- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
Zozzy
aktív tag
válasz
Gabor970 #13197 üzenetére
Konkrétan a 2106 és a 2803 pontosan ezt tudja, amit vársz, azaz két különböző forrást tudsz vele hallgatni két külön helyiségben egyszerre. Mindkettőnek van erősített és jelkimenete is a második zónához.
Az RXV 740-nél csak A-B választási lehetőséget láttam a használati útmutatóban, tehát az szerintem nem tudja a "multiroom"-ot. A Denon meg Zone2-nek hívja ezt a funkciót, mint ahogy az Onkyo is. -
Dorian
félisten
válasz
Gabor970 #13200 üzenetére
Én úgy emlékszem (lehet, hogy tévedek), hogy az igazi multiroom-mal lehet különböző forrást használni. Aztán vannak olyan erősítők, mint pl az enyém, ahol "kvázi multiroom" lehetőség van, ami azt jelenti, hogy a két back surround csatornát lehet ilyen célra használni stereo-ként, de csak ugyanazzal a hanganyaggal.
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #13130 üzenetére
Azért ez a fali csatorna nagy találmány, sajnálom is, hogy amikor festés volt, nem csináltattam ilyet. De már valószínű nem is fogok: a csatornázható szegélyléc lesz nálam a megoldás.
Az első hangszórók (kis dobozok és polcon vannak) kábelét szerencsére sikerült elrejteni a gipszkarton mögé. Főleg a TV fölött levő centernél tetszik, hogy nem lóg le középen a zsinór. -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #13130 üzenetére
Az persze kérdéses, hogy milyen minőségben konvertál egy LG 390-es. Ki tudod-e vele használni a megvásárolandó, kiváló hangú erősítőd képességeit?
Teljes mértékben jó az 5.1. Nálam be van csövezve a hátsó surroundok vezetéke is, de nem használom, mert ahhoz nagyobb szoba kellene. Nem teszek a fejem mögé 60-70 centire hangdobozokat, túl közel lennének -
törölt tag
válasz
Gabor970 #13128 üzenetére
Ez választ ad az első kérdésedre. (Nincs sok 7.1-es film, főleg nálunk. Többek között ezért sem tartom feltétlenül nagy ötletnek az otthoni 7.1-es rendszert.)
Igen, a BD390 képes dekódolni és az analóg kimeneten átküldeni az erősítőnek a HD hangot.
"Ezek a HD képes lejátszók adhatják 5,1-ben is ki a hangot?"
Naná.
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #13025 üzenetére
Jó a meglátásod. Kizárólag akkor van értelme az összehasonlításnak, ha a lejátszón váltogatod egy adott film HD és veszteséges hangját. Mehet mindkettő HDMI-n.
Ezt én már többször kipróbáltam, 1 és 15 millió közötti rendszereken.(#13027) Rabbitf_24
Elmagyarázom.
Azt vettem ki az írásodból, hogy egydobozos bögreszett lejátszó/erősítőjét akarod lecserélni. Ez szerintem és a topiklakók többsége szerint nem a legjobb ötlet, mert a házimozi különálló komponensekből (lejátszó, erősítő, hangdobozok) ér valamit. A többi csak önkínzás, más néven mazochizmus. -
nebulo5
senior tag
válasz
Gabor970 #13008 üzenetére
Építő jelleű, akár negatív vélemény, engem is érdekelne az Onkyo-t illetőleg.
Amikor HM erősítő beszerzésére adtam a fejem, szerencsésnek mondhattam magam, mert 4 - 5 lehetőségem is volt a hallgatózásra. Illetve segítő szándékú, hozzáértő személyek tanácsát is igénybe vehettem.
Ha szem előtt tartjuk az anyagiak behatároltságát (márpedig nagyon sokan szenvednek hasonló "betegségben") akkor 100 - 150 ezres kategóriában egyike a legjobb választásnak az Onkyo!
A fejlesztőmérnökei jutottak legközelebb ahhoz a kényes határhoz, amely minden HM erősítőnek a legkínosabb: jól teljesítsen filmeknél, de zenei vonalon is elfogadható, (sok kompromisszummal) megállja a helyét.
Véleményem szerint, az Onkyo egyike azon konstrukcióknak, amelyek jól "ráhibáztak" erre a vékony határsávra. A Denon szebb hangot produkál zenében, de a filmeknél elengedhetetlen dinamikussága szerényebb.
Természetesen, van szinte minden gyártónak kiemelkedően jó modellje, de most inkább általánosságban érdemes foglalkozni velük.
És még sorolni lehetne egyéb HM. gyártó céget. Léteznek olyan HM. erősítők, amelyek kiválóan teljesítenek zenei téren is, de ezek biztosan nem 2 - 3 százezerért beszerezhetőek...
És mindenképp felhívnám a figyelmet egy fontos dologra: a topicban olvasható beszerzésre szánt összegeket figyelembe véve, meddő gondolatnak tartom, a HD hang megjelenítésének a vágyát. A HD hangkép egészséges "tolmácsolásához" szükséges hangszóró szettek árai, általában nem 1.xx.xxx kezdődnek.
Persze, ez csak az én kialakult véleményem! Biztosan lesznek olyan szakmailag hozzáértőbb fórumtársak, akik meg tudják ezt cáfolni. -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #12858 üzenetére
A Denon AVR 3805 megjelenésekor 350000 forintba került, 75-ért szinte lopás elvinni a tulajától és egyben kihagyhatatlan ajánlat. Hangzásban még az Onkyo TX-NR708 sem veszi fel vele a versenyt, megkockáztatom, hogy a 808 sem.
(#12859)
Multiroom: 2-3-4 másik helyiség hangosítását, hang- esetleg videójellel ellátását is elvégzi a erősítő. Lehet ugyanazt, vagy bármi mást nézni, hallgani, mint a "fő" szobában. -
Vidala
senior tag
válasz
Gabor970 #12844 üzenetére
A hazai viszonyokra teljesen igaz amit írsz, de ezeknek a cuccoknak az árait nem elsősorban hozzánk igazítják. Külföldi teszteket, fórumokat olvasgatra tőlünk nyugatabbra kicsit más a helyzet.
Ott egy 30nm-es nappali még kicsinek számít, az 50-80nm sem ritka. Ehhez mérten ezek a cuccok is még bőven budget kategóriába tartoznak, sőt akár 200K-ig is még arról beszélhetünk.
Szóval a verseny nem csak ebben a szegmensben éles, max. nálunk.
Az óceán túlfelén nem feltétel csak azok vesznek mondjuk egy 760-as H/K egy BDP 10-es blu-ray lejátszóval, akik "annyira értenek hozzá", hanem "bárki", akit az átlagosnál kicsit is jobban izgat a minőség. És még nem a Hi-End piacról beszélünk, csak közelítünk.
Pl. nem tudom itthon hányan használják a multiroom funkcióját ezeknél az erősítőknél, de külföldön úgy vettem ki, hogy elég gyakori.
Dehát ez van, ezt kell szeretni. -
P.Zoli22
tag
válasz
Gabor970 #12844 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, októberben, mikor vettem a harmant 105ezerért, vehettem volna 50ezrekért onkyot, pioneert vagy bármit, kizárólag azért nem tettem mert ez sokkal jobban tetszett...
Egyébként sajnos nincs lehetőségem használni, szerintem 20óra működés nincsen benne összesen, teljesen új állapotú, szerintem ez ér 30 ezerrel kevessebet mint egy új... -
bozont
veterán
válasz
Gabor970 #12831 üzenetére
Amúgy ez az avplanet megbízható bolt (főleg gari terén)? Nem találok róla semmi infót. Sajnos a Denon AVR 1610 kifutó modell és ezüst színben már nem valószínű hogy tudnak szerezni, több boltot is kérdeztem. Viszont a másik kiszemelt a Yamaha RXV 467 még elég új és kevés helyen kapni 100k alatt. Az avplaneten viszont igen, de nem ismerem a boltot és ekkora összegnél már fontos a megbízhatóság. Ezért is esik ki az edigi a jó árak ellenére.
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #12757 üzenetére
Soha nem értettem, mit esznek emberek a csöves erősítők hangján. Tudnám sorolni azokat a félvezetősöket, amik kenterbe verik bármelyik csöves csodát. Ezt persze sosem fogják elismerni az elvakult csövipártiak, akik nincsenek sokan.
(#12762) foppa
Az ilyesmit nem kérdezni, hanem kipróbálni kell!!!
Nekem az Y-os tetszett jobban, de a saját füleidre hallgass! -
ricsik
őstag
-
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #12721 üzenetére
Én hallottam/szoktam hallani mindkettö tipust,igaz régebbieket(Denon 1908,onkyo 606) de kb.egy évjáratot. És az Onkyo jobban szól sztem! Itt esetleg a tömegkülönbséggel nyer a Denon(nagyobb tápot sejtet,)és háttérvilágitással rendelkezik a távvezérlője.minden más sztem uaz, tehát nyugodt szivvel-lélekkel Onkyo.
De itt is érvényes a meghallgatás,ha az anyagiak megengedik persze. -
BBéci
legenda
válasz
Nem volt időm az összes erősítőt egymáshoz hasonlítgatni, nem tudom mekkora hangzásbeli különbség van Onkyo és Denon között. Viszont a magasabb számot viselő modellek az esetek döntő többségében szebben szólnak, mint az alattuk lévők.
Az első 1-2 számra gondolok, nem az évjáratot jelzőre. -
vtechun
veterán
válasz
nekem 308-as van, de már lecserélném 508-ra, amkor vettem 40 ezerrel lett volna drágább (80-120) az 508-as, most alig van különbség, aztán legalább mérőmikrofon téma van a nagyobbikban.
más
ha már felvetődtek a mesterséges hangzások, sztereó forráshoz mit szoktatok használni ilyen esetekben? DTS neo6-ot használtam eddig, de tegnap Dolby Pro Logic II-essel néztem egy filmet, többe hangot rak a szélső hangszórókra mint a DTS:Neo 6.
megint más :
Komolyabb basszusoknál nem áll fenn annak a veszélye, hogy elmozdul a mélynyomó? elvégre még a bútorokat is megmozgatja, akkor ő maga is elmozdulhat esetleg, nem ? Némiképp árnyalja nálam a dolgot, hogy közvetlenül a parkettán van, és ennek a Mordaunt-Shortnak elég hegyesek a tüskéi
Szóval, már van nekik saját parkettába fúrt lyukjuk.
-
törölt tag
válasz
Gabor970 #12668 üzenetére
Igen HDMI passtrougth a neve,egyes alapkategóriájú erősitők (Pl onkyo307,stb) jellemzői.A Denon 1610 már nem olyan,leirásból ugy vettem ki,leszedi.De azért nézd meg Itt te is,mert az én angoltudásom nem elég rá
Létezik olyan erősitő (Onkyo 508-tól felfelé,egy leirásban láttam,de erről kérdezz új Onkyo tulajokat,vannak egypáran) amelyek kikapcsolt állapotban is elküldik a HDMI jelet a tévé felé,.És ha 2010-es Samsungod van,ami HDMI 1.4 verziójú-és a leendő erősitőd is olyan-,akkor nem kell optikai a tévédből,HDMI- szól a tévé ahngja(Audio return channel). -
törölt tag
válasz
Gabor970 #12665 üzenetére
Denonnak jobbak a szolgáltatásai marantz minőségileg és árával ugrik a képbe,ezért Denonnak a 1 pont,kivéve ha HDMI-t egyáltalán nem akarsz használni;ugyanis az sincs a Marantzban.Ha nem kell HDMI,és HD támogatás, akkor viszont Marantz
Egyébként tetszik,hogy éppp ezelőtt volt téma a Marantz-Denon pár testvér vagy nem,erre e kettő kell neked.
-
modflow
veterán
válasz
Gabor970 #12631 üzenetére
Igen! Arról
Nekem is rendelni kellett, 8 napig tartott, aztán meg is szüntették az árusítását.
Az utolsó forgalmazás dátuma az ÉN vagyok!Komolyan el se tudom képzelni, mit csinál egy 300k-s erősítő, de tényleg.
Most lenyomtam vagy 20 perc Metallica koncertet és közben megmaszírozott a fotel is.
Olyan durva, hogy a hangerőt -10 dB-ről (nem tudom miért ez -80 ról indul +16ig talán, de -20 ig szolid növekedés van, majd innen a -10 már durva ugrás, több, mint -80 tól -30ig ) nem is mertem feljebb vinni, mert már a 2. szomszédom házában is hallják szerintem, hogy mi szól nálam, pedig min. 10 m széles egy háztelek!
Olyan durva mélyet nyomnak a frontok, hogy eszméletlen.Hihetetlenül állat!
Próbáltam dolby tesztelő lemezekkel is, mélyre lettem volna kíváncsi, a gyűrűk urában van egy jó effekt, amikor a nő levágja a gyűrűsujját a főgonosznak és végigsöpör egy hullám. Erre nem pont előtte vége a mintának?!
Van egy transzformeres rész is, amikor az utcán harcolnak és egy durván jó, kék ruhás nő fölött átugrik a gép, na ott szétesett a ház mélynyomó nélkül.
Egy kompakt rendszer milyen lett volna, nem tudom.
Már nem is írok többet, oly jó!
-
-
modflow
veterán
válasz
Gabor970 #11743 üzenetére
Ha úgy döntök, hogy veszek egy ilyet, akkor teherautóval kell érte mennem?
Ez igaz, hogy a front 23 kg/db, a center 2,5 kg, a háttér 1,5 kg/db, vagyis a hangfalak összesen 51,5 kg + 8 kg az erősítő?
Akkor ez a hangfal biztos tudhat valamit, már csak a súlyból kiindulva. -
CocooN-z
őstag
-
-
Slax
senior tag
-
defiant9
tag
válasz
Gabor970 #11612 üzenetére
Tegyük fel hogy a zongorhangoló a saját/tipikus fülhöz behangolt egy teljesen flat hangképet.
De lehet hogy nekem sokkal érzékenyebb a hallásom a magas frekvenciákon így zavarónak érzem a túl sok "ciripelést", öregapám meg már nem hallja a magasabb oktávokat anélkül hogy néhány + dB-t rátolna az erősítőn. Akkor is el kell tűrnünk hogy másnak halljuk a zenét mint amit a zongorista a saját füle alapján játszik? Arról már nem is beszélek hogy a hangsugárzók is más átviteli karakterisztikával rendelkeznek (egy 20 cm hangszóró nagyobb intenzitással adja le ugyanazt a 100Hz/20dB-es hangot mint egy 16cm-es), akkor most melyik hangszóróval hallom az eredetihez hangot? -
eviktor
tag
válasz
Gabor970 #11604 üzenetére
Legyünk modernek, koncentráljuk a mai korállapotokra. Egyeseket és nullákat vásárolok a lemezboltban. Adatokat, színtiszta matematikát kapok a pénzemért cserébe. Abból pedig olyan zene lesz, amilyet én akarok.
A keverőpult előtt ülve bizonyára adott egy hangzás, amit valaki vagy valakik optimálisnak éreznek. De az ott található technika nyomokban sem található meg a célközönség otthonaikban, így tök mindegy hogy mit álmodnak a cd-re, én otthon nem azt fogom hallani. Költsek milliókat arra, hogy reprodukáljam a stúdió akusztikáját, vagy pár ezerért egy pöcök, ami majdnem hasonló hatást ad?
Tökéletes az, amit én annak érzek. Ha adok rá egy kis mélyet, és így érzem tökéletesnek, akkor igenis megáll: jobb mint az eredeti.
-
defiant9
tag
válasz
Gabor970 #11604 üzenetére
Szerintem van létjogosultsága a hangszínszabályozónak, nem vagyunk egyformák és senki fülének sem konstans az érzékenysége a frekvencia függvényében, ami ráadásul az idő múlásával is változik (egy idősebb embernek több kiemelés kell hogy ugyanazt a madárcsivitelést hallja mint gyerekkorában)
Aktív témák
Hirdetés
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest