Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz
xcsabo #75094 üzenetére
Nem tudom milyen a Wuben garanciális ügyintézése; de ha nincs vele gond akkor inkább az eredeti Wubent venném, így hirtelen.
A Wuben ad 5 évgarit, az Alza itthon 2 évet. [link]
Köszönet a linkért pittlaren-nek.Azért szép árak vannak a Wuben-nél: G3 Mini EDC Unboxing Tool 36$
-
WestBam
Topikgazda
válasz
xcsabo #75092 üzenetére
Azzal vitatkoznék, hogy sokad annyi lenne mint pl. a hasonló Nitecore.
H1 kuponnal, postával Kínából ~13eFt, itthon pedig ~23eFt
HC60 v2 kuponnal, postával ~23eFt
Még 1/2 árról sem beszélhetünk, bár tény, hogy 10e Ft nem elhanyagolható, de a 2600mAh akku 2023-ban már egy rossz vicc (és nem csak a wuben képes ezt elsütni, pl.: Fenix PD35 v3).H1 előnye: +vörös fény, +CRI fény, olcsóbb, magasabb folyamatos fényáram
H1 hátránya: 2600mAh akku, csak módmemória van, nincs közvetlen fokozat elérés, micro USB töltőcsatlakozó, kínai 5 éves garancia, kb. 3x akkora készenléti fogyasztás, mint a HC60v2 esetében, nagy ugrás a holdfény és az alacsony fokozat között.HC60 v2 előnye: nagyobb kapacitású akku, gyorselérésben holdfény, turbó, módmemória és stroboszkóp is, USB-C töltőcsatlakozó fém kupak alatt, elhanyagolható készenléti fogyasztás, jobb fokozatelosztás, hazai 5 éves garancia.
HC60 v2 hátránya: alacsonyabb folyamatos fényáram, magasabb vételár, nincs vörös és HCRI fény.Mindenki döntse el maga, hogy mit vesz, de a hazai ára a Wuben H1-nek vicc, csak Kínából érdemes gondolkozni rajta.
-
válasz
xcsabo #73667 üzenetére
Ezeken ki lehet kapcsolni az okosfunkciókat? Vagy van egy közepes, 1xx-2xx lumenes normál állása?
Ezt találom: 1 - Smart Sensor Mode 2 - Red Light 3 - Power Saving Light + Day Light (400LM)4 - Strong Light + Day Light (600LM)5 - Slow Flash
Ha az tényleg 400 lumenes, gondolom nem tart sokáig.Van egy kicsi lámpa kislányom bringáján (igazából nem is annyira rossz, kisebbik fényen adhat egy 50 lument és korrekten vetít, de nem merem fél óránál tovább használni, meg borzasztó gagyi), de még kisebb akkuval. Látom hogy a koppintás érzékeléssel lehet probléma (nálunk eleve az utcánk már ezer éves beton, már az szétráz mindent). B terv a 350 lumenes hengeres, az tudom hogy nem rossz, és kicsi; de ennek homogénebb a fénye ahogy látom.
De ha van hasonló, kevesebb üveggyönggyel és az se baj ha nem nagyobb a burkolat, érdekelne.
-
papucsiga
csendes tag
-
saril
senior tag
válasz
xcsabo #72254 üzenetére
Értem, én még mindig tartom magam ahhoz hogy ha sokáig kell nagyobb fényáram akkor teszek a zsebembe 18650 vagy 26650 és cserélgetem ha kellene, nekem sokkal jobb, egyszerűbb.
De ha kell a félórás vésztartalék ott van az S11 a kulcscsomón.
Autóban van egy külön ami oda dedikált a kis F1 Zanflare. -
saril
senior tag
válasz
xcsabo #72160 üzenetére
Az nem a cella forrósága miatt kapcsol be általában
az opus pwm-es töltő ráadásul.
Én meg tudom hogy az 1-2-3 Amperes áramerősséget is simán bírják a mostani, MINŐSÉGI cellák, semmi bajuk nem lesz tőle, az hogy 2-3 év után lesz-e, engem meg abszolút nem érdekel! de jól teszed hogy óvod a celláidat, így lehet hogy 5-8 évig is cella marad, nekem az időm fontosabb mint hogy a cella hogy érzi magát -
saril
senior tag
válasz
xcsabo #72158 üzenetére
Azt azért te is pontosan tudod hogy az összes akkuban figyelve van 1 cella hőmérséklete, főleg most már az újabb lidis akkuknál, de a régieknél is! Szóval hőtermelés ide vagy oda nem jelent gondot nekik általában -10 és +60 fokig bírják. Ha annyira szar lenne, nem árulnák. Ugyanakkor azt is pontosan tudod hogy 80% töltöttség környékén nem marad a 4,5A-Ből csak 1~0,5A max.
-
benfolds
őstag
válasz
xcsabo #72126 üzenetére
köszi. elég szép ára lett, plusz még ott a posta is. látszik, hogy régen vettem már lámpát. amúgy nem ragaszkodnék az s1-hez, lehet, hogy az újabb convoy-ok is hasonlóak, nem tudom. hirtelen nem tudtam kiigazodni az alis convoy shop kínálatán. már a lumeneket sem merik kiírni. amúgy van s2+-om is, a legerősebb, de biciklin nem valami jó a kiosztása. merthogy oda kell a lámpa. a középső fokozat nem olyan erős, mint az s1-en a 3/4, max-on meg nagyon hamar leszívja az akksit. ha lenne xpl-es s2+ 4 fokozatú, épeszű kiosztással, az is megtenné. de lehet vannak még jobb alternatívák, nem tudom, mondom, régen rendeltem lámpát. az fontos, hogy ugyanaz az átmérője legyen, mint az s1-nek és az s2+-nak, mert azzal kompatibilis a konzolom.
a mostani s1-em még nem halt be teljesen, de a kapcsolóját nagyon sokat kell tapizni, hogy eltalálja a megfelelő fokozatot, szóval várhatóan nemsokára csereérett lesz.
előre is köszi a tippeket. -
Chris Kiki
senior tag
válasz
xcsabo #71580 üzenetére
Ezt nem igazán értem hogy jön ide. A túltöltésről beszélgettünk előzőleg.
De ha már... Ami az akku oldalán írva van az egy idő alapú terminálás. Nincs azzal semmi baj, ha jól van beállítva. Ebben az esetben (50mA x 16h) viszont még csak nem is jó, mert:
1. ez csak 800mAh
2. nem veszi figyelembe az akku esetleges maradék töltöttségét
3. nem veszi számításba a töltéskor fellépő veszteségeketIlyen módon csak a "buta" töltők töltenek (és teszik is szépen tönkre az aksikat).
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
xcsabo #71575 üzenetére
Ez nem szerintem kérdése. A NiMH aksiknál nem igazán szabad a töltőáramot 1/2 C alá vinni, mert a töltő nem érzékeli, hogy feltöltődött az aksi. Jó töltő esetén közbeléphet másodlagos terminálási metódus, de az aksit ebben az esetben is túltöltheti.
"Slow charging NiMH batteries: NiMH battery slow charging is not to be recommended. Using charge rates of between 0.1 and 0.25C do not provide the indicators needed to detect the end of charge. With voltage changes of only about 5mV at full charge rates, the smaller changes arising for a slow charge are virtually impossible to detect."
Nem robban fel, de biztosan tönkre akarod tenni, vagy megrövidíteni az élettartamát?
-
lkristóf
senior tag
válasz
xcsabo #71499 üzenetére
Lustáknak link: [BORUiT V3 Dual Light LED Keychain Flashlight XPG Type-C Rechargeable Mini Torch with Magnet Camping UV Pocket Lantern] szerintem a leírásban a turbón a 75 perc az nagyon soknak hangzik, saját Nitecore Tip SE -hez hasonlítva. Abban is 500mAh akku van, és annak 15 percet írnak 700 lumenre.
Mondjuk nem rossz, sokféle mód uv fény stb, de nem tudom mennyit használnám, világítson a sötétben ha kell.
[videó]
-
Misser
tag
válasz
xcsabo #70875 üzenetére
Köszönöm a tippet és a többieknek is a válaszokat.
Szerintem a FB on is hírdető csaj hírdetését találtam meg a jófogáson is. Jó eséllyel egy valaki foglalkozik ilyesmivel Pécs környékén : )Érdekes, hogy Alin találni olyan árakat is, aminél még a sportlámpás ár is jobb.
A sportlámpa oldala elég jó benyomást kelt. Jók a leírások is. Még az is lehet, hogy itteni tag a tulaj : ) -
FBLLMAG
senior tag
válasz
xcsabo #70650 üzenetére
A szakmai vita jöhet.
Ezeket a vitákat is kedvelem. Ha érdekeset olvasok, miről még nem tudtam, utána olvasok, ellenőrzöm az infót. Úgy mint mások.
Tanultam, olvastam is valamit, eddig is. Mérésem is akad, ilyen - olyan. 50+ lámpa van otthon, és több 100, ha nem több 1000 lámpa kipróbálása után, valamilyen tapasztalatom nekem is lehet. Rájöttem, előbb - utóbb közelednek a vélemények. Ezért torokra menni felesleges.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
xcsabo #70408 üzenetére
Igen a 4000 mAh -ás Samsung nálam is belefért, de az 5100 mAh -ás, tölthető Acebeam, vagy a Nitecore MH10S lámpámhoz kapott 21700 -as már nem. A Ledlenser P7R Signature lámpámhoz járó 21700 -as sem fér bele. Ezeket csak a Nitecore UMS töltőmben tudom tölteni. Az Opusba nem férnek bele.
-
zolikaDB
veterán
válasz
xcsabo #70342 üzenetére
Valszeg így van.
De mostanában 2 dologgla jártam így:
- pár dolláros driver. Volt raktáron, megvettem, kifizettem, várok, és látom, h nincs raktáron, mert nem küldik. De megvásárolható - írok nekik: várok, választok mást v refund. Refund.
- Xtar VC4SL - megveszem, kifizet, jó kis akciós áron, fenti sztori újra. De ezt megvártam, 3 hét alatt itt is volt fizetéstől számolva. Ennyit megért a kuponos ár -
válasz
xcsabo #70319 üzenetére
Az M300ast? Az nekem ma adták fel.
Ellenben a H300ast december tizedéken vettem, és még mindig nem adta fel a BG
gyapo11: Jó a steples, de speciel térkép olvasásánál nem sokat segít rajtad, ha papíron 10, gyakorlatban 20 lumen az alsó állás
. Így van a HS40nél is; viszont van moonlight elvileg 1 lumen.
Fenix középső pánt nélkül jön a bukó alá, a sofirnok szilikonja elfér alatta. Utóbbi mondjuk nem is elég hosszú hogy rárakjam, meg nem is tudom hogy fogatnám szépen rá. -
Ra3
őstag
-
válasz
xcsabo #70132 üzenetére
Nem; akinek még nincs, az csatlakozáskor kap 60 nap superdealt. Ahhoz hogy később is legyen, ahhoz kell újabb ember. De úgyis 2 hetes etapokban jönnek a dealek, azaz január 18ig él az alis, utána ki tudja lesz-e/hányszor/hány százalékkal.
cellpeti: A nagy fényerejű az kevés, szerintem itteni viszonylatban az közepes fényerő ami kell, viszont kellenek kis fényerő fokozatok is, és inkább szórt mint szúrófény. Ezt a két Ledlensert kihagynám, nem erre valók.
Legyen 5-30 lumen közötti állása is a lámpának mindenképp; szerintem 5-200 lumen között fogod kb használni ilyen helyeken, 3-400 lumen már esti bringázáshoz kell ha gyorsan haladsz. Körbenézéshez meg mindegyiken van turbo fokozat, általában 1000 lumen környékén.
Én inkább Sofirn SP40(A sz szórtabb és magasabb CRI-s), Skilhunt H04 felé nézelődnék a helyedben. Esetled Wurkkos HD15, aminek külön van a szórt (magas CRI-s) és a szúrófénye (mint a pandánál, csak attól olcsóbb), kompakt méretben a Sofirn HS05 ami erre tökéletes, a spot fénycsóvája ennek a legszélesebb (a telibe TIR lencséseket leszámítva mint a H04, de a folyosói összehasonlító képek alapján látszik hogy a fényeloszlása talán még jobb is a HS05-nek). [link]
Alternatívának Fenix HL60R, Nitecore HC65 V2, Skilhunt H300. És amiből csak van, 5000K-es/NW változatot céloznék be, mert ha nem is magas CRI-s (általában Samsung LH351D) leddel vannak szerelve, akkor is a valóságban egész korrekt színhűségűek. -
zolikaDB
veterán
válasz
xcsabo #70106 üzenetére
Egy kuponkodot ha megosztanal, elfogadnam
Az S11 melle teve:
- papiron a lumen ugyanannyi
- akksi erosebb (de ha a test ugyanakkora, akkor valszeg ez csak szöveg szinten van igy)
- magnes 1db, de a talp atmerojevel majd egyezo meretu, tehat hatha hasznalhato is, az S11 ket gombostufeju magnese semmire sem valo
- van ovreakaszto, de egy darab a lampatesttel, azaz ha letorik, akkor csunya lesz es kar erte
- GITD!!!!!! Ez nagy pirospont
- jobb a kulcstartolanc, az S11 karikaja konnyen elnyulik es potolni kell, erdemes is mar az elejen egy nagyobbat tenni ra -
H-Zol
senior tag
válasz
xcsabo #69771 üzenetére
Igen csak azért mert meleg (sárgás
) legtöbb lámpám XHP 35Hi leddel van 6500 K azok nagyon tetszenek, és a két Osram leddes lámpám is nagyon be jön az is 6500K !
Egyszer régebb ZozzV6 rá beszélt egy SST40 5000K ledre, próbáltam egy darabig szoknide az lett a vége , hogy el került hozzá és ki cserélte egy 6500K-ra
Neked milyen szinhőmérseklet jön be -
csibe1
addikt
válasz
xcsabo #69755 üzenetére
Magnetic Tailcap for SP40 / SC31 Pro
Ebből is gondoltam, hogy nincs az SP40 kupakjában mágnes. -
H-Zol
senior tag
válasz
xcsabo #69603 üzenetére
Nekem az elején ez segített, de utánna ez sem !
Gyári beállítások visszaállítása: OFF állásból egyszeri kattintás, majd nyomvatartás (akkumulátorállapot mód), majd dupla kattintás (illesztőprogram-hőmérséklet mód), ismét DoubleClick (firmware verzió mód), majd lenyomva körülbelül 2 másodpercig. Négy villogás jelzi a sikeres visszaállítást.
-
sarajhvh
tag
válasz
xcsabo #69554 üzenetére
A gyári dobozokba tartom a lámpákhoz adott kiegészítőket, papírjait, számla, garanciakártya, tartalék O-gyűrű stb.
A lámpákat kivétel nélkül plüs, vagy bőr tokban, bőr szütyőben tartom és szállítom, fejlámpákat fejpánttal együtt.
A gyári tokokat, övre fűzve ritkán szoktam használni.
A lámpákat, fejpántokat, minden esetben fénytől védett, száraz hűvös helyen kell tárolni!!!
De ez tényleg így van. -
Lacerta
aktív tag
válasz
xcsabo #69554 üzenetére
Dobozok eltéve, a tartalék alkatrészek, manualok külön dobozban elérhető helyen.
Lámpák szerte-szét, kivéve a dedikált lámpákat, pl. amit bicajozni vagy túrázni hordok. Azok tokban.Fejlámpából, a Skilhunt H04RC és az Imalent HR20 pánton van, a Skilhunt azzal együtt van tokban, az Imalent itthoni szabadon lógós. A Mankerek ( E02, E03 ) pánt nélkül vannak, de hordok hozzájuk pántot is, ha túrázni viszem ( külön van éámpás accessory bagem, pántok, diffúzorok, csuklópánt van benne ).
A gumi pánt mindenképp öregszik. Ha sokat használod, nyúlik. Ha nem, merevedik.
-
válasz
xcsabo #69189 üzenetére
Szexibb a H65R, de itt praktikusabb a UI, szimpatikusabbak a fénylépcsők, és hogy a turbó külön hívható le (bár a high kb olyan mint másutt a turbó), a töltőcsati helye, a HI CRI floodlight).
Volt SFT40es verzió, most csak az XHP50. Nem tudom érdemes-e várni, mert elvileg kevésbé zöldes az SFT, de még jobban fókuszált (más lámpáknál már már túlságosan is szűknek tűnik amiben mindkét ledes verzió van).
Meg várom a válaszukat két oldalon miért van 3 féle infó az emiterről és a fényerőkről, melyik adat melyikre vonatkozik (és mi van tutira benne).Szerk: Azt mondjuk nem értem, hogy papíron hogy bír sokkal többet mint az SP40 hasonló fokozatokon
Bár az is fura, hogy szerintük mennyi lumen meddig világít el. Ehh, Sofirn ezen a téren még kicikínai
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
xcsabo #68745 üzenetére
Nagyon!
saril: XHP50.2-t tedd is felre, vinném
Csak ne mondd el annyiszor, h milyen jo, mert balf.nak fogom erezni magam, h otthagytam 36$-ertÁáá, amiket neha kigondolok, h kéne, azt nem veszem meg (BG, Ali). Siman kibirom. Mashova nézek pl.
De ha egy lámpa 5$-al olcsobb, reszket a kezem. FT02, EA01S, olyan vagyok, mint a nyárfalevél...Apropo, EA01S miben masabb, mint a sima EA01?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest