- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz
Babetta-X #126644 üzenetére
Normál esetben nem szükséges újrarakni a Windows-t. A 10 és 11 elég jól kezelik a hardverváltozást, főleg, ha gyakorlatilag csak a CPU változik.
Ha nem tapasztalsz hibát, nem vacakolnék az újrarakással. Illetve egy esetben igen, ha van most rá időd és később nem férne bele, preventív jelleggel megérheti.
-
azbest
félisten
válasz
Babetta-X #126629 üzenetére
itt talán kijelző hibának mondják, bár lehet kontakthiba is, hogy a képernyőhöz vezető kábel talán kicsúszott az alaplapból. [link]
A kommentek közt van aki azt javasolta, hogy szétszerelés előtt először 30 másodpercig nyomni a bekapcsoló gombot, hogy resetelődjenek dolgok és utána lehet megjavul attól.
Meg egy másik videójában, hogy előbb kipróbálni külső monitorral is. Mert a gép lehet megy, csak a beépítetten nincs kép. [link] -
totron
addikt
válasz
Babetta-X #125864 üzenetére
Állapot- és felbontásfüggő. A beszámítás nem a te zsebednek kedvezne, rakd fel inkább. Attól is függ mennyit ér az időd, mennyire éled meg szöszölésként az üzletelést. Az aktuális árfolyamot nézd össze a közelmúlt hirdetéseiből, a hardverapró segít. Abszolút van esély, árulják, veszik is még ezeket a generációs gépeket. A touchpad mondjuk egy antiselling point lehet a 40-eseknél.
-
totron
addikt
válasz
Babetta-X #124786 üzenetére
A kereskedéseket kerüld ilyen megkereséssel, én nem szennyezném be a ThinkPad-élményt pofátlanul alacsony ajánlat-kapásokkal. Legönállóbb ha aprón eladod+aprón is veszel, nem elsietve persze. Ha 1 lépésben akarod leboltolni valakivel az szülhet kompromisszumokat, hiába tűnik kényelmesebbnek első blikkre.
T450-től felfelé lehet nézelődni.
-
Tim82
félisten
válasz
Babetta-X #117953 üzenetére
No, akkor hogy szemléltetve is legyen, Thinkpad-eknél ilyen a backlit billentyűzet (ld. a szóköz billentyű bal oldalán az erre utaló szimbólumot):
Ha ilyen van a billentyűn és T vagy X szériás gép (illetve a rövid életű A szériát is ide sorolnám, 2 generációnyi AMD modell, kb. ugyanolyan házban, mint a kortárs T és X modlelek), akkor (hacsak nem rossz valami) az háttérvilágításos modell.
Említhetném még a W és az utód P szériát is, de gondolom, nem abban a szegmensben keresel (high-end mobil workstationnak szánt széria).
L széria esetén a 80-as generációtól jelent meg az opció. E széria esetén 80-as generáció (Intel procis modellek), 90-es generáció (AMD Ryzen-es modellek).
Mivel az egyéb igényeidet nem tudom, ezért ennyit tudok biztosan segíteni.
-
Tim82
félisten
válasz
Babetta-X #117949 üzenetére
thinkpad L540-be van esélyem világító billentyűzetet varázsolni vagy engedjem el ezt a kérdést?
Engedd el. L380, L480, L580-tól van csak backlit opció az L szériában.
ha nem milyen hasonló vagy kicsit jobb elérhető árú thinkpadet kéne vennem ami tudja ezt?
Bármit, ami T vagy X széria. (Azt gondolom, tudod, hogy a backlit billentyűzetek esetén a szóköz/space billentyű bal oldalán van a háttérvilágítás emblémája, mert Fn + Space gombkombóval kapcsolgatható.)
Ha még mindig az UK-ban vagy, akkor elég sok lehetőséged van. T430, X230 már volt szerelve backlit billentyűzettel és onnan felfelé mindegyik T és X modellnél megvolt az opció.
-
gergospy
csendes tag
válasz
Babetta-X #109536 üzenetére
T420-szal volt a következő tapasztalatom: Egy HP-ba való HDD keretet próbáltam bele, de nem volt jó, aztán láttam, hogy a keret végére rá van csavarozva egy műanyag prücök. Azt levettem róla, és simán belement a thinkpad-be. Aztán meg levettem a kiszerelt DVD olvasóról a fekete műanyag burkolatot, és simán rá lehetett pattintani a HDD keretre.
Így a végén ugyan úgy nézett ki a gép, mint eredeti állapotában, DVD olvasóval. -
-
-
XSiGma
aktív tag
válasz
Babetta-X #107892 üzenetére
Sose értettem a gondolatmenetet az ilyen cserélős váltási kísérleteknél: mennyi rá az esély, hogy valakinek,akinek pont olyan gépe van amire te is cserélnél, pont olyan gépre van szüksége amit fel tudsz ajánlani? Nem lenne egyszerűbb eladni a mostanit készpénzért, és készpénzért venni egy Lenovot?
-
Tikakukac
titán
válasz
Babetta-X #107892 üzenetére
Egy kiégett, feldarabolt, majd elásott és utána előszedett GPU hibás T61-et adnék érte max
Cserét hagyd a fenébe, add el amennyiért tudod, ami nyilván nem sok, aztán rakj hozzá annyit, amennyiért a kinézett géped megy.Szimplán azt gondolod rosszul, hogy egy ipari hulladékért bárki adna bármi hasznosat. És lehet kegyetlen amit írok, de sajnos itt ez a felállás.
szerk.: Igen, a másik amit felettem is írtam: ez a csere dolog nagyon ritkán megy. Szerintem ha volt 2 ilyen üzletem sokat mondok. És hát volt egy kevés cuccom
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Babetta-X #107084 üzenetére
Újonnan meg pláne. Amennyibe például a T590-ek kerülnek, legfeljebb külföldről idetelepített cégeknek érheti meg. Árban már az Apple gépeivel versenyeznek.
Például ez a bontatlan, némi gyári garis, magyar billes P51 jó vételnek tűnhetett a múltkoriban, csak szolid felhasználónak aranyárban volt ez is. [link]
-
-
-
btudos
nagyúr
válasz
Babetta-X #106900 üzenetére
Más liga, újonnan volt egy minimum háromszoros szorzó árban. A T530 egy ízig-vérig üzleti gép, masszív magnézium vázzal, normális zsanérokkal, kiváló beviteli eszközökkel akár 1080p-s, egész élhető panellel, a G500 meg egy alsó-középkategóriás consumer gép volt, ennek megfelelő anyaghasználattal, fixen pocsék 768p-s kijelzővel.
-
Tubi2
senior tag
válasz
Babetta-X #76103 üzenetére
Hmm. T4x ventillátor téma.
Van itt olyan, aki használt keveset futott T43p féle gépet? (nem tudom, más-e a ventije mint a tesóknak)
Új korában mennyire volt hallható hangja? Tudom, durva hasonlat, de egy T400-hoz képest?
T43p tud ám süvíteni ha úgy van, pedig már nyakon öntöttem műszerolajjal. Hajlandó lennék rá költeni, de nem tudom, megéri-e egy másik ventillátor. (sőt, cooler, mert a venti magában nem igazán jön le). Legutóbb ebay-en volt gyári, új, dobozos, IBM ~5ezer forintért. -
Tim82
félisten
válasz
Babetta-X #76106 üzenetére
Linuxos topikban tuti, hogy válaszoltam ugyanerre a kérdésedre.
32 bites disztró kell, valamilyen erőforráskímélő ablakkezelővel, mint LXDE vagy XFCE, esetleg OpenBox.
Ubuntu-vonalon: Lubuntu, Xubuntu, Zorin OS. Egyéb: CentOS 5/6 (inkább 5 - itt Gnome-mal fog települni, utólag tudsz másik ablakkezelőt telepíteni), AntiX, Puppy Linux. Ezen túl már az dönt, hogy melyik tetszik meg/kényelmes leginkább.
A 768 MB RAM nagyon karcsú, legalább 1 GB RAM-ra bővítsd fel. Az Ubuntu-vonalas disztrókkal kapcsolatban pedig nézz utána a -forcepae parancsnak, kelleni fog a telepítő indításakor.
babicsbalu: vagy 6-7 éve a Népszínház utcában lévő GRC Computer nevű bolt/szervízben nekem csináltak háttérvilágítás-cserét egy T41p-kijelzőnél. Akkor ez kb. 10k-s mutatvány volt. A bolt tudtommal még létezik, lehet, hogy érdemes lenne velük egy kört futni.
-
Tim82
félisten
-
-
brd
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged