Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #83112 üzenetére
Régen azért több volt a selejt aksi , nekem sok az olcsóbb lámpám , de hiába voltak olcsók az aksik amiket hozzájuk adtak én általában aksik nélkül vettem őket és ment beléjük rendes aksi !!
Mostanában amit vettem Convoy -tol ,azokat aksival vettem Molicel vagy Vapcell , de nincs velük probléma ! -
lkristóf
senior tag
válasz
WestBam #83092 üzenetére
Erre válaszolva:
Ez nagy pozitívum az LT1-hez képest, ami csak fehér fényben pompázik.Most már csak ritkán olvasom a fórumot, de nekem is van BLF LT1 anduril2 van rajta ha jól tudom. De állítható a hőmérséklete, bekapcsolt állapotban 3H és ott a tint ramp. [link] Tud olyat, hogy csak fehér, csak sárga, vagy auto, hogy minél gyengébb annál sárgább, minél erősebb annál fehérebb.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
WestBam #83095 üzenetére
CL01 vs. ML6 vs. ML4
Írtam, hogy azért jól szórja a fényt a CL01-es is. Tegnap este fej-fej mellett összevetettem ezt a három kempinglámpát, ha már nagyjából ugyan azt a technológiát próbálják használni.
Gyári lumen értékek, mivel itt a szórt fény miatt ez fontos:
CL01 - 500 lm
ML6 - 750 lm
ML4 - 300 lmFej-fej mellett nem mérve, hanem szemmel nézve az alábbiak tapasztalhatók:
CL01: a felső és alsó gyűrűn látható erősebb fény, oldalán nem erős és nem vakító fény látható, jól szórja a fényt.
ML6: egyértelműen sokkal több a fénye, a mikroprizma abszolút teszi a dolgát, a lámpa tetején alig, alján enyhén erősebb fény látható, oldalra ennek a legtöbb a fénye ami valóban egyáltalán nem vakít.
ML4: ez kb. partiban van a CL01 fényével, legalábbis a látható oldalra jutó fény tekintetében. Ennek is inkább az alsó feléből látható erősebb fény, kevésbé hatékony szerintem mint az ML6, de nagyságrendekkel több fényt nyújt oldalra a lumenértékhez képest, mint a CL01, és ez sem vakít használat közben.
Konklúzió:
Az ML6 még mindig nagyon jó kempinglámpa, kiemelkedik a mezőnyből jól megvalósított technológiájának köszönhetően. Mindegyik melegfehér fényű (vagy arra volt állítva), a két Ledlenser talán 2-300K-el hidegebb fényű mint a CL01, de ezeknek is nagyon kellemes árnyalatú a színhőmérséklete. Nem minden célra a legjobb megoldás, de alapvetően mindkettő LL lámpás kiemelkedően jól teljesít ha a fényüket és a hatásfokukat nézzük.
Az árát tekintve a CL01 a nyerő ebből a háromból, de aki megengedheti magának szerintem jobban jár a LL lámpásaival, igaz az üzemidőben a 21700 akku miatt egyértelműen a legolcsóbb fogja elvinni a trófeát.
Ha a tesztbe bevesszük a Sofirn LT1S-t akkor már érdekesebb a sztori.
Az nagyobb és nehezebb, és alapvetően nem tart sokkal magasabb fényáramot, mint a CL01 ha hosszú távon nézzük, mindkettő 200 lumen környékére lép vissza, de az LT1S 14 perc után lép 500 lumenről le, míg a CL01 1 perc múltán. Az ML6 nem stabilizált fényű (), de 200 lumen alá kb. 2,5 óra múltán esik be turbó (boost) fokozaton indítva.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #83094 üzenetére
Nekem az Olight Oclip PRO van meg. Tükör nem tir lencse irányítja a fényt. Én 3 pontos fogást gyakorolok rajta. A mutató újjal a tetejét fogom és ezzel az újjal a vezérlést is megpldom. A piros fény 40 lm -t is tud. Szóval használható. A reflektor 4000 cd fényerőre képes max fokozaton. Ez sem rosz. Az 500 lm fényáramot tudó szórt fénye sem okoz problémát. A mágnese elég erős, mint a Fenix, LL, Armytec, Acebeam, Nitecore lámpámé. Úgy kell letépnem a fémről. Az Emisar, Wuben mágnese ezekhez képest gyengécske. Siltes sapkára is fel tudom csíptetni, miután azt megfordítottam. Így fejlámpaként üzemel. A Nitecore kulcstartó lámpáját 3x - 4x töltöm míg az Oligh Oclip -jét 1x. A 100 lm szórt vagy a 85 lm fókuszált fénnyel kb 3,5 órán át húzza. (Ez kb a Nitecore TIP2 200 lm fokozatának felel meg, amin 1 órát bír. Kb) Apropó töltés. Fém kupak az USB-C aljzaton. Nagyon kényelmes. Asztalon, polcon állva és fekve is használható. Nálam bejött.
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #83034 üzenetére
Akkor Te nem is vagy igazi lámpás!
Engem sem a sok ezer Lumen fog meg ezen lámpákban.
Olyan ez, amikor egy SUV-ban van egy 1.4 köbcentis benzin motor, ki kell taposni a szemét, hogy menjen, vagy pedig van benne egy 2.5-es turbódízel, amibe van akarat, és
kis gázon könnyedén tudja ami kell!
Az említett lámpában is az tetszik, hogy a 700 Lumen-t 8.5 órán át tartja, vagy az 1400 Lumen-t 6 órán át, vagy kell a delej, 5000 Lumen-t 1.5 órán át!
Nekem ez az érték súlytól, és mérettől függetlenül! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #83034 üzenetére
Engem inkább a méret zavar. (Traktor, kombájn fülkéjében elfér.) Főleg. De igazad van.
Természetben a 4 cm fejátmérőjű (Nitecore MH25 PRO, Acebeam L16 V2, stb) lámpa is elégséges a maga 100000+ cd fényerejével. Lakott területen ezek is nagyok. A mai zsebrakéták gond nélkül tudnak 40 - 50 kcd fényerőt. Közelre meg inkább a szórt fény dukál. A szórtabb fényű lámpák is tudnak 20000 cd körüli fényerőt. De hibrid fényű lámpák is léteznek. Vagy leddel (Nitecore), vagy optikával (több leddel) oldják meg a feladatot.
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #83029 üzenetére
Köszi a hosszú választ , az első amikor tönkrement nem foglalkoztam vele hanem vettem három drivert és cseréltem , de amikor elfogyott és már nem volt elérhető a sima Sp33 driver akkor még volt Sp33S driver , és vettem abból is egyet , a két lámpa ugyanaz de már a driveren nagyon sok módosítást ( méretikeg ) csináltak
a nagyobb a sima Sp33 a kisebb az Sp33S !
A hétvégén nem lessz időm , de a jövő héten át fogom forrasztani ( nagyítóval átnézni ) őket , mostmár van 4 darab !
Ha hagyományos becsavarozható kapcsolós driver lenne , azt könnyen kicserélném egy Convoy drivere , de ez így nagyon egyedi !
Majd beszámolok a fejleményekről , de ha minden kötél szakad akkor írni fogok Sofirnéknak !! -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82747 üzenetére
Nekem van két darab Convoy S8, az egyik SFT25 a másik SfT40 -es LED -el van szerelve , de nem nagy , sőt minimális a különbség , az SfT40 egy kicsit szélesebben világít ( ami tetszik bennük , hogy 18350-es csővel anyira kicsik és ahhoz képest komoly fényerővel rendelkeznek ) !!
-
RbiTo
újonc
válasz
WestBam #82739 üzenetére
Nekem még februárban érkezett a T6 egy Vapcell H10 akkuval. Simon oldaláról rendeltem akkuval együtt 7500 Ft volt. A led az enyémben (Sft25r 5000k) szépen a középen van, illetve ha egy méterről világitok a fehér falra és forgatom, akkor látszik csak egy kis asszimetria, ami annyira minimális, hogy az simán elfogadható. Csak azután vettem eszre, hogy direkt kerestem.
Ár érték arányban mondhatni tökéletes. Jó a kapcsoló is és a klipsz is stabilan rajta van (nem úgy, mint T3-nál). Kézben fogva persze nem olyan érzés, mint egy Fenix v. Nitecore, de engem cserébe kárpótol a testreszabható UI.
Amúgy brutál jól világít, és tetszik a led szine is (én inkább mondanám hideg fehérnek mint természetes fehérnek), ami középen egy árnyalatnyival melegebb, mit a többi részen (de ez csak a szobában tűnik fel, kültéren szép homogénnek látom a színét). A 6500k lednél többen írták, hogy feltűnőbb ez a kontraszt.
Nem egy ligában játszik az mt1a pro-val, de annak az árból 2-3 T6 is kijön. Én megtartom
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82739 üzenetére
Engem sem győzött meg a T6 -os. Ezek szerint a Nitecore MT1A apróbb, kecsesebb (MT2A hatótávval), az Acebeam TAC AA akár távolabb is világíthat (szélesebb fejjel, kb mint a T6), és a Fenix LD12R sokkal több lehetőséggel bír (belső töltés USB-C -vel, 2 fényforrás, mágnes a klipszben). Ezek is 14500 -as akkuval üzemelnek. Főleg.
-
csibe1
addikt
válasz
WestBam #82741 üzenetére
"Persze lehet, hogy egy péntek műszakvégit fogtam ki, bár a tömítő gyűrű az még Simontól is hiba és nem hiszem, hogy egyedi eset. "
Szerintem jelezd a gyártó felé, hogy nézzenek utána, mi a helyzet.
Ettől függetlenül, ez sajnos tényleg nem a gyártó iránti bizalmat növeli. -
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82702 üzenetére
Nekem van több D2 vel késem , ő egy félig rozsdamentes acél , de nagyon jó kopásállosága van és nagyon jól tartja az élét [link] , nem igényel különösebb odafigyelést
, legalább is én ugyanígy bánok velük mint a többi keseimmel és nem vettem észre rajtuk , hogy rozsdás , vagy foltosak lennének !!
Az élezés nállam úgy történik , hogy mindég készen áll a szallagos kés élezőm , különböző szemcseméretű szallagokkal , de általában a 600 és az 1000-res szallagokat használom, és utánna egy pár húzás a bőrön és már éles is a kés( ennél gyorsabb elemző elfogadható áron nincsen
, nállam mindég élesek a kések , akkor szoktam durvább szallagot használni , ha valaki másnak élezek , mert azért sok háznál nemigen vágnak a kések ) !!
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #82603 üzenetére
Köszönjük szépen a tesztet!
Én személy szerint nem vagyok Petzl rajongó, de ettől függetlenül fejet hajtok a gyártó
előtt, mert minőségileg nagyon ott van ez a lámpa!
Van (egy kis) marketing szaga is a márkának, mert jó pár évvel visszamenőleg
minden outdoor tevékenységet folytató csapatnak a hegymászással bezárólag, Petzl
fejlámpa díszelgett a sisakján, fején.
De nincs is ezzel semmi baj,....... így működik a világ.
A lényeg az hogy minőségi a lámpa, és jó a teszt! -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82594 üzenetére
Mondjuk a Sofirn SP70 engem is zavar , olyan erősen világít , de ott van farok kapcsoló is !
De mivel nekem nagyon sok lámpámon Anduril fut , azon lehet állítani az erős gyenge még gyengébb , vagy pislogjon de ki is lehet kapcsolni , de itt van a Mateminco A1S [link] ezen is ki , be lehet kapcsolni !! -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82473 üzenetére
Nekem meg Simon ( pont ma jött meg ) a Convoy S21E lámpát elnézte , állandó áramút rendeltem és Andurilos jött
, volt már egy ilyen lámpám csak elkérték, úgyhogy voltmár a kezemben , előveszem világít a kapcsoló, na mondom ez fejlődés
, nyomkodom mint egy hüjegyerek de nem úgy .megy mint ahogy kellene , mire rájövök , hogy ez Anduril , nyomok 7 -et erősebb lett a gomb világítás , megint 7 pulzáló világítás és a következő 7 nyomásra kikapcsol , na akkor már otthon voltam
, Simon érzi , hogy én szeretem az Andurilt ( írtam is neki , elnézést kért és megkérdezte , hogy hogy oldjuk meg , de írtam neki , hogy ez így marad , már anyit segített , egy végtelenül jószívű ) , végül is nem rossz , hogy világít a gomb ( nagyon sok lámpám világítós) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82406 üzenetére
Elvagyunk
, ha nem veszünk lámpákat ( mert már nekem sem tudnak sok újat mutatni ) , akkor alakítjuk, de én egyenlőre a halott lámpáimat akarom életre kelteni ( csak lassan haladok , most is három napja gyümölcsfákat ültetek , de lassan kész , holnapra maradt két kiwi és két szöllő ) !!
Nem a kombájn mellé , hanem a földekre kellenek a nagy lámpák , de lehet már egy , kettővel több is van mind ami indokolt lenne -
Kameleon5
csendes tag
válasz
WestBam #82406 üzenetére
Úgy gondolom, hogy eleve pár száz lumentől nem sok embernek van szüksége többre. Esetemben a kíváncsiság és a technológia fejlődése, kipróbálása a lényeg. Kísérletezés. Semmi értelmes oka nincs, hiszen pl az S8 rövid csővel 18350 akksival fullon járatva kb 7 perc üzemidőt tud. Persze sokkal hamarabb lesz olyan forró, hogy lejjebb kell kapcsolni. Nem is való laikus kezébe.
de villantani, meg rácsodálkozni, hogy egy ilyen pici csőből mi fény ki tud jönni, azért tud mosolyt csalni az ember arcára.
Került a kezembe korábban néhány gagyibb minőségű koppintás pl C8 formából. Úgy terveztük, hogy kap új elektronikát és jó lesz. Nem lett jó. A gagyi anyaghasználat kijött máshol is sajnos, így elengedtem. Convoy viszont nagyon jó alap és a legtöbb alkatrész náluk be is szerezhető, kompatibilis, könnyen cserélhető, variálható vagy éppen készre szerelve rendelhető, kinek hogy felel meg jobban. -
ronati
tag
válasz
WestBam #82406 üzenetére
Az 502B nekem egy szomorú szám, mert annak idején volt egy amibe XML2 U3 led volt. Az egyik barátom elkérte, hogy a gyerek megy táborba adjam már neki oda. mikor kértem a lámpát, azt mondta hogy nincs meg. Most az Alis Ultrafire C8-akba vettem a convoy-tól KW CSLNM1.TG, XPL HI, SST20,SFR-25R, SFT40, XHP70.2, XHP70.3, XHP50.2 6V, XHP50.3 6V, 719A, ledeket driverrel, és mindegyiket ki akarom próbálni.
-
ronati
tag
válasz
WestBam #82367 üzenetére
Pontosítás a kapcsolókra vonatkozóan. A sajátja az 5 fokozatból hármat lead, a két erősset nem, ciripelve kissebb fénnyel világít, a villogó megy, hogy kissebb áramon azt nem tudom, a bicajos folyamatosan ég, de nincs villogás benne. A convoy kapcsolóval négy fokozat megy, a legnagyobbat, ha jól tudom a turbót (100%) nem kapcsolja, a villogó, a kerékpáros fokozat az múködik. Az akku teszt is megy mindketőnél, a telit öt villanásal jelezte, most négyet villan.
-
ronati
tag
-
ronati
tag
válasz
WestBam #82362 üzenetére
Kösz a segítséget. A forrasztást kiegészítem, a vezetékes tesztet megcsinálom. Az Amper felvételt így mérem, csak multiméterrel. A kapcsolóra gyanakodtam, mert vékonyabb rugóval van szerelve és nincs vezetékezve. Cseréltem egy convoy C8 kapcsolóra tesztelésre, (azon tömör érintkező van és méretre azonos) azzal is ugyan ezt mutatja.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82240 üzenetére
Igen láttam azt a Ntecore Li-Ion AA akkut.
Megmértem az XL200 -asomat. 1 m távolságról 10 cm -es a középső fénykör átmérője, 40 cm a fénygyűrű, 1 m a szórt fény átmérője. Fényesség szempontjából 6660 lux a középső fénykör, 600 lux a fénygyűrű, 100 lux a szórt fény. 230 lm fokozaton. Tehát 20 - 30 lm fokozaton már sétára használható. (Emlékszel a LL MH5 10 lm fokozatára a túránkon?) Kb 20 órás üzemidővel. Szemre ami már használható. De ez 2011 -es technika, XP-G3 leddel frissítve.
Manapság hamarabb viszem magammal a Nitecore MT2A PRO, Acebeam TAC 2AA lámpáimat, melyek szükséghelyzetben tudják kezelni az AA elemeket / akkukat. Még mindig bennem él az a "biztonság kedvéért". Az EDC sorozatnál tudom ott a fizikai zár, de valahogy mégsem bízom ezekben teljesen. A legrosszabbra kell felkészülni. (Nekem is vam MH12 PRO -m is, 21700 -as akku is van több. De hátha az előző hétvégén lemerítem, elfelejtek tartalék akkut csomagolni.) Nem több 100 m -re akarok látni. Csupán megadom magamnak az eséjt, hogy ne maradjak fény nélkül kint a terepen.
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82237 üzenetére
+1 , ezért maradok továbbra is a lítium asksikkal ( fény nélkül nem fogok maradni
) , mint ahogy "FBLLMAG" kolléga is írta , hogy délben is van nálla lámpa , és ezzel nincs egyedül
, nállam is van , vagy a zsebben , vagy a klipszel az övemen , vagy csak simán a nadrág korcán , de egy mágneses kupakos kis lámpa mindég van nállam is , de a kulcstartón is van , a kocsiban úgyszintén , de ezt a világítási kérdést sokan megoldják a telefonnal
!!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #82237 üzenetére
De én nem is a Maglite XL50 -est írtam. A XL200 -ast. Ennek más a vetítési képe. XP-G2 ill. az újabb XP-G3 ledet használ. A 12000 cd helyett csupán 6660 cd a fényereje. Kicsit magasabb, 230 lm a fényárama. Szélesebb a középső fénykör, van fénygyűrű is, ami szűkebb még mindig mint a Convoy szórt fénye, de kb ugyanolyan fényes. És ott a haloványabb szórt fény, ami még mindig szűkebb mint a Convoy szórt fénye. Giroszkópos vezérlés. Csuklóból lehet kezelni.
Max fokozaton 700 mAh -ás akkukkal:
És 2000 cd fokozaton:Az első 10 perc után vesz vissza a felére mind a 2 esetben. Sétálni elég huzamosan lehet vele, ha leveszem a fényáramot a még használható szintre. Ugyanakkor tudja azt a távot mint a Convoy, miközben nem melegszik.
Ha szeretnéd, mérek sétáló fokozatot (pl 500 cd) is Neked.
-
tknof1871
őstag
válasz
WestBam #82179 üzenetére
Igen, innen vettem. S4 V3.0.
Lehet én vagyok tapasztalatlan és normális hogy ilyen erő kell betenni a 18650 protected-et. Ezen kívül csak XTAR MC1-et használtam.
Most letettem az S4 V3.0 mellé az MC1-et. A pozitív érintkezőket egyvonalba hoztam és egyszerre mindkét negatív érintkezőt lehúztam ütközésig. Az S4-ben csak az egyik szélső slotban. Szemre az S4 V3.0 negatív érintkezője kb. 5 milliméterrel tovább ment mint az MC1-é.
Akkor tényleg csak ilyen amatőr vagyok. Nyilván az MC1-be könnyebb beletenni mert nincs mellette még egy slot, vagy kettő. Az én agyam meg úgy dolgozta fel az új élményt hogy "Hú de nehéz betenni ebbe az S4 V3.0-ba a 18650-es akkumulátort!". -
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82013 üzenetére
Ezen atsiklottam ( ezen az irasodon ) , de érdekes dolog !! A múltkor így jártam a fürdőbe , ki égett egy LED -es spott a tükörbe , mondom kicserélem mind a kettőt , ki is cseréltem megy faszán , de amikor borotvakoztam mondom magamban , hogy valami zavar ( mer a látásom sem a régi , egy +2 szemüveget használok , olvasni , borotvakozni stb ) és bevittem a telefont és elindítottam a kamerát , hát a diszkó fény kutya fasza mellettük ( pedig nem olcsó kaliberű volt ) !! Kicseréltem őket és ezekkel nincs gond , nem zavar , de nem is vibrálnak !
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #82014 üzenetére
Igazi ritkaság
, itt kezdődött nekem is a lámpázás ( az izzós ) lámpáknál , nekem Mag-lite nem volt , de volt lapos kerek , 3v -6v izzós , nagyító izzós , voltak az a fényes kínai ( ha jól tudom egy tigris fej volt a kupakra nyomva ) abból volt két góliát ellemes , meg 4 ellemes is , az már egy méretes darab volt , de régen volt
!!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #81988 üzenetére
Az 5X sorozatnál rugós a kupak. Az 51, 52 sorozatoknál a gyártó is említette a 14500 -as akkut. A 53 -as sorrozatnál már nem írták a 14500 -as akkut. Én hozzájutottam a SC53w -hez elég jó áron. Ezen tesztelek. És működik. Fényesebb lett mint a SC5W MKII -esem.
És a SC53cN esetében is működik. Ez is fényesebb lett a SC5W testvérétől.
Apróbb méret, "tömeg" mellett.
NiMh -ra visszaváltáshoz (kalibráláshoz) a kapcsolót nyomni kell mikor becsavarod a kupakot.
Reszettelni is lehet a Zebralight lámpát. 15, 18, 21 gyors kapcsolással (G5, G6, G7).
-
Robyka
aktív tag
válasz
WestBam #81755 üzenetére
valamiért nem láttam...
teljesen mindegy milyen méret és kapacitás? 14500, 18350, 18650, 26650 stb mindegyiknek 3,7V lesz a jó?én csak azt merném vizezni meg kivinni szabadba ami IP68 vagy IPX8 jelzésű, ha nincs rajta valamelyik akkor max a szobába jó, ház körül macskákra.
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #81694 üzenetére
Kaphatóak már hidegebb fényben is cri ledek, én úgy tudom többnyire a zöld felé térnek el, mert a zöld fén,re érzékenyebb a szem így nagyobb lesz a lumen. A blfes fanok inkább a vöröses eltolódásért lelkesednek, de azt tényleg mindenkinek magának kell eldönteni, h megéri e az áldozatot a cri. Rosszabb biztos nem lesz tőle a fény, max nem lesz sokkal jobb, h megérje a halványodást.
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #81692 üzenetére
Miután megrendeltem az Emisar D4SV2 - SST20 LED el , utánna olvastam , hogy sokan zöldesnek látják ( itt "iatti" kolléga is mondta ) , el is voltam kenődve , mert kintről csak paypallal lehetett megvenni , és nem tudtam , így hát örök áron megrendeltem Sportlámpától
, a hirdetett mágneses sapka , csak reklám szöveg volt
( az volt az utolsó rendelésem tőlük ) , de szerencsére én nem látom zöldesnek , kisebb fényerőn sárgás de ahogy növelem a fényerőt annak fehérben világít ( nincs is több lámpám SST20 LED -el
) !!
-
Vlah
tag
válasz
WestBam #81692 üzenetére
Én a samsung LH351D 4000K, 5000K –bár az 5000K-es kissé zöldes– és az SST20 3000K-ekről csak jókat tudok mondani. Vannak Nichia 519A-k is, csak még nem építettem be őket, de most az a sláger. Előfordulhat, hogy a te noname getian ledjeid egyszerűen selejtesek voltak. Milyen színhőmérsékletű volt?
-
zaskar
senior tag
válasz
WestBam #81096 üzenetére
Na, az ilyen teszteket hiányoltam én egyes márkák esetén
Sokan ugyanis azt hiszik, hogy pl. a 700 lumenes lámpa az órákon keresztül tudja ezt a fényerőt
Én nem vagyok egy megszállott lámpás, mint az itt lévő topiktársak, de 15 éve használok esti futásokhoz fejlámpát, 10km-től 100km-ig mindenféle távon. Hozzáteszem, ezek max. 4-5 órás időtartamok voltak, vagy korán indult egy verseny, vagy későn fejeződött be, de teljes éjszakán keresztül nem kellett világítanom. Kezdetben, míg nem ismertem ki a lámpák működését, voltak nehéz pillanataim, mert vakon hittem a leírásban szereplő üzemidőnek és a lámpa már csak pislákolt a végére. Terepen ez nem volt túl szórakoztató, de ha szerencsém volt, valamelyik versenytárs "farvizén" be tudtam esni a célba. Szerencsére néhány éve pótoltam a hiányzó alapismereteket, köszönhetően a teszteknek és ennek a topiknak
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #81000 üzenetére
Évek óta most a MH40 PRO -nál, mikor egyenes úton fákkal szegélyezve próbáltam a lámpát, éreztem újra azt a húha érzést.
Ezek az UHI / UHE ledek nálam bejöttek.
Matyinak az Acebeam TAC 2AA vetítési fénye is bejött. Ugyanúgy kör alakú a led benne.
Bár lehet, hogy Matyi azután nézte, mikor a MH40 PRO a szemébe villantott (nem kikapcsolta, hanem a helyzetjelzőt kapcsolta be, és megnézte az UHI40 MAX ledet, kb kartávolságból
).
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #80666 üzenetére
+1 ebben egyetértek veled , erre van egy jó közmondás ( aki reggel gyengén kel , az egész nap gyenge marad ) , évekkel ezelőtt jött az Astrolux FT03 5000K , egy csalódás volt első látásra , mondom majd megszokom, próbálgattam egy jó ideig , de a vége az lett , hogy átvittem hozzátok ( Magyarországra ) posta , címzett "ZozzV6" felhasználó , LED csere , posta vissza , út érte és akkor már jó lett
, ( igaz egy fél lámpa árába került ) használtam is sokat , és ő az egyetlen lámpám ami magától esés nélkül tönkrement ( a driver ) , a LED másik lámpába került és pár éve áll a lámpa , de a minap írtam , hogy nemsoká életre fogom kelteni !!
-
bedvóter
tag
válasz
WestBam #80546 üzenetére
Köszi a választ.
Én úgy látom, vant itt káosz, akárcsak az élet többi területén.
Az Acebeam L35 V1.0-t taktikai lámpaként árulják. Érdemes megnézni a gombkiosztását. A hátsó gomb csak a turbó ill. stroboszkóp közvetlen elérésének alternatívájaként szolgál.
Ilyen jól használható UI-szel nem találkoztam még más lámpánál.
Zseniális lámpa és akkor még a fényéről nem is beszéltünk.
Amúgy ha jól látom, ismét kapható. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #80546 üzenetére
+1
Kb ugyanez a véleményem. Alacsony fokozaton jobb lenne a szórtabb fény. Ez a használat tart vissza az EDC sorozattól.
A Nitecore MH40 PRO esetében az UHI40 MAX jól jött. Itt látom értelmét a magasabb fokozaton rásegítő külső 8 db ledmagnak. Picit szélesebb, picit erősebb szórt fény. És nem világít annyira szűken. Végre. Bár magasabb fényárammal is megoldható (pl Acebeam P20).
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #80529 üzenetére
+1 van ( sajnos volt , eléggé magam alatt is vagyok , tegnap el temették egy jó barátom 45 éves volt , hétfőn fél órát beszéltünk telefonon , reggel elment a felesége dolgozni ő még másfél órára vissza feküdt , és a munkatársa nem bírta felhívni ( kizörgetni ) , mert meghalt 😪, vagy szívinfarktus , vagy agyvérzés , nállam kiverte a biztosítékot) , na ő a távcsöveket gyűjtötte , soha meg nem kérdeztem , hogy mennyi van neki , de 20+ , az sokkal drágább buli mint a lámpa ( tudom mert nekem is van kettő , de az mindenre elég ), de ez melett volt rengeteg kése , bicskája ( de az nekem is van egy kettő
) , de van ismerősöm aki órákat halmoz , na az már még drágább buli !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #80307 üzenetére
Igen , régen azért volt bennük anyag , a 3xT6 LED -es lámpámmal be mernék verni egy szöget a deszkába
, nem törne szét , a Lumintop odl2c lámpám , olyan nyolc éves , de ha kézbe veszem érzem , hogy itt nem spórolták ki az anyagot ( látszik rajta az évek foga , több esést túlélt , és mai napig tökéletesen üzemel , gyönyörű fénye van XHP35HI LED ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
WestBam #80202 üzenetére
Lehet , hogy ez a két oka van !
Én is sokszor vagy túl tolom a fokozatmentes állítást ( van lámpa amelyik gyorsan viszi , és van lámpa amin lassabban mozog ) sokszor 3 kattintás ( Anduril ) és kis szakaszonként lehet le és fel vinni a fényerőt ( ott pontosabban el lehet találni a neked megfelelőt ) , de amelyik ( olcsó kategóriás ) lámpa mint a Convoy ott csak fokozatmentes állítás van , vagy 4 mód 1%-10%-40%-100% !
Szüleimnek is van külön lámpájuk , és ahogy írod nekik a módmemoria a fontos , és egy mód ami mindenre elég !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest