Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszgé100
őstag
válasz
vicze
üzenetére
Akkor 4800mq lesz, sima cserére kell számítani vagy valami másra is oda kell figyelni? Maga művelet nem hiszem max egy pár lépéssel tart tovább, mint egy újra pasztázás.
Touchpaddal pedig már egy napja szórakozok, a jobb fizikai gombot nem bírom működésre bírni, minden más pl középső gomb + trackpoint ok, 2-3-4 ujjas műveletek ok, zoom-in és out ok, görgetés ok.
Kinézetre Synaptics, de próbaképp próbáltam Alps drivert is, hátha átvertek, viszont a telepítő azonnal elszáll hibával. 2x is szétszedtem és ellenőriztem, hogy nem-e a kábelt dugtam be rosszul, de ránézésre minden a helyén. A fizikai jobb gombnak elvileg mennie kellene mindenféle driver nélkül is alapból, nem? Driver nélkül csak tapipad megy és a bal gomb, semmi más extra, próbáltam a bal-jobb gomb cserét is, sikertelenül.
Amit eddig próbáltam: próbáltam letiltani a win update-et, kicsomagoltam a telepítőfájlt majd módosítottam a SynPD.inf fájlt (LEN200E->LEN0036), kikapcsoltam a driver signature-t, telepítés+újraindítás, így megkaptam az Ultranav-os beállításokat Egérbeállításoknál + a fentebb felsorolt dolgokat.
jbg206ww-s telepítővel próbáltam, Eszközkezelőben 19.0.14.3-as drivert látok
-
vicze
félisten
válasz
eszgé100
üzenetére
A kisebbeket azért mondta Tim mert kisebb hő és jobb üzemidő, nyilván a nagyobb is menni fog csak előbb fog túl melegedni, mint a kisebb, ezért olcsóbb és népszerűbbek, Kínával és a vámmal meg nagyon nagyon vigyázni kell.
Más:
Cseréltem működik gond nélkül, macerás a drivert fenn tartani, mert Win leszedi... Kb. ennyi. -
eszgé100
őstag
válasz
vicze
üzenetére
4800MQ-t találtam a környéken £88-ért + kedd-szerdai szállítással, 4702MQ-t és 4712MQ-t csak kínából, £90-100-ért 1+ hónap szállítással és paypal sincs. 4800MQ-val mik a tapasztalatok T440p-ben?
Más:
Synaptics T450 3 gombos touchpadot, próbált már valaki életre kelteni T440p-ben?
-
arcsin
senior tag
válasz
vicze
üzenetére
Azért írom ezeket mert nem létezik olyan amit keresel.
Gondoltam, mivel mindig arra van szükségem, ami nem létezik, vagy megfizethetetlen. Női butaság
Tipikus marketingtrükk, hogy ami a kirakatban van, ÉS TETSZIK is na az nincs a boltban, vagy csak tonnás micikre kapható méretben, vagy min 42esben kapható a cipő, ha van.
Androidos ebook reader-t, ami 7.8" as 50 ezer ft alatt/körül találni is lehetetlennek tűnt, de végül sikerült. Csak 3 évet vártam rá.Az AMD-s gépekben reménykedem én is kicsit, csak hát még az messze van, amire azokat leselejtezik...
-
vicze
félisten
válasz
arcsin
üzenetére
1db 16-os olcsóbb mint 2db 8-as a 1db 32-es olcsóbb mint 2db 16-os és így tovább minden irányba. 6gen óta 64GB a max.minden 2 slotosban, teszteltem... Sajnos P50 és P51-ben nem unlockolta még Lenovo a 128GB-t, így csak P52 óta van.
A mobil Xeonok kizárólag a ECC támogatással tudnak többet, azt kivéve normál i7-et, csak akkor van értelme, ha kell az ECC, amúgy sebességben lassabbak.
14"-ba már nem kerül 45W-s CPU. A legerősebb CPU 14"-on a Ryzen 7 Pro lesz a T14-ben, de az csak 48GB-t fog tudni az 1db slot miatt.Azért írom ezeket mert nem létezik olyan amit keresel.
-
arcsin
senior tag
válasz
vicze
üzenetére
A xeon buildeléshez kell, a 4 slot meg hogy 8gb os modulokkal fellehessen tölteni első körben, aztán ha olcsóbbak lesznek a nagyobbak, akkor lehet bővíteni. Bár jelenleg kb mindegy, mert fentebb mentek. Párom fejleszt . Fut a QEmu (Mac os), meg androidra is fejleszt, eclipse, plusz általában 4-5 böngészőablaka nyitva 40- 50 tabbal. Plusz apróságok mellette, telegram, skype, mert valahol beszélgetnek vele... Waylendet használ, meg archot. Desktopon is kevés neki a 32gb. Pld ha elutaznánk hosszabb időre, valami mobil workstationra lenne szüksége erős procival ( XEON) meg min 32gb rammal szintén. Most egy U-s procival nem járna jól semelyik generációból sem, az ujabb thinkpadek is 16-20 gb ramnál megállnak, max 24. Csak azt mondtam, hogy ez már döfi a p51

-
Dhampir
félisten
válasz
Babetta-X
üzenetére
Újonnan meg pláne. Amennyibe például a T590-ek kerülnek, legfeljebb külföldről idetelepített cégeknek érheti meg. Árban már az Apple gépeivel versenyeznek.
Például ez a bontatlan, némi gyári garis, magyar billes P51 jó vételnek tűnhetett a múltkoriban, csak szolid felhasználónak aranyárban volt ez is. [link]
-
Vegha
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Koszi. Elkuldtem a Supportnak de mar valoszinuleg agyara mentem a tesztelgeteseimmel es inkabb kuldenek egy masik gepet : (
Egyebkent az a durva, hogy a privat mobilnetes kartyammal hibatlanul mukodik, szoval nagy valoszinuseggel nem a szamitogeppel van a gond. -
FoxiestFox
félisten
Használ valamelyikőtök RMClockot?
Ha igen, nézze már meg az üresjárati rendszeren a program CPU terhelését.
Nekem folyamatosan 1-2%-on van, és úgy emlékszem, régen nem volt ennyin, inkább 0.5 körül. -
Babetta-X
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ. Tudom, de ahogy utánanéztem annyira nem durva a különbség, mondjuk ezelőtt utoljára T45-öm volt ami még mai napig megvan (Vajon van értelme még eladni?
) illetve anyukám is egy l520-al nyomul és az is tökéletes. A T szériáért pedig sajnos sokszor irreálisan magas árat kérnek használtan. -
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Hosszas keresgélés után sikerült szereznem egy nem elszállt árú L540 Thinkpadet. Igazándiból T szériát keresgéltem, de olyan nagy különbséget nem láttam a kettő között, és ilyet még hálistennek jó áron tudtam venni.
A fő kérdésem az lenne, hogy a billentyűzete nem magyar, de európai kiosztású. Milyen minőségi matricát ajánlotok az átmatricázására? Univerzálisból van itthon egy, de szánalmasan silány minőségű. Vagy van esetleg olyan ember aki foglalkozik matricázással? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Vegha
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Errol valami linket tudnal kuldeni ?
-
Tompika777
senior tag
válasz
Vegha
üzenetére
Ha rákerestél, és régebbi a probléma akkor nyilván nem a friss Win10 bug.
De a mostani az biztos nem wifi gond, hanem kimondottan mobilnet használatot(wwan 4g/lte)érintő dolog, valami olyasmi van, hogy értesítés és minden nélkül rendszertelenül bontja a kapcsolatot,amit a felhasználó csak úgy észlel, hogy nincs net, de a rendszer azt mutatja mintha minden rendben volna,és ezt random időközönként, állítólag nincs rá még javítás. -
Vegha
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Az nem valami altalanos wifi problema volt ? Legalabbis cegen belul kb. 1 honapja rengetegen szenvedtunk vpn problemaval.
Annyiban osszefugg a ket eset, hogy reszben amiatt szorultam a 4G hasznalatara, ami pedig most sehogyan sem akar rendesen mukodni. De a Lenovos forum alapjan en ugy latom ez korabbi problema. -
vicze
félisten
válasz
eszgé100
üzenetére
Amennyiben nem akarod túl sokat hordozni, nyugodtan menj a legnagyobb i7-re amire rászánod az X összeget. A i7-en belül kvázi lényegtelen, mer legjobb esetben is max. 10% a különbség és az is csak rövid időkre.
Röviden tömören i7 fűt és fogyaszt, mind a kettőből sokat. -
eszgé100
őstag
válasz
Tim82
üzenetére
köszönöm srácok
háztartási fotó és videószerkesztés fogott ki a gépen, Adobe Premier és Lightroom. elboldogult vele azért, de most fordult először elő, hogy párszor az ingerküszöbömnél többet gondolkozott. mellesleg szerintem a 8gb ram is kevés lesz, azt is nézegetek. korábban nem foglalkoztam ilyenekkel, így tökéletesen megfelelt, egyedül a gyári kijelzőt kellett kukázni. -
Tim82
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
1400*1050-es panelt tudtam bele szerezni.
-
HSM
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Azért az egy nehezen elhanyagolható különbség, hogy a "gyári undervolt" megbízhatóan működik, addig amit te raksz rá kézzel, az eléggé szerencsejáték kategória. Illetve az élet is egyszerűbb, ha gyárilag rendesen be van állítva a turbónak a TDP keret, nem neked kell gépészkedni vele.
-
Tim82
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
15", 4:3 kijelzős változat, lecseréltem a gyári TN kijelzőt egy T60-ból bontott IPS-re.
fungi fórumtárs szintén meglépte ezt.
-
eszgé100
őstag
Sziasztok!
T440p-mben jelenleg egy i5 4200m dolgozik, ezt szeretnem kicserelni valami izmosabbra 4 magos i7-bol melyik lenne a legjobb valasztas? -
Vegha
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nincs hibauzenet csak az Eventlogban turtam es ugy talaltam ra arra a topicra. Mindenkinel ugyanaz a szimptoma: eldobalja a kapcsolatot folyamatosan. Csatlakozik, majd 3 mp mulva megszakad. Utana ujra csatlakozik. Es ezt csinalja a vegtelensegig.
Most a driver es firmware frissitesek ota ez megszunt, latszolag van elo kapcsolat, de gyakorlatilag hasznalhatatlan, semmilyen oldalt nem tudok betolteni olyan tetu lassu. A forumban javasolt eszkoz letiltas sem segitett rajta.
Probaltam PIN-nel es anelkul is. Nincs kulonbseg sajnos : ( -
Vegha
senior tag
Sziasztok,
x280-ban a Fibocom 830-EB (4G/LTE modem) masnak sem mukodik ? Marha gaz a szitu, gyakorlatilag hasznalhatatlan akarmilyen kartyaval probalom. Help Desk driverek es firmwarek cserejet intezte, az sem oldotta meg termeszetesen. Lenovo meg ugy tunik magas ivben tojik ra.
Ha valaki tud valami megoldast sikitson ! -
Tim82
félisten
válasz
vargas0502
üzenetére
Ja, amúgy nem bánom, nem használnám ki. 2504-es dokk tudása elegendő lenne, ha most használnék T60-T61-T500 generációjába tartozó gépet, de az IPS-es R61 is megérdemelt nyugdíjazását tölti már (nincs baja, de jó pár hónapja nem kapcsoltam be).
Mondjuk nemrég összeraktam egy X200-at az itthoni alkatrészekből (illetve X200s alaplap X200 házban), az a tervek szerint azért lesz gyűrve időnként, ha sajnálok X220-at, X230i-t vinni magammal.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez a gond, nekem nem retróba kéne, hanem használni a T60 helyett muternak. De már letettem róla. T550 lesz vagy E6540. Csak ugye agybaj, hogy a panel miatt 6-7 generációt kell ugrani.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Általános jelenség amúgy.

Például a 15-ös ips kijelzők is, az X9000 cpu is, az advanced dock is, olyan árakon mennek, hogy csak pislog az ember.
Oké, ezek a maguk korában tök jó cuccok voltak, de több száz €-t elkérni egy régi notikijelzőért, vagy 60-fölött egy X9000-ért talán egy kicsit túlzás.
Néztem az LGP panelt is, amik T/W500-ban voltak, azok is agybaj árakon mennek legtöbbször, nem csak az 1920-as, de az 1680-asok is.
Nagyon régóta nézegetem az ebayt, és nem árulnak ki rengeteget belőlük, inkább csak hirdetik, várva a retrólázban égő, pénzesebb vásárlókra.És mikor nyomok egy offert, egy reálisabb árral, jön a counter-offer, amiben 5 €-t engedett az árból. Na menjél már baszki. Ott rohad meg az eladókon a sok jó retró cucc, mert minden hónapban van 1 idióta, aki tényleg megveszi annyiért = biztos jó az ár!

Német ebayen már értelmesebb árakon lehet jó cuccokat találni, de többségük nem postáz ide, úgyhogy ahhoz kell kint valaki, aki segít megvenni és eljuttatni.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát ki lehet vezetni a PCIe-t kábellel, annyira nem nagy cucc. A PCIe 1x a korlátozó tényező, meg még pár apróság...
eBayen épp van 1db 400$-ért.

-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502
üzenetére
T500 is van olyan kijelzővel, de abból se sok van. Azért ilyen pénzekből basszus E6540 is van IPS-el, 5 gennel újabban.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Emlékeim szerint csak azt lehet megoldani némi szétbarmolással, hogy nagyobb méretű videókártyák is beleférjenek az Advanced Dock-ba. Ja, meg a hűtéssel (mert ugye aktív és jó zajos hűtése van gyárilag) lehet még szórakozni.
-
-
FoxiestFox
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Olyanom sosem volt. Mindig akartam, és vettem is egyet ebayen, de nem ért ide, refundoltak.
Hogyan lehet moddolni?Viszont ma jó napja van a Frankinak, szokatlan méretben röpködnek a DDR2 memóriák
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már csak a jobb CPU-t, és az Ultrabay akkut várom.
De most hogy megemlítetted, egy advanced dockot sem dobnék ki.
-
Tim82
félisten
válasz
weiss
üzenetére
A 40-es generációt szoktuk itt is a legkevésbé ajánlani.
20-as, 30-as generáció modelljeit szerintem elég sokan használják, gyári akku ezekbe már kezd kissé macerás lenni, de nem megoldhatatlan (Flashcash fórumtárs írt bővebben a témában a topikban), viszont drága is persze.
Utángyártott akku persze van, amit érthető okokból kevésbé ajánlunk. Halkan jegyzem meg, hogy személy szerint Green Cell akkukat kezdtem el az utóbbi egy évben vásárolni és nincsen velük rossz tapasztalatom.
-
Thinkpadből van olyan kerülendő széria, mint Dellből a 7440? 20-as, 30-as gépek napi használatra még jók lehetnek? Akku ezekbe mennyire problémás?
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem van IPS Frankenpadom / light R61i, T9300, Ssd, modbios/ mégis a T500 marad a legjobb notim, a Frankenpadnak azért már nincs túl nagy fényereje, az 1680X1050-es LGP-s T500 meg szupercsendes, használom amíg bírja...még tartalékba is van egy...
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Moddolt Advanced Dock?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FoxiestFox
félisten
Én amúgy kezdek lejönni a kommersz Thinkpadek gyűjtögetéséről.
Fentebb lépni meg nincs pénzem.
Azért szóljatok, ha valakinél akad egy S31.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy egy X31.
Vagy egy Z61t.
Vagy egy...áh hagyjuk.

-
TarekElAli
csendes tag
válasz
vargas0502
üzenetére
Vettem én is, vagy akksi vagy elektronika , új akksira még nem ruháztam be , dock-ban van , nem hurcolászós gép már a súlya miatt sem.
Ha hirtelen kell neki 80 W és az akksi fogyóban akkor kezdi.Olyan 20-30% között. -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502
üzenetére
Venni akarnék/akartam volna. 2 éve vettem egyet, az jó is volt, meg is kapta muter kolleginája. Most kéne megint. Minimum fél éve, de lassan 1 éve konkrétan keresem és kutatom. Mind sz@r, de legalább drága is.
-
HSM
félisten
válasz
krisz77
üzenetére
Én csökkenteni szoktam.
Játéknál olyan 20W-ig bírja nálam a hűtő a T460s-ben, ha csak a CPU van terhelve, olyan 15-16-ig. Afelett belefut a 75 fokba, és elkezd throttlingolni, ami szerintem fájdalmasabb, mintha a TDP limit miatt idejében, finoman lassítaná magát. Nálam amúgy i7-6600U van, Thermal Grizzly Kryonaut paszta, és az egy hőcsöves hűtő, patika tiszta, pormentes állapotban. -
FoxiestFox
félisten
Jó kis W500-ak. Legjobb notim volt ever. De csak mert akkor még nem volt IPS-es Frankenpadom.

-
Tikakukac
titán
Azért na. Ugrottam a W500-ra, mint gyöngytyúk a takonyra. Alig lenne belőle 80k-s gép mire mindent kicserélek rajta

Ebből szerintem már sose lesz semmi. Olyan érzésem van, mint a raktári gépek amiket előszedtem. Kész hullalerakat. -
Dhampir
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Teljes rollcage biztosan, de az, amire még az E595 alaplapját szerelték és amit az ezzel kapcsolatos első hozzászólásomban meg is említettem, feltételezhetően magnéziumötvözet, de mindezt csupán "szétkapós" videófelvételeken láttam.
Sajnos olyan teljesebb védelem, ami valamikor a fedelet is jellemezte a "nosztalgikus" időkben, olyanról jelenleg nem tudok még a T-szériánál sem, de lehetséges, hogy a P-széria ebben jobb lehet, egy tapasztaltabb szaki jobban ismeri őket.
Igen, az E mindenképpen gyengébb, persze olcsóbb is.
Köszönöm, hogy megírtad, amiről tudsz.

-
vicze
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
"eltűnt a magnéziumváz és szomorúan konstatálható"
Hát az E-ben sose volt.
(Nincs mi eltűnjön)
Most már jóval több anyag van benne mint régen, ha a 2,5" is kikopik és aksi kerül a helyére, már csak minimális HW konfigurációs különbségek lesznek az L-hez képest.
E és L-ben is 2 memória foglalat van, nincs forrasztott, az csak felső kategóriában van.Azt le is hagytam, hogy T/L dokkolható, E nem.
-
válasz
Bibby
üzenetére
Elmentettem könyvjelzőnek, vannak benne hasznos dolgok
Nekem egyelőre a Vantage tökéletesen működik.(#107018) fungi: lehet, hogy régebbi kiadással megy, az az igazság, hogy nagyon sokáig nem használtam ezen a gépen Win10-et, mert jó volt a Win7 is. De mióta nincs support rá, áttértem a 10-re, igazából minden működik rajta.
-
Dhampir
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Értelek, én az Árukeresőn keresztül, a boltok honlapjain néztem az adott laptopokat, ott 3 év garanciával árulták, mármint azokban az üzletekben, amelyek honlapját felkerestem.
Adott konfigurációban, de a gyengeséget nem a processzorra értettem, hanem inkább szerkezetire, vagyis arra, hogy eltűnt a magnéziumváz és szomorúan konstatálható, hogy csak egy darab memóriát lehet benne cserélni (a másik talán forrasztott, de még utána kellene nézni).
-
Bibby
addikt
válasz
barnam_
üzenetére
T420s-em van.
Itt a mód ahogy fel lehet tenni, és működik a küszöbérték is. Legalábbis addig amíg el nem felejti.
-
fungi
aktív tag
válasz
barnam_
üzenetére
T400-500-on nekem működött a Win7 Power Manager Win10-en, igaz hogy az egy régi kiadású win10-es -és a frissítések ki vannak lőve. /Rémlik hogy az újabb win10-en is megy, de valamit mókolni kell a telepítéskor, és a baj az hogy aztán a Win frissítések biztosan kinyírják./ A Win10-re való PM nálam egy x230 telepítés után működött, be is lehetett állítani rendesen, de hogy meddig lesz jó, azt nem tudom, nem az én gépem.
-
-
válasz
Bibby
üzenetére
Igaz, van Win10-re is Power Manager, x30-as szériától felfelé.
Ezt nem próbáltam, mivel nekem T420 van.A régebbi gépekhez való Win7-es Power Manager nekem már nem működött Win10 alatt, egyáltalán nem lehetett a küszöbértéket állítani.
-
vicze
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
"nem 1 év, hanem 3 év garanciával adják (legalábbis Magyarországon)"
Az bizonyos SKU-kohoz csomagolt garancia upgrade. (Szépen lehet rájuk szűrni.) Ezek magasabb árú modellek általában, és hozzájuk vágják a 3év depot. Az már régió függő, hogy van-e on-site, lehet venni 5év on site-ot is hozzá venni, ha kifizeted."frissebb kiadású E15, észrevételem szerint, még gyengébbre sikeredett."
Gyengébbnek biztos nem gyengébb, mert a E15 kapott 6magos CPU-t a T15(és a többi T) meg jelenleg nem, mondjuk EMEA-ban nem elérhető.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dhampir
félisten
válasz
vicze
üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél ezekkel az információkkal, akkor nem "barátkozom" a beszerzés gondolatával az Edge esetében.
Annyiban kiegészíteném, amit a garanciával kapcsolatban írtál, hogy nem 1 év, hanem 3 év garanciával adják (legalábbis Magyarországon), de az nem helyszíni, mint a T-széria esetében, hanem csak szimpla szervizgarancia.
Egyébként például a frissebb kiadású E15, észrevételem szerint, még gyengébbre sikeredett.
-
vicze
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
It többé kevésbé leírtam mi az Edge "lényege". Azt kihagytam, hogy ami talán nyilvánvaló, hogy az E nagyobb és nehezebb mint a T vagy az L, nincs ujjlenyomat olvasó(10gen-től most már van), nincs NFC, nincs kártyaolvasó és ilyenek. 20%-kal kisebb aksi, viszont kapsz egy 2,5"-es helyet, a M.2 mellé.
"például az nem tetszik, hogy billentyűzetvilágítás nélküli konfigurációban (is?) kapható"
Talán az X1C-t kivéve opcionális, E595-en nincs háttér világításos billentyűzet opció(E15-ön van már)."esetleges billentyűzetcserénél az érintőpad két felső gombjának műanyag lapkáit is ki kell feszegetni"
8gen óta ilyen mind T és L is."Viszont videófelvételek alapján talán magnéziumidomon fekszik az alaplap"
8gen óta a E is kapott egy minimális fémet, hogy valamennyire merev legyen, ettől még nyekereg az ABS miatt továbbra is.
Kapsz egy nagyon jól horpadó és kopó aluminium fedlapot is...
A Zen+ még jócskán nincs versenyben az Intellel(teljesítmény/üzemidő), annak ellenére, hogy főleg az üzemidő a FW frissítésekkel javult, ami a tesztekből nem jön le.
-
válasz
bigrock
üzenetére
Win10-el csak a Vantage-el tudod állítani, vagy Win7 alatt a Power Manager.
Alternatív megoldás, ha egy live linux alatt belövöd a töltési küszöbértéket TLP-vel, elvileg megtartja a beállítást amíg nem veszed ki az akkut.
Aztán persze az is lehet, hogy a Windows-os driver felülírja... -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A ThinkPad E595-ről van valakinek személyes tapasztalata?
A Notebookcheck tesztelte (Lenovo ThinkPad E595 laptop review: AMD laptop better than its Intel counterpart?), de érdekelne, hogy milyen lehet hazai felhasználói szemmel górcső alá vetve.
Nyilván ez egy lebutított "ThinkPad", és például az nem tetszik, hogy billentyűzetvilágítás nélküli konfigurációban (is?) kapható, valamint esetleges billentyűzetcserénél az érintőpad két felső gombjának műanyag lapkáit is ki kell feszegetni, ha jól láttam.
Viszont videófelvételek alapján talán magnéziumidomon fekszik az alaplap, így valami kis jót legalább kapott a gyártótól.
-
bigrock
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A töltés határ értéket kizárólag a Vantage-ben lehet állítani? Nekem is csak azért van fent, amúgy szabadulnék tőle...
-
FoxiestFox
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Hmm, gyári akkuval ez viszont furcsa.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Értem.
Annyi hogy ezek gyári akkumulátorok, szóval teljes mértékben nem értem a probléma okát. Tehát minden gyári, minden úgy van feltelepítve mint amikor megvettem a gépet, csak akkor működött, most meg már nem.
Ami még érdekes hogyha most már feltelepítem még egyszer a PM driver-t, már nem működik, nem jön vissza kis időre se a küszöbérték opció. És az is érdekes hogy nálam ki van kapcsolva az MS Store automata frissítés, most észrevettem hogy elszállt a küszöbérték a Vantage-be, ránéztem és volt új frissítés a Store-ban, amit nem telepítettem. Most telepítettem, nyilván így se jó.
-
FoxiestFox
félisten
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Mert a háttérben visszateszi a saját driverét, és nem tudsz ellene mit csinálni.
Amíg fent van a Vantage, le fogja cserélni a drivert, amivel működik a küszöbérték beállítás utángyártott akkuval is.
Nálam is ez van T61-en. Le is töröltem a Vantage-t, persze ettől még nem fogok tudni küszöböt állítani, de legalább az az okádás eltűnt a gépről.
A Battery Gauge-t szerencsére ott hagyta.
Ezen a gépen van Win7 is, az alatt beállítom a küszöböt, és akkor egy ideig működik. -
Sziasztok!
Arra lettem figyelmes hogy az aksik feltöltöttek 100%-ra. Az egészben az a szép hogy nálam a Lenovo Vantage már a múltkor is problémázott hogy nem eredeti az akkumulátor, nem engedte a küszöbértéket állítani. Feltelepítettem a Lenovo Power Manager Driver-t, megoldotta a gondom, tökéletesen üzemelt. Most megint azt írja ki hogy nem eredetik az akkumulátorok, meg hogy nem ismeri fel. Az eddig beállított küszöbértékeket eldobta, feltölti 100%-ra..
Ez mitől lehet? Telepítsem ezért újra a windows-t? Januárban telepítettem újra.
-
Dhampir
félisten
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm szépen a tudnivalókat!

Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- Subaru topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Arc Raiders
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tipikus marketingtrükk, hogy ami a kirakatban van, ÉS TETSZIK is na az nincs a boltban, vagy csak tonnás micikre kapható méretben, vagy min 42esben kapható a cipő, ha van.

Ötlet valakinek?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)