Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vlah
tag
válasz
ronati #82360 üzenetére
Azért kérdeztem az akkut, mert a nagy áramokat nem is tudja mind kiszolgálni és a feszültség még a jobbaknál is beesik. Én sem vagyok annyira képben, de arra tippelnék, hogy a feszültség a kontaktokon is esik, vagy a kapcsoló sem biztos, hogy bírja. ez a lámpa 3V-3A-ra lett tervezve, nem 10A-re. Bár a második fokozatnak azért mennie kellene még így is, főleg egy 30q-val.
-
Vlah
tag
válasz
BullZeye #82126 üzenetére
18650es usb töltős lámpából szerintem ilyen gagyi temus zoomos csodát tudsz venni, ami műanyagból van, az sem túl erős nem lesz, sem nem töri el a padlót.
Amúgy, én elgondolkoznék a lumintop tool AAA-n. aliexpressen 6$-ból kijön és egy nimh akkuval elmegy.
Ha van töltőd hozzá. -
-
Vlah
tag
válasz
ronati #82007 üzenetére
Mérd meg, mekkora a driver, illetve az mcpcb (led csillag)! A convoy c8ban 17mm-es a driver 20mm-es a csillag, ha jól emlékszem. Ha ebben is az örömteli. Ez egy thrower lámpa emiatt nincs könnyű dolgod, hogy átmeneti, vagy flood fénye legyen. De azért adok néhány ötletet. 3 ledet ajánlok: xhp70.3 Hi, xhp50.2 és xhp70.2. Mindegyiket 6V 4-5A driverral javaslom, szerintem ezt még az xhp50.2 led is kibírja, de azért annak nézz utána. Ezekhez a ledekhez javaslom az op reflektort. Sorrendben 5A-en 70 CRI-n kb:
3000 lm/45000 cd
2800 lm/ 25000 cd
3300 lm/ 20000 cd -
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #81960 üzenetére
Én nem akartam antireklámot csinálni a zebrának, csak engem idegesít, h keresztbe tesznek a ledcserének.
A többi dolog nekem is tetszik, úgy is mint, hogy vélhetően 2, v 3 konverter is van a lapkán, hogy az alacsonyabb fokozatokon is magas hatásfokot érjenek el. Tetszik a sok fokozat lehetősége, de jobb lenne egy teljesen tesreszabható, átprogramozható ui. Azért így sem rossz, személyesen még nem nyomkodtam. Tetszik, hogy visonylag megmaradtak a zsebrevágható vonalon, de pl nem tetszik, h 15cd/lm-nél nem csinálnak koncentráltabb nyalábot. Tetszik, h 90+ cri ledeket használnak, de szerintem itt átestek a ló túloldalára, mert ennél alacsonyabb cri már nincsen.
Kicsit olyanok, mint az apple, mindenféle prémium dolgot összeraknak, hogy elégedett vásárló legyél, de azért ne tudj annyira egyéni igényekre szabni, max vegyél egy újat.
Egyébként ez az egész piacon idegesít, h vagy választhatok a 65 Cri thrower ledek közül, amiben nincs is meleg árnyalat, vagy vehetek 98CRI 3000K-t. És már az is egy előrelépés. De nincs meleg arnyalat alacsonyabb CRI-ben. És nincs hideg magas CRI sem. Rugalmatlan. Az összes többi lednél is zavar, h nem lehet jó középutat találni 80-90 Cri között, ami még nem járna 30-40%-os fényveszteséggel, de már érezhetően javulna a fényminőség. A beltéri világításban már áttértek a 70 CRI-ről a 80+-ra, ott jobban sikerült optimalizálni.
-
Vlah
tag
Vettem Sofirn hs20-at, az is ilyen konstrukció, h a driver egy lapon van a leddel. Meg a Manker e03h is ilyen. De fost@rtály, mert otthon sokkal nehezebb és kockázatosabb javítgatni. Előnye, hogy kisebb helyet foglal, és nem kell a konstrukcióba a driverrel külön foglalkozni, talán a hűtését is jobban meg lehet oldani.
De pl megveszel egy 30-40K-s zebrát és 3 év múlva elavul a led, aztán nézegetsz, h még a Sofirnnak is jobb ajánlata van 10K-ból... -
Vlah
tag
Nekem is van sikerélményem három is.
nem működött jól a manker e03h-m ezért szétszedtem, majd összeraktam és most jó, vmi kontakt lehetett, de már évek óta szét akartam szedni, ragasztva is volt és a bezelt is csak trükkel lehetett zétszedni, mostmár csak a ledet kellene kicserélni 519A-ra, na az lesz a legnehezebb, de Lacerta már megbűvölte.A skilhuntomból elveszett az egyik torx csavar, azt sehol nem tudtam venni, barkácsüzlet, órásüzlet, tököm. Aliról rendeltem, de túl nagy volt a feje, kicsit meg kellett reszelni, így passzentos lett.
Végül, de nem utolsósorban hozzám került egy flotta nimh akku, megpróbáltam életet lehelni beléjük, feltehetőleg cca évtizeig porosodtak egy fiókban. A harmaduk úgy viselkedett a töltőben, mint 1 db kő, semmi életjel. A maradék fele meg éppen csak élt, a kapacitása 0-5%. A maradék valamennyire működött, de volt köztük két eneloop 1900 mah. Ezek 1800-at még most is tudtak, le sem voltak merülve, és 2010-2011-ben gyártották őket. Két duracell AAA hasonlóan jól ment. A többieket kicsit tornáztattam, volt még 2 ami 3-4 ciklus után 75% kapacitást tudott, de érezhetően nagyobb belső ellenállásuk lett.
-
Vlah
tag
Jaja, amúgy a gyakorlatban többnyire hibák jöhetnek elő, a vetítési képben nem lesz sok pozitív meglepetésre tér és a távolságban, lumenban is behatároltak a lehetőségek. Olyanok lehetnek, h nincs központosítva, vagy gyűrűs, esetleg zöld, jobban melegszik, rosszabb a kezelése. Milyen pozitív meglepetés érhet?
Egy lámpától csak jó dolgokat vársz.
-
Vlah
tag
válasz
alexandrosz #81837 üzenetére
Szabvány szerint igen, 500m-t(60+kcd) tudhat teli akkuval, ami ugye folyamatosan esik. Jobb esetben, de erre sincs garancia. Az meg a valóságban ugye fele, harmada. ~32cd/lm a vetítése a régi xml2-es c8 féle fajta.
-
Vlah
tag
válasz
alexandrosz #81835 üzenetére
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #81694 üzenetére
Kaphatóak már hidegebb fényben is cri ledek, én úgy tudom többnyire a zöld felé térnek el, mert a zöld fén,re érzékenyebb a szem így nagyobb lesz a lumen. A blfes fanok inkább a vöröses eltolódásért lelkesednek, de azt tényleg mindenkinek magának kell eldönteni, h megéri e az áldozatot a cri. Rosszabb biztos nem lesz tőle a fény, max nem lesz sokkal jobb, h megérje a halványodást.
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #81692 üzenetére
Én a samsung LH351D 4000K, 5000K –bár az 5000K-es kissé zöldes– és az SST20 3000K-ekről csak jókat tudok mondani. Vannak Nichia 519A-k is, csak még nem építettem be őket, de most az a sláger. Előfordulhat, hogy a te noname getian ledjeid egyszerűen selejtesek voltak. Milyen színhőmérsékletű volt?
-
Vlah
tag
válasz
laci06 #81688 üzenetére
Itt van az s21e drivere. Itt lehet látni, hogy a 3V változat linear driver, ami több energiát alakit hővé, mint a 6V boost driver, ezen kívül több színhőmérsékletű és magas színhűségű led is kapható hozzá, amik közül szabadon választhatsz. A magas színhűség kompromisszummal jár, kevesebb, de jobb minőségű fényt bocsát ki és több hőt termel. Aki nem lámpabuzi általában a 6500/5000K 70CRI-t választja, mert az a legfényesebb, de ha ezen kívül más is számít, akkor van lehetőséged olyat is venni. Nekem sokkal nagyobb élmény a magas színhűségü fény, elsősorban a vörösek, barnák sokkal teltebbek, de a többi is. Az erdő is szebb velük.
-
Vlah
tag
Amikor magadnak vettél, megkérdeztem miért a 3V-osat veszed, azt mondtad, hogy vsz a ledet át akarod rakni egy másik lámpába, és oda olyan kell. Most megkérdezem miért ajánlod a 6v-ossal szemben, mert én nagyon úgy látom, hogy a 6V-osnak sokkal több az előnye. Hatékonyabb driver, többféle CCT és CRI, a serpenyő másik oldalán annyi van, h nem komapatibilis a 3V-os ledekkel...
-
Vlah
tag
válasz
perdator507 #81541 üzenetére
Nem akartalak kioktatni, megbantani, csak a csalódást próbáltam elkerülni. Természetesen megértem, ha nem hiszel nekem, várom a beszámolódat. Nem gondoltam, hogy a 250 kcd nem lesz meg előbb, vagy utóbb, csak, hogy a mostani ledek közül maximum egy zöld led képes rá. Egy Lep, vagy HID lámpa gond nélkül megoldja.
-
Vlah
tag
Ez a drága lámpa, olcsó lámpa kérdés szerintem szerencsésebb lenne, ha mindenkinek a privát ügye lenne a fórum pedig megmaradna a tájékoztatás, nem pedig a propaganda vonalán. Akár az olcsó, akár a drága lámpákért buzdít valaki szükségképpen torzítani fog a saját szempontjai szerint, ez a becsületbeli vita egy idő után meg csak árokásás, ami szerintem senkinek sem jó.
-
Vlah
tag
válasz
perdator507 #81458 üzenetére
250 kcd-t elfelejtheted c8 méretben, hacsak nem akarsz LEP lámpát. A legnagyobb cd értéket továbbra is az osram ledek biztosítják. De azzal is kb 200 kcd-ig bírsz eljutni. Az 1 mm²-es változattal, ami nagyobb footprinttel van. A 2mm²-es culpm1, az lehet már csak 160 kcd. Az sft25-tel 140kcd a realitás. Ez kb ugyanannyi egyébként, mint amit az sft40, vagy az uhi40 tud.
-
Vlah
tag
válasz
AndrewTdi #81495 üzenetére
De, sft40et vadásztam, mert a másiknak nem sok értelme van. Az Xhp50.2 változatban a két fénnyaláb egyforrma, egyformán flood, csak az egyik nagyobb színhűségű 5000K, a másik pedig hidegebb és erősebb 70 CRI-vel. Aliexpressen megtalálod a sft40-es változatot, de a sofirn saját oldalán is, csak általában az ali olcsóbb, de ott többet kell b@szkodni a kuponokkal, meg egyebekkel. Én 10k(26$)-ig le tudtam nyomni az árát.
-
Vlah
tag
válasz
AndrewTdi #81465 üzenetére
Én is pont most vettem ilyet valakinek. Ha azt szeretnéd, hogy egy lámpát tudj a közeli bíbelődéshez és a távolba nézéshez is használni, akkor aligha. Van a hs42, annak kevésbé koncentrált a távoli fénye, de van benne piros és stabilizált a kimenete, valamivel kevesebbet fogyaszt, viszont a kezelése gyengébb.
Annyi hátránya van a hs20-nak, hogy vannak nála könnyebb lámpák, illetve kicsit sokat fogyaszt és halvanyodik a merülésnél. A fényáram kb 300 lm állandóra, az is lehetne több. Nincs benne piros fény.
De, ha nem akarsz futni benne akkor a súlya sztem oké, ha meg nem túlélőtúrára mész, akkor az üzemidő sem lesz gond, max veszel pótakksit hozzá.
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #81259 üzenetére
Attól is függően, hogy mennyire flood, vagy throw fényt akarsz 2-5000 lumennél ezek a bunkók sem fognak több világot adni passzív hűtéssel. Ha ennél többet akarsz hangos lesz a lámpád nagy és gyorsan eltapsolja az akkumulátort is, az ára is ennek megfelelő, de van néhány ilyen műalkotás esetleg szűkítsd le rájuk a kört.
-
Vlah
tag
719a, az akkora, mint az xpl-hi. A b35am 15%-kal nagyobb, valamivel több fénye is van, mint az xhp50.3 hi 9050-nek és magasabb a cri, de csak 2,2 A-es drivert adnak hozzá, mert a 3A-essel elfüstöl már, vélhetően a kisebb hűtőfelület is közrejátszik ebben (3636-os footprint).
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #81184 üzenetére
A lámpák hűtésével, fenntartható fokozataival kapcsolatban is terjednek legendák, hogy a márkás lámpák jobbak. Ha szélcsend van és szobahőmérséklet, akkor a lámpa mérete, formája a meghatározó, nem a márkája. A kisebb csodák 5W körül tudnak leadni túlmelegedés nélkül, ezek a bunkók meg mondjuk 20W-ot. Ha van légáramlás, akkor lehet h javítanak valamennyit a bordák, és a hideg is növeli a hőleadó képességet, de amíg nincs aktív hűtés ezek a keretek, nincsenek csodák. Többek közt ezért szeretem a buck és boost drivereket, mert 90% körüli hatásfokkal dolgoznak, így a kevesebb hőtermelés nagyobb fényáramot tesz lehetővé. Ilyen driverek már vannak olcsóbb lámpákban is, úgyhogy ebben sem egyederuralkodók a nagyobb márkák.
Az andurilos lámpáknak pont a hatásfoka és a fenntartható fénye a gond számomra, de már abból is van, ami nem fetes, meg lineart használ, hanem boostot. A fireflylights és az emisar már használ ilyesmit, csak már emberesebb árcédulával.
Ha a fenntartható lument nézegetjük emiatt azt is nézegetni kell, hogy milyen ledek világítanak, milyen driverrel. A thrower ledek sokkal nagyobb veszteséggel dolgoznak, mint a flood ledek, mert kisebb méretűek és nincs rajtuk dóm és csúcsközelre vannak járatva. Egy maxra járatott sft40 lámpa egy jó driverrel 30W-ból hoz ki 2000 lument, közben termel 23W hőt. Egy xhp70.2 lámpa egy jó driverrel 15w-ból hoz ki 2000 lument, közben termel 8W hőt. Ezt a hőt már egy c8 méretü lampa is le tudja adni, a másikat meg egy L21 sem bírja. Persze kint sötétben bírni fogja még talán nyár este is, ha van egy kis szél.
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #81066 üzenetére
Ez a dolog megint jól, hangzik, csak a veszteséged ugyanannyi lesz a soros akkun, mint a párhuzamoson is, mert a negyedelt belső ellenálláson 2x akkora áram fog folyni igyanahhoz a teljesítményhez és a többi ellenálláson is 4x akkora lesz a veszteség. De igen így egyenletesebben terheled őket legalább.
-
Vlah
tag
válasz
Szirtimorc #80941 üzenetére
Az újabb drivereknek jobb a hatásfoka alacsonyabb fokozatokon is.
-
Vlah
tag
válasz
FeRRaR1 #80939 üzenetére
Ha van vmi kisebb mágnesed felpatt8nthatod az akkura, akkor talán eleget nő a rugóerő, hogy ne szakadjon meg. A hőmérséklettel kapcsolatban ebben a méretben 1000 lm a teteje a fenntartható fényáramnak. Ebben meg cri és dóm nélküli led van ezért max 600 lm megy tartósan. A cri led miatt a maximum is 3000lm vagy az alatt van. De a nagyobb leddel hatékonyabb a lámpa, mintha pl sst40 és szóro lencse lenne benne és floodra ez tökéletes. Ebből a méretből ilyen fényminőséggel ennél nem lehet sokkal többet kihozni.
-
Vlah
tag
válasz
Szirtimorc #80926 üzenetére
Igen, nekem is ilyen terveim vannak, de én drivert is akarok cserélni az 5A, v a 8A-esre. De a ledhez kell kozpontosító gyűrű is 5050ledhez való és ahhoz a reflektorhoz, ami a c8ban van.
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #80916 üzenetére
A cd az 20%-on belül lesz. Mh 40 pro, tud 340-360 kcd körül. A convoy szűkebben fog vetíteni, kevesebb lumennel és kevesebbet is fogyaszt. Nem lesz szép szórt fénye, mint a notecorenak. De csak egy cellája van, rövidebb, súlyra viszont a convoy nehezebb valamivel. 300 kcd-re számíthatsz, a nitecore előnye döntően a 3-4 mm-rel nagyobb reflektornak köszönhető.
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #80902 üzenetére
Az a Led jópofa újítás, de szerintem a következő eresztések jobbak lesznek, ha eljutunk egyszer a led mátrixig. De maga a thrower led nem egy akkora puki, mint amit a marketingszövegek írnak. 7070es footprinte rakják a ledet ezért jobb a hűtése, jó sok zöldet raknak bele és ezzel az egésszel nagyjából ugyanoda jutnak, mint a luminus sft40 fénysűrűségben. Ez egy nagyobb led, tehát kicsit szórtabb lesz a fénye, de a cd az hibahatáron belül ugyanaz lesz.
-
Vlah
tag
Ha valaki megbízható méréseket akar lumen és candela értékekről, jó szívvel tudom ajánlani piercing the darkness youtube csatornáját.
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #80489 üzenetére
Nem értem miért építesz mítoszt a prémium lámpák kúlönleges képességeiről. Az összes lámpa leegyszerűsítve egy ledből és egy tükörből, v lencséből áll. Már ami a fényét illeti. A mítoszépítéshez kiválló, ha egy gyártó saját néven ad ki ledeket és azt mondja, hogy jobb, mint a többi. Hidd el nekem nincs érdemi különbség az uhi ledek, vagy a luminus ledek között.
Ami az optikát illeti, van néhány Tir lencse, ami saját fejlesztés és van különleges tulajdonsága, hogy úgy teremt szúrófényt, hogy szórt is marad, vagy elsimítja az átmeneteket stb. Itt még sok teret látok a fejlődésre, de itt most pont a throwerek cd értékeit firtatod, amiben nincs sok tér javulásra. Ezt nagyon meghatározza az optika átmérője.
Így lehet mítoszokat gyártani, hogy a nitecore sokkal jobb throwert csinál, mint a wurkkos, de valójában bárki képes arra, hogy egy lapos nagy intenzitású ledet széthajtson és ráhelyezzen egy 65 mm-es fejre egy tetszőleges throw optikát: egy clear tir lencsét, vagy egy smo reflektort, esetleg egy aszférrikus lencsét, a végeredmény nagyon hasonló. Az üveg lencse lesz a legnagyobb cd értékű, de csak talán 20%-kal. A reflektor elveszit 10%-ot a tükrön, meg még valamennyit a porvédő lencsén. És a tükör közepén lévő lyukon is hasznos felületet veszít. A Tir optika meg az anyagában nyeli el a hasonló mennyiségű fényt. A vége nagyon hasonló lesz: a hasznos felület és a led fénysűrűségének szorzata a fizikai határ.
Ennek a határnak a közelébe ugyanúgy eljutnak az olcsóbb lámpák is, ha akarnak, mondok példát is, pl a Convoy L2 sft40 led, vagy Jack 72 3x21700-as lámpája sbt90.2 leddel. Ezekkel nyugodtan összevetheted a lámpáidat és nem fogsz érdemi előnyt találni a nitecorodnál. Csak te almát hasonlítasz össze körtével és aztán a saját kritériumaidnak megfelelően győztest is hirdetsz közöttük.
Ezek után meg összehasonlítod egy 2x21700-as lámpa üzemidejét egy 1x21700assal és megalázó vereséget tapasztalsz a 2x21700 javára, ezt is nyilván a kifinomult márkanévnek köszönhetjük.
Szerintem is nagyon jó lámpa a nitecore, de nincsen semmi egetrengető benne a fenti 2 convoyhoz képest. Szép, könnyű, jópofa ez az akku is, hogy párhuzamosra van kötve, de azért vannak hátrányok is. Pl sokkal drágabb az akkut pótolni, nem hiszem, hogy fogsz venni egy tartalékot a táskádba, így ha elfogy a kraft, max a power bankodban bízhtasz majd az erdőben. Az meg nem nagyon kényelmes használat közben egy lengedező dróttal a csatlakozójában.
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #80482 üzenetére
Ezt a kérdést mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi mennyi pénzt ér meg. Sok esetben én is a drágább lámpákat venném, ha nem lenne 2-5-szörös árkülönbözet. De pl, ha ledeket neadjisten drivereket akarsz barkácsolni, akkor megint nem éri meg drága lámpát venni. J̌ó középút lehet az emisar, ahol a qc magasabb, mint a convoy, sofirn, wurkkosnál, de azért van rugalmasság is, led, optika és egyéb ügyekben. De ott is sokszor túltolják a lumenhajhászást, engem a sláger négyledes lámpáik nem is érdekelnek, inkább a d1, d1k tetszik. A fireflylights már nagyon drága, de ott is vannak ilyen fanatikusokat bűvölő lámpák a skilhuntál is próbálnak jó kompromisszumokat kötni, könnyű, jó driver, jó fokozatok és kezelés, nem túl nagy áramok, de ott is már majdnem olyan arak vannak, mint a prémium szegmensben. A throwereknél ámeneti lámpáknál sokkal többet számít, jobban látszik a központosítás hiánya. Ezekkel lehet gond olcsóbb lámpáknál, vagy a fokozatkiosztásokat latzólqg direkt szarra csinálják, sokszor a driverek is kompromisszumosak, kevésbé jó, de olcsó megoldások, gyengébb, anyagminőség, emiatt nagyobb tömeg, lehet, h a bevonat is gyengébb, bár ennek kb csak esztétikai jelentősége van, ahogy a dizájnnak is. Az Mh12 pronál arra is figyeltek, hogy a lehető legnagyobb reflektort belezsúfolják abba a pici fejbe, de ez még a nagyobb márkáknál is ritka. Aztán persze még ráteszik a hangzatos marketingszöveget, edc tactical advenced, csucstechnológia... röhögőgörcsöt bírok kapni ezektől. De hát a kicsik is ezt csinálják. Mindenki random nagyobb lumeneket, meg candelákat ír, lefizetik a tesztelőnek kinéző reklámoldalakat, meg blfen teszteket írattatnak random emberekkel ajándéklámpáért cserébe, de azért óvatosan, hogy rosszat ne írjanak bele stb.
-
Vlah
tag
válasz
FeRRaR1 #80388 üzenetére
Sc33-hoz sajnos nem lehet kérni 90 CRI xhp70.3 hi ledet, a másikhoz meg a 70 CRI-t nem lehet. Igaz ott van a régebbi led, az pedig sokkal floodabb. Ezen kívül a fejátmérőben 4 mm a differencia, ami miatt a candela érték is másfélszer akkora lesz, zsebretehetőségben is lehet különbség.
-
Vlah
tag
válasz
kovisoft #80347 üzenetére
Én az olcsóbbak közül a sofirn hs42-t egy megnézésre javasolnám. Ez többet fogyaszt, mint a fenix, amit kinéztél, viszont van benne cri flood fény és usb-c töltés. kb 10k-ért meg lehet venni most.
A skilhuntnak van egy h200 nevű lámpája, ott lehet választani a ledek közt, az xpg2 hidegfehér az kb azt tudja, mint a fenix, de van nichia 519a verzió, ami 3000k és 4500k cri ledekkel van, ez utóbbiak kevesebb fényt és floodabb fényt adnak.
Az emisar és a fireflylitenak vannak 4 ledes kiegészítőledes fejlámpái, amik szintén vsz túl flood fényt adnak, a kiegészítő ledek lehetnek pirosak, hogy az a fény használható e valamire, nem tudom.
A nitecorenak is megnézheted a fejlámpáit, rengeteg lehetőség van. -
Vlah
tag
Nem csak divat, a sokledes lámpák alapból kompromisszumosabbak és gyorsabban is elavulnak, pl 1 db xhp70.3 már jobb megoldás, mint 4 db sst20. Az altalam említett sp31 v2 is elavult, mert a led régi benne és a legmagasabb fokozata direkt drive, az alacsonyabb feszültségű ledeket túlhajthatja és nem korlátozza csak az akku, meg a rugó ellenállása, nincs stabilizálva sem.
-
Vlah
tag
válasz
alexandrosz #80302 üzenetére
Kipróbáltad az Sp31 v2-t?
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #80295 üzenetére
Nos tegyük fel, hogy valóban ennyi a cd(te mérted?), akkor már pariban van a 93 CRI-s verzióval, a 70 cris armytek...
Nehéz megmondqni mi a valós adat, de az armytek elvben 5,5 cd/lm, e szerint a mérés szerint inkább 6,6, az m21h meg valahol 9 körül van. A kevesebb szórt fény nem vakít, a Tir lencse megvilágítja azért a környezetet jobban, mint egy reflektoros, ugye?Ebben a párharcban a Convoy felé legalább annyi érv szól, mint az Armytekre és akkor az árról még nem beszéltünk.
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #80292 üzenetére
A fentebbi armytek lámpának is vannak hátrányai azért, a teljesség kedvéért. Egy ŕegebbi led van benne, amin van dóm, ami javítja a hatásfokot és floodabbá teszi a fényt, de oldalra sárgásabb, szivárványosabb fényt ad, mint a lapos led. Emellett a két összehasonlított lámpa közt a convoy messzebb is világít kevésbé szórt a fénye. A convoy nem tekinthető teljesen flood lámpának, inkább egy ideális mindenesnek, ami otthon és túrán is használható. Ez az armytek erdőben már nem lenne a kedvencem. Garanciáról annyit, hogy a convoyhoz vannak pótalkatrészek, ha elfüstölne vmi. Ennek az armyteknek a versenytársa a korábban említett Sofirn Sc33 és wurkkos ts22, amiknek további előnye, hogy kompaktabbak.
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #80180 üzenetére
Őszintén szólva az m21h egy nagyon eltalált lámpa: erős, hatékony, nagyon jó a fénye, olcsó. A Tir lencsével és ezzel a leddel én nem is tudok másik lámpát, max az m26d-t, ami ugyanez 26650-es akkuval, vagy 26800-assal. Ami bárkinek is gond lehet az a kezelése, ha
valakinek nem elég valamilyen igényére és a mérete. Ez utóbbi kettőre megoldás lehet néhany kompaktabb sofirn(sp35, sp31v3), vagy wurkkos(td02, td04). De ezek gyengébbek, illetve a wurkkosok drivere fetes.
Ha csak a méret a baj akkor S21E xhp50.3 hi. Ez amennyivel gyengébb, annyival kisebb, de mivel a másik is maximum villantani tud 4000 lumenen, ezért ez tűnik a legerősebb ellenfélnek.
Van a Convoynál egy reflektoros alternatíva az M21F személyében illetve több hátsókapcsolós, de ezeket nem sorolom fel. A wurkkos ts23-nak is ez a kritériuma nem teljesül.
Az olcsó ellenfelek ezzel kb véget értek, még a sofinnak/wurkkosnak vannak búvárlámpaik, amik esetleg szóba jöhetnek, de ezeketnem néztem meg.
A drágabbakkal szintén nem vagyok up-to-date. Az olight seeker 4 esetleg érdekes lehet, cca 50k, illetve a többi topmárkának is vannak sst70, sft70 lámpái, amik hasonló erejűek és vetítésűek. Illetve ott is vannak a kompakt és gyengébb sst40-esek ezek 25-35k körül lehetnek. Fenix e28r v2.0 van bedvóternek.
-
Vlah
tag
válasz
user112 #80124 üzenetére
Ezek közül bármi jó lehet, ha otthon vagy az üzemidő sem fontos, meg gondolom a stabilitás sem érdekes. Én viszont akkor a fényminőségre adnék, 90 Cris ledet vennék. A convoy m21h az inkább köztes lámpa és viszonylag nagy is, de a sofirn sc33 xhp70.3 hi leddel pl jó lehet a felsoroltakon kívül, vagy a wurkkos ts22. kicsit kevésbé flood a s21e xhp50.3 hi leddel, ez is inkább átmeneti lámpa, ezek boost driveresek. Én még elgondolkoznék egy fejlámpán is, habár gyengébb, de praktikusabb, pl Wurkkos hd20, convoy h3, vagy h4 xhp50.3 hi leddel. 18650-esből sofirn sp40a. A fejlámpák is flood fényűek, kézből is használhatóak.
-
Vlah
tag
válasz
user112 #80114 üzenetére
Mik a preferenciáid? Szabad téren, erdőben használnád inkább, vagy csak otthon/kertben? Floodot szeretnél, vagy közteset? Kell legyen töltőport? S21E melyik leddel kellene? Hatékonyság számít? 21700 kell? Stabilizáltság? Kezelés? Méretben mi lenne jobb? Lényeg, hogy legyen naggyon erős a Turbó? Cri, cct?
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #80090 üzenetére
Igen ezek kiváló lámpák, csak saját drága akkumulátoruk van, súlyra ugyanakkorák, mint az sp31 v2-m valamivel kisebbek átmérőben, de hosszabbak. Lehet vész esetén elemmel használni őket, de akkor max 100 lm-en lesz értelme hajtani őket, különben szétszedik 2 perc alatt az elemeket, ha csak nem méregdrága lithium elemet használsz. Erre a kicsi fényáramra meg tök jó vagy egyszerűbb tartaléklámpával is. Szóval javaslom használj egy 18650-est meg rakj mellé egy régebbi 2xAA lámpádat. A 18650-nek 2x aķkora lesz az üzemideje a nagyobb fejméret miatt messzebb is látsz vele. Ha lemerül, akkor meg vedd elő az elemeset.
Én nem akarok bajlódni mindenféle cellákkal, olyan vagyok, mint a wizzair: flottát tartok(és mindig elkések), minden lámpám 18650-es, ha lionos, AA és AAA meg úgyis kompatibilis az itthoni herkentyűkkel. -
Vlah
tag
válasz
alexandrosz #80064 üzenetére
Remélem tetszeni fog. Én gondolkodtam, h vegyek-e még egyet, de ez nem ajándékozós fajta, csak kerülgettem volna, 2 elég lesz belőle.
-
-
Vlah
tag
válasz
csibe1 #80058 üzenetére
A távolságot azért írtam le, mert téged az győz meg, ha több a lumen. Ez egy tradeoff, hogy lument kell áldoznod, a távolságért. Messzebb világítani nehezebb. De mint mondtam ez csak annyi különbség, h az egyikben xpl hi led van, a másikban meg sst40. A lényegi különbség a driver minősége és a farokkapcsoló megléte. A ráírt lumen és táv amúgy sem megbízható információ Sofirnéknél. Mondhatod, hogy neked jobb deal az olcsóbbik lámpa, de a jobb driver hosszabb üzemidőt ér és magasabb fentartható fényáramot. Hogy ez neked nem fontos, az a te döntésed.
Természsetesen nem kötelező megvenni, ha szeretnéd többet nem osztok meg számomra örömteli leárazást.
-
Vlah
tag
válasz
csibe1 #80051 üzenetére
Szerintem ez sokkal jobb lámpa, ha beleteszed ugyanazt a ledet, ugyanannyi fénye lesz(1500 lm). 5A-t tud mind2. De a benne levő leddel szűkebb cca 15cd/lm a vetítése, messzebb ellátsz vele. Én mindekettőben cserélnék ledet, úgyhogy mind1 mi van bennük. Bocs az előző poszt Alexandrosznak ment.
-
-
Vlah
tag
Akit érdekel Sofirn Sp31 v2.0 most 15$ Alin. Kifutó darab, nekem kedvenc lámpám, buck driver, nagyon jó fokozatok, oldalkapcsoló módváltó, farokkacsoló Fw clicky pillanatnyi felkapcsolással. Egy hibája van, h elavult a led benne, azt cserélem is ki.
-
Vlah
tag
válasz
user112 #79794 üzenetére
Az anduril egy bonyolult ui, sok beállítási lehetőséggel. Leginkább a fokozatmentes fényerőállítás miatt kedvelik, amit barátian lehet kezelni rajta, illetve a léptetett módot is lehet állítani elég rugalmasan, van kismillió extra benne. Hátránya, hogy nehézkes ezeket a beállításokat kezelni, kb kézikönyv kell hozzá, valamint FET drivert használ a simához képest, ami nem stabilizált, merüléssel a kijövő fény is csökken, a hatékonysága is gyengébb. Lámpafanoknak való, vagy az ő rokonaiknak, hogy legyen, aki állítgassa nekik.
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #79689 üzenetére
Nem világít messzebbre. A bevilágított távolság két dologtól függ, a ledtől és az optikától, annak is elsösorban az átmérőjétől. A lednek az ide vonatkozó tulajdonsága a cd/mm². Ez az sft40-nek nagyobb, mint az sbt 90.2-nek. Nem nagy a különbség, mondjuk 10-20%, de mivel az sbt90.2 kb 2,5x akkora ezért ennyivel nagyobb is a teljesítménye, szvsz csak többcellás és nagytestű lámpába érdemes rakni, ami kezeni tudja az akár 100W-os teljesítményt is. A kisebb lámpákba jobb választás az sft40, főleg ha a távolságra mész. Ez is kihajtható 40W-ig, de szerintem elég neki 20-25 W, távban nem sokkal kisebb, de nem melegszik annyira és nem is szopja úgy a tápot.
-
Vlah
tag
válasz
Malachi #79671 üzenetére
Vsz a driver halt meg, nézd meg mekkora és vegyél bele újat, meg akkor már a ledet is cseréld le modernebbre, convoy, sofirn webshopban vannak driverek, de inkább a convoynál lesz esélyed. 17, 20, 22 mm-esekből sok van. Én egy xhp50.3 HI-t raknék a helyébe egy 6V-os driverrel. De persze attól is függ milyen lámpa és akarsz-e változtatni rajta.
-
Vlah
tag
Hát ez a convoy webshop kicsit a lámpafreakekre lett kihegyezve, ezért el lehet veszni a sok opció közt. A lényeg, hogy a lednek kb 4 fontos paramétere van:
mérete
színhűsége
színhőmérséklete
maximális terhelhetőségeMinél nagyobb a led annál szórtabb a fénye, de annál hatékonyabb és fényesebb, nagyobb a terhelhetősége
Minél jobb a színhűség annál kevésbé hatékony.
Minél alacsonyabb a színhőmérséklet annál kevésbé hatékony.
Minél rosszabb a hatékonyság annál több a hő és kevesebb a fény.
A régi ledekhez régi driverek voltak, azok a ledek nem bírták a mostani borzalmas teljesítmenyeket, 5A-en feldobták a pacskert, de mostmár mindenki 4000 lumennel jár ki wcre is, ezért a driverek is többet adnak, meg fejlettebb a kezelésük, a dc-dc konverzió is buck, v boost, nem linear a legújabbakban, ezért kevesebb a veszteség is.
A c8, amit kinéztél, nem ad nagyon használható fényt, mert a nagy optika koncentráltabb nyalábot bocsát ki, így csak távolra praktikus. Az m21h azért volt jó, mert nagy led is került bele, meg az optika is szórja a fényt. C8-ban nem nagyon van ilyen változat, az xhp70.3 hi még talán jó lenne, de házon, lakáson belül az is túl szűk és túl erős, m21h szórtabb fényt ád.
-
Vlah
tag
Szerintem vegyél egy sima s2+, v s3-mat akkor, és kérj bele egy ilyen régi fos drivert. Amúgy utálom, mert nem túl hatékony, viszont jobb, mint egy AA lámpa. Ez kb 1A-t ad a lednek, ha bé raksz egy Nichia 519A-t akkor szép színek lesznek és nem lesz több 400 lm-nél a legnagyobb fokozat, van 2 fokozatra is lehetőség és minden színhőmérséklet elérhető. Nem is fog túlmelegedni, vetítési kép is elég univerzális marad, de ha mókolni akarsz lehet hozzá tir lencséket kapni. Kérd narancsos reflektorral, celláid és töltőd vannak, s még olcsó is.
-
Vlah
tag
Convoy M21H, v S21E-t mondtam volna, de ezek 4 módosak az első neked való forma, második meg praktikusabb. Az első 2-3000 lm, második 1-2000 lm. Öreglánynak 200 lm is elég lenne. Arra Convoy T3 lenne jobb Ni-mh AA akkuval, de az meg pici az elvársodhoz és farokkapcsolós.
-
-
Vlah
tag
válasz
jézusom #78935 üzenetére
Convoy S2 Cun66a1g
Nekem ilyen van, ez csak 6k úgy látom. -
Vlah
tag
válasz
jézusom #78232 üzenetére
Én nem tudok róla, hogy lenne tir a c8-ba, de érdemi javulást nem várhatnál tőle, max picit nagyobb spotja lenne. Amitől igen, az ha beleraksz egy sft40-et. Vagy ha veszel egy nagyobb fejű lámpát, Hzol kolléga kedvenc wurrkos sbt90.2 ledes lámpáját legutóbb is ajánlotta itt valakinek, de egy sima convoy l21 sft40-el is van kb 350 kcd, 4-500 méterre azzal is ellátsz és nem is melegedik túl. A wurkkos sem világít messzebb, csak nagyobb a spotja, többet eszik és túlmelegszik.
-
Vlah
tag
Attól, hogy ismételgeted, hogy a drága lámpa nem jobb az olcsónál, még nem lesz igaz. Attól még nem feltétlen éri meg megvenni 3x-os áron. A fent említett ledlenser tud zoomolni, neked melyik lámpád tud? Ha véletlen lenne egy lencsés zoomos lámpád, az sem nevezhető egy lapon a ledlenser tir lencsés megoldásával, ami fokuszált állapotban sem pontszerű fényt nyújt és nincs is az a hatalmas fényfesztesége. Az ára viszont olyan, hogy sosem fogok venni...
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #78174 üzenetére
Ennek nagyon szórt fénye van, az eddigi lámpáidhoz képest végképp, szerintem egyledes lámpát nézz, olyat, aminek a maximális candela/ maximális lumen értéke 10-20 körül van. Ez fejezi ki mennyire koncentrált, vagy szórt a nyaláb. A nagyobb cd/lm érték a koncentráltabb távolabbra alkalmas fényt jelöli. Ennek a lámpának 3, az előző lámpádé 30.
-
Vlah
tag
válasz
Jack72 #78172 üzenetére
Vegyél egy cserélhető akkumulátoros egycellás 18650, vagy 21700-as rúdlámpát. Az kisebb és praktikusabb, mint az eddigi lámpád, habár távolságban lehet, hogy alatta marad. Olyat vegyél, aminek usb-c töltője van, ha nem akarsz külön töltőt venni. Ha megadja magát az akku, akkor kicseréled és nem kell új lámpát venned. Ha hasonló vetítéßi képet szeretnél, akkor nem árt egy nagyobb fejű lámpa. Ha nyitott vagy a drágább lámpákra, akkor nézz szét Fenix, Nitecore, Acebeam lámpák közt, olcsóbbak közt Sofirn, Convoy, esetleg Wurkkos. Közöttük meg van Skilhunt.
-
Vlah
tag
válasz
ahenobarbus #78086 üzenetére
Manapság ekkora lámpába, már ritkán raknak ilyen kis ledet, ezért nehéz a történet. A convoy L6-L7-L8-ban két cella van, de azokat manapság csak sbt90.2 és xhp70.3-mal árulják, az előző 1 másodperc alatt szétégeti a lededet, a másik meg 6V-os, de lehet, hogy szintén. Ennek a mérete 30mm kb és ez is oldalkapcsolós lámpa. Ha veszel hozzá ledet is, akár működhet. Talán még beleférne.
Az M21G is kétcellás, de ahhoz is csak 12v-os és 6v-os driver van. Az vélhetően 22m-es.
Van régi lámpákba szánt pár driver, ezek közt van 2-3, de csak 20mm körüliek és 3A-ig jók. [link] Nem tudom árulják-e még.
A mountain electricnél lehet, hogy van, ami használható, ez pl szintén csak 6Vos ledet hajt meg és jó eséllyel vagy az akku határolja az áramot, vagy a led ég szét vele. [link]
A sofirn és talán a wurrkos is ad drivert, de ott nem tudom van-e kétcellás lámpa, 1-2 talán. Kb enny8 ötletem van.
A convoy drivereket a webshopban megtalálod.
-
Vlah
tag
válasz
ahenobarbus #78083 üzenetére
Meg kéne mérned, hogy mekkora átmérőjü driver fér be a helyére. Vsz olyat nem találsz, ami az oldalkapcsolót tudja használni, de a farokkapcsolóval még használható lehet.
-
Vlah
tag
válasz
Williamgrant #78081 üzenetére
Szerintem vegyél egy fejlámpát aminek van mágnes a végén. Közeli munkára szerelésre ezek a legjobbak, ha meg mosógépet szerelsz akkor rápattinthatod a bádoglemezre és megáll rajta oldalt, vagy fejjel lefelé is akár.
-
Vlah
tag
válasz
gyenesmartin #77976 üzenetére
Én is a fenti Műanyagdobozokkal kezdtem, de fél év után feldobták a pacskert, most ilyeneket használok:
Azaz most üresek, mert mindegyik lámpában van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest