- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
kugyu21 #72534 üzenetére
Majd írnak az illetékesek , én Romániában élek ide simán haza jön és nem is a Román postára hanem különböző gyors posta ( GSL, FAN, CARGUS stb) haza hozza, se vám sem Áfa nem kell !
A múltkor féltem mert 12 különböző lámpát rendeltem mind Sofirméktól, de nem volt gond haza jött !! -
csibe1
addikt
-
WestBam
Topikgazda
válasz
kugyu21 #70454 üzenetére
A hardverapró a hirdetések helye a PH! lapcsalád felületein.
-
chatran
őstag
válasz
kugyu21 #66166 üzenetére
Volt ilyen lámpám, de elajándékoztam. Nem tetszett, hogy fényérzékelős módban késett a fényerőszabályzás. 15-20 km/h-ig viszonylag jól követi a fényviszonyokat, de efölött már késve erősödött a fénye. Városban ez annyira nem volt biztonságos.
Szerintem neked ebben a módban van a lámpa, de ez a gombbal kapcsolható, van vörös fény, villógó, meg folyamatos fény módja is.
Az is kényelmetlen benne, hogy nem jegyzi meg a legutóbb használt módot, mindig a fényérzékelős módban kapcsol be. -
MittuDomain_
őstag
válasz
kugyu21 #61292 üzenetére
Na örülök neked.
Rajtam kívül ki vár még SP40et?
Már ma is volt posta, de sehol semmi, a követés szerint még Kína. Pedig egyszerre rendeltem veletek, nem értem.
Ez az én kanosszám, mint Vincének az Armytek; a szeptemberi rendeléseket nem adta fel a BG (pedig kettőt is vettem; és már closed, de még mindig nem fizették vissza az árát!), most meg ez. -
kugyu21
senior tag
válasz
kugyu21 #61234 üzenetére
Szerencsére tévedett a tracking (???)(aszerint még mindig nem adták fel) és tegnap megjött nekem is az SP40. Sokat még nem próbáltam, de nekem túl hotspotos a fénye, a wizard pro sokkal szélesebben terít. Tudom, hogy árban nem ugyanott vannak, de akkor is jobban bejön a wizard, mert a fejlámpától (kétkezes szerelés, nem túl messze) ezt várom el. Valaki írta, hogy TIR-re cserélésen gondolkozik. Részleteket kérnék, akár privátban is. Köszönöm.
-
vince
őstag
válasz
kugyu21 #60956 üzenetére
Sajnos én is csak arra emlékszem (a pántokat ki sem vettük anno a dobozból, csak a lámpákat teszteltük a gyerekekkel), hogy valószínűleg van gumigyűrű a pánthoz (ahogy az ebben a videóban is látható), hozzád hasonlóan este tudok majd ránézni a sajátomra
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
kugyu21 #60951 üzenetére
Pont ez volt a régi Tiara -ával a gondom. Nehezen lehetett ki - be pakolni a fejpántba. A régi erejével is megvagyok elégedve, kb mint az újabb modellek. Az újabb vékonyabb, kecsesebb, kisebb helyet foglal el, és a fokozatok elosztása is az új esetében jobban tetszik. Kb beszerzek 1 ilyet is, és akkor 3, db természetben is teljesen használható apró fejlámpám lesz. A régebbiből a 30 lm fokozat valahogy kimaradt, és csak 1 turbó fokozattal rendelkezik, de már XP-L ledes kiszerelésű. Lehet, hogy az idősebb modell az autó tartozéka lesz, ugyanis erősebb, nagyobb mágnes van benne. NiMh akkuval is ép oly jól üzemel. Akár az autó oldalán is megmarad, fejpántra, csuklópántra is feltehető, bicajon is használható. Tehát, biztos, hogy ez sem lesz kidobva.
Gondolkoztam még az Acebeam H40 -esen is. Kicsi, könnyű, 1000 lm
, 100 m hatótávval.
A LL MH5 8000 cd, 180 m hatótávval rendelkezik, tehát nincs szükségem nagy fényágyúra, ami messze világít. Közelebbre meg ott a ZL MH53w. Köztesnek, túlélőnek, meg pont az Armytek felelne meg, és ennek már vékonyabb a teste is (az E.T. találkozón meg is lestem, csak kicsit vastagabb mint az AA akku, kicsit gyengébb mint a Wizard).
-
ZozzV6
senior tag
válasz
kugyu21 #59699 üzenetére
Mennyi idő és forgatgatás után fog kikopni a fejpánt? Mennyire szoros eleve? Engem zavarna hogy tekergesd a fejpántba majd kapcaold ki az egyik g9mbbal majd vissza a másikkal a másik ledet. Aztán mindezt vissza...
Pandánál meg egy kattintás a fl9od és throw vagy mindkét fény között. Akkor már inkább a HC65 alapjaira csinálhatták volna 2 front nagy leddel... -
gyapo11
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
kugyu21 #58708 üzenetére
Ezt először a Nitecore Explorer sorozatánál tapasztaltam. Az elektronika meghibásodásával az azonnal elérhető fokozatokon kívül a többi kiesett, nem használta azokat, de a lámpa továbbra is működött.
Az Armytek Viking, Predator PRO sorozatánál van másodlagos áramkör. Már alapból egyszerűbb ezeknek a lámpáknak a kezelése a Wizard, ELF, Tiara, Prime lámpákhoz képest. Az a tartalék áramkör meg szerintem, még egyszerűbb lehet, ráadásul ilyenkor a led sincs túlhajtva. 3 hónapot garantálnak, hogy túléli a fő áramkört.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
kugyu21 #58374 üzenetére
A kupak belül: rugó normál használatnál akku negatívot vezeti a rugó körüli érintkezőhöz ami a cső éléhez nyomódik teljesen betekerve így a cső negatív polaritású és megy be a driverbe. A kupak menete belül szintén negatív mivel a cső élére azt kap és a cső menete ugyanaz. Ilyenkor a töltő érintkező kívül a karika és a központi érintkező is akku negatívon van . Ha rácsapod a mágneses töltőt azt rövidre zárja azért villog.
Ha lelazítod negyed vagy fél fordulatot annyi változás történik hogy a rugó körüli érintkező gyűrű elválik a cső élétől. De a rugó és ez az érintkező a mágneses középső érintkező kívül akki negatív lesz. De mivel a kupakon belül a menet ezektől el van szeparálva elektromosan így a csőre nem jut negatív. Ehelyett a driver felől a pozitív pólus kapcsolódik a meneten keresztül a mágneses töltő karikájához. A driver úgy van kialakítva hogy ahogy a töltőről kapja az áramot a csövön (ami ilyenkor a töltőáram pozitívja) rákapcaolja ezt az akku pluszra és elkezd tölteni.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
kugyu21 #58374 üzenetére
Valószínűleg egyenirányító dióda van a kupakban (1 vagy 2 db). A rugón mindig folyik áram, behúzva a belső peremen, megengedve a meneten keresztül. Csak az áram iránya (pólusok) változik / változnak.
ZozzV6
Nem is biztos, hogy a Wizarod fejében van a hiba, lehet, hogy a kupakban. A kupakban biztos van valami, csak még nem jöttem rá, hogyan lehet szétszedni. A test 1 csőből áll. Egy próbát megér.
-
-
ZolkoW
őstag
válasz
kugyu21 #57338 üzenetére
OK, eléggé kíváncsi vagyok én is. adatok alapján eléggé közel áll ahhoz az ideálishoz, amit elképzeltem, ha az a legnagyobb hibája, hogy nincs olyan biciklis villogó mód, mint az A17DD firmware-ében, akkor elleszünk (pedig az egész jó funkció szerintem). A 450 lumen meg meglátjuk, mire elég, szerintem nekem aszfaltra jó lesz.
-
Gargouille
őstag
válasz
kugyu21 #57011 üzenetére
Én is pont ilyet gondoltam venni hozzá, de akkor ezek szerint nem a legjobb. Mondjuk sportolni lehet valami merev manyag tartó konzolos megoldás lenne a jó. Az Armytek-é elvileg ilyen, bár még sosem futottam benne, lehet az is fityegne picit. Rollerezni, sétálni mindenesetre lehet vele, attól nem lengedezik.
Ha jössz talira akkor meg tudod nézni élőben is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
kugyu21 #55146 üzenetére
De van is olyan gyártó, aki feltünteti magán a lámpának a dobozán az adatokat (mekkora a TURBO, meddig tart, hova lép vissza), esetleg a futás - idő grafikont is felrajzolja. Van aki az egyes fokozathoz az összes elérhető paramétert megadja. Van olyan is, aki minimális adatot közöl, de tudható, hogy legalább 1000000 kapcsolásra tervezte a kapcsolóját, az egész lámpa örök életű (Ti testtel, rubin kapcsolóval, zafír üveggel, beryllium rugóval, stb.), extrém jó hatásfokú elektronikával, nemes gázzal az üveg alatt, stb..
És van olyan gyártó is, aki a WEB oldalán közöl rengeteg adatot.
Persze olyan is akad, aki csupán annyit közöl, hogy SZUPER fényes, SZUPER erős, SZUPER hatótáv, hosszú üzemidő, vízálló tervezés, stb. Ezeket is ismerjük. Meg a 3AAA -s több 10000 lm -os, 100000 W -os csodákat is.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
kugyu21 #55098 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam már, hogy az lenne a korrekt, ha úgy adnák meg a lámpákat, hogy x/y lumen.
Amiből az egyik a maximum, a másik meg a legmagasabb, visszalépés nélküli fényáram. BLF-en lehetne nyomni, hátha vállalnák a gyártók.Meg a másik, hogy ha már turbo, az ne legyen a rendes léptetési sorban, viszont legyen külön, bármikor elérhető. Mondjuk erre egyre többen odafigyelnek.
-
Zola007
veterán
válasz
kugyu21 #54479 üzenetére
Ne legyetek már ilyen értetlenek vazze
a méretét az Opus 3100-hoz hasonlítottam, ami kölcsönben volt nálam, de már nincs, így nem tudtam azzal fotózni.A fotón meg egy Voltraft van, hogy valami viszonyítási alap legyen, amiről valaki korábban itt írta, hogy az Opus gyártja a Conradnak
-
Zola007
veterán
-
gyapo11
őstag
válasz
kugyu21 #53584 üzenetére
Ilyenkor jön képbe vagy a fiók/doboz, vagy az eladás. Annak tényleg nincs értelme, hogy azonos képességű/funkciójú lámpákat halmozzon valaki, de a jobbat veszek és onnantól azt használom az teljesen valid helyzet, nalam is ez van. Egyre nehezebben tudok lámpát venni, mert már olyanom is van, meg amolyanom is van. Nálam a márkanév, a felkapottság, a szomszédnak is olyan van, a marketing maszlag, az általam soha nem használt új feature-ök semmit nem számítanak, a kinézet kicsit, viszont a lumen az igen, és az egyre újabb ledek egyre nagyobb lument tudnak ha másból nem a hatásfok növeléséből.
A régieket el kellene adni, de ebben nem vagyok jó, így a dobozban gyűlnek, valaki írta, hogy +25 ezernél tart, ez a jó megoldás, van akinek a régebbi lámpák is teljesen megfelelnek nyilván olcsóbban, mint az aktuális menő lámpák. -
-
MittuDomain_
őstag
válasz
kugyu21 #53562 üzenetére
Sosem vettem tőlük semmit, nincs tapasztalat.
A scamadvisor szerint oké. -
Ra3
őstag
válasz
kugyu21 #52675 üzenetére
Elvileg ha valami bajod van és nem sikerül az eladóval megegyezni akkor a paypal is segíthet, de ez sem egy ultimate megoldás. Nyitni kell egy dispute-ot 180 napon belül, és elbírálják hogy kinek van igaza.
Ha az eladó sejti hogy vaj van a fején akkor már a paypal emlegetése is megolajozza az ügymenetet.
Azért írtam hogy nem 100%-os megoldás mert van hogy az eladó javára döntenek, akkor például előfordulhat ilyen ha több ésszerű megoldást is felajánl, amit nem fogadsz el.
Elvileg egyébként egy évben max. hatszor a paypal fizeti a visszaposta költségét, bár ebben nem vagyok biztos, utána kéne nézni a vonatkozó topicban. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
kugyu21 #52486 üzenetére
Szuper, hogy van ilyen lámpád is. Ha jól emlékszem, ennél a lámpánál a led mozog, és a konvex lencse a fix. Lényegtelen. De tudod ellenőrizni, hogy mekkora a fényvesztesége. Sötét szobában, plafonra irányítod, MAX fokozaton elindítva, szórt fényre állítva, fokozatosan fókuszálsz, majd vissza. Ugyanezt megcsinálod a LL -rel, és látni fogod a különbséget. Este várjuk a beszámolót. 😉
-
WestBam
Topikgazda
válasz
kugyu21 #52479 üzenetére
Az van, hogy a LL tök más optikai rendszert használ, mint a sima konvex lencsés lámpák.
Ha az "olcsó" konvex lencsés megoldást választod akkor le kell mondanod a szórt fényről teljesen. Hiába világítasz az ösvény végébe, csak azt fogod látni, hogy mi van az ösvény végén lévő fán, de azt, hogy oda vörös szőnyegen, lombszőnyegen, vagy aszfaltozott úton jutsz el azt sajnos nem. Erre van is angol kifejezés: Tunnel vision, magyarul fura, de helytálló a fordítása: csőlátás.
Ha végállásban van a lámpa akkor semmi mást nem fogsz látni vele, csak az út végét.
Ha a másik végállásban van a "zoom"-os lámpa akkor homogén hatalmas fénykört kapsz, de az csak nagyon közelre lesz használható.
A kettő végállás között pedig a lencse mindenféle furcsaságot tud vetíteni az optikai adottságai miatt.
Egyáltalán nem véletlen, hogy nem igazán szereti senki ezt a megoldást használó lámpát.
És még egyszer kiemelném, a hibrid TIR lencse teljesen más tészta, tehát a LL, fenix FD széria és a konvex lencsés lámpák közt nem lehet párhuzamot vonni! -
ZozzV6
senior tag
válasz
kugyu21 #52476 üzenetére
Én csak Westbam képeire utalnék. Ami nekem nem tetszik hogy flood állásban abszolút nincs hatótáv és éles a határ a látok és a semmit nem látok között a széleken. Throw állásban pedig abban a kis foltban azt se tudom felismerni rendesen mi az. Tudom vannak köztes állapotok de nekem a C8 képe tetszik legjobban ezek közül.
A nagy kandela számokban jól néz ki de nem igazán látok vele jól. Megcsináltam a B158B-t hogy mit tud de nem igazán használom. -
gyapo11
őstag
válasz
kugyu21 #52468 üzenetére
Az nem lényeges, hogy ki kivel ért vagy nem ért egyet. A lényeg, hogy aki olvassa a fórumot találkozzon mindenféle véleménnyel, hogy mi jó és mi nem. És a vélemények mellé lehetőleg érvekkel is, mert azok alapján tudja eldönteni, hogy melyik véleménnyel ért egyet, mit fog használni a jövőben.
A hűtés lehet probléma, nem jellemző a zoomos lámpákra a sokezer lumen. De addig ez nem baj, amíg látni viszont lehet velük, mert az a pár száz lumen szűk csóvába van fogva és 100000 candelát produkál. Közelre meg nem kell a sok lumen.
Az én zoomos fejlámpám fényerejét sajna nem lehet fokozatmentesen állítani, aminek meg igen, az nem zomos. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
kugyu21 #52468 üzenetére
De a LL H7R2, LL H14R2 fejlámpáidnak, fókuszra állítva, is van csekély szórt fényük. Míg azoknak az olcsóknak, szférikus, aszférikus, konvex, stb lencsével nincs semmilyen (0) szórt fényük, rendkívül szűken világítanak, viszonylag magas fényáram veszteséggel, fókuszra állítva. Valamint helyesen kirajzolják a led alakját. Szórt fényre állítva, azért a LL a legtöbb esetben szélesebb szórt fényt is biztosít.
Nem vagyok a fókuszálható lámpák ellen, csak azok az olcsó ZOOM -os lámpák, nekem sem jönnek be. Látni sem látok tisztán velük 50 - 100 m távon. 50 m távról kb az ablakot, esetleg az ajtót látom, de az épület, ház alakját már nem. Bármit is mesélnek azokról a ZOOM -os csodalámpákról.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
kugyu21 #52311 üzenetére
Nekem volt itthon 8 db 18350-em így nem is kalkuláltam az akkuárral. A drágaságuk azzal magyarázható, hogy 18650 nagyon el van terjedve és milliókat gyártanak belőle. 18350-ből csak töredék a mennyiség. És nem is nagyon fejleszti sok cég. Amiből keveset tudnak eladni az drágább lesz sajnos. A 14500 és 10440 akksik sem olcsóbbak.
Természetesen az SP32A jóval erősebb lámpa de mivel ezt félig fejtre is tervezték oda felesleges akkora fényerő. Az SP32A melegszik is mint az állat. Ez legalább maxon is használható. Sok embernek az nem tetszik ha hamar vissza kell venni a fényerőt. Olyat nem lehet gyártani, hogy mindenkinek tetsszen de szerencsére ezért ilyen változatos a lámák világa és mindenki találhat magának tetszőt.A NU25 valóban kicsi könnyű és szebben csomagolt de gyengébb.
Convoy S2+, C8, M1, M2 stb lámpák ugyanilyen kartonba jönnek. Az a banggoodot írja le hogy bubifóliát nem raktak rá. De tény én is csináltam volna inkább valami dobozt amiben elfér minden egybe. Saját clra legkevésbé sem izgat milyen a csomagolás ha a lámpa sértetlen. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
kugyu21 #52273 üzenetére
1 pillanat. Van LL H7R fejlámpád, a többi nem az. A X1R pedig pipalámpa / fejlámpa, főleg fejlámpának használják. A LL H7R is csak 300 lm, nem több a fényáram. Jó, a fényereje erősebb (6400 cd), fókuszra állítva, de ilyenkor minimális a szórt fénye. Tudom, mert nekem LL MH5 -ösöm is van jelenleg. Nekem meg pont a hátsó akku, nem annyira jön be. Egyébként, ha jól emlékszem 4AAA akkut is használhat, ami nem sokkal több mint 1 db AA akku / 14500 akku / vagy ami a rövid X1R -be megy. A 18650 -eseknek kb a 1/4 -e. De ezt gondolom már megvételkor tudtad.
-
Gargouille
őstag
válasz
kugyu21 #52264 üzenetére
Nem igazán értem a csalódásodat. Mielőtt megvásároltad nem nézted meg, hogy mit veszel? Itt a fórumon rengeteget írtunk róla, Zozz magyar nyelvű tesztje, mérése is ott van és ahol rendelted gondolom ott is le volt írva, hogy mit adnak hozzá. A teljesítménye ráadásul több mint ami a gyári adat.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
kugyu21 #52259 üzenetére
Teljesítménye gyenge? Miért? 430 lumen a gyári adat. Ne számíts atomvillanásra. Én így is 542 lument mértem ami több mint amit megadtak. A kis akkuk áráról nem a lámpagyártó tehet. Sőt ha azt mondod a lámpa ára az akkuval vetekszik akkor a lámpa is lehet olcsó. Amúgy 5-6$ körül lehet kapni 18350 akksikat.
Itt pl 11.66$-ért kapsz két db megbízható erős Shocklit -
Lacerta
aktív tag
válasz
kugyu21 #52264 üzenetére
Egyszer elkezdtem otthon USB kábeleket méregetni, és hát értek meglepetések.
Azóta hegyekben állnak otthon az USB kábelek.
Egy részük szimpla hulladék, másik részük középsz*r, de korlátozásokkal használható, és hogy most már tudom, hogy melyik gyártóktól és milyen modelleket érdemes rendelni, van egy jó adag egészen kiváló minőségű is, amiket mindenhová használok.Hint: A lámpákhoz adott gyári kábelek legjobb esetben a középkategóriát ütik meg.
Tipikusan <1$ liga, ha zavar, hogy nincs, 300Ft alatt rendelhetsz és ennyiért házhoz viszi neked a posta. -
Ra3
őstag
válasz
kugyu21 #52264 üzenetére
Pont itt tárgyaltuk ki hogy nem nagyon van jó áron, aliról talán lehetne venni Shockli-t, de ott is 4 darabtól lenne elfogadhtó pénzért, de a review-k alapján azok is inkább csak 900-100mAh között teljesítenek, a kiírt 1150 helyett.
Soshine volt a másik amit találtam alin, ott 7 dollár 2 darab, de kérdéses hogy hány amperral lehet terhelni, meg mennyi a valós kapacitás.
5 dollárnál többet igazából sokallok egy ilyen pici akksiért, pedig az X1R-be is jó lenne, meg a rövid Astrolux S1-be is. -
Ra3
őstag
válasz
kugyu21 #52259 üzenetére
Hát a csomagolás az nekem is full igénytelen volt, mintha a kutya szájából rángatták volna elő, de itt pont a lényeg, tehát maga a lámpa ami rendben van.
Kábelt meg ne is adjanak hozzá ha az emeli az árat, tele a fiók ilyen rövid semmire se jó kábelekkel, telefontöltője mindenkinek van.
Abban igazad lehet hogy a takarógumi idővel elhasználódhat.
Ennyi pénzért szerintem ez még mindig elég jó, sőt kicsit drágábban is nyugodtan fogom ajánlani, ahogy feljebb is írtam a Skilhunt H03 van hozzá legközelebb minőségben, de az is kb. a duplája most árban. -
Lacerta
aktív tag
válasz
kugyu21 #51666 üzenetére
Nem a lágyító aktiválja magát, hanem a műanyag kezd el öregedni, és így újra dolgozni tud.
Aminek a felületét nem kezelik lágyítóval, az előbb-utóbb repedezik, színeződik, vetemedik vagy hámlik a különféle környezeti hatásokra ( hőmérséklet, fény, tisztítószerek, zsír a kezedről, stb ).
Ez meg elfolyósodik.
Egy időben mindenhol használták, egy ideje nagyrészt leszoktak róla. Gondolom pont a rossz tapasztalatok miatt.
Volt a kezemben 15"-os laptop, aminek ilyen volt a háza, körben. Képzelheted.
Saját analóg SLR gép vázam ( nagyon szerettem, és nem is volt olcsó ) dettó. -
HollyBoni
veterán
válasz
kugyu21 #51650 üzenetére
Nem tudom mennyi segítség, de én régi gumi dolgoknál találkoztam ezzel. Ott ami egész sokáig megoldást tud adni az a hintőpor. Lemostam őket sima mosogatószerrel és szivaccsal. Utána pedig hintőpor, "beledolgoztam" ahogy tudtam, a felesleget pedig megpróbáltam leporolni. Még a fekete dolgokon is kb. alig látszott meg, fogásra tök jó lett, egyáltalán nem ragadt.
(#51651) ZolkoW: Most olvasom a hsz-ed, én a hintőport pont vintage országúti fékkar gumikon használtam amit nem nagyon lehetett pótolni.
Szerintem markolatnál is működhet de ott inkább újat vennék.
-
Gargouille
őstag
válasz
kugyu21 #51650 üzenetére
Én is küzdök ugyanezzel. Egy GP explorer mini lámpám testén lévő gumi (vagy szilikon) réteg kezdett izzadni, aztán ikeás késmarkolat, csavarhúzónyél stb. Univerzális megoldást én sem találtam, de a GP lámpa kb 2 év nyáladzás után már abbahagyta, már nem csinálja. Ha jár erre vegyész akkor biztos ad tippet. Az alkoholos tanács lehet nem rossz, de félek, hogy esetleg tovább oldja. Én ecettől a szappanig mindennel próbálkoztam.
-
ks52
csendes tag
válasz
kugyu21 #51650 üzenetére
Legjobb lenne tiszta alkohol, de azt nem nagyon adnak, így megfelel a denaturált szesz is. Acetont nem ajánlanám, mert feloldja a műanyagok nagy részét. A művelethez kitartás és elszántság szükségeltetik.
Nekem pl. Egy régebbi Canon fényképezőgép fogantyúja vált ragacsossá. -
ZolkoW
őstag
válasz
kugyu21 #51650 üzenetére
ez engem is érdekel,de szerencsére nálam nem állt fenn a pótolhatatlanság. viszont nem is jártam túl nagy sikerrel, olyan rémlik,hogy egérről letörölgettem ezt a ragaccsá vált bevonatot valami higítóval, de ami olyan volt (bicikli 2 komponensű markolat) , azt inkább kidobtam. az volt a benyomásom,h teljes anyagában vált ragacsossá a gumis rész..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Házimozi belépő szinten
- Jövő héten érkezik a Grand Theft Auto Online - The Diamond Casino Heist
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Futás, futópályák
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Tesla topik
- Battlefield 6
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest