-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
dhcodoki #58370 üzenetére
Ja persze, világos, láttam már ilyet.
Ezt nem így szokták megoldani, Kodi-ban simán szét lehet húzni a képet a jó arányra.
szerk.: Ja értem, hogy te a windows-t is így akarnád megjeleníteni, nem csak a filmet. AMD-nél amúgy ugyanúgy lehet egyedi felbontást beállítani, azon mi nem működött?
-
PuMbA
titán
válasz
dhcodoki #51185 üzenetére
"Továbbá kiszemeltem egy tápot: Crosair RMx series RM750x (750w), vagy nagyobb testvérét ami 850W-os. Azért ekkora, mert 30-40%-on nem indul be a ventilátor, s ha minden igaz felette is csendesen üzemel."
Felesleges lehet. 400W vagy 500W-os Be Quiet Straight Power 10, 200RPM-mel pörög, ami olyan halk, hogy fél méterről nem nem hallod. 500RPM-ig a 12centis venik hangtalanok 1m-re. Nekem 3db megy a gépben + a Be Quiet és semmit sem hallok este, csukott ablaknál, síri csöndben, nyugodt környéken.
-
djpundro
aktív tag
válasz
dhcodoki #46927 üzenetére
Köszi a valaszt es volna meg par kerdesem .
Mivel valahogy nem vagyok megelegedve az egyszerü s905 ös medialejatszoval (de többet is probaltam Zidoo s9x ,vten ) vettem most meg egy Samsung UBD-K8500/EN 4k uhd s lejatszot .
Mar ,azert nem vagyok megelegedve az egyszerü s905 ökkel , mivel ezek csak lejatszok es nem viszik 4K ba a You Tubet meg Stream Amazon Video Prime -t is 4K ba .
Na mostan medilejatszasban is jo a Samsung ,de nincsenek coverek es valami HTPC ben gondolkodtam ,de ott is sok a macera hogy valahogy többet kitudjak belöle kepminösegben hozni mind egy s905 böl .
Igaz nekem nem hdr es az UHD tevem (Philips 55Pus7600) de 4 K as megis.Na most evvel a külön bealitasokkal (Lanzcos 3) egy ASRock J3455-ITX al eltudnak erni egy jobb kepminöseget (amit szemmel is eszrelehet venni ),mind egy S905 lejatszonak vagy egy Samsung UBD-K8500 4K s lejatszonak van ?
Öszinten megmondvan a sokszor nekem nem biztos hogy az a szep ami masnak ,peldaul a Samsung lejatszonak van egy kepbealitasa ami Kino ,normal vagy elesebb kontrasztosabb ,hat nekem egy elesebb kontrasztosabb nagyon szep ,de peldaul egy S905 ös lejatszoknal egy ilyen elalitas csak roszabb kepet produkal.A samsungnal jol funktional ,baris az en szememnek .
-
cinemazealot
addikt
válasz
dhcodoki #46731 üzenetére
és (#46730) sugarforce
Szerintetek létezhet olyan, hogy egy gyártó egy korábban 6 SATA foglalattal ellátott lapot később kevesebb foglalattal ugyanolyan néven dobna piacra?
Az összehasonlító táblázatuk szerint egyik ASRock QC5000* lap sem rendelkezik 6 SATA foglalattal, legfeljebb 4-gyel. Vagy sugarforce-nak olyan 6 SATÁs lapja van, ami nincs ebben a felsorolásban.
-
cinemazealot
addikt
válasz
dhcodoki #46725 üzenetére
A nem integrált lapok nem játszanak? Mondjuk azok, procival, halk (néma) hűtővel nyilván drágábbak, de esetleg érdemes lehetne azok között is körülnézni, és bár nem sokat számít, de esetleg a RAM-ot is megtarthatod.
eBay-ről én ilyen cuccokat csak akkor rendelnék, ha tuti hosszabb távú garancia. Van olyan eBay-es eladó, aki ezt képes biztosítani?(#46727) dhcodoki
Never mind. -
cinemazealot
addikt
válasz
dhcodoki #46719 üzenetére
Milyen OS-t telepítenél rá? Mert ha nem túl sokat karmolósat, akkor egy USB3-as pendrive-ról is bootolhatna. Vagy marad az SSD az egyik SATÁn, a HDD-t meg ráteheted egy ilyen USB3-SATA átalakítós "házzal" (bugyival). Gyártói oldal
Még egy nullával több?
-
törölt tag
válasz
dhcodoki #46707 üzenetére
Nem hiszem hogy megjön bárhonnan. Ismerősöm beszélt nagykerekkel és nem lehet beszerezni. Csak a B verziót tudják.
Van valami értelmes alternatívája ennek a lapnak? AsRock J3455-ITX? Ha tudja ugynazt mint ez (4K) felőlem lehet már külön lap/chip is. Ha kijön 120 euróból.
-
scabi78
senior tag
válasz
dhcodoki #46665 üzenetére
Szia Doki
Már 5 éves a htpc-m, amit torrentezésre használok leginkább, csak fél éve lecseréltem a chieftec házamat az aktív táp miatt egy LCPOWER LC-1360II külső táposra, ami csak második bekapcsolásra indul el. Az utóbbi házat cserélném le az említett Luxa2 LM100-ra ha megbízható a tápja.(MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
-
dunkel
őstag
válasz
dhcodoki #46494 üzenetére
A mozi rendszerhez megvárom a HDMI képes HD hangot és 4K60hz-et tudó lapokat.
Úgy emlékszem te is madvr-ezel/akarsz. Mozigépbe csak AMD, egy combosabb dvga vagy reményeim szerint a fél év múlva megjelenő APU is már elég erős lesz fullHD (legalább) NGU mediumon. Akkor öröm lesz mert azt még elviszi a lineáris táp.
Intel és "komoly" mozigép az -
-
Patice
Topikgazda
válasz
dhcodoki #45558 üzenetére
J3160 "félig" megbírkózik a 4K/h.265-tel, de csak 8bitig. Full 4K támogatás a nemrég megjelent utód esetében van (Asrock J4205).
Win7 telepítéshez ezeknél az új lapoknál már trükközni kell, ha pl. USB-s egered, billentyüzeted van, mert drivert kell a telepìtőbe integrálni. Belefutottam ilyen szívásba...
Amúgy szerintem Win7 és 10 nem fog összeakadni egy hálózaton. -
Patice
Topikgazda
válasz
dhcodoki #45549 üzenetére
Egyszerű HTPC feladatra AMD-s vagy Inteles integrált lap is elég, AMD-ből Asrock QC5000ITX/Ph, Intelből Asrock J3160-ITX az ajánlatom, bár ezekre én már nem Win7-et tennék, hanem Win10-et.
Van valami oka a Win7-nek?
(#45550) z00li:
Én azt a gépet csak szervernek raknám be és amennyit a VGA-ra szánnál abból vegyél egy S905-ös médiaboxot.
(#45551) fausto:
1. Ha az eredeti lemezt betolod MakeMKV-val fájlba (és jól nevezed el), akkor szerintem igen. BD.iso-hoz, vagy BDMV mappához szerintem nem tud, de lehet tévedek.
2. Ha találsz olyan eszközt, amiben van olyan blu-ray olvasó, amivel mennek a gyári lemezek is, akkor igen. Egyébként nehéz megoldani és nem is működik stabilan.
-
canniball
nagyúr
-
cekkk
veterán
válasz
dhcodoki #23939 üzenetére
Jó kérdés, a menü-s BD lejátszás az licenc köteles, vagy is fizetni kellene érte, azt nem tudom, hogy a simán menü nélkül miért nem működik.
(#23940) McSzaby
Nem kell videó kártya, ha nem akarsz játszani.
Egy Amd A4 mindent elvisz kivéve a manga vagy mit. De egy A8 már azzal is megbirkózik. Ezekben van már videokártya is.
Intelnél nem tudom melyik ami már jó lehet, de ott is van ilyen proci+kártya egyben.Szóval kell egy alaplap, egy ilyen APU, memória, ha nem wint szeretnél akkor még egy pen amire megy a openelec, ha win akkor meg még egy vinyó is kell.
-
cekkk
veterán
válasz
dhcodoki #23937 üzenetére
Nincs támogatva, esetleg ez segít, vagy lehet vannak még megoldások a neten.
-
Inqontrol
csendes tag
válasz
dhcodoki #21676 üzenetére
Ez egy PH hozzászólásban volt: "Egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is" ha beírod keresőbe ezt "atx házba itx alaplap" a legelső találatban lesz benne.
Nem rossz az LC17 nézegettem én is, de venni akarok egy imon kijelzőt annak meg kell az 5,25.
-
Pista0001
addikt
-
cekkk
veterán
válasz
dhcodoki #21046 üzenetére
Nekem a 03mas végű van ebből ami alacsonyabb, mivel nagy házakat linkeltél így a nagyobbat mutatom neked. Ebbe nincs táp azt még venni kell hozzá.
A logitechhez nem jár vevő egység azt külön kell venni, két fajta lehetőség van, vagy az olcsóbb "kínait" veszed ami csak készenlétbe tudja rakni a gépet és onnan vissza éleszteni, de ha kikapcsolod vele akkor távval nem tudod bekapcsolni, vagy itt a aprón árul egy srác olyat amit usb-n keresztül be is és ki is kapcsolja a gépet.
Ha imon-s házat veszel akkor ott meg is van a vevő nem kell külön venned. -
ilyen_85
senior tag
válasz
dhcodoki #20937 üzenetére
nahát, pont ugyan ezt szerettem volna kérdezni én is.
Ha minden jól megy, én veszem meg rigo88 kolléga ASUS E45M1-I Delxue lapját, ehhez is valamilyen 80+os tápot javasoltok?
lesz benne egyelőre egy 250-es samsung hdd, és egy 1 terrás wd caviar green, későbbiekben, váltja a 250-est egy ssd, vagy a 250-est egy nagyobbra cserélem és úgy jön mellé egy ssd.
Elkezdtem olvasgatni itt a hozzászólásokat, egy kettő ember, nagyon
utáljaellenzi a brazost, ha nekem csak max bd50-es filmekre kell, (az erősítőm és a tv-m se támogatja a 3d-t /onkyo sr-608, pana g30/) akkor nekem jó lehet a brazos?Vagy nekem is várnom kéne még a vásárlással? Bevallom nem hiszem, hogy hamar ideérnek az új amd-k, s csak filmnézésre nem akarok többet kiadni mint a mostani 35 eFt(alaplap)+ram+táp ára.
-
törölt tag
válasz
dhcodoki #20910 üzenetére
Tegnap még úgy volt, hogy MSI FM2-A75IA-E53 lesz a cserelap, de az az Asrockkal szemben nem alulfeszelhető, ráadásul olvasgattam és sok jót nem írtak róla külföldi fórumokon. Ha viszont most beruháznék FM2A85X-ITX-be, abból már értelmetlen kiszállni Kabini-re. Elképesztő szegényes az ITX választék, de nálam ez az egy FIX.
(#20911) canniball
Igen, de itthon a cserével nagyjából egyforma összegbe lennék az A85-tel, akkor inkább legyen az. De a régi A10 menne az asztali gépembe, ezért most filózom, hogy mi legyen a HTPC-vel.
-
törölt tag
válasz
dhcodoki #20907 üzenetére
Pedig valami kéne me' itten vagyok mozi nélkül
Brazost eladtam, az ASRock FM2A75M-ITX pedig egy ipari hulladék, az már nem jöhet szóba még egyszer. Ha tudnék fix megjelenést asztali Kabini-ről, akkor egyértelmű, hogy azt választanám. Ellenben senki nem tud semmit, egy külföldi fórumom a mobil verzió júniusi startjáról vizionáltak.
-
törölt tag
válasz
dhcodoki #20904 üzenetére
Én is belekezdenék a HTPC n2 projektbe, de bizonytalan vagyok. ASRock FM2A85X-ITX + AMD A6-5400 mindenre elég, de sokkal jobb lenne megvárni az asztali Kabini-t. Elvileg hivatalosan váltja a Brazost, immár jóval nagyobb erővel, HD84xx IGP, 4 mag, alacsony fogyasztás. Olcsóbbnak és energiatakarékosabbnak vélem az ITX plusz APU helyett.
Gondoltam még ASRock FM2A85X-ITX + AMD A4-5300-on is, melyből utóbbi APU-t kicsi bukással el lehet adni, és egy asztali Richlandre cserélni mikor megjelenik, állítólag erre már nem kell sokat várni.
Hétvégén HD4000-es konfigot lestem, de nem győzött meg a 23,973Hz, egész biztosan nem lesz Intel HTPC-m.
Szóval kizárt dolog, mert nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- RAM topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asztalos klub
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL T40 EMC Szerver
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged