Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
hislah
üzenetére
"Összefoglaló?"
Azzal felesleges példálóznod, mivel én szedtem össze amit ott olvasol. Hogy nem írtam bele az idézett rész minden egyes pontjába, hogy HTPC-ről van szó az csak azért van, mert a címben és az összefoglaló elején is szerepel, hogy ez a topik témája. Ezt eddig azt hiszem mindenki értette..."...ezért tettem fel a helyes topicba a kérdést."
Van egy géped ami nem HTPC és egy problémád, aminek semmi köze a HTPC-témakörhöz. Hogy ezek után miért gondolod úgy, hogy a megfelelő helyen tetted fel a kérdést az számomra továbbra is rejtély..."Kicsit olyan érzésem van, mintha egy portás öregemberrel vitatkoznék, aki "hatalmat" kapott a kezébe és visszaél vele."
Kikérem magamnak! Én a Tg jogkörre mindig is úgy tekintettem, hogy lehetőségem van másoknak segíteni és nem úgy, hogy másokat szívathatok vele. Mint látható (mint kb. mindig) most sem a törlés gombot használtam csupán OFF-ba tettem és (szerintem) teljesen kulturáltan jeleztem, hogy rossz helyen jársz.Részemről itt lezártnak tekintem a témát, további jó fórumozást!
-
canniball
nagyúr
válasz
hislah
üzenetére
"Tessék mégegyszer elolvasni és értelmezni a kérdésem."
Elolvastam és értelmeztem, hogy "pötyögős netezés"-re használsz egy gépet (és egy komolyabb média lejátszót használsz filmezésre).
Ha mégsem érted mi a gond, akkor úgy tűnik az alapokkal lesz a probléma, kezdjük ott. A HTPC nem más, mint egy elsősorban házimozizásra összerakott PC, melyen egy házimozizásra megírt szoftver (pl. Kodi, Mediaportal stb.) fut és amellyel alapvetően filmet nézünk, zenét hallgatunk stb. Bár manapság sokan használják egyéb célokra is, de az alapvető feladat az amit az előző mondatban vázoltam: a házimozi felhasználás.
Remélem sikerült tiszta vizet önteni a pohárba és így már érted miért nem ide tartozik a "van egy PC-m ami lassú "pötyögős netezéshez", van-e értelme váltani?" kérdés (még akkor sem, ha azon a gépen néha elindítasz egy-egy filmet)!"Meg sok szürkézést tőled."
A "szürkézést" valóban tőlem "kaptad"...de cinemazealot kolléga sem véletlenül tette (saját maga!) OFF-ba kb. az egész válaszát..."Mellette a gépen ugyan úgy nap mint nap több video kerül lejátszásra, de bocsánat, hogy nem említettem..."
Egyrészt attól, hogy videókat is lejátszol vele még nem lesz HTPC; de ha ezt említetted volna még akkor is csak hellyel-közzel férne el az eredeti kérdésed itt (viszont lehet nem szóltam volna). De nem is említetted, anélkül pedig ugye honnan tudnánk...? -
canniball
nagyúr
válasz
hislah
üzenetére
Mégis mit jelent az, hogy "fizikailag HTPC"?
Vagy HTPC-ként (gyk. házimozi PC-ként, ahogy a topik címe is mutatja) használod és akkor ide tartozik a kérdés, vagy "netezős-szövegszerkesztős-stb." gépként funkcionál és akkor nem ebben a topikban kell kitárgyalni a problémát. -
cinemazealot
addikt
válasz
hislah
üzenetére
Ha pusztán a számok szerinti összehasonlítást tekintjük, akkor a két proci között a teljesítményfelvétel és a max. memória sávszélesség a fő eltérés. Míg az Athlon csak single, addig az Intel dual-channel RAM-okat is kezel, ráadásul magasabb órajelen (bár ez a Te esetedben nem játszik, mert maradnál 1600 MHz-en). Szóval igen, némi nemű gyorsulásra talán számíthatsz, de a hajad azért nem fogod eldobni.

Az SSD (ha a jelenlegi konfigban még nincs) a programok betöltésén fog gyorsítani, a betöltődés után már nem. De hogy őszinte legyek, az új konfigurációt nem nagyon tartanám jelentősebb feljebb lépésnek az régihez képest. Szerintem gyűjts még egy kicsit és a DDR4 RAM legyen inkább 2400 MHz-es, a Celeron pedig valamilyen cserélhető (nem forrasztott) Pentium vagy Core proci.
Bár ugye az is nagy kérdés, hogy akkor most pötyögni/netezni szeretnél rajta, vagy filmet nézni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Warhammer 40.000
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Nintendo Switch 2
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Vention Wireless HDMI Transmitter and Receiver Black - Új - Bontatlan
- Eladó MEE audio T1 CMA Bluetooth fejhallgató rendszer, gyakorlatilag új!
- Karácsonyi Akció ! LG 65NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- 27% LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- ACEZONE A-SPIRE Wireless (Használt)
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Steelseries Arctis Nova pro vezeték nélküli gamer fejhallgató
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vagy HTPC-ként (gyk. házimozi PC-ként, ahogy a topik címe is mutatja) használod és akkor ide tartozik a kérdés, vagy "netezős-szövegszerkesztős-stb." gépként funkcionál és akkor nem ebben a topikban kell kitárgyalni a problémát.