- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Yamaha R1
tag
De, olvastam. Sőt nem csak az első hozzászólásban, hanem több hozzászólásban is felmerült ez a dolog. Lehet csűrni-csavarni, a lényeg, hogy nem ajánlatos az erősítőn megadottnál kisebb impedanciájú hangszórókat használni. De itt mégis ez történt. Annyit kérdeztem mindössze, hogy ez károsíthatta-e a hangszórókat. Ha igen, akkor hogy lehet rájönni?
Gondoltam ezek olyan kérdések, amiket esetleg más is hasznosíthat. De látom Neked, mint "hozzáértőnek", egyszerűbb belekötni 1-1 elírásba / fogalmazásba, mint ténylegesen kisegíteni olyat, aki nem foglalkozott behatóbban a témával.
-
Yamaha R1
tag
Sziasztok!
Kilátásban került egy JBL SCS 178 hangfalszett megvétele. Első tulajdonostól venném. A szett 4 éves, de küllemre igen szép állapotban van. Kérdés: ilyen kaliberű hangszóróknál mennyit számít ez a 4 év? Persze tudom, hogy minden attól függ, hogyan használták, de kb mégis? Vegyük alapul azt, hogy 4 év átlagos használat van mögötte. Illetve még azt szeretném tudni, hogy ha mindezt 6, illetve 8 Ohm impedanciájú erősítővel használták, az okozhatott-e kárt benne? (ez a szett ugye 4 Ohmos)
Utolsó kérdésem csak annyi lenne, hogy kipróbálás közben mire érdemes figyelni? Miből lehet megállapítani, hogy esetleg valami nem kóser?
Köszönöm szépen előre is a segítő válaszokat.
Üdv.
-
Yamaha R1
tag
Tiszteletem ismét!
A szakikat kérdezném, hogy mire / mikre érdemes odafigyelni használt erősítő vásárlásánál? Mi az (ha van egyáltalán ilyen) ami már egy laikus számára is levágós lehet egy nem éppen "újszerű" állapotban lévő erősítőnél? Nagyon hálás lennék, ha tudnátok adni egy-két jó tanácsot, nem szeretnék nagyon mellényúlni. Kiszemeltem egy Harman/Kardon AVR-132 lenne.
Illetve ugyanerre lennék kiváncsi hangszoró téren is. Mikre érdemes / lehet odafigyelni ilyenkor? JBL SCS 178 lenne mellé.
És egy utolsó kérdés: ezekhez az eszközökhöz milyen optikai kábelt javasolnátok? Lövésem sincs, hogy mennyit számítana egy hiperszuper kábel, vagy éppenséggel mennyit rontana egy kevésbé minőségi. Konkrétan ezt néztem, de ez csak egy példa, ez megfelelő lehet esetleg? TGreen optikai kábel (aranyozott, S/PDIF, Toslink 5m)
Köszönettel.
-
Yamaha R1
tag
Sziasztok!
Elnézést, ha már elhangzott kérdést tennék fel. Jópár hozzászólást végigolvastam, de csak részleges válaszokat találtam a kérdéseimre.
Az mostmár világos, hogy ha optikai kábellel kötöm össze a gépet külső erősítővel, akkor filmek alatt lesz 5.1 hang, játékok alatt nem. De ez csak gagyi, integrált hangkártyák esetén fordul elő, vagy a jobbaknál is? Teszem azt, egy jobb Xonar, vagy X-Fi sem tud 5.1-es digitális jelet kiküldeni játékokhoz, vagy akár mp3-hoz?
Van erre valami megoldás? Lehetséges, hogy minden kijusson az erősítőhöz 5.1-ben? (digitálisan)
Ha erre nincs mód, akkor analóg kábellel össze lehetne hozni vajon?
Gondolok itt erre a kábelre:
Ezzel meg lehetne oldani, hogy tényleges 5.1 hang jusson el az erősítőhőz, vagy ezzel nem lehet rendesen szétválasztani a mélyet / közepet?Elnézést a robotszerű kérdéssorokért, de nem igazán tudtam ezeket a kérdéseket máshogy megfogalmazni.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bittorrent topik
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest