- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46684 üzenetére
Csinos kuckó!
Az a 40~46° talán nem a legideálisabb egy vinyónak, de ahogy elnézem, ez a pici ház nem is nagyon bővelkedik szellőző nyílásokban. Az a két kicsi ventilátor kifelé fúj vagy befelé?
A Linux miatt ne csüggedj, az egy jó dolog. Ha sikerül beállítanod, imádni fogod.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46631 üzenetére
Nem releváns válasz következik: Ubuntu 14.04 LTS-sel használok ilyet (hű, de megdrágult ez is
) egy alkalmanként (főként archiválásra) használt HP Proliant N36L Microserver belső 2.0-ás USB-jéről, ezáltal nincs kihajtva, és kb. 1 perc, mire bekapcsolás után be tudok SSH-zni rá. Hogy meddig fogja bírni, nem tudom, de nem is scratch-elek vele túl sűrűn.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46567 üzenetére
Alapvetően nincs, de pl. Ubuntun a fájlkezelőben jobb-klikk egy mappán, majd a Tulajdonságok panel valamelyik utolsó fülén van lehetőséged a mappa tartalmát megosztani a hálózaton. Ekkor a rendszer kérni fog, hogy telepítsd a "Windows hálózatmegosztási szolgáltatást", ami igazából a "Szolgáltatás telepítése" gombra kattintva pár másodpercen belül meg is történik. Én ezt a módszert ugyan nagyon régen nem használtam, de gondolom, hasonló lesz az eredmény ahhoz, mint ha parancssorban konfigurálnál.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Victoryus #46538 üzenetére
Némi felelősséget érzek a korábbi ajánlásom miatt, bíztam benne, hogy menni fog az EGL-es Kodi telepítése, de úgy látszik tényleg kell csinálnom már egy magyarított leírást.
Ha ennyire nehezen mennek ezek a dolgok, akkor lehet neked jobb lenne egy Kodibuntu, ami tulajdonképpen (ha jól emlékszem) egy Lubuntu, csak automatikusan a Kodi felületével indít.
Indulás után ki lehet lépni a Kodi-ból és akkor át lehet jelentkezni a desktop felületre, ahol kapásból van böngésző és a grafikus felületen szerintem egyszerűbb dolgod lenne a kívánt programok feltelepítésénél. Amit kell belőnéd, hogy automatikusan menjen a háttérben és utána csak egy restart és Kodi felületen vagy a többi meg megy a háttérben.A linkelt kodi oldalon egy elég régi release van fent, de a Wikijén fent van minden utasítás, hogy hogy kell frissíteni, akár az alatta lévő Ubuntut is.
(#46558) funkmester:
A CAD script egy általános "takarítást" csinál Win8.1-en, itt a fórumon hívjuk még ezt csontozásnak, belezésnek is, szofisztikáltabban optimalizálásnak.
Film- és zenelejátszáshoz szükségtelen folyamatokat lehet vele letiltani, permanensen leállítani, hogy minél több proci időhöz jusson a lejátszó szoftver, ami a jobb hangot eredményezi. Kép esetén nem tudom, nem tapasztaltam, hogy milyen hatása van, mert anno csak zenéléshez próbáltam ki.
Win10 már más tészta, CAD script ehhez már nincs. Ami jó hozzá: Fidelizer (ingyenes, vagy fizetős), Audiophile Optimizer (csak fizetős), Process Lasso (ingyenes, vagy fizetős 'Audiophile Edisön').
Vagy ha bátor és kísérletező kedvű vagy nagyon sok idővel, akkor ajánlom figyelmedbe EZT a Computer Audiophile fórumot.
(#46559) PuMbA:
De. Fontos Win10-nél is az optimalizálás, meg már Win Server 2016-ra is.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46547 üzenetére
Én gond nélkül használom pendrive-ról az Ubuntut (igaz, szerver célokra, de az asztali verziót telepítettem) és remekül elvan. Ha a pendrive-od USB3-as, még a sebességgel se nagyon lesz gondod. A 16 GB-ossal tennék egy próbát.
Normál asztali verzió, amire felhúzhatod a Kodit is, Chromiumot is, meg még a Delugét/Transmissiont is (én előbbit használom torrentezésre). Kodit több Ubuntura is feltelepítettem már (14.04, 16.04, video- és hangkártyával, meg ezeket nélkülöző gépen is) és mindegyik gond és akadás nélkül visz mindenféle filmet/zenét.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46544 üzenetére
Nem a Linux-szal lesz gondod, hanem azzal a ténnyel, hogy a LibreELEC egy olyan lekopasztott Linux disztribúció, ami semmi más alkalmazást nem futtat, csak a Kodit. Ha valamilyen egyéb szolgáltatást szeretnél telepíteni, az nem egy másik alkalmazás lesz (hiszen ez a disztró továbbra is kizárólag a Kodi futtatására alkalmas), hanem a Kodinak valamelyik kiegészítője. Ez a kiegészítő aztán lehet háttérfolyamat (szolgáltatás) is, mint amilyen pl. a transmission is, ami így a háttérben foglalkozik a torrentek letöltésével, és lehet valamilyen felületen is megjelenő funkció, mint pl. a YouTube videók megnézésére kihegyezett addon.
Tehát -- bár vannak böngészésre is alkalmas addon-ok Kodi alá (amik gyakorlatilag használhatatlanul fapadosak) -- teljes értékű böngésző alkalmazásod nem lesz LibreELEC-en soha.
A Linux-szal egyébként érdemes megbarátkozni, mert nagyon sok benne a potenciál. Talán nem olyan magától értetődő a működése, mint egy Windows (bár az asztali kiadások legalább olyan könnyen használhatóak irodai célokra), de pont ebben van az ereje, ami sok esetben nem is felületen keresendő, hanem a felület alatt, a parancssorban és a háttérszolgáltatásokban... ami pl. egy Windows esetében már nem feltétlenül nyújt olyan sok lehetőséget. Alma vs. körte, mindkettő gyümölcs, de az egyik így jó, a másik inkább úgy. De ez már OFF, és flame-elni sem szeretnék.
-
válasz
Victoryus #46543 üzenetére
Ja, hülyeséget írtam, ez a kodi amit én dícsérek. Szép, meg látja a hálózati meghajtót is, de zenelájátszánál 5mp-ként akadozik. Video is néha.
Letöltöttem amit linkeltél zipet, de hiába adom meg a pendrivot, semmit nem lát rajta a kodi beállítása, hiába tallózóm ki.
Tettem fel a beállításokból arch böngészőt, meg transmissiont. Előbbi sehol nem jelenik meg, utóbbi meg nem futtatható, csak a beállítást dobja fel mindig.. Linux... sose bírtam vele megbarátkozni, mindig van valami nyűgje, én meg nem értek hozzá. -
Celtis
veterán
válasz
Victoryus #46538 üzenetére
Libreelec a legegyszerűbb.
A transmissionhöz kelleni fog a thoradia repo telepítése -
cinemazealot
addikt
válasz
Victoryus #46357 üzenetére
Én Ubuntut (kb. egy éve 14.04 LTS-t) telepítettem pendrive-ra, arról megy a gép, a HDD-k meg ott sorakoznak mellette. Némelyek RAID-ben (amik fontosabb adatokat visznek), valamelyik magában (a kevésbé fontos adatokkal). Teljesen jól megy, igaz, én archiváló szervernek használom és csak akkor kapcsolom be, amikor a többi gépről másolom át rá a mentéseket.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Victoryus #46357 üzenetére
EGL-es Kodit pattintsd fel rá. Keress ráitt a fórumban, többször linkeltem. Abban van Intel driver. Ubuntu server alapú, telepítés közben lehet választani manuális partícionálást, amivel esélyes, hogy át tudod méretezni a hdd-n lévő partíciót, hogy csinálj helyet az OP rendszernek. Vagy előtte egy Gparted live rendszerrel ezt megcsinálod előre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest