- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52787 üzenetére
...és a switchen található kis választó gomb szted mire lehet jó..? Majd gondold végig a netes kereséseid - mert nyilván való hogy életedben nem láttál még ilyet..!
Szerintem sem kellene analóg hangon digitális adatfolyamot kapnom - mégis valahogy információhoz jut a dekóder kijelzője - végeredményben tökéletes 5.1 hangot kapok bármelyik rendszeremen - amelyek köszönik szépen jól elvannak a beállításaikkal; a kiadók szerint is digitális hangfolyamok találhatóak a lemezeken - tehát azt mondasz amit csak akarsz; engem ez a végeredmény szempontjából koránt sem zaklat - tök jó 5.1 DD hangjaim vannak..! Hiszed..? Nem..? Így jártál..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52785 üzenetére
Ezért írtam le hogy ugyanannál a játéknál az egyik dekóderen is és a másikon is DD adatfolyam van kijelezve - hiába van az egyiken analógon a másikon optikain bekötve..! Mivel a kis switch doboz is a dekóderen keresztül megy valszeg csak van vmi kapcsolat belül a dekódolás folyamatán; és gondolom a játékok borítóján sem poénból szerepelnek a DD vagy DD+ logo-k.., szval ha hiszed - ha nem ez van..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52783 üzenetére
Azért "magyaráztam" bele - mert a Z5500 meg digitálisan volt rákötve optikán; tehát a dekódolást a Z5500 saját dekódere végezte - és mivel Dolby Digital felirat jelent meg a kijelzőn - ergo ezt az adatfolyamot kapta..! Nem látom értelmét hogy tovább vitázzam veled a tényekről; tizen pár éve nem ez volt az első DD adatfolyamos játék amivel találkoztam - nem beszélve a PS játékokról - de járj utána mielőtt bizonygatni kezdenél bármit is a játékok hangjairól..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52781 üzenetére
...és ezt hol ollóztad össze..?
3db optikai, 1 koax, 3 pàr analóg és a hozzá tartozó dobozkán egy plusz 3x minijack bemenet ami épp egy dedikàlt hangkártya bekötését szolgálja..!
Nézz utána jobban a neten..! Évek óta hasznàlom - nagyon nagy cucc; kàr hogy már ritkaság számban találni ilyet..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52779 üzenetére
Hangkártya - minijack 3x kábel - DDTS100 - hangfalszett
És az alap (nem nyúlok semmihez) beállítàsokat direkt-nek nevezem esetemben..!
És a DDTS azért van közbe iktatva - mert ugyanazon a hangfalszetten szólal meg több rácsatlakoztatott forrásom is..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52777 üzenetére
Minden esetben hangkàrtya - dekóder - hangfalszett a lànc; és semmilyen beállítás nem kell; direktben van minden..!
Majd hétvégén megnèzem a Battlefield V-öt is -kíváncsi vagyok ott mit mutatnak a dekóderek..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52775 üzenetére
Valóban..? COD WWII alatt akkor miért vilàgít a DDTS100 előlapján a DD led...ill. a Z5500 kijelzőjén pedig ugyanez a játék alatt a Dolby Digital felirat..?
És amúgy is...megint..?! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52772 üzenetére
Jó - akkor neked nem; ...nekem igen..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52770 üzenetére
Ez így nem minden esetben igaz - csak ha digitàlis összeköttetésről van szó.., analóg 5.1/7.1 Pc-s hangrendszer esetén valós DD/DTS hangok vannak - amelyek viszont a játékok sajátjai..!
-
Baliga Tamás
senior tag
Sziasztok - Ryzen5 2400G-nél hol tudom beállítani a memória használatot..? Radeon Software-ben 1 Gb-ot ír - érdemes esetleg többet adni/engedélyezni neki..? 16Gb 3200Mhz dedikált Ram áll rendelkezésre - a lap egy Asrock Fatal1ty B450 Gaming ITX/ac
Nem igazán játék a fő felhasználás - 90%-ban HTPC feladatokat lát el..!
Köszi a válaszokat..! -
Baliga Tamás
senior tag
Mára összeraktam - holnap indítom èn is az új konfigom:
CoolerMaster Elite130 ház
gyári 120 ventije cserélve egy Lepa 120 jóval halkabb példányàra
Asrock Fatal1ty B450 Gaming ITX/ac lap
Ryzen 5 2400G proci
Noctua LowProfile AM4 ver. cooler
2x8Gb GSkill 3200Mhz Ram
250 Gb Samsung Evo M.2 SSD
120 Gb ADATA SP550 SSD
2 TB WD RED winchester
Thermaltake 530w modulàris táp
SoundBlasterX AE-5 hangkàrtyaValszeg maradok én is MPC-HC + MadVR kombónàl; jó velük filmezni - viszont Kodi-t is szeretem - szívesen hasznàlom màsutt is gond nélkül..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
#48613632 #52655 üzenetére
Értelek..., háát - én HTPC építésnél (3 gépem van) élből kerülön az intel bármilyen megoldásait az ügyben - Amd vonalon nincs gondom, sem csalódás - a tv-m HDMI kezelése szivat hébe-hóba mint kiderült, de a PC rész rendben van Kodi-val és MPCHC -MadVR kombóval is - 2db Rx580 és az említett Rx560 alapokra építkeztem..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #52491 üzenetére
Épp ezt teszem..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #52484 üzenetére
Már miért lenne felejtős..?
Az említett X96 Max-ot droid 8.1 alatt nagyon pengén be lehet àllítani FHD-ig - amig nem jön rá a CE; előbb-utóbb meg úgyis jön..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52141 üzenetére
Èn direkt élvezem hogy làtom a kijelzőjét - bàr a tv-től kellően félre esik a gép; szval nem lóg a kijelző a látómezőmbe làtványosan..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #52134 üzenetére
Én igen egy LG-t - PowerDvD-vel..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MaxxDamage #51944 üzenetére
Igazad van - az ilyesmit én is fel szoktam görgetni a végletekig..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MaxxDamage #51912 üzenetére
Egynéhány minőségi kábel árát én is elköltöttem már sok sz@r szemétre - értek ezalatt audio kábeleket is; azóta amit csak tudok én gyártok - abban tuti nincs csalódás..!
-
Baliga Tamás
senior tag
Na ezzel a hülyeséggel én sem értek egyet..! Ahány gyártó és árkategória Háj szpíd néven futó kábelt láttam már - kb. a 60%-uk fos volt a feladatra; 4kHDR alatt össze-vissza váltakozott/csíkozódott a Tv kijelzője - köztük egy 6 ezer ftos Club3D vagy Hama gyártmányú kábel is..!
Azóta kicseréltem mindet Inakuskik HDMI 2.0 Premium kábelre (rajta a 18Gb/s felirat is) - és lám csodát; azóta minden fasza feszes..!
Ezek után pont lesz@rom a háj szpíd feliratokat - ezt megfogadtam..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MaxxDamage #51872 üzenetére
Majd értesíts légyszi a fejleményekről..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MaxxDamage #51870 üzenetére
Abszolúte így van.., Hdmi 2.1 kábelt pedig jegeld kb. 2évig még..!
-
Baliga Tamás
senior tag
Már-már azt gondoltam hogy azt fogjátok mondani hogy rossz a szemem; mert nem látok nagy különbséget - de így most megnyugodtam..!
Bár nekem a hivatásom nagy szükséglete is - hogy jó szemem/látásom legyen; legalább egy ideig még nem kell pályát módosítsak..! -
Baliga Tamás
senior tag
PuMba megállapítására gondolok itt - én nem veszek észre "akkora" különbséget az alap és a max. MadVR beállítàsok között - ami mondjuk nagyságrendileg látható eltérést mutatna a kép minőségében - érintetlen FHD és 4kUHD filmek alatt legalábbis..! (nagyjából 6 filmbe nèztem bele az este mindkét gépen..)
Ezek már olyan mértékű textúra finomítások lehetnek szerintem - hogy ezt csak 2 egyfoma kijelző egymás mellé tétele esetén lehetne jobban észrevenni a difit; így nem észlelek szàmottevő különbséget. ( LG UH668v kijelzőn)
De mindenesetre valóban eszméletlen színeket/kontrasztokat látni - élményszàmban a mozizàs..! -
Baliga Tamás
senior tag
Szval helyzetjelentés..!
Rx580 a maximális MadVR beállítások mellett FullHD filmek esetén gyönyörű, màr-màr a színek mélysége és telítettsège miatt szinte 4k-tól is szebbnek tűnő látvàny..!
4k HDR minőség alatt is hibátlan textúra és képminőség - viszont itt a Tv-n átkapcsoltam HDR vilàgos-ról HDR élénkre...na innentől belecsöppentem a forgatàsi helyszínbe.., nagyon dúrvák a részletek..!
Rx560 esetén a màsik gépemen közepes MadVR mellett - ill. mindkét VGA-nàl alap MadVR beállítások mellett minimàlis, szinte elhanyagolható különbséget làtok - talán a kontraszt és a mozgások finomabbnak tűnnek magasabb beállítàsok mellett.., egyszóval HTPC-t mindenkinek..! (RX VGA-val..!)
Köszönöm a rengeteg segítséget mindehhez..! -
Baliga Tamás
senior tag
RX560-nal is megy minden szépen - de most egy RX580 8GB-ot is beállítok..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51720 üzenetére
Nekem a teljesítményükre sincs panaszom..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51689 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #51683 üzenetére
Más "gyári" beállítás - esetleg..!
-
Baliga Tamás
senior tag
-
Baliga Tamás
senior tag
Én egy ideje tesztelgetem/figyelgetem az itthoni média lejátszóim közötti különbségeket képileg.., minden egy Onkyo 4k-s erősítőn keresztül LG UHD tv-n nézve..!
1. Versenyző és egyben az első helyezett - HTPC Rx560 4GB VGA-val (FHD/4k/HDR tartalmakkal - MpcHc és MadVR/KODI lejátszókkal)2.Versenyző 2.helyezéssel Popcorn A500 MediaPlayer VPX képjavító bekapcsolva FHD tartalmakkal - gyönyörű kép.., HTPC-t szerintem hamarabb cserélném le; mintsem ezt..!! ( a DAC-ja miatt a legfőbb sztereo egységem is egyben..!)
3.Versenyző és bármilyen meglepő de 3.helyezett: WD TV LiveStreaming
Player gyári max. beállításokkal FHD tartalmakkal - örökzöld kései/éjjeli legegyszerűbb kezelésű lejátszóm szép képpel!4.Versenyző - utolsó helyezés: Beelink GT1 Ultimate S912 box CE/KODI - FHD és 4K HDR tartalmakkal közel hibátlan lejátszás; viszont a "leg igénytelenebb" képminőség a javasolt beállítások mindegyikének ellenére..! (Ez lepett meg leginkább - kissé többet gondoltam belöle..! )
Szval ezeket tapasztaltam - egy elég hosszú idő alatt látottak alapján ugyanazon filmekkel, tv beállításokat sem babrálva - egyforma Inakustik Premium HDMI kábeleket használva..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
martinkeet #51608 üzenetére
CoolerMaster Elite130 ..?
Nálam nagyon jól bevált..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #51503 üzenetére
Az jó - csak a Noctua-d nem férne be magasságilag a házainkba (CoolerMaster Elite130) - ugyanis a táp van fölötte..!
...max 1 ventivel - de annak nem volna sok haszna..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51488 üzenetére
Ha majd lesz egy CoolerMaster Elite130 házad - akkor érteni fogod hogy miért kell az alacsony profilú hűtő..!
Amúgy a gyári hűtőt valszeg én sem használnám - pedig én Ryzen5 2600x-ben gondolkodom..., ahhoz màr rézmagos jár - de ez a Gemini hűtő nekem is tetszik és praktikus..!
...és ja-ja - fejleszthetőségben sosem árt gondolkodni..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51477 üzenetére
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #51475 üzenetére
Igen - csak a 60k eléggé szűkös keret mindenre..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Shkiz0 #51461 üzenetére
Ha "csak" HTPC a cél - akkor teljesen jó lesz bármelyik Ryzen APU; a 4xx szériàs lapok pedig már jól elvannak bármelyik DDr4 Rammal - nàlam az utolsó Bios frissítés óta (X370) alapból max.órajelen fut a Ram - azelőtt is, csak szórakozni kellett kicsit az időzítésekkel..! És igen; ezeken a lapokon már 2.0 Hdmi kimenet van - tehát minden adott a 4kHDR-hez..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51457 üzenetére
...épp ezért nem favorizàlom màr annyira a 2400G-t; csak HTPC-re rendben van -de hosszabb tàvra nem terveznék vele..!Ellenben egy Ryzen5 2600/2600x ami egy VGA-val már nyerő pàrosítás sztem minden célra hosszú távon is..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51455 üzenetére
Tulajdonkèppen igazad lehet - màr csak költséghatékonyság szempontjàból is - viszont egy 2.gen Ryzen cpu azért màs célokra is "tartalék" lehet jócskán - nemtom; egyre kevésbé kezdek hajlani most màr én is az APU irànyába..!
Jó volna tudni hogy 2400G-nél pl. valóban mennyi Ram-ot engedhetsz neki maximàlisan..? -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Shkiz0 #51449 üzenetére
A kiválasztott holmik terén abszolút jól gondolkodsz - én az intel vonalat felejteném a 4k HDR gondtalan lejàtszás érdekében..!
Szval ha Igp-ben gondolkodnàl - inkàbb a 2400G lehetne befutó; csak a Vram hiànya miatt ez volna később a szűk keresztmetszet - a MadVR szereti a minél több vga fedélzeti memóriàt - nàlam a 4Gb-os Rx560 + 8Gb RAM-mal egész jól elvan 4k tekintetében; az lehet a gond az Igp-vel hogy ott max 2Gb Ramot engedhetsz neki Bios-ban tudomásom szerint - az viszont kevés lehet..!
Szval tapasztalatom szerint a Ryzennel pöpec kis Htpc-t lehet rittyenteni 4k alà..!
Házból pedig elraktam tartalékba egy Cooler Master Elite130-at - egy előző Asrock Qc5000itx/wifi lapon futó Htpc projektből - csíptem ez a hàzikót; egész jól tudtam szerelni..., viszont most szemezgetek egy Thermaltake Core P1-el..! Jól mutatna benne egy Asrock B450 itx/Ryzen2600x/Thermaltake 240 riing ventis vízzel..! -
Baliga Tamás
senior tag
...csak 2Gb adható..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51417 üzenetére
...hàt igen - a budget kategóriát felejthetjük ha igazi vérbeli gépben gondolkodunk; én most àrulom a jelenlegit - és a terv a következő:
- Ryzen5 2400G vagy Ryzen5 2600x
- Asus X470 i gaming mitx
- 8Gb DDr4 3200Mhz
- M.2 Sata SSd
- Sound BlasterX AE5 a pcie foglalatbaHa a 2600x proci lenne - akkor átmenteném a mostaniból az Rx560-at és egy 500w-os tápot..!
Egyenlőre nem tudom melyik ver. lesz..! -
Baliga Tamás
senior tag
...ja - kifelejtettem hogy ez még így - esetlegesen vga nélkül - még mindíg alkalmas FullHD-ig is akár..!
-
Baliga Tamás
senior tag
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Asztee #51376 üzenetére
Érdemes futni egy kört a prociddal + Rx vga-val; ugyanis a munka "nagy" részét a MadVr/Vga fogja elvégezni - nàlam is egy A8 7670k APU proci van egy MSI Rx560 4Gb OC mellett; Mpc-Hc és MadVr közepes beállításokon szépen viszi a 4k-t; HDMI kimeneten is jönnek szépen a HD hangsávok de jelenleg itt dedikàlt hangkártyát hasznàlok; a HM erősítőt most egy média playerrel táplálom + régóta furdal a kíváncsiság - így úton egy S912 box is; meglátjuk mire lesz jó..!
Linux támogatás elvileg létezik az Rx-ekhez - de nincs tapasztalatom..! -
Baliga Tamás
senior tag
válasz
Asztee #51360 üzenetére
Alapvetően nem volna rossz ez a lap - de csak fullhd-ig..! Nem igazàn 4k-ra kèszült a lap..!
MadVr-rel sajnos a szűk keresztmetszet az integrált Vga lenne; nem hogy semmit nem érne a MadVr még sztem alap beállítàsokkal sem - hanem még instabil is volna a rendszer (Mpc-Hc összeomlàs/fagyàsok; ilyesmi..!) -
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
SunMount3r #51330 üzenetére
Ohh - hát persze hogy próbàlna az nvidia is felzárkózni - de úgyis minden - biztosra menő csalódásmentességre vàgyó - HTPC júzer AMD-ben gondolkodik..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz
MasterMark #51331 üzenetére
...melyik is az az új..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Path of Exile (ARPG)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Lexus, Toyota topik
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Quadro FX 570 eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest