- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Aktív témák
-
eviktor
tag
Ezt nem igazán értem. Pontosan milyen árat értünk ezalatt?
Árfolyamfüggetlen eur-os átlagárat vagy a hazai piacravezetéskor adott forintos ajánlott fogyasztói árat?
Akciós árú erősítőhöz akciós árú hangfalszett dukál?
És egy kis matek: ha használtan, a bolti ár feléért vettem az erősítőt, akkor mennyibe kerüljön az új hangfalszett? 4×? -
t-bali3
senior tag
Te értesz hozzá, elhiszem, hogy nem vernek át, de gondolom rájöttél, hogy amatőr vagyok. Nem akarok kockáztatni, ráadásul nekem megfelel a rosszabb hangzású új is, mondom ezt főleg azért, mert igencsak bot fülem van.
Hallgattam már High-End cuccokat, de nem hallottam különbséget egy jóval gyengébb hangfalhoz képest. Mielőtt kiröhögtök, sajnoz ez tényleg így van -
jos3ph
tag
A MARANTZ-ot illetően rosszat linkeltem sry. Micsoda neveket nem mondasz EMOTIVA sosem hallottam róla
Ha a SONY-t nagyra becsülöd, mond miért van az, hogy a legtöbb "átlag halandónak" az általam felsorolt erősítői vannak? Tehát a SONY elenyésző név, ha erősítőről beszélünk. Pusztán tudni vágyásból érdeklődőm ezen dolgok felől
-
hackeeeee
Jómunkásember
Lehet, hogy az volt a "kavar", hogy akkor nem Sony dobozok voltak, nem tudom..
A hifik meg ugye megint más kategóriák..
Kérdés:
Ha egy pl. DTS hangsáv 48khz 24bites, de viszont az alapértelmezett kimenet 44khz 16bit, akkor értelemszerűen, ha az erősítő 48khz-t ír a hangsávra, akkor 24bit-en is szól? Csak mert ezt ugye nem írja az erősítő.
-
robi0604
őstag
Megértelek, mert az általad felsoroltak némelyikétől engem is kiráz ma már a hideg, Gary D D Trance-én van még néhány olyan mű, amit szívesen hallgatok, de közel sem ezekről a művekről, válogatásokról beszéltem.
17 év alatt nagyon sokat fejődtek jó irányba, persze vannak akik rosszba.
A lényeg, hogy már a 10 évvel ezelőtti normálisabb művek sem hasonlíthatóak össze a 15-17 évesekkel,vagy csak Én változtam idő közben annyit.Szerk.:
Ha már nosztalgiázunk ezen a vonalon, emlékszem, amikor picit több mint 10 éve képes voltam flash-elni a winamp pluginokra, ilyen zenékkel akár jó időn keresztül is, ha olyan hangulatom volt. Emlékeim szerint akkor volt a Pio A-304R erősítőm.
Valamiért nagyon szerettem, fájt is érte a szívem amikor eladtam. -
bajnokpityu
félisten
igazából Gálistvánnak cimeztem.hogy ha elégedett a denon mozihangjával,de jobb zenét akar,sztem olcsóbban jobban jár,ha nem 70,de akár egy 40-50rugós sztereot vesz.abszolút nem akartam leszólni az arcamot, nagyon jó, és értelmes szolgáltatásai vannak,és mozira meg elképesztő amit tud.
egyébként az eredeti 3x szorzó sztem kb igaz.a rotel úgy tűnik,kb az ujonnan 170 rugós nadal volt partiban,bár ennél pontosabbat nem tudtam megállapitani fél óra alatt a dűne analóg kimenetéről.
-
Dorian
félisten
"A frontokhoz kötötte be, amit dugdos a Denon AVR és a sztereó között"
Nem teljesen. Az új kábelt a sztereóba kötöttem be, a régi maradt az AVR-ben, és hangfal oldalon dugdosok. Sokkal egyszerűbb hozzáférni így. Majd kipróbálom a mozit a frontokhoz az új kábelekkel és a centerhez a kölcsön kábellel. Ha jelentősen jobb lesz, ÉS nem vágja agyon a surroundokat (tuningolatlan C1-ek, 1,5mm2-es egyszerű Neotech sodrott kábellel) ÉS hajlandó leszek 9000-ért venni még egy ilyen kábelt, akkor lehet, hogy visszatérek az erősítő-oldali dugásra, még sok a kérdőjel...
-
xtremetuning
addikt
Így van. Sőt jobbnál jobb csatikból is tudsz válogatni.
Szólj, ha menni akarsz, bemegyek veled. Szeretnék 2 ilyen csatit a mozihoz. -
sting2
addikt
Igen, ettől féltem én is.
Még valami, Proson Libra szetthez, egyáltalán kell "ekkora" vas, kifutja magát, megmutatja a szett határait a kisebb is? - mondjuk 508
Mert a 608-at üldözöm, "ha nagyobb akkor biztos jobb is" elv alapján, de ha nem muszáj..
(20m2 szoba, - 50% film,50% game, zene max háttérnek). -
jos3ph
tag
Ráfekszek a témára! Köszi a tanácsokat, és a segítséget! Pusztán azért vettem ekkora dobozokat, mert én úgy gondolkodok, hogy amikor majd lakásvásárlás előtt állok, tehát kilátásba lesz egy nagyobb szoba, ahova kell ekkora hangfal, akkor lesz más helye a pénzemnek, mintsem hangfalakra költség. Ezért inkább megvettem most, és így megoldódott a hangfalkérdés egy másik szobára nézve.
-
jos3ph
tag
Elhiszem neked, hogy így van, én nem tudom, nem volt még dolgom a Dune smart-al. De én még is azt mondom, hogy inkább veszek egy hangkártyát pluszba még 20gurigáért, hogy még jobb legyen a hangom, mint hogy vegyek egy ilyen multiplayert. Amúgy semmi gondom a HTPC kép és hangminőségével, sőt... Az általam említett hangprobléma véleményem szerint nem a PC-ből jövő hangforrás miatt van, de erre még jobban rá kell majd feküdni.
-
D.Dani
tag
Úgy néz ki, hogy Onkyo TX-SR308 lesz, indulásként sztereoban a két régi Jamo E430-al, esetleg majd még egy mélyládával kiegészítve (azaz 2.1).
Későbbre pedig ezekben gondolkodom, a JBL-eket hallottam, a Jamo-t még sajnos nem, mi a véleményetek róluk (jelenleg 15m2-re, szomszédok is vannak, tehát nem lesz faldöngetés amíg itt lakunk
) :
[JAMO] + JAMO sub
-
Dorian
félisten
A helyzet az, hogy még az én rendszeremen is ki lehetett hallani a tuningolt C6-ok és a nem tuningolt center közti különbséget. Mármint a hangzás nem volt egységes. Persze nem elviselhetetlenül, de annyira igen, hogy a center tuningra is áldozzak pénzt.
Jó, ez a másik oldala a dolognak, de erősítők közt is bőven van ennyi (inkább több) különbség. -
-
ricsik
őstag
-
D.Dani
tag
Jamo E430
Talán így jobb lesz olyan szempontból, hogy nem kell egyszerre nagyobb összeget költenem, hanem sztereoban indulok, aztán később jöhet mélynyomó, center, sorround.
Amit még keresek, az egy erősítő, Onkyo TX-SR308 / 309-re gondoltam (előbbit láttam szinte újat 40e-ért is, csak lecsúsztam róla
), az új verzió meg lehetne olcsóbb is, vagy várok amíg a TX-NR509 olcsóbb lesz, esetleg használtan, hiszen az már network képes.
-
kasee
aktív tag
Visszakerestem , ilyen szivacsból készült?
http://www.pamufeld.hu/termek/hangszigetelo-szivacs
A subot talán akkor el tudom helyezni, a membrán vagy a reflex nyilás nézne a komód vagy a kanapé felé.
Gondolom a kanapé azaz felém lenne jó a membrán?Nem verődne annyira mint a komódról? -
-
D.Dani
tag
15nm-es a szoba (3x5) és egylégterű a konyhával, de a konyha a tv falsíkja mögé esik.
A center és az első dobozok a tv síkjában lévő falon lennének a tv felett. A mélynyomó gondolom nem nagy tragédia, ha nem a tv alá kerül, hanem pl. a bal oldali falhoz vagy a bal hátsó sarokba, vagy ha mindenképp a tv alá javasolnád, akkor lehet 90fokban elforgatva, azaz hogy nem a falra merőlegesen sugározna, hanem azzal párhuzamosan? Azért lenne így -ha nem kocka alakú, hanem egyik irányban keskenyebb-, mert ott kevés a hely neki.
Az aktív mélynyomók 220V-os tápellátását csak manuálisan tudom ki/be kapcsolni, vagy megoldható valahogy, hogy az erősítővel együtt kapcsoljon ki/be, pl. ha jelet érzékel a hangkábelén?
Ezek az Onkyo erősítők bekapcsolnak készenléti módból automatikusan, ha valamelyik hdmi bemeneten jelet érzékelnek, pl. bekapcsolom a rákötött tv-t?
Szerinted mennyire ésszerű, ha most egy erősítőt vennék és hozzá elsőre csak mondjuk 2+1 hangfalat (pl. Jamo-t) és később ahogy lesz rá még keret a többi hangfalat. Gondolom pár hónap - kb. 1 év alatt nem futnak ki a jelenlegi típusok, hogy utána már újonnan ne lehessen beszerezni.
köszi a segítséget előre is.
-
-
Leo66
csendes tag
-
zetecR
addikt
Közben a későbbi, egy cég termékeire építkezés jegyében néztem Dali Concept centert is.
Esetleg arról egy-két gondolat? -
törölt tag
Köszi a gyors választ!!HD-t úgy értettem, hogy TrueHD, DTS-HD, ha rosszul fogalmaztam volna.Van pár BD lemezem, de még sose hallgathattam meg őket igazi HD hanggal
Megy egy olyan hülye kérdésem lenne, hogy egy egydobozos hm hangfalait ráköthetném a hm erősítőre, amíg nem lesznek meg a hangfalak?Persze úgy, hogy ne legyen semminek se baja.
-
exile
tag
Köszönöm építő jellegű válaszod!
Használtan szabad venni? -
Z_A_P
addikt
-
Ruprecht
csendes tag
Köszi a választ!
A bemérő mikrofonos beállítások nem voltak jók, mert a szobám egy akusztikai rémálom. A mikrofon alapján kapott értékeknél még halk zene esetén is lüktetett az agyam a mélyektől, filmeknél viszont úgy éreztem, mintha elfojtaná a basszust. És tényleg, -15 db re állította a sub hangerő csatornát a audyssey, szerintem teljesen indokolatlanul.
A spec. alapján a frontok és a hátsók 55-58 Hz-ig tudnak lemenni (tudom, tudom, ez sose igaz) de zenéhez ennyi bőven jó. Ezért sem akarom, hogy a sub bekapcsoljon, ha stereo a hanganyag. De akkor ezek szerint komolyabb tudású erősítőben kell gondolkodnom."LARGE állásban is kap jelet, szól a mélyláda, hiszen a .1 csatorna diszkrét."
Ebből kiindulva sima stereo esetén, pl. rádióhallgatáskor, nem kéne szólnia a subnak, hiszen abban nincs .1 diszkért csatorna. Meggyőződésem, hogy mégis brummog, de az is lehet hogy belekavarodtam a sok beállításba. Ezt megnézem még egyszer.
Nagyon köszi még egyszer! üdv, R.
-
muzsikpeti
aktív tag
Nekem se jött be a pbj, egy hétig volt nálam elhoztam letét fejébe a penna-tól. de ment is vissza. Én mióta Néhai ezüsz IC .je bekerült a rendszerbe nem is hallgatok meg mást. Igaz ez nem is egy kategória a pbj-vel, egyik 50e ft, a másik 20e ft.
A barátomnak Ikon 6-osai vannak, és bizony jobban szólnak az én focaljaim, többen szoktunk zenélni és egybehangzó a vélemény. Az Ikon 6- nak a közepe részletezőbb , a focalnak meg a magasa, de mikor egy összetettebb zene van ahol mondjuk hegedű, zongora és valami fúvós hangszer van jelen, ott egyértelmű a focal fölény.
A másik srác akit már említettem, hogy olasz hifije van 6,5 millióért, és eljön hozzám meghallgatja az én rendszerem és azt mondja, ha egy boltba lenne azt mondaná csomagolják, és vinné. Egész lemez gyűjteményeket szokott magával hozni, hogy valahol bele tudjon kötni, de még nem sikerült neki. Ellenben az ővével, ahol már megint plusz egy millt ráköltött kondo kábelekre de a hang nem áll össze. Lassan ott tart, hogy beruház pár focalra -
TCr
veterán
"Az egy marhaság, hogy centitől függjön, hogy a hangdobozhoz SMALL vagy LARGE állás passzol, Azt csak a gyengébbek, a teljesen lámák kedvéért írták. Az a lényeg, hogy hány hertz az alsó frekvenciahatára.
Az természetes, hogy SMALL állásban tudod változtatni a vágási frekit, ez az egész lényege. Honnan tudná az erősítő, mikrofonos önbemérés nélkül, hogy mit bírnak, mire képesek a hangdobozaid?"Ezek szerint ehhez eddig én is láma voltam.
Onkyo HT-R380 + Proson Libra 653.
Mit lenne érdemes beállítanom rajta? -
bajnokpityu
félisten
http://www.viador.hu/products/57
180e per pár.aztán lehet elirás,és darabár...
az ikon 6 meg emlékeim szeirnt 320-350körül volt.amit sztem nem ér.
már nem emlékszem a Te ICid tipusára, de hangja olyan fél úton lehet a hero meg a 102es VDH között, nyitottságban,de a heronál lágyabb.
nyilván ha a pbj a 102essel egy kat. szerintem,akkor annál sokkal jobb.pbj sztem selyem magasos középkategóriás hangfalakhoz lehet illő.
cekk:én úgy próbálom magyarázni a szűrőket,h mint minden szűrőnek van egy átviteli keresztmetszete. és ha ez a szűrő nem elég nyitott,akkor időnként nem tud eléggé dinamikus lenni.totál nem értek a szakmához,de valahogy igy képzelem
-
robi0604
őstag
Azért gondoltam jelen esetben ezt az összeköttetést, mert pont a képernyőmenü fontos egy átlag felhasználónak (nem, mint feature miatt), pl. a beállítások egyszerűbb elvégzése végett.
Amennyiben normálisan tud navigálni az előlapi kijelzőn és nem 1db HDMI kimenettel rendelkező blu-ray lejátszója van, tényleg fölösleges.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nyaralás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tesla topik
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest