- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Ruprecht
csendes tag
Tisztelt Urak!
Annyi, de annyi szó esik itt erősítőkről, kábelekről, hangfalakról, beállításokról, de engem most az izgat, ahol a hang és kép élménnyé áll össze. Hol ültök, vagy feküdtök filmezés vagy zenehallgatás közben? Kanapé, fotel, sámli, vízágy, trón? Egyesen derék, anatómiai kispárna játszik?
Jöhetnek a képek!/?
Üdv, R.
-
Ruprecht
csendes tag
Köszi a választ!
A bemérő mikrofonos beállítások nem voltak jók, mert a szobám egy akusztikai rémálom. A mikrofon alapján kapott értékeknél még halk zene esetén is lüktetett az agyam a mélyektől, filmeknél viszont úgy éreztem, mintha elfojtaná a basszust. És tényleg, -15 db re állította a sub hangerő csatornát a audyssey, szerintem teljesen indokolatlanul.
A spec. alapján a frontok és a hátsók 55-58 Hz-ig tudnak lemenni (tudom, tudom, ez sose igaz) de zenéhez ennyi bőven jó. Ezért sem akarom, hogy a sub bekapcsoljon, ha stereo a hanganyag. De akkor ezek szerint komolyabb tudású erősítőben kell gondolkodnom."LARGE állásban is kap jelet, szól a mélyláda, hiszen a .1 csatorna diszkrét."
Ebből kiindulva sima stereo esetén, pl. rádióhallgatáskor, nem kéne szólnia a subnak, hiszen abban nincs .1 diszkért csatorna. Meggyőződésem, hogy mégis brummog, de az is lehet hogy belekavarodtam a sok beállításba. Ezt megnézem még egyszer.
Nagyon köszi még egyszer! üdv, R.
-
Ruprecht
csendes tag
helló,
Nekifutnék még egyszer a sub beállítási kérdésemnek, mert nem állt még mindig össze.
Erősítő Onkyo 307. A manual a következőket írja: állítsam be a hangszórók méretét SMALL v. LARGE értékekre. (ad is egy táblázatot, hány centitől large). Következő pontban azt írja: állítsam be a vágási frekit igény szerint, de (!) a beállítás csak a SMALL típusra beállított hangfalakra fog vonatkozni.(This setting only applies to the speakers that you specified as "Small” in the “3. Sp Config” on page 54.)
Ennek ellenére ha minden hangfal small típusra van állítva, a freki érték továbbra is változtatható a beállításokban, csak nem értem minek.
Tegyük fel, az összes hangfalam LARGE beállítást kap. Ekkor az erősítő nem vágja a mély hangokat? Ha be van kapcsolva a subláda, és a forrás stereo, akkor a subnak meg se kell rezdülnie eszerint? Míg 5.1 forrás esetén a diszkrét csatornában található tartomány szól a sub-ból, miközben a frontok sincsenek megvágva?Azt szeretném elérni, hogy ne kelljen a sub ládát ki/be kapcsolgatnom: zenehallgatáshoz nem akarom, hogy dübörögjön, mozizásnál viszont igen, és akkor viszont jó lenne, ha a frontok 80 Hz-es vágása élne, mint beállítás. Meg tudom ezt oldani valahogy?
Köszi nagyon minden segítséget, üdv, R.
-
Ruprecht
csendes tag
5.1-es forrásnál a .1 csatorna mit tartalmaz? Van külön tartalma, vagy csak az erősítő által beállított vágási frekvencia alatti hangokat tartalmazza?
"Sztereóban megkaphatják a frontok a teljes frekvenciatartományt." Ez mikor igaz, ha kikapcsolom a szubládát? Akkor a 80 hz beállítás úgymond "érvényét veszti"?
Köszi, üdv, V.
-
Ruprecht
csendes tag
válasz
robi0604 #34948 üzenetére
Köszi a választ!
Az erősítő vágási frekvenciája mire vonatkozik pontosan 5.1 forrás esetén? A subra semmiképp, hiszen az egy külön csatorna - gondolom én - onnét minek elvenni?
A speci szerint a frontjaim tudnak 50 hz-et. Ha erre vonatkozik a 80 hz vágás az erősítőn, akkor az 50-80 között mély hangokkal mi történik? Eltűnnek, vagy hozzáadódnak a .1 csatornához?Sztereo forrás esetén az erősítő levágja a 80 hz alatti tartományt, de ha nem kapcsolom be a szubládát, akkor ezt nem is hallom sehol, jól sejtem?
Nincs valami olyan beállítás, hogy a frontokból sose vegyen el semmit, és csak a szub saját vágási freki beállítója legyen a mérvadó?
Bocsi, ha láma a kérdés.
Üdv, R.
-
Ruprecht
csendes tag
Sziasztok,
SUB beállításban kérem segítségeteket. Onkyo307 az erősítő, mérőmikrofonnal mértem 3 tévénézős helyen. A sub hangereje 50%-ra volt állítva. A sub mérést az erősítő magától megismételte, elsőre ugyanis nagyon halk volt. Ezek után 80%-ra állítottam a hangerőt, és ismét végigcsináltam a mérést. Most se tűnt nagyon hangosnak (a többi hangfalon végigfutó teszt hanghoz képest), de most nem volt auto-ismétlés.
A kapott eredmények viszont megleptek. A szobám idétlen elhelyezése miatt a szub mindannyiszor a közelebb volt a mikrofonhoz, mint bármely más hangfal, mégis ezt mérte kb 2 méterrel távolabbinak, az erősítő pedig -15 decibel-el halkította le, míg a többi hangfal -7 körül szór. Ebből azt következtettem ki, hogy a többi hangfalhoz képest lehalkítja, miközben az első mérésnél a hangerőbeállítás kifejezetten kevésnek bizonyult. Most ha filmezek, 100%-os volume-álláson érzem a hatását.
Nálam tapasztaltabb urak véleményét kérem, milyen következtetést lehet ebből levonni?
előre is köszi, üdv, R.
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Magisk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest