Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha az SP40-re gondolsz, szerintem a Best Budget lamp címet hozta el a legtöbb helyen, csak tavaly elvileg 50.000et adtak el belőle. SP40A (TIR) változatával magasabb színhűség, nagyobb spot, szélesebb, de halványabb flood fényű változata is van; illetve szintén OP reflektoros, de LH351D emitteres válozat is akad.
És megjelent a kistesója (HS05, átlag felhasználónak/EDC lámpának szerintem a legjobb; mert 14500 akku mellett az AA elemekkel, akukkal is működik, és szép nagy homogén spotja van, 90CRI színhelyeséggel elvileg), és a nagytesója (HS40) - SST40es leddel, USB C töltéssel micro helyett, 1 lumenes moonlight móddal és fokozatmentes fényerőállítási lehetőséggel is.
Ma kölcsönkértem egy SP40et (a simát, az XP-L-eset) és igyekszem összefotózni a HS40-el.
Addig is a korábbiakról: képek és videón a fénycsóvák összehasonlítása.Első kérdésedre válaszolva: Attól függ mire kell; de ezek elég erős ajánlatok, ugyan nem stabilizáltak, de korrekt minőségűek, jól használhatóak.
Sklihunt H04 szokott még ajánlott lenni a nem drága kategóriában (és várom a nagytesó H300 és H300R-t is), de én mellé raknám a HS05öt is, mert bár papíron nem ellenfelek, gyakorlatban mégis közel állnak. -
WestBam
Topikgazda
Armytek ELF C2
Nitecore HC60
Ezek strapabíró, megbízható darabok. -
ZozzV6
senior tag
bekapcsolod. módváltásszerűen megnyomod több mint 15x a gombot majd az első strobi szerű villogó fénynél rányomsz megint a gombra. ugyanez a menete a ki és bekapcsolásának a módmemóriának.
Config mode ----------- To enter config mode, quickly tap a bunch of times until the light stops lighting up. It should be 16+ times.
Then it'll scroll through the options:
1. Memory toggle. Tap during the "buzz" to turn memory on or off.
2. Thermal calibration. Tap during the "buzz" to enter thermal calibration mode.
- Light turns on at a low level: Tap now to set default temperature limit. Otherwise, wait. - Light goes to full brightness: Tap at any time to set temperature limit to the current temperature. Basically, wait until it feels hot, then tap. So, to set a temperature limit: - Tap 16+ times. - Wait for the light to blink twice. - Tap during the "buzz". - Wait until the light feels hot, then click to turn it off. -
-
kowik
tag
Egy jó akkuval inkább 3000mA.
Szerintem most ez a legjobb fejlámpa 30-40$ alatt.
https://prohardver.hu/tema/elemlampa_zseblampa/hsz_36217-36217.html -
MittuDomain_
őstag
Gyak ugyanezt rendeltem BG-től Xanes néven preorderben XP-L2 ledekkel 1650lm-nek hazudva(?).
Már úton, szerintem megjön áprilisban.
Ha WestBam bevállalja, csinálhatna dupla tesztet, hogy elváljon a sz@r a víztől. -
ZozzV6
senior tag
-
Masooo
aktív tag
Zozz
A manker mk34 tetszik.Dudi6 Akku
Panasonic 3400mah protected re keress, de megfelelhet használttól függően a samsung 2600 protected is. Banggood on próbálkozz, általában olcsóbb mint gbest.Jan
Miért nem jó az infra? Használom, tetszik és ha nem hadonászol előtte fölöslegesen akkor teszi is a dolgát. Infra van benne ami ugye távolság alapú, ha használat közben közel mész valamihez v kihez, kikapcsol. Az infrakapcsolonak ez a dolga, de horgászni nem tömegben és bozótban szoktam, nekem jól és pontosan működik. -
ZozzV6
senior tag
Én Sanyo GA-ból vettem sokat mert az majdnem mindenbe jó. És 3500 mAh. Olyan lámpákba amik pl tripla vagy 4 ledel 10A felett esznek vagy SST40 és XP-L2-vel 8-9A-t 1 leddel azokba inkább maradok a Samsung 30Q vagy LG HG2 mivel azok feszegetik a határait. De a fet driveres XPL vagy XML ledesek 5-6-A-el meg az összes gyengébb elmegy róla. Még a BLF Q8 is mivel ott 4 led de 4 akku van.
-
KawaBazsy
aktív tag
Ugyanúgy 8x 7135, s Xm-L2 leddel, ha nagyobb spill kell. Meg esetleg OP refi, ha még szélesítenéd. Pont ma mértem, vadi új, frissen töltött 3500-as Sanyo akkuval (jófogásos). 2.83A-t vett fel maxon, s 15 perc alatt 48 fokra melegedett talpon. Mértem picit, újra visszakapcsoltam 15 percre, de nem ment 50 fok fölé.
-
ZozzV6
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Legalább nem kell mindenhova elosztót rakni. 10 - 15 dugaljzat nekem is jól jött volna az asztal alatt (PC, monitor, Note Book, rádió, hangfal, 2 db asztali lámpa, nyomtató, fóliázó, a mobil töltése is innen van megoldva). A konyhában is rengeteg az elektronika (pirítós készítő, hűtő, mixer, forraló, sütő, grillező, stb). Az ebédlővel ugyanez a helyzet.
Hát inkább fény legyen, és gondoltak olyanokra is mint én, fényérzékeny vagyok, nem kell mindig felkapcsolni az összes lámpát, elég 1 részét este. De pl konyhában is jó, ha kéz alá világít az innen onnan érkező fény.
Akkor már lehessen több oldalról kapcsolni, ne keljen sötétben végigmenni bejárattól a lépcsőig.
Nekem is bejön az egész.
-
may15
csendes tag
Nincs leírása a lámpának?
Akár azon az oldalon ahol vetted.
Mert az elektronikát gyorsan hazavágod, ha túlfeszültséggel mész neki, mert mondjuk nem kezeli a 10440-et.
Valamit csak leírtak a lámpáról.De a kérdéseidere:
Ha megy mindkettővel, akkor az elektronika felismeri, nem kell semmit kapcsolgatni.Nagy feszültséggel (3,7v) nagyobb fényerő érhető el.
Nagyobb fényerővel az üzemidő csökken, nyilván.
-
ZozzV6
senior tag
Arra lyukadtunk ki hogy maga a firmware már jó de a szintek egyes ledeknél az eltérő nyitófeszültség miatt eltérhetnek. PL Biscottinál nekem egy S2+ clear-ben XP-L HI leddel a moon és a következő módra se kapcsolt be a led. így ezeknél magasabb szintre kell ezeket állítnani. Ellenben XM-L2 leddel moon is volt. Viszont ha az XP-L HI-hez állítjuk akkor a másik leddel a moon inkább low módnak felel meg mert annyival erősebben fog világítani. szóval ledek szerint lesz két variáns gondolom, plusz a turbo timer fix idejű így abból is lesz vagy 4 féle. és ugye mind a 4 turbo timerrel kell alacsony és magasabb nyitófeszültségű ledhez szóval ez 8 fájl legalább.
Viszont így a lámpatest mérete és a drivered 7135 száma alapján be lehet lőnni a turbo timert melyik illik hozzá akár a régi firmware-el kipróbálod maxon hány perc alatt lesz érzésre túl meleg és akkor az idő meg is van a visszalépéshez . Vagy ha maxon sose forrósodik ki lehet kapcsolni a visszalépést. Ezen belül meg kipróbálod a két különböző ledhez valót és amelyikkel normálisan minden mód megy és nem is túl erős a moon az kell neked.
Ha már úgyis firmware-t cserél az ember meg tudja 2x is csinálni, cserébe jobban a lámpához van szabva.Ezt már csak a munkarendem meg a családi dolgok lassítják csak, hogy kikísérletezzük a megfelelő szinteket.
-
gyapo11
őstag
Egy nagyon olcsót vettem valamikor régebben, pillanatok alatt mesebeli lett a kapcsolója, hol megy, hol nem. Szóval a legolcsóbbat nem ajánlom. U`kinget várom, olvastam róla jókat is meg nem annyira jót is. De alapvetően a AAA formátum is probléma, mert elemet nem szeretek használni, NiMH akku pont akkorra merül le, amikor bekapcsolnám a lámpát.
Akkor már inkább 14500 LiIon, azok kicsivel nagyobbak és nehezebbek, 1.68 $-ért vettem legutóbb, 2 fényerő fokozat és zoom. A LiIon nem sül ki önmagától, és több szufla is van benne. -
Ra3
őstag
3 dollár nem olyan nagy csoda, főleg hogy a normál ára 5 usd, most visszanéztem a rendeléseim, tavaly én 2.11-ért vettem szállítással a Singfire-t, de ugyanezt BLF348 néven Nichia leddel 4 dollárért meg lehetett venni.
Mostanában nem nagyon akciózzák, de volt egy időszak amikor hetente levitték. -
ZolkoW
őstag
igen, két különböző akcióban is. nem egy űrtechnika, de sokkal minőségibbnek hat, mint az olcsó alu toll-lámpák, már csak a súlya miatt is (ez rozsdamentes acél).
(#42545) jézusom : az sst40 az Luminus gyártmány, és tudtommal szokásos, "Cree-hez való" 7135-ös driverekkel működik, de ha arra gondolsz, hogy kihasználd a nagy terhelhetőségét, és az alacsonyabb nyitófeszültséget (mintha Zozz ezeket írta volna), akkor valami direct drive-os meghajtó lesz jó hozzá, vagy egyszerűen csak egy sz*rrá tuningolt sokszor 7135-ös. DD-nak ott van az Astrolux A17DD driver, nekem jól működik, egy Nichia LEDet már sütöttem meg vele
-
ZolkoW
őstag
ha a kis CooYoo-m tényleg 130, akkor a Singfire szemre van 180. csak AAA-val volt szerencsém kipróbálni, nem tudom, lítiummal szeretik-e egymást, de mintha olvastam volna valahol,hogy azzal forrósodik. én 3 dolcsis akcióban vettem kétszer is, nagyon rendben van annyi pénzért,és még az öltönyzsebtől sem idegen
őszintén szólva a CooYoo kicsit kevesebb lehet a 130 lumennél, de amire van,arra jó - csak sokkal drágább, és azt a borsónyi akkut elég gyakran kell tölteni,hogy világítson is. -
Janaboy
veterán
Bár részben már Zozz válaszolt, azért gondoltam leírom a történetünk
Szóval elindult azzal, hogy a Biscottit kezdtük el mókolni. Ismeretlen okból az újabb fajta S2+ (XP-L HI) vagy a C8 lámpákon a fw nagyon gyorsan futott a gyári beállításokkal. Lényegében nem lehetett programozni a módokat, a battcheck is használhatatlan volt, olyan gyorsan villogott.
Végülis az időzítések átlövésével ez használhatóvá változott.
Aztán módcsoportokat is átlőttük, sőt végül rájöttünk, hogy a különböző erősségek beállítása is lehetségessé vált.Végülis sok-sok mókás után már a battcheck mint hidden mód és belekerült
Aztán Zozz kitalálta, hogy használjuk temp módot, némi olvasás, vacakolás után hamar elvetettük, mert nehéz kalibrálni.
És ezután jött képbe a Gchart Babka firmwareje, ez egy elég kis kompat és szép firmware, hidden módokkal, és ami a lényeges turbo timerrel.Itt kb újrakezdtük azt amit már a Biscottival majdnem tökélesítettünk
Sok próba teszt vacakolás után se sikerült normálisan lassítani egyéb módszerekkel a sebességet, ezért némi kalibrálás és állítgatás után sikerült egy közelítő értéket készíteni.A babka nagyon kis pattent fw, sok beállítási lehetőséggel, pl hidden modebol elérhető a beacon, strobe és battcheck. Vagy ezek kombinációja ha valaki csak battchecket szeretne.
Ezen felül a turbo timer, ami x perc után visszaveszi (lassan csökkentve - ramping mód) a fényerőt. Persze állítottunk a módcsoportokon is.Lényegében ezzel a kalibrálások nagy része kész van. Még Zozz teszteli pár féle leddel, driverrel ha kell még finomhangolunk.
Aztán ha megálmodta a végleges módcsoportokat, akkor lesz többféle turbotimerrel fordított fw ami már kész használatra
Amúgy ha jól emlékszem maximum 16 módcsoport lehet a lámpában, egy módban 8 féle funkció (van 7 féle erősség, SOS, BEACON, STROBE, BATTCHECK).
-
ZozzV6
senior tag
lett vagy 20 verzió mivel mindig valami bugba futottunk vagy találtunk jobb alapot. Most ott tart a dolog hogy az időzítések beállítva nem siet nem késik és kényelmes kapcsolgatni meg a csoportváltás se nehéz. Az egyes módok szintje még lehet kap finomhangolást és a módcsoportokban is lehet lesz még változás. Most ezen a héten fogom kipróbálni különbőző lámpákban Osram Oslon square, XM-L2, XP-L HI ledekkel is a legfrissebbet.
Jó hír hogy lesz turbo timer ki-bekapcsolható opcióként szóval ezután nem kell félni a 8x-es S2+-tól. -
Nahát!
tag
Nekem ilyenem van: Warsun H006.
Igaz az autóban, kerékpárra egyszer próbáltam feltenni az elsőt - klipsszel a csomagtartón lévő táskára, le is esett és nem én találtam meg pedig visszamentem keresni. :-(
Biztos van rá jobb megoldás.
Világít előre - így zseblámpa; oldalra fehéren - így szerelőlámpa; és oldalra villog pirosan - így jó kerékpárra hátulra.
A piros villogás kifejezetten erős, nem tudom hány lumen/kandela, de messziről (több száz méterrről) látni.
Nem egy nagy márka, de a piros villogója kifejezetten jó, az előre zseblámpa vetítési képe nem egy profi - ez és az oldalra fehér színhőmérséklete hideg fehér.
Működik 1 db 18650-el, vagy 3 db AAA-val.
A kapcsolónál van egy mágnesgyűrű is, így pl. autó karosszériára erősíthető. Ezt viszont valószínűleg be kell ragasztani, gyárilag nem foglalkoznak vele, simán kiesik. -
gyapo11
őstag
Nézegettem én is, kérdeztem itt is, végül elemlámpa mellett döntöttem. Nem 18650, csak AA/14500, mert így kisebb, könnyebb, és oda elég lesz. A 18650-nel csak az üzemidő hosszabbodna, mert nem kell 10 W.
Ez a lámpa tud két fényerőt és villogást, van már ilyenem fehér fényű, AA NiMH-val nem túl erős, de tutira látszik több száz m-ről. Könnyen levehető rögzítést meg kell majd oldanom. -
ZolkoW
őstag
régebben már akartam reagálni ilyen felvetésre, hogy a bringa hátsó villogó szvsz pont az a felhasználás, amibe az AAA elem jobb választás.
+ nem zavarja a hideg
+ nem drága
+ mindenhol kapni
+ a kapacitása is megfelelő, a láthatóságot simán garantálják ezek a lámpák is
+ rajta hagyhatod a bringán, fél év múlva is menni fog
+ kicsi, egy 18650-et elbíró hátsó villogó nem lesz az.Még az ON-ONE-tól rendeltem a hátsó lámpám, már nincs a kínálatban, de nem volt drága darab, két mini cerkával működik, de nemrég csak azért cseréltem benne bő egy év után elemet, mert négyesével árulják, és valami másba csak kettő kellett
ja, és valamennyit azért használtam is. -
HardSanyeee
őstag
Én már kutakodtam ez ügyben, sajnos nem jártam sikerrel. Úgy tapasztaltam, hogy alapvetően két lehetőség van: Cserélhető AAA elemes lámpa és beépített akksis lámpa. Találtam egy lámpát (Melian x6), amiben 18350-es akksi van, de nem úgy van kialakítva a ház, hogy cserélhető legyen, szóval az is beépített megoldásnak minősül inkább.
-
emre
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mobil flották
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Posta, csomagküldés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest