Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
FBLLMAG #83105 üzenetére
Elsőre úgy tűnt, hogy nem cserélhető, de nem vizsgáltam meg alaposan. Ezek szerint jól gondoltam. Az kizáró ok.
A 7 évet onnan tudom, hogy a keresővel listáztattam a hozzászólásaimat. Rémesen repül az idő.
Aliról akartam rendelni Keeppowert, de szeptember végére ígérik a szállítását. Itthoni boltban alig drágább és pár nap alatt megérkezik.
Valami jó tok kellene a Zanflare-hez, amit hozzá adtak, félig szétment! -
BBéci
legenda
válasz
FBLLMAG #83101 üzenetére
Köszi!
A Zanflare F1, amibe a Keeppower megy, L16-ra cserélése kicsit gazdaságtalan lenne. Az Acebeam-ben IMR akksi van, egy olyat is vennem kellene, mert a meglévő szintén 7 éves, viszont kevesebbet használtam, mint a másikat.
A Nitecore EDC31-gyel szemezgetek, 40 dollárért kínálják az Alin. -
Cyborg
őstag
válasz
FBLLMAG #82655 üzenetére
Ugye az egész onnan indult, hogy sb szeretne egy mindenes lámpát, esetleg kettőt, az apukájának is.
Nem hiszem, hogy sokat akar szöszölni vele, meg pótakksi, meg pótlampa, meg mittomén.
Így jutottam el odáig, hogy beépített töltős s21e jó lesz neki.... aztán persze hátha elkapja a gépszíj, de első lámpának csak beépített töltős lámpát adok, ajánlok mindenkinek, egyszerű fokozatottal, nem kell se anduril, se egyéb hókusz-pókusz
H-Zol
Köszi az infókat.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82656 üzenetére
Vagy kétszer vittem kirándulásra + aksikat magammal , de mostanában már nem viszek , meet nem kellett , a liitokala lii 500S töltöm mellé van szivar gyújtó töltő kábel is , azt egy párszor használtam , de csak azért mert egy két lámpa volt inkább használva ( pedig volt nállam több lámpa is
) !!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #82238 üzenetére
Jajj, nem érted mit én írok
Van egy közeli példám, szeretem is nagyon ezt a lámpát, sokszor este ezt viszem magammal mostanában kutyasétánál.
Van EDC33 és EDC35-ös is itthon, mert érdekelt mit tud a nagyobb tesó. Mindkettő tök jó meg minden, de szemmel nem érezhető az átütő különbség a kettő között, ezért a kisebb és könnyebb EDC33 szokott velem sétálni már több, mint egy hete.
Ennek a 300 lumenes fokozata 8300cd, tehát kb. hasonló a vetített képe, mint az XL200-nak. Ez a fokozata stabilizált, nem lép vissza csak kikapcsolás előtt, plusz a mérések alapján többet is tud, ebben a tesztben épp 358 lument mértek rajta. Ezt tartja 265 percig. Az XL200 tartja 10 percig majd felére lelép és kb. 130 percnél kikapcsol. Ergo a lítium akkus, nem nagyobb méretű (valószínűleg valamivel nehezebb) EDC33 18650 akkuval, ami ugyan az extrémebb 4000 mAh kapacitású (14,4Wh) pont dupla ideig világít és ennek legalább 90%-ban sokkal több fényáramot és fényerőt biztosít a használónak.Melegedésnek ezen a fokozaton nyoma sincs, bőven lehet vele mindent is látni, de ha szeretném akkor kereső módban a 300 métert is viszi szépen. Ellenben nincs akkucsere ha van nálam pótakku akkor sem. De a lítium-ion akku akkor is jelentősen tovább bírja fényáram csökkenés nélkül.
Egyszerűen más az ilyen és olyan áramforrású lámpa, mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Nekem is van jópár elemes lámpám, de jobb szeretem a lítium akkus lámpáim használni, mert olcsóbb üzemeltetni.Ha már elem: Ezt már láttad? Szerintem téged érdekelhet:
NH2400 lítium-ion 1,5V AA akku USB-c csatival, 2400mAh kapacitással és merülést utánzó funkcióval. -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #82232 üzenetére
Azt kihagyod a képletből, hogy a fényáramuk nagyon különböző.
S2+ 5000cd mellé kb. 700 lumen
XL50 12e cd de mindössze 200 lumen
Egyik egy eléggé szórt fényű lámpa, másik meg egy fényerős, nagyon szűk spottal rendelkező lámpa gyenge szórt fénnyel.
Nem a fényerő okoz magas fogyasztást, az leginkább a LED és a reflektor méretarányaitól és geometriájától függ.
A magasabb lumenszám létrehozásához nagyobb méretekkel és fogyasztással rendelkező LED (vagy azonos LED esetén magasabb meghajtó áram) és jóval több áram szükséges, nyilván hamarabb lemerül és több áram alakul hővé, mint fényárammá.
Az S2+ reflektora kisebb, a LED mérete (XM-L2) nagyobb.
Ha beszerelünk az S2+-ba egy XP-E LED-et és hasonló fényerőt próbálunk elérni, mint az XL50-nek van (a fényáram valószínűleg magasabb is lenne a végén azonos fényerő mellett, ha a LED bírja az áramot), az S2+ simán lenyomná az XL50-est üzemidőben is.Egy teljesen átlagos 3000 mAh kapacitású 18650 akku energiatároló képessége 10,8 Wh. Egy 900 mAh kapacitású AAA akku energiatároló képessége 1,08 Wh. 3 AAA akku 3,24 Wh energiát tud tárolni. Pont. Ez fizika és egyszerű számítás.
Nem lehet a 18650 és az AAA vagy AA akkuk energiatároló képességét összevetni, holott méretben a 3 AAA akku tartókonzollal már egy 18650 akku méretével vetekszik.Az áramforrás hozzáférhetőséggel egyetértek, de alapvetően körtét az almával a hasonlítás alapja.
XL50 futásidő grafikon maximális fényáram mellett:
50 perc alatt esik vissza 200 lumenről 40 lumenre, amit sokáig tart míg le nem merül.S2+ 6x7135 futásidő grafikon maximális fényáram mellett:
Ez a modell kb. 700 lument tud, amit majd 50 percig tart elég jól, aztán kezd el halványodni a fénye, viszont onnan már erős a fényáram csökkenés. Persze melegszik mint a dög még így is, de ha azonos fényáramon néznénk meg a futásidőt, akkor biztosan rommá verné az XL50-est.Az igazságos összehasonlításban segítenek a gyártók is néha, pl. a Nitecore MT1A Pro 14500 akkuval és AA akkuval mérve 50 lumen fényáram és azonos fényerő mellett a lítium-ion akkuval 2x annyi ideig elmegy.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82232 üzenetére
Igazad van ellemet mindenhol lehet találni éjjel is ahogy írod a benzinkutakon , és ha neked a munkához kell akkor így igazad van
!
Ha nem is mindég ithon világítok , két három lámpa is van nállam , mostanában nagyon rá szoktam a kis 18350-es lámpákra ( de viszont azok egy kettő leszívják a kis aksit , se akkor is nagyon elvagyok a kis méretükkel , mindegyikhez megvan a 18659-es cső is , ha fordul a kocka) !!
Amikor kirándulás van , vagy ha van napraforgó és kimegyünk a nyulakat kihajtani akkor teszek be a kocsiba egy pár pót aksit , de ritkán szokott kelleni , talán az Astrolux MF04 - be volt egyszer kétszer cserélve ( mert az turbón azért megeszi a négy aksit is) !!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #82232 üzenetére
A 2010 -es években a Maglite XL200, LedLenser M7 volt nálam használatban. Ezek AAA elemeket / akkukat használtak. A Maglite 5000 cd, míg a LedLenser 20000 cd fényerőt tudott. 2010 -es évek elején. A Maglite giroszkópos vezérléssel rendelkezett. És mind a 2 lámpa tudott fokozatmentes fényáram szabályozást. A LedLenser esetében ECO / stabil kimenet között is tudtam válltani. 15 évvel ezelőtt.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82190 üzenetére
Volt egy ilyen Narsilos lámpám az Astrolux FT03 de vagy a driver , de inkább a program ( Narsil ) ment tönkre rajta , önálló életet élt , sokszor olyan dolgokat művelt , hogy jött , hogy földhöz vágjam
, "ZozzV6" kolléga akkor hagyta abba a lámpa Mániát és magamra maradtam , onnantól nyúlok hozzá a lámpákhoz , a ledet bele kellett köszörűlni ( mert elég nagy a panel átmérője ) egy Sofirn Sp33 - ba , mert az meg egy nagyot esett és a driver nem bírta ki , és lett véve bele driver az Xhp50-.2 LED -hez ami utólag kiderült , hogy van 6 és 3V verzióban is , hát a lámpában pont 6 V volt a LED és az új driver meg 3 V lett
, és úgy került a Sofirn Sp33 - ba az Xhp50.2 LED helyére az Astrolux FT03 - ból az SST40 -es LED
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82058 üzenetére
Én már úgy vagyok vele , hogy fogyasztás ide vagy oda ( a hő is jól kezelhető ) , de egy két lámpa kell amiben az SBT90.2 LED muzsikál
) , most ami van ithon a Wurkkos TS30 abból kivettem az Sbt90.2 LED -et és már írtam , ment bele az SFH55 de egy zárlat és elfüstölt a driver
( van másik egy bika 25A Convoy meghajtóm , de bele kell alakítani , de mostmár tényleg szakírók időt , mert lassan vége lessz a télnek , és még nagyobb hajtás lessz ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82050 üzenetére
De mi amúgy is vonzuk a sötétséget
!
Tegnap elvitték a 4x18A - Sbt90.2 LED -el ( ritkán adok el lámpát, de ezt nagyon kérték , és nem kereskedtem vele , új ára alatt adtam oda , négy Sony Vtc6 aksival ) !
Nagyon el van vele az új gazda , nekem meg most nincs SBT90.2 LED -el üzemképes lámpám, neked van ilyen LED -el lámpád
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #82045 üzenetére
Két lámpám van SST20 -as LED -el ( kisebb fényerőn , van szín eltolódás , én sárgásnak mondom , ami a fényerő növelésével fehéredik ) SFT LED -el több lámpám van , de azokkal nincs gond , olvastam én is , hogy voltak zöldes szériák, de amik nekem vannak , azokkal nincs ilyen gond , SFT25 LED -et több darabolt is vetem ( anyira jó árban volt ) , de nincsenek beépítve !!
-
H-Zol
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #81987 üzenetére
Mivel az enyém gyakorlatilag megkergült így nem sajnálom, betettem az SC5w MKII-be.
Viszont a védett 14500 hosszabb, mint az AA NiMH így nem is tudtam betekerni a zárókupakot.
Persze nem adjuk fel, OFC rézkábellel rövidre zártam zárókupak nélkül. Minden funkció működik, DE ugyan úgy elmarad a gyári képességeitől, 14500 akkuval 275 lument tud max.
A lítium-ion akkuteszt után működik ugyan úgy NiMH akkuval is, de ebben az esetben 226 lm a max amit tud.
És az elengedhetetlen intelem:
Ezt mindenki csak saját felelőségére próbálja ki, mert lehet, hogy tönremegy a lámpája a túlfeszültség miatt. A gyártó NEM ajánlja, és soha NEM is mondta, hogy az elemes üzemre tervezett lámpáik képesek lítium-ion akkuval üzemelni.
Az enyémnek már "mindegy" mivel nem működik jól és nem tudja a gyártói paramétereket, ezért próbáltam ki a fentieket. -
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #81960 üzenetére
Én nem akartam antireklámot csinálni a zebrának, csak engem idegesít, h keresztbe tesznek a ledcserének.
A többi dolog nekem is tetszik, úgy is mint, hogy vélhetően 2, v 3 konverter is van a lapkán, hogy az alacsonyabb fokozatokon is magas hatásfokot érjenek el. Tetszik a sok fokozat lehetősége, de jobb lenne egy teljesen tesreszabható, átprogramozható ui. Azért így sem rossz, személyesen még nem nyomkodtam. Tetszik, hogy visonylag megmaradtak a zsebrevágható vonalon, de pl nem tetszik, h 15cd/lm-nél nem csinálnak koncentráltabb nyalábot. Tetszik, h 90+ cri ledeket használnak, de szerintem itt átestek a ló túloldalára, mert ennél alacsonyabb cri már nincsen.
Kicsit olyanok, mint az apple, mindenféle prémium dolgot összeraknak, hogy elégedett vásárló legyél, de azért ne tudj annyira egyéni igényekre szabni, max vegyél egy újat.
Egyébként ez az egész piacon idegesít, h vagy választhatok a 65 Cri thrower ledek közül, amiben nincs is meleg árnyalat, vagy vehetek 98CRI 3000K-t. És már az is egy előrelépés. De nincs meleg arnyalat alacsonyabb CRI-ben. És nincs hideg magas CRI sem. Rugalmatlan. Az összes többi lednél is zavar, h nem lehet jó középutat találni 80-90 Cri között, ami még nem járna 30-40%-os fényveszteséggel, de már érezhetően javulna a fényminőség. A beltéri világításban már áttértek a 70 CRI-ről a 80+-ra, ott jobban sikerült optimalizálni.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81953 üzenetére
Szerintem kevés az a lámpa aminek ilyen kiterjedt védelme van !!
Az a kis réz lap , amin a LED van , pillanatok alatt túlhevűl , mert az hővezető paszta segítségével átadja a lámpa testnek a hőt ha rá van nyomva ( esetenként csavarozva ) , itt meg a réz panel a két vezetéken ált , és nemvolt rányomva a lámpa testre !!
De minden rendben van jönnek a megfelelő tömítések ( ami miatt lett a baj ) és az új LED - ek ( de gyorsan ki küszöbölték a hibát , de egy pár darab kicsúszott , és én bele trafáltam 3 darabbal ) !! De jó , hogy megoldódik , én mindég azt mondtam , hogy csak az téved aki dolgozik!!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #81098 üzenetére
Őskövület posztra szeretnék reagálni
Anno FBLLMAG elkészítette a Petzl Actik CORE 100 lumenes fokozatának futásidő grafikonját. A CORE akku 1250 mAh kapacitású, emlékeztetőnek beteszem ide a grafikont amit készített:
Ugyan ebben a formában jelenleg nem tudom megcsinálni a grafikont, mert meghalt az androidos telefon amivel mértem, ellenben időközben elékszült a saját gömböcöm, ami minden mérés előtt kalibrálva van, relatív pontosnak mondanám.
EBBEN a posztban írtam, hogy szereztem egy UT27 2024-es UHE LED-es modellt. Megmértem mit tud ennek a 100 lumenes fokozata melegfehér fényen, íme:
A méréshez nem a HLB1500-as, hanem a régi UT27 HLB1300-as, vagyis 1300mAh kapacitású használt akkuját tettem a fejlámpába. Azt hiszem ezen jól látszik az UHE LED és jó elektronika előnye. Bár Az Actik CORE nem lett merülésig mérve, de a lényeg látszik, hiszen mindkető 100 lumen fényáramú fokozat.
UT27UHE-mérve 103 lumen, amit a 20. percre ejt be 99 lumen-re. Innen lineárisan halványul a fénye a 244. percig (4 óra 4 perc), ekkor stabilan beáll 58 lumenre.
12 óra 12 perckor ejti be ismét a fényáramot, vagyis 8 óra 8 percen át van 58 lumen fényárama.
Innen még 76 percig világít a lámpa tartalék fényáramon, ami jelen esetben 7-6 lumen, majd kikapcsol a lámpa.
Összességében azt hiszem, hogy ez a 74 gramm ki van maxolva rendesen. Fénye akinek a meleg fény jön be meleg tónusú, akinek a hideg fény jön be annak hideg tónusú is lehet. Fényerős az optika beállítása, vagyis távolabbra van fókuszálva a fénye. Van szórt fény természetesen, hiszen ez a TIR lencse sajátossága, de tempós haladáshoz ez szerintem jobban megfelel mint a full szórt fény. Turbóban méretét és képességeit meghazudtoló távra képes elvilágítani, de az igazi erénye talán a tényleg hosszú üzemidő valóban használható fényárammal kombinálva úgy, hogy órák múltán sem fogunk hasraesni vele, mert azért a majd 60 lumen még elegendő főleg vaksötétben arra, hogy haladjunk mellette. Mindezt pedig hihető, hogy tudja a tartozék nagyobb kapacitású akkuval 14,5 órán keresztül, hiszen a 200mAh-val alacsonyabb kapacitású kb. 2-3 éves használt akkuval is tudott majd 12,5 órát. Most, hogy már használom egy ideje és próbálgattam az "ős" modellt is aminek volt szórt és spot optikája is azt kell mondanom, hogy jót tett neki az optika váltás, így sokkal használhatóbb lett. Jelenleg ez a kutyasétáltatós fejlámpám és eddig még egyszer sem kellett töltenem, szemben az NU25-el, amit hetente töltök. Tetszik. -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81937 üzenetére
Igen az a sok könnyű műanyag akus munkalámpa nem világít mert nincs hűtés, mehetne beléjük erősebb LED de akkor komoly hűtés kel !! A 220 V van 30-50-100 W nekem , mértem rajtuk hőfokot és sajnos nyári meleg estéken sajnos 80-90°C fok között vannak ami a LED kárára megy ( úgyhogy a töredékét mennek el , mint amit rá mernek írni 50,000 óra
) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81696 üzenetére
Akkor sajnáltam ( évekkel ezelőtt , valami majd 40000 Ft ot adtam érte , és rosszul esett , hogy várod és nem az jön aminek hirdették ) , mostmár tudom , hogy nagy is , van már sok kis lámpám , jó erős mágnesel ( de ha arról van szó , megcsinálom én , mint a Convoy H4 et ) !! [kép] ez jó erős lett
-
FBLLMAG
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81533 üzenetére
Én ezt mind elismerem és el is ismertem , egyszer nem kételkedem , anyi , hogy a Brand lámpák 90% nincs anyira tulhajtva , de én okosan használva a tulhajtott lámpákkal is boldogúlok anélkül , hogy megsüssék a kezemet
!! Részemről anyi , hogy én nem vagyok hajlandó, dupla , tripla árat adni egy lámpáért !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81519 üzenetére
Köszönjük a szép hosszú és terjedelmes beszámolót
Ez a rész kimondottan tetszett
"Az olcsóbb lámpáknál a turbo alatti fokozatok már stabilak a legtöbb esetben. A turbo sem esik már túl sokat. A szűk fénycsóva a Thrower lámpáknál még mindig jellemző. Az 1"-os zseblámpáknál még mindig az alacsony cd/lm a jellemző. A hatásfok még mindig elmarad, de már nem olyan drasztikus mint 2015 tájékán (akkor 60 - 70 lm/W is volt). Manapság veszel ilyen lámpát, ha nem használtál brand lámpát, észre sem venni a különbséget. Sokszor csak érzésbeni különbség van, ami esetleg több éves használat után jön elő."
És ezt "sarajhvh" kolléga nem érti , ő úgy beszél a Brand lámpákról , mintha alatta az mind szemét és hulladék lenne , holott még egyet sem próbált ki ( szerintem fél, hogy rá szokik , mert azért valljuk be sok jó lámpája van , ha kézbe fogná a Convoy 3x21A sbt90.2 LED el , vagy az Astrolux MF04 XHP35HI LED -el , nem is beszélve a Lumintop BLF GT Xhp70.2 LED 8 darab 4000mAh aksi a szijával keresztbe rá akasztva mehetne az erdőbe megunásig)!!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #81513 üzenetére
3. rész. Napjainkban.
Az olcsóbb lámpáknál a turbo alatti fokozatok már stabilak a legtöbb esetben. A turbo sem esik már túl sokat. A szűk fénycsóva a Thrower lámpáknál még mindig jellemző. Az 1"-os zseblámpáknál még mindig az alacsony cd/lm a jellemző. A hatásfok még mindig elmarad, de már nem olyan drasztikus mint 2015 tájékán (akkor 60 - 70 lm/W is volt). Manapság veszel ilyen lámpát, ha nem használtál brand lámpát, észre sem venni a különbséget. Sokszor csak érzésbeni különbség van, ami esetleg több éves használat után jön elő.
A brand lámpák is fejlődnek. A védelmek közé beépült a közelségi, avagy ami nem engedi kiégetni a zsebedet. Nő a fényáram, még jobban fényerő. Már a 20 cd/lm a jellemző a legtöbb esetben. Visszajött a holdfény, az azonnali holdfény. A led - lep keverés egyre gyakoribb. Jön a digitális zoom (bemattul az üveg, így szórja a fényt). A lep és ledes világba is megérkezett. A kezelés is egyre érdekesebb, kellemesebb. Kevesebb gombnyomással egyre több lehetőség. Sokszor a fenntartásra, használatra mennek rá a gyártók.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #81513 üzenetére
2. rész. Fejlődés, útkeresés
Az olcsóbb lámpák egyre jobban el kezdték hajtani a lm fényáramot. A thrower lámpáknál a cd fényerő emelkedett. Jöttek az új ledek (Nichia, Osram, stb) Jött a Narsil, Anduril kezelés. Ezzel együtt jött az azonnali holdfény, azonnali turbo, a testre szabás, a villogások. A hatásfok, stabilizálás, kiegészítők továbbra is elmaradtak. A zseblámpák eröltették az 5 cd/lm optikákat közelre valamint a szűk fénycsóvát távolra. 600 lm amit elbírnak az 1" -os lámpák. Az olcsóbb lámpáknál az 1" -osak gyakran maradnak a 10000 cd fényerő környékén, vagy nagyon viszik fel a fényáramot (4000 lm környékére).
A Brand lámpáknál a kiegészítőkkel, stabilással nem volt gond. Lassan kezdték követni az olcsóbb lámpákat, még mindig a CREE ledeket használva. Főleg. XPL, majd XHP. Növelték a fényáramot, fényerőt. A turbo a brand lámpáknál is hamar beesett. Már hol volt a 2 - 5 perces turbo világa. A 600 lm a stabil itt is, de az 1000 lm kb 20 percig megy. Vannak lámpák amik stabilan tudják a 900 - 1000 lm fényáramot. Persze, 2 órán belül a 21700 -as akku is lemerül. A kezelés is egyszerűsődik, inkább több csoport jelenik meg. Testre szabás is egysgerűsítve megjelenik. Mobilról, távkapcsolóról is használható pár lámpa. 1800 lm, 20000 cd értékek az elterjedtebbek. A holdfény, eco fokozat sok esetben elmarad. A 30 lm alacsony fokozatról indulnak több esetben. Persze, a 160 - 180 lm/W hatásfokot is elérik. Elektronikus védelmek. Pl nem váltanak fokozatot ütés esetén. Még akkor sem, ha a kontakt megszakad. Egyre nagyobb fizikai behatást bírnak ki, és nem forrósodnak annyira mint az olcsóbb lámpák.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #81513 üzenetére
1. Rész. 2015 -től indítva.
A CREE XM-L2 nagyobb és az apróbb XP-G2 volt a legelérhetőbb, legfelkapottabb led.
A csoportban a Convoy S2, S2+, S3 volt a legfelkapottabb. XM-L2 ledet használt több színhőmésrsékletben. Hátsó kapcsoló, hengeres test, OP refi, 18650 -es akkut használt. 350 mA / csip, ezért könnyedén lehetett javítani, tuningolni. 4 / 6 / 8 csippel szerel volt a leggyakoribb. 100%, 40%, 5% fokozatokkal. A 8 csippes tudott forrósodni rendesen. Ahogy merült az akku, úgy vett vissza a fényerőből. 5000 cd alatt teljesített, és az 1000 lm sem volt biztos. Lámpa, gumigyűrűk, csuklópánt a csomagban.
Mit nyújtanak a brand lámpák?
Én 10 éve gyakrabban jártam ügyfelek után, ezért a 2AA -s lámpákat preferáltam. (De megvolt a 18650 -es megfelelője mindegyik lámpának.)Nitecore EA21 - 2 elektronikus kapcsoló az oldalán. Gurulás megakadályozó kialakítás (a fej alatt 6 szögletű - anyacsavar szerű kialakítás). Alatta vastag falú henger kialakítás, kb 4 cm -en, am fel tudja venni a hőt. XP-G2 ledet használ, mégis 6000+ cd fényerőre képes. 1, 36, 110, 220, 360 lm fokozatok, amik stabilizáltak. +piros fény. Azonnali holdfény, azonnali turbo, azonnali strobe / piros fény. Memória, az akkuk pontos feszültsége, helyzetjelző funkció a piros fénnyel. Villogások: STROBE, BEACON, SOS. A csomagban a gumigyűrűkön, csuklópánton kívül a klipst és a szíjra csatolható tok is megtalálható. Nézzük a fokozatokat:
- holdfény (1 lm)
- alacsony (36 lm, 16 óra) vs (a Covoy 50 lm csökkenő, 16 óra)
- kőzepes (110 lm, 1800 cd, 5 óra) vs (a Convoy 400 lm, 2000 cd csökkenő, 3 óra)
- magas (220 lm, 3600 cd, 2.5 óra) vs (a Convoy 400 lm, 2000 cd csökkenő, 3 óra)
- turbo (360 lm, 6500 cd, 1.75 óra, max 40 °C) vs (a Convoy 1000 lm, 5000 cd csökkenő, forrósodó) Télen a Convoy 0 °C körül elveszti a 30% -át a teljesítményének. A Nitecore viszont nem. Tehát 6500 cd vs 3500 cd.A Fenix LD22 (2015) esetében van 1 fizikai hátsó kapcsoló és 1 oldalsó elektronikus kapcsoló. Ez már a vékony, toll szerű kialakítást képviseli. Ennél is megoldották a gurulásvédelmet. A fej 2 oldala kiszélesedik (itt vannak a hűtőbordák is). Szintén XP-G2 leddel ellátva. Szintén stabilizált. A napi módcsoporton kívül erdőjáró csoport (én neveztem el) is van benne. A napi csoport (eco, alacsony, közepes, magas, valamint rejtett Strobe és SOS), az erdőjáró (a magas és alacsony fokozaton kívül Strobe) fokozatot tartalmaz. Az erdőjáró a hátsó kapcsolót használja csak. Rengeteg kiegészítő (diffúzor, kemping-diffúzor, szerelék fejre, kézre, biciklire). A csomagba alapból jár a lámpán, csuklópánton és gumitömítésen kívül a klipsz és ővtok is. Nézzük a fokozatokat:
- eco (5 lm, 100 óra)
- alacsony (30 lm, 25 óra)
- közepes (100 lm, 6 óra)
- magas (300 lm, 4000 cd körül, 2 óra)Az Olight S2A csupán 1 oldalsó elektronikus kapcsolót tartalmaz. Szintén vékony, szintén gurulás ellen védett (6 szögltű, anyacsavarszerű kialakítás). A testet csúszást mentesítő, fluoreszkáló szilikonbevonatot kapott. Ez XM-L2 ledet használ, szintén stabilizált. Azonnali holdfény, turbo. Memóriával, időzített lekapcsolással, rejtett strobe -bal rendelkezik. TIR lencsés kivitel, széles fénykörrel, a szórt fénykört pedig szinte 180° -ban szórja. Nincs semilyen fánk efektus (e lámpa használata után a Convoy szórt fénye is fánkszerű volt). Közelre valamikor az Olight Batton volt a tuti. 1 m távról 40 cm fénykört világít. +szórt fény. Ezzel a kertben, polcok között keresgélni élmény. Az egész dobozt megvilágítja rendesen, nem 1 részét. Ez csak gumitömítést, csuklópántot és klipszet kapot a lámpán kívül. Nézzük a fokozatokat:
- holdfény (0,5 lm)
- alacsony (20 lm, 40 óra)
- közepes (120 lm, 5 óra)
- magas (260 lm, 2,5 óra)
- turbo (500 lm, 3000 cd, 2 perc)
-
Jack72
aktív tag
-
Kameleon5
csendes tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81342 üzenetére
Tudom , hogy neked is sok gyümölcsfád van ( a cukorral egy kicsit vigyázni kell , gondolom , de azért egy kicsit csak lehet , ezek nekem is vannak de köröm van a legtöbb , rengeteg nyári , őszi , téli ( a kedvenc gyümölcsöm ) !
Szép videó, nekem egyik lámpa se nincs meg , a Wurkkos Ts21 , ennél többet esett ( nem dobtam , csak simán esett , még megy , az aksi + oldala úgy bevan már hajolva , hogy mágnest tettem bele , a sok fejre eséstől)
Itt egy fotó rolla , és azóta még őszébb ment !
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81339 üzenetére
Naspolya a neve , az első derek , fagyok után le kell szedni, és hűvös száraz kamrába vékonyan ládákban ( vagy el terítve ) szépen be érik, és ami jó , hogy nem egyszerre , egész január végéig lehet csemegézni
!!
Nincs olyan lámpám, nekem az drága buli
, én leszarom ami olyan , de sok lámpám nehezen kapcsol be zsebben !!
Hát akkor az nem fogja ki égetni az újságot , és ha úgy adódik azzal nem tudsz tüzet rakni!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81338 üzenetére
Megvan a gyereknek az is , de inkább a tőlem szerzett Astrolux MF02 a kedvenc , de ez ahol őrködött egy volt Tsz tehén farm , egymás végében harom sor istálló aminek darabja 80 méter hosszú az az utakkal együtt 270-80 méter, és 5 ilyen sor van , meg körbe mellék épületek , ( Kovács műhely , asztalos műhely , lakatos műhely stb ) , úgyhogy volt hol világítani !! Onnan szoktam képeket feltenni , mint ez is [kép] , na ez nappali kép , itt látszik a telefon antenna amire szoktam világítani
!!
-
sarajhvh
tag
válasz
FBLLMAG #81275 üzenetére
A kezemmel szoktam használni!
Az esetek többségében van rajtam fejlámpa, ezeket cserélgetem hetente, kéthetente,
mert mindegyiken van valami + amit szeretek.
Nagy kedvencem a Fenix HM-61r V2, és az Olight H2r Nova, ami mindig a hátizsákomban
van tartaléknak, és mindig kéznél.
A fejlámpákat 4-500 Lumen körül használom, kivéve ha ködös az idő, vagy esik a hó, eső,
mert ilyenkor zavar a tükröződés.
Kézi lámpából is van tartalék, a Fenix E-25 UE, 2x14500, vagy a Fenix E-30r, 18650.
Amit használok és nagy kedvencem, a Fenix LR-35r 2x21700, vagy pedig a PD-40r V2 21700, forgókapcsolós.
A kézi lámpákat 1000 Lumen körül használom, ez általában elég mindenre,
de ha messzebb akarok látni, van lehetőség.
Egyébként gondolkozok egy Acebeam L-35 V2 beszerzésén. -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81257 üzenetére
Köszi a hosszú és kimerítő leírást
, ez egy lámpám a sok közül , amiket te itt leírtak azok jobbak legalábbis úgy írtad
, de én boldogulok vele , nekem nagyon elég ( még sok is ) de van hogy a Wurkkos FC13 akad a kezembe , vagy a Sofirn IF25A, vagy az Emisar D4V2, vagy a Wurkkos WK-03, de az egész közül a Lumintop edc18 a legjobb
!!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81256 üzenetére
Wurkkos Fc12 , hátsó kapcsoló félig nyomva az a fény ahol hagytam , két félignyimás pillanatnyi turbó , hátsó kapcsoló be a fokozatok , két nyomás turbó , három nyomás villogó, oldalsó benyom , hátsó kapcsoló rákapcsol holdfény , világító gömb zöld , merülés piros , kritikus piros villog , ez egy lámpa de több lámpáimnál hosszú gombnyomás holdfény , háromra villog , kettőre turbó , a fokozatok de sok féle fajta és egyenlőre tudom fejből , hogy melyik hogy működik
!!
-
Jack72
aktív tag
válasz
FBLLMAG #81264 üzenetére
"Ha 400 - 500 m távon elveszett embert / gyereket, vagy lelőt vadat keresel, már a brand lámpák közül érdemes keresgélni. Ezekkel hamarabb megtalálod, meglátod a célt. Szélesebb a legtöbb esetben a fénykör."
Leírhatnál pár márkát és típust tájolódás céljából...
A Nitecore MH40 PRO-t már ismerjük... -
Jack72
aktív tag
válasz
FBLLMAG #81261 üzenetére
Csak én nem utcai harcos vagyok, hanem erdőt-mezőt járó ember.
Ő nem órákig lámpázik, én igen.
@Vlah: Akkor lépkedünk feljebb, ha lúd legyen kövér.
Imalent MR90
Olight X9R Marauder
Ezekben már van aktív hűtés...
Ha még ez sem elegendő, akkor veszek egy búvárlámpát és 1-2 fokos vízben már megoldódik a hűtés. -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81253 üzenetére
Értem amit írsz , de miért lenne fényesebb kétszer , de mindegy is , én mostmár másfél éve használom napi szinten és még langyos is csak nyáron volt , amikor szétnézek vele , előtte a Lumintop edc18 használtam az is fényesebb ( kapcsoló elé kell gumi , és az is jó lessz ) , abba XplHi LED van a TS21 Ben meg SST20 , nem a kedvenc LED em !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #81203 üzenetére
A kolléga nagyon elfogult , azokkal a lámpákkal szemben amiket én használok , ( és sokan mások használunk
)
Írtad itt a fokokat, azért is vettem a H4 lámpához ezt ,
hogy kísérletezzek velük, meg , hogy 740ft !!
Nem is tudom ennyiből , hogy tudják előállítani , a 90 fokosról olvastam , hogy munkalámpának tökéletes , 45 fokossal jött a lámpa !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest