Aktív témák
-
szabinyo
csendes tag
válasz
#09634560 #28221 üzenetére
Szar-szar-szar.nem müxik.Vettem dugot.összekötöttem.de ha a tv-t átnyomom av1 re vagy másra akkor az adás nem jön be.csak antenna c" bemenetnél jön az adás.bármi másra átkapcsolom akkor nincs adás.van dvd ha arra nyomom,de adás nincs sehogyse csak antenna modba.nem lehet 1szerre antenna is meg av1 is.mit csináljak?közel vagyok az idegbajhoz....
-
-
Gabor970
addikt
válasz
#09634560 #28238 üzenetére
a polk? két nap alatt elkelt vakerán, 40e Ft áron.
Nem ott ütötték le, több helyen hirdettem, amit tudtára adtam a vakerás érdeklődőnek, ő meg vette a lapot. Helybe jöttek érte, pontosabban ki kellett vinnem egy kanizsai benzinkútra. Érdekes volt, átadtam a dobozt, szinte csak kidugták a pénzt az ablakon, és elrobogtak vele. Szerencsére a pénz sem fénymásolt volt
-
-
JEEMBO
aktív tag
válasz
#09634560 #28211 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam, csak olcsóbban:
http://www.argep.hu/trend/51DE/5-1-dekoder.html
vagy esetleg:
http://elektronika.vatera.hu/hazimozi_rendszer/egyeb_kiegeszitok/minton_5_1_dekoder_1447507447.html
Csak nincs róluk túl sok infóm, hogy valóban tudják-e, amit kell.... -
-
-
python1
veterán
-
python1
veterán
válasz
#09634560 #28135 üzenetére
Nem nagyon értem ezt a 3D-s dolgot.
Töltöttem le 3D-ben filmeket, pc-ről HDMI 1.3-as kábellel küldtem a plazmának otthon és simán át ment a kép,természetesen nem tudtam megnézni,hogy mennyire jön ki a 3D-így mert szemcsit nem vettem még hozzá,de ha hazamegyek veszek szemcsit aztán kipróbálom. -
jericho69
tag
válasz
#09634560 #28135 üzenetére
Értem. Még annyi kérdésem lenne, hogy a házimozi erősítőt és lejátszót ilyen esetben hogy lenne érdemes összekötni? A lejátszón akkor már csak analóg kimenetek maradnak. Azt hallottam, hogy analógon nem lehet HD hang anyagot átvinni. Ez igaz? Vagy hogyan kellene összekötnöm az erősítőm, TV-m és lejátszóm, hogy a legjobb eredményt kapjam?
-
8nemesis8
veterán
-
-
BBéci
legenda
-
KisApám
addikt
válasz
#09634560 #27706 üzenetére
"1 csatornát hajtnak meg és az összes többit földelik. Ennek a csatornának adják meg a teljesítményét. Értelme: erre lehet a hangfal kiválasztását alapozni, mivel ez a max. előforduló teljesítmény, amit egy hangfalra leadhat. Ez igen ritkán, de előfordulhat, pl. csak párbeszéd a centeren, vagy jobbról jövő kocsi fékje. Mindez teljes hangerőn."
Erre tippeltem én is, pillanatnyi, nem hosszú ideíg tartó max. teljesítményleadás pl.
Ha jól értelmeztem. -
SirRUMCAJSZ
csendes tag
válasz
#09634560 #27687 üzenetére
Akkor tévedésben éltem...
Azt hittem, hogy az olcsóbbak közt sok a digit erősítő, ezért sem értettem, hogy miért jobb az, ha az analóg hangot viszem át. Mert ugye ha digit erősítőről lenne szó, akkor 1 D/A-A/D-t megspóroltunk volna, ami azért mindig infó veszteséggel jár... Pöppet megvilágosodtam, köszi.
-
cekkk
veterán
válasz
#09634560 #27528 üzenetére
Nem volt még a kezeim közt ilyen erősítő, meg még annyira nem is merültem el a témában így őszintén fogalmam nem volt a működéséről.
Köszi nektek.python1
Laptopom van, és folyamatosan húrcolászom és a lakásban is több helyen használom, és van amikor zenét hallgatok , és az közben netezek, akkor nem akarok még egy kábelt ami kilógjon. Persze ha asztali gépem lenne fix helyen, akkor jó ötlet lenne.
Brandys
130ért van a hardver aprón 2309es denon, vagy avx avforumon 2310 igaz az 150 ezer szerintem mind a kettőből lehet kicsit alkudni, jobban járnál velük, mint egy 1911 vagy 608as onkyoval.
Bár Zsoltit sem értem aki árulja a 2310es Denon igén szerintem már ez a 3 erősítő nála, és annyira nem jön be neki a hangjuk. De hogy miért nem a Jamo 606os hangfalait cseréli le inkábbMert már amennyit bukott ezek az erősítőkön és eladná a Jamot sokkal jobb hangfalakt vehetne belőle
De mind a két eladót ismerem és megbízhatóak. -
Vidala
senior tag
válasz
#09634560 #27370 üzenetére
Én egy picit azért máshogy gondolkozom, és ezért nem is vagyok ennyire "régen jobb volt" párti. Ennél azért jóval árnyaltabb a kép.
Szerintem az egész alapja valahol ott van, hogy a minőségnek mindig is megkérték az árát. Régebben egy TV még sokkal inkább volt "presztízs termék", mint ma. Ma már azt könnyebb összeszámolni, hogy kinek nincs. Ez a HM erősítőkre még inkább igaz szvsz.
Azt kell figyelembe venni a mai cuccoknál, hogy bizony jóval több minden van bennük, mint néhány évvel ezelőtt - köszönhetően a technológia fejlődésének - ugyanakkor mininum nem drágábbak, és a belépő kategória is ismerti már az összes aktuális szabványt, kodeket stb. Ugyanannyiért ez inkább a többi alakatrész kárára építhető be, tehát aki ugyanazt a minőséget szeretné, az bizony feljebb kell keresgéljen a palettán.A másik, hogy én - részben a fentiekből kiindulva, illetve az eddigi tapasztalataim alapján - már nem szívesen vennék semmiből alap/belépő kategóriát. Az valahol fapados lesz, nem tartós stb. Olcsóbb alkatrészekből nem lehet csodát művelni.
Amit ma jónak és olcsónak ítélünk a régi cuccok közül, azok a maguk idejében bizony nem a belépő kategóriát képviselték jellemzően. Az a szerencsés része (a vevőnek), hogy sokat veszítenek az értékükből és ezért valóban jó vételeket lehet csinálni. Én mondjuk nagyon megszerettem a HDMI-t, de az is igaz, hogy nélküle is lehet élni.
A harmadik része, ami megintcsak a belépő kategória negatívumai közé tartozik, hogy lehet benne HD dekóder, meg bemérőmikrofon, stb de felesleges, ha képtelen megfelelő hang (és kép) minőség előállítására. Valóban: egy régebbi jó hangú lánc nem emlegethető egy napon egy mai belépő szettel, hiába van utóbbi mindenféle matricával ellátva.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #27370 üzenetére
volt 15éves samunk, 5 éves thomsonunk döglött.mind sorkimenőben halt meg,és utána hiába cseréltük, nem lett olyan,mint gyárilag.tehát szememben végkimerültek.
ellenben fater 20éves videotonja mai napig működne,ha még használná.
és mi napi átlag 20percet néztük,ő meg átalussza az éjszakát előtte -
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #27368 üzenetére
nem túloztok kicsit a dalikkal kapcsolatban?
tudom,h kisebbségben vok,de nekem nem tetszenek ANNYIRA,mint amennyire odáig vagytok értük.lehet azokat a helyeket jellemzi, ahol eddig hallottam,de nekem mozis a hangjuk.óriási kedvem lenne egy profin összeállitott láncban meghallgatni egy jól bejáratott, elhelyezett ikont, olyan zenéken, amikre való.hátha
-
KisApám
addikt
válasz
#09634560 #27189 üzenetére
SAJNOS ERRŐL régen lemaradtam:
ARCAM AVR-280 145 000-ért!!!Ehhez képest amit itt láttam 180 00 ft ugyan az, 2011-ben (és nem 2009-ben, mint az előző linken volt)...
-
tyler69
csendes tag
válasz
#09634560 #27047 üzenetére
A POLK szett meg a Pioneer AX5Ai még csak kijön 700-ból, de a Dali szett NAD-al millió fölött van.
Szívesen megvenném a Pioneert, de nem tudom, hogy 100e többért nem kapnák-e jobbat. Ami már tudja a Dolby TrueHD-t. Bár nem tudom, hogy mennyire használnám ki ezeket a technikákat, vagy egyáltalán észrevenni-e különbségeket. Abban se vagyok biztos, hogy egy Polk - Pioneerel páros, az Onkyo - Kef szemben megér többszázezer forintot.
Amúgy Polk eddig nagyon szimpatikus. Ha tudom, valahol meghallgatom. -
-
jcvd
tag
válasz
#09634560 #26968 üzenetére
Mindenképp 30-35 ezer körüli árkategóriában akarok maradni. Formátumtámogatása kitűnő legyen, játszon le DVD-t, Bluray-t, avi-t, mkv-t, mov-ot is maradéktalanul, vigyen mindent. Hallottam én is az LG BD550-ről, de feljebb olvastam, hogy baja van az mkv-vel, így ez kiesett. :S
A 3D egyelőre nem fontos, csak hogy mindent vigyen, és szép képet/hangot továbbítson!
Mi jöhet így szóba?
-
DVlad
őstag
válasz
#09634560 #26949 üzenetére
Miféle beállításra gondolsz? És melyik készüléken?
Megkapja a jelet az erősítő, ezt ki is írja és hallani is, hogy sokkal szeparáltabb, precízebb, jobb a hang, mint dd-ban. Csak a mély lesz kevesebb sokkal.
Több bekötéssel, opto és koax is ez a helyzet, 3 különböző lejátszóval (2dvd, 1 bdp), mindkét erősítőnél. Tehát ez ilyen. Csak a miértre lennék kiváncsi és mivel több mágus is megfordul itt, gondoltam valaki kiokít egyből ezügyben és rávágja, hogy...
(Remélem egyedi jelenség.)
-
laci503
tag
válasz
#09634560 #26797 üzenetére
kösz ia segítséget
mivel te ismered az erősítőt még 1 kérdésem lenne feléd és aztán nem írok többet mert tudom itt házimozis dolgok vannak.
Van vaterán ennek nagyobbik tesója is ami Technics SU-V670 PXS és 50k ba kerűl.
Megérné azt meg venni? ha jól olvastam 150w x 4 tud leadni 8 Ohmon és 4en meg 200at.
PA hangfalhoz biztos jobban elég lenne ez az erősítő. Szóval megéri meg venni? -
Pgabor79
aktív tag
válasz
#09634560 #26770 üzenetére
Igen. A próba lenne a legcélszerűbb, de 400km-t nem szívesen autózom egy kis hallgatózásért, ezért kérdezném azoktól akik esetleg tudnak objektív véleményt alkotni. És ha mégis HK, akkor 255 vagy 260? Ahogy néztem a HK weboldalán, 260-as 7x40W 255-ös 7x50W. A 260-as-on van USB (fw update). A 40W is elég lehet az ES80-hoz
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
#09634560 #26762 üzenetére
Csak azért kérdeztem mert hallottam én is a JBL-HK szerelméről, de valahogy a Denon 1911szimpatikusabb erősítő. Sajnos meghallgatni nem tudom a rendszert a 1911-el, hogy össze tudnám hasonlítani. Ha hangzásban hozná a HK szintjét akkor nem gondolkodnék. Ellenkező esetben félretenném a szimpátiát.
-
Romyka
csendes tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #26486 üzenetére
nekem még egy marantz is beleférne 30körül.
BBéci:jó,akkor nem az kerül bele.de ne kapjál be.ránézésre papiron levő adatokból ezt lehetett levonni. de az is furi lenne,hogy van 12szériányi végfokjuk, adná a helyzet,h egyre olcsóbban adják, és ők inkább évente kifejlesztenek ujabb 12 szériát.
-
8nemesis8
veterán
válasz
#09634560 #26480 üzenetére
Igen értem. Köszi. Egyébként ez alapján adják meg a teljesítményét W-ban a hangfalnak nem?
Tehát én ugye látom, hogy ez 10-150W. De ahogyan bemutatóteremben kipróbáltuk. Feles hangerőn, már úgy elég kemény volt. 25-27négyzetméteren. Nekem meg kisebb szobába kell 22re kb. Filmeknél szeretem a hangerőt, zenét hallgatni halkabban szoktam, amolyan háttérbe megy.Ez nekem is rémlett, hogy 6 dB-enként exponenciálisan nő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #26475 üzenetére
netről leszedett HD sorozatfelvételekben is amikor figyeltem, 5.1 hang van. erősitő dolby digitalt ir ki,tehát ac3.
denonnál nagy ugrás volt anno a 2105 és a 2106között hangban.meg szerintem,de ez csak tipp, mindig egyel nagyobb széria belét kapják meg az egyre kisebbek.szóval nem lehet, hogy ma pl a 2106os hangját tudja egy 1611?
igen,az ethosnál jobb hangja volt annak a phonarnak,amit 5-6 éve hallgattam.mondjuk úgy,nem ismertem rá a márkára,sem a vifa hangjára
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Futás, futópályák
- Formula-1
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest