Keresés

Aktív témák

• RZozo

aktív tag

válasz #09634560 #39628 üzenetére

Háttér hangfalaknak már van meglévő fali tartó, arra kerültek, van is a Polk tsi 100-asokon hozzá akasztó, amin keresztül megoldható, csak egy kicsit nagyobbak a hangfalak, mint amik eddig voltak, így itt még lehet, hogy változtatok. Állvány annyira nem jöhet most szóba, mert a padlón a nejem növényei foglalják a helyet, még ha el is férne az állvány, félő, hogy még a növények leveleit is a hangfallal rezegtetem.
    Frontok egyelőre polcon, szekrényen. (tudom, nem ez a jó megoldás, de ezen most nem tudnék változtatni). Centernek készül egy méretezett polc a plazma TV fölé, ideiglenesen most a TV előtt a média állványon van. Így sem annyira rossz. De félő, hogy ha a kislányom hamarosan totyogni fog arrafele, akkor veszélybe kerülhet.
    Próbáltam meglesni a hangszórókat, de úgy láttam, hogy nem olyan egyszerű leszedni hozzá a hangfalakon a védőrácsokat, így egyelőre nem nagyon feszegettem.

• RZozo

aktív tag

A fórumot olvasva, majd kérdezve jutottam el új 5.0 hangfal szett vásárlásáig, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom a fórum olvasóival a nemrég vásárolt Polk Audio TSI 200, 100, CS10 5.0 szettel kapcsolatos frissen szerzett tapasztalataimat.
    Yamaha RX-V363 erősítőre volt kötve eredetileg egy Yamaha NS-P60 center-surround szett és Canton LE 102 frontok. Subként egy Heco Vitas 20A teljesített.

A Canton LE hangsugárzók nagyon jól teljesítettek, hozzá keresgéltem az LE sorozatból eladó center hangfalat, de hazánkban egyáltalán nem, német ebay-en akadt néhány példány, de a németek nem igazán szándékoztak ide ilyet szállítani, így a Canton hangdobozokból épített 5.1 rendszer projektjét fél év után végül feladtam. (A Cantonok talán egy sztereo rendszerhez még jók lehetnek…)

Tekintve, hogy kicsit vegyes volt a hangkép a Canton-Yamaha szettnél, a hangfalak színeiről nem is beszélve. Asszonyomat főleg ez utóbbi zavarta, ezért felvetettem az ötletet, hogy lecserélem a teljes 5.0 szettet egy új szettre. Mivel nálam a szoba berendezései és adottságai miatt álló hangsugárzó nem jöhetett szóba, ezért rengeteg jó hangfalszett ki is esett az elképzelések közül.
    Volt még egy Heco Victa szettel kapcsolatos elképzelés (ez többek véleménye szerint jól illett volna az erősítőhöz), de miután ami jó árban lett volna már kifutó széria lett, az új szériából összeállított rendszer meghaladta a 100ezres összeget, így egy kicsit inkább másfele nézegettem.
    Hosszas olvasgatás (külföldi vélemények is) és a fórumon BBéci megerősítését követően beruháztam a Polk Audio TSI szettre. A szett 120k-ért volt, mivel késve szállították, így ebből még némi kedvezmény is sikerül szereznem. Fekete színben, hogy asszonynak is megfelelő legyen (így megy a fekete Heco sub-hoz is).
    A Polk szettem esetében a hangszórók is teljesen megegyeznek mindegyik hangfalban, így ilyesfajta homogenitás probléma már nem is merülhet fel.
    Eddig filmmel próbálva nem okozott csalódást, centernél jól érthetőek a párbeszédek, frontok hangzása is megfelelő (habár azért a Canton hangfalakkal inkább nem hasonlítom össze, mert még a végén feladom az 5.1-et és áttérek sztereo rendszerre :) ), hátterek jóval méretesebbek, mint a Yamaha háttérhangfalai. Emiatt a fali tartón történő elhelyezésük sem volt egy egyszerű megoldás (ezen a részén még dolgoznom kell)
    Egyszerre ennyit gondoltam írni, folyt.köv., ha van rá igény.

• RZozo

aktív tag

válasz BBéci #36982 üzenetére

Köszönöm!
    Egy kis megerősítés kellett a döntéshez. És megkaptam. :)

• RZozo

aktív tag

Sziasztok!
    Érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata a Polkaudio tsi 200-100-CS10 szettel kapcsolatban.
    Sajnos helyhiány miatt csak polcsugárzó jöhet szóba, ezért esett a választás erre a szettre. Mozi 80%, zene 20% lenne, egy kb. 15 nm-es nappaliban, mélysugárzó és erősítő adott, előbbi Heco Vitas 20A, utóbbi Yamaha RX-V363 5.1 házimozi erősítő, a többi hangfalat cserélném, mert mozihoz nem túl homogén a szett.
    Tudna-e illeszkedni a meglévő rendszerhez ez a szett? Jobb erősítő még a jövőben szóba jöhet, de most a hangfalakból ruháznék be olyanra, amely hosszú távon is megfelelne a kívánalmaknak.
    Aki hallgatott vagy használ(t) ilyet, annak a véleménye érdekelne.

• RZozo

aktív tag

válasz BBéci #27624 üzenetére

igen, azt a vaterást néztem én is
    Ja, nincs állódoboz és sajnos nem is férne el, ezért csak polcsugárzókban tudok gondokodni
    Eddig egy Genius HT 3600 szett szolgáltatta a hangot a Yamaha RXV 363 erősítővel.
    Nem volt ez így se rossz, de lépnék előre minőségben.
    Tegnap érkezett meg a Yamaha NS-P60 szett, ehhez néztem frontnak ezt a Cantont.
    (Aztán ha tehetem, akkor szívesen cserélem a centert Canton LE szériásra.)

Még amúgy sem biztos, hogy én viszem el a licittel, de köszönöm az infókat. Ha összejön, akkor ezek szerint örülhetek, ha nem, akkor keresek tovább.

• RZozo

aktív tag

válasz BBéci #27620 üzenetére

szeretnék majd utána szerezni LE 105-ös centert
    német ebay oldalakon már jó árban láttam
    de egyelőre csak Yamaha NS-P60 center és háttér szett van meg (ehhez jó áron jutottam, nem akartam otthagyni)
    nekem az is elég, ha nem lesz teljesen hallgathatatlan együtt
    az erősítő hozzá egy Yamaha RXV-363, talán itt is van lehetőség egy kicsit összehozni a különböző rendszerelemeket

• RZozo

aktív tag

Canton LE 102 hangfaltípust ismeri valaki?
    Neten a leírása sem volt egyértelmű, van. ahol 4 ohm és van, ahol 8 ohm impedancát írtak.
    A környékemen lenne egy eladó pár. Házimozi szetthez lenne frontnak használva.

• RZozo

aktív tag

válasz MaTTeS #26645 üzenetére

Alapvetően a Geniussal is elégedett vagyok (6 éve vettem, ez még abból a szériából van, amit jól megcsináltak), talán azért is, mert jobbakat nem nagyon vizslattam és hallgattam eddig. Házimozinál effektek elég jól átjönnek, csak a centerből jövő beszédhangok nem az igaziak.
    Ez a Yamaha szett még árban elfogadható lenne nekem. Aztán frontnak majd még valami jobbfajta használtat néznék hozzá, ami passzol ezekhez. De helyhiány miatt állóhangfal nem, csak polcsugárzók jöhetnek szóba.
    Nálad milyen frontok vannak mellette?

• RZozo

aktív tag

Házimozi hangfalszett cserén gondolkodom. Nem vagyok annyira vájtfülű, így csak az olcsóbb kategóriákban nézelődöm.
    Van-e a valakinek tapasztalata a Yamaha NS P60 szettel kapcsolatban?
    Most egy helyen jó áron kínálják. Érdemes beruházni ilyesmire? Jelentene komolyabb előrelépést a jelenlegi Genius HT 3600-as szettem hangfalaihoz képest? Yamaha rxv-363 típusú erősítő hajtaná kb. 15nm-es szobában. Terveim szerint később a frontok is cserélődnének.

Aktív témák

Hirdetés