. Így inkább kikerül, minthogy belekerülne a készülékekbe.
Speciel telefonon is az első dolog amit kikapcsolok, mert mert hülyék kapok tőle. Nyilván egyéni szoc probléma... -
-
bigrock
addikt
Üdv,
X270 (FHD, 16 GB, Nvme) megvásárlása mennyire ajánlott?
Köszi -
laszak
tag
Thinkpad T460, W10: mit kellene telepítenem, hogy a képernyő fényerőszabályozása automatikusan működjön? (most csak manuális opcióm van)
Köszönöm.
-
cellpeti
nagyúr
T540P billentyűzet jo lehet az én W540esemhez?
-
totron
addikt
Elszakadt a touchpad szalagkábele. Hosszú sztori. Mennyibe fáj pótolni egy ilyet? T500 Vegyesen használtam a trackpointtal, nem katasztrófa, de mégis hiányzik.
-
válasz
Tamás12345
üzenetére
Nem chipsetbe integrált, hanem külön az alaplapon kapott helyet.
Ha nincs ilyened, hanem csak Intel, akkor mindegy milyen alaplapot veszel. -
Tim82
félisten
válasz
Tamás12345
üzenetére
Nvidia videókártya, a T61 esetében Quadro NVS140M.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tamás12345
üzenetére
Helyi aprón szerintem akad pár bontás alatt vagy akár komplett gép gombokért
-
-
válasz
Tamás12345
üzenetére
Ebay, Amazon, hardverapro, stb.
A pontos FRU diszkrét vga miatt kell? -
krisz77
tag
a t450s billentyűzete van olyan jo mint pl a x230 nak vagy mint a hp 8470p nek ?
-
Tim82
félisten
válasz
Tamás12345
üzenetére
Szakmai topikban nem hirdetünk (beleértve a "keresek"-jellegű hirdetést is), az Alapelvekkel ezt Te is elfogadtad.
Hardveraprót tudom javasolni, adj fel ott egy keresőhirdetést.
Ezt egyelőre csak offba teszem, legközelebb törlöm.
-
Tamás12345
csendes tag
Szép estét!
T61be keresnék 42W7866 tipusú alaplapot.Esetleg mást ami megfelel helyette(ha van ilyen).
Nagyon nem értek hozzá! Az sem baj ha nagyon olcsó.
Remélem tud valaki segíteni. -
Bluesnail
csendes tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
-
Bluesnail
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hogy bírta az ki 2020-ig?