Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Ha nem vagy kivilágítva megy a dudálás, ha valaki nem veszi le a reflektort akkor is, én úgy gondolom akkor is menne a dudálás ha vakítanék bringával.
De lehet hogy nem.
Én direkt nézegettem hogy milyen szemből, szerintem egyáltalán nem gáz. Ha meg éppen maxon használom valamiért, és jön egy kocsi, akkor meg leveszem közepesre, de amúgy is főleg közepesen megy aszfalton.
Néha feldobom a C8-at is M1 mellé szinte már majdnem vízszintesen állítva, de azt kizárólag csak terepen vagy elhagyatott helyeken. -
ZozzV6
senior tag
Mert ha a gyártó a legmagasabb bin számú ledeket alkalmazza akkor a meleg színek általában mindig 1-2-3 bin számmal lejjebb érhetőek csak el ugyanabból a ledből. Ennek technológiai okai vannak amiket már nem tudok megmagyarázni. De pl XM-L2-nél 6500K-ból van U4 bin de mondjuk 4000-5000K-ból csak U3 vagy még lejjebb.
Viszont ha a hideget is ugyanolyan bin számmal vesszük akkor elvileg nem kéne gyengébbnek lennie. Maximum abból fakad a gyengébb érzés, hogy kinek milyen fényre érzékenyebb a szeme. -
gyapo11
őstag
Nem mélyedtem el a részletekben, nem is tudnám összeszedni az infókat a kínaiaktól. Csak tapasztalataim vannak, egyszer fordultam a PP-hoz, annyi volt a reakció, hogy vegyem föl a kapcsolatot a kereskedővel. Persze előtte már megbeszéltem a kereskedővel, hogy nem fizet, csak utána próbáltam a PP-t. 58 piros betűs sor van a táblázatban, ebből 55-ben van ott, hogy refund megérkezett, ennek egy része BG-os és biztosított. Ha úgy vesszük, akkor sok kár nem ért, de azért kellett rimánkodni a kereskedőknek. A BG viszont mióta biztosítottak a küldemények szó nélkül újra küldi vagy refundolja.
-
gyapo11
őstag
A fotózás is hasonló a lámpákhoz, lehet venni 20-40 k-ért egy szappantartót, ami nem olyan sok, de esetleg 40-80 k-ért egy bridge-et, vagy 100-200-600 k-ért egy MILC-et, meg 100-400 k-ért darabonként 1-2 obit, fókusz nyújtót, előtétlencsét, közgyűrűt, meg vakukat, meg vezérlést, meg ernyőket, háttereket, ahhoz állványokat, géphez állványt meg fejet, meg még pár dolgot, és akkor már nem is annyira olcsó.
-
domedee
senior tag
Ez jó...BOCO, megjegyzem.
kicsi szenvedek ezzel a vásárlással mondhatni.
Ez milyen lámpa Nitecore NU32? [link] Azt írja, a turbo módbam 550lm, egy órán át bírja. Tényleg olyan lehet, hogy nem kapcsol vissza pár másodperc után, a "folyamatos" üzem megy így? Ahogy olvasgattam, jó néhány lámpa a turbo módban csak pár sec-et ad. Már az is jó lenne nekem, ha ezt1-2 percig tudná vagy csak akkor kapcsolna vissza, ha én kapcsolom. Próbálok csökkenteni az igényeimen, ha már a pénztárcán nehezebb növelni.Ja, mennyi idő alatt tölthető fel egy ilyen? A max töltőáram nincs írva.
-
ace22
tag
Jó lenne kézbe fogni az új P12-t, de a paraméterei alapján nem profi taktikai felhasználásra való a puha gumis hátsó csatlakozó, házi felhasználásra drága (és még kiegészítő gyógyszeres doboz is kell), az akku típusa még nem terjedt el (a legtöbb Li-ion töltőmbe nem is férne, 1-2 mm-el túl hosszú), a töltöttségjelző zavaróan erős fényű, és az 1200 lumen nem igazán nyűgöz le.
Egy tesztet azért elolvasnék róla.
-
stellaz
veterán
Ezek a rovyvonok éppenséggel jónak tűnnek, de az áraik a kintről rendeléshez már túl van a fájdalom küszöbömön + vámot is kéne fizetni, ha jól látom.
Sajnos láma vagyok a led cseréhez. Ez a sofirn viszont nem rossz. Ez nem natúr fehér fényű? Mármint ez biztos kékes?
szerk: Videón elég nagynak tűnik, vagy csak kicsi kézben van... -
WestBam
Topikgazda
Az van, hogy nekem is itt van egy régi L6-os, alig veszem elő, de pont most kellett egy világítás nélküli pincében pakoláshoz fény, jobb ötletem nem volt, azt vittem magammal. Letettük, világított szépen, de azért felforrósodott a légmozgás nélküli hűvös pincében elég rendesen. Egy jóféle hordozható reflektor kellene, de nem igazán találtam még meg azt amit keresek. Vagyis de, csak nincs rá 200 Eurom, ami ráadásul itthon 100e Ft
-
ZozzV6
senior tag
L6 tuninggal is csak kb 4500-ig megy fel. Szép kép miatt a régi XHP70 OP refivel ha nem kell a nagy táv. Amúgy se túl nagy a különbség. De...
Thorfire S70S alapból erősebb és 5100 lumenig tolható a gyári driver. Vagy... Sofirn SP70 ami rampingot is tud és eleve 5000 lumen felett van és kuponozva 50$ környéke. Olcsóbb mint a másik kettö plusz a tuning. -
Gargouille
őstag
Valójában ez csak egy pihenő állomás, mert aztán meglátsz egy olyan lámpát ami felébreszti újra benned az érzést, hogy ez kell nekem.
Minap én is elgondolkodtam, hogy már mindenre van lámpám és azoknak tartalék lámpái és már nem kell más, de ez nem így van, tuti lesz még olyan amit nem fogok tudni megállni.
-
Vlah
tag
Arra gondolok, hogy magas fokozatban a pupillád jobban beszűkül a közeli fények miatt, így a távoli fényeket nem tudod befogadni, így összességében nem látsz el messzebbre sem. Pl tiszta telihold idején pláne havas környezetben semmi hozzáadott értéke nem volt a lámpának, ha bekapcsoltam a fényt távolra kevesebbet láttam, még alacsony fokozat esetén is. ráadásul a fénycsóva párás időben zavarta a látóteremet. Elég csalódott voltam emiatt. Beltéren, szükségvilágításnak valóban jó tud lenni a sok szórt fény, akár a falakról visszaverődve is, kültéren is lehet ilyen, de én ritkán találkoztam vele.
-
Gargouille
őstag
Lehet már fáradt vagyok de nem értem mit akasz mondani. Mégis mi mást tehetne a hivatalos forgalmazó? Én tőle vásároltam, felém neki kell helytállnia, függetlenül attól, hogy az Armytek mit csinál.
Az én esetem egy teljesen egyedi eset, amiben hozott egy nagyon gáláns, egyedi döntést a Wilcon. Ebből ne általánosítsunk szerintem mert nyilván ők sem csinálnak rendszert belőle.
Valószínűleg a jövőben majd mérlegelik, hogy meddig éri meg ezzel a márkával foglalkozni.
A lámpáik amúgy tényleg zseniálisak sajnos.
-
HUNited
őstag
Semennyire sem ismerem, tegnap regisztráltam hogy ezt az S2+-t megrendeljem. Eddig Aliról, Ebay-ról, Gearbestről rendeltem csak. Meg régen a Tinyről, de az hála Istennek megszűnt (na tőlük 2x rendeltem, mindkétszer megszívtam)
Mint mondtam, ha magyar cég lenne, és egy szórólapon/oldalon feltünteti hogy az itt látható termékekre kapsz ezzel a kóddal 20% kedvezményt, akkor jogosan sírnék. Tudom, hogy a kínaiaknál mások a szabályok, ezért is utálom személy szerint ezeket a kuponos dolgokat. De azt a KORREKTSÉG jegyében elvárnám, hogy a listanézetben valamilyen módon jelöljék, hogy arra nem érvényes a kupon.Amúgy próbából több terméket is próbáltam kuponnal megvenni, és egyiknél sem engedte
Annál sem, ahol a kedvezményes ár és az eredeti ár megegyezett. Tehát ahol áthúzott ár van, ott a kupon nem jó.
-
HUNited
őstag
A topikgazda blogja. Van más forrás is?
https://elemlampablog.hu/A kuponok nem jártak le, december 16-ig érvényesek, tehát a fogyvédnek ha a Banggood magyar cég lenne, sok köze lenne (szakmámba vág, hidd el tudom miről beszélek):
https://www.banggood.com/marketing-elemlampablog-X-Banggood-Flashlight-Big-Deals/tid-1427.htmlAmúgy szerintem 3.000 Ft jó ár a termékért, csak vagyok annyira zsidó, hogy a 20%-ért összepiszkítom magam.
Segítséget kértem, írtátok is hogy jó vétel
(58734).
-
WestBam
Topikgazda
Több újdonságról is lehetett hallani mostanában, egy videót linkeltem is (lehet ide nem) amin némi infót adtak róluk.
A camo M2R Pro nekem is nagyon bejön, amit én nagyon várok az a H2R2 Perun, az nagyon izgalmasan hangzott, abból mindenképp fogok venni. Könnyen lehet kiüti a helyéről a Wizard Pro-t is ha minden frankón fog működni (wave csak a pánton működik, közelség szenzor leveszi a fényerőt, hogy ne égesse ki pl. a ruhád, a fejpánt ha jól láttam mágneses?!). Lesz még idén pár érdekesebb lámpa is. -
stellaz
veterán
Azért az is számít, hogy a Petzl bármelyik túra boltban kipróbálható, megvehető, a készülékház, az anyagminőseg pedig az olcsóbbaknál is rendben van. Illetve sok esetben gondolom nem kockáztat, akinek tényleg számít a lámpa üzembiztonsága. Ami bevált, azt veszi és kész, nem érdekli van-e olcsóbb vagy nagyobb fényerejű. Egy márkának ezt a fajta presztízst nagyon nehéz elérnie.
-
ZozzV6
senior tag
Totál egyetértek. Mint az autóknál a márka vagy hajtásfanatikusok. Szardízel meg a fosbenzin. Csakajapán...csakafócvágen...
Nekem volt svéd, japán, német, volvo, bmw, mazda, opel, ford, VW. És úgy tartom szegényebb élményekben az aki egynél leragad. Mind másban jó és másképp nyújt elégedettséget. Néha idegbajt. De örülök hogy nem ragadtam le egy autónál 10 évig bár az államkassza jójora átírási illetékkel lenne szegényebb -
ZozzV6
senior tag
Dettó. Nem igazán szerettem amíg nem vokt a Wizardom. Fél óra olvasgatás nyomkodás és többet nem kell a kezelési. A tailcap csavargatós dolgok meg ha nem rémlik max 3 próbálkozásból eltalálom mi volt a kombó ahhoz amit akartam. De ha zavar a gomb fénye éjjel egyszerűen csak lazítok a tailcap-en és nem villog. Taktikait meg még sosem használtam.
-
-
-
FBLLMAG
senior tag
Akkor visszafele számoljunk.
48 € - Gyártótól
+ 40 % (19,20 €) + árrés = 67,20 €
+19 % (12,80 €) + adó = 80 € > ezt az adót a kisember fizeti meg
Szóval 19,20 € -t oszthatnak szét ennél a lámpásnál, ez az a bizonyos 40 %. A legtöbb gyártó, Nitecore, Olight, Fenix, Armytek, stb nálunk 30 % -kal dolgozik.
És az a 19,20 € az MLM szisztéma szerint is osztható.
-
FBLLMAG
senior tag
Nálunk 40% az árrése a Led Lenser -nek (ennyit vallottak be). € van nálunk is, így itt nem lesz különbség. Az adó meg 19 % nálunk.
80 € > - 19 % = -12,77 € - Adó
67,23 € > -40 % = 19,23 € - Árrés
Termék behozatali ára tehár 48 € körül van. És gondolom, Magyarországra is 48 € -ért szállítják a LL ML6 -os lámpást, erre adódnak az egyéb költségek.
Ezért csodálkoztam a 100 € -ós áron.
-
WestBam
Topikgazda
Akkura nem véletlenül adnak csak egy év garit mindenhol. A belső töltés meg szerintem semelyik akkunak nem való, vészmegoldásnak igen, vagy mint a fentebbi példám mutatja, annak, akik csak használják de eszük ágában nincs vele szenvedni, hogy kivegye, feltöltse, betegye. Nap közben meló, éjjel töltés.
-
WestBam
Topikgazda
Gyakorlati példa:
Eagle Eye X2R + Samsung 26FM védett akku.
Napi használat ipari körülmények között, heti töltés, 2 év alatt hasalt el benne az akku. Már naponta kellett tölteni. Nagyban függ a használat mennyiségétől is. Van, akinél ez 5-6 év alatt következett volna be, de ez tényleg rendszeres napi használatban van egy műhelyben.
Érdekesség: A rajta lévő mikro USB takaró műanyag fittyfene nem szakadt le ez idő alatt. -
JHMEG
csendes újonc
nagyjából egyetértek.
Viszont mikor azt látom,hogy egy termék kínában pár dollár,otthon a webshoppban (ahol elő kell rendelni) meg tizen,huszon ezer azért az nem az áfa,vám miatt annyi!Hanema mohóság miatt!
példa:
kärcher mosóhoz homokszórós feltét
-kínában 20$
-német ebay kb 30€
-magyar oldalon 22 000 ft-tól láttamA sok kis mütyűr és a rengeteg fólia amibe becsomagolják az tényleg gáz,de nem tudnak mit csinálni
.gyakran elgondolkodom,hogy egy 60 centes terméken mi a hasznuk,mikor a csomagolás többe kerül,mint a cucc ?!kis túlzással....
Talán jobb megoldás lenne az apró dolgokra egy kontó,ami mondjuk 200$,és még az tart addig vám mentes,ha azt meghaladod akkor már a következő mütyűrre megy a vám.Ezzel vissza lehet fogni a mérhetetlen vásárlást,de akinek csak egy usb-usb átalakító kell,vagy O gyűrű a lámpához,vagy esetleg egy tok,az is tud "élni".
-
ZolkoW
őstag
Nos igen... csak rég rendeltem BG-ről bármit is, hátha méghebehurgyábbak lettek, vagy tudomisén
. Azóta felfedeztem, hogy közvetlenül a gyártó oldaláról is lényegében ugyanennyiért (~32USD) lehet megkapni/mármint kuponnal, amit FB oldalukon kiírtak/, de az is lassabb postával jön, ha jól értem.
Valószínűleg marad a Banggood, köszi. -
-
Tamás9x
őstag
A bőség zavara, akarom mindet, de így is ferde szemmel néz az asszony, minek ez a lámpa? nem ide való dobozban a helye.. ( L6 ) Pedig szépen néz ki a polcon elől, mint valami önvédelmi eszköz... érted...
A többiről nem is beszélve...FBLLMAG: Csak a szokásos, megkarcolva, leejtve, betört üveggel kaptam vissza, fejlámpám vagy 3-4 azóta sem került vissza, nem nagy értéküek... 5K alatt... csak ha elkéri akkor... na mindegy most már nem várom haza... Panasonic Liitokala aksik túra közben elhagyva...
JHMEG Szintúgy bontott aksikhoz, ha túrán nagyon ramaty az aksi, nagy az eltérése ellenállásban akkor inkább fel sem töltjük, kuka.
-
FBLLMAG
senior tag
A TUP is "kulcstartó" lámpa. Tényleg kb 2 újjal fogom meg. Ezért nem hosszabb használatra van kitalálva. Ahogy Te is írod, pár mp -es használatra van kitalálva, kulcslyukba betalálni, ágy alá benézni, autó körül, ha valami este leesett. Erre elég az a 200 lm fényáram is. Elvétve jól jön, ha kicsit nagyobb távra is odavilágíthatunk vele. Erre jó az az 1000 lm. A köztes fényáram, nekem, nem is hiányzik. 😉
Az a 300, 400, 500 lm csak az üzemidőt csökkentené. 😉
-
gyapo11
őstag
A rampingnek két értelme van, a pontosan annyi fény amennyi kell, és ezzel az akku energiájának maximális kihasználása. Ha csak kicsivel is magasabb a fokozat fénye mint amennyi éppen kellene, akkor annyival többet is fogyaszt és hamarabb fog lemerülni az akku. És ez egy kis beépített akkus lámpánál fokozottan fontos.
-
FBLLMAG
senior tag
Az a 2 perc is szép. De úgyis csak addig világít TURBO fokozaton, ameddig nyomva van tartva a megfelelő kapcsolója. Egyébként ezért nem hiszem, hogy akár 2 percig is valaki nyomva fogja tartani. A pár mp -es üzemmód szerintem a reálisabb. Nem hiszem, hogy keresőlámpának használná bárki is.
A TUP kb ugyanarra van használva nálam mint a ZL, vagy az Emisar D4V2.
-
FBLLMAG
senior tag
Az oldal gombos világítás esetében a legtöbb lámpánál amikor rányomsz, akkor világítsa ki a töltöttségi szintet, de pár mp után elalszik. Ha jól emlékszem az Olight SEEKER 2 PRO esetében, 10 mp -en keresztül világít a kapcsolója. De amit említettél Olight S2R2 is csak pár mp -ig világít. A Fenix új lámpái közül sok használ ilyen kapcsolókat (PD35 2018), vagy a Nitecore EC30 is. Van amikor a gomb körül van hasonló működésű fénygyűrű. Ezek is tetszenek.
Kb ugyanaz, mintha felkapcsolás előtt ránézek, milyen színben világít a lámpám.
Az a ritka lámpa, amely folyamatosan közli a töltöttségi szintet. Na ilyennel nem találkoztam sokkal.
Az Armytek esetében, nemcsak a kapcsoló villogásának színe, de sebessége is változik, és ha lefele állítottad a kapcsolót, ezt azért érzékeled.
-
WestBam
Topikgazda
És milyen jól beszélsz!
Kifejezetten olyan szitu ez, mint a villogó gomb a fejlámpán. Ami ugyan jó, de baromira nem látható az esetek nagy részében. Az Armytek lámpákat én fordítva használom, hogy a gomb fejjel lefelé legyen, így legalább érzékelhető, ha villogni kezd. Sok fejlámpán ez viszont nem megoldható.
Igaz ez erre is, a gomb van feléd, azt látod, vagy ha oldalgombos azt is láthatod, de a lencse optimális esetben nem látható egyáltalán, csak gyertya módban. -
FBLLMAG
senior tag
De az a szituáció valós (a tényeket írtam le). Valósak voltak az igények is. Csak a lámpára vártam. Kicsit hamar csaptam rá, ez is igaz.
Az a villám, disco fényvillogást egyenlőre nem tudom mit csináljak vele, hova tegyem, de valakinek biztos tetszik.
A kapcsoló fényét látni. Ez is igaz. De ha fogod a lámpát, érzed ahogy melegszik, ha merül, azt is látni. Az akkut feszültségét az Emisar is le tudja villogni. Nekem kikapcsolt állapotban mutatja ránézésre, hogy áll az akku. Nagyjából ez is elég.
-
FBLLMAG
senior tag
Igen, asztalon, éjjeli szekrényen, talpával, fejjel lefelé tudod tárolni, lerakni a lámpáidat. De ha nincs, messzebb van, hulye helyen van, akkor vagy a széked húzod magad mellé, vagy a szőnyegre rakod az ágy mellé a lámpát. Ezeken a helyeken, a legtöbb esetben, csak stabil oldalfekvésben helyezhető el a lámpa. A színes led villogás / világítás gondja megoldva. De mikor este orvostól kapott krémmel kell a kezedet, lábadat bekenni, ami istennek sem szívódik be. Ezzel nem szeretnél semmit sem fogdosni, zsíros talppal felállni / felkelni sem az ágyból, látni meg azért szeretnéd, hogy hova kened a krémet, az időzített kikapcsolás a megoldás. Késem, szerszámkésem van, a lámpák mágnestalppal rendelkeznek, ha kicsit oldalra is dőlnek, akkor is talpon maradnak, így megvilágítják a plafont, szobát. Ha a
lámpa kikapcsol, bekapcsol a helyzetjelző. Az Emisar D4V2 lámpám esetében. Persze 2 lámpával is meg lehet oldani. Az egyik időzítve kikapcsol, a másikon a helyzetjelző van bekapcsolva. 😉Klipszet meg azért rendeltem a lámpámhoz, mert zsebben szerettem volna hordani. 😉
Ezért is írtam, hogy az egész mindenestől (csomag) tetszik.
-
ZozzV6
senior tag
Azért a 8 szín sorrendjét észben tartani mindig
arra hogy kb tudd hol állsz elég a 3. Volt aki Narsilnál javasolta hogy a beállítós 6-8 menüpontot színekkel jelezze majd egy jövőbeli lámpa mrt az milyen jó. Ok nem kell számolni de ott is papírról kell nézni melyik szín mit jelent. Sok lenne az. Nincs benne 8 különböző led csak RGBVagy arra gondolsz hogy kevesebb vagy több ledet villantson fel az összesből? Akkor meg RGB lévén ha 8 led van 8x4 azaz 32 vezeték kellene a ledek meghajtásához.
Ez az első ilyen lámpa. Biztos lesz további fejlesztés még és nem áll meg. Jelenleg ezt tudja. A programozó érintkezőkkel és a jelenleg már androidos telefonról is működő programozással pedig ha jön újabb verzió könnyű lesz frissíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest