- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PubliCat
tag
válasz
MrPetya19 #112638 üzenetére
Gépész msc-n elég volt 3542 inspiron i7 4510u+840m+ssd is, az ansys jobban ment a gépemen mint a sulis cuccokon, pedig ott i5 6500 +1050ti volt ssd nélkül....
És még is érkeztünk, hogy igazándiból az ssd gyorsit legtöbbet a dolgokon, nem feltétlen a csilicsare hw :)
-
Tikakukac
titán
válasz
MrPetya19 #112638 üzenetére
Másik topikban is ezerszer leszedték a fejemet, hogy mit képzelek, hogy nem ajánlok 500 rugós vasakat a szegény egyetemistáknak... a diffi, hogy a család szélesebb körében elég frissen megvolt kb. minden mérnöki diploma így hadd tudjam már ki mivel tolta le
És hát igen, a RAM az ami tényleg el tud fogyni bármivel. -
Tim82
félisten
válasz
MrPetya19 #111864 üzenetére
Most például vagy 80 Mbps-sel többet mérek az L450-en (ami ugyanott van, nem helyeztem át), ezért is mondom, szerintem ez tök esetleges.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111801 üzenetére
Igen PL1/2-t nem néztem akkor még, az lehet difi. Gyártó nagyjából csak ezt állítgatja thermal miatt.
@Feralheart: A datasheet el van írva a "+", az "or" kéne legyen.
Egyéb iránt, lényegtelen. A specifikációban azok a méretek vannak, amik amiket a Lenovo kínál. Ugyan úgy bele megy egy 8TB-s 2280, vagy 1TB-s 2242 is.Az más kérdés, hogy csak a B+M Key-es NVMe 2242 fog belemenni a WWAN-ba semmi más, abból meg eddig csak WD SN520-t láttam(ezt adják gyárilag is).
Szerk: Úgy néz ki még van InnoDisk 3TE6, de az is max. 512GB.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
MrPetya19 #111798 üzenetére
szia, értem az érvedet, csak nem tudom, hogy ezeket a modern funkciókat ki tudnánk-e használni egy tényleg alap felhasználásnál, amikor menne egy böngésző vagy email kliens, egy Skype vagy Zoom meg egy Word vagy PowerPoint...
#111800FoxiestFox: hehehe
erős leszek ígérem! Viszont ha tudsz jó gépet, ne titkold el!
thx
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111798 üzenetére
Alap minden friss installok.
Nagyon mélyen nem mentem bele idp hiányában, a szintetikus tesztek tökre ugyan azt köpik, szinte semmi különbség ilyen szempontból. Pár hét múlva jön vissza egy X1C akkor lehet megnézem jobban. Kezdődik 6 és 7 gen leszerelése, így lesz mind szórakozni. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111696 üzenetére
A power módok se mindegyek, az LP kijelzők aksiről energiatakarékosra állítva lehet olyan mint amit mondasz, elég széles skálán mozog a válasz idejük.
A másik opció a 300nit nem sokkal roszabb, a X13 esetében a 4K OLED nyilván overkill, a G2-nél most a 16:10-re váltás miatt azért sok minden változott, majd kiderül javult-e. -
Picco
addikt
válasz
MrPetya19 #111691 üzenetére
valaszidotol nem hinnem hogy fajnia kene a szemednek, legfeljebb a nem megfelelo PWM alapu brightnesstol talan. kivancsisagbol megnezed HWinfoval milyen panel van benne?
en ugy vettem eszre mintha az innolux reszponzivabb lenne mint a gyari panel amivel vettem.szivas a panel lottery, de lenovo annyi laptopot ertekesit gondolom egy beszallito egyszeruen nem eleg.
-
Picco
addikt
válasz
MrPetya19 #111688 üzenetére
mire gondolsz, mert en szemelyes tapasztalat alapjan abszolut nem ertek veled egyet.
en cserettem par hete P14s-be 250nitesrol 400as low power innoluxra. igaz csak 350-360nit-et mert nalam a a kalibrator de a kijelzo szinei eleg sokat valtoztak.
ez ram nem vonatkozik, de a 250 nitessel kulteren eleg eselytelen a hasznalat. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111556 üzenetére
AMD-s gépem nem tud TB-t sima USB-C és 1.4, az USB-C specifikációjában is ez van.
De igen igazad van az 10gen U-sok csak eDP-n tudják a 1.4-et... HDMI 2.0-t ennek ellenére még tudna ha nagyon akarnák. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #111554 üzenetére
Amit TP-knél csinálnak az szörnyű. Az még talán meg tudom magyarázni, hogy a T-s model-en 2.0 és 1.4 van, az L-en meg 1.4 / 1.2 ugyanazzal a CPU-val. De mikor az Intel 10gen-es tudja a 2.0 és 1.4-es akkor nem értem, hogy miért adják csak 1.4 és 1.2 párosban, tök érthetetlen.
-
zsolti75
senior tag
válasz
MrPetya19 #111234 üzenetére
Na ezt tökre nem értem, és nem is tudom, tízenx éve nincs monitorom.
Próbáld ki:
Aktuális program-ra jobb katt->tulajdonságok->kompatibilitás->összes felhasználó beállításainak módosítása->nagy dpi beállítások...->program dpi pipa, nagy dpi pipa, menüből: rendszer kibővített -
Tikakukac
titán
válasz
MrPetya19 #110849 üzenetére
Na, amíg el nem felejtem ezt is, itt van egy laza shot arról, amiről beszéltem. Teljesen gyári állapot, -150mV van a cache és CPU-ra rakva mindössze, ergo ennél még többet is enne a drága, ha tudna. 15W, miNyilván ez profilokkal szépen kordában tartható és még mindig az a jobbik eset, amikor én döntöm el, hogy mennyit vegyen el, mintsem alapból fojtás legyen és azt kelljen bütykölni.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #110869 üzenetére
Még csak a Nano elérhető ebből, Titánium még nem kapható ahogy a Gen9 se.
@S_x96x_S: Ne az ARK-ot nézd az nem az eszköz maga, Psref-en ott van hogy a modell mit tud, a port fogja elsősorban limitálni erősen. Se a Thunderbolt 4, se USB-C nem tudja a 8K-t, így az iGPU hiába tudja.
-
Tikakukac
titán
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #110693 üzenetére
T14-ből már Intelt se tudok rendelni UK-ben Lenovo-tól, partnereknél itt ott akad még. Ázsibánan tudtam venni AMD-set, de 2hónapos szállítással...
Mondjuk Intelre is pont ennyi volt.
Mintha felvásárolnának minden T14-et amit gyártanak, vagy nem csak az AMD-nek vannak ellátási problémái és most 14nm-es szarokról van még minding szó. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #110347 üzenetére
Ma még nem olvastam híreket.
A HDMI 2.0/1.4 összevisszaság nekem is feltűnt egyszerűen nem értem ennek mi értelme... Főleg hogy itt nem olcsó gépekről van szó szóval spórolásra se lehet fogni és 100% mindegyik 2.0 képes.Ha maga az USB-C DP 1.4 képes, akkor lehet, hogy 1.2-re korlátozzák belsőleg?
-
-
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #110019 üzenetére
De ez hatványozódik Yoga típusok estén, ott a bill és az üveg miatt mindent vékonyítani kell és kisebb hűtőt kapnak mint a nem Yoga testvérmodellek. Nem látod elsőre de konkrétan fele olyan vastag a borda és a venti is vékonyabb.
X és X1 Yogák azt mondom, hogy még tűrhetőek legalább felépítésre, csak a hűtés szar, meg az üveg meg a bill, de a többi kb. a E alatti minőséggel rendelkezik... -
-
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
MrPetya19 #109979 üzenetére
Nálam teljesen jó. Egy sima Ryzen 3600 egy Radeon RX580-al. Azonnal kint van a teljes képernyőn késlekedés nélkül még a 4K 60FPS is. De a korábbi, 10 éves, 4Ghz-en használt X5660-as Xeonon sem volt semmi gond ezzel a VGA-val.
Sőt, korábban ez a CPU magában is éppen elvitte a 4K 60 FPS videókat még VP9 gyorsítás nélküli VGA-val is, bár már jó magas volt a CPU használat így és pár képkocka ki is hullott a lejátszás közben.#109981 FoxiestFox: Én azért inkább preferálom a minőségvesztés nélküli megoldásokat. Persze, kisképes lejátszáshoz nem kell 1080P és 60FPS, ez is tény.
#109983 FoxiestFox : Tudtommal a hatodik generációban jött be a félig hardveres VP9 lejátszás, és a 6600U-mon is tud azért jelentős CPU-terhelést produkálni pár durvább videó, a 1440P 60FPS-eket már nem igazán szerette, a 1080P 60-at viszont még szépen vitte. Viszont ez azért azt is sejteti, hogy hasonlókkal azért minden gyorsítás nélkül lényegesen nehezebb dolga lehet az 5300U-nak.
-
-
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #109712 üzenetére
Nem, hanem hogy Intel nem kínál vPro-t 11th gen-ben jelenleg. E sorozatnál ok, hogy nincs vPro általában nem szokott lenni, de azért ott is volt opció eddig. De most se E-nél se L-nél egyik felsorolt CPU se támogatja. Egyszerűen továbbra sincs vPro-s 11th gen Intel CPU...
Pl. a X1 Nano-t addig nem tudják kiadni, amíg Intel ki nem adja a vPro-s CPU-kat, ahogy T-be se kerülhet semmiképp addig.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #109706 üzenetére
Nem szóltam semmit...
ThinkPad E14 Gen 2
Xe és 1.4b... -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #109704 üzenetére
Gen 10-ből nincs vPro-s 10nm-en, csak a 10nm-esek kaptak Iris Plus-t ami támogatja HDMI 2.0-t szóval nagyon nem mindegy Intelnél mi az iGPU, a gyártónak nincs semmilyen oka, hogy a portot lekorlátozza.
---------------------
Né má, ez nem volt a roadmapben... Már csak az a kérdés mi a jó isten a különbség a T14-hez képest, Quadro nélkül.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #109702 üzenetére
Nem, AMD-s Lenovon 2.0 van.
Legalábbis azon, amin támogatja az iGPU, csak ennek a függvénye. Se a kimenet, se a kábel nem más, így a gyártónak semmibe nem kerül a verzió váltás, csak a chiptől függ és semmi mástól mit kapsz.
Intel Xe-től támogatja a 2.0-t, így majd gen 11-től lesz. -
azbest
félisten
válasz
MrPetya19 #109691 üzenetére
Horror áron könnyű kapni, akár itthon is. Én még kínából vettem.
Például ez úgy néz ki: PS176 -ra keresve aliexpressen [link]#109693milan26
igen. Bár csak a kifejezetten régi gépeknél jellemző, hogy hiányzikTalán manapság már mind tud passzív módot is. Csak intelnél nem hdmi2.0-át, ami szívás 4k kijelzővel vagy tévével, mert max 30Hzet megy, míg hdmi2.0-ával 60-at is tud. Ismerősnek céges egész új notijával volt ilyen szívás például.
Fullhd felett meg a passzív átalakítókból is van többféle. A sima csak fullhd-t tud, a jobb fajta passzívak tudnak csak magasabb felbontást.
"In 2013, VESA released the Dual-Mode 1.1 standard, which added support for up to a 300 MHz TMDS clock (9.00 Gbit/s bandwidth), and is used in newer DisplayPort 1.2 devices. This is slightly less than the 340 MHz maximum of HDMI 1.4, and is sufficient for up to 1920 × 1080 at 120 Hz, 2560 × 1440 at 60 Hz, or 3840 × 2160 at 30 Hz." [link]Végigpróbáltam ezeket, van többféle átalakítóm, azért vagyok magabiztos
A t430-nak dp1.1 portja van, így a dual mód csak 1.0-ás, ami max fullhd hdmi módot tud passzívan, mert csak hdmi 1.2-es. Ember legyen a talpán, aki követni tudja a sokféle verziószámotA modern aktív átalakítóval viszont megy dp1.1-ről a hdmi 1.4 -> 4k 60Hz. Amelyik gpu tud dp1.2-őt, ott meg hdmi2.0 4k 60Hz is meg aktívval
#szerk:
ha nem tud hdmi2.0-át, akkor 4k 30Hz lesz. Ami "not great, not terrible". Sima munkánál nem fáj, még videókat is lehet nézni. De az egér például eléggé nagyokat ugrik 30Hz-en. Én általában így használom a t430-amat, mert jobban bejön a nagy terület, mint dual vagy 3 fhd monitoros felállás. A wqhd nekem kimaradt a monitoraim sorából. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #109530 üzenetére
Gorilla Glasst használnak.
Látom te még nem láttál törött telefont és az negyed akkora. -
Tikakukac
titán
válasz
MrPetya19 #109345 üzenetére
Ilyet eddig csak a Lenovo csinált. Azért bammeg, ne legyen már egy sor felső ligás TP kuka dobozból meg mellé még romos is. És nem, nem utolsó gépek voltak a disztrinél és igen, hivatalos nagykerből jött. Ezek ilyenek voltak, ez van.
Ügyfél meg ott állt és nézte ahogy bontjuk a gépeket. És mondta, hogy hát ő ilyet akkor nem szeretne. Mondtam neki, megértem, így vitt valami probookot vagy foliot talán.
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #109285 üzenetére
Nem a modul hibája. BT 4.0 lemegy deep sleepbe(maga az egér), hogy spóroljon és idő kell mire észhez tér, pont ez az egyik bajom, hogy akarod használni azt alszik és újra kell csatlakozzon, ami BT esetén lassú. másik meg hogy irodában volt annyi interferencia a több egér és egyéb eszköztől, hogy meg megakadt, amitől a falhoz **** jött rám.
A bill miatt így is úgyis kell a unifying receiver(3mm kb. észre se venni), így gyakorlatban lényegtelen, hogy még egy eszköz csatlakozik hozzá vagy sem, amíg az MX Keys nem lesz HU kiosztásban(sohanapján) ez így is marad. -
válasz
MrPetya19 #109090 üzenetére
Elég elindítani egy programot (amit azelőtt már elindítottál egy csomószor), arra is ráakaszkodik.
Egy igénytelen termék, oszt cső. Ki kell irtani a Winből, és feltenni valami normális appot erre, ami nem szopja szét a gépet.
Aztán azt akár ki is lehet kapcsolni, vagy ízlés szerint paraméterezni, amíg a Win látja, hogy van fent progi, nem kapcsolja be a Defendert. -
HSM
félisten
válasz
MrPetya19 #109084 üzenetére
Az se rossz. Engem szerencsére még csak töltőn talált meg. Persze, elég bosszantó, nem is egészen értem, miért kell napjában akár többször, órákon keresztül keresgélnie, amikor még soha semmit nem talált...
Persze, azért kikapcsolni sem szeretném teljesen, hátha egyszer mégis megvéd valamitől.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #108896 üzenetére
Hát bekapcsoltam úgy hagytam 10percig(aksin) nem nyúltam hozzá és megy még minding low-n és high-on is. Mennyi idő után kéne kikapcsoljon? Vantage-el telepítve minden.
Néhány Linux distro-n pl. nagyon idegesítő, hogy default bekapcsolja és minding külön ki kell kapcsoljam, amúgy megy szünet nélkül.
-
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #108378 üzenetére
Mivel három monitort tud kezelni 2 helyett, így szerintem független, de ez majd hétfőn tudom megnézni csak,
Más:
Teszteket befejeztem: T14 Memory Perfomance
A "T14 Memory Perfomance" fület nézd a többi még WIP.
Sajnos csak 8GB-s 2400-es RAM van nálam, több tesztet akkor tudok majd csinálni, ha megjön a Ryzen 5-ös gép, abban 32GB lesz.
De elég egyértelmű így is hogy mi történik, és a kisebb RAM-ot sokkal jobban kezeli Ryzen és a 32-es modul elég nagy performance hit, és az erre érzékeny programok, jó 25%-ot esnek. Viszont a dual channel 25-30% extra teljesítményt jelent, 3D alkalmazásokban.
A tesztek nem 1 futtatás eredménye, ahol anomális volt ott sokszor lefuttattam, újraindítom a gépet, hogy biztos az az eredmény.
Kb. azonosak a korábbi videóban mutatott eredményekkel, szóval eléggé valósnak tűnik.A TSME bizonyos CPU taskokban szintén 30%-kal lassítja, de általánosan nem feltétlen látszik mindennapi felhasználásban.
(#108314) awexco: Mivel a Warthunder elég random FPS-t ad, így azt kihagytam, de a többi tesztprogram mérése elég egyértelmű és nagyon konzisztens.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MrPetya19 #108300 üzenetére
T60-as Flexview panel letesztelve. Elméletileg jónak kell legyen.
PattanjAcerkámra 1366x768-as szalagkábele csak ennyit tudott nyújtani sajnos. De ez legalább életkép, és sajnos a CCFL cserés (vagy azért halvány mert sok éve nem volt bekapcsolva? . De Szerencsére a főni meg tudja oldaniMellesleg megrohadhat az Acer... Undorító szerelni...
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #106740 üzenetére
Már most is megvan a legtöbb modellben 9-es sorozattól, szóval inkább csak kiterjeszik a "kissebbekre". Úgy hogy az audio lentről felkerült a kijelző elé sokkal jobb a hangzás, a mikrofon win driverrel meg nagyon rendben van. (Linuxon viszont használhatatlan ezért, nagyon kell hozzá SW.)
-
HSM
félisten
válasz
MrPetya19 #106710 üzenetére
Nyilván. De az nem oldja meg az alapproblémát, miszerint a Chrome modellje, miszerint kb. minden lap egy külön böngésző, nem túl takarékos a rammal. Ha pedig leparkolja az oldalt, az nem ugyanaz, mintha minden meg lenne nyitva, ami kell, és mégsem ette meg az összes ramod.
(#106712) FoxiestFox: Ez a hozzászólásod kb. az elejétől a végéig téves.
A win nem nyújtózkodik addig, amíg a takarója ér, és egy gyors SSD sem pótolja a ramot. Tapasztalatból mondom, amíg csak 8GB volt a T420-amban, sokszor elértem a végét, és úgy beállt tempóra, mint a szög, hiába volt mellette a Samsung 850 PRO SSD, ami gyors mind írásban, mind olvasásban.
Most 20GB rammal ugyanúgy 8-12GB körül használ, mint korábban 8-al, vagy 16-al. A gyorsítótárba töltött cuccokat amúgy sem számolja foglalt ramként.
Pl. nálam most így néz ki: -
HSM
félisten
válasz
MrPetya19 #106701 üzenetére
Plusz a kedvenc változóm, az SSD. Pl. ami gyárilag benne volt SATA-s a T460s-ben jóval takarékosabb, mint amit utólag beleraktam NVMe-s elég komoly SSD. Ugyanezt megtalálod akár adott modellen belül is, a T460s (ezt elég jól ismerem, mivel ilyenem van) is volt szerelve gyárilag különböző mértékben takarékos avagy éppen torkos SSD meghajtókkal. Ugyanaz a gép, ugyanaz a CPU, különböző várható akkus élettartam.
Nekem ez a "hosszú távú" tapasztalatom, T420, T430 remekül bírja a 9 cellás akkuval, akármit, akárhogy csinálsz rajta, a T460s-en azért jobban oda kell figyelni a 48Wh-ból praktikusan kihozható ~40Wh-al, ha nem akarod viszonylag rövid idő alatt elillanni látni az akkuból a töltést.
Nyilván, fele akkora akkuval, fele akkora súllyal én is a modernebb gépet preferálom, de csodák nincsenek, 10+ órát normálisan modern gép is csak szerencsés konfiggal, használattal, vagy nagy akkuval megy.
(#106702) Tikakukac: Én nem vontam kétségbe az eredményeid, csak az azokból levont konklúzióval nem értettem egyet.
(#106704) kenwood: Viszont a win10 ehhez sok trükköt bevet. Pl. belassítja a háttérben futó programokat, és ha éppen kicsit elkalkulálta magát, akkor azt is, amivel éppen dolgozol.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrPetya19 #106701 üzenetére
Mint azt írtam, ez nem a "ránézek és megmondom a f@szát" szinten ment, mivel nekem ez főállású munkám volt. Az ilyen jellegű problémákat már telepítő szinten heréltük.
Megint ott vagyunk, hogy több száz elkészült teszten vitatkozunk, hogy nem is úgy volt és nem is igaz. De, sajnos úgy volt és de, sajnos igaz. Volt nem egy eset amikor 3-szor futtattuk le a teszteket, mert mi sem hittük el, pedig ezért fix pénz járt. Ilyenkor jellemzően az egyik nevesebb külföldi tesztoldallal volt egyeztetve, hogy ott mit méricskéltek és hát mondanom sem kell, ha 1-2 országgal arrébb egy másik gép is szinte percre pontosan azonos eredményt adott, akkor bizony az a teszt valid és valakik igen jó munkát végeztek a komponensek öszeillesztése során szoftveresen is. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #106315 üzenetére
Könyörgök ne terjesszük már hülyeséget.
Hány Thinkpadról kérsz screenshot?
De ha nagyon unatkozol akkor Arch Wiki-n végignézheted szinte az összes device listáját...A WWAN-ok, pont ugyan így PCIe x1-ek mind, az USB az az eszköznek max. emulálva van SW szinten, HW szinten PCIe.
-
-
zetecR
addikt
válasz
MrPetya19 #106305 üzenetére
Próbáltam már az energiagazdálkodásban is mindent állítani.
Annyi időre nem veszíti el, hogy az eszközkezelőbe ne lássam; egyszerűen csak olyan (érzés), mintha mondjuk egy USB-s WiFi sticket kihúznék és bedugnám.
Megszakítja a kapcsolatot, és azonnal lehet is kapcsolódni.
Persze hiába van beállítva az automatikus kapcsolódás, manuálisan meg kell nyitni a Hálózat és internetbeállítás ikont az óra mellett és rányomni, hogy kapcsolódás. -
Tikakukac
titán
válasz
MrPetya19 #106152 üzenetére
Olyan b@szom egyszerű lenne a képlet pedig: a sima alap verziók megkapnak mindent, amit a begyöpösödött, korral haladni képtelen, buta felhasználók szeretnének.
Az S pedig hártyavékonyan, zéró portolással és lehetőleg annyira új technológiával legyen felvértezve, mint amikor kijött a csak TB portos 12"-es macbook. Egész pesten volt 3 darab átalakító és nem tudtak az emberek a gépükkel mit csinálniDe új volt, modern és korban a legelőrébb-mutató. Én támogatom az early bird mentalitást, ők spórolják meg azt, hogy én fizessem ki a tanulópénzeket
-
HSM
félisten
válasz
MrPetya19 #106112 üzenetére
Meg a linkelt Dell is...
A plusz GPU (helyét) nem kellett volna ráerőltetni minden alaplapra, ami az eladott konfigurációk döntő töbségén amúgy sincs felszerelve.(#106113) qnadam: Őszintén szólva én is imádom a vékony, könnyű gépeket, nem véletlen cseréltem le az amúgy hibátlan, közel kimaxolt konfigos T420-am egy T460s-re, pedig nálam lett volna haszna a több magnak is.
Ugyanakkor én egyfajta kompromisszumosan vékony és könnyű gépet preferálok, ahol azért nem megy teljesen a praktikum rovására a könnyű és vékony kialakítás. Ilyen téren amúgy nekem nagyon tetszett a T460-T470-T480 széria, ahol ott volt a sima modell, 1,7KG körül, két memória foglalattal, kivehető/bővíthető akkuval, és ott volt az S modell vékonyabb kialakítással, más anyaghasználattal, 1,35kg körül, de továbbra is kompromisszummentes port kínálattal, és bővíthetőség terén is csak a szvsz felesleges 2,5"-os slotról, az egyik memória foglalatról és a kivehető akkuról kellett lemondani.
Aki meg ki akarta maxolni a vékony/könnyű kialakítást erősebb kompromisszumok árán is, annak ott volt az X1 széria, de ez a vonal nekem pl. már több fejfájást okozna, mint amit nyernék azzal a sima S-en felül megspórolt ~200g tömeggel és ~2.5 mm vastagsággal.Egyébként szerintem ez pl. céges környezetben is gáz, bármikor szüksége lehet a usernek több ramra, főleg ha csak 8GB volt a gépben. Aprón lévő fillérekért kiszórt bővíthetetlen 8GB ramos, akár négymagos CPU-s laptopok ékesen bizonyítják ezt a problémát.
-
HSM
félisten
válasz
MrPetya19 #105496 üzenetére
Jó volt a tipp, DP bemeneten megy a 120Hz WQHD-n dokkolóról, és még a kis 1280-as monitorom is szépen meghajtja mellette 60-on.
Ez így azért minőségi előrelépés a 60-hoz képest, még ha az IGP/CPU nem is igazán alklamas kihajtani szépen (pl. görgetés). De hogy a HDMI csak 1.4 legyen a dokkolón, na ez eléggé fájt.
(#105517) sh4d0w: Én elhiszem. Ugyanakkor rettentő szomorúnak tartom, hogy ezt megtehetik.
(#105519) vicze1: Ugye a turbó miatt is félrevezető lehet, hogy általában olyan fél percig ilyen 30-40W-okat is ehet a 15W-os CPU, ami bizonyos rövidebb teszt eredményeket rendesen el tud ferdíteni, főleg a magas turbó órajellel.
-
darvinya
titán
válasz
MrPetya19 #105514 üzenetére
Apple ugyanazt olcsó vacak, és nem attól kezeli a Headset gombjait, mert digitális, hanem mert úgy van kialakítva.
Nekem:
-van USB C - jack adapter, amiben nincs DAC, tehát mondhatni analóg, és működik ugyanúgy Headset gombok.
-van USB C - jack adapter, amiben van DAC, tehát mondhatni digitális, és működik ugyanúgy Headset gombok.Tehát nem ezen múlik, hanem miként építették ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Metal topik
- Dune: Awakening
- Bittorrent topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest