- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
yps12
csendes tag
válasz
snoopy #36293 üzenetére
Lehet, hogy jobban járnál anyagilag, ha ezt nem írnám le, de remélem így teljesebb lesz a kép
260-at vettem először egy itt is elismert üzletben. Hiába voltam körültenkintő sajnos a dolby volume funkciót nem tudta az erősítő (pedig a honlapjukon és szóban is azt az információt kaptam), ám ez csak otthon derült ki. 360-ra cserélni 90 kHUF különbözettel tudták volna. Ezért 65 kHUF különbözettel hozattam külföldről egy 460-at. Így a 360-nal nincs tapasztalatom, de a 260 és 460 között jelentős a különbség, még a bögreszettemen is.
Egy évvel később a DPláza Saturnban hallottam 460 és infinity cascade szettet, engem igen-igen meggyőzött, mivel addig rendesebb hangszóróval nem volt módomban kipróbálni az erősítőt.Béci írta tavaly, hogy patikamérleggel adagolják a minőséget, hogy a drágábbat is el tudják adni.
Tehát hangminőségben biztosan van különbség.
-
törölt tag
válasz
snoopy #36252 üzenetére
Ehhez pici magyarázat szükséges.
Ha te adatlapról nézed ezeket az értékeket akkor nagy különbség tuti nem lesz közöttük. Úgy mérik (IEC szerint,néhány gyártó,pl.H/K kivételével) hogy egyetlen csatornát meghajtanak és a többit leföldelik. Tehát egy hangfal ekkora terhelést kaphat max. és csak akkor,ha a többire egyáltalán nem megy jel. Ebből következik hogy 5,vagy több hangfalnál már jelentősen visszaesik az egy hangdobozra jutó teljesitmény. Így az következik hogy a 140-esnek alig több vagy akár ugyanannyi erőtartaléka leeht mint a 130-nak és a forditottja is elképzelhető akár, -ez a tápegységen mulik.
Ha abszolut értékben kérdezed akkor a teljesitmény emelése log10 alapú tehát kb azt jelenti hogy a duplázás az kb. 3 dB erősödést jelent,ami akkor is érvényes ha 20-ról 23ra ,mint 100-rol 103-ra emeled.és a távolság is döntő tényező: dupla távolságnál 4szeres csökkenés tapasztalható emlékezetem szerint,de tévedhetek is!!). -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
snoopy #29874 üzenetére
s sajna én még a denonokhoz sem értek,de azt szokták mondani,hogy a 2es sorozat a középkategória.2311 pl 290rugó ujonnan.attól függően,h mire használod,milyen hangfalakat kötsz mögé,mennyire elszúrt az akusztikád 200-300rugó között lehet uj középkategóriás erősitőket kapni(akár más márkából)
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest