Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HF6 jobbnak tűnik. Nekem legalábbis hátamon feláll a szőr a lencsés Ledlenserektől, amikhez szerencsém volt, olcsó kínai feelingje volt (hasonlított nagyon a H5-re). Borzasztó színhűség, kellemetlen hideg fény, fura (lencsés) fényelolszlás, kevés fokozat, relatív drágán.
Még Sofirn HS10-et is szívesebben veszek (van nálam egy karácsonyig ha van kérdés, utána megy a hugomnak), pedig nem szeretek 18650 alá menni.
Kellemes fényeloszlás tűrhető fokozatok, ill fokozatmentesen jobban kezelhető mint a HS40, hi cri, többféle színhőmérséklettel választható, nagyon pici, masszív.De amíg belefér, addig a könnyű 18650esekre megy az x, vagy az AA formátumra (HS05 nagy kedvenc, bát már nem kapni, a Eskte/Skilhunt H150 (nichia hi cri) ill. Fenix HM23 meg nem olcsó, a Manker fokozatai meg nem tetszenek), vagy nitecore NU szériája (beépített 18650el
) - bár itt nem szeretem hogy a turbo benne a körben, meg hogy hidegfehér a legröbb.
Szerk:
Amúgy egy hét után bejön a H300 (sima, tir) 50.2 HI CRI, a H300R érezhetően világosabb és szélesebb/határozotabb a spill, de ezt tudtam előre. Viszont a spot közepén nincs az 50.x-re jellemző kisnfényes folt sem. Annak (50.2.NW) se rossz a színvisszaadása, de főleg pirosak terén nagyon patent a J2 90es 50.2, és a duv is közel a nullához, nem tudom eldönteni húzne valamerre, nem creesen enyhén lilás, nem is samsungosan zöldes, csak fehér.
-
válasz
FBLLMAG #77328 üzenetére
Nem mai csirke, és elég alap, de működik
. Egy évre elveszett (apám 2015 óta nem él) és ekkor kifolytak benne az elemek, szétszedtem, megtakarítottam, és megy.
Rühellem az ilyen jellegű lámpákat, de akkor erre volt keret, és nem sok NW hi cri alternatíva volt.
Ami meglepő, még a pántja is tűrhető állapotban van, és a leejtések ellenére is egyben a lámpa. -
Én mindig bekészítem a popcornt, ennyi fokozat, addig visz, oldalt vagy milyen gombos...
Enyémen szeretem a mostani 7 fokozatot (2 alacsony, 3 normál, 2 turbó), remekül elvan a fejemen (felülmés oldalt gombos is jó még bukóval is) és ez épp a 3. változat nálam, mert az OP refi után kipróbálom a sklihunt TIR lencséjét, meg a Cree XHP50.2 HI CRI emitterét.
Mivel bringára Fenix HL55 van használva, inkább a szórtabb/egyenletesebb változat vonzott, nulla tintshift (az op 50.2 se volt rossz, messssze nem egy SST40), kellemes színreprodukció, a fokozatok meg pont jók.Mikor hazafelé a dombról körülnéztem, ott azért akad szépen előnye a 300R-nek, de max futni szoktam a Skilhunttal, arra pedig azért lazán jó; melózni viszont még jobb a TIR.
Apámat sose értettem miért használ szerelésekhez zseblámpát. Sokszor inaskodtam neki, én voltam aki világított, sokszor nem felet meg neki ahogy tartottam. Már kb 20 éve éjszakai túráztam, montiztam, próbáltam rábeszélni fejlámpára. Miii, ő azzán ezzel nem bohóckodik; fogjam csak rendesen azt a lámpát. De hát hétköznap fősulin voltam, sokszor egyedül szenvedett.
Karácsonyra vettem neki egy Tikkinát.
Láttam rajta, hogy vegyesek az érzések. De két hét múlva már elválaszthatatlanok voltak.
Kérdeztem utólag meg tudja e mondani, miért szerette jobban lefoglalni a kezét, meg szenvedni hogy jó helyre tegye le a zseblámpát. Nem tudott. á nagyon mit mondani, csak hogy ezt szokta meg.
Én ha valakinél segítek, és nem vittem szerelő/fejlámpát, megőrülök a zseblámpáktól, és hogy már megint fogni kell.
Keresőlámpának és pár célra ez a célszerűbb formátum, de ház körül, sportra, melóra számomra nincs kérdés mi való -
válasz
haddent #77297 üzenetére
Fenixet szeretem, korrekt cuccokat csinálnak.
Amivel a topikban kissebbségben vagyok, hogy bármit is csinálok kül(vagy bel)téren, nem óhajtom/tudom a kezem feláldozni a világításhoz. Így esetleg ha már minőségi lámpákat nézel, 1-2 fejlámpát is érdemes lehet felvenni a listára.
-
válasz
Lacerta #77294 üzenetére
H300 3 emiterrel, az nem olcsó, a H04/H150 fölé, és a H300 mellé érkezett.
A Fenix HM61R Amber v2 ellenfele igazából, az 90$ /a spéci akkuval és emiterre akkuval mondjuk csak nálunk van és 35k.
H200 76$-12% +1600Ft vám.Viszont tetszik hogy van HI CRI opció, sőt, mindegyik fejlámpából úgy látom már ez az alap, és az új UI, amit én nagyon szeretek
-
Sziasztok, megérkezett a H300R NW (v1) mellé/helyett a H300 50.2 HI CRI (v3).
A bekapcsoló gomb gagyibban néz ki (immár ez is kék és piros ledes) és sötétebb az eloxálás, ill még szorosabb a tartó (ez a 3. ennek a legszorosabb).Filóztam mi az a kis piros drót az akasztón, majd rájöttem, hogy ez a befűzés segéd
Eskte honlapról rendelve mert onnan volt olcsóbb, most járt hozzá szütyő is.
Az új nevet szoknom kell, nem tudom mire jó. Mindenen a Skilhunt logó/felirat van.Tartozékok: [kép]
Szerk: 12% kari árleszállítás van, és új színek is vannak!
Mikor rendeltem még nem volt.És az AA H150 mellett már van 18650 H200 is, a piros ledre vágyóknak.
-
válasz
bedvóter #76832 üzenetére
Van egy Cree emitteres BC30-am (jobban szeretem mint az SST40 -est), az ott van nagy/montilámpának.
A BC25R pedig remek aszfaltra, nem vakítom az autósokat, gyalogosokat/futókat (a bringaúton kóricálnak ofkorsz) bringásokat sem.Nincs értelme e kettő mellé megtartani, vagy a BC30 mellé ezt meghagyni. 3-4 órás tekerésekre télen is elég korrekt fényen a 25R, több nem nagyon kell.
Tetszik a 26 kicsi alu teste, hihetetlen módon nem nehezebb mint a műanyag 25ös, de ez inkább montilámpa (mióta van aszfaltosom azóta nem csak lámpa).
De 24ezerért akcióban (itthoni 2 év garival) túl csábító volt hogy ne próbáljam ki; aztán szokás szerint keresek neki új tulajdonost, ennyiért remélem nem rohad rám.
Ha egy lámpám lehetne és jó ár/teljesítményt keresnék, akkor nem kérdés, ez jó lenne, remek munkát végzett a Fenix, még a tint shift sem zavaró, elég széles a flood erdőben kanyargáshoz is, eléggé megvilágítja közvetlen a bringa előtt is az utat, és imádom a low/high villogást az on/off helyett!De a BC30 az BC30. A hozzá illő (fokozat, színhő, vetített kép) HL55-el és kiegészítő gombbal imádom az erdőben használni, 9 év alatt nem találtam számomra jobbat, pedig lelkesen keresem
Lámpbuzik, fénymániás montisok tárazzanak be erre, minden egyéb normális ember pedig a 26ra. -
Sziasztok, rég jártam erre.
Fenix BC25R vs BC26R vs BC30: [link]A 26 tesztre jött, a másik kettő állandó darab.
Egész jó a 26, de nekem az SST40 miatt nem jön be. Sokkal jobban láthatóak -főleg erdőben- a dolgok a természetes fehér, színhelyes Cree emiterekkel.
Plusz a 25 mindent az aszfaltra vetít, így hasonlóan jól látni vele, terepen meg a BC30 inkább egy OP reflektoros lámpára hajaz, míg a 26os a Sofirn SP40A vagy a HS40 képéhez hasonló.
De ha csak egy lámpám lehetne, és nem lenne magas cri hóbortom, akkor a 26 megtenné mindkettő helyett (ha nem zavar, hogy vakítja a bringaúton/járdán a többieket, illetve nagyobb fényen az autósokat is).
-
Redfox pl jóféle, népszerű lámpákat szokott árulni, illetve akkukat, töltőket is, szerintem a topikból is sokan vásároltak tőle (én már többször is).
Illetve én is szoktam néha segíteni, betársulni (ha tesztelni, vagy rendelni szeretnék valahonnan, most pl Skilhunt van célkeresztben) - attól függ honnan, mi kell.
-
válasz
Diamond500 #74387 üzenetére
Az eggyel masszívabb, ez kicsit ügyesebb.
Sofirn HS10 amit megnéznék, kintről belefér a keretbe, vagy a legtutibb erre Skilhunt H04 Hi cri leddel.
Köztes megoldás a Wurkkos HD15. -
válasz
Diamond500 #74384 üzenetére
Melyik decathlonos?
Hsz-eimre keresve van egy amit szoktam ajánlani, de a 10k és itthonról minden mást kizár. 1-1 übergagyi noname lehetne esélyes, de ellenségemnek se ajánlom azokat.Más: végre megérkezett az iF2r. Kellemesen csalódtam benne, egész jó
[kép]
-
Nekem jött az üzi hogy valahol csúszik, de 3 napon belül várható az easyboxba.
Remélem korrekt lesz, a kínai vackot amim van, nem annyira szeretemNincs, természetes hogy beírtam ha már volt ilyen akció
-
válasz
Janusz001 #74350 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/elemlampa_zseblampa/hsz_74323-74323.html
Nem érdemes túl olcsót venni, mert eltörik, borzasztó hideg és alacsony színhűségű fénye van, vagy ha beépített akksis akkor fél év múlva már sokkal gyengébb mint újkorában.Szerk: Most jött a hírlevélben, van azért munkalámpából felsőbb polcos is még
Fenix CL28R -
Az ötöd akkora súly nekem fontosabb, kevésbé fordul el a motorháztetőkön, sárvédőkön, és nem oda világít ahova akarom.
Amúgy jobban megéri a nagy, de nem kell több fény, max a nagyobb akku vonzó.Ra3: Nincs mit.
Gondolkoztam hogy mindkettőt rendelem, max eladom egyiket, de igazából nincs rá szükségem (kettőre/nagyobbra), árulni meg nem akarom (még ott a Lumintop B01, és még a H300R-t is el kéne adni, hogy megvegyem a Nichiást).
-
Addig nézegettem a munkalámpákat, hogy rendeltem egy Ledlenser iF2R-t akciósan (alig harmadáron van emagon, nekem kb ennyit ér meg), meg felhasználtam hozzá 5000 Shelles pontot (5000Ft-os emag kupont vettem belőle).
A nagytesója is elég jó árban van, de nekem inkább a kis méretű változat a hasznosabb.
-
Aldiban is van munkalámpa, ami nem tűnik rossznak.
Játszhat a Xiaomi Superfire G19 is, de lámpabubusoknak a Lumintop E21C jobban fog tetszeni, bár aki nem naponta órákat szerel az E05C is jó lehet.
A minőségibb lámpagyártók közül a Fenix WT16R (vagy nagytesói) megér egy ránézést. -
Öhm... szereléshez rúdlámpát?
Nem fej/pipalámpát? Inkább szórt fénnyel, szélesen világítós, magasabb színhelyességűt?Sofirn HS10, SP40 (LH351D), Wurkkos HD15, vagy Decathlonos szórtabb fényű műanyag:[link]
Ha belefér, Skilhunt H04 szériából egy szórólencsés vagy F-es verzió, valamelyik Hi CRI emiterrel. -
válasz
alexandrosz #74267 üzenetére
Egy HS10/SP40 nekem szerintem többet ér pár dolárralntöbbért (akkuval, pánttal, hibcri stb).
De sokaknak van (bár én idáid védelem nélküli hideg fehér, alacsony cri-seket láttam egyszerű ui-el csak, finoman szólva sem vonzott). -
Elég tekerni egyet-kettőt a kupakon, nem kell szétszedni.
-
Aki nem nézi meg az árakat, megérdemli ha benyalja szerintem.
Tesco is ugyanezt csinálja, és sokszor mégis drágább mint a normálisabb boltok. Engem rohadtul hidegen hagy a százalék, az érdekel mit kapok mennyiért.Digitalpimp: Van egy tonna (5000+) coinom, de amit vennék, arra gyakorlatilag soha nem tudom használni.
-
válasz
New Life #74196 üzenetére
Nem lesz plusz költség, de aliról is veheted.
Ha játszik külföld, a Skillhunt H04 leheletnyivel nehezebb, több fokozat, sokkal magyobb, elterjedtebb akkuval, szóró vagy kombinált lencsével egy méltán kedvelt modell.
Nem tudom milyen szerelés, hányan használnátok, van ahol többen használják, több akkuval, külön töltve, van ahol este lógbakntöktőn a lámpák.
Van kicsi, nagy, töltős/sima, 3 féle foncsor/lencse (neked a sima és az F jó), sokféle leddel (a hi cei opciókat nézd) és jobb minőségű akkuval. [link]Kb ez az amit még érdemes lehet megnézni, egy F-es jobb messzire, lencsét behajtva meg közelre is, pánt/könnyen forgó(!) felfogatás is hasznos. Ha innen kellene valami, rendelhetünk akár együtt, plusz kis lámpával vagy bentebb akkor még az itthoni foxpost után is; vagy mehet hozzád is, nekem 8.
. Egy lámpára 6%, két lámpa 6+6%+EA3 a kedvezmény ha jól látom.
-
válasz
New Life #74177 üzenetére
Akkor inkább [link]. A Tikkina akksival már drága és nem a legjobbak a fokozatok, és az se túl masszív, ami masszívabb az meg 20k.
Ez mind hidegfehér alacsony színvisszadással (amit utálok), a Sofirn SP40 LH351D/HS10 vagy Wurkkos HD15 tud olcsón magas színhűséget (5000K színhőmérséklettel).
-
Kintről Sofirn HS10 ha kicsi kell, Skilhunt H04/Wurkkos HD15 kicsit drágább, de többmindenre jó.
Sajna a szórtfényes lámpák tábora kicsi, második emitterként, drágább lámpákbann szokott lenni. -
Nicsak, lehet megérkezett a BC25R is hozzájuk októbertől végre?
Funfact: az első két töltésbél nemmvoltnacélos az akkuideje, megcsináltam asztalom timelapse videót, harmadik fokozaton egy és negyedórát világított amíg 3 led világított már csak (51-85% között).
Ezután highon fél órát 3⁰ba is simán kitartott amíg 3ra csökkent (ott fotóztam, kicsit turbora kapcsoltam, képen még 4 led volt.Összeszedte magát az akku.
-
Nekünk csíptetős van (kindlre is jó).
-
Könyvjelző lámpa
-
Lehet abból is adódik, hogy nem szeretek várhatóan nem használt dolgot magammal vinni, és amit viszek, annál sem mindegy mennyit és mekkorát. Az lelassítja az embert, és a sok kacat között nehezen lesz meg amit éppen keres (szélsőséges esetben egy hegygerincen 40-50-100 km/h széllökéseknél nem szórakoztató sokáig mazsolázgatni).
Ha bringatúrára megyünk, ha gyalogtúrára, vagy magashegyire, ahova 20-25 literes táskákkal jönnek mások, oda én az 5L-es övtáskámmal megyek.
Ha legalább fél napos/nyáron megyünk, akkor az ivózsákomat viszem, az kb 3-4 literes zárt zsebbel rendelkezik, meg esetleg a kis övtáska.
Ha téli túra hómacskával, több réteg ruhával, minden vacakkal, és a többiek 40-50 literes táskát visznek, én a 12 literesre felbővíthetőt.
Igen, el is adtam a 20 literes túratáskáimat, gyakorlatilag új állapotban. -
válasz
FBLLMAG #74110 üzenetére
Tudom, de ez pár percre, nagyon maximum 2-3 méterre pont jó. Sőt, legalább kellemes NW, ráadásul Hi CRI.
És jellemzően inkább szórt fény is kell az ágy mellett, asztal alatt, stb stb.
Ahova meg messzebbre kell látni/várhatóan sötét is lesz (akár csak séta este a városban) viszek lámpát (illetve van az autókban is egy-egy). Gondolom ezzel nem én vagyok az egyedüliMindig van tok a telefonomon, rendes. Ha valamiért eltörik, nem ilyenkor fog mert 0 kezdősebességgel leesik másfél méterről; hanem pl mikor tekerés közben fotózok vele
.
Voltak kis kulcstartóra való lámpáim (nyilván kisebb fénnyel mint a lumintop, manker, stb), de soha nem vittem/használtam, azokat elajándékoztam (nem szeretem kerülgetni a nem használt dolgokat), mert nálam a telefon után a fej/szerelőlámpa jön.
Lásd M300, amit még csak játékból emeltem le a főfénye miatt, amúgy sose ahhoz nyúlok ha látni kell (állítólag 400lumen a max, maradjunk annyiban hogy a 200 szerintem biztos megvan).Vagy táska pántjára/kabátzsebre a HS05/H300R a lányoknak
.
-
Áh, még out of stock, azt nem néztem hogy csak hogy már ott a gomb hogy lehet venni
.
Már ne is haragudj, de te a muglik vagy a lámpabubusok közé sorolod magad?
Meg se vettem ilyen kis lámpákat (sokszor ingyen is kaphattam volna, főleg gombelemeseket), mert arra pont ott a mobil amire én használnám azokat. Így nem is használom őket semmire - M300nál is 95%-ban az oldalsó fények vannak használatban.Ugyan elvilágít turbón azért egész tűrhetően, de még ott van mellette a HS40 meg a B01 is, vagy állandó készletből a HS05/H300R, nem nagyon szoktam a picikét levenni. Nejemet fűzöm, ha sétálunk és nem veszi el a fejére egyiket se, legalább kézbe hozza ezt, de csúnyán néz, és közli hogy én úgyis veszek fel lámpát. Sőt, ilyenkor kislányom se kéri a HS05-öt
. Nehéz a nőkkel
.
-
Hja, szerintem a gyűjtőknek van már csak AAA lámpa, embert nem láttam azon kívül ilyet használni (mióta világíthatnak telefonnal az emberek).
Értem, kicsi; ha szépen akarok fogalmazni, rétegigény.Igaz, itt elsősorban olyanok vannak jelen, akiknek magasabb igényeik és becsípődéseik vannak lámpák terén, és azt hiszem én sem vagyok kivétel.
Szóval kicsi EDC-m (ha nem is hordom
) van, de saját akkus. Nem csak az UV szórakoztató, takarításhoz remek fejre állítva az oldalsó fehér emitter, és a jót lehet szórakozni a fő emitteren, mivel fluoreszkáló zöldet csinál a sárgás-zöldes bringás kabátomból (mintha UV-val világítanám meg kb). Mivel nem a rendelt színbe küldték, akcióban, fele refunddal pont megérte.
Lacerta: Nekem új a V2-es 21700as M300, vagy csak én vagyok lemaradva?
[link] De ezt te is írtad már hogy kint van.
És ha már a H300nál hiányoznak az új emitteres adatok, innen úgy látom nem hagyták ki, legalább tudok következtetni H300nál
.
-
Lejárt a szerkidő: akkor még eltért a UI, és ezé nekem sokkal jobban bejön mint a régebbi H04-eseké
Szerintem ezért előnyére vált a H04nek is, bár a nagytesó fokozatai nekem jobban használhatóak (főleg L1, T2).
És ízlésesen kár vitatkozni, de eleve sokkal jobban néz ki a nagytesó, antracit színben meg százszor szexibb
.
Próbáld ki az új M300 verziót
-
válasz
Lacerta #74097 üzenetére
Volt H04, van H300R.
Amiben jobb az utóbbi: Korrekt fényerejű emiterekkel kapni, sokféle változat. A test jobban tetszik, és jobban bírja a hőt. Sőt, 30+ fejlámpa közül amit teszteltem, a legjobban.
A jobbik pánt jár hozzá,H04 lencsés változata szórt, futásra is so-so. Más jellegű a H300, spotosabb a lencsés is, kicsit az armytek irányba, de még spotosabb. Az OP verzió pedig elég nagy és nem erős spottal van, nekem ez a szórt fényű lámpám.
De ebben sokkal inkább van kraft mint a H04ben. Egy lámpát véve kb 26től indulnak 3100as akkuval, és kb 19k egy H04 RC, egyszerűbb designnal, leheletnyit kisebb, meg kisebb emitterek vannak benne. A klipsz, a mágnest pótló távtartó, a csuklópánt mind korrekt.
Ki ki dönthet, de nekem pár hét után elpasszolós volt a H04, semmi extra, max a kiválasztható fokozatok volt plusz. H04 bő Sofirnos/Wubenes, a H300 Fenixes/Nitecoreos minőségnek érződött nekem.
Nálam a finish, a fokozatok, ahogy bírja, amilyen a képe; bejött. -
Srácok, társulna valaki Skilhunt H300 High CRI tesztbe?
25k/26k+foxpostra jönne ki a 3500ös akkuval, ami szerintem ilyen kaliberű lámpáért elég jó ár.
Van XHP50.2 Hi CRI 5000K meg Nichia 144AR High CRI 4500K opció. Vagy ha valakinek messzire kéne spotosabb skalpolt XHP50.3 HI H300R-ben vagy egyéb verzió, azzal is lehet társulni
. Akár újszerű NW H300 is lehet
.
Csinálok összehasonlítást (hi cri verziómra vagyok főként kíváncsi), amelyik jobban tetszik, az lehet a másiké ha szuntén bizonytalan, nekem meg a maradék jut (ekkor szürke elox verzió jön), vagy lehet fixen is is valamelyiket természetesen. Nekem valószínűleg az 50.2 lesz közelebb az igényeimhez, de próba után derül ki. -
Amúgy ha lenne valaki Esztergom környékén, összemérném egy sima lámpával a Lumintop B01-et, mert nem nagy sávban, de elég messzire visz, a legtöbb embernek (akár lámpabubusoknak is) simán jó lehet szerintem zseblámpának is. Meg gondolom azért is mellékelik a csuklópántot is.
Ha messzebre kell világítani, ezt szoktam felvenni, nem szór mindenhova is mint a többi lámpám. -
Én meg mindent mindennel hasonlítok. A számomra legjobb marad nálam, a többi megy az apróra. Ehh, már amikor nem vagyok lusta feltenni, mint most is
-
-
válasz
MC Pite #73995 üzenetére
Ez a H30 ez még a HM70R-nél és a HD20nál is jobbnak tűnik elsőre neked. Már csak gyűjteni kell rá, és remélni hogy az új pánttal jön
Szerk: H04em volt és H300R-em van, a kettőnek nem egyezik a használta (volt hasonló módja a H04nek, de csak hasonló).
Az összes lámpám közül a H300 UI-e a legjobb szerintem!
Here’s a UI table! : [kép]Available modes: L2, L1, M2, M1, H, T2, T1 (in increasing order)
From OFF:
Press and Hold: turn on in last Low (L1 / L2) mode
Single click: turn on in last Common (H / M1 / M2) mode
Double click: turn on in last Turbo (T1 / T2) mode
Triple click: turn on in Strobe (S1 / S2 / S3)4x click: enter Lock-out modeFrom ON:
Press and Hold: switch between the available modes, so in Low mode it switches between L1 and L2 (only), Common mode switches between H, M2, and M1, while Turbo mode switches between T1 and T2
Single click: turns off
Double click: switch between Common and Turbo modes
Triple click: switch between Common/Turbo and Strobe modesShortcuts:
To Low: press and holdTo Turbo: double clickTo Strobe: triple clickLow voltage warning:
When voltage is getting low, the H300 will quickly blink once every two minutesLock-out mode:
From off, a 4x click will enable lock-out mode which will be confirmed by a double blinkBy default, a location indicator light behind the switch will start blinking. It can be disabled with a double click.A 4x click exits lock-out mode and goes directly to Low modeAdditional info on the UI:
The LED in the switch serves as a power indicatorWhen you turn the light on, it blinks:
4 blinks: 100-80%, 3 blinks: 80-50%, 2 blinks: 50-20%, 1 blink: 20-0%
When the battery drops below 3.0 volts, the indicator will begin to flash -
Én vagy egy H300at vagy egy HD20at vennék első olvasásra erre; utóbbiban azért akad akarat kapacitás ügyileg. A szórt emittert nem is biztos hogy ilyenkor használnám, inkább kézközelbe. H300 meg stabil, jó fokozatokkal, jó pánttal, bár ott is mágneses a töltés.
Ha 'jó' 2 emitteres lámpa kellene, akkor meg a HS20-ra céloznék (nekem bukóval nem jó).
Vagy nem aprózzuk el a kérdést és HM70RDe mindegyik kompromiszumokkal jár.
-
válasz
MC Pite #73990 üzenetére
Helyesbítek, a Mediumos kép medium alatt volt, de nem tudom pontosan mennyi, kb 2/3ánál lehetett. Plusz nyilván a telefon éjszakai módja miatt sem könnyű egzaktul megmutatni
[link], videónSzerk: Ramping módban maxig is fel lehet tolni (2000/1500lumen). Egy-egy villanással jelzi a végét mindkét irányban. [link]
-
válasz
Lacerta #73989 üzenetére
Átkapcsolod bekapcsolt módban steplessbe (azt hiszem 4 gyors nyomás, most nincs nálam), és akkor
1, Hosszú nyomásra moonlighton kapcsol be
2, Rövid nyomásra Highnak megfelelő fényen kapcsol be kb.Nyomvatartod, elindul valamerre (asszem alapból fel) a fény. Ha elengeded és másfél másodpercen belül újra nyomvatartod, ellenkező irányba megy. Lefelé 10 lumenig megy, nem moonlightig.
Ha megszokja az ember akkor megy gyorsan.A 240 lumen és a korábbi lámpád érthető, viszont annak nem tudom milyen volt a fénye, itt a spot és nagyon széles spill miatt elég jól használható távolra, hasonlóan látni mint az SP40 450 lumenével, messze nem érződik a (több mint) másfélszeres lumen mennyiség. [Medium], [SP40 vs HS40]
-
válasz
Lacerta #73977 üzenetére
Barlangban nem lehet ötóránként cserélni akkut?
Megnéztem, 2/3-ig lévő akkuval L-M-H megy a töltés.
Más kérdés hogy fejen/sisakon nem hiszem hogy lehet tölteni, mivel hátrafelé van a csati.Nem lenne jobb akkor HD20 ha ennyire nem játszik az akkucsere? 20 óra kb 260lumennel azért megteszi szerintem.
Vagy vedd meg ezt, próbáld ki
Sportra az egyik, ha nem a legjobb fejlámpa 25ezerig.
-
válasz
Lacerta #73959 üzenetére
Nem szedem szét, nem tudom hozzá lehet e férni.
300 lumen mellett én nemmtölteném, nem próbálm azt ki a béke véget, sztem erre nem készültek (gyakorlati jelentősége pedig valjuk be, nincs).Érdekes, nem gondoltam hogy stabilizált lenne, de ezekszerint az.
Steples, megoldható máshogy is -
válasz
MittuDomain_ #73947 üzenetére
Sofin HS10nek nincs olyan konkrét spotja.
Legolcsóbb szórt fényt is tudó 18650-es tudtommal a Wurkkos HD15. Utána H04R.
D25L ami még esetleg jó lehet. Esetleg Armytek Elf LH351D-vel (de lehet a H04 jobb lenne nekik).Szerk: közelre SP40-ek közül az SP40A-nak a legnagyobb spotja, de az LH315D-s nek is nagyobb, és jobb a színhűség/színhőmérséklete. [link]
-
Szeretem a H300R lámpámat, XHP 50.2 HD NW verzióm van.
Van most egy pár új verzió:Azon morfondírozom, hogy milyet próbáljak ki mellé.
Ha jól értem, a HI dóm nélküli verziója inkább szúró karakter, és várhatóan a tint shift is nagyobb (de hasonló lehet mint a HS40, throvy spottal).
A HI CRI értelemszerű, a tűrhető cri helyett korrekt, cserébe (csak?) némi fényerőt áldozok be.
A Nichia 144AR 4500K 90 CRI, ami már majdnem meleg, meg csak a simába (TIR) elérhető, de szeretni szokták (a kisebb) Nichiákat, nem tudom milyen lehet.Most vegyes lámpaként használom, ugyan OP refis, de nagy, lágy spottal (a közepén visszaesik a fényerő), akár ez a lightos szórólencsés változat is jó lehet, meg nyilván a ledtől is függ. Azaz főként szereléshez, gyalog, futva; szódával bringára is ok.
Akinek van tapasztalata, infója 50.2 HI CRI vagy 144AR-el, megköszönöm ha megosztja
Jut eszembe, HL55, BC25R, B01 ultranagylátóval összemérve: [link]
-
Fenix BC25R folytatás:
Ma melóba is használtam, és van pár kiegészítésem:
-a UI praktikus. Városba beérve, vagy ha figyelmeztető fény kell (sic gyalogosok a bringaúton) csak duplán nyomok a gombra és átvált villogó (150lumen?) módba. Zombik/város után egy gombnyomás, és visszatér az előző fényerőszintre.
Valószínűleg a folyamatos 150>90 lumenes állás, mert elég jól látni vele, és az ekkora akkuval azért illik takarékoskodni. Elvileg 7 óra a 350>230-as állás, de az még 35 feletti tartós haladáshoz is bőven jó. Világosabbnak érződik(talán mert alig van világosabb fényfolt?), mint amire a lumen adatok alapján számolna az ember.-Meglepően sok fényt ad a periférikus részekre, illetve a látómezőre végig. Nagyon frankó, méterekre ellátok oldalra, fejlámpa nélkül is a 150lumenes álláson, mint bőnkétszer ekkora fokozaton a montilámpával.
-B01hez képest kellemes, hogy nem erős fény világítja meg a kereket, ill előttem lévő részt, hanem az a lightosabb; és a látómező az erősebb, tutin homogén
.
[Képek] -
Biza, BC30 még az első tengely mögé is juttat fényt, a teteje meg kissé csapott. [link]
Illetve a [videón] is látszik hogy olyan az úton a fénye, mint a gyári fényképeken. Mert a mennyire nem vakít grafika, az némileg túlzás.
Azért nem egy S2, ha falon nem is igazán látszikEgy Wuben B2 az egy enyhén lecsapott tetejű S2, nem olyan jó eredménnyel mint a slagos verzió
. [link]
-
válasz
WestBam #73874 üzenetére
Így van
. Az a jó választás, amit tud etetni.
Mi kicsit el vagyunk kapatva a lumenekkel, többel néha mint indokolt; de keressük a tutit
.
Akartam ma nyúzni még a BC25R-t, de reggel nagy volt a köd, meg fagy is volt, autóval mentem. Este meg más világítástechnikai dolgom volt
.
-
Rendes tekerésre nem jutottam el vele, de a tesztútvonalon próbálgattam a Fenix BC25R-t a Lumintop B01 ellenében.
Figyelem a képek nem manuálisan lettek egyeztetve, telefonnal készültek.A csomagolás korrekt, műanyag az egész, hátulján az adatokkal. Jár egy jó minőségű Fenix logós micro usb kábel hozzá, ugyanis ezzel tölthető a beépített 2600mAh-s akkumlátor, aminek a töltöttségét 4 kis kék led jelzi a gomb alatt(rövid nyomással kikapcsolt állapotban, vagy bekapcsoltan folyamatosan, így könnyű megtalálni a gombot).
A tartója remek (rugós, könnyű kesztyűben is felrakni/levenni a lámpát), sok lépcsőben állítható a kormányvastagság, bár csak kerek kormányokra rakható fel (létezik hozzá gopro-s és sisakhoz való felfogatás is).
Maga a lámpa kicsi és könnyű, 155gr tartóval együtt. Burkolata műanyag.Egy gomb van rajta, hosszabb nyomásra kapcsol be illetve ki, sima kapcsolás körbevisz a 4 fényerőn: 50lm, 150lm (kb 90re veszi vissza), 350lm (kb 230ra veszi vissza) és a turbo 600lm (kb 390re veszi vissza). [Fokozatok, runtime gyári adatok] Duplanyomásra rendes villogás van (150lumennel), nem strobe, meg sos maximális fényerőn mint a B01-en pl.
Kellemes NW színhőmérsékletű (szemre kb 5000K) XP-G3 emiterrel világít a tudtommal egyedülálló foncsorral. STVZO direktíváknak valóban megfelelő lámpáról beszélünk, nagyon szép cutoff line-al, vetítési képpel.
Átlagos bringalámpákkal ellentétben nem előttünk van egy erős spot, és körülötte némi szórt fény, amit nehéz fényképezni, mert az erős spot miatt a fénykepező (és a pupillánk) visszavesz; hanem a spot a kép tetején van, enyhe, de határozottan látni, ez oda világít ahova nézünk, körülötte pedig teljesen homogén a fény a periférikus látásunktól. Rövid videó. Nem világít a kerék alá, és a kormányra sem.Ultraszéles nagylátóval fényképezve, mert simával nem látszódna a széle: BC30-B01/BC25R-B01: [link]
A Lumintop messzebbre koncentrálja a fényt, és közvetlen a bringa alatt/előtt erősebb/szélesebb spill-t világít, viszont a kettő között van egy kis szünet, ahol nincs fény. STVZO-s lámpáknál ez sűrűn van, ennél már nem zavaró, de sokkal kellemesebb a Fenix.
Átlag lámpáktól is kellemesebb szerintem, mert nem előttünk van a nagy fénykoncentráció, hanem a távolban, természetesebb, kellemesebb a szemnek sokkal. Ráadásul a homogén spill messzire elvilágít, szép éles határral, vö BC30, illetve a fal mellett a B01-el(garázsajtón látszik): [link]
Tipikus lakotton kívüli fényerővel a BC25R és B01: [link] Illetve leheletnyit fentebb állítva Turboval: [link]
Komplett kép és videó anyag ami máig van: [link] -
Termékfotókon van némi összehasonlítási alap, de tök más. Mindenesetre a régiek neutrál fehér 80CRI-s tintsfhit mentes fényét is szeretem, ha lenne még olyan, inkább azt venném.
Nem egy világvége különbség, de kanyargós részeken kellemes a széles rész. -
saril: A BC30R vetítése képe jobb mint a melyik, és miben? Úgy tudtam azonos a 30asok refije/lencséje. 21/26tól jobb egy kicsit terepen, de aszfalton a 25/35-nek mindegyik csókolommal köszönhet. Nem csak a vakítás végett, hanem nagyon kellemes, homogén a fény, pont egy kis spottal a távolba/tetején, pupilla az előttem lévő nagy fényfolt miatt nem szűkül vissza annyira, mert csak a távolba van erősebb spot, természetesen homogén addig a környezet.
Ha csak fél óra üzemidő van, és le kell mennem, akkor is lemegyek, max kisebb fénnyel
. Nem kicsi azért annak az akksija (500 lumenen 3:30 az 5óra helyett, de az még mindig korrekt), de én inkább a cserélhetőséget preferálom, mindkettőnek van előnye, hátránya. Az R kompaktabb és a kijelzőn látni a fennmaradó időt, ami sokkal informatívabb a pirosra váltó ledtől. De párszor szoptam már be világítással, mindig van tartalék fényem és/vagy akkum, és takarékoskodok, hogy minél kevesebbszer szopjam be
.
Mekkora ziccer hagytak ki az összehasonlítással, ahh...
[link] -
válasz
bedvóter #73843 üzenetére
Régebben mikor főként erdőbe mentem így voltam vele.
Most hogy napi egy órát megyek főként bringaúton, és sok bringás/futó jön szembe, párszor kézzel az arcukat takarva; nagyobb figyelmet fordítok erre a kérdésre. Nem utolsó sorban hasznosabb ennek a vetítése képe amúgy is, kevesebb az elpazarolt fény.
26R is jó cucc, azt nem próbáltam, de nagyjából a Wuben B2-höz hasonlít. Nem rossz, de BC30 mellett nem nőtt az a szívemhez. Amiben 'más' kell a montilámpa mellé, abban a 26 nem eléggé más. Néztem pár BC21/26R tesztet is természetesen.
z123456z: Felületes teszt (pl a hűtőbordás rész vicces a full műanyag házon), de amúgy igen, jónak értékelik. Egyébként nem említik meg, hogy a LOW az egyetlen állás amin stabil, a többin visszavesz, és a maradékon stabil. Élőben nem észrevehető, de említést érdemel.
Saril: Szintén van egy V1-es BC30am, és erdőbe az a best nálam. Aszfaltra a finnyásak takarják a szemüket mikor szembemegyek
- sok erre a futó, egy részét ismerem is, és néha a parasztabb autósok is tolnak refit ha magasabb fényen előre világítok. SZóval már fontos szempont hogy ne vakítsak - ezért bukott a Velotech 350 nálam.
Meg munkábajárása sajnálom is a BC30at, inkább fejlámpázok akkor.
"Igen ezért kérdezem hogy kompaktságban, és tudásban van-e jobb mint a Fenix BC30R?"
Terepre szerintem nincs. Ja de, a sima/nem R, mert cserélhetem az akkukat. Ha piros a visszajelző led, és még legalább egy óra van hazáig és lefelé is lesz benne, akkor putty, második szett temperált 3400as Pana vagy 3500as Samu zuttyan is bele a lámpába a mezem zsebében lévő tartóból.
BC26R közel van jóságban; de 30asoknál nincs tint shift és kicsit szélesebbet világít, cserébe nagyobb helyet foglal a kormányon és csak hagyományos felfogatása van, ha valakinek ez szempont.
Nem találok BC26R vs BC30(R) tesztet, ha valaki talál, legyen már szíves belinkelni/elküldeni nekem isFBLLMAG: Csillió tesztet néztem ezekről, nagyjából tudtam, csak sajnáltam rá a pénzt. Idáig csak edzésből, kedvtelésből tekertem, oda nem zavart hogy lakotton kívül vakítok-e valakit egy picit, erdőbe meg főleg. De ingázással megérett az igény egy kisebb, aszfaltos lámpára.
Én nem szeretem a külső tápos lámpákat, láttam jópárat, nappal csináltak, felmosták az erdőt fénnyel; de annyi fény nem feltétlen kell, bonyolultabb felrakni/takarítani, stb. Egy normális fejlámpa(nálam a HL55)+BC30 szerintem eredendően elég erdőbe. [link]
Sebesség, lámpaválasztás: Szerintem amit tartósan tud az ember síkon, arra röhögve elég a BC25R 3. állása; alapból tesztelgetésen a második fokozaton használtam (bár még nem vett vissza belőle). Átlagos lejtőkre kb 40ig a Turboval jó.
Erdőbe én azért lefelé szeretem ha van egy kicsit több fény, és nekem kell mind a két fényforrás, és lefelé legalább egy 6-800 lumen kormányról, és legalább 200 (de inkább 400-600) lumen fejről. Aszfaltos lefeléken max akkor kapcsolom fel ennyire, ha 60 felett várható hogy gurulok/van növényzet amiből valami kandikálhat.BC25R képe falon:
BC30 (V1) képe falon:
Lumintop B01 képe falon: -
Meg a minőség se smafu. Több tesztben fémnek nézik a házat, olyan a műanyag. Ami valóban hasonlít a BC30 fém házára egy picit, véletlenül, gondolom
.
A tartó a legjobb amit valaha próbáltam (BC30énál is jobb). Még a kábel is minőségi, Fenix logós. És meglepően kicsi a lámpa.
A képe... Na, ezt majd valamikor bővebben. Ha lenne ebből még 21700as usb c-s, vagy a 35öst lehetne még kapni, best light ever for road.
-
-
válasz
alexandrosz #73818 üzenetére
Az hadverapróról pontosan 5db 3500mAh Samsung 35E 18650 akku ára, postázással. Nem értem miért nem tartod méltányosnak
Cyborg: Nem a márka a baj, hanem sok pénzből messze nem az adott feladatra való lámpát vették.
-
Mi cégünknél a ledlenserekt vettek, olyan használhatatlanul spotos jéghideg fényű alacsony cri-s lámpákat vettek (zoomos, szűk és mégszűkebb csóvával) amit meseolvasásra se tudok használni - és más se használja így semmire.
-
A korábbi kicsi/zsebrevágható lámpákhoz; én szemüveg szütyőben hordom (melós táskába ebbe rakom, vagy túratáskába), szerintem kompakt. Ha rajta a középső pánt, akkor eggyel nagyobb szütyőbe rakom (ez elég ritka, mert csak futáshoz rakom fel, akkor meg egyből felveszem). Bukósisak miatt leveszem a felső pántot szinte mindig.
Megmértem most, bruttó 142gr, bár nem tűnik nehéznek (főleg a nagy talp miatt). Hivatalos súlya 115gr (gondolom középső pánttal akku nélkül).
-
válasz
bedvóter #73800 üzenetére
De, azt még mindig várom (ma kapta meg vámról a ... nem tudom melyik cég, tracking szerint).
A Fenix új pánt érkezett meg, péntek éjjel rendeltem kroniumtól. Nagyon kellemes, sokkal jobban tetszik mint a jobbik Skillhunt pánt. Olyan bordázott mint a téli futópólóm, tényleg elhiszem hogy szellőzik, képek alapján nem gondoltam hogy ilyen.Szuita28:
Sofirn, Wurkkos, Wuben, Trustfire, Astrolux sztem budget, de van sok jó cuccuk.
Lumintop, Skilhunt középkategória (jobb pántok, kegészítők, stabiizált, kis apróságok is beleférnek.
Fenix, Nitecore, Olight szerintem a kínai gyártók teteje, ami más piacokon is befér a minőségi cuccok közé.De a többiek javítanak és/vagy kiegészítenek
-
-
NU35 mehet AAA elemmel is.
Pár óráserdőjárásra akkor inkább emiatt talán ez, de szívem szerint egyik 2Ah alattit sem ajánlanám - ha mindenképp műanyag kell.Erdőbe kell fény. És nem alacsony cri-s hidegfehér vacak emitterből lehetőség szerint. És akkukapacitás vagy cserélhető akku. Szerintem
-
válasz
alexandrosz #73790 üzenetére
Sofirnra visszatérve:
HS40: Erős fokozatok, messzire visz, inkább spotos, nagy spillel. Van steples módja.SP40, abból is inkább talán az LH351D verzió: Átlagosabb fokozatok, nincs tint shift, hi cri, átlagos OP vetített kép, sok mindenre jó.
HS10: Átlag felhasználásra a samu emitter miatt kellemes, a fokozatok futós/túrázósak főként, itt is van steples mód; meg nyilván kicsi. Inkább spotos, fokozatosabban megy át a fény spillbe mint az SP40nél vagy a HS40nél.
Petzl: Régen használtam pár korrektebb lámpájukat (MyoXP-ket), egy ideje eléggé lekerültek nálam a radarról.
#Magánvélemény: Nem igazán könnyebb három AAA (kb 45gr) akku mint egy 18650 (szintén kb 45g), de sokkal kevesebbet bír. Ráadásul kevésbé strapabíró jellemzően a lámpa háza, és még szarabb is elemet/akkut cserélni bennük, ezt a Princetontec-ben sem szerettem. És nem szokott középső pántos opció se lenni, pedig előrebillentve a lámpát kellene - ez a két Petzl középen forog legalább, ez pozitívum!
Egy H04 46g, akku 45, azaz csak a pánttal nehezebb mint egy ilyen Petzl/ egyéb hasonló.Tikka Core:
Actik Core: Elvileg messzebbre visz a két emiterrel, és még talán a flood is szélesebb (gondolom ez hasonló mint az OP reflektoros lámpák). Ha messzebbre kell nézned, ezt vedd, közelre a Tikka jobb/homogénebb a fénye.Ha telefon mellé kell zsebbe bevágni, akkor ilyesmit lámpákat vennék; minden egyéb esetben 16850es lámpát, több fokozattal, 2,5-2,8×os akkukapacitással. (Mínusz öt fok körül már kb a felét tudják az akksik mint ami az adatlapon van!)
-
válasz
bedvóter #73780 üzenetére
Említettem hogy pár gramm előny helyett én inkább pl H300R-t vennék, kint hasonló árban vannak (itthon nincs mondjuk H300 azt hiszem).
NU pro: picit kissebb (ha zsebbe rakná valaki), picit könnyebb, jobb töltőcsati.H300R pro: cserélhető akku, (sokkal) jobb ui, középső pánt, nw,cw, hi cri, nichia emitere opciók, lokalizáló fény, klipsz/mágnes, kétféle lencse/refi verzió.
Vagy H04F RC 10$-al olcsóbban, akinek jók ezek a fényszintek, itt is van mindemféle emitter.
-
válasz
FBLLMAG #73775 üzenetére
10 percig pötyögtem a választ, csináltam egy képet, erre bezárta megint a fórumot/szövegboxot
Röviden: Jó az NU33, de ha mot venném, a 43at venném a kettő közül (de hi cri-s H300R nagyon közel van ahhoz árban hogy arra billenjek, 60$ az NU, 62$tól a H300(R), hi cri+3500akkuval is 72$). Amennyire közömbös volt régen a Skilhunt, és nem jött be a H04, annyira jó (nekem) az utódja a sok aprósággal.
A több emitteres trendről keseregetem, hogy kb felesleges főleg kisebb(fényerejű) lámpáknál, tök jó a HS05/10 hi crivel egy leddel.
Nálunk minilámpa a HS05, meg az idáig mellőzött Xanes M300. Kb egy hónapja befogtam előszobaifénynek (ha a család még alszik, én meg indulok sötétben) hogy ne csak a kesztyűtartóban porosodjon. [kép]Amúgy valaki tudja mi a megoldás, hogyba mobilböngészők nenzárják be a hsz ablakot/frissítsék? Mindegy hány Gb ram van a telefonban.
-
Illetve a legkönnyebb általam próbált 18650es a Skilhunt H04 széria, egy H04F RC lehet hogy alternatíva lehet, vagy a mini.
Lányomnak alig 3 évesen Soforn HS05 lett, felnőtteknek nem tudom számít e pár gramm (jó pánttal, jó tartóval engem kevésbé zavar egy H04 mint egy 3*AAA/akkus kislámpa).
Meg arról is függ mire kell. Ha soha nem használja 5km/h felett az ember, meg csak udvarban, jók a kicsik.
Ha erdőbe, futásnál is kellhet, én skippelném a piciakkusokat.Legtöbb isminek adok lámpát tesztre ha érdeklődik/gond a délutáni futás, és utána 18650est vesznek. Ha csak udvarba kell, akkor Sofirn D25L-t(H25L, vagy H25LR), ha futni, akkor picikét jobbat.
Addig nem akarnak 5-10e-nél többet adni érte, picit akarnak, és azért nem akarnak sötétben futni, mert csak, és remek a mostani lámpájuk (95% decathlonos AAA vagy saját akkus). Tucatnyi emberből egy volt, aki kisebbet vett, Wuben H3-at. Addig este inkább lámpa nélkül ment, mert minden is zavarta. Igaz, 18650est ki se próbálta, mert szemre azt mondta hogy nagy és nehéz.Szerk: HS10 biztonsági tartalék megoldása a CR123A elem.
-
válasz
alexandrosz #73768 üzenetére
NU35 mellett a Sofirn HS10 lenne nálam alternatíva, kevésbé szeretem az ilyen műanyag alsóforgáspontos konstrukciókat. Wuben, Trust, meg sokan kínálnak hasonlót, de nekem ez a legszimpibb.
Pici és nem cserélhető akkus nálam nogo.
Többször szívtam már meg (hosszabb út, hideg, rámérve jó akkuk menetben hamar kifingtak, stb arb). NU43 még ok lenne, de az más ársáv.
-
válasz
alexandrosz #73765 üzenetére
Én 3 hónapot vártam ugyanígy két hét múlva jön igérettel a BC25R-re...
Ha nincs ennyiért, én nem haboznék a 35ösön ennyiért inkább a régi NU25 helyettUSB C, és a szintén pirinyó akku mellett 3xAAA opció vész esetére.
-
Kinéztem a kb 70 méterre levő bokorba lámpával.
H300R-el nem látni rendesen. HS40, turbo, jobb ez, de nem az igazi.Lumintop B01: 550 lumenen lemossa a 2000 lumenes simálat ezzel a foncsorozással. 900on meg főként.
Félpoénból mondtam is bringás haveroknak, 7000ért vegyék meg az aldis lámpa szettet 'refinek', erdőbe/lakotton kívül a végtelenbe állítva rohadt jóSzóval ennyit a lumenekről, keresőlámpákról.
(Ha van igény, lesz idő, csinálok állvánnyal, géppel képet erről.)Btw, hogy hívják ezt a fajta foncsorozást?
-
Lumintop B01 bringalámpa, meg egy kis összevetés a Fenix BC30-al.
A Lumintop inkább aszfaltra való, már 'normális' lámpa, a Fenix már már felsőpolcos montilámpa, de a BC25R még nem ért ide.
Egy normális fejlámpával együtt terepre is megteszi a B01, de nem arra az igazi.A minőség, kivitelezés korrekt. Az enyém az újabb, USB-C csatlakozós, 900lumenes turbós, fényes foncsoros (csak felül matt) és nyuszis gombos, amin már nincs töltöttség visszajelzés elvileg (villogott régen a nyuszi) és az LVP megléte sem biztos (van teszt ahol 3V-nál lekapcsol, van ahol 2,54-nél sem, azok még micro usb-s változatok voltak.)
A tartó egy elég egyszerű, olcsó darab, nem szeretem az ilyet, de megteszi.XP-L HD emitteres, elvileg 4500K-es (szemre inkább 4000nek mondanám, nem ellenőriztem fényképezővel). Még nem zavaróan meleg, a képeken kb olyan mint szemre.
Samsung 5000es akkuval kaptam, én vettem külön 18650es csövet - nem minden eladónál jár hozzá!
Stabilizált 15, 260,550 és Turbo 900 Lumen 6 percig. Nekem fura a 15 lumenes minimum, de szerencsére az 550után megy körbe a 15re, nem 900ról; mert a kikapcsolás, villogások és a Turbo nincs benne a körben.
Ki és bekapcs hosszabb nyomásra megy, váltás rövidre (ahogy egy bringalámpánál illik). A lockout az a 2 másodperc strobe után jön, azt nem szeretem - eleve értelmét se látom a strobenak. Ide illett volna tenni a 15lumenes állást is, és inkább egy 50-70 lumen lenne jó alacsony állásnak. Igaz, 260 lumen tud kb 11 órát 21700al, majdnem hatot 18650-el, sokat nem kell visszakapcsolni emiatt.STVZO szabvány szerinti vetített képe van, nem tűéles határral, de korrektül használható - tegnap a 4 futó szembe a bringaúton hálás volt mikor átkapcsoltam a Fenixről erre
.
Van egy kis árnyékos rész előttünk, de ezzel már együtt tudok élni, nem túl nagy. A világos rész elég széles és hosszú aszfaltra, elég messzire világít.
Szinte csak a 260lumenes állást használtam, nem sokkal ad több fényt az 550es állás, ha érdemben több kell, ott a 6 perces turbo duplaklikkre.Jár hozzá csuklópánt is, nem nehéz és relatív kicsi, simán jó lehet kézilámpának is.
A nyuszi kikapcsolt állapotban mindig világít; bár elviselném bekapcsolt állapotban is, de nem olyan nehéz megtalálni a gombot. Ez se szór már a kormányra is fényt, de a BC30 és sok komolyabb/bringásoknak készített lámpa sem teszi (inkább átlagembereknek készített bringáslámpáknál van ez fókuszban). A 18650es csővel a legrövidebb akkuimmal is stabil, erősebb rángatás mellett is jól használható.Gyári oldal, speckók: [link]
Zeroair review a korábbi változatról: [link]
Képek, videók B01 - BC30: [link]
Aldis 70luxos STVZO-s lámpa viszonyításnak: [link]
-
Cyborg: Az ilyen nem vakítós/STVZO-s lámpák nagyja ilyen, kevés ami az elejétől homogén. Cserébe relatív kis fogyasztással elég messzire világítanak.
Az Aldis vs B01: [link]
Aldisnál a sötét rész zavart, és keskeny a fényes rész, és full takarás van felette. B01 sokkal barátibb, ez élhető (de nem világít olyan penge élesen a végtelenbe mint az Aldis.iatti: Ehhez nincs kapcsoló, relatív budget lámpa, ahol inkább a fontos dolgokra gyúrtak. 98%ban körbe kapcsolhatók a bringalámpák, ahol több gomb van, ott mehet fel le, de jellemzően drágább (kijelzős) lámpákon van ilyen.
Ezen a 15 lumenes állás nem is a legjobb ebből a szempontból, de legalább a turbo és kikapcsolás külön van, nem a körben. -
-
Hm, kinek a pap, kinek a papné.
Zavar a melegfehér fény sportolásnál mert kevesebbnek érződik, de lakásban sem szeretem (nejem igen, így 4000K-es fény van mindenütt, egyébként az 5000et tartanám kellemesnek, de abból tényleg a fehér, ami nem zöldes, lilás, stb). Részben mert kevesebb, részben mert a fehér dolgok hugysárgának tűnnek.
Egyébként fizika az egész. A szempálcák és a fényérzékenység.
Mondok egy példát: 5800Kelvines autóizzót este milyennek látunk?
Enyhén hidegfehérnek. Szürkületkor ugyanezt milyennek látjuk? Enyhén melegfehérnek.
Wtf? [6. oldal]Mint az alábbi ábrán látható, más jelleggörbe vonatkozik a normális megvilágításban történő színlátásra (fotopikus látás) és más a gyenge megvilágításban történő alaklátásra (szkotopikus látás).
Azaz éjjel azért látjuk az 5800K fényforrást hidegnek, mert érzékenyebb a szemünk erre a tartományra, normál látásnál meg enyhén melegnek, mert arra tolódik el az érzékenység.
Ergó jobban látunk természetes fehér-fehér fénnyel este, mint melegfehérrel, azonos fényerősség mellett - és én is ezt tapasztalom.
4000K és lefelé kevésbé tűnik világosnak mint az 5-6000K fényforrások. Valamennyire a szemem van hozzá a fotózás miatt (világosabb, sötétebb), nyilván ez még mindig szubjektív.
Munkahelyeken ahol van elég természetes fény is, jellemzően 4500-6500K világítást használnak, mégsem tűnik hidegnek (csak este) mert normál látásunk van. A 4000K fényforrásokat pedig melegnek látjuk egy irodában.Viszont, ez csak a relatív világosság. Résszint ha 'túl' hideg a fény megint kívül esik a legérzékenyebb zónán, részben kezdi 'kihipózni' a színeket, és ilyenkor jobban erőlködünk hogy beazonosítsuk a dolgokat (főleg mozgás közben gondolom, pl bringázásnál).
-
Amin van moonlight is meg piros is, azon is használjátok (moonlight helyett?) a vöröst?
-
válasz
Cyborg #73682 üzenetére
Még csak a vámon ment át a B01, az még vagy egy hét.
Fenix nem olcsó, de sokszor nem is drága. BC25R szerintem teli áron is rohadt jó. Meg ugye van egy szint, amit az olcsó gyártók nem tudnak/akarnak, és akkor jön a többi (pl jó fejlámpatartó és pánt, hogy ne menjünk messzire).
Igaz, picikét kezd hullámosodni a 8 éves HL55 pántom, de még messze nem gáz. Majd max veszek az újabb, szexibb, szilikonos, reflexiós, szellőzősből hozzá ha tovább romlik.
-
válasz
csibe1 #73680 üzenetére
Akár jó is lehet ha fentmarad
Bár amikor 6-7000 egy RHL400, Aldis szett, stb, nem tornázok vele. De ki kellett próbálnom a Velotech 350en; de nem volt rá jó a pár centis, vakította a többieket a bringaúton mindenképp.
Szerk: 2007-2008ban az átlagkereset br175.000Ft volt, amit vegyünk 114k nettónak. Egy Myo XP 1/5 átlagfizut tett ki, mai szemmel szánalmas fényerővel (amúgy jó cucc volt, főleg az akkori mezőnyben).
2022es bérekkel ez 350k, és 70ezres befektetésnek felene meg. Egy HS40 nincs 20k manapság, és huhú de más világ.
-
válasz
Cyborg #73676 üzenetére
Ha lenne fehérbelsős, meglenne előtted a szórt fény is
.
Én erős fóliázott papírral próbáltam, de letettem róla, elég hosszú kellett hogy hasznos legyen.
Minőségre ok a BR25, de nem bringáznak akik ezt készítették, úgyhogy nincs fent a nem túl rövid bakancslistámon.Szerk: Ú, én nem sírom vissza az izzó, főleg dinamós lámpákat
2015 óta 3db 18650-el annyi fényem van mint egy autónak (BC30+HL55), ami erdőben össze sem hasonlítható a Petzl Myo XP(régebbi, majd az újabb) (pedig 20k volt már több tizenöt évvel ezelőtt is!) meg noname ledes bringalámpához képest.
Pff, az ismerős ösvényeken is alig ismertük fel hol vagyunk
Igen, ma 50-100 lumenre meg azt mondom, hogy csak városba elég (meg így is van). De akkor ennyi volt az elérhető. -
Még sose láttam ilyen adaptert(BR25ön túl), de nem rossz
.
Egyébként szerintem a normális bringalámpa nem ott kezdődik, hogy Xszáz lument tud, hanem hogy normálisan jönnek a fokozatok, vilogás, kikapcsolás nélkül, és időben jelez és/vagy kapcsol akkumerüléskor
Csak képet akartam linkelni, mert az appot nyitja meg, a screenshot meg túl nagy az ide töltéshez az RHL400 adatlapján. -
válasz
xcsabo #73667 üzenetére
Ezeken ki lehet kapcsolni az okosfunkciókat? Vagy van egy közepes, 1xx-2xx lumenes normál állása?
Ezt találom: 1 - Smart Sensor Mode 2 - Red Light 3 - Power Saving Light + Day Light (400LM)4 - Strong Light + Day Light (600LM)5 - Slow Flash
Ha az tényleg 400 lumenes, gondolom nem tart sokáig.Van egy kicsi lámpa kislányom bringáján (igazából nem is annyira rossz, kisebbik fényen adhat egy 50 lument és korrekten vetít, de nem merem fél óránál tovább használni, meg borzasztó gagyi), de még kisebb akkuval. Látom hogy a koppintás érzékeléssel lehet probléma (nálunk eleve az utcánk már ezer éves beton, már az szétráz mindent). B terv a 350 lumenes hengeres, az tudom hogy nem rossz, és kicsi; de ennek homogénebb a fénye ahogy látom.
De ha van hasonló, kevesebb üveggyönggyel és az se baj ha nem nagyobb a burkolat, érdekelne.
-
Ha vannak igények (pl a körbe értelmes fokozatok legyenek csak, normális minőség, védelmek, akkuvisszajelzés, ne vakítson, ne jégfehér kihipózott fény legyen, stb) akkor most 19K-ért (ali) a BC25R messze messze a legjobb ajánlat(főleg aszfaltra, de fejlámpával kombinálva elmegy ismerős terepre is).
Ami hasonlóan jó (B01 akkuban és fényerőben jobb, minden másban rosszabb, de aszfaltra nem is biztos hogy kell több) vagy még kicsit jobb, már sokkal drágább. -
BR25/35 nem olyan szifisztikált, de jó cucc. BC25R meg olyat tud, amit tudtommal senki (kvázi felsőledes, meg még egy kicsi spot, és végig homogén fény, azaz kombinálja a kétféle megoldás előnyeit). Minősége frankó, akkuban nem erős, sajna a nagytesója nem kapható már. Inkább abból utódot csináltam volna megszüntetés helyett, csak az extrák nélkül, olcsóbban; és akkor nem a low lenne az egyetlen stabil fokozata. Hiánypótló lenne.
Meglátom mennyire fog zavarni másiknál a gap,Teszem hozzá a lumintop képe messze nem tűnik olyan jónak (ahova nem kéne jusson fény) mint az öszvér BC*5R-eknek.
[kép]Nem beállítás kérdése, mindenképp zavarni figja a bribgásokat, futókat, gyalogosokat (autósokat csak kicsit) a klasszik bringalámpa. Fejen kis fénnyel, lefelé, pcit félrenézve oké, de kormányon sok embert zavartam sima lámpával. [link]
-
válasz
Cyborg #73621 üzenetére
Nem tűnik rossznak ennyiért.
Tartó korrekt, elvileg az akkukapacitás is. Vegyes használatra korrekt.Ebben az ársávban még a Rockbros RHL1000et ajánlanám aki főleg aszfalton megy (nem vakít). Bár picit feljebb fordítva szódával terepre se tűnik rossznak.
Ja, és most akcióban kb ennyi a Lumintop B01 is, az épp úton van.
Kicsit sok a táv a spot és flood között (vagy minek hívják az ilyen foncsorozottságú STVZO-s lámpáknál?), meg kicsit meleg színű (4000-4500K). Majd ha ideér a BC25R is, csinálok képeket.
Az Aldis nem tudom nálam marad-e addig, de 6-7K-ért egy féklámpás hátsóval együtt nem kell mondani milyen ajánlat. Bár itt is nagy a gap, de 1-200 méterre is elvilágít a 'spot' - gondolom ezért nem lumenben adják az ilyeneket meg főként, hanem inkább luxban.
Extra, HL55 55 és 165 lumennel, amivel a papírformánál sokkal jobban látni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest