- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
cinemazealot #49319 üzenetére
Értem, de mint írtam nem akarok hangfalakat kiépíteni körbe és vezetékelni. Legyen szolíd és kompakt.
Viszont azért szóljon is jól. Gondolom 510 watt 20m2-en tud valamit. Már nem a hangerőre gondolok hanem a telt hangzásra. -
tipcsi72
csendes tag
válasz
Celtis #49317 üzenetére
Bocs lehet félreérthetően fogalmaztam. A tv hangszóróján nem lehetett hallani az 5.1-es filmek szövegét.
Akkor egy 2 hangszórós soundbar mennyivel tudná jobban kiadni a szöveget?
Egyébként meg ha nem veszem le a két hangszórót akkor meg virtuális 5.1-et ad, nem?
Gondolom jobbat mint egy akár 3.1-es soudbar.
Tehát nem a szöveg hallhatósága miatt venném meg. -
tipcsi72
csendes tag
válasz
cinemazealot #49313 üzenetére
Mint már írtam nem szeretnék kiépíteni egy ilyen kis nappaliban komoly rendszert.
Nekem nincs szükségem raklapnyi be/ki menetre, csak egyből szóljon.
Már vagy két éve gondolkodtam házimozin, csak általában az volt a baj, hogy mindig ajánlottak jobbat, drágábbat. Nomeg, hogy vegyél használtan és építs ki egy baszott nagy rendszert és a végén már minimum félmilliónál jártam, de akkor is mondták, hogy hamá akkor még egy kicsivel több és akkor mégjobb.
Basszus bele lehet szaladni milliókba is, de én erre nem szánok milliókat.
Mint már írtam csak néha filmezésre és általában TV nézésre használnánk. Ha majd pár év múlva megunom akkor odaadom a lányomnak. -
tipcsi72
csendes tag
válasz
Celtis #49304 üzenetére
Értem.
Szerinted nekem ehhez a plazmához és egy 20 m2-es nappaliban túlzó egy ilyen JBL soundbar?https://www.extremeaudio.hu/jbl-bar-51-soundbar?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
Ugyanis nem igazán szeretnék erősítő és hangfalszettet kiépíteni, mert egyelőre lemondtam róla ugyanis én sem vagyok vájtfülű
és csak filmnézésre használnám meg legtöbbet tévézésre. De úgylátom ez a szett tud (majdnem) valós 5.1 hangzást. Ja és nem tudom nagy baj-e, hogy csak analóg audió és HDMI csatlakózók vannak rajta és nincs hálózati semmi, csak a bluetooth.
-
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
Celtis #49293 üzenetére
Ez most akkor, hogy is nézne ki tulképp? Ha megtennéd leírnád konkrétabban?
Ugyanis ncore-ról és bithorlóról szoktam legtöbb esetben letölteni. Ezért gondoltam, hogy volna egy komolyabb htpc amit külön minitorról használnék a htpc-vel összekötve letöltésre, azaz amit eddig az asztali gépre töltöttem le és úgy átküldtem a dune-re azt most egyből a htpc-re vagy annak egy külső tárhelyére tölteném, de a plazmán meg csak a filmlejátszó szoftvert irányítanám. Tulképp az a lényeg, hogy a htpc-re lenne kötve egy monitor meg a plazma és egy vezetéknélküli billentyűzet meg egér ami a kis monitor előtt lenne és kezelném a letöltéseket, filmnézéskor meg egy air mouse-zal kezelném a rendszert. Vagy ez nem kivitelezhető? Nem vagyok ebben járatos.
Külön netezésre van egy laptop, az elég. -
tipcsi72
csendes tag
válasz
Celtis #49290 üzenetére
Nemtudom. Ugyanis azt szeretném ha a filmletöltések egyből a htpc-re kerülnének, vagyis egy külső adattárolójába, a letöltendő filmeket meg mellette egy asztalon elhelyezett monitoron kezelve válogatnám ki.
Most az asztali gépre töltöm és hálózaton küldöm át a dune hd max-omra ami elég lassú, és nemmellesleg most kötöttek be 1000 mbps/s-os optikai netet. -
tipcsi72
csendes tag
válasz
SunMount3r #49288 üzenetére
Erősítőt és hangfalszettet nem szeretnék. Sokat gondolkodtam rajta, de ez nekem praktikusabb és elég egy 20 m2-es nappaliba tv-zni meg filmezni és az 5.1 is elég.
Amúgy mindkét készülék HDMI ARC-t tud, úgyhogy megoldható HDMI kábelekkel minden jelátvitel. -
tipcsi72
csendes tag
válasz
SunMount3r #49285 üzenetére
Ilyen lesz a soundbar.
https://www.extremeaudio.hu/jbl-bar-51-soundbar?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
A tv meg egy pana g20 fullhd 50"
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
SunMount3r #49283 üzenetére
Köszi.
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
GZoli7 #49280 üzenetére
Köszi. Majd rákérdezek egy-kettőtől.
A NAS és a mini pc ugye hálózaton megy, viszont olyan soundbar-om van amin nincs hálózati bemenet csak hdmi. Gondolom a mini pcn van hdmi kimenet, nomeg külön a hangnak is?
A távirányítását vezetéknélküli egérrel és billentyűzettel lehet csak megoldani? Ugyanis most van jelenleg egy dune hd max-om, de az asztali gépet és ezt a dune-t szeretném kiváltani és betenni a tv alá. -
tipcsi72
csendes tag
Üdv.
Lehet kapni készen épített gyári htpc-t?
Vagy építtetni?
A lényeg, hogy régi asztali gépem cserélném le és a tv alá szeretném berakni a tv- szekrénybe, olyat ami nem hangos és egy külön egérrel meg monitorral a levelezéseimet tudnám még rajta kezelni, azaz net legyen rajta és egy levelező program, nomeg erre mennének a film és zene letöltések egyből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest