- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Yettel topik
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
vegyszer #55926 üzenetére
Nem hiszem....
Nálam jelenleg 2 kijelző van.....az RTX 2060-s VGA-n.
Mindkettő FHD.
DP-n egy monitor és
HDMI-vel 1 ( házimozi erősítő közbeiktatásával ) TV.BIOS csak a monitoron jelenik meg.
HA csak egy kijelző van a VGA-ra kötve , akkor értelem szerűen azon látható is a BIOS......akár monitor akár TV.
-
válasz
vegyszer #55906 üzenetére
AMD szerintem jelenleg jobb választás 4K/HDR-re, mint az Intel, és igen, ez egy jóval korszerűbb architektúra, jobb képességű IGP-vel.
A linkelt gép összeszerelési minősége és tartóssága az már más kérdés, lehet feleslegesen parázom, de nekem ennyit nem érne meg külföldről rendelni.
Inkább összeraknék itthoni boltokból valami hasonlót mini-ITX méretben. -
válasz
vegyszer #55904 üzenetére
A benne található Intel Core i5 5257U egy mobil Broadwell (5. generációs) proci (tehát már elég régi, 2014 végén/2015 elején jelent meg), a benne lévő integrált Iris Graphics 6100 GPU még nem fix funkciós HEVC dekódolót tartalmaz, hanem GPGPU-st (forrás), azaz egy megfelelő Intel driverrel tudja dekódolni a h.265 tartalmakat, fogja vinni a 4K-t is, de akkoriban a HDR és az egész UHD Blu-ray szabvány még annyira gyerekcipőben volt, hogy nem volt egyezményes szabvány róla, ezért ez az IGP nem is tudja kezelni.
Csak valamivel utána 2015 májusában véglegesítődott a szabvány, aminek része volt a HDR is.
Csak ezután kezdődött el PC-s fronton is ennek a támogatottsága beszivárogni a CPU-k speckói közé.
A 6. generációs Intel procik (Skylake) IGP-je már fixfunkciós egységet tartalmazott a h.265 dekódolásához, viszont még ezek sem tudták a HDR-t.
A HDR támogatás a 7. generációs Kaby Lake (7000-es sorozatszámú) procik IGP-jében található meg, de ezek közül is csak Core i3-tól fölfelé támogatott driveresen. Kaby Lake Celeron és Pentium procik nem jók a HDR-hez.
Ez a limitáció asszem megmaradt mind a mai napig, ha jól tudom a legújabb 11. generációnál is ez a helyzet. -
stickermajom
addikt
válasz
vegyszer #54953 üzenetére
Én kizárólag médialejátszásra használom, ha nem váltanék TV-t szerintem jó darabig kiszolgálna még. A NAS-t J4105-ből építettem, elégedett is vagyok a Gemini Lake-kel, de az DDR4, plusz költség lenne. Mondjuk annak legalább egyértelműbb a specifikációja, hogy jó lenne nekem:
- HW Acceleration Decode: HEVC (H.265) 8 bit, HEVC (H.265)10 bit, H.264 @ Lvl5.2 (AVC), JPEG/MJPEG, VP8, VP9 8bit, VP9 10 bit
-
PuMbA
titán
válasz
vegyszer #53362 üzenetére
A fogyasztás miatt ez alig fog 3.3GHz-en járni és a legtöbbször 2GHz-en fog tanyázni. Nem hiszem, hogy 4K videó vágásra alkalmas. Egy sima 65W-os procival jobban jársz szerintem ilyen számításigényes munkához, mert még azok is teljesen halkra megcsinálhatóak, ha nagy hűtőbordával és egy 500RPM-en pörgő 12-14centis ventivel megtámogatod, 40 centiről már hangtalan.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
vegyszer #53313 üzenetére
Idézet a " Milyen NAS-t vegyek? " topik összefoglalóból :
Minimalista megoldás - routerre kötött HDD
Ha nagyon sajnáljuk a pénzt dedikált NAS-ra, akkor megoldás lehet, hogy a routerünk látja el a hálózati adattár funkciókat. Ehhez egy olyan routerre van szükség, amihez USB-s HDD csatlakoztatható - a router gyári firmware-e általában a filemegosztás funkciót, valamint a médiaszervert rendelkezésünkre is bocsátja (utóbbit jellemzően csapnivaló színvonalon). Ha valamivel több / jobb / stabilabb funkcióra van szükségünk, akkor megoldást jelenthet valamilyen egyedi router firmware használata (OpenWRT, DD-WRT), de egy ilyen átalakításnak inkább csak némi szakértelem birtokában fogjunk neki.
A router hálózati kiszolgálóként való használatának a legnagyobb korlátja, hogy az eszköz amúgy sem túl acélos CPU-ját terheli tovább. Egy átlagos routertől maximum 10MB/sec írási / olvasás sebességre számíthatunk, de ha az USB-s HDD NTFS filerendszert tartalmaz, akkor inkább 3-5MB/sec lesz a jellemző. Kisebb file-ok (pl. office dokumentumok) megosztására és nem túlzottan nagyméretű filmek streamelésére megfelelhet - más célra nem igazán ajánlott.
Érdemes megjegyezni, hogy léteznek erősebb hardverrel szerelt routerek is (pl. Asus AC-56U), ahol a másolási sebesség lényegesen magasabb (akár 30MB/sec), de ezek a készülékek már korántsem olcsók.Amúgy a kérdésre már ott válaszoltam.
Qtya123
A torrentezés rettentően CPU függő......ezért kell az erősebb NAS, amik cserébe drágák....
Synology összefoglalót már korábban is linkeltem neked....
A Download Station részben vannak sebességeredmények is más fórumtársaktól. -
No.01
addikt
válasz
vegyszer #53310 üzenetére
Koszonom! Igazabol teljesen logikus a dolog… (foleg, h nem terveznek ventit a hazba epiteni - Streacom FC5WS)
Viszont hamar melegedes es hutes: Mivel ez egy nemcsak HTPC lenne, de amolyan non-stop mukodo gep amin megy a YouTube, to**entes meg 2 apro program igy mindenkep 2 elkulonitett adattaroloval szamolok. A nagyobb egy 4TB-os HDD lenne a rendszernek a gyorsasag vegett pedig egy kisebb SSD-re gondoltam.
A kerdes, h ha valoban nem lesz venti akkor egyaltalan probalkozzak-e M2-es drive-val vagy legyen egy “sima” SSD?
(Konkretan Samsung 970 EVO Plus vs. Samsung 860 EVO 2.5) -
válasz
vegyszer #53303 üzenetére
Fura. Olyan mintha a natív SATA vezérlő behalt volna, csak éppen ez a prociban van tudtommal ebben az esetben. Az "A" jelölésű SATA-k általában egy külön, alaplapra integrált (AS Media) vezérlőchippel kapcsolódnak a procihoz.
A HDMI vs. D-SUB jelenség szerintem nem "betegség". Valszeg úgy van megoldva, hogy analógon (D-SUB) mindig ad jelet, HDMI-n meg akkor, amikor van is mit (pl. be tud bootolni). Persze a BIOS-t azért ki kéne adnia ugyan úgy HDMI-n, de ki tudja hogyan implementálták azt a procit.
És akkor most már van kép HDMI-n is?
-
mpierre
veterán
válasz
vegyszer #53282 üzenetére
Akkor inkább az i5. Hosszabb ideig nem kell változtatni rajta. Ebben nincs benne, ha megdöglik a rendszer valamelyik eleme. (Nálam is i5 dolgozik, egy xonar hangkarival karöltve, meg ssd + 2×2TB vinyó. Antec Fusion Remote házban.)
Ja a deszkán milyen hdmi kimenet van?
-
cinemazealot
addikt
válasz
vegyszer #53263 üzenetére
Én most egy mITX alapú gépen egy i3-4130 procival dolgozom napi szinten (szoftverfejlesztés): Chrome néha 20 füllel, Thunderbird 5 postafiókkal, FHD videó lejátszás, grafikai munkák (vektoros és pixelgrafikus), alkalmanként FHD videóvágás, miközben a háttérben folyamatosan ott figyel az Apache, a PHP és a MySQL. Egyedül a videókonvertálás elviselhetetlenül lassú, de arra van egy másik gépem is, ez most csak vészmegoldás. Egyszóval a hétköznapi nyúzást tűri rendesen.
A Biostar lapban egy AMD FX-8800P APU lapul, ami kisebb TDP-vel rendelkezik a fenti i3-nál, de frissebb, 4 fizikai maggal rendelkezik és nagyobb a támogatott memória sávszélessége, de alapjáraton meg egyszerű videó lejátszáskor az én gépem sem eszik 20 W-nál sokkal többet. Viszont van benne tartalék, és bármelyik alkatrészt tudom cserélni (az integrált lapnak ez hátránya lehet) és akkora bordát/ventit tehetek a procira, amekkorát nem szégyellek (ez a halk működés miatt fontos). Momentán a gépem gyakorlatilag néma, nagyon kell fülelnem, hogy a 12 cm-es, alapesetben 600-on pörgő slim ventit kihalljam a monitor mögül.
-
cinemazealot
addikt
válasz
vegyszer #53257 üzenetére
Gyakorlatilag meghirdetése óta szemezek ezzel az Inteles lappal, ami kb. az első naptól kezdve jegelve is van. Vagy meghiúsulhatott az adásvétel, vagy lusta valamelyik fél lezárni a tranzakciót (esetleg az eladó próbál így vevőt csalogatni). Érdemes lenne rákérdezned az eladónál, mert a lap szerintem elég jól fel van szerelve, bontatlan, van még rá garancia, megtarthatnád a korábbi RAM-jaidat és csak egy Haswell proci kell bele meg egy borda.
Ja, és bőven olcsóbban jönnél ki vele, mint bármilyen új integrált procis ITX-es lappal.
-
Pista0001
addikt
válasz
vegyszer #20943 üzenetére
Kezdésnek inkább a Yatse-t szedd le, sokkal jobb mint a gyári. Amúgy én sem emlékszek a beállításokra, gond nélkül ment. Most semminek sem tudok ilyen téren utánanézni mert garis javításon van sajnos a telóm.
Tűzfal biztosan kell a HTPC-re?
mandras81: Mini-ITX lapokon csak 1 slot van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest