Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #77295 üzenetére
A 3 emitter nem ennyivel drágább.
Nem az a baj, hogy a Skilhunt feljebb akarja pozícionálni magát, hanem hogy az 1.5X-ös árhoz képest ( H04RC-t 40 dollárért simán vettem anno ) minimális előrelépés. Nem a hype fakrorra gondolok, hanem műszakilag.
Meg hogy ennyire sz*r lett a fizetésem, hogy már kínai lámpára sem futja. -
H-Zol
senior tag
válasz
MC Pite #74323 üzenetére
Örülök , hogy irtál
ezek mind jók , nekem SP40 em van őt kimondottan javítani használom , de akinek lámpa és munka lámpa kell egyben , nekem is van , igaz ez túl van hajtva , de amikor egy kicsit oda kell pörkölni ez arra is jó
, munka lámpának meg tökéletes, erős mágnes, szórt fény !!
Wurkkos ST21 [link] -
H-Zol
senior tag
válasz
MC Pite #74207 üzenetére
"Engem rohadtul hidegen hagy a százalék, az érdekel mit kapok mennyiért"
Így van mert sokszor csak felé teszik a nagy árat, de olyan is van , hogy mind a két árát megemelik
Minap Slovák oldalról rendeltem késeket és van nekik Román, Magyar oldaluk is, Ft fizetéssel és Román Lei fizetéssel és Magyar ismerősnek is én rendeltem mert az össz összeg nállunk ami neki kelett rendelni töb mint 10000ft al volt olcsóbb itt !!
Ez az áfábol jön ki ott 27% az áfa itt 9% !! -
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #74111 üzenetére
Nálam az oldalamon lóg valamelyik kulcstartóra való lámpám, így azonnal hozzáférek ezekhez.
Az autóba specifikus, direkt autóba valót használok, amely QC3 -as kimenetre is képes, mágnes a testben, így a gépjármű bármely részére felpattinthatom. Vészvillogással is rendelkezik, amely a közeledő gépjármű erősödő reflektorfényére egyre gyorsabban villog.
Városi sétára is inkább a tenyérbe csúszó lámpáim közül válogatok. Ezek alapból távolabb világítanak mint a mobil. Lakott területen belül azért nem baj, ha tudok jelezni figyelemfelkeltően a gépjárművezetőknek. Eddig mindig megálltak.
Ami a táskákat illeti, télen, hűvösebb időben a sokreteszes Victorinox (erre pipalámpát is lehet csatolni), melegebb időben az oldalsó termozsebbel ellátott Nitecore BP18 (ez sem 20 liter) hátizsákot használom. Lakott területen az apróbb, válra akasztharó, Nitecore "organizer" van velem. Zsebben az a 10 literes hátizsák elfér. Ebbe is lehet pakolni. Utazni meg inkább az összecsukható, fekete, 25 literes táskát vetem be. A többit helyzettől függően. Hasi táskát nem használok.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #74108 üzenetére
Tudod, hogy a mobil 40 - 60 lm fényáramra képes? Ugyanakkor a hatásfoka sem a legjobb. Kb 2 W a fogyasztása. És szórt fényről van szó. Lemérhetem, de biztos, hogy 40 - 60 cd -nál nem több a fényereje. Ha leejted, a mobil elég drága mulatság. Még mindig jó megoldás ezzel világítani?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #74108 üzenetére
Szeretem a szép és jó lámpákat, akku mérettől függetlenül.
A Tool AAA azért lett, mert8 dollárba kerülta bőr Victorinox tokomban van egy hely egy AAA Maglite Solitaire-nak, de olyat sosem vettem/kaptam.
A Mankerben az a jó, hogy a moon fokozat erőssége 21 lépésben állítható, valamint a gyerekek nem b*sszák ki a szemüket velük, és bárhová rájuk csíptetem ( a fejlámpát nem szereti egyik sem ). Illetve k*va jól néznek ki, kis méretben nem nagyon létezik ennyire szép és jó szöglámpa, kivéve tán a Lumintop HL AAA-t vagy a MecArmy FM11-et. Ja, és féláron dobálták amikor kifutó volt. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #74105 üzenetére
Hja, szerintem a gyűjtőknek van már csak AAA lámpa, embert nem láttam azon kívül ilyet használni (mióta világíthatnak telefonnal az emberek).
Én használom őket.
A Tool aaa a Victorinox tokomban lakik a bicska mellett. Az egyik E02 rá van akasztva a hátizsák vállpántjára, hogy egy mozdulattal le lehessen venni, ha kell. A másik meg éjjeli lámpa az ágy mellett.Nekem új a V2-es 21700as M300, vagy csak én vagyok lemaradva?
[link] De ezt te is írtad már hogy kint van.
Mindenkinek új, múlt héten dobták ki a honlapra.
De még mindig nem rendelhető. -
WestBam
Topikgazda
válasz
MC Pite #74096 üzenetére
Mivel a "kategória" arról szól, hogy AAA elemmel üzemeljen a lámpa, ezért nem fér ez bele.
Ez már sokkal inkább Nitecore Tiki, Fenix E05R, Olight i5R (bár már ez is kilóg innen szerintem), RovyVon Aurora sorozathoz illene hasonlítani. -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #74100 üzenetére
Tudom, hogy volt H04-esed, bár nem tudom, melyik UI verzió.
Ami az emittert illeti, H04-esből is van választék. Optika tekintetében pedig lényegesen jobban variálható a H04, mint a H300. Igaz, külön kell megvenni az optikákat.
A kraft csak a turbóra vonatkozhat, egyébként sem akku, sem lumen oldalról nincs előny a H300-ban. Nem is értem miért nem használták ki az itt rejlő lehetőségeket, de majd nyilván a H400-ban.
Amúgy elismerem, hogy jól néz ki a H300, de ha azt veszem, hogy a H04R RC-met vettem kb. 12kHUF-ért, akkor az M300 messze nem ér 2x annyit.
És igazad, van, ízlésről kár vitázni, én is sznob vagyok, csak én másképp.Próbáld ki az új M300 verziót
Van új M300?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #74094 üzenetére
Ez továbbra is egy 500lm-es 18650 lámpa ( high CRI-ben annyi sem ), nem látom, miben nyújt relevánsan többet a H04 sorozatnál. Most már az UI is ugyanaz.
Ahhoz pedig rohadt drága, hogy csak az erősebb turbó miatt érdemes legyen megvenni.Mutasd a H400-at 21700-al, ha jó lesz, abba lehet, hogy betársulok.
-
H-Zol
senior tag
válasz
MC Pite #74040 üzenetére
Nállam sok itt maradt de azért a nagyok azok mind egyediek, a kisebbek azok vannak többen szinte azonos világítással , de egyikbe ez a jó a másikban az , egyszóval kifogás az van, hogy miért is maradt
De most vissza fogtam magam, egyenlőre nincs is kiszemelt , csak szorgalmasan olvasók, figyelek !! -
z123456z
őstag
válasz
MC Pite #74032 üzenetére
Itt inkább a tempó a meglepő, reméljük, hogy ezentúl minden így jön.
Egyébként ha valaki készül a zombiapokalipszisre: last of us
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #73999 üzenetére
Az armytekes az, amikor 3 módcsoportra vannak bontva a folyamatos világítási módok, külön moonlight, main és turbo, és azokon belül tudsz váltogatni a szintek közt. Sztem az AT hozta be, a többiek csak másolják. Valahogy hivatkozni kell az UI mintákat, ez terjedt el erre.
A mostani H04 UI olyan, mint a H300-é, csak pl. a H3 és a T1 közt annyira marginális a különbség, hogy tök értelmetlen kettészedni. De lagalább ki sem választhatod előre, hogy melyik fokozat kell neked a sorból.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #73997 üzenetére
Mondom én, hogy jó a H30, csak nem tetszik a színe.
Ennyiből már megépíteném inkább a saját lámpámat. Arról nem is beszélve, hogy egy 2018-as lámpa, és se facelift, se big sale nincs.
Neked tetszik a H300 UI, nekem pont hogy nem.
A H04 sorozatban nagyon bejött hogy felprogramozhatok magamnak szinteket, és a H300-ból ezt kidobták. És már a H04 sorozatból is, és köpködik is sokan.
Igazából érthetetlen, hogy ha a mikrovezérlő tud 2 UI-t is tárolni ( mint a korábbi H04 sorozatnál ), akkor miért nem hagyták meg ezt az opciót mondjuk úgy, hogy az egyik a módprogramozós, a másik meg az Armytek UI? De sztem simán akár mindhármat is tudhatná, és akkor a fanok használhatnák a régi Skilhunt UI-val is. -
válasz
MC Pite #73995 üzenetére
Ez a H30 ez még a HM70R-nél és a HD20nál is jobbnak tűnik elsőre neked. Már csak gyűjteni kell rá, és remélni hogy az új pánttal jön
Szerk: H04em volt és H300R-em van, a kettőnek nem egyezik a használta (volt hasonló módja a H04nek, de csak hasonló).
Az összes lámpám közül a H300 UI-e a legjobb szerintem!
Here’s a UI table! : [kép]Available modes: L2, L1, M2, M1, H, T2, T1 (in increasing order)
From OFF:
Press and Hold: turn on in last Low (L1 / L2) mode
Single click: turn on in last Common (H / M1 / M2) mode
Double click: turn on in last Turbo (T1 / T2) mode
Triple click: turn on in Strobe (S1 / S2 / S3)4x click: enter Lock-out modeFrom ON:
Press and Hold: switch between the available modes, so in Low mode it switches between L1 and L2 (only), Common mode switches between H, M2, and M1, while Turbo mode switches between T1 and T2
Single click: turns off
Double click: switch between Common and Turbo modes
Triple click: switch between Common/Turbo and Strobe modesShortcuts:
To Low: press and holdTo Turbo: double clickTo Strobe: triple clickLow voltage warning:
When voltage is getting low, the H300 will quickly blink once every two minutesLock-out mode:
From off, a 4x click will enable lock-out mode which will be confirmed by a double blinkBy default, a location indicator light behind the switch will start blinking. It can be disabled with a double click.A 4x click exits lock-out mode and goes directly to Low modeAdditional info on the UI:
The LED in the switch serves as a power indicatorWhen you turn the light on, it blinks:
4 blinks: 100-80%, 3 blinks: 80-50%, 2 blinks: 50-20%, 1 blink: 20-0%
When the battery drops below 3.0 volts, the indicator will begin to flash -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #73995 üzenetére
Skilhuntra haragszom, amióta az Armytek UI-t erőltetik a lámpáikban. A H300 ezért nem játszik. Meg a mágneses töltés miatt. És rohadt drága is lett.
HS20 nem stabilizált, ahogy a HD20 sem, a HM70R is visszaléptet, ami egy ilyen lámpánál finoman szólva pofátlanság.
Nitecore HU60-assal szemeztem, amikor elviselhető ára volt, de igazából az is csak egy 500lm-es lámpa, ahhoz meg még úgy is drága volt.Hát ez az, ezért akartam/akarok én saját lámpát építeni.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #73991 üzenetére
Ezer köszönet!
Barlangban többnyire szórtat használ az ember, én egy 7W-os reflektorbúrás csövet építettem be, olyan 130-140 fokban szór, és kb. 350-400lm lehet.
Most azon agyalok, hogy kellene egy jó szórt pipalámpa, meg egy másik ami szúrófény.
A szórtnál szempont lenne, hogy számottevő árammal lehessen tölteni, mert az menne sokat. Itt jött be a képbe a HS40. Szórtnak gondoltam korábban a Skilhunt H04RC-t, de nehézkes a töltőkábelt rögzíteni rajta. Habár terveim vannak rá.Jó lenne még az Imalnt HR20-as is TIR optikával, mert rolleres a fényerőszabályozója, de az csak 1A-el tud tölteni, és az enyémen be is sz*rt a töltés, szét kéne bombázni, csak nincs hozzá lelkierőm.
Viszont a gyári optikájával isteni szúrólángot tud, és akkor még a töltés sem annyira fontos, mert nem megy olyan sokat. -
válasz
MC Pite #73990 üzenetére
Helyesbítek, a Mediumos kép medium alatt volt, de nem tudom pontosan mennyi, kb 2/3ánál lehetett. Plusz nyilván a telefon éjszakai módja miatt sem könnyű egzaktul megmutatni
[link], videónSzerk: Ramping módban maxig is fel lehet tolni (2000/1500lumen). Egy-egy villanással jelzi a végét mindkét irányban. [link]
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #73978 üzenetére
Barlangban nem lehet ötóránként cserélni akkut?
De, lehet, csak 1., lusta vagyok, és rühellek nyakig sárosan matatni, 2., High fokozatban nem 5 óra az akkuélettartam, a med 240 lumene meg nincs annyi, mint a régi fénycsöves barlangászlámpám.
Megnéztem, 2/3-ig lévő akkuval L-M-H megy a töltés.
Megathhx!Más kérdés hogy fejen/sisakon nem hiszem hogy lehet tölteni, mivel hátrafelé van a csati.
Ó, dehogynem, sőt, az a tuti! Elvégre pont hátrafelé a legjobb elvinni a kábelt.Nem lenne jobb akkor HD20 ha ennyire nem játszik az akkucsere? 20 óra kb 260lumennel azért megteszi szerintem.
Nem, mert nem stabilizált, és nekem van egy ilyen fétisem.És mivel nem stabilizált, biztos hogy nem 260 lumen 20 óráig, hanem a vége felé már csak kb.120-130. Annyival világítottam, amikor halogénizzóm volt.
21700-asból az Acebeam H30 tetszene, csak nem ennyiért.Az buck driveres stabilizált, és van neki 23+ órás fokozata. 120 lumen. Márcsak ezért is ordas kamu a HD20.
A mid 7.5 óra, 350 lm, nem túl szopatós túrára már okés, néha felkapcsolt high mellett.
Vagy vedd meg ezt, próbáld ki
Sportra az egyik, ha nem a legjobb fejlámpa 25ezerig.
Azért kérdeztem, mert lehet hogy behúzok egyet.
A ramping része az UI-nak hogy működik? És meddig lehet ramping módban felmenni? -
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #73964 üzenetére
A cső gondolom nincs beragasztva a fejbe, mint a Skilhuntnál. Merthogy adnak hozzá 18350 csövet is. Az optika kicsavarható. Akkor valszeg hozzáférhető a driver is.
Lenne gyakorlati jelentősége a töltésnek, mondjuk amikor barlangba megyek, és power bankot akasztok rá. 2A-re biztosan külön tőltőáramkör van benne, nem próbálnád ki a két szép szememért, hogy töltőre akasztva mennek-e a magasabb fokozatok?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #73958 üzenetére
Valami standard lehet az optika, csak szeretek ilyesmivel játszadozni, azért érdekel.
Driverhez, hozzá lehet férni?
Minden fokozat megy töltés közben, nem csak a low?Itt azt írják stabilizált. Meg látszik is a runtime-on. Mondjuk a hőszabályozás egy f*s, nem is értem, miért hajtják ki ennyire high fokozaton a ledet. Ezzért érdekelne a driver hozzáférhetősége is, ha mókolnék a current sense resistoron, akkor a high mehetne kevesebb lumennel, de a thermal protection beröffentése nélkül.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
MC Pite #73956 üzenetére
Most láttam egy tesztet az 1lumenen, és rájöttem, hogy a HS 40 nem SP 40, és hogy ez tulajdonképp egy rendes stabilizált driveres lámpa. Hülye kínai modelljelölések.
Így eddig a radar alatt volt.
Szóval ami így hirtelen érdekelne:
- Turbó benne van a kapcsolási sorban, vagy csak 2 klikkel aktiválódik?
- Optika cserélhető-e benne?
- Drivert ki lehet-e venni?
- Töltés közben tud-e világítani?Előre is köszi!
-
Cyborg
őstag
válasz
MC Pite #73865 üzenetére
Ez a BC30 olyan falon, mintha egy S2+ lenne a bringán, semmi bringalámpa-szerű képe nincs.
Ennyi erővel felkötök egy F03-at is a kormányra akár. Nem leszólni akarom, csak olyan furcsa, hogy semmi extra, csak egy lámpa
A BC25R-nek elég pazar képe van, így tippre nem megy olyan messzire, mint a B01, de a közeli részeken mindent beterít.
A B01 is jó, de nem szór oldalra annyira, lehet az inkább országúti lámpa, de a multkori képeken azért látszott, hogy az bevilágítja a környezetet azért. -
saril
senior tag
válasz
MC Pite #73865 üzenetére
A BC30R vetítési képe szerintem másabb, jobb, és azt is elfelejtetted leírni hogy az oled kijelzőn látszik hogy már csak fél óra üzemidő van, akkor nem indulok el lefelé, vagy lasabban.
Mivel látom minden egyes fokozat percre pontosan meddig fog világítani, így nem kell magammal 2db másik cellát vinni.
Szóval nem ördögtől való hogy sokkal tovább elég a beépített akku is, de ha kihasználom a max. fényerőt akkor utána visszább lép és még sok órám maradt utána is. -
bedvóter
tag
válasz
MC Pite #73842 üzenetére
Nekem a BC26R van. Fém ház, cserélhető 21700-as akku, USB-C töltőport, GoPro rögzítési lehetőség (így nem foglal helyet a kormányon) és remek vetítési kép.
Még high fokozaton (600 lm) is egy teljes éjszakát kibír !
Ja és lesz@rom, hogy kit vakítok el (mert valójában senkit). Az autósok 90%-a viszont engem vakít. -
Szulita28
senior tag
válasz
MC Pite #73798 üzenetére
Kínai: a normális gyártók közül az alja a Sofirn/Wurkkos/Wuben.
Mi a közepe és a teteje? 🤔 Tényleg érdekelne.
H-Zol kolléga hathatós támogatásával () throwernek végül egy TS30S jött. Több Nitecore-om és Fenix van mellette, elsőre semmivel nem rosszabb náluk (sőt..), baromi jó cucc. És mondjuk egy P30i-hez képest nevetségesen olcsó volt.
Részemről erősen ajánlott cucc (bár csak felületesen ismerem egyelőre), tökéletes döntés volt. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #73784 üzenetére
Akkor én is leírom, miért választottam, vettem a NU33 -ast.
Találkozókon ki tudtam élesben próbálni több 18650, 21700 -as fejlámpát is. Ami távolra is világított, szórta is a fényt, de rendesen, az a Led Lenser H19R Core (köszönöm Streng Alex István). A fél domboldalt megvilágította vele. Hasonló távot lő be a MH11 -es, ami mobilról programozható, testre szabható, vezérelhető. A Wizard -ot a Tiara -ával összevetve, Nitecore HC modellek, Olight, Fenix, stb fejlámpák után válogattam ki, mire is lehet szükségem. Rájöttem, nem kell a több 1000 lm. Nekem. Mikor a Zebralight H53W 20 órát üzemelt 30 lm fényáramon (a MH5 szintén 20 órát 15 lm fokozaton) és a tapasztalataim alapján, szükség esetén, elegendő lehet a 10 lm is, az Armytek Tiara A1 PRO, Zebralight H53W fejlámpáim már 40 - 40 órát teljesítenek. 8 óránál tovább 1x sem kellett világítani 1 este alatt. Tehát az üzemidő végett sem kell a 18650 -es akku.
A NU33 -as kb 2x AA -snak (vagy 6x AAA) felel meg, mégis könnyű, aprócska. A középledes kivitel lámpássá teszi a táskában. Tud szórt fényt is, az 50 lm szórt fényével már lehet sétálni. A piros fénye is használható. És távolra is tud világítani. Az 5000 cd már elégséges. (Ugye) A kerek kapcsolóját hosszan nyomva a piros, a másik hosszúkás kapcsolóját hosszan nyomva a normál tir lencsés fény, 2x kattintva ugyanerre a szórt fény, legalacsonyabb fokozaton indulnak. A kerek kapcsolóval a piros > fehér > CRI fény fokozatosan váltható. A hosszúval a fokozatot váltom. Bármelyiket hosszan lenyomva kapcsolom ki. 2 különböző kapcsoló, max 3 fokozat, nagyon egyszerű kezelni.
És ami még jobb, pl az Armytek fejpántjára, hátulra, rá tudom tenni pl a NU33 -ast is. Egyszerűen. Így 1 db fejpánton 2 lámpa. +50 g tömeggel. Nincs az a túra, amire nem elég. De a zsebben, a biztonság kedvéért ott a Zebralight H53W, Acebeam H40 is (észre sem venni ezeket).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
MC Pite #73774 üzenetére
Én egészen jó áron jutottam hozzá. És tényleg egészen jól bírja az üzemidővel. Távot is tud világítani. Nem utolsó sorban, és erről volt szó, elég kedvező a tömege. Miközben fémháza van.
Fényereje is van. (1 m -ről mérve)Ha kell, lámpásként is használhatom.
Ha meg több napos, estébe nyúló túrára megyek, én tartalék fejlámpákat is viszek, mivel aprók. -
FBLLMAG
senior tag
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
MC Pite #73698 üzenetére
Nekem java része lámpám 6500k a lakásban is , mindenkinek az jött be !
Az udvaron van egy 4000K mozgás erzékelős reflektor de van egy 6500k is amikor csak a 4000k van felkapcsolódva sárga, sárga de meg szokom , de amikor mind a kettő világít akkor nagyon sárga már
Csinálok majd egy képet rólla !! -
Cyborg
őstag
válasz
MC Pite #73679 üzenetére
Gondoltam én is rá, hogy kikörömlakkozom a belét, vagy valami, de igazából marad elég fény így is, az ami elvész, nem hiányzik, főleg úgy, hogy mennyi macera lenne módosítani az adaptert 🙂
Nem jött meg a lumintop még?
2-3 másik lámpa kijön egy fenix árából, régen megvettem gondolkodás nélkül a Fenix TK75-öt, igaz akkor még tudtam szerezni kupont Stanleytöl, és a hqequipmentről vettem mindent, de azóta van két gyerek, rossz a forint, uh nem veszünk drága lámpát.
-
zolikaDB
veterán
válasz
MC Pite #73580 üzenetére
Befejeztem, de bedobnék még valamit a futóslámpa témába: Sofirn HS20?
Bááár... Itt nem látok olyan borzasztó eltérést a két lámpa közt. De az én szemem se túl jó már
XHP50-el meg gondolom a fejemre olvadna a HS20 -
válasz
MC Pite #73578 üzenetére
Lejárt a szerkidő: Igaz, ennyibe kerül a HC60 V2 is kb mint az NU43, de én nem szerettem a hogy a turbo után moonlightra vált mikor tekerés közben visszaváltanék highról mediumra (HC33 dettó), ennyiben jobb az NU43, sőt, a fokozatok is szerintem hasznosabbak (az 1 helyett a 8 lumen).
Ráadásul képeken, videókon egész jónak tűnik a két foncsorozás, olyan bringalámpás jellegű, egy közepesen széles spot meg egy közepesen szűk spot. Ha lenne NW verziója, rendelnék is egyet összemérni a HL55el(bár az elvileg 5000es SST20 is a szokásosnál kicsit hidegebb, bár tint mentes).
-
zolikaDB
veterán
válasz
MC Pite #73552 üzenetére
ZolkoW: hát, inkább elvetettem ezeket a Decathlonos lámpákat.
MC Pite: hu, hát ez alapos volt, hálásan köszönöm!
Tkp, ár-érték arányban a HS40 most eléggé verhetetlen, 26$ lenne lekuponozva. 1000 éve volt egy sima SP40-esem, az is ennyi volt, talán még covid előtt, persze más árfolyamon
Azt látom, h bazi nagy udvara van, ilyesmire lenne szükségem azt hiszem. Ehhez képest nekem a kis HS05 futáskor olyan throw-os. Persze itthon gépet szerelni, kutakodni a szekrényben, kocsiban matatni stb, nagyon jó. Azt hiszem, amikor vettem, a te ajánlásod alapján történt a döntésem.
A HD15 a kalapácsdesign-nal annyira nem gyerebe, de ha jól látom van egy high CRI verzió is piros SST20-as LED-del, ez már érdekes lehet. Ezek is 30$ körül állnak meg.
Szerinted? Amikor még alkonyodik, és biciklisek jönnek mennek, nem kell még fény, de jó, ha látják, hogy jövök. Ugyanis a rutinom olyan, h amikor kezdem, így téli időszámítás szerint még épp sötétedik, mire befejezem, már "éccaka" vanÉs igen, olyan 1+ órát használnám.
Aztán nézegetem a Trustfire-t, ez meg 33$ lenne talán. A hideg fehér nem gond, mert ide nem kell magas színvisszaadás.
És még leltem egyet: Wuben H1. Osram P9 LED, piros fény, 30$ magassága, de még akku is van a csomagban (nem kell amúgy, barna LG-kből akad pár fölösleges). Sportlámpa highCRI-nek írja, meg azt mondja, h extrém széles, 100 fokos látószög...?! -
Cyborg
őstag
válasz
MC Pite #73519 üzenetére
Jók lettek a képek, videók, köszi, király vagy.
Tökéletesen látszik,hogy mennyivel jobban terít a HS40, mint a többi. Nekem is megjött a héten, nagyon tetszik, és annak ellenére, hogy nagyon nagy a kontraszt a szórt fény, és a spot között, nagyon bejön a vetítési képe is, a gyakorlatban baromi jól használható, olyan mint egy szuper kis edc, csak ez még ugyanakkora távolság mellé sokkal nagyobb szögben terít is🙂 ...ergo, szerintem egyetlen lámpának is jó választás 🙂
Én a neutralt rendeltem, nekem a szímhőmérséklet és jó, enyhén sárgás, ahogy szeretem, de igaz, nincs összehasonlítási alapom a korábbi HS40-ekkel....egyetlen negatívum szerintem, hogy a fejpánt gyenge, kicsit puha a műanyag, annyira fogja a lámpát, hogy alig bírom benne forgatni. Nehezen is raktam bele, de talán ez idővel megoldódik, vagy bekenem disznózsírral, oszt jóvan
-
bedvóter
tag
válasz
MC Pite #73506 üzenetére
Kiváló fotó, köszönjük. Remekül összehasonlítható vele a lámpák vetítési képe.
Ez alapján a HL55-höz a HS05 áll a legközelebb, de ez utóbbi hotspotja egy leheletnyivel kisebbnek tűnik.
Ezek ismeretében nem csoda, hogy a HL55 adja terepen a legkellemesebb fényeloszlást.
Jól látom ? -
No.01
addikt
válasz
MC Pite #73443 üzenetére
Koszi a gyors valaszt! Igazabol nem mindennapi hasznalatra kellene. Olyasmit keresunk amivel ha esetleg turazni megyunk este akkor nemcsak latunk, de egy lesre felalva jol be tudnank vilagitani a teruletet. Fejlampank van igy ez kezbentartos lenne es a vegyes feny lenne szerintem a legjobb mert ebben a kolcsonkapottban is az volt, a jo, h tudtunk jatszani a bevilagitando tartomannyal. Amikro kiertunk egy tisztasra ott jol jott a szort feny, a lesre felmaszva amikor csak egy osvenyt kemleltunk ott meg az jott jol, h messzire is ellattunk mert maskulonben be kellett volna ernunk a vadak hangjaval mert ahhoz tul messze voltak, h meglassuk hogyan vonulnak.
Atnezem a listat a hetvegen utanna meg lehet jonnek par kerdessel
-
Cyborg
őstag
válasz
MC Pite #73346 üzenetére
A wuben, meg a sofirn lámpa árban lévő lámpák, egyáltalán nem olcsók, csak max az olcsóbbak közé tartoznak, ezek viszont 10 dollárba kerültek ketten együtt szállítással!
Ezek kis lámpák, a gyerekeknek rendeltem, de komolyan mondom, nagyon rendben vannak. Az anyaghasználat is kiváló, pedig műanyag. A nagy fény is kiváló, és azon is elmegy vagy 4-5 órát, 2 órát járattam, és egy csík ment le az 5-ből, mert van rajta töltöttség kijelzés is. Van egy gyengébb fénye, van egy szórt fénye, ami közeli szereléshez kivaló, jó a villogó piros mellett, helyett elfért volna még egy sima piros, de az ember elnézi ezt neki ennyi pénzért.
A gombját is könnyű bemyomni, nem úgy , mint a petzl-ét, és minden módnál kapcsolható a mozgásérzékelő mód külön gombbal.
Megkockáztatom, hogy ennyiért nem találsz jobb lámpát, én nagyon megszerettem, kicsi, könnyű, jó fénye van, hamarabb felkapom az asztalról, ha gyorsan kell egy jó lámpa, mint bármelyik másikat.
Persze majd az idő eldönti, hogy meddig bírja majd, mindenesetre lassan merül, lassan tölt, uh elvileg az akksinak se lesz baja pár évig, aztán majd meglátjuk.Tényleg, van egy sofirn d25 utánzatom is még, az most a nem sajnálom, ütöm-vágom lámpám, Zozztól kaptam ajándékba még pár éve, meg van még egy olajos borjú rj02, az meg toronyba járó lámpám, ezek a feláldozható lampáim, mert olcsók, de még mindig a nyomába se érnek a sgodde lámpáknak árban.
-
iatti
aktív tag
válasz
MC Pite #73327 üzenetére
van két wizzard prom, meg három emisarom.
bringám még nincs, de pár hete jött lefelé az úton egy autógumi nyomtávu kerékkel egy vellanybringa
. lent álltunk a patak hídon, jött lefelé mint a tatár, tekert párat, azt eltünt. embernek utána jártam, még nem beszéltem vele, de meggyőzött a gépsárkány mozgása. új hobbi van a láthatáron
ez megint sokba fog kerülni. elég lesz az aldis?
-
válasz
MC Pite #73316 üzenetére
Kimaradt a mini BC25R (stvzo fényformálás, de klasszik helyen egy spot a 'tetején') a futóbringára/rolerre.
[kép]
Ezért várok a Fenixre is, a legtöbb nem vakítósnál vagy nincs elől több fény, vagy (több méteres) szakadék van a (keskeny) 'spot' és a spill között, vagy többszörösébe kerül. -
-
Beri
addikt
válasz
MC Pite #73198 üzenetére
Én nem használok 3-4 lumenes lámpát, ezért is szeretnék olyat, amiben egy tisztességes, cserélhető, szabvány méretű cella van, hogy ne kelljen minden bekapcsolás után tölteni. Szabályos, állandó fényt akarok, nem kell a diszkó.
Ez a Fenix csak egy eldobható a sok közül. -
Cyborg
őstag
válasz
MC Pite #73208 üzenetére
Köszi,
ez az rlh600 tetszik, felül van a led, tuti nem vakít, olyan, mint a kis xanesem, meg a linkbest is jónak tűnik, bár az tir lencsés, vagy olyan szerű, uh gondolom annak kör a vetítési képe, de tetszik.
Nekem fontos, hogy tartóval együtt gyorsan le-fel lehessen szerelni a bringáról, mert nem hagyom a kormányon az adapter, meg váltogatjuk a lámpákat a bringák közt. -
ZolkoW
őstag
válasz
MC Pite #73198 üzenetére
nem emlékszem, de lumenmérésnél nincs valami súlyozás a hullámhosszal? lehet hogy keverem valamivel. mindenesetre ami ijesztően kevésnek tűnik, az a pártíz, meg 3 lm, az hátsó villogónak nem is olyan kevés, de nappali fénynek azért nem árt hátra sem egy kis kakaó.
Van egy aldis villogóm, más márjanév alatt is látni, olyan béna az USB csati védőgumija, hogy pár töltés után kiesett, és azóta is csap alatt mosom, meg voltam vele esőben, de nem akar megpurcanni.
Ettől függetlenül aki nem veszi le nagynyomásúval veretés előtt, az magára vessen..
A Fenix meg a Bontrager van a listámon, de valahogy nem árasztanak el a gyártók jobbnál jobb hátsó lámpákkal, vagy csak a dizájnjuk nem ösztönöz vásárlásra.. -
Beri
addikt
válasz
MC Pite #73050 üzenetére
Masszív
Ez relatív, szerintem ez sem az.sokmindenre (27-35mm és D alakú nyeregcső és nyeregtáskára/hátizsákra, stb) felrakható,
Az olcsó lámpák mind csak egy darab gumival rögzülnek. Ez is, ahogy látom.kisebb és nagyobb fénnyel is rendelkező lámpa, ami nagy fényen való villogással is tud legalább 8-10 órát
A legolcsóbb tölthető dekás lámpa is tudja, sőt, az nem nyomorult 15 lumen (ez szvsz hihetetlenül kevés, ez max arra elég, hogy ne kúrjon meg a rendőr). Nekem olyan kéne, ami 100-150 lumennel, állandó fénnyel is tudja ezt az akkuidőt.és persze akkuvisszajelzéssel?
Ez meg kb. semmin sincs. -
nemethbalazs
tag
válasz
MC Pite #73174 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat neked is és Vlah kollégának is.
Megnézem amiket javasoltatok, aztán még úgyis fogok kérdezni.
A korábbi kérdésemtől teljesen függetlenül, van AA méretben valami abszolút kedvenc lámpátok? Itt is az 5000K, vagy melegebb lenne a cél. Magasabb CRI előnyben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Mobil flották
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest