- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Bull Boss
őstag
válasz Tomics #46359 üzenetére
Nem mindegy, hogy a 80 vagy 130W-ot 4 vagy 8Ohm-on adja le.. Sztereó erősitőknél általában reális ha megnézed hogy hány w teljesitmény felvétel van a hátuljára irva. pl 180W az kb 2x 80 vagy 2 x 90 W. Ha pl 120w van ráirva akkor egyértelmű kamu a 2x130w..
Kérdésem: van nekem egy sztereó erősitőm. 4 hangfal csatlakoztatható rá. jelenleg 2 nagy álló van rajta, de szeretnék egy mélynyomót is. Nincsen rajta külön mélynyomó kimenet, semmi féle pre out. Azon gondolkodtam, hogy lehetséges az, hogy a " B " csatornát kössem rá egy passziv subra ? Működhet vajon igy? -
törölt tag
válasz Tomics #46578 üzenetére
Ha nem tavalyi és azelőtti H/K akkor a teljesitményadatok un IEC szerint mérik amely értékeket egy csatornát meghajtva érnek el. 5 csatorna esetén már jóval kevesebb az egy hangfalra jutó teljesitmény. Tehát 10 % eltérés a megadottól nem tekinthető kockázati tényezőnek tehát nyugodt szívvel-lélekkel halgathatod hangosabban is, max az érzékenységet és az impedanciát vedd fiyelembe teljes hangerőhöz való hallgatáshoz ,hisz sztereóban üzemelve is kb. 20% csökkenés lesz,pl 130 megadott helyett 110 jut egy hangfalra azonos terhelés esetén,több hangdoboz még jobban leveszi az egy hangdobozra jutó teljesitményértéket. Max extrém esetben megy teljes terheléssel egy doboz.
#46579 Axwell18: a te általad emlitett értékek akkor tekinthetők valősnak ha mind az öt hangfal teljesen egyforma terheléssel dolgozik.[ Szerkesztve ]
-
raycoon
tag
válasz Tomics #47870 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást!
Nekem elférne nagy szett is, de az itt emlegetett "minőségiből" nagyon sokra jönne ki és nem tudom, hogy szükségem van-e rá. Eddig nekünk is valami mini (vagy micro) hifi volt, így ahhoz képest biztos, hogy csak jobb lehet. Viszont befürödni nem szeretnék.. Valahol majd meg kellene hallgatni..
Más
Valaki meg tudná mondani, hogy a Zensor 1 és a Concept 1-2 között mi a különbség (nem technikai és ár szinten)?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest