- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
Nem kell belemenni, de nem árt kicsit részletesen leírni mindkét oldal előnyét és hátrányát, hogy tényleges döntést hozhasson. Ne csak azért vegyen valamit, mert félig elhallgatott dolgok miatt kijött, hogy csak ezt vagy azt szabad venni.
Hatékonyság és hőtermelés is kb azonos, ha nem jobb az intelnél picit. És ha nem számít a fogyasztás akkor viszont el tud húzni. Játékoknál megint csak a freki van előnyben. Ezeket le lehetne írni, amellett, hogy én sem vennék 9900k-t, mert elcseszett drága. Ha meg úgyis utána olvas akkor minek beírni? Úgyis kiderül a dolog. Persze attól is függ milyen oldalt talál meg, mert hát ugye tudjuk miért.[ Szerkesztve ]
-
alfa_145
csendes tag
PuMbA
Patice
SunMount3r
chrosKöszönöm szépen a tanácsokat.
Alapból én egy ilyen összeállításra gondoltam
i3-8100, gtx 1050Ti, 2x4 GB Ram,
De most már elbizonytalanodtam…Patice azt írja, hogy az Intel IGP-je is tudja, amire szükségem van, chros pedig 1060-as gépet rakott össze…
Azért a kettő között igen csak nagy szakadék van...chros:
"Miert csak Intel?"
Ez jó kérdés, stabilabbnak, megbízhatóbbnak gondolom. -
PuMbA
titán
Nekem a madVR HDR -> SDR konverzió mindig kicsit fura képet ad a 4K HDR-t támogató TV-mhez képest a FullHD monitoromon. A TV-m igazából nem tud HDR-t (se elég fényerő nincs, se elég színtér), csak fogadni tudja, de legalább a TV panelre szabott algoritmussal dolgozik és emiatt jobb, mint a madVR. Nem rossz a madVR, de azért a FullHD változat szerintem jobb a monitoromon a felbontástól eltekintve. A filmkészítők jobban meg tudják csinálni az SDR-t, mint a madVR.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem ne mond, tisztában vagyok vele, és egyre jobban púp a hátamon ez az egész
Az egész onnan indult, hogy én is raktam magamnak össze egy gépet tavaly HTPC célra, és nemrég volt nálam és látta milyen jó képe van a tv-nek. Eleve már maga a TV esetén is van egy nagyobb difi, mert nekem egy Samsung UE65NU8002 van, míg ő valami belépőszintűt vett (abból sejthető, hogy karácsonykor vette MM-ben kicsivel 100K felett, így nagy csodát nem kell várni tőle), plusz akkor nálam épp 4K-s film ment.
Na gyorsan hazarobogott, hogy akkor ő is megnézi egy rendes 4k felbontású filmmel. Csörgött is a telefon nem sokkal utána, hogy valamikor menjek már át, mert akadozik.
Akkor szembesültem vele, hogy valami "őskövület" 2 magos notival van összekötve ami a 1080-at még elbírja de a 4k már felejtős.
Na ekkor kitört némi veszekedés az asszonnyal, ( ) hogy itt pedig nem lesz új gép emiatt.
Persze pár nap múlva hívott, hogy dehogynem lesz.
Nem tudom mi lehetett az alku, lehet élete végéig mos, főz vasal...
Ekkor mondtam neki, vegyen egy olyasmit, mint amit linkeltem az elején ami nekem is van, még abban is segítek neki, hogy nettó áron elhozom neki is, ahogy magamnak, de ezt sokalta (150K).
Tehát szerintem minél olcsóbban akarja megúszni, ezért is kérdeztem, hogy aki jobban benne van az talán meg tudja mondani mi az a minimum hw, ami elég lehet neki.
Számolgattam, próbáltam faragni itt ott, kisebb táp ami nem moduláris, 2200G, de akkor meg már az igp lesz lassan kevés, ha meg valami ryzen 1300-at rakok bele akkor meg elviszi az árat a dVGA és már ugyan ott vagyok, vagy még drágábban.
Arra gondoltam, talán valami 4 magos félgép ddr3-al jó lehetne alapnak, vagy esetleg ha nem is ilyen "barebone" akkor összeválogatni apróról, a lényeg, hogy minél olcsóbban kellene neki.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
SunMount3r
nagyúr
Jah, hogy a fő "kérdésre" is válaszoljak:
Arrol nem is beszelve, hogy ilyet meg nem is hallottam, hogy lebutitott VGA-al madVR-t hasznalni
Talán azért mert csípőből egyelőre (és még egy jó ideig) nincs még pl. egy GTX1060-ra, vagy 8GB-os RX570-re keret? És, ha az APU is "megteszi", sőt kielégítő módon, akkor miért ne? Nem olvastad az előzményeket. Nekem ez tűnik egyelőre a leglogikusabb megoldásnak a budget-es HTPC elkezdéséhez. Persze továbbra is sok a nyitott kérdés (3D MVC például, de ezt most tegyük félre), amint írtam és idéztem is egyébként.
Nem "véletlenül" vettem fel amúgy azt sem, hogy később is csak az AMD APU-t használnám a HTPC-re és a későbbi esetleges Nv 1060-t meg kizárólag játékra. De a kérdéseidből kiindulva, szerintem te nem olvasod elég gyakran ezt a Topic-ot...
Szerk.: de egyébként minden infó, tapasztalat jól jön. Az is, ha valaki épp elégedett az Nv-vel HTPC célra. (Csak az nem mind 1 milyen preferenciák és igények és hiba tolerancia mellett).
[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
NV kártyán frame packed 3D, és 4k/HDR csont nélkül működik?
Nem kötekedés, csak érdeklődés, mert sokan csak FHD filmet néznek, utálják a 3D-t, oda kb. minden jó hardver téren..."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
SunMount3r
nagyúr
Konkrét példát nem tudok idézni, de a HDR beállítások terén voltak itt is problémák és a precízebb kadencia helyesség miatt itt általános vélekedés a Topic-ban, hogy HTPC-re jobb az AMD, mint az Nvidia.
(Most az APU IGP-től függetlenül: Az igaz, hogy pl. nyers teljesítményben és ár/teljesítmény arányban az Nvidia jobb "lenne" MadVR-re, ezen a véleményen vannak az AVS Fórumon is a legtöbben, sőt ott meg az AMD-t szapulják az Nvidia-val szemben (még a rendes RX kártyákat is), de ott elég kevés szó esik a kadenciahelyességről, meg az Nvidia egyéb nyűgjeiről úgy általában... Ők meg inkább (elvakult?) Nv hívők inkább...)
De ezt itt már régebben kitárgyaltuk és... kb. nem jutottunk semmire... Csak arra, hogy az AMD HTPC-re mégiscsak jobban ajánlott és slussz ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A purple mennyire halk?
Amúgy, ha raid kötetben van, akkor is parkol? Van valami halvány információm arról, hogy ilyenkor nem parkolnak a vinyók, de nem akarok zöldséget mondani ezzel kapcsolatban.
Megjegyzem, ha folyamatos seedbe van rakva, szvsz akkor sem parkol.Na, mindezt csak azért böktem ide, mert agyalok egy WD purplen, CCTV-hez, a NAS-ba. Csak nem tudom, hogy legyen egy dedikált egység hozzá, vagy menjen ez is a WD Redekre, amik amúgy használatban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Igen, a végleges kódban eltüntetik, de a forráskódban van LAVVideoSettings.h, ahol látható hogy milyen paraméterekkel és engedélyezett kodekekkel húzzák fel a LAV-ot
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Valami régi cikkeket olvashatsz, ugyanis az EU miatt már te magad is megnézheted, hogy milyen adatokat küld és kikapcsolhatod a nagyobb részét, valamint a Windows 7-be és 8.1-be is visszamenőlegesen belerakták (telemetry frissítések), szóval nem jársz jobban semmivel se. A telefonod meg a bankkártyád, amikor fizetsz vele jobban spying-ol, mint a Windows.
(#51962) MaxxDamage: A szakvéleményben az lesz, hogy FullHD-ban interpolációval 100Hz, amúgy meg nem Ez a csávó csak a marketing szöveget nyomatta, mert 200Hz nem is létezik.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Milyen komponensek pontosan?"
Több és frissebb DirectX és multimédia komponensek. Ki tudja, hogy melyik kell majd a jövőben egy madVR frissítéskor például egy új algoritmus vagy egy gyorsabb leképező módszer esetén (hamarosan jön a DX12-es videó API).
"sot a frissitesek sem erdekelnek, lexarom oket"
Pedig kéne, mert az Intel VGA driverekben például 3 hónapja gyorsítottak a hardveres videó gyorsítás gyorsaságán A frissítések legtöbbször javítanak dolgokon.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
Az amd ryzen 3 2200G nem tud smt-t... Tehát, ha kell a 4mag / 8 szál, akkor nem ez a te procid.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
python1
veterán
Mindenképp ez a ház kellene,mert ebben nagyon
lepkefingkorlátolt konfig fér el,és bővítést is elfelejtheted.A többi motyó életképes lehet arra amit szeretnél,mondjuk én AMD RX 5xx kártyát tennék bele.
Vannak ennél a háznál sokkal kulturáltabb darabok,igaz aktív hűtéssel,de cserébe legalább minden elfér benne,és a bennrekedt hőt is ki lehet belőle tolni.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
No, hogy akkor beszeljunk konkretumokrol is, a fenti video konfiga: [link]
CPU: Intel Core I7-7700 | $303.00
MB: ASRock Z270M-ITX/ac LGA 1151 Intel Z270 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 Mini ITX Motherboard | $122.00
Case: Streacom FC10 (Modified) | $285.00
PSU: Corsair SF600 | $115.00
SSD: SAMSUNG 850 EVO M.2 1TB | $342.00
Memory: G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 2133 (PC4 17000) | $170.00
GPU: ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti AMP Edition 11GB GDDR5X 352-bit Gaming Graphics Card (purchased before prices spike) | $700.00
Pcie Riser: PCI-E Express X16 Riser Extend Card With 5CM High Speed Flex Cable | $20.00Ebbol, ami nem kell:
- a haz
- Pcie RiserValtoztatas:
- kisebb ssd (512gb)
- psu?
- memoria?
- csendes 1060 gpu
- hdd -
python1
veterán
Mi lenne az elképzelés dizájnban,természetesen házra gondoltam?
Túl alacsony szerintem kiesik,már a gpu miatt is,és minimum micro atx lapra kellene építkezned,intel platformmal.Hűtésnél nem hinném,hogy túl kell lihegni vannak nagyon hatékony megoldások,és bankot sem kell robbantani miatta.Ram kérdés annyi,hogy milyen munkára használnád,elméletileg 8giga megfelelő,nem gondolnám,hogy filmezés közben dolgoznál,de amennyiben igen,akkor lehet 16giga is,nem tudom,hogy a mostani ram árakkal tisztában vagy-e,de igen húzósak a ddr4-esek.
Mennyi lenne a keret? -
SunMount3r
nagyúr
-Az RX 5xx kártyák jobban ajánlottak HTPC-re. Persze ha játék is lesz, akkor ár/teljesítményben olcsóbban jössz ki az Nvidia-val. Te tudod, melyik a fontosabb.
-8GB RAM is elég (HTPC-re).
-Prociból valami frissebb Pentium is elég (HTPC-re). Persze attól is függ milyen munka lenne rajta, ha "izzasztó", akkor egy i3 legalább. Ha játék is lesz, akkor már inkább egy i5.-Háznak én valami m-ATX-es Fractal-t néznék pl. valamelyik Meshfy vagy Define. De ez már szubjektívebb dolog. A Define-t csendesebbnek mondják, de lehet abba is kell venni külön csendes ventiket, ha még jobban halkítani akarod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest