- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! Apósomnak vettünk nemrég egy thinkpad t580-as gépet, de működés közben magas frekvencián "cicereg", valahogy úgy, ahogy ebben a reddit-es videobanis hallható . Nem a ventillátor, mert az azzal átellenes oldalról jön a hang, valahogy a gombelem/memória magasságából. esetlleg van ötlet, fix megoldás erre? Vagy ezzel együtt lehet élni, nem okoz hosszútávon semmi gondot?
-
arcsin
senior tag
válasz
Bogyi007 #122592 üzenetére
Nekem backlites francia billzetes x250- em van 5 éve. Kifejezetten zavart eleinte, aztán pár hónapon belül sikerult vennem egy backlites uk-s kiosztást(hosszú í, 2magas enter stb). Párszor nekifutottam a billcserés yt videónak, de nem vállaltam be. Öszinten 5 év után megszerettem, nem zavar, szórakoztat az hogy mi van az egyes gombokra írva. Échap, fin, impéc stb.
hiányoznának már, de ha olcsón tud valaki szervízt aki cseréli, lehet rábeszélehtö lennék.
-
arcsin
senior tag
Sziaszok, van egy ilyen céges gépem . Bent hagytam munkahelyen a 65W-os lenovos töltömet, és alapvetöen heti 1x járok bent. A páromnak van egy 85W-os mac-es type-c töltöje. Használhatom biztonsággal a gépemhez a maces töltöt itthon? Leszabályozza ezt, nem okoz gondot ? Válaszokat elöre is köszi
-
arcsin
senior tag
válasz
Tikakukac #117906 üzenetére
Van egy kiírt USB-s memtest a háztartásban, de az valamiért nem akart elindulni. Hirtelen ez a beépített jó ötletnek tűnt
Izgatott is voltam hogy most átkúrtak vele vagy nem, asap valahogy tesztelni szerettem volna. +Mostanra a legtöbb linux liveból kivették, de akkor a teljeskörú teszthez kicsit még mókolni kell.
-
arcsin
senior tag
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Vettem itt HA-n egy 16gb-os ddr3as modult az x250-embe. F10-zel kiválasztottam a lenovo diagnostics-t tesztelés céljából. Csak egy nagyon kicsi segítséget szeretnék kérni hogy az available/total memory-t hogy kell ertelmezni jelenleg? Csak a tezst szempontjából 8-8 gb-okat foglal le az egyes tesztekhez, vagy küldehetem vissza a memóriát? Csak izgulok, mert elég sokáig keresgettem mire talaltam egy db ddr3as ram modult idehaza nem horror áron .Szerk:
Gondolom hasonló lehet a bajom mint ennek a usernek 5évvel ezelőtt. De ez végülis csak szoftveres probléma, a ram kifogástalan? A BIOSban is 16 jelent meg. -
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #116063 üzenetére
Az x250 nem ér összvissz 60at még úgy sem hogy i7 van benne. Amire szívesen váltottam volna olyan 170 lett volna. 25-ezerből még évekig tudom használni várhatóan. Nagyon elégedett vagyok a kijelzővel. Csak gondoltam bedobom hogy idehaza lehet kapni tényleg matt tényleg ips, fhd-t nem is olyan horror áron, hátha szüksége van másnak is egyre.
Én kérek elnézést ha valaki tyúkszemére léptem. Mondjuk visszaolvasva és utánaolvasva is vannak innoluxos thinkpadek gyarilag is... -
arcsin
senior tag
válasz
Tikakukac #116060 üzenetére
Nem véltelen hogy 15 ezer HAn a legolcsóbb használt 1366x768as kijelző. 25ezer ugyanebből a felbontásból a legolcsóbb. ebayen, egyéb boltokban idehaza 36ezer az alja és olyanok amikhez véletlen nem írnak felbontást, vagy mattnak van hazudva, stb. Nem hiszem hogy a 60ezres kijelző is eredeti lenne, vagy azokkal a tulajdonságokkal bírna mint amikkel hirdetik.
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
Végül ezt a kijelzőt vettem a gépbe. Tényleg új, fóliás FHD, IPS, matt, 25 ezerben megállt postával/utánvéttel. Annyi kellemetlenség volt hogy a bekötés után 40hz-volt alapból, de 60ra csak át kellett állítani. Még a beszerlésnél 2oldalú ragaccsal kellet felragasztani, mert kisebb picit. Hasonló kijelzők olyan 35-60ezer környékén mozogtak. -
arcsin
senior tag
Sziasztok! Nincs egy csere kijelzője valakinek x250-be? WXGA (1366x768 HD) felbontásu is jó, csak ne legyen homályos, törött(olyan van
) stb. SOS lenne. Bp-Dunakeszin át tudom venni személyesen is.
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #115756 üzenetére
A pöcökegér pöcke megérkezett?
-
arcsin
senior tag
válasz
donjohnson #115707 üzenetére
működés telepről 50 Hz.
Még jó hogy nem magánzárkának fordították a cell-t -
arcsin
senior tag
Sziasztok! X250, i7, uptodate win 10-zel. Mostanában azt csinálja hogy a pöcökegér gombjai közül is a középsö felmondja a szolgálatot. Arra van beállitva hogy úgy mukodjon mint egy egér középsö gombja, de nem csinál semmit ha pld linkre kattintok a böngészöben. Ha a beállításokban megnézem akkor jól van konfigolva, csak nem müködik. Ha leokézom utána jól muködik. kb minden ujrainditásnál elromlik
. Van erre valami hosszútávú megoldás?
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #115441 üzenetére
Ő volt az, sima levélként kértem, gond nélkül megérkezett.
Lenovo (piros) trackpoint-len-01 et vettem.
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #115439 üzenetére
Én itt Ha-n vettem pont az enyémet. Ha hazaértem megkeresem a usert ha gondolod. Egy pm-et érhet a dolog.
-
arcsin
senior tag
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! x250hez, pontosabban a hátlapjához honnan tudnék csavarokat szerezni és milyen kell? A maintananace manual alapján nem igazán tudtam összepárosítani melyik csavarra is lenne szükségem pontosan. Úgy megtaláltam hogy a number 04X5373-as screw and tapes kit, de hogy a hátlaphoz melyik csavarok(milyen méretű) passzol azt nem.
Mivel 8db kell, ezek merültek fel a lista alapjánScrew, M2*L3.2(8)
Screw for hinges, M2.5*L2.2 (8)
Screw, M2.5*L4, flat head (8)
Persze nem zárom ki a lehetőségét hogy több helyre is ilyen csavar kellhet
Esetleg rendelnék ilyen univerzális laptop csavar szettet hogy ha tudnám milyen csavarméretet, szabványt keressek.
A segítséget előre is köszönöm. -
arcsin
senior tag
válasz
S_x96x_S #114533 üzenetére
úgy érted a "bronze vegan leather" színű thinkpad
Mondjuk én már a dobozánál kiégtem.
Szürkében cégesnek elfogadnám duzzogva. Szimpi az AMD miatt. Én fizikai gombbal szoktam a mikrofont mute-olni(x250) ami jó pofa végül is a pöckön is. Nekem is még emészteni kell, az áráról van info? -
arcsin
senior tag
válasz
RoryBreaker #114520 üzenetére
Az a lényeg hogy igazad van és meg is oldódott a dolog.
-
arcsin
senior tag
válasz
RoryBreaker #114512 üzenetére
Miért lesem a fórumot? Az információk miatt. Az új modellek, a frankenpadok miatt, sokan írnak egész jó review-kat újabb modellekről, hol érdemes az amd-s gépeket beszerezni.... ilyesmi.
-
arcsin
senior tag
válasz
RoryBreaker #114508 üzenetére
Jaa értem, hogy más bogarássza át neked
Dokkolón gondolkodtál esetleg?
-
arcsin
senior tag
válasz
RoryBreaker #114506 üzenetére
és?
-
arcsin
senior tag
válasz
RoryBreaker #114504 üzenetére
Google: "Lenovo *típus* specs sheet"
pdfet bogarászCsatlakozók, max kimeneti felbontások..minden.
-
arcsin
senior tag
-
arcsin
senior tag
Sziasztok!
x250 laptop, w10, ThinkPad Pro Dock(40A1)- 90W-os töltővel.
Jelenleg DP porton van egy monitor rádugva, de szerettem volna a másik Thinkvisionömet a dokkoló DVI portjára dugni egy apa dvi, apa hdmi kábellel. Simán csak átmegy power saving módba a monitor és kész. Nem tudok inputot sem választani, se semmi. Egyszerűen nem érzékeli. A windowsban sem lát multiple monitort. Újraindítottam, de semmi.
EGyik monitor sem 4k-s felbontású.Esetleg hiányozhat valami driver, vagy amúgy ez egy lehetetlen küldetés, hogy 2 digitális kimenetem legyen? Dokkoló firmware a legújabb.
-
arcsin
senior tag
Gyakorlatilag mindenkinek saját eszköze(laptopja) van és csak távoli asztallal kapcsolódik a benti gépére. Én egy biztosító multinál dolgozom, lenne rá keret gondolom... Szerintem 2 monitor menne, a 3-mal szoktak gondok lenni régebbi gépeknél. A dokkoló töltő Wattja ami szűk keresztmetszet tud(na) lenni.
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #109028 üzenetére
Majd holnap a reggeli meetingek közben matatok benne
Már ma nem kapcsolom be.
De köszi
Tudom, ismerem az x330at. nem lenne rossz, 1x lehet hobbiprojektnek bevállalnám.
taobao-n mondjuk egy fokkal pöppet profibbak.
i7-3615QE
13.3 FHD IPS -
arcsin
senior tag
Én kérek elnézést
Én is váltanék vissza x230ra IPS-esre. Jó volt az, kis kuckózós gép, csak nőként azért nekem nehéz volt minden nap egyetemre vinni (már melóba is az lenne) és így van az x250 es végül. Nem kockózós,, de megvagyunk. Windowson sokszor pörög a cpu update miatt, meg ...fene tudja mi service miatt
Így is, hogy az i7 es proci van benne,, mert nem akartam volna a 3320M nél gyengébbet, ha már 2 gennel újabbat veszek. (Ami 1 végül is, mert a 4. generáció nem történt megmint az köztudott....)
-
arcsin
senior tag
válasz
weiss #108971 üzenetére
Igen. Nincs olyan hogy sokadjára venné csak be. Esetleg szemüvegtisztító kendővel vagy valamivel próbáld megtisztítani az érzékelőt. Vagy újra scanneled az ujjadat.Linuxon nekem volt ilyen gondom vele . Akkor újra scanneltem az ujjamat és azóta megy.
Ismerek olyat aki a ujjlenyomat megadásnál lassan szinte szaggatottan adja be az ujját emiatt néha el is forog, amikor meg élesbe megy meg lehúzza gyorsanAkkor neki sem veszi be elsőre mindig.
Sok oka lehet hogy nem veszi be, tényleg -
arcsin
senior tag
válasz
z123456789 #108873 üzenetére
Ki kell számolni
a voltot szorozd az amperrel.
-
arcsin
senior tag
válasz
Tikakukac #108760 üzenetére
Jójó, az advanced ügyesek meg maguk kalibrálnak
De, én a sima ügyesekről beszéltem
Viszont egy totál kezdőnek az is mélyebb beállítás ha egy profilt leszed, felrakja, tapsol neki.
Mellesleg elképzelhetőnek tartom hogy más értékeket dob. Mondjunk a thinkvisionhöz volt profil adva a lenovo oldalán, amivel amúgy elégedett vagyok -
arcsin
senior tag
válasz
Tim82 #108737 üzenetére
Persze, teljesen jó külön is a töltő csak egybe még jobb lenne
Eddig a 40A1 volt ami olcsóbb volt (6000-6500 vagy 8000 körül kulccsal). De mostmár ebay alapjan kb pariban az az 40A02 az a01-gyel (kulcs+ töltővel) ha mákosan kifogom. Csak kicsit elkeseredtem. Eun belülről ez a 13 ezer Ft ami reális töltő nélküliekre, csak kulccsal ahogy nézem. A töltő mondjuk 4-5ezer. Tehát ja..ugyanott vagyok. Gyakorlatilag mindegy akkor hogy 01 v 02t veszek.
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #108730 üzenetére
Sziasztok. Valami tipp esetleg lenne hogy honnan tudnék beszerezni x250-hez dokkolót (min. 65W -os töltővel, kulccsal)? Már hardveraprón páran leráztak, szó nélkül eladták másnak, se egy "bocsi elkelt" vagy hasonló, én meg várakozom türelmesen akár hetekig. Most van egy esélyes, de még bármi megtörténhet.
Ebayen szintén elszálltak az árak a 3-4 héttel ezelőttihez képest. Talán a következő hullám miatt emelhettek egy jó 30%-ot rajtuk?Gondolom akkor az itthoni piac is lefogja követni ezeket az árakat egyhamar. Csak még pár hete ugyanannyira jöttem ki kb, úgy voltam hogy akkor itthonról szervezem be a Type 40A1-tipust.
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #108701 üzenetére
-
arcsin
senior tag
válasz
S_x96x_S #107921 üzenetére
Pedig kifejezetten szexi, tetszik az ImpÉc, Échap,Suppr gombok a francia kiosztáson. német import x250-esem van francia kiosztással.
Talán 1 éve is megvettem az Uk-s billzetet bele, de nincs kedvem soha atomjaira szedni a gépet. Bezzeg a régi x230on pikpakk lehetett cserélni. -
arcsin
senior tag
válasz
KaiotEch #107767 üzenetére
Itt keresd a választ .
-
arcsin
senior tag
válasz
atesss #107765 üzenetére
Akkor FRU megkeres + ebay-en megrendeled + " service manual " alapján kicseréled? Simán elromolhat, de lehet csak valami kontakt hiba.
-
arcsin
senior tag
válasz
pitto251 #107493 üzenetére
FRU lista alapján érdemes választani. Ebayről, Harveraprón is bontanak néha.
-
arcsin
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #107200 üzenetére
Pld ha ellopják, elhagyod, betörnek hozzátok, stb, jól jön. Azzal bizonyítod a vételárat, hogy a tied, meg azon meglesz a sorozatszáma is. Szerintem mindenképp érdemes írni, akár csak egy "sajtpapírt" is. Én a 40ezres x230ra is írattam, bringára is anno. Nem veszi ki rosszul egyáltalán magát, ha mondod hogy te szeretnél egy papírt is a dologról.
Neten vannak adás-vételi minták. Ez pld nem rossz. -
arcsin
senior tag
válasz
vargas0502 #107145 üzenetére
Szia!
Nem piszkálásból, de elolvasod azt, amit küldenek neked? -
arcsin
senior tag
válasz
krisi047 #107111 üzenetére
Én ebay-en a Hells_dells nevü német fickótól/bolttól vettem eddig 2 gépet. Korrektül leszokott írni mindent a gépről, nagy a választék nála. De persze vannak más boltok is ebay-en csak én őt ismerem is, itthon is érdemes szétnézni, kisebb használt laptop kereskedö boltok(imperium, bármi), hardverapró
-
arcsin
senior tag
válasz
vicze #107096 üzenetére
Azért írom ezeket mert nem létezik olyan amit keresel.
Gondoltam, mivel mindig arra van szükségem, ami nem létezik, vagy megfizethetetlen. Női butaság
Tipikus marketingtrükk, hogy ami a kirakatban van, ÉS TETSZIK is na az nincs a boltban, vagy csak tonnás micikre kapható méretben, vagy min 42esben kapható a cipő, ha van.
Androidos ebook reader-t, ami 7.8" as 50 ezer ft alatt/körül találni is lehetetlennek tűnt, de végül sikerült. Csak 3 évet vártam rá.Az AMD-s gépekben reménykedem én is kicsit, csak hát még az messze van, amire azokat leselejtezik...
-
arcsin
senior tag
válasz
vicze #107093 üzenetére
A xeon buildeléshez kell, a 4 slot meg hogy 8gb os modulokkal fellehessen tölteni első körben, aztán ha olcsóbbak lesznek a nagyobbak, akkor lehet bővíteni. Bár jelenleg kb mindegy, mert fentebb mentek. Párom fejleszt . Fut a QEmu (Mac os), meg androidra is fejleszt, eclipse, plusz általában 4-5 böngészőablaka nyitva 40- 50 tabbal. Plusz apróságok mellette, telegram, skype, mert valahol beszélgetnek vele... Waylendet használ, meg archot. Desktopon is kevés neki a 32gb. Pld ha elutaznánk hosszabb időre, valami mobil workstationra lenne szüksége erős procival ( XEON) meg min 32gb rammal szintén. Most egy U-s procival nem járna jól semelyik generációból sem, az ujabb thinkpadek is 16-20 gb ramnál megállnak, max 24. Csak azt mondtam, hogy ez már döfi a p51
-
arcsin
senior tag
válasz
Tikakukac #106965 üzenetére
Tudni tud, de szerintem táskában hordástól, "normál" használat mellett a kopás jön elő csak szerintem. A családban volt 2 (egyet elloptak, egy páromé). Egyiket én suliba hordtam, barátom pedig munkába dokkolóra téve. Plusz itthon pár óra használat, de nem volt komolyabb törés, repedés gond. Szerintem stramm kis gép összességében
(ips-sel, ssdvel, 16gb rammal olyan mint az álom
)
Hátha: a 2éve lopott x230 serial: R9ZLWXD
-
arcsin
senior tag
válasz
krisz77 #106961 üzenetére
Nem igazán. Inkább csak csúnyácskán kopik a külseje. A billentyűzetnél a műanyag nem recsegős ropogós mint a T szériának.
-
arcsin
senior tag
Csak mivel Thinkpad Lenovo vonalon mozgunk a topikban. kérdezném hogy akinek van Lenovo Essential HUN kiosztású billentyűzete, az tudna dobni egy képet a kiosztásról? Neten csak USA kiosztással találtam, meg UK-sal. UK-s az jó lenne ( normál 2 gomb magas enter hosszú í miatt) csak az rendelős téma. A magyar kiosztásról nem leltem képet.
-
arcsin
senior tag
-
arcsin
senior tag
válasz
krisz77 #106563 üzenetére
Gondolom a t460s, mert az a legújabb
Mindegyikből van erősebb gyengébb konfig, ilyen olyan touchpad, meg kijelző, memória. Ha közgazdászosan akarnám mondani, akkor "az attól függ". Mire kell? dolgozni, filmezni, brózolni, grafikai munkára, tervezni stb.
Egyéni preferenciák, csatlakozók, akksi idő, bővíthetőség. Túl sok a kérdőjel, úgyhogy abba is hagyom. -
arcsin
senior tag
válasz
vicze #106517 üzenetére
2 ilyennel, akár még működhetne is, de azt hiszem csak azt 5th gen procik viszik ezeket a 16gb-os csodaramokat. Csak trollkodtam na
-
arcsin
senior tag
válasz
Pyttawrx #106393 üzenetére
Linux alatt sem megy. Windowson se megy, pedig feltettem kézzel külön, direkt a realtek drivert neki.
Az adaptert nem cseréltem, mert nem tudom másikra cserélni. Ezért is rendeltem be egy USB-set, és akkor asztalon meg mind a két laptopban is tud működni várhatóan. Az x230-ba még volt cserélve az adapter is, mert volt még a háznál 2, de az úgy is döglött volt. Nem tudom mi a franc. Bevonzom a kártyaolvasó hibákat..biztos rossz karmám van, vagy rontás van a gépeken, netán nem a helyes feng shui helyen használom a laptopokat. -
arcsin
senior tag
Gyors kérdés. Normális ha megdöglenek a kártyaolvasók a x230 és x250-es gépekben? Párszor használtam és nem működnek egyik gépben sem. Rendeltem USB-set, csak kicsit elszomorít.
Linuxon, adapteresen használtam kis microsd kártyákhoz(tvbox coreelec újratelepítés, backup, restore miatt) Gnome- disks-ben felmountoltam amelyik partíció kell, aztán le. Ma már nem jelent meg a baloldali listában, másik Sd kártyával sem.
Szóval az x230ban kb 1éve döglött meg, a x250ben meg ma az olvasó. Ez normális? -
arcsin
senior tag
válasz
Dragbajnok #106220 üzenetére
BIOS-ban nincs letiltva a kamera?
Másik opció: nekem hasonlót játszott az ujjlenyomatolvasó bizonyos frissítésekkor, most ÉPPEN jó. -
-
arcsin
senior tag
válasz
hszilard666 #106048 üzenetére
Plussz az x1-ek már ugye beforrasztott RAM-osak réges rég. Kinek mi, de nekem ez erősen korlátozó tényező.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest