Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz
gyapo11 #70295 üzenetére
"Meg egy kicsit olyan fejlámpával közlekedni városban mintha kempingben lennék vagy erdőben vagy kerékpárral. Ha bemegyek egy épületbe problémásabb a fejlámpát levenni/eltenni mint egy elemlámpát zsebrevágni."
Kinek mi ugye.
Biztos nem ráncigálnám föl-le a fejlámpát csak azért, mert be kell mennem valahova.
Megnéznek a boltba? Nézzenek, azért van szemük."Az elemlámpát pakoláshoz le lehet tenni és plafonra/falra világítani, esetleg ruhára csíptetni."
Ezt a fejlámpa is tudja -
válasz
gyapo11 #70327 üzenetére
Nekem bringán úgy van a fejlámpa, hogy felül a szemüvegen, szinte semennyit nem emelnek a bukó elején. Engem nem zavar, van akit igen. Legalább nem mocorog a lámpa ami gumis tarzóban van, és normálisan áll még a bukó.
De mondjuk HS20at így nem tudok hordani.
Papíron 1 lumentől stepless a HS40, gyakorlatban a szerintük 10 lumentől. Mindegy, így még megfelel a külön moonlightal nekem.
-
Lacerta
aktív tag
-
-
-
válasz
gyapo11 #69777 üzenetére
Ehh, valóban
.
Hogy ne legyen egészségkárosodásom, azért csak szereztem egy H04-et (sima, XPL 5000K).
Röviden, tetszik.
Picit szűkebb a flood mint gondoltam, de nem vészes.
B módban használom, ez dolog fura:
Off>Hold 0.5sLowest programmed option (Can be L1/L2 but might also be M1 or whatever).
Szal a LMH sorba nem tenném be a fireflyt, ha ez úgyis indítható a 0,5s-es nyomvatartással, de csak akkor lesz kis fényű mód, de oda is beteszem. Az a 3 lumenes állás az inkább jó 10 (szerencsére). A H300 UI (és lencse) szimpatikusabb, de nem bő kétszer annyira...Amúgy süssék meg, hogy a manuálban nem mutatják hogy fűzzem össze a fejpántot, ha már szétszedve érkezik
. Fura hogy a feliratok és minták nem reflektívek (pedig nagyon hasonló a Trustfire pántja ami reflektív), csak ha aközépső pánt is fent van, arra vartak egy téglalapot fényvisszaverős anyagból.
Arra nem jöttem rá melyik H04hez jár szilikon, melyikhez a műanyag lámpatartó (talán az RC-khez?), ehhez szilikon járt (kár, de legalább könnyebben fordul benne a lámpa mint a Sofirnosban).ANOka: Ettől függetlenül a 4000-5600K színhőmérséklet között jellemzően természetes fehérnek hívjuk a fényforrásokat (kb 4000 alatt meleg, kb 6000től hideg). És én a házban is (4000K) és lámpáknál is (4500-5000K) a természetes fehéret preferálom.
De valóban a pupilla méret/szempálcák állapota alapján ugyanazt a fényt más hőmérsékletűnek látunk, mert más hullámhosszra érzékenyebb a szemünk (este a természetes/hideg fehér felé tolódik el az a tartomány amire érzékenyebb a szemünk). [link] -
Sterilzona
senior tag
válasz
gyapo11 #69768 üzenetére
Nem tudom ...
Németbe vagyok, és itt ahogy észrevettem inkább lux értéket irnak rá, lumen az csak másodlagos, vagy nincs is rajta.Másik meg, megnéztem már pár tesztet. Ahol luxot adtak meg, a lényeg lejon belole. Durván erosebb egy 80-100 luxos bicj lámpa, egy gyengécske kategoriájunál.
Lényeg az lenne, hogy a dimanom 6 volt 3 watt. Ez elegendo e, a 100 luxos lámpához, amihez csak az van megadva hogy 100 lux 6-12 volt. -
ZolkoW
őstag
válasz
gyapo11 #69768 üzenetére
Szerintem a távolságot illene megadniuk, úgy már van értelme. Arra meg lehet, hogy van is valami STVZO szabvány. De nem tudom, miért olyan lehetetlen minden gyártó számára, hogy (medzsik!) megadja mind a kettőt, tehát a lument is... gondolom nem mutatnának elég jól a számok.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
gyapo11 #69665 üzenetére
Kézenfekvő, láttam is ilyet, de nincs 3D nyomtatóm.
Marózni tudnám műanyagból, de a kulcsszó a költséghatékony, ami nem csak a pénzre, de a befektetett időre/munkára is vonatkozik.
Azaz olyasmire gondolok, amit mondjuk kinézek alin 5 dollárért, és a posta ideadja a kezembe. -
H-Zol
senior tag
válasz
gyapo11 #69369 üzenetére
Ezzel teljesen egyet értek
A thrower az nálam külön kategória,
nekünk van tanyánk télen általában este megyek ki a kutyákat megetetni, földel foglalkozom , úgyhogy van hol világítani velük , be is gyűjtöttem belőlük rendesen
A leg extrémebb ZozzV6 barátom szavaival élve az már a felesleges kategória a nagy Lumintop GT !
Nekem nagyon bejött , nem melegszik, 8 aksival megunásig lehet vele világítani, de azt csak kint nagy területen terepen lehet használni! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #69338 üzenetére
A hatásfokkal, igenis sokat lehet / -ne fogni. Mármint ha értelmesen használják. A Fenix lámpáknál sem probléma manapság a 180 lm / W hatásfok elérése. A Nitecore többet tud, de a hatásfoka csupán 120 lm / W. A Fenix is képes a jó hatásfokkal kibabrálni. A legújabb PD35 V3 -asom megvan. 30 lm helyett 50 lm -t használnak (pedig a gyártó más lámpáinál használja a 30 lm fokozatot), a 150 lm fokozatot legalább nem emelték 300 lm -re (mint a Nitecore). Az Armytek Li-Ion -os lámpája is használja a 150 lm fokozatot, az Acebeam pedig 160 lm fokozattal rendelkezik. A 150 lm fokozat, 8 - 9 üzemórát biztosít 18650 -es akkuból. Az 50 lm fényáram, manapság, már 26 - 27 órára képes (18650 -es akkuval). Nos, nálam, hogyan is fogalmazzak, ez kicsit elszomorít. Annál is inkább, mert meg tudnák / -ják csinálni. Már évek óta bizonyítják. Igaz 2AA -s lámpákkal. A Nitecore MT2A lámpájánál 17 lm 58 órán át, és a következő fokozata 9 órát bír. A Thrunite Archer 2A V3 is 50 órán keresztül világít a 17 lm sétáló fokozatán, a következőn ez is 10+ órát teljesít. Hogy tiszta legyen a kép, az a 17 lm is tényleg használható séta közben. Nem kívánok több fényt. A magasabb fokozat meg ezeknél a lámpáknál is erősebb. Az Armytek Prime A2 V3 PRO lámpámat direkt nem kevertem be ide. Gondolom, a NiMh akkut használó lámpákat is el kell adni. Nekem az egyik utcáról szinte a másik utcáig, a kerten keresztül, naponta többször el kell slattyognom. Pont ezek az alacsonyabb fokozatok a lényegesek. Beltérben is ezeket a fokozatokat használom. Gyertyaként a kb 100 lm is elegendő lenne (de ha nincs, akkor a magasabb fokozatot). Próbálom, mindig előszedegetem a Li-Ion -os lámpáimat. Ha a magasabb fokozatokat (pl turbó) is használom, akkor örülök ha 1 hetet kibírnak a Li-Ion -os lámpáim. Az öcsém a Convoy S2+ lámpámat is visszaadta a múlt héten, mert túl gyorsan merül. Pedig az elején, "erős lámpa kell", szólt a parancs.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #69336 üzenetére
Nem akartam kemény lenni, és leírni, hogy elfűti a felesleget. Megpróbáltam óvatosan leírni, hogy a magasabb és alacsonyabb fokozatokon, főleg az elektronika végett, rossz a lámpa hatásfoka. Nem a led hatásfoka számít csak.
TE viszont leírhattad, mivel esetedben nem feltételezik, hogy lesajnálnád az olcsóbb lámpákat. Rólam vistont feltételezik. Olyan lett volna, mintha leócskároltam volna a nem stabilizált lámpákat. Kell ez nekem? Nem akarok én senkivel összeveszni. Emlékszel? Pár éve mink is a grund 2 oldalán álltunk ("olcsó - drága lámpák").
-
Lacerta
aktív tag
válasz
gyapo11 #69315 üzenetére
Így van.
A teljesen töltött és teljesen kisült akku ( Akár NiMH, akár Li-ion ) árama közt kb. 1.5-szörös a különbség stabilizált DC-DC konverteres kimenet esetén. Lineáris szabályozónál meg semmi, mert azon feszültség esik ( ezért mindig a [ DC-DC konverteresnél kisült akkunál előálló ] legnagyobb áram folyik ). Nem kezelhetetlen áram oldalról.Hogy érdekel-e valakit a fényáram stabilitása, meg ízlés kérdése.
Engem speciel villanyautónál is zavarna, ha a megadott végsebességét/nyomatékát/gyorsulását csak teljesen töltött akkunál tudná. -
Lacerta
aktív tag
válasz
gyapo11 #69124 üzenetére
Nincs. Hacsak nem vastag, öntött fém tok, tönkre fog menni. A tok.
A műanyag rommá törik, a lemez tropára hajlik.
A Hammondnak ( és másolóinak ) vannak nagyon jó erős dobozaik, de csavarosak.
A MOM-nak voltak ilyesmik nyitható fedéllel, zárral, nekem van is egy ( valahol ). Az sztem jó lenne. Ha tudsz szerezni.
Vagy bőr tok/doboz ( abból is létezett MOM-os ).De én inkább valami gyöngyvászon tokot bélelnék ki olyan szivaccsal, amibe a kínaiak csomagolnak. Viszont a kínai mollés gyöngyvásznak elég vastagok, lehet, hogy bélés sem kell.
...meg dedikált hely a dobozban. A tálcán. És akkor nem veri össze semmi.
-
törölt tag
válasz
gyapo11 #69039 üzenetére
Jobb felszereléseket eleve szerelik vele, nekem is mindenen van 3M Scotchlight fantázianevű mindent is el lehet érte kérni árú dolgok. [link]
Nagyon hasznos, viszont mindenképp kell világító is, mert külterületen pl. a vadász máshogy nem lát meg. Vagy a másik kutyás. Volt olyan, hogy azt hittem őz lépked aztán egy idegen kutya volt a gazdája meg mögötte. Fényvisszaverős csak autóknál jó. Sokszor feltolják a refit ránk, mert tetszik nekik a csillogás. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #68979 üzenetére
A Fenix osztott tükrös megoldásánál a tükör felületének mérete módosul. Fókuszálva, a tükör meghosszabodik, a Spot és a Spill pedig szűkül. Így erősödik a fényerő.
A Ledlenser esetében a led fel van emelve, a lencse pedig üreges. Így szórt fény esetében, a led a lencse közepén helyezkedik el. A mostaniaknál a led felüli oldal textúrázott. A középső része a tir lencsének kidomborodik, ez biztosítja a szórt fényt. Mikor eltávolítod a közepétől, az oldalsó süllyedő része kap több fényt, ami fókuszál, szűkebb fénycsóvát biztosít. A középső lencserész továbbra is kap fényt, csak kevesebbet, így a szórt fény megmarad, de ott a határozott erős spot is.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
gyapo11 #68978 üzenetére
Már ne haragudj, de amit linkeltél erősen LOL. Ennél a gyártónál vagy eladónál azt sem hinném el amit kérdez. Cuki módon különbséget tesz a flood és focus Lumen között, miközben a Candela értéket -ami ténylegesen változik a zoomolás hatására- meg egységesnek veszi. Vicc...
Hogy a lényeget idézzem:
"Lumen
És végül megérkeztünk a lumenhez. Ez az érték az összes fénymennyiséget jelöli, ami a fényforrásból ered. Ebből eredően ez a legpraktikusabb mértékegység. Itt nem lehet trükközni a fókuszálással, vagy a mérési távolságokkal."
Szerk.:
(#68979) gyapo11De a lényeg, hogy a led összes lumenje nem jön ki egy lámpából se...
És ilyet nem is állított senki. Sőt, pont az ellenkezőjét.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
gyapo11 #68958 üzenetére
A Lument legfeljebb elektronikával lehet csökkenteni. A Lumen az emitterből kilépő fényáram mennyiségét jelenti. Az emitter gyártók is Lumen/Watt értéket adnak meg referenciaként, pedig nem tudják előre, hogy milyen lámpába kerül majd az emitterük. Lux, Candela érték változhat optika/megvilágított felület függvényében, a Lumen érték adott.
-
Gargouille
őstag
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
gyapo11 #68499 üzenetére
És vajon lámpában? Ugyanis találtam pl. rajta Olight RN1500-at 17 ezerért, míg az máshol inkább 30-33 ezer.
Lacerta: Érdekes cuccok, megnézem őket. A legeredetibb és legminimálisabb mount-ok, amit
eddig találtam:10 mm-es head spacer, azaz távtartó gyűrű / GoPro fejecske:
Persze levadászhatatlanok.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
gyapo11 #68018 üzenetére
Ha több anyagot raknak egy lámpába, azzal többnyire a felület is növekszik, nem beszélve arról, hogy több anyag -> nagyobb keresztmetszetek -> gyorsabb hőtranszfer -> kisebb termikus gradiens.
De a fenti poén esetében igazad van, a relativisztikus rövidülés miatt hiába nő a tömeg, ha közben csökken a felület. -
freelanced
addikt
válasz
gyapo11 #67633 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, így már világos!
vince
Köszönöm a linkeket.
Igazából csak szerettem volna egy olyat ami biztosan használható lesz sokáig, lehetőleg itthoni garanciával, és egyedül ez volt az ami tíz évre lefedte a dolgot. A forgalmazó állítása szerint mindenképp intézik a garanciát, erről van levelezés, szóval szavukon fogom őket
A többi lámpa esetén már nem ez lesz a jellemző, tökéletesek a linkeltek, legalább őket is kipróbálom, simán lehet, hogy túlélik az Armyteket egyébként
Egyébként az ajánlott lámpákból te melyik kivitelt választanád?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #67547 üzenetére
Kicsit kiegészítenélek, ha megengeded. Nekem Armytek Prime C2 USB és Convoy S2+ lámpám is van. Bár az Armytek XHP35 ledes modell. Abban igazad van, hogy az Armytek 60$ (A csomagküldés ára akár ingyen is lehet, oda kell figyelni. Akkuval együtt feláras.).
A 2 lámpa, azért nem 1 kategória. Az árban levő különbség, később a használatban is jelentkezik. Én az Armytek esetében, a helybeli beszerzést preferálom, mert ez is elromolhat, és a helybeni garancia ügyintézés kényelmesebb számomra (és olcsóbb is). Alapból akku, töltőkábel, gyöngyvászontok, klipsz, mágneses talp is jár a lámpához. Mind a 2 oldalán 2 - 2 O gumigyűrűvel rendelkezik a jobb szigetelés végett. Acélgyűrű az elején, a tir lencse lefedve és mélyebbre ültetve. Hővédelem, figyelmeztetés a melegedő fejre. Állandó energiaszint kijelzés. 2, 5, 10 perces időzítő. A gomb villogását kikapcsolt állapotban, szintén be lehet kapcsolni. Több lámpánál hosszú gombnyomással lehet a holdfényt aktiválni, kikapcsolt állapotból. (Az Armytek esetében is, és itt 0.15 lm a holdfény.) Ha a közepes fokozatról szeretnék holdfényre visszalépni, az csak 2x gyors kattintás (így gyorsabb, kényelmesebb). Csak a Zebra az 1 hosszú kapcsolásával tudhat azonnal holdfényre lépni (vagy bármi másra amire beállítom), bekapcsolt állapotban. Azonnali turbó, villogó csoporttal. Minden csoport memóriával rendelkezik, és persze a fő memória is mwgmaradt.
Mindenki maga dönt mit szeretne használni. És lehet, hogy megéri azt a felárat. Nekem inkább a Prime A1 / A2 PRO lámpák tetszenek jobban a Prime modellek közül. A Zebra SC5 OP és SC5W MKII közül pedig a frissebb. Pedig majdnem ugyanaz, de mégsem.
-
freelanced
addikt
válasz
gyapo11 #67547 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Akkor ezek szerint nem túl egységes a piacat ár-érték arányt tekintve, mondjuk ez gondolom várható volt. Akkor ilyenkor a brandre, marketingre fizet rá az ember itt is néhány termék esetén, netán valami más dobja meg az árat? Igazad van egyébként, vélhetően a fokozatállítás nekem is hasznos, hiszen sok esetben gondolom felesleges maximumon üzemeltetni viszont néha meg kellhet, szóval jó ha széles skálán variálható a teljesítménye.
Chris Kiki
Köszi a kiegészítést.
kicsiPistike
Köszönöm! Amennyire időm engedi igyekszem visszaolvasni is!
vince
Köszönöm a te válaszod is. Azt hiszem akkor az FT03 valóban nem kerül bele az első körös vásárlásomba.
Köszi a fotót is egyébként, megnézem.
Általános:
Összességében ha a fent leírt tevékenységekhez kéne egyet ajánlani, mi az amit legjobbnak gondoltok 30.000-ig bezárólag figyelembevéve a minőséget, teljesítményt, üzemidőt, melegedést stb? Avagy akkor nem lenne akkora előrelépés rászánni ennyit?
A másik kérdésem ami hirtelen felmerült, hogy right-angled típusú lámpát próbált már valaki? Van esetleg olyan modell amit ajánlanátok? Ahogy néztem az mehet zsebbe, táskára, fejlámpának stb szóval lehetséges, hogy a felhasználási területemre megfontolandó lenne.
Köszönöm!
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
gyapo11 #67544 üzenetére
Az Emisar D4 és D4S már nem kaphatóak újonnan, csak a V2 változatok, és a D4SV2-be 26650 kell hivatalosan, nem 18650.
Esetleg én még egy Convoy C8+-ot javasolnék megtekintésre.
-
freelanced
addikt
válasz
gyapo11 #67544 üzenetére
Köszönöm a válaszod, estefele ha lesz időm utánaolvasok, visszakeresek kicsit a topikban mit is írnak róluk.
Van amelyiket szívesebben ajánlanád mint a másikat?
Laikus szemmel az FW3a feláras úgymond némelyik másik papíron hasonló teljesítményűhez képest pl a Sofirn-ek között.
Más:
Fél füllel hallottam ezekről, róluk mi a véleményed?
Astrolux FT03
Wurkkos FC11
Convoy S2(+) -
Lacerta
aktív tag
válasz
gyapo11 #67516 üzenetére
Megnéztem a töltő manualját, tényleg -dV alapján kapcsol le.
Ezzel az a gond, hogy:
- Nagy töltőáramnál hamar felugrik a feszültség, majd ahogy melegedni kezd az akku, visszaesik -> hamar lekapcsol.
- Kis áramnál pedig sosem esik vissza a feszültség, vagy csak a határértéknél kisebb mértékben -> nem kapcsol le.Komolyabb töltőknél ezért szoktak dV/dt-t mérni, azaz nem csak a feszültségváltozást, hanem annak sebességét is figyelembe veszik.
A sima NiMH akkuk amúgy elég macerásak, nekem is mindig gondom volt a töltésükkel, mindenféle automata töltővel. Az eneloopok ilyen vonatkozásban sokkal jobban kezelhetőek.
-
válasz
gyapo11 #67489 üzenetére
Próbáld minél gyorsabban nyomogatni, semmit ne várj az egyes fokozatok között.
Köszönöm, a titok ebben voltÍgy már tökéletes minden ! Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Az mennyire normális, hogy 100%-on kb 1 perc alatt szinte forró lámpa feje? ( fateromnak lesz majd a lámpa nem akarom, hogy valami gondja legyen belőle...)
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #67417 üzenetére
Ez a függőleges kormányoszlopra szerelés kicsit fura. Inkább a szerelés mellé venni 1 db diffúzort, 3/4 hosszon, levágni az elejéből a fele difúzort. Külső részét feketére, belső részét pedig fehérre (vagy ezüstre) befesteni. Ezt a diffúzort ráhúzva a lámpa elejére, a nyílással lefelé, megkaptatok 1 bicajlámpát, ami nem vakít.
Pár Ft ráfordítással, +kis munkával, meglett a bicajlámpa. Ha már olcsó legyen.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #67293 üzenetére
Közbe szoktam melegedést is mérni azt pedig 2 percenként mérni és jegyzetelni. És ha valami érdekeset látok vagy a nevezetesebb pontok mennek videóba. De most a hőkamerával ez változik. Még ki kell találnom a koncepciót.
Egyik terv egy vicces videóra. MS18 az Xmaxxon 😄
Még ki kell találnom a rögzítést. De lehet parasztba lesz rászigszalagozva.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
gyapo11 #67273 üzenetére
Pont az ilyen grafikonok gyártása a legunalmasabb legalább is nekem. Meg időigényes mert órákat ott kell lenni mellette és figyelni. Viszont közben lett egy rendes hőkamerám is így talán kis extrának majd jól jön a videókba melegedési grafikon helyett. Ezért maradt ki több hónap mert se kedvem se időm nem volt. De talán most a helyváltozás jót tesz. Felfedezhetek új lámpázós helyeket is. Az RC hobbi meg beszippantott. Már 4 autó van a polcon. Ebben is ki kellett maxolni mint lámpáknál az MS18-al így van egy Traxxas Xmaxx is a 4 között 😆
-
Wolfskin
őstag
válasz
gyapo11 #67245 üzenetére
Értem, köszi!
A két jelölt az Astrolux MF01mini (5500 lumen) és a Fireflies PL42 (2500 lumen). Ezekhez mennyire kell nagy áramerősség, ezek kihegyezett lámpák? Illetve emennyi a minimum, amit érdemes venni?
A turbó fokozatnak egyébként nem a hűtés szokott lenni a szűk keresztmetszete?
A 26650 és a 21700 közül melyiket érdemesebb venni? (MF01 mini)
Illetve mégy egy kérdés, feljebb te szóltál hozzá a fotózáshoz. Még sose fotóztam ilyen lámpával, de ha már veszek, gondoltam legalább a telefonos fotó/videóhoz jó legyen.
Az mennyire zavaró, ha a két lámpa színhőmérséklete közt minimális eltérés van? Nem tudom, mennyire lenen egyszerre használva a kettő, valószínűleg ritkán, de ha..Az MF01 mini (4000K), a Firefliesből nekem szimpatikusabb a Nichita 219B ledes (4500K), bár van abból is SST20 (4000K) (mindkettő 90-95 CRI)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #67161 üzenetére
Így van. De nem állt szándékomban a Convoy lámpákat használókat megsérteni. Csak arra akartam rámutatni, amit Te is írtál. Átlag Józsinak, aki csak a ház körül használja, kutyát sétáltat esténként, annak ez nem számít. És felesleges is drágább lámpát vásárolnia. Pláne nem valami bonyolultabb kezelési felülettel. Csak egyszerűen. Ráadásul jól is néznek ki az ilyen lámpák. Ezt is írtam.
Csupán az én felhasználásomnak, nem akar rendesen megfelelni. Ma is még este 6 órára jön hozzám ügyfél. Kb 1 óra. Csak utána tudok hazamenni, és a rendhagyó esti sétámra kimenni a vasútállomás felé, ahova az egész utcába elfelejtettek közvilágítást rakni (egyik oldalról bokrok, másik oldalról tüzép és fémgyűjtő telep, minek a világítás
). Megint lámpázok majd 1 kicsit. Lehet, hogy a tóig is elgyalogolok a bicikliúton.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #67158 üzenetére
Az Armytek Prime A1 PRO belseje megegyezhet a Prime A2 PRO belsejével. Vetítési képük is azonos. Csak az A1 rövid csővel, tokkal kerül kiszállításra, és A1 van ráírva.
Engem nem érdekel a pontos fényáram. Hogy a 150 lm valójában 150 lm. Azt viszont le tudom mérni, hogy adott távolságból, milyen fényesen világítja meg a járdát pl. És ahogy használom, esti sétánál a lámpáimat ( Armytek Prime lámpák 34 lm, Fenix LD22 30 lm, BLF A6 70 lm, Convoy S2+ 50 lm), a szórt fényük hasonlóan fényes. Mérve is. Áram, feszültség mérés nem érdekel. A lámpa viselkedésével kapcsolatban nem ad semmi infót. Hasznosabb az üzemidő görbe, az adott fokozathoz. A 34 lm, 95 lm fokozatokon 2x 3 Wh -ás akkukat, a magasabb fokozatokon 2x 2,28 Wh -ás akkukat használtam.
Melléképületben, szobában, beltérben, a spot ép oly fontos mint a szórt fény. Nagyobb távra meg a spot lényegesebb számomra.
Ennél sikerült a lámpát kicsit megböknöm.Így ha szeretnéd, visszaszámolhatod a fogyasztást.
-
gyapo11
őstag
válasz
gyapo11 #67158 üzenetére
Csináltam is egy mérést: 96 cm-ről 5000 lux stepless lámpával, a spotot mértem csak, 17 cm az átmérője. A 96 cm-t könnyű átszámolni 100 cm-re, a spotot könnyű átszámolni 20 cm-re, a 2.4 V-ot könnyű átszámolni 3.7 V-ra. De ha nincs teljesítmény, akkor semmit nem tudtunk meg a két lámpa viszonyáról. Az én lámpám 1.27 A-t vett föl.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #67154 üzenetére
Az Armytek Prime A2 PRO spotban mért értéke 5000 lux 1 m távolságból, 2 db AA eneloop akkuval. 1000 lux a fénygyűrű közepén.
Az Armytek Prime A1 PRO spotban mért értéke 6000 lux 1 m távolságból, 1 db keepower 14500 -as, 1000 mAh -ás akkuval. 1200 lux a fénygyűrű közepén.
Ezt mértem. Erre gondoltál?
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #67137 üzenetére
Ez igaz. Az üveg, ha nincs kezelve, 4% -os veszteséget okoz oldalanként. Ez fontosabb a távcsöveknél, messzelátóknál a több lencse végett. De a lámpáknál is, ezért van a lencséken felületkezelés.
Egészében kell nézni a lámpát is. Hatásfok, milyen formájú fény, milyen erős fény, az adott fokozaton mennyi ideig, a lámpa használhatósága, stb.
Az Armytek prine esetében, 1 m távolságból, 20 cm átmérőjű a középső fénykör (spot). Ezen kívül található a 90 cm átmérőjű, fényesebb fénygyűrű, továbbá a 180° -ban terítő halovány szórt fény. Ez a cipőm orrától világítja meg a talajt, utat. De valóban gyenge, olyan 15% -át használhatja az össz fényáramnak. A középső fénykör kerek 5000 lux -ot mutat. Kb 20% esik erre. Vagyis a 90 cm -es fénykörre esik a maradék 65%, azaz 455 lm. 0,6 nm felületre. 758 lux átlagban. A Convoy esetében 750 lm eshet a szórt fényre, ami kb 1,35 nm. Ez 555 lux átlagban. Kb ezt is mértem, és ezt is látom. A BLF A6 még szélesebb szórt fénnyel dolgozik. Ezért írtam, hogy ennek a 70 lm -jának szórt fénye hasonló fényes mint a Convoy S2+ 50 lm -os szórt fényével, hasonló a még szűkebb szórt fénnyel rendelkező Fenix LD22 30 lm -os szórt fényével, és igen az Armytek Prime 34 lm -os fénygyűrűje is hasonló fényes.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #66991 üzenetére
Nem akartam pontos lm mérést. Ugyanabból a távolságból, azonos szögben, azonos feltételekkel mértem meg 2 db lámpát, hogy látni lehessen, mire gondolok. Viszont mint a pókháló, szertefutott a történet. Az volt a lényeg, hogy a járdát magát, a 2x AA -s lámpám alacsonyabb fényárammal, jobban világítja meg. Az alacsonyabb fényáram pedig hosszabb futamidőt jelent. Lehetett volna bármilyen 2 lámpát ideállítani. (Elárulom, a Nitecore MH23 55 lm -ja, azonos 18650 -es akkuval, 1000 percet produkált a Convoy 1200 percéhez képest.)
Nem vagyok híve az akkucserénk teljes sötétben (bár az Acebeam akkuja zölden világít, és pirosan villant pár mp -ként). A rendes tartalék üzemidőt, nagyobbra tartom. Nem kell bajlódni akkucserével út közben, bizonytalan, esetleg veszélyes környezetben, ahol másra kell figyelni. Nyugodt körülmények között könnyebb akkut cserélni. A tartalék üzemidő arra való, hogy hossszúúú ideig bírja a lámpám, így eltévedés esetén, van időm megtalálni az utat. Hasonló mint a SOS funkció. Jó ha van, de ne kelljen.
A fókuszálható lámpákat én is kedvelem. Csak azokkal van gondom, amik fókuszálva, 0 szórt fényt biztosítanak.
AA / AAA akkuk, a túlbiztosítás érdekében használom. Pár éve megkaptam, hogy nem lehet velük látni.
Valamikor, a 90 -es években, közelről láthattam 1 csavarhúzó fém részének eltűnését. Azóta érzékeny a szemem az erős fényre. Ezért válogatom meg, milyen lámpákat, mire használok. Gondoltam, ami nekem tetszik, másoknak is tetszhet. De ha nem, hát nem.
U.I. Az Armytek Prime A1 (PRO) modellek gyártása befejeződött.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #66964 üzenetére
Ez nagyon így van. Előző példámnál maradva, az Armytek Prime A2 PRO lámpám 42$, az Armytek Prime C2 USB pedig 80$. 18650 -es akkuval használva, nem látok különbséget a fényerő tekintetében, közöttük. Az USB -s mágneses töltéssel rendelkezik, de a mágnes nem kivehető, és csak 18650 -el üzemel. A Prime A2 PRO lámpámat meg bemutattam.
-
G@ben
addikt
válasz
gyapo11 #66964 üzenetére
Valóban nem vagyunk egyformák, én az ellentmondásokra hívtam fel elsősorban a figyelmet, hogy egy lámpa összes tulajdonsága lett összehasonlítva több lámpa egy-egy tulajdonságával. Illetve az elemvásárlás bárhol, bármikor, ami, ahogy írtam is, ebben a formában nem állja meg a helyét.
Amikor arról van szó, hogy kéne egy lámpa meghatározott specifikációkkal, nagyjából megadott összegért, akkor ne ajánlgassunk már sokkal drágább lámpát, mert nem az volt a kérés.
Mindenki azt vesz, amit akar, szerintem megvan a helye az olcsó és a drága lámpáknak is, nyugodtan lehet mindkettőt ajánlgatni, amíg nem valami kritikán aluli vacak. Csak maradjunk azoknak az ajánlásánál, amikről a kérdés szólt! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #66957 üzenetére
Itt azért nem erről van szó. Az olcsó lámpák is használhatók. A márkásabb lámpáknak is megvan a helyük a piacon. Egyiket sem kell leírni. Helyén kell kezelni egyiket is, másikat is. Régebben a másik topicon a NiMh -ás lámpák végett tört ki harc. (Elavult technológia, és egyebek). Találkoztunk, kipróbáltuk lámpáinkat, kibékültünk. (Nem is voltunk nagyon összeveszve. És prémium gyártóról volt szó.
) A legtöbb esetben a gyártók direkt úgy gyártják a lámpákat, hogy ennek is, annak is legyen piaca. Itt - ott van különbség közöttük. A drágább lámpáknál a 7XXX-T6 alumínium ötvözet drágább mint a 6XXX. Nehezebb is megdolgozni. Az elektronika is más. Tesztek, kinyíró tesztek, stb, ezek mind drágítják a lámpát. Nálam még nem volt gond az elromlott lámpák reklamálásával. Nem is került +költségbe nekem. Vannak 5, 6, 10 éves ledlámpáim, melyek a mai napig működnek. Napi használatban.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #66921 üzenetére
Ezzel azért nem teljesen értek egyet. 50 - 60 EUR körül is el lehet jó, minőségi lámpákat fogni. Az is tény, hogy nagyon olcsón, nem lehet "rendesen befejezett" lámpát beszerezni. Nem csak az számít, hogy hogyan világít, milyen a kialakítása. A szerviz jó ha van, de inkább ne legyen rá szükség.
- Az olcsó lámpák a rendes holdfényt (0,15 lm; 0,2 lm; 0,3 lm) sem tudják. Esetleg, másodlagos piros fény sincs.
- Dupla áramkör, hogy ha az egyik meghibásodik, a lámpát akkor is tovább lehessen használni.
- A kezelés is mintha átgondoltabb, "befejezettebb" lenne a nevesebb gyártóknál. Gyorsabban kezelhetők, esetleg teljesen testre is szabhatók. Szó szerint.
- Szabályozott kimenet, akár 140 lm/W feletti hatásfokkal, és az alacsonyabb fokozatokon is tovább bírják.
- Alapbók jár hozzájuk több kiegészítő, és ha valami kéne még, az is kapható hozzájuk. Akár lengőkapcsoló, szűrők, diffúzor, vagy egyéb szerelék.
- A Spot / Spil fényesség arányra is figyelnek és a fényerő is rendben van. Olvasás közben a fény nem vakít, miközben távolabbra is látni velük. Egyenletes fényt biztosítanak nagyobb távon is.
- Használat közben a lámpák magukra is vigyáznak, de a felhasználó kezét sem égetik meg.
- A fényerő, használat közben nem csökken, és ma már, a tartalék üzemidő is rendelkezésre áll. Nehogy fény nélkül maradjon a felhasználó. -
peter889
őstag
válasz
gyapo11 #66921 üzenetére
Mivel dicsértétek ezt a Convoyt, adott némi erőt ahhoz, hogy megnézzem mi is a baja az enyémnek.
Íme a bűnös, a széttört műanyag lemez:
Ezt az oktatóvideót találtam a neten:
https://www.youtube.com/watch?v=1lAfK7PepMo
(Mondjuk tegnap este magamtól is rájöttem.)
Az enyémmel ellentétben a videóban szerelő lemez láthatóan masszív fém:
Itt van beillesztve a linkelt vidóban: [kép]Én 2016 decemberében vettem a Fasttechről a lámpát (Convoy S2+ T5-5B 2800mA 2-Group 3/5-Mode, Grey) , nem értem, az enyém miért műanyag lemezes?!
Szerintem kicseszésből, mint gyenge láncszem. Nehogy már sok évig használjam...
Nem pontosan odavaló fém alátéttel pótoltam, így már működik, bár kissé nehézkes a nyomogatás. Igazából nálam napi használatban van.
Tegnap a meghibásodás után mérgemben párszor földhöz juttattam, nem lett baja, előtte mindig kíméletesen bántam vele.Az igazat megvallva, így már nem bántam meg a vételt, örülök, hogy megvettem, Köszönöm szépen a válaszokat, és a korábbi ajánlásokat is. A Sofirn lámpáit is majd megnézem jobban.
Tudtok olyan helyet, ahonnan Convoyos alkatrészeket, kiegészítőket érdemes rendelni?
Talán megfelelő alátétet is nem ártana rendelnem, még a végén így a gumi mehet tönkre.#66919 H-Zol, ok, akkor ha majd kinéznék egy Aliexpress-es, vagy más lámpát, vásárlás előtt kikérem itt a véleményetek.
-
Vlah
tag
válasz
gyapo11 #66733 üzenetére
Sokan kártak már úgy, hogy szentségeltek, mert buktak hónapokat a meg nem érkezett csomag miatt, amit aztán rendelhettek újra. H-Zol kolléga is rendelt másikat, mivel ez nem ért ide. Ebben az esetben aztán végképp nem lenne fair, ha mindkét termékért fizetnie kellene, annak ellenére, hogy megkapta őket. Ez tekinthető fájdalomdíjként a késésért és a korábbi elveszett csomagok miatti szentségelésért. Az elveszett csomagok aránya szerintem 5% körül mozoghat, a potyán megjötteké ennek is csak töredéke. Kétlem, hogy ennek az egész kérdésnek túl nagy jelentősége lenne.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
gyapo11 #66498 üzenetére
Pont hogy az egész lámpát vitték, nem volt szétszedhető. A gumikábel fel volt csavarozva a cellakivezetésekre a végén a lámpával, és az akku be volt tokozva.
Volt a tokon két fém érintkező, azon keresztül lehetett tölteni amikor betették a fészkébe.
Ha jól meggondolod, logikus is, egy bányában csak bombabiztos megoldások jöhetnek szóba, a levehető lámpa meg +1 csatlakozó. -
PHM
addikt
válasz
gyapo11 #66472 üzenetére
Szentigaz, de itt remélhetőleg nem a leggagyibb dzsunka típusról van szó.
Ettől függetlenül nincs az az ember, aki látatlanban meg tudná mondani,
hogy egy ismeretlen töltőnek milyen terhelő áramnál kezd beesni a
kimenő feszültsége. Jómagam régóta tesztelem a kezem közé került USB tápokat,
s úgy tapasztaltam, hogy a gyengébbeknek leesik ugyan a kimenő feszültsége olyan
4,5-4,6V-ra, de a töltés nem áll meg, csupán a névleges áramnál kisebbel folytatódik.
A különböző gyorstöltési technológiákat meg jó lenne végre szabványosítani,
mert ahány gyártó, annyi megoldás. Így aztán hiába a Xiaomi gyorstöltőm, ha az
Ulefone Armor 3W telefonom pl csak 5V-on hajlandó róla töltődni.
(Elvileg mindkettő QC kompatibilis.) -
-
Kront
tag
-
sarajhvh
tag
válasz
gyapo11 #66139 üzenetére
Értem, és köszönöm!
A Fenix LR 35r lámpa gyárilag 2db. 21700, 4000mah akkukkal jön ki, vagy az Olight Perun 2 is 21700 4000mah akkuval jön.
Ha ezen lámpákba 5000mah akkukat rak bele az ember, a magas fokozatnak lőttek,
vagy csak a világítási idő rövidül?
Vagy az is lehet hogy még ugyanúgy meghajtja, mint a 4000mah akku?
Vagy az is lehet, hogy hülyeséget kérdezek?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest