- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pl Sofirn store, Ali Beamax Lighting store, stb. De úton van még 3db akcióból, ha aki nem szokott kintről venni.
-
gyapo11
őstag
Ez részben igaz, de azért vannak határok. Most pl. betettem az olvasólámpába egy 4000 K-es ledes izzót, és nem elég sárga, túl hideg. Elemlámpa fényéről is bármikor megmondom, hogy meleg vagy hideg. Viszont használat közben már elég széles tartományban nem veszi észre az ember, megszokja a szem/agy, és onnantól valóban fehérnek látja a fehéret.
-
domedee
senior tag
Már említették, tetszetős, főleg, hogy egymástól függetlenül és egyszerre is megy a két led-je. Sőt, eddig ez jön be a legjobban. Ez a ti hibátok, túl jó lámpákat írtatok...
Még a végén szembemegyek magammal és többet költök, mint terveztem...
Tényleg, mennyire megbízható a webshopja, milyen gyorsan érhet ide a lámpa oroszból? Kellhet vámot fizetnem? -
-
ZozzV6
senior tag
-
HardSanyeee
őstag
-
Ra3
őstag
Blitzwolf töltők jók, de a Nitecore VC4-el többen is szívtak mert brutál lassan ment a töltés, 900mA-t vett fel maximum, ami slotonként 225mA.
A gyári Apple, Samsung töltőkkkel ment a 2 amper, szóval lehet hogy ez a Nitecore is így fog viselkedni, bár lehet hogy a BW vagy a Nitecore már változtatott valamit, ez 2 éves történet.
Nekem is ezt csinálta, azóta eladtam a VC4et, szóval újabb töltővel nem próbáltam. -
gyapo11
őstag
A lámpa (és egyéb) mániások birtoklási vággyal rendelkező részét is két csoportra lehet osztani, a minőség és a mennyiség mániásokat. Mindkét csoport sok pénzt költ, de eltérő számú cuccot vesz, és természetesen nem értik a másik csoport belieket, hogy miért csinálnak hülyeséget. És mindkét csoportnak vannak/lehetnek pénzügyi korlátai, akár valós akár lélektani, és ebben sem érti a többieket, hogy miért költ olyan keveset vagy éppen sokat.
-
WestBam
Topikgazda
Ez igaz, mi több, sokaknak minden igényét kielégíti egy szimpla boruit RJ-02 is. Ellenben ha kipróbálsz több fejlámpát is akkor észre fogod venni a használat során tapasztalható apró különbségeket, amik addig nem tűnnek fel és nem is tudod, hogy igényed van rá. Elkezded ezt-azt használni, majd azt veszed észre, hogy ha nincs egy funkció akkor keresed.
Most pl. olyan fejlámpát nyúzok hetek óta, aminek csak 3 fokozata van, mégis elég jól ki tudom használni arra amire éppen mostanában kell. Ha csak egy RJ-02 lenne a fejemen most ahhoz amit csinálok elég lenne az is. Az igények nagyban befolyásolhatják az elköltendő összeget. Viszont a boruit cseppálló legjobb esetben is, ami egy tisztességes fejlámpánál elfogadhatatlan, mert eső bármikor elkaphat és vizes lesz, nagyon vizes. A H03 vízálló, jól elosztott és részben programozható fokozataival már egy igazán jó fejlámpa. Én azzal nem voltam kibékülve, hogy "túl" flood, ellenben nincs elég "erő" benne, hogy távolságot is lenyomjon. Az emberek kb. 95%-nak a H03 tökéletesen kielégíti az igényeit, mivel egy jó fejlámpa nagyon jó árazással. Az, hogy nekem nem jött be csak egy vélemény, mert sok mást láttam előtte és utána is. -
anonymus89
addikt
Az S9-et tudom pontozni 16.54$-ig bár nem tudom mit jelent a 2.5A a nevében.?
Valóban erősebb lenne mint az 560lm-t tudó társai?
A Skillhunt M200 mivel tud esetleg "többet" mint a convoy? majd 10$ a különbség. (most nézem ezt nem is lehet tölteni) annyi, hogy mágneses talppal rendelkezikEsetleg sofirn-ben van ajánlott max 25$ tölthető mágneses talp.?
-
ZozzV6
senior tag
Eagle eye X1R és Sofirn SP40-hez alapból jár rövid 18350 akkucső és mindkettő 20$ körüli árkategória beépített micro USB töltéssel. Az X1R-hez külön kell fejpántot venned de 2$-ért az is van. A lámpa maga kifogható 13-ért is.
Közeli munkához kicsit azűken hordanak kéz távolságban de futáshoz még talán előny is. Ha akarod tudok mérni tömeget akkuval fejpánttal. Mindkettő van itthon.FBLLMAG: és ez mind legalább másfél-kétszer annyiba kerül mint a kitűzött cél.
-
Gargouille
őstag
-
WestBam
Topikgazda
Egyik gyártónak sem érdeke ez
De ok, tételezzük fel, hogy szabvány meneteket használnak. Akkor sem mindegy, hogy az egyik csövön a menet 10mm hosszú a másikon meg 12mm, mert a rövidebbet hiába tekered be a hosszabb helyére, nem fog felütközni a fejben, nem viszi át az áramot (feltételezve, hogy a cső végén érintkezik csak). -
ks52
csendes tag
Hát végül is mondhatnám, hogy alkohol ez is, alkohol az is, de nem. Én az etil alkoholra gondoltam, amiből likőröket stb. lehet készíteni, de az etanol kapható változata, ami nem alkalmas emberi fogyasztásra az a denaturált szesz az az emberi fogyasztásra alklalmatlanná van téve.
A linkek pedig elmondják hogy az általad javasolt izopropil alkohol könnyen oxidálódik és pl acetonná alakulhat, tehát emberre veszélyesebb és az ebből készült tisztítószer a VMD-89, amit még nem próbáltam, de lehet, hogy használható.
Én a kevésbé veszélyes alkohol mellett teszem le a voksot, persze csak mértékkel: -
FBLLMAG
senior tag
A piros a legtöbbet használt szín. Térképolvasástól kezdve, mikor túrázók egymás között társalognak éjjel, vagy, hogy a vadat meg ne riasszák. Én az otthoniakat nem szeretném felébreszteni, és talán a macskánk sem látja a piros fényt. Vagy csak úgy tesz.
Persze, ha van valami ultra alacsony fényű lámpád, az is a legtöbb dologra jó lehet.
A kék fénnyel jobban átlátni a vízen, ha minden igaz.
A zöld fénnyel jobban látni mint a pirossal, a vadászok kedvence a természetben.
A sárga filter a ködben segít kicsit, nem vakít mint a fehér fény, de kb hasonló távot világít be.
Az UV fény elég sok mindent világossá tesz.
Több színű lámpákkal lehet játszani, próbálgatni. Sokszor megkönnyítik a keresést.
Ez a mi a haszna a lámpáknak a lámpagyűjtésen kívül, ez olyan kérdés, hogy milyen a jó csoki Gombóc Artúrnak. Kerek csokoládé, lyukas csokoládé, ovális csokoládé, tejes csokoládé, lapos csokoládé, stb.
Mire szeretnéd használni? Milyen elvárásaid vannak a lámpával kapcsolatban?
-
gyapo11
őstag
Csillagászok pirosat használnak, attól nem vakul el a szemük, és nem kell utána 10 percig várni teljes sötétségben, hogy megint lássanak valamit a távcsőben. Voltam amatőr csillagász táborban a Bükkben, ott baromira kell a lámpa, mert 40 állvány távcsővel, 100 ember mozog, kábelek mindenfelé a notebookokhoz meg a követő motorokhoz, és ha véletlenül felkapcsolsz valami pirostól eltérőt, akkor leordítanak. Akkor még nem volt piros lámpám, egy kerékpár hátsó lámpával próbálkoztam állandó fényre kapcsolva, de az kevés volt.
-
-
ZolkoW
őstag
Ennek inkább a kis mérete a jó. és ahhoz képest jó a teljesítménye, a legtöbb íróasztalon végezhető barkácsmunkához elég. (A csatornaszeelés nem tartozik ezek közé) A TS80-as (de béna, hogy lefelé lépett a számozás...) viszont USB-C-s, tehát egy gyorstölteni tudó power bankról is üzemel, baromi hordozható, akár villanyszereléshez lekapcsolt áram mellett, vagy terepen.. van egy 8 wattos USB-s pákám, de az csak a legkisebb dolgoknál működik, vicc ezekhez képest, de a 2300 Ft-os ára nem is sugall mást
-
ZozzV6
senior tag
Minden félében ajánlott márka. De lámpa függő. Ha a Shockli drágább de egy Convoy C8-ba kell akku akkor felesleges egy brutál shockli bele. Elég egy Sanyo GA vagy Samu 35E vagy NCR18650B.
A shockli előnye inkább nagy áramú dolgoknál jön ki. Meg az hogy 18350-ben a legtöbb gyártó csak 7-800mAh-t tud. -
ZozzV6
senior tag
Inkább Shockli. Jelenleg ezek a legjobbak. több kapacitás és több áram.
-
Megrendeltem az Astrolux S43S-at.
Mivel 18350-es akkuval akarom használ, ehhez milyen akkut vegyek? Számít, hogy button top vagy flat top?
Rendeljek Nitecore IMR 18350-et? -
MittuDomain_
őstag
Igazából nem tudom, de itt nincsenek nagy csodák.
Azért az adatlap segített: klasszikus öt módos cucc, a menü elsőre ránézésre totál azonos a convoy-al.
Ha még elhozható 6,50ért bármelyik kuponnal, megérheti. Ha valakinek van már, azt is meg tudja mondani, a kupon nélküli 9usd árat megéri-e. -
MittuDomain_
őstag
Lehet, hogy ezért az árért rendben van, de én a Xanes-t nem ajánlom.
Ez van tőlük, és talán ha 5-600lm szemben a borjú 300ával.Alapvetően nem rossz, de többet vártam a pénzemért, az anyaga alig vastagabb, mint az alufólia, mondom ezt úgy, hogy én 13USD vettem preorderben. Emlékeim szerint más sincs oda a márkáért.
-
ace22
tag
A V2.0 advanced temperature regulation (ATR) elektronikával jön, ami 60C-nál leveszi a fényerőt, van neki a nyomógombban egy LED, ami az akku töltöttségét jelzi, van benne 2 csoport: egy 6 üzemmódos, a másik oda-vissza ramping és 1,300 lument tud. A lockout mechanikus: negyedfordulattal letekerve a kupakot, mint S2+ esetén.
Megvárom ZozzV6 tesztjét, aztán veszek egyet...
-
WestBam
Topikgazda
-
MAC72
tag
Egy rakás képet csináltam, minden le van fényképezve és a csomagolást is megtartottam.
Még soha semmi nem érkezett sérülten, legfeljebb gyűrött dobozban, szóval nincs ilyen tapasztalatom.
Ezért gondoltam megkérdezem mire lehet ilyenkor számítani.
Megreklamálom, aztán hátha szerencsém lesz és újraküldik. -
HardSanyeee
őstag
Úgyszint, nekem is ma jött meg!
És hasonló volt az első benyomásom nekem is, meglepően kicsi az S2+ -höz képest, gyakorlatilag az S2+ tailcap-jével rövidebb, ami nem meglepő, hiszen a H03-on a gomb a LED mellett található.
Egyébiránt nagyon szimpatikus a lámpa első nyomkodás után, anyagminőség természetesen rendben van, a menet minősége szerintem jobb is, mint az S2+ esetén. A módok kiválasztása kifejezetten tetszik, fix 4 darab mód, és mindegyiken belül van összesen 2 almód, amit meg is jegyez a lámpa hogy a kettő közül melyik lett kiválasztva, szerintem sokkal használhatóbb ez, mint a mód csoportos szórakozás, főleg ha egy Biscotti vagy BLF A6-os firmware-t veszünk alapul, ahol kb 20x kell megnyomni a gombot, hogy egyáltalán eljussunk a konfigba.
Egyedül a karpánt nem tetszik első körben, szerintem túl merev és durva, de kb az a legkevesebb
Szóval mostmár én is határozottan ajánlom -
ZozzV6
senior tag
Írtam már ma de leírom mégegyszer.
Az aláírásomban a méregetős táblázatban az összes ajánlott Convoy és Eagle Eye, Zanflare lámpa le van mérve. Valamint a gyártói ajánlást el kell olvasni róla. Ahol nagy áramfelvételű lámpa szükséges egy lámpéhoz, a normális gyártók meg szokták adni minimum hány Amper áram folyamatos leadására képes akkumulátor ajánlott a termékükhöz. Az összes Convoy lámpába amibe 18650 akku kell megfelel a kis áramú NCR18650B. Egyedül az L6 ami nagyobb áramot cesz fel de az 26650 akkus. Az L2 is elmegy gyengébb akkuval de ahhoz adnak is 18650 adaptereket.
-
ace22
tag
Eddig egyik lámpámnál sem cseréltem o-gyűrűt, de egyiken sem látszik kopás, repedés.
Tényleg, ezek természetes gumiból szoktak lenni, vagy szintetikusból? Kenni mindenképpen sziliokonolajjal kenem, de az ásványolaj/zsír a természetes gumit tönkreteheti.
Amúgy létezik PTFE (teflon) adalékos szilikonzsír is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest