- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gilfoyle
őstag
HDMI jel átvitelére van bármilyen megbízható vezeték nélküli megoldás?
-
gilfoyle
őstag
Megoldódott a problémám... HDMI kábelt cseréltem és megy minden. Mondjuk nem bíztam benne, h ettől jó lesz és mégis...
-
gilfoyle
őstag
Nem tudom mennyire HTPC/kábel és mennyire linux probléma...
Van egy HTPC (ubuntu 16.04, Kodi 17), ami HDMI kábelen egy 1366*766-os tv-re kötve szépen ment. TV csere után simán átdugva volt is kép.
Kodiban átállítottam a felbontást FullHD-ra, közben a linuxban csináltam egy frissítést (sima apt update, apt upgrade - mint eddig bármikor).
Közben látom a kodin, hogy kinagyította a képet, tehát megjelenítette az 1366-os méretű részt a fullhd-ból.Mivel kernelfrissítés is volt, PC restart. Innentől nincs kép a HDMI-re kötött tv-n, sőt átdugtam, a monitoromon sincs kép. SSH-n simán be tudok lépni a gépre, az megy, a torrent megy, a "top" szerint a kodi fut, minden szépen fut, de kép az nincs.
A furcsa, hogy még a bios boot képernyő sem látszódik, pedig ott kéne legalább a logónak és pár infónak feljönni mielőtt a linux átveszi a hatalmat.
Ebből gondolom, hogy ez nem kábelgond, h az nem viszi át a fullhd-t (bár még nem próbáltam másik kábellel, majdnem éjfélkor jött ez a hiba). Sőt még csak nem is linux (bár hozzáteszem, az xrandr nem talál megjelenítőt, az lspci látja a VGA-t).
Van valami tippetek, vagy cuccoljak inkább át ezzel a linux topicba? -
gilfoyle
őstag
Jelenleg egy N3150 integrált lapom van, DC tápos. Az SD videókat simán viszi, talán a HD-t is néztem már fele...
Most újítottam egy UHD tv-t a másik helyett (öreg haldokó HD Ready cucc). Van olyan integrált DC tápos lap, ami elbánik ilyen felbontással filmnézés közben? -
gilfoyle
őstag
válasz
cinemazealot #46295 üzenetére
...és (#46294) Patice Köszi mindkettőtöknek.
Megnézem a beállításokat, de újrarakás lesz ebből, ha már megtette azt a szívességet, h betegeskedik. Csak az idő ugye...Legkésőbb akkor kiderül, h van-e bármi hw hiba a dologban, vagy csak beállítás volt.
-
gilfoyle
őstag
Még 2015 decemberében raktam össze egy htpc-t n3150 DC lap, ubuntu 15.10 szerver + fritsch 4.4 kernel és kodi 17 beta - akkor ezek voltak elérhetőek. A tv-vel HDMI-n van összekötve.
Azóta csak az ubuntu security frissítéseket kapott, mást nem. Szépen ment is mostanáig a rendszer, kb. 2-3 hónapja vettem észre először, hogy néha nincs kép, ezt egy újraindítás megoldotta. Érdekes, hogy csak akkor tud képet kiadni a tv-re már az összerakás óta, ha induláskor a tv-n a htpc képe van, más esetben "Nincs jel" üzenet van a tv-n... Ezt betudtam annak, hogy a tv sem mai gyerek, egy 8 és fél éves LG lapostv, a HDMI is 1.2 talán...
De kb. 3-4 napja olyan jelenség van, hogy 10-15 perc után elmegy a htpc képe. A gép maga fut rendesen, hálózatról elérhető, ssh-val be tudok rá lépni, minden folyamat megy (torrent, stb).
Mi lehet ez, láttatok már ilyent?Most hogy írom az jutott eszembe, hogy lehet sikerült rá fölvarázsolnom más frissítést is securityn kívül? Valami energia takarékos mód kapcsol be, ami lekapcsolja interakció hiányában kijelzőt?
(Mondjuk úgyis tervezem újrarakni a 16.04-es ubuntuval (LTS és nem kell béta kernel), új kodival, mert a jelenleg benne lévő 3,5-ös 2TB WD RED-et lecserélem SSD és 2,5-ös vinyó kombinációra. Így kb 2 cm-rel vékonyabb is lesz a ház
)
-
gilfoyle
őstag
válasz
Prosectura2 #43108 üzenetére
Ez alapján csináld. Nekem is ilyen lapom van, ez alapján csináltam (még a 15.10-es szerverrel...). Megy gond nélkül.
-
gilfoyle
őstag
Sikeresen összeáll nekem is a rendszer.
Ubuntu server 15.10, kodival. A kernelt lecseréltem a fritsch-félére, valamint a kodi install is az Ő leírása alapján ment. Először nem volt hang, aztán a pulseaudio-t purgáltam, így már minden OK.
A távirányítás is pipa: Yatzee...A konfig:
ASROCK N3150DC-ITX
CHIEFTEC IX-03B + MK-35DV kiegészítő a 3,5-ös vinyóhoz.
2x4GB RAM, 2TB WD RED - ezek itthon voltak.NAS-ként is használom, az már megy, még a torrentet nem tettem fel, de hamarosan és akkor lesz igazán fullos... Nem is értem, h eddig mit szarakodtam más cuccokkal, ez mindent visz
-
gilfoyle
őstag
Hétfőn megjön az alaplap is végre, a ház és a bővítője már megvan.
Milyen OS legyen rajta?
Nekem a kodibuntu szimpatikus, de valami olyasmit olvastam, h a Braswellel nem teljesen kompatibilis új kernel kell rá.
Az openelec is jó lehet, de az ubuntu tudásban jobb, több mindenre használható.
Szerintetek? -
gilfoyle
őstag
válasz
gurabli #39668 üzenetére
Pont a DC-s lap lett. Lemondtam a simat. Talan a hazon belul eggyel kevesebb hotermelo lesz igy...
Az MK-35DV bovitot az interstore.hu-rol rendeltem, szlovakiai ceg, a heten hozzak is. Idehaza nem is talaltam sehol.3,5-os vinyom van, 2×8GB ddr3l notiramom es ssd-m szinten van. Igy csak haz es alaplap kellett.
-
gilfoyle
őstag
Köszönöm mindenkinek (canniball, róland, gurabli, _Smooth) a tanácsokat!
Megrendeltem a cuccokat, elvileg a jövő héten minden megjön, aztán majdmeglássukASROCK N3150-ITX
CHIEFTEC IX-03B
CHIEFTEC MK-35DV kiegészítő a 3,5-ös vinyóhoz
PicoPSU-80 12V DC-DC ATX táp + adapterA DC-s lap jobb lett volna, de csak jövőre érne ide nagy valószínűséggel, nekem meg "most" kell
-
gilfoyle
őstag
Jelenthet-e bármilyen teljesítmény- és lejátszásbeli hátrányt mondjuk a következő egy évben, ha a kifutó Q1900DC alaplapot veszem meg?
Megoldódna a tápgondom -
gilfoyle
őstag
válasz
_Smooth #39615 üzenetére
Milyen házat javasolsz? Sztem ez nem olyan nagy. Nálam pont elfér.
A csöndesség az valóban jó lenne, de azért legyen hűtés is. A házventit biztosan le kell majd cserélnem.
A héten szeretném még megrendelni...Milyen DC-s lapod van? Nálam még nincs kőbe vésve semmi sem...
-
gilfoyle
őstag
válasz
canniball #39612 üzenetére
Akkor a lapot javítottam, köszi! (megy fel a gép ára rendesen
)
Akkor a konfig mégegyszer:
Asrock N3150-ITX alaplap
Cooler Master Elite 110 Advanced Black számítógép ház
FSP 400W HEXA+ tápegység
128GB SSD, WD RED 2TB HDD és 2x4GB RAM van.De gondolom nem folyamatosan 400W-ot vesz fel, hanem terhelésfüggő a történet...
Mennyi lehet a rendszer teljesítménye idlében? 10-20W?És terhelve? 40-50W?
Még ha a tápnak sokkal rosszabb is a hatásfoka ezen a 10% körüli teljesítményen, nem fogyaszt veszélyesen többet és főleg nem melegszik. Szóljatok, ha hülyeségeket beszélek.Nem találkoztam még a Pico PSU-val, ezért kicsit bizonytalan vagyok. Használjátok itt többen is?
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, a Mindenes HTPC, ahogyan én látom cikk alapján raknék össze egy HTPC-t:
Asrock N3150M alaplap (ezt már néhány hozzászólással előbb írtátok a Q1900 széria helyett)
Cooler Master Elite 110 Advanced Black számítógép ház
FSP 400W HEXA+ tápegység
SSD, HDD és RAM van.Torrent, film, zene, képnézegetés, Youtube és NAS amire kellene.
Egy mezei LG (csak HD Ready) lapostévére lenne kötve. Később persze Full HD tv-n is jó lenne ha simán vinné a filmeket. 4K még nem játszik. Ne fogyasszon túl sokat és legyen csendes.
Mennyire lőttem mellé a konfiggal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Asztalos klub
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest