Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #83094 üzenetére
Nekem az Olight Oclip PRO van meg. Tükör nem tir lencse irányítja a fényt. Én 3 pontos fogást gyakorolok rajta. A mutató újjal a tetejét fogom és ezzel az újjal a vezérlést is megpldom. A piros fény 40 lm -t is tud. Szóval használható. A reflektor 4000 cd fényerőre képes max fokozaton. Ez sem rosz. Az 500 lm fényáramot tudó szórt fénye sem okoz problémát. A mágnese elég erős, mint a Fenix, LL, Armytec, Acebeam, Nitecore lámpámé. Úgy kell letépnem a fémről. Az Emisar, Wuben mágnese ezekhez képest gyengécske. Siltes sapkára is fel tudom csíptetni, miután azt megfordítottam. Így fejlámpaként üzemel. A Nitecore kulcstartó lámpáját 3x - 4x töltöm míg az Oligh Oclip -jét 1x. A 100 lm szórt vagy a 85 lm fókuszált fénnyel kb 3,5 órán át húzza. (Ez kb a Nitecore TIP2 200 lm fokozatának felel meg, amin 1 órát bír. Kb) Apropó töltés. Fém kupak az USB-C aljzaton. Nagyon kényelmes. Asztalon, polcon állva és fekve is használható. Nálam bejött.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem roszból, de ha 100% -os a tönkremenetel, akkor 10€ -ért (4000 HUF) is drága az a lámpa. Vettél 4 db -ot és mindegyik tönkrement. A 3 db +meghajtóval mennyi üzemel?
A drágább lámpák is tönkre mehetnek. Mondjuk 100 -ból 1, 2 db. Vagy annyi sem. Másik dolog, hogy milyen az anyaghasználat. Maga a test anyaga más ötvözet. A rugót is fejlesztik amivel az akkut tartja, amivel csatlakozik az akkuhoz. Egyedi elektronika, tesztelések meg még sokminden. Nemcsak a név van megfizetve.
-
FBLLMAG
senior tag
Felesleges. Sőt, ha jól emlékszek, a LL P5R Core is tölthető a ML06 Conect vezetékével. Bár máshogy néz ki.
A LL elég gyorsan tölti az akkut. Vagy USB-C töltőkábel esetében a Fenix LD12R lámpámat viszem magammal. A LL és a Fenix is hasonló 14500 -asokat tud tölteni.
Vagy viszek ehhez is, ahhoz is töltőkábelt, és egyszerre tudom mindet tölteni. (Persze a megfelelő töltő adapter is kell.)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
sarajhvh #83038 üzenetére
Nem egészen jó a hasonlat. Szokod lesni a Párizs - Dakar futamokat?
Motorok = zsebrakéták
Sivatagi terepjárók = 1 - 2 Li-Ion akkut használó throwerek
Verseny teherautók = na ez a kategória az Acebeam X25Vannak fenn videók a YT -on, hogy a teherautó lehagyja a sivatagi terepjárót.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #83034 üzenetére
Engem inkább a méret zavar. (Traktor, kombájn fülkéjében elfér.) Főleg. De igazad van.
Természetben a 4 cm fejátmérőjű (Nitecore MH25 PRO, Acebeam L16 V2, stb) lámpa is elégséges a maga 100000+ cd fényerejével. Lakott területen ezek is nagyok. A mai zsebrakéták gond nélkül tudnak 40 - 50 kcd fényerőt. Közelre meg inkább a szórt fény dukál. A szórtabb fényű lámpák is tudnak 20000 cd körüli fényerőt. De hibrid fényű lámpák is léteznek. Vagy leddel (Nitecore), vagy optikával (több leddel) oldják meg a feladatot.
-
FBLLMAG
senior tag
A videó nem adja vissza helyesen a fényét, mivel közelre is nagyon erős szórt fényt biztosít.
Az Acebeam X25 22000 lm fényárama inkább 25000 lm a Convoy meg a 8000 lm helyett inkább 6000 lm fényáramon indul.
Ami a távot illeti, olyan mindegy, hogy 300000, 400000, 500000, vagy 600000 cd a fényereje. 300 - 400 m távon kb ugyanolyan fényesnek látod mindet. Minimális különbséggel.
Ez megint a alma - körte esete. A Convoy 600000 cd / 6000 lm = 100 cd / lm. Az Acebeam 500000 cd / 25000 lm = 20 cd / lm. Az Acebeam X25 inkább szórt fényű lámpa, nagyon széles szórt fénnyel, míg a Convoy 3x21D szúró fényű. Nem látszik távon a fényességbeli különbség. A szórt fénye az Acebeam X25 -ösnek jóval, látványosan több. A Convoy 3x21D fényéhez jobban hasonlít az Acebeam P20 vagy a Nitecore MH40 PRO (nekem ez van meg) lámpák fénye. Bár ezek kicsit szélesebb középső fénykörrel világítanak.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82739 üzenetére
Engem sem győzött meg a T6 -os. Ezek szerint a Nitecore MT1A apróbb, kecsesebb (MT2A hatótávval), az Acebeam TAC AA akár távolabb is világíthat (szélesebb fejjel, kb mint a T6), és a Fenix LD12R sokkal több lehetőséggel bír (belső töltés USB-C -vel, 2 fényforrás, mágnes a klipszben). Ezek is 14500 -as akkuval üzemelnek. Főleg.
-
FBLLMAG
senior tag
A Maglite pont fordítva üzemel. Mikor rá van húzva a feje akkor van kikapcsolva. És ha meglazítod a fejét, akkor kezd el világítani. Így nem esik szét a lámpa menet közben, nem is fog bekapcsolni random módon. A MINI 2AA PRO+ ráadásul giroszkópos vezérlésű. Egyértelmű a kezelése.
-
FBLLMAG
senior tag
72 órás túlélő csomag. Vajon melyik zseblámpádat csomagolnád?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
milan26 #82615 üzenetére
Az elemesek, a jobbak, szintén felvesznek 4 A körüli áramot. Nem sok elem képes ekkora áram leadására. Inkább a NiMh akkuk. Manapság inkább a 2 db AA méretű 141000 -es Li-Ion akkuval is üzemelni képes (vagyis ez az alap elképzelés) elemes lámpák mennek. 1400 - 1600 lm leadására is képesek. USB-C töltéssel. Drágábbak. Mármint, ha nagyon kell az elemes, de ezeket sem elemmel használnád.
-
FBLLMAG
senior tag
Nekem már nagyon rég óta jelzik a lámpáim a hol létüket. Aktívan és passzívan is. Van, hogy a lámpa pirosan villant, vagy kéken villant a kapcsolója, vagy zölden lassan pislog, de van olyan is ami 5 mp -ként villant fehéren. Olyan 0,1 lm fényáramon. Sőt a SC53C N 0,01 lm fényáramon. Ez tényleg nem zavar senkit.
-
FBLLMAG
senior tag
Ezért is jobban szeretem manapság az új fajta 2AA -s lámpákat, amik 141000 -es akkukat használnak. A Fenix LD22 -es 12000 cd, a Nitecore MT2A 15000 cd, és az Acebeam TAC 2AA lámpám 20000+ cd fényerővel rendelkeznek. Ezek a hosszú Li-Ion akkuk 1800 mAh -sak jelenleg. Olcsóbbak mint 2 db 14500 -as. USB-C belső töltéssel rendelkeznek. Ja és a 2 perc turbo fokozat gond nélkül megy. A Fenix esetében 7 - 8 perc és utánna is csak 70% -ra csökken a fényerő.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82240 üzenetére
Igen láttam azt a Ntecore Li-Ion AA akkut.
Megmértem az XL200 -asomat. 1 m távolságról 10 cm -es a középső fénykör átmérője, 40 cm a fénygyűrű, 1 m a szórt fény átmérője. Fényesség szempontjából 6660 lux a középső fénykör, 600 lux a fénygyűrű, 100 lux a szórt fény. 230 lm fokozaton. Tehát 20 - 30 lm fokozaton már sétára használható. (Emlékszel a LL MH5 10 lm fokozatára a túránkon?) Kb 20 órás üzemidővel. Szemre ami már használható. De ez 2011 -es technika, XP-G3 leddel frissítve.
Manapság hamarabb viszem magammal a Nitecore MT2A PRO, Acebeam TAC 2AA lámpáimat, melyek szükséghelyzetben tudják kezelni az AA elemeket / akkukat. Még mindig bennem él az a "biztonság kedvéért". Az EDC sorozatnál tudom ott a fizikai zár, de valahogy mégsem bízom ezekben teljesen. A legrosszabbra kell felkészülni. (Nekem is vam MH12 PRO -m is, 21700 -as akku is van több. De hátha az előző hétvégén lemerítem, elfelejtek tartalék akkut csomagolni.) Nem több 100 m -re akarok látni. Csupán megadom magamnak az eséjt, hogy ne maradjak fény nélkül kint a terepen.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Digitalpimp #82241 üzenetére
Lent még bevilágított az ajtón keresztül a fény. Még megláttam a kapcsolót. Lefelé meg annyit beszéltünk az ajtóban, hogy a lépcső feléig jutottam, mikorra lekapcsolt az időzítő.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82237 üzenetére
De én nem is a Maglite XL50 -est írtam. A XL200 -ast. Ennek más a vetítési képe. XP-G2 ill. az újabb XP-G3 ledet használ. A 12000 cd helyett csupán 6660 cd a fényereje. Kicsit magasabb, 230 lm a fényárama. Szélesebb a középső fénykör, van fénygyűrű is, ami szűkebb még mindig mint a Convoy szórt fénye, de kb ugyanolyan fényes. És ott a haloványabb szórt fény, ami még mindig szűkebb mint a Convoy szórt fénye. Giroszkópos vezérlés. Csuklóból lehet kezelni.
Max fokozaton 700 mAh -ás akkukkal:
És 2000 cd fokozaton:Az első 10 perc után vesz vissza a felére mind a 2 esetben. Sétálni elég huzamosan lehet vele, ha leveszem a fényáramot a még használható szintre. Ugyanakkor tudja azt a távot mint a Convoy, miközben nem melegszik.
Ha szeretnéd, mérek sétáló fokozatot (pl 500 cd) is Neked.
-
FBLLMAG
senior tag
Az utóbbi 25 év alatt talán 2x kellett elemet vennem a benzinkúton. De biztonságérzetet ad.
Zseblámpa meg már mindig van nálam, még nyáron is. Délben is. Azóta, hogy találtam ablaktalan lépcsőházat 20000+ lakosú városban. Az orromat nem láttam abban a sötétben. A Victorinox bicskám (2 gombelemes) fényénél mentem le a lépcsőn.
A kirándulások alkalmával is az apróbb lámpákat preferálom. Amik állandóan kéznél, zsebben lehetnek. A fejlett nyugaton, Osztrákoknál, a parkolóházban, este 10 órakor már spóroltak a fényekkel. Legalább a vészvilágítás pislákolt. A lépcsőházban az sem. Németeknél az ó negyedben kihagyták az utcavilágítást. A várromok meg még kevésbé voltak kivilágítva. Korlát sehol, de várárok az mindenhol megtalálható.
Svájcban is lehet én találtam meg azt a szálót, ahol a kapcsolókat elrejtették (elsüllyesztették). Szép, meg minden, de éjjel WC -re kimenni kellett a helyzetét jelző fényforrás.
Magyarországon a száláshely biztosítékszekrénye "bejárat ajtó" mögé volt rejtve. Kb 1 órát kerestük. Este 10 után. Mert a kinti medence nem bírta a fűtést, és a levegő befújást egyszerre.
Nálunk a Tátrában szottyant kedvünk éjjel sétálni. A Li-Ion lámpák közül pár el sem indult a hidegben. (Kár, hogy kint maradtak a kocsiban.)
Trencsén felett, a Cseh határnál, buli az erdő közepén. Szálásolás kempingben. Na itt már hordtam lámpát magammal. szerencsére. A fél erdőt megismertem hajnalig.
Prešov felett, a Tátrában túráztunk. A szálás a 30 év alatt semmit sem válltozott.
Itt meg a fejlámpák segítettek, gallyakat gyűjteni, szalonnát, paprikát, paradicsomot aprítani. A szalonna sütögetésnél is jól jött. Valaki 1AAA -s lámpával üzemelt, mégsem égette el a szalonáját.
Az évek alatt azért jött össze pár lámpás élmény.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #82232 üzenetére
A 2010 -es években a Maglite XL200, LedLenser M7 volt nálam használatban. Ezek AAA elemeket / akkukat használtak. A Maglite 5000 cd, míg a LedLenser 20000 cd fényerőt tudott. 2010 -es évek elején. A Maglite giroszkópos vezérléssel rendelkezett. És mind a 2 lámpa tudott fokozatmentes fényáram szabályozást. A LedLenser esetében ECO / stabil kimenet között is tudtam válltani. 15 évvel ezelőtt.
-
FBLLMAG
senior tag
Mert TE csak otthon használod. Lemerül az akku, csere, és világítasz tovább. Én faluztam, kerestem az ügyfeleket (akik csak sötétedés után érnek rá), házszámokat.
Én még a Convoy S2+ (XM-L2) időszakban szoktam rá a 2AA -s lámpákra. 5000 cd körül volt a fényereje a Convoy -nak (1000 lm fényáramnál) is meg a 2AA -s lámpáknak is. Mindig is az volt a szöveg, hogy a 18650 -es akku kell, mert azzal tovább világít a lámpa. A 2AA -sak elavult technológia. A Convoy 50 lm fokozatán 16 óra alatt, fokozatosan csökkenő fényárammal merült le. A Maglite, Fenix, Olight, Nitecore, EagTac, Armytek 2AA -s lámpáim, 30 lm stabil fényáramot, 20+ órán keresztül tartották. És ha mégis lemerült, (később volt másik) a legközelebbi benzinkúton találtam AA elemet, így nem kellett haza autókáznom.
Másik dolog a kezelés. A Convoy esetében át kellett fogni, és ezután kapcolgatni a 3 fokozatot. Azonnali / pillanatnyi turbo, azonnali holdfény, azonnali strobe, gyors hozzáférés mindenhez is. Ezt nyújtották a 2AA -sok.
A Zebralight is ebben az időben nyerte el a tetszésemet.
Az esti sétához, nálam, a 18650 -es lámpák nem válltak be. (Pedig Olight, Nitecore, Fenix, Armytek lámpákat is próbáltam.)
-
FBLLMAG
senior tag
Még nem kell temetni a NiMh akkukat. Jönnek a frissebb NiMh akkuk (GP gyártja). 6C -vel is lehet tölteni szükség esetén. 10 perc alatt feltölthető. (Persze 0,2C az ideális ennél is.) 10 A leadására képes huzamosabban, mégse melegszik 40 fok fölé. (Ez kb 11 W leadását jelenti 1 db akkura.)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Jack72 #82172 üzenetére
A Narsil esetében is tudod állítani a hőfokot, azt is, hogy hogyan viselkedjen, mi szerint vegyen vissza. Kissé bonyolultabb mint az Anduril, de több a lehetőség benne.
Programozások lámpákhoz. -
FBLLMAG
senior tag
1 kis fejlámpa összevetés.
-
FBLLMAG
senior tag
Az Acebeam P20 -ast használtam. De mint valamikor írtam, nagy teljesítmény = melegedés. Elég sokat vesz vissza. (Pl. 5000 lm után 1500 lm). Nálam ezért a Nitecore MH40 PRO győzött. Az UHI40 MAX is sok szórt fényt biztosít, a szélesebb szúrófény mellett. De azért a P20 is qrvára tetszik. Így élőben. Lehet mégis idővel beszerzem.
-
FBLLMAG
senior tag
Ez a lámpa mindig a fejen lehet. Nem kell keresni, szabad marad a kéz.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #81988 üzenetére
Az 5X sorozatnál rugós a kupak. Az 51, 52 sorozatoknál a gyártó is említette a 14500 -as akkut. A 53 -as sorrozatnál már nem írták a 14500 -as akkut. Én hozzájutottam a SC53w -hez elég jó áron. Ezen tesztelek. És működik. Fényesebb lett mint a SC5W MKII -esem.
És a SC53cN esetében is működik. Ez is fényesebb lett a SC5W testvérétől.
Apróbb méret, "tömeg" mellett.
NiMh -ra visszaváltáshoz (kalibráláshoz) a kapcsolót nyomni kell mikor becsavarod a kupakot.
Reszettelni is lehet a Zebralight lámpát. 15, 18, 21 gyors kapcsolással (G5, G6, G7).
-
FBLLMAG
senior tag
A Zebralight SC53 / SC54 lámpáira a gyártó AA Eneloop akkukat ajánl. De mindenhol azt olvasom, hogy 14500 akkuval is használható. Van öregebb Zebralight SC53w lámpám, amit nem féltek. Ezzel majt kipróbálom. Érdekes lesz, ha tényleg működik 14500 -assal is a Zebralight lámpám.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Jack72 #81963 üzenetére
A vibráció a Nitecore MH40 PRO lámpámnál is van.
Időzítő (timer) az Olight, Armytek, Emisar (Anduril) lámpákban is megtalálható.
A mozgásérzékelő régebben a Nitecore lámpáknál is megtalálható volt, de a 2010 -es években a Maglite kezdte. Nekem is van a XL200, és a MINI 2AA PRO+ lámpáimnál is megtalálható. -
FBLLMAG
senior tag
Mondjuk a Zebralight azt teljesíti a mai napig amit elvárok tőle.
Zsebben hordom, minden nap, mégis úgy néz ki mint az első napon. Nem kopik. Zsebben hordom, hogy gyorsan elérhető legyen. A 3 alapfokozat 3 fajta kapcsolással azonnal elérhető. Teljesen testre szabható. Az egyes kapcsolásokhoz rendelem a számomra megfelelő fényáramot. 80° szórt fény és 10° (SC5 OP, SC5W MKII) / 12° (SC53cN) középső fénykörrel rendelkezik. OP refi. Így eléggé egyenletes a fénye.
Ez mind a környezetem gyors megvilágítását teszi lehetővé. Erre lett kitalálva. A mai napig használható a 10 éves SC5 OP is. Apró változtatásokkal fejlődött. A SC5 OP fényereje a XM-L2 leddel erősebb volt a XP-L2 leddel rendelkező SC5W MKII -től. És a SC53cN a 12° -os hot spott -jával, alacsonyabb max fényáramával (ami csupán 207 lm lett szemben a SC5W 550 lm -jával), természetesen nem világít olyan messzire mint a SC5W MKII a 10° -os hot spott -jával.
Ellenben a SC53cN apróbb, könnyebb, megelégszik a gyengébb akkuval. Az alacsonyabb fényáram a fokozatoknál (ami szemre alig különbözik) jóval hosszabb üzemidőt jelent. A színviszaadás 97 CRI lett.
Szóval, a hordozhatóság, hogy mindig kéznél legyen, hogy mindig világítson, hogy mindig lássak, lett a cél. Hogy soha se ne legyek fény nélkül a sötét lépcsőházban, parkoló pincében, stb.
-
FBLLMAG
senior tag
Hát akkor pont nincs védelem a lednél. A Zebralight esetében a led lapján is van termo elem. (Meg az akku tároló oldalán is.) A led manapság felül a lámpatesttel összefüggő lapra (amin kis lyukak találhatók a vezetékek részéra). Így hátulról el van vezetve a hő a ledtől a lámpatest felé. Nemcsak az a pár mm -es rézlapka vezeti el a hőt. Ezért volt furcsa az ilyen melegedés számomra.
-
FBLLMAG
senior tag
Ezeket amiket írt, TE is kipróbálhatnád. A Fenix E35R fényét az Emisar D4V2 lámpáddal tudod összehasonlítani. Nitecore MH25 PRO meg szélesebben világít a hosonló távot bevilágító SFT40 ledes lámpáidhoz képest. Sőt a lámpa feje is kisebb. Bár, nálam is a Acebeam L17 távolabb világít, fényesebben világít.
-
FBLLMAG
senior tag
Vagy 3, vagy 4, vagy több lámpát.
Ahogy én is.
Akkus munkalámpát kérdezett. A Lámpásember ezekkel szerel (most föld alatti víztárolókban). Nála láttam először a Ledlenser IF / AF munkalámpákat. Addig én is olcsóságokat használtam. Nem véletlen van a Ledlenser munkalámpákon olyan nagy hűtés.
A pipalámpák fénye zavart, ha véletlen valaki belenézett. A szórt fényük meg gyenge. A pipalámpák 1 embernek valók.
-
FBLLMAG
senior tag
Tudod, hogy veszti a fényt. Halványul. Ha nem láttad a Ledlenser-t, elég lehet. Olyan 1000 cd fényerővel számolhatsz. Bekapcsoláskor. Teljesen feltöltve. Udvaron 10 m távon használható. Bekapcsoláskor. Huzamosabban inkább 5 m a reális táv. 50€ -ért drága.
TE veszed. Fejlámpát, lámpát sem vennék tőlük.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Jack72 #81926 üzenetére
Nagyon más a 2 lámpa. Szó szerint. A Fenix frenszler tir lencsét használ, a Nitecore tükröt. A Fenix nagyon szórja a fényt, előre világítva, a cipőd orrát is megvilágítja. Ugyanakkor elég széles a középső fényköre is. A hatótáv viszont visszafogottabb a lámpáidhoz képest. Udvaron azért jól használható. Alternatíva az Acebeam EC20, Emisar D4V2 lehetne.
A MH25 PRO szélesebb, 4 cm -es fejjel rendelkezik. Azonnali holdfény (van holdfény), amit normál helyzetben kihagy a fokozatok közül. Taktikai módban mindig turbón indít (és csökkenő, halványodó fokozatokat használ). Tok is jár hozzá. A magas fokozatán fényesebb (igaz szűkebben) mint a Fenix a turbo fokozatán.
A 2 lámpa közé belőheted a MH12 PRO -t a Nitecore -tól (a MH25 PRO kistestvére). Én a MT1A PRO, MT2A PRO apróbb lámpáit is használom.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem láttad még a Ledlenser munkalámpáit. Sajnos. Ezekkel tényleg látsz. Mindent. Nálunk a daru tudott mellette dolgozni az udvaron. Nappali fényt varázsol a garázsban / udvaron is. Ja és a AF8R is létezik. De ez gyengébb.
OBI -ban szokott lenni 3 db -os munkalámpa szet 12 € -ért. 400 lm / db. De ezeket szét tudod rakni. Akár az udvaron is. Én AA Eneloop akkukkal használom.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ronati #81899 üzenetére
A XML után jött a XPL, majd a XHP ledek (ezekből összerakva) a CREE gyártótól. Manapság meg kezd lemaradni. Több gyártó is felsorakozott.
Régebben a XML 1000 lm alatt tudott, a XM-L2 húzta fel 1000 lm körüli értékre. Manapság meg röpködnek a több 1000 lm fényáramok.
2010 / 2011 tájékán a 30000 cd - 40000 cd fényerejű lámpák már csúcskategóriásak voltak, manapság az 1" -os lámpák is tudják ezt. (100000+ cd fényerővel harcolnak manapság, és az 1000+ m hatótáv sem ritkaság.)
Lassan kaméleon / sas szemeket kell növesztenünk, hogy kihasználjuk lámpáink képességeit.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Szulita28 #81891 üzenetére
A UHI ledek már szakítottak a négyzet alakkal. Kerekek lettek. Ugyanúgy nagyobb kerámialapra apróbb ledmag. És a nagyobb fénysűrűség kedvéért itt is látni zöld irányú eltolódást. A 20 / 25 sorozat fehérebb. A MAX ledek kaptak +8 db apróbb ledmagot a középső köré. Ezzel sima tükörnél is több szórt fényt kap a lámpa. De a legtöbb esetben OP refivel kombinálják. (Kár, hogy csak a magasabb fokozatokon használják a +8 db apróbb ledmagot.)
Régebben a Nichia csinált már 6 szögletű ledmagot. Innen már csak pici módosítás volt a kör alak. A SFT 25 szintén kör alakú ledmagot használ. Kezd terjedni ez az őrület is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
ronati #81887 üzenetére
Próbálom egyszerűen elmagyarázni.
A XHP sorozat a régebbi fejlesztés. 4 db még régebbi led fajta van összerakva benne (pl XPG, XML). Az első szériánál ezért volt kereszt a közepén. Ebből kifolyólag, bekötéstől függően, 3V, 6V, 12V meghajtású led létezik belőle. Magas feszültség (V) alacsony áram (A) mellett kevesebb hőt termel. De mint írtam, régebbi ledek.
A SST40, SFT40 újabb fejlesztés, az alapoktól. Újabb foszfokeverék (az Osram még mindig lepipálja a fénysűrűségben), a led 4 sarkáról van meghajtva 1 db led. Nagyobb kerámiafelületre van nyomtatva az apróbb lednégyzet, ezért jobban meghajtható.
Szóba került a SBT90 led is. Akkor erről is pár szót. Ez több ledcsíkot használ párhuzamosan. Az áram megoszlik az egyes ledcsíkok között. Nagyobb az egész led. Teljesítmény felső fokon. Izomból megold mindent. Az akkut is hamar leszívja.
A Nichia ledek foszforkeveréke más. A legtöbb esetben melegebb fényű ledek, magas színvisszaadással (CRI). Viszont alacsonyabb fényáram (lm) sajtolható ki belőlük.
Az OSRAM CSLMN ledek esetében van a legnagyobb fénysűrűség a ledfelülethez képest. De ezek tényleg apró ledek a nagyobb kerámia alapon. Nagyobb tükör segítségével, szűkebb fénycsóvát hoznak létre, így világítanak távolabbra. (A tükörfelület - ledfelület aránya biztosítja még mindig a dobást, alacsonyabb teljesítmény mellett.)
Az UHI, UHE ledek kifejezetten a Nitecore részére vannak fejlesztve. Más gyártó nem használja. Ezért erről csak kérésre írok.
-
FBLLMAG
senior tag
Csak úgy ideteszem.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Robyka #81753 üzenetére
Ott volt a válasz. Olvass csak vissza. Bedvóter pontosan leírta.
Mindegy, hogy 18650, 21700, 18350, vagy bármilyen más hengeres Li-Ion akku.4,2 V teljesen feltöltve, de 3,7 V feszültségen tároljuk. Ez kb 25% -30% töltötséget jelent. 3 V alatt meg le van merülve. Nyáron nyilván nem a napon, télen sem fagyos környezetben tartjuk.
A Ni-Mh akkukat meg teljesen feltöltve tároljuk.
Még hányszor írjuk le neked?
-
FBLLMAG
senior tag
Nálam ködben előkerülnek a szűkebb fénycsóvás Ledlenser lámpáim, és átvilágítok a kődön.
P6 Core, P7 Core, MT6, vagy a 3000 K -es EagTac szúrt fényű lámpám. Az utóbbit azért 1000 lm alatti fokozaton használom, a kevesebb szórt fény végett. A fejlámpám meg tir lencsés (UT27).
-
-
FBLLMAG
senior tag
A Nitecore LEP -es, digitális ZOOM -os lámpája is ezt a technikát használja. Ezt a lámpát is fényképeztem a találkozón. Írtam, hogy úgy működik, hogy bemattul az üveg. Ez a technika azért máshol is használva van. Nemcsak lámpáknál. A Fenix meg hagyományos ledes technikával párosította.
-
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Na ezért bírja az Acebeam TAC 2AA lámpám.
Amúgy 0,4 - 0,5 A körül is töltött, szóval a nagyja hamar belekerült.
-
FBLLMAG
senior tag
Pár Olight lámpa.
-
FBLLMAG
senior tag
És, hogy konkrétat is írjak. A Sofirn SP33 V3 pl turbo használatakor 500 lm alá esik 1 - 2 perc alatt. Utánna fel - le 1100 és 400 lm között. Erősödik - gyengül, folyamatosan. Na ezt hogy szereted? És ez ráadásul nem vékony lámpa.
A Wurkkos FC12 kiosztása tetszik. A turbo 25 % -ra vesz vissza (ezt látni). A magas fokozat, miután a felére visszavette a fényét, próbálja visszatornázni. Folyamatosan. Érdekes mindenesetre.
-
FBLLMAG
senior tag
Ezt némileg javítanom kell. A turbo, ahonnan indul, nem esik sokat manapság. A nagyobb fejátmérőjű throwerek sem mindig esnek be túlságosan. Az olcsók között is találni olyat amik kb a felére veszik vissza.
Na de az 1" -osak között, ahol 4000 lm a turbo, és visszapottyan 500 lm alá (30000 cd -ről 3000 cd alá), na az már látványos.
Meg tartom ameddig bírom, majd visszakapcsolom. Jó, hogy nem dobod el.
-
FBLLMAG
senior tag
Nem olvastál, mert nem írják le. Inkább vesznek újat.
A Lumintop kapcsolói mentek régen tönkre. A több ledes lámpáknál a ledek sorban adták meg magukat. A Manker -ral is több gond volt. Régebben az Olight -ok a fegyveren adták meg magukat, mivel a 2 lap egymáshoz merőlegesen volt forrasztva (ami elvált). A Sofirn, Wuben lámpák a túl sok ejtést nem bírják. Néha a kapcsoló adja meg magát. A Convoy szigetelése szokott problémás lenni. Nitecore is adta meg már magát. A legutolsó amiről hallottam a HC65 UHE fejlámpa. Van, hogy a gyakori, hosszú turbo használata készíti ki az olcsóbbakat.
Mint ítrtam már, olyan nincs, hogy nem mehet tönkre. A Nitecore a turbo zárt helyen használata végett szokott tönkremenni, de most már visszavesz. Azért lehet más probléma amire a gyártó nem gondolt. A felhasználók mindig kitalálhatnak valamit, amitől tönkre mehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest