- Yettel topik
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Yamaha R1 #12592 üzenetére
Nem károsithatta.Mindegyik jelenlegi erősitő simán kiszolgálja a 4 ohmost is.Ha tulhajtják,azt hamar észreveheted-közepes hangerőn- jelentkező recsegésről(nem képes követni a lengőtekercs az áramot).
Még annyit hozzátennék:nagy hangerőn(közepesnél jobban felvive) ha rezonanciát tapasztalnál a hangszóróból,(nem torzitás,hanem recsegés-szerű,jól kihallható hangot vagy un.kopogást) akkor a membrán,vagy a lengőtekercs a végét járja.Ha kevés mélyet találnál benne,erösen sziszeg és a membrán jó,nincs körben belül kiszakadozva,akkor kondi hiba.Többit tudod,már leirták elöttem.De ezek a hibák ritkák,mert aránylag a hagnszórók hosszú életűek. -
Gabor970
addikt
válasz
Yamaha R1 #12578 üzenetére
köszi, hogy értetted a viccet! :-)
Szerintem hallgasd meg amennyire értelmes nagy hangerőn, ha semmi rezonálást, kellemetlen zizegést nem hallasz, akkor nem lehet baja szerintem. Ha túlhajtják, akkor általában a magasak szoktak elszállni, hallgasd meg mindegyiket közelről, hogy szól-e dobozonként minden hangszóró. Ha szól, és tisztán, nincs baj. Egy hangszóró nagyon hosszú életű tud lenni, én pl 19 éves preludium hangfalaim mélysugárzóján épp most cseréltettem habszélt (konkrétan ma hoztam el Székesfehérvárról) 17 évig hibátlanul üzemeltek, remélem a következő 17-et is hasonlóan teszik.
talán a szubot addig ki is kapcsolnám, míg a szateliteket körbehallgatom.
-
KTTech
veterán
válasz
Yamaha R1 #12208 üzenetére
Ha bekapcsol, működik, nem recseg, akkor nagy gond nem lehet, ha van se tudod kiszűrni. Esztétikailag azért nem árt, ha rendben van...
Optikai kábelnél az aranyozás kb. olyan, mint halottnak a szenteltvíz. Ott nem elektromos az átvitel, hanem fény útján működik, az első erősítésre általában 2km környékén van szükség a leggyengébb kábeleknél is, szóval nem hiszem, hogy bármi gond lenne
-
O_L_I
őstag
válasz
Yamaha R1 #12129 üzenetére
Van jópár "gagyi integrált" alaplapi hangkártya ami tudja a DD Liveot van DTS connectet ami on the fly kódolja a DD vagy DTS hangsávot így optikán kersztül is megy az 5.1 bármilyen forrásból. Ellenben a tudomásom szerint Creative vagy a Xonar csak a csilliárdos kártyáiba teszi bele.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest