- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyborg
őstag
válasz
Cyborg #82713 üzenetére
Sziasztok,
Picit összefotóztam a többivel a Sofirn HS21-et, a magam módján persze
Ide raktam fel őket megint.Ami meglepett, hogy a HS40 brutálisan jól szór még mindig, valami 120fok körül mértem anno, az is egy nagyon jó lámpa, messzire visz, mágneses, ráadásul stabilan tartja a ~700lument. Amit nem annyira szeretek, hogy marha nagy macera kiszedni a fejpántból, és közelre nem lehet kikapcsolni a spotot, uh közeli munkánál zavaró lehet az erős spot.
A HS21 pont ezt a 2 hátrányát küszöböli ki a HS40-nek, imádom, hogy villám gyorsan ki tudom pattintani a fejpántból, és külön-külön van a flood, és a spot fény, de persze együtt is mehet a kettő, és még a kezelése is egyszerű, hiszen csak tekergetni kell a gyűrűt, és kész. Ezért az egyszerűségért cserébe a HS21 gyengébb fényt ad, és nehéz fejben tartani az üzemidőket. Asszem kombináltan vmi 5-600lumen körül tudja tartani, a flood meg csak olyan ~300lument. De amúgy maga csak spot is nagyon jól szór, igaz kicsit gyűrűs a képe, de ugyanúgy odavilágít a lábad elé, mint a flood állás....még mindig nagyon elégedett vagyok a HS21-gyel, már csak a mágnes hiányzik belőle, ami úton van.
-
Cyborg
őstag
Így elsőre tetszik nagyon. Nem is "orr" nehéz. A fénye nagyon jó, szépen szór, van távolság is, is nagyon jó, hogy közeli munkára ki lehet kapcsolni a spotot, így nem zavart be. Ez a gyűrűs kapcsoló parádés, kérdés, hogy meddig bírja. A legfontosabb újítása számomra, hogy ki lehet venni könnyedén a helyéről, nem kell szarakodni a hülye gumival, és lehet munka/kézi lámpaként használni. A szilikon kupakkal, meg egy utólagos mágnessel tökéletes kis mindenes lehet.
Fejlámpákkal el vagyok maradva, de azért van pár, sofirn d25 szerű izé, borjú rj02, az ikon🙂, egy spark st6 460NW, meg egy sofirn hs40. Amint visszakapom a hs40-et, amit kölcsön adtam, össze nézem őket, ha van rá igény....de az első benyomások nagyon pozitívak, sokat agyaltam a hs42, és e között, de végül e mellett döntöttem, mert ennek egyszerűbb a kezelhetősége, a hs42-nél nem tudom egy gombbal hogy lehet ennyi funkciót irányítani.
-
Cyborg
őstag
Megérkezett a kicsike:
A mágnes még úton van hozzá.
Este teszt -
Cyborg
őstag
válasz
Plug Life #82687 üzenetére
Valóban🙂
...az is tud olyan 10A körül asszem, csak nem tudom, hol lehet kapni, nem akadt a kezem ügyébe, így eszembe se jutott.
...meg még kimaradt egy pár biztos, de mondjuk amíg Sarilnál 1500Ft Samsung Q30, meg 1400Ft a Samsung 35E, nincs is nagyon értelme a listának 🤣 -
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Összedobtam egy kis excelt az 18650, 21700, és 26650 akksik terhelhetőségéből magamnak, de gondoltam megosztom itt is, hátha valakinek segít a döntésben. Csak a folyamatos terhelhetőséget tartalmazza, a pillanatnyit nem, de szerintem amúgy is a folyamatos a fontosabb adat.
Csak a népszerűbb , itthon is kapható, vagy számomra érdekes akksikat tartalmazza a teljesség igénye nélkül.
...ha akartok még beletenni valamit, elkülditek Nekem, kiegészítem a táblázatot, aztán akár betehetjük az összefoglalóba is, vagyis majd Westbam beteszi
-
Cyborg
őstag
válasz
FBLLMAG #82655 üzenetére
Ugye az egész onnan indult, hogy sb szeretne egy mindenes lámpát, esetleg kettőt, az apukájának is.
Nem hiszem, hogy sokat akar szöszölni vele, meg pótakksi, meg pótlampa, meg mittomén.
Így jutottam el odáig, hogy beépített töltős s21e jó lesz neki.... aztán persze hátha elkapja a gépszíj, de első lámpának csak beépített töltős lámpát adok, ajánlok mindenkinek, egyszerű fokozatottal, nem kell se anduril, se egyéb hókusz-pókusz
H-Zol
Köszi az infókat.
-
Cyborg
őstag
Igazad van, ilyen szempontból jó a fokozatmentes állítás, DE...
Az ő szempontjából jobb a fokozatos lámpa, mert ki tudja számolni, hogy ha 2 órát kell kibírnia a lámpának, akkor ezen a fokozaton tuti ki fogja.
Voltam éjszakai gyalogtúrán, tudtam, hogy kb 5 órás lesz, uh azt a lámpát, amit vittem, melyik fokozaton tudom használni, hogy tuti kibírja, néha használtam nagyobb fokozatot is, de legtöbbször meg eggyel kisebben is elvoltam vele. Így frankón bírta.... nyilván ez az egész érvényét veszti, ha van egy-ket cella nálad tartalekban
-
Cyborg
őstag
Horgászathoz lehet, hogy egy sofirn hs21, vagy hs42 kellene, azok fejlámpák, szabad marad a kéz, és van piros fény, ami nem zavarja éjjel se a halakat, se az emberi szemet
Jól gondoltad ezt a 700 lument, ebben a méretben kb ez az amit tartani tud egy lámpa, anélkül, hogy felforrna. A legtöbb lámpa már hőmenedzsmenttel van ellátva, ezek ennyit tudnak. Közelre, éjjel 1-200 lumen is már sok lehet tenni-venni a sátor körül.
A fokozatmentes módot én nem szeretem személy szerint, nem tudsz vele üzemidőt számolni, mert fogalmad sincs hova állítottad, ha fontos, hogy kibirjon 2-3 órát fixen, akkor jobb a fix mód, szerintem, vagy kell pót akku , esetleg power bank tölteni a lámpát. -
Cyborg
őstag
A TS22-ről írtam korábban , jó kis lámpa. A 700lument szépen tartja. Van hozzá kis szilikonos kupak is, szerelni is jó. Nekem xhp70.2 van, dómos LED, szinte nincs hotspot, de brutálisan szór. Talán a dedómolt xhp70.3-mal jobban jársz, ha kicsit több távolság kell.
... én amúgy nem érzem vizállóbbnak a wurkkost se , hiába ip68, ugyanúgy egy szilikon gyűrű van abban is, mint a convoyban. Nem kell vízbe tenni, az esőt, párát, csapódó vizet meg bírja mind
-
Cyborg
őstag
-
Cyborg
őstag
válasz
milan26 #82634 üzenetére
Milyen leddel rendelted végül?
Összedobattam chatgpt-vel egy kis összefoglalót:
Hatékonyság és teljesítmény
Nagy fényerejű throwerek: SFT40, SFT25R (jó hatékonyság, nagy távolság).
Flooderek, széles fényeloszlással: XHP50.2, 6V XHP50, XHP70.2 (sok fény, nagy teljesítmény).
Színhű és egyenletes világítás: 519A, 219A, B35AM (jobb CRI, kellemesebb fény).Vetítési kép
Legjobb throwerek (nagy hatótáv): SFT40, SFT25R.
Kiegyensúlyozott fényeloszlás: SST40, SST20, 6V XHP50, B35AM.
Széles, flooder jellegű fény: XHP50.2, XHP70.2.
Legjobb színvisszaadás (CRI 90+): 219A, 519A, B35AM.Melyiket válaszd?
Távolsági világításhoz (thrower): SFT40, SFT25R.
Színhű, egyenletes világításhoz: 519A, 219A, B35AM.
Flooder, sok fényhez nagy területen: XHP50.2, XHP70.2.
Kiegyensúlyozott teljesítmény, jó ható
távval: SST40, SST20, 6V XHP50.Sok alapján a beamshotok alapján, amiket linkeltem, az alapján nekem az sst40, meg az 519 tetszett, de nyilván kézben lehetne őket legjobban össze nézni 🙂
-
Cyborg
őstag
válasz
milan26 #82629 üzenetére
Egyetlen lámpának inkább a Convoy szerintem.
A wurkkos egy thrower, kint a mezőn nyulat nézni jó. Közelre is használható, de ház körül biztos nem azt használnám
Nemrég tettem fel pár fotót a sofirn if22a-ról, az kb ugyanaz, csak 21700as akivel. Nézd meg esetleg, igaz, mind turbón készült kép, uh félrevezető lehet kicsit.
[link]Convoy s21e beamshots
-
Cyborg
őstag
válasz
milan26 #82615 üzenetére
...ha nem akarsz sok macerát, meg szeretnél vmi fényt, esetleg üzemidőt is, mindenképp 18650, vagy 21700 akkus lámpát vegyél, ilyen akkut sok helyen árulnak, de ha akkuval veszed a lámpát, már az a gond is letudva. Javaslom a beépített töltős lámpákat, mert akkor külön töltő se kell már, sima telefon töltővel tudod tölteni.
Ár - érték arányban Convoy, Sofirn, Wurkkos(A sofirn testvér márkája)lámpák az ajánlottak, bár a 15-20-ba egy emisar is beleférne 🙂
Wurkkos FC11, TS22, mágneses a talpa, kis szilikon kupakkal még szerelni is, sátrazni is jó.
Emisar D4v2, D4K roppant kicsi lámpák
Convoy 21e... külföldi rendeléssel megnyílnak a lehetőségek
-
Cyborg
őstag
válasz
Jack72 #82612 üzenetére
Persze, hogy az eMAG is is külföldit, és lehúzás, de mégis jobban elfogadja az ember, hamarabb rendel.onnan, mint külföldről, hiszen az Árukeresőn is látja, vannak boxok is Magyarországon, stb.
Én ezekkel tisztában voltam, azért írtam, hogy , ha az emagot elfogadja, akkor onnan is tud lámpát rendelni, igaz sokkal drágábban. Na mindegy, nem magyarázom tovább, szerintem mindent beleírtam az első üzenetbe.... még mindig én vagyok az egyetlen, aki egyáltalán próbált segíteni milan26-nak, és linkelt neki legalább egy lámpát
...Nekem 20 felett járok bőven a fej, és bringa lámpákkal együtt, és még nem látom a végét, az az 5 db Nekem soványnak tűnik, főleg egy topik tagtól
-
Cyborg
őstag
válasz
milan26 #82605 üzenetére
Ha az eMAG jó, akkor Convoy s21e.
Ez egy ready to use csomag....mondjuk a convoy oldaláról fele ennyi lenne, ha nem ódszkodnál a külföldi rendeléstől
-
Cyborg
őstag
Amúgy igen, a kicsik tényleg jó árban vannak, és mindent lehet mindennel kérni, 5000 egy S2+?, szerintem többet fizettem érte anno, mikor vettem , jó pár éve, minimum 7. Diffúzor is van mindenhez, ha mágnes is lesz rendelhető a beépített töltős, elektronikus kapcsolós verziókhoz, akkor simán ajánlható ismerősöknek.
Eddig nem is tudtam, hogy van a convoyból is több ledes, meg töltős verzió, mert, ha fent kiválasztom az S szériát, nem is adja be az s21-et, csak miután írtad, rákerestem, úgy találtam meg.iatti
[link] -
Cyborg
őstag
Közben kepeztem magam kicsit én is, nem lehet sajnos egy összefoglalót találni, több táblázatot találtam, de nincs benne minden LED egy helyen.
Valami olyasmit olvastam , hogy az xhp50.3 erősebb vagy 20%-al, de közben olyat is találtam, hogy 519 jobb választás, mint a 719, mert hatékonyabb ugyanakkora árammal hajtva több lument tud, vagy.
Én neutral led, és high cri párti vagyok.
Néztem ezt az s21e-t , nem rossz, abba már csak mágnes kellene, de könnyű elveszni az s21-ekben, , rengeteg féle van, több ledes is, uh megint kinéztem vagy 4 félét, meg akkor már jó lenne az S2+-ból, és s12-ből is valami másik ledest kipróbálni 🙂Ez a Simon szokott kedvezményt adni? Régen minden lámpát a hqequipmentről vettem( spark stb, fenix tk75, jetbeam ddr30, stb, mindig írtam a csávónak( ő Stanley volt🙂), és adott plusz kedvezményt. Simonnál nincs ilyen, vagy több lámpás kedvezmény?
iatti
Nem, de régóta szemezek vele, avygis inkább a d4k-val, az se nagy, de az 21700 miatt jobban bírja, de a beépített töltő miatt inkább az Astrolux MF01 Minit választottam, az is ilyen színjátszós darab 🙂 -
Cyborg
őstag
válasz
Jack72 #82562 üzenetére
Azért szívja az akksit, mert ~2A a high mód, és ~8A! a turbó, ebből kiszámolhatod mennyit bír egy 4000mAh 21700 cellával.
Arra gondolt H-zol, hogy mivel fizikai kapcsoló van az alján, ezért nem fog magától merülni(az elektronikus kacsolós lápmpáknak mindnek van minimális kisülése, ezért szoktuk meglazítani a kupakot, mikor eltesszük a lámpát)
Egyébként jó kis lámpa, távolságra a dupláját is tudja, mint 250m, és szépen tartja a high módot(~800lm). Én azért szeretem a fokozatokat, mert lehet velük üzemidőt kalkulálni, ha pl tudom, hogy 5 órás éjszakai túrára megyek, a ramping móddal nem tudok kalkulálni, de ebben a lámpában mindkét féle mód megtalálható szerencsére.
Én ennek a Skillhunt s3 pro "testvérét" vettem a beépített töltő miatt, jó kis lámpa, meghozza a "wow" érzést kint a pampán, de kell mellé pár flood lámpa a ház körül -
Cyborg
őstag
válasz
ronati #82528 üzenetére
Mondjuk én mindig a high módot nézem, és másnak is azt mondom, hogy a turbo csak villantásra való, pillanatnyi ámuldozásra. Sajnos ekkora méretben kb 6-800 lumen, amit tartani tud egy lámpa, ezt mondjuk a TS22 szépen tartja is.
eldobe
Szerintem kicsi, belépő szintből vásároltál már eleget, ideje lenne szintet lépni, valami b.szó TS30s, vagy TS32-őt venni ,ha már wurkkos fan vagy -
Cyborg
őstag
válasz
ronati #82514 üzenetére
Hát igen, veszegetem itt állandóan a lámpákat, majd osztogatom, mert eladni nem lehet🙂, keresem a szent grált, de általában mindig az mf01 mini, vagy az s12 kerül a kezembe, ha lámpa kell. Az s12 Eleget terit, eleget visz előre, zsebben is jól elfér, még egy picit nagyobb is lehetne, egyedül a neutral LED hiányzik belőle. Komolyan még a faék UI-t is szeretem benne, könnyű vele üzemidőt saccolni.
A TS22 nekem 20 fokról indulva max 50 fokig megy fel, aztán szabályozott vissza. Egy kínai infra hőmérő pisztollyal néztem, uh lehet, hogy téved. High módban 47 fokig ment fel 5 perc alatt, onnan kb a 45 fokot tartotta.
Miután kihűlt, néztem egy turbót, ott 2 perc alatt elérte az 50 fokot, majd vett is vissza, majd 45 foknál megint rányomtam a turbóra, 1 perc alatt megint 50 fokon volt, és már vette is vissza highra.
Jó a hő menedzsment a lámpában, az tuti. -
-
Cyborg
őstag
Közben találtam videót a TS22-ről, ahol a két ledet hasonlította össze a mókus, de nem nagy a különbség, erősebb a spotja a xhp70.3-nak, de tényleg csak kicsivel visz messzebbre, legalább is szemre.
Amúgy én is a Convoy s12-höz, vagy az MF01 Minihez nyúlok mindig, szeretem a több ledes lámpákat, távolság is van, meg szórás is. -
Cyborg
őstag
A neutral fehéret szeretem, uh xhp70.2-vel vettem.
Elvileg, ahogy olvasom, a kettő közt az a különbség, hogy pnt az ellentétei egymásnak
- 70.2 (HD) means dome on = more floody, more lumens, less candela, bigger or inexistent hotspot
- 70.3 HI means without dome = more throwy, less lumens, more candela, noticeable hotspot
...Kéne venni egyet az xhp70.3-asból is , és összenézni. Ha 30USD körül lenne az ára, simán ajánlanám egyetlen mindenes lámpának ismerősöknek, diffúzorral együtt....2012-ben írtam ide először, de többet olvasok, mint írok általában
-
Cyborg
őstag
válasz
Cyborg #82424 üzenetére
Közben meg is jött a TS22, meg az FC11 a wurkkostól.
Kaptam ajándékba egy semmire való zoomos f.st, még wurkkos felirat se volt rajta, uh valami standard noname cucc lehet, de abban is volt akku, így nem panaszkodom🙂Az FC11 az egy wk03 kb, csak van rajta mágnes. Van egy convoy S2+-om(2,1A, sst20), azzal is kb egy szinten van, csak jobban terit, de gyengébb a spot. A turbó, meg a high között szinte nincs is különbség. Nagyon belépő szint, de nem is vártam mást, meg olcsobb is volt, mint a wk03, gondoltam, miért ne.
A TS22 már komolyabb játékos. Itt a turbó jelent is valamit.
Brutál ez a LED, ami benne van, konkrétan nincs hotspot , annyira egyenletes fénye van. Ház körüli mindenesnek jobban tetszik, mondjuk jóval drágább is, mint a wk03. -
Cyborg
őstag
válasz
luciferk #82472 üzenetére
Végülis már mindegy, hisz vettél, nem?
Nekem Személyes véleményem, hogy ahol elfér a fejen egy 14500-as lámpa, ott elfér egy 18650-es is, és akkor mindjárt ~4x-eződik az üzemidő, ezért én nem is variálok, csak 18650, vagy 21700, és akkor mindig mindenhez van egy akksim, akár másik lámpából.
Futók, túrázók, és gramm hajhászok meg műanyag , beépített akksis lámpákat vesznek. -
Cyborg
őstag
Lehet, hogy diótörő, az s3pro de az oldal kapcsoló már kb 2 hetes kora óta szarakodik, és a 20 lámpa mellett nem igen jut idő rá, hogy agyon koptassam, és vigyázok rájuk, mint a hímes tojasra🙂. Nagy nehezen felraktam maxra, és azóta csak a taktikaival on-off üzemmódban használom. Mondjuk, ettől még lehet örök életű a lámpa, de az enyém örök életére ilyen marad🙂
Nagyon eltűntek a több ledes lámpák, mind a sofirn, mind a wurkkosnál, egyedül még az astroluxnál látok pár több ledest a zsebre rakható kategóriából. Pedig én pl szeretem a convoy s12-őmet, marha jó fénye van, csak ugye az se tartja az 1000 lumen körüli értéket, se mágnes, se beépített töltő...
-
Cyborg
őstag
válasz
Cyborg #82304 üzenetére
Sziasztok,
közben megjött az IF22A, ma este kicsit megfogdostam, meg kimentem vele a pampára.
Elsőre azt gondoltam, nem lesz jó, de meglepően használható a fénye kültéren, még akár közelre is(5m), kicsit olyan C8 érzés, csak erősebb spot, gyengébb spill(cserébe viszont az kb 0 fok, vagy nem tudom, de marha jól terít), és nem gyűrűs a vetítési kép.
C8-am már nincs, de azért van egy Skillhunt C3pro HD, ami kb ugyanaz, uh össze is fotóztam őket, meg melléraktam egy Astrolux FT03-ad dedómolt sst40-el.Akinek van kedve, itt megnézheti a képeket, amiket lőttem, csináltam kollázst , gifet, telefonos képek, a minőséget ne keressétek
Nem rossz kis lámpa, nyulat, őzet keresni a mezőn tökéletes, és nagyon kis helyet foglal a zsebben. A high mód is elég, jól használható fényt ad, és azt még talán tartani is tudj úgy, ahogy
Mondjuk az ultimate best sellert még keresem, amit nyugodt szívvel lehet ismerősöknek is ajánlani, ami nem bonyolult, mindenre jó, és nem is drága. Hamarosan érkezik a TS22 , abban sok a bizodalmam most, mágneses, ide-oda tölt, tartja a kb 700lument(mondjuk lehetne külön 700lumenes módja, az jobb lenne, mint ez a zuhanórepülés, amit 3000-ről levág
, de ez van ), szóval ígeretesnek tűnik. 35USD-t megért, de a 45 már az átlag ember ingerküszöbén túl van sajnos, így nem tudok mezei halandót rávenni, hogy ennyit költsön egy lámpára.
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
wurrkoséknál meddig tart a vday20 kuponkód, nem tudjátok, csak februárban, vagy tovább is?
Köszi
-
Cyborg
őstag
válasz
ronati #82369 üzenetére
Szép példány 🙂
Én is 501b, c8, x8 párosokkal kezdtem anno🙂
Annyi, hogy ezekhez az újabb ágyúkhoz már nem jók a régen nagyon népszerű zöld pana cella, meg bontott laptop akkuk, sőt ekkora áram felvételhez már nem is nagyon lehet védett akkut kapni, uh majd be kell ruházni, Samu q30-ra, vagy nem tudom. Bár gondolom a convoyt akkuval együtt vetted -
Cyborg
őstag
Köszi a tippet, még megrágom, mi legyen, amíg megérkeznek a IF22A-k, lehet egy kupakkal jobban járok, mintha külön rendelek mágnest, szerszámot hozzá.
Lehet veszek egy HS42-őt sisakra, turbinába menni, mert marhára bejön, hogy csak lepattintom a sisakról, és használhatom kézilámpának, meg veszek egy H4-et otthonra, csak úgy -
Cyborg
őstag
A convoy H4-ben van mágnes, nem tudjátok?
Kellene egy jó fejlámpa szerelni, ergo közelre nagyon szórjon. Nézegetem a szokásos wurkkos/sofirn kínálatot, hd15 se rossz, de a sofirn hs42 visz mindent eddig a fejpánt miatt, hogy gyorsan le lehet pattintani a lámpát a sisakról, és vissza, de azért ez a H4 se tűnik rossznak, de tény, hogy a hs42 sokkal szélesebb körben használhatóbb.
-
Cyborg
őstag
Így elsőre nem tűnik rossznak, bár a módkiosztás kicsit kacifántos
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Wurkkos HD01
Jól értelmezem, hogy a zöld színű a upgradelt változat, a fekete, és szürke még a régi verzió? -
Cyborg
őstag
válasz
Jack72 #79077 üzenetére
Ezekből nem merem ajánlani egyiket se, de nem azért , mert rosszak, de sok embert zavar a súly futásnál, én futok simán 18650es lámpával, akár a kezemben tartva is, de az én vagyok.
A mylitee-n vannak nitecoreok, vagy a decathlonban nézd meg a forclazokat, hl500 300lumen , vagy hl900 600lumen, ezek 100g körül megállnak, a Nitecore NU25UL 60g, a NU33 95g akkuval, egy fém 18650es lámpa meg akku nélkül is már 100g simán, persze vannak kivételek.
-
Cyborg
őstag
válasz
Jack72 #79070 üzenetére
Erre mindenki a Nitecore NU25UL fogja ajánlani, a túrázók kedvenc lámpája, mert a nem izzad bele a pántba az ember feje, de mondjuk nincs vele tapasztalatom. Esetleg NU33, még a 100g se olyan vészes fejen szerintem.
Olyan 400lumen már elég lehet futni, uh a lent említett forclaz is jó lehet, ha nem tetszik a madzagos felfogatás. -
Cyborg
őstag
válasz
FBLLMAG #79019 üzenetére
Ja igen, ha nem szállok le a bicikliről, akkor rendben vannak, de egyébként a könnyen szerelhető lámpákat szeretem, amit gyors lekapok, és nyugalmam van, hogy nem lopják el, amíg bemegyek a lidlibe🙂
Van egy astrolux bl03-am is, de nem használom, mert nagy, nehéz, és felrakni se egyszerű, azt csak akkor viszem magammal, ha tudom, hogy csak tekerek egyet, és itthon kell csak feltenni-leszedni.Egyébként a kis joker 600lumenes xanes lámpámat viszem a legtöbbször még mindig 🙂
Kicsi , könnyű, bőven elég fénye van, és egyszerű fel-le applikálni. -
Cyborg
őstag
válasz
FBLLMAG #79013 üzenetére
Most rákívántam egy Fenix BC25R-re, 15ezer körül vehető, emlékszem MCPite fotóiról rá, bejött a képe.
Esetleg ilyen ársávban van olyan lámpa,amire érdemes ránézni? Nem MTB-zok az erdőben, csak közúton, lightosan.Az általad linkelt lámpák árából én 4-5 lámpát szeretnék venni
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
sportlampa.hu-ra van állandó kupon , vagy csak időszakosan szokott lenni néha?Elkezdett viszketni a zsebem megint, és gondoltam vennék a gyerekeknek HD01-et, magamnak meg egy if23-at
-
Cyborg
őstag
Ez egyénfüggő nagyon. Ki kellene próbálnod magadnak. Hadd osszak egy meg egy másik véleményt is.
Én a jobb szín visszaadás miatt jobban szeretem a melegebb árnyalatot. Beltérben 4000k , az összes beltéri ledem neutral, alatta túl sárga, felette meg olyan sivár minden, mint egy műtő, ki nem állhatom a hideg fehéret. Van ismerős, akinek a házban minden hideg fehér, és imádja, én meg be se megyek szívesen hozzá 🙂Ha fontos a szín visszaadás, mint nálam, vagy beltérben is használnád a lámpád, inkább maradj a neutral(4-5000k) lámpánál, ha annyira nem érdekel, vagy csak kint használod, nyugodtan vedd a hideg fehéret, kicsivel, még erősebben is világít a hideg fehér, bár papíron csak 5-6% a teljesítmény különbség.
-
Cyborg
őstag
válasz
Williamgrant #78100 üzenetére
Szerintem ez nem drága , Aliról, de munkára sovány, meg kicsi
-
Cyborg
őstag
válasz
bedvóter #78035 üzenetére
Ez a puma disc-szerű fejpánt feszítő fog először megmakkanni benne.
Ezt a hidegfehér-melegfehér dolgot nem értem, mit kell variálni, legyen mindkettő neutral, oszt csókolom. Piros fény nincs benne, de a vészsíp viszont baromi jó ötlet....árat nem láttam, de az elődöket nézve nem lesz olcsó
Hirtelen ennyi futott át az agyamon elsőre.
-
Cyborg
őstag
válasz
Digitalpimp #77151 üzenetére
Én is ezt gondolom, de leírva sehol nincs.
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Közben megérkezett a Vapecell S4 Plus a wurkkostól, 12800 jó magyar forint volt.
Tényleg cipereg kicsit, de közel kell hajolni hozzá, hogy halljam. Ezek a gombok úgy kattognak, mint a Voltcraft IPC-1L-en, szerintem agyonüthetetlen a technika, remélem jó pár évig működni fognak🙂A Storage Mode az mi lehet rajta? Átfutottam a leírást gyorsan, de nem találtam semmit.
-
Cyborg
őstag
Igen, az egy 1-es focus, a szomszédomé.
Az a gond , mutathatunk Neked ezer fotót is, jó lenne személyesen látnod pár lámpát, és az alapján jobban tudnál dönteni, így számok alapján nehéz, ha nincs viszonyítási alap. Nem lakik a környéken senki, akinek van lámpája?
Lényeg a lényeg, simán lehet, hogy a TS22-vel is boldog leszel , és tetszeni fog a képe, de szerintem az a 9000cd nagyon kevés ráadásul az is turbón, A következő fokozat 3000cd.
Én is így kezdtem, flood lámpát akartam, aztán vettem valamit, tetszett de egy hét múlva rájöttem, hogy azért jó lenne, ha távolabbra is világítana, így aztán vettem még egy lámpát, aztán most meg van olyan 15-20 darab 🤣
-
Cyborg
őstag
Ez az IF25a elég kis lámpa, jó vetítési képpel, de az a gyanúm , hogy az 1200lument nem tudja tartani, a következő fokozat a 600lm, azt viszont illik tartania.
Treff kolléga abban a hitben van, hogy az a lámpa, ami messzire is világít, az nem szór egyáltalán.
Ezt a tévhitet szeretném oszlatni.Nem látjuk mi nagyon másképp a helyzetet, csak nem tudjuk ugyanazokkal a lámpákkal vizuálisan alátámasztani az érveinket
... Nekem ráadásul a kiszemeltjein közül egyik sincs meg.
Az fc12 wurkkos képe is olyan 2 méterről indul, kis lámpában elég thrower, mégis baromi használható, és tetszik a fénye -
Cyborg
őstag
Ezt most lőttem csak úgy Neked az FT03-mal, ami ráadásul dedómolt(~160000cd). A fűzfa szerintem olyan 6-7 méter, a telek sarka kb 25-30m. A telefon kicsit felerősíti a spotot, de ne mondd, hogy ez használhatatlan. Szerintem ez teljesen jó , nézd milyen szélesen szór annak ellenére, hogy ez egy thrower. A lábad előtt nem világít, az igaz, de nincs használhatatlan fénye még közelre se.
... Ha csak 1 lámpát veszel, akkor az ne a ts22 legyen 9000cd-vel, legalább innen legyen, ami tud 20-30ezret, hogy meglegyen közelre is, meg távolra is a wow érzés.
Szerintem persze.
-
Cyborg
őstag
Nekem egy önvédelmi Thorfire S70S van a kocsiban, ha terepre megyek ki éjszaka
, ami kb ugyanaz lehet, mint a SP70, meg szintén egy FT03 dedómolt SST40-nel. Mikor kimegyek a pampára, mindig ezekhez nyúlok, pedig van Astrolux MF01 minim is, ami elég flood, de azzal csak a ház körül mozgok max.
-
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #76850 üzenetére
Valami hasonló, az új tartja a high-t 5 perc után is.
Amúgy nem volt valami jó ez a videó, lefáradtam közben, annyira fékezett habzású volt a srác, meg ez az ablakból kivilágítás nem volt valami jó példa, így csak egy fénykardnak tűnt ez a lámpa valós használati érték nélkül. Van ennek spillje amúgy? 53 fokot ír a leírás a floodra, az kb a használhatatlan kategória.
Amúgy szép kis lámpa -
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Ilyen lámpatartós fejpántot használ valaki?
Mennyire lehet időtálló? Tetszik, hogy ki-be pattintom belőle a lámpát, és kész. -
Cyborg
őstag
Látom szhelyi vagy, egyszer ugorj le sárvárra,mostanában hamar van már sötét úgyis, mutatok egy Sofirn HS40-et, szerintem elég jó lámpa, jól is terít, és elég messzire is visz.
...meg, ha érdekel, van még ~ 20 lámpám, kicsitől a nagyig, s2+, c8, astrolux mf01 mini, astrolux ft03, thorfire s70s, megmutatom szívesen, hátha segít dönteni, vagy szűkíteni a kört, de egy lámpa nem létezik mindenre -
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #75549 üzenetére
hát ez nagyon baba kis lámpa... ...lehetne
Láttad a zeroair tesztet róla?
Csak az 500 lumen a használható rajta, bár abból is lassan, de folyamatosan esik, a high-turbó az már csak villantani van rajta.A HS40 legalább a 800-at tartani tudja, igaz, hogy nehéz lámpa, de talán több használható fokozat van rajta
-
Cyborg
őstag
válasz
Cyborg #75117 üzenetére
Megjött a 2.kör a olcsó bizbaszokból, és végre kezemben a skillhunt s3 Pro is
Rendeltem még egy ugyanolyan kempinglámpát is, mint a múltkor, csak beépített akkuval, szuperul működik, csak nem fotóztam leA kulcstartó azt hittem ugyanaz lesz, mint, ami már van, de ez nagyobb, nagyobb a feje, a teste, meg ilyen akasztó bigyó is van az oldalán, fluoreszkál a háza, meg az egész talpa mágneses, így az erősebb, de amúgy valami gagyi led van benne, rosszabb a fénye, mondjuk réz helyett aluminium a "hűtőborda" benne, karikás , gyenge, mint a régi varta/energizer lámpáknak, nem szép homogén, mint a másiknak, és kényelmetlenebb is a mérete, nem ajánlom kulcstartónak.
A munkalámpa az király, igaz, benéztem a méretét, jó kicsi, de erős fénye van, tölthetős, erős a mágnes, van rajta egy gagyi akasztó is, de működik. Viszont a zseblámpa része az semmit nem ér, egy szem led van a munkalámpa tetején, harmat gyenge, sehova nem fogsz bevilágítani vele.
A Skillhunt S3 Pro-ból a a HD CW verzó jött, sajnos nem volt más akkor, most bezzeg van NW verzió is már. Ami azonnal kiszúrta a szemem, hogy poros volt, és, hogy a felirat nincs a gomb síkjában, hanem el van csúszva majdnem egy centivel, ez halálra idegesít
A menetek is elég szárazak, pedig amúgy nagyon prémium minőségnek tűnik a kidolgozása. Még nem teszteltem sötétben, de jó lesz szerintem, illeni fog a portfólióbaAz különösen tetszik, hogy nincs turbó, meg ilyenek, egyszerűek a fokoztaok, és rögtön tudok a legerősebb fokozaton indítani.
-
Cyborg
őstag
válasz
Diamond500 #75296 üzenetére
Oda van írva, 350lument
Tök jó, hogy ingyenes a szállítás, így már megéri -
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #75271 üzenetére
Nekem meg ma megjött a skillhunt S3 pro🙂
Még jó, hogy tegnap írtam, hogy még mindig piszkálja a csőröm egy C8 szerű lámpa, de el is felejtettem, hogy 2 hete már megrendeltem🤣
Persze csak jövő héten megyek haza, uh addig várakozás van🙂Hogy jött ez a weltool lámpa? Sose hallottam még róla, amúgy jó kis mini thrower.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest