Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ks52
csendes tag
Lámpalázas boldog új évet mindenkinek!
Антей
„Hát n tom mi lesz 15 év múlva... De amikor 2 éve nyugdíjba mentem…”
Szerény személyem lassan már 7 éve elkövette ugyanezt, hát… 15 év múlva hajtjuk tovább a bringát és jó lámpákkal világítjuk az utat… bizakodjunk. -
ks52
csendes tag
válasz
Lacerta #69697 üzenetére
Én maximum egy Astrolux Ft03 méretű lámpát gondoltam elhelyezni a stucnin. A kormányon volt már Convoy M26C és Olight M3XS-UT is, persze inkább kipróbálásra és nem az országúton használva, biciklilámpaként. Az A. FT03 eléggé fejnehéz így csak stucnira lehetne kipróbálásra elhelyezni.
-
ks52
csendes tag
válasz
Lacerta #69686 üzenetére
Bennem is felmerült a kerékpár stucnijára szerelhető fényvető felszerelésének gondolata, de mivel hirtelenjében használható méretű -kormánybefogás:24,5 v. 31.8 mm, a cső külső átmérője, ami összeköti a stucni kormánybefogó részét a villanyakra csatlakozó részével az max. 30mm-es lehetne és egy lámpatartót rá is tehetnék ha a hossza pedig kb. 45mm lenne- AHEAD-os stucnit nem találok, ezért most leálltam ezzel a gondolattal. Sajnos nincs megfelelő műhelyem tetszőleges méretű lámpatartót fabrikálni.
-
-
ks52
csendes tag
válasz
Lacerta #69660 üzenetére
Télen egyszerre 3 fényforrással közlekedem, (+hátsó vil.), kettő a kormányon, egy Fenix BC30, az alap és valami erős kisegítő fényforrás, pl. Lumitop X9L vagy más, valamint egy fejlámpa, a földutakon. Persze országúti közlekedésben elől marad a BC30.
Amit felvetettél ötletet, a sisakra megoldás lehet az akku nélküli Ace. H30 power bankról üzemeltetve! -
ks52
csendes tag
-
ks52
csendes tag
válasz
Cyborg #69657 üzenetére
https://ivanthinking.net/thoughts/anduril2-manual/
Anduril 2ManualBattery check
Blinks out the battery voltage per cell. Full is 4.2V, empty is about 3.0V. The light blinks the whole-number digit first, pauses, then blinks out the “tenths” digit. Then a longer pause, and it repeats.
So for 4.2V, it would be “blink-blink-blink-blink .. blink-blink”.
A “zero” digit is represented by a very quick blink.The voltage config menu has one setting:
Voltage correction factor. This adjusts the battery measurement sensor, allowing the user to add or subtract up to 0.30V in 0.05V steps. Click N times to enter a value:
Clicks
Value
1C -0.30V
2C -0.25V
3C -0.20V
4C -0.15VAzért ezt linket érdemes átnézni, mert manuális akkufeszültség beállításról van szó.
-
ks52
csendes tag
válasz
Lacerta #69647 üzenetére
"Valahol azt olvastam, hogy akku nélkül is megy tápról, max. olyan fokozaton, amit a táp bír."
Igaz, lejjebb írtam.
A tapasztalatom szerint a legkisebb fokozatról mindig üzembiztosan indítható az utolsó előtti fokozatig, akku nélkül is.
Az érzékelőnek van szerepe a lámpa töltésekor is. Pl. A fentiek alapján bekapcsoltam a lámpát az utolsó előtti fokozatig és kikapcsolta a lámpát az érzékelő rövidrezárása. Szóval lenne ebbe a lámpába fantázia. -
ks52
csendes tag
válasz
bedvóter #69628 üzenetére
Ezt a gyártó a kedves felhasználóra bízza. Én bevallom őszintén, hogy ezen még nem gondolkodtam, hogy mire használjam ezt a lehetőséget, különben, ha ezt a kérdést nem feszegetitek, akkor én ezt meg sem tudom.
A lámpát simán világításra használtam, jó meg töltöttem is az Ace H30-at.
Akku nélkül a töltőtápról nem használható, mert csak villan egyet a lámpa, de akkus power bankról vagy egyenáramú tápról elképzelhető, hogy működik.
-
ks52
csendes tag
válasz
Lacerta #69615 üzenetére
"Korábban azt írta ks52, illetve a redditen is azt olvastam, hogy töltés közben lehet használni a lámpát minden fokozaton ( illetve, miközben világít, lehet tölteni
)."
Most is igaz, az érintkező testelése -nálam 50Ft-al- ezt a tényt nem befolyásolta.
A lámpát -Ace H30- power banknak is lehet használni, akkor nem piros fénnyel jelez, hanem kékkel, ilyenkor is tudom használni az Ace H30-at minden fokozaton, ha bírja az elem, de ilyenkor ha testelem az érintkezőt, akkor már nem működik power banként és megszűnik a kék jelzés és nem tölti a másik lámpát, nálam az Astrolux MF01 mini volt és az ő kapcsolója is szépen mutatta, töltést kap, az ace érintkezőjének rövidrezárásakor pedig visszajelezte, hogy nem kap töltést a mini. -
ks52
csendes tag
válasz
Cyborg #69599 üzenetére
Factory reset valahogy, így:
Electronic factory reset capability
There is 2 ways for factory reset, back to Simple UI by default
1.When the light is off, 13 clicks and hold , See blink signal , back to Simple UI
loose a bit the flashlight body, then hold the switch , re-connect the body to the head, see blink signal, back to Simple UI
2. loose a bit the flashlight body, then hold the switch , re-connect the body to the head, see blink signal, back to Simple UIA második részletesebben:
1 Loosen tailcap.
2 Hold Button& tighten tailcap.
3 Hold for 3 seconds.
4 Release button.A másodikot én is kipróbáltam, működött. Egyébként összegyűjtöttem egy kis anyagot az Andurillal kapcsolatban, ha érdekelne, persze angolul.
-
ks52
csendes tag
válasz
Avicularia #67998 üzenetére
Nálam meg van két hálózati adapter, mindkettőre 2,1A van írva kimeneti áramnak, az egyiknél ez valós a másik árama közel sincs a ráírt áramértékhez, pedig gyengébbet sem a piacon vettem.
-
ks52
csendes tag
Még egy kis kiegészítés az USB C töltéshez. Ha a számítógépem USB portjáról próbálok tölteni, sajnos az is kevesebb áramerősséggel tölt, egy jó minőségű 230V/5V-s hálózati adapterhez képest.
-
ks52
csendes tag
válasz
Avicularia #67994 üzenetére
Hm.. ? Astrolux EC03 áramfelvételét töltéskor most néztem meg és az 1,79 A-t mutatott. Hamarabb feltölti az EC03 saját USB C töltője a lámpában az akkumulátort mint, pl. egy 1A -es külső töltő, mondjuk normál esetben természetesen ez az elvárás. Természetesen gagyi 230V/5V-os adapter esetében ez nem igaz!
-
ks52
csendes tag
Nos a viccet félretéve, a magamét mindenképpen megpróbálnám megjavítani, ami az egyik probléma lehet a szétszedés -az emisar esetében nincs- , de pl Olight vagy Nitecore lámpáknál már van. Ezeket is megpróbáltam szétszedni -gyári ragasztás- . Megoldottam két brutális csőfogóval + bőröv segítségével, de ezt iparszerűen csinálni így nem lehet.
-
ks52
csendes tag
Hogy valami örömhírt mondjak a lámpákról, nálam is többféle gyártójú lámpa van -Acebeam, Armytek, Astrolux, Convoy, Fenix, Led Lenser, Lumintop, Nitecore, Olight-, de lekopogom, hogy mindegyik hiba nélkül teszi a dolgát, talán nemcsak nekem van ilyen szerencsém a lámpákkal! Igaz használom ezeket a lámpákat -persze felváltva- fagyban, melegben, sőt jó egypáran le is voltak ejtve, de hiba nélkül működnek! Még ezek előtt, több, mint 10 éve a volt "piacos lámpáim" csak a bosszúságot okozták, amikor kellett volna nem működtek!
-
ks52
csendes tag
Szívesen segítenénk, többünknek is van andurilos lámpánk, nekem négy -emisar D4S, astrolux ec03, astrol. mf01 mini, lumintop x9l-, de ilyet nem tapasztaltam. Igaz, ilyen fejlámpám sincs. Ha kiismered az angol szöveget még ezt a linket ajánlanám: [link]
Itt össze lehet futni a fejlesztőkkel vagy a gyártóval. A blf-fórumot olvasgatva talán szerencsével járhatsz.
Igaz kell az angol műszaki. -
ks52
csendes tag
válasz
Ming Cseng #66531 üzenetére
Ha segíthetek a magam példáját mondanám el. Fő lámpám a kerék páron egy Fenix BC30, 1200lm-el és még van egy nyomógombja ami fénykürtként működik 1800lm-el, természetesen ezt a lámpát ki lehet egészíteni fejlámpával -nekem télen egy Aceabeam H30- és egy másik kormánylámpával, ami szimpatikus pl. egy Convoy M26C. Mindebből azt szeretnék kiemelni hogy legyen egy alap minőségi kerékpárlámpa, ami természetesen lehet más mint amit ajánlottam.
Néhány linket közölnék a cél érdekében:
[link] itthoni beszerezhetőség
[link] a közelből Fenix BC 30 v2 beszerezhetősége
[link] ismerkedés a lámpával
[link] maga a gyártó
Természetesen ez csak egy ajánlás a részemről, azt még hozzáteszem, hogy ezt a kerékpárlámpát közel öt éve használom, nagy megelégedéssel. -
ks52
csendes tag
válasz
sarajhvh #66432 üzenetére
Éreztem!
Mint műszaki ember, hát lehet, hogy valahol van értelme ennek is?
Az igaz, hogy ezt a nevet, hogy Lupine Betti kb. 10 éve még tiszteltem, mert akkor még csak néhány komolyabb gyártóról hallottam. Amúgy a most linkelt lámpájukra ránézve nekem is a piacos sz....-k jutnak eszembe. -
ks52
csendes tag
válasz
sarajhvh #66427 üzenetére
A Fireflies PL47G2 tesztre gondolsz?
Ha igen, akkor, igazat mondtam, mert 3 éve, amikor vettem az Acebeam H30-at, még ezek az új -pl. SST-20 .. stb.- ledek nem voltak még használatban, vagy ha mégis igen, nem tudtam róla, ezeket az új ledeket persze hogy már egy ideje ismerem, de olyan fejlámpát, ami ilyen ledekkel "mükszik" ma láttam én is működés -még ha videón is- közben először.
Ha nem, hát sorry! -
ks52
csendes tag
válasz
Chris Kiki #66415 üzenetére
Ennek aztán van tömege rendesen, meg ára is. Magam használatára ezt a konstrukciót nem tudom elképzelni. Hirtelen ránézésre a sokledes "piacos" fejlámpára emlékeztet.
-
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66411 üzenetére
SST-20 4000K ami 95CRI, Acebeam H40-es fejlámpába is lehet ilyen led.
Néhány link és lámpa ehhez a kérdéshez.
Lámpák:
zebralight h604c, YLP panda 2m cri, Acebeam H40, Zebralight H600Fc Mk IV, Fireflies PL47, Sofirn SP40
Linkek:
[link] [link] [link]
Az általad felsorolt ledekről van szó, de van samsung gyártmányú is.
Hát ennyit tudtam segíteni, többet jelenleg nem ismerek. -
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66409 üzenetére
Pl. az SST-20 4000K-os leddel összehasonlítva ez 95CRI-s, a Nichia meg 90CRI-s és 4500K-os. A színhőmérséklet is lehet választóvonal, igazából puding próbája az evés, mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy melyiket választja. Én a Nichiáról azt hallottam, hogy nem túl jó a hatásfoka, kevésbé világít és jobban melegszik. Hogy a jelenleg kaphatókra is igaz, nem tudom, annyira nem folytam bele ebbe a kérdésbe.
-
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66406 üzenetére
Valahol ez a lényeg, hogy biztonságosan működjön 1000lm környékén és attól univerzálisabb, jobban kihasználható ha a többet tud , mint 1000lm. Valóban, valamikor jól jöhet ez a plusz, de persze létezik egy 1000lm alatti világ -Armytek Tiara és társai- a mindennapi használatra.
-
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66398 üzenetére
A Zebralight lámpák is a jobb minőségi kategóriát képviselik, még nem volt hozzájuk szerencsém, majd meglátjuk. De biztos, hogy segítenek ebben a kérdésben is a kedves fórumtársak.
A H30-as is max fokozatról hamar visszalép, mint a többi 4000-5000-10000lm-es 1 akksis lámpa a relatív kis tömege miatt, a fizikát nem lehet még a marketing kedvéért sem fölülbírálni."kicsit utánaolvastam, ez a CRI nem is olyan rossz dolog, fotózáshoz meg pláne használható akár direktfénynek is. és míg a H30-on egy dab fix 210 lumenes led van erre, ezen az egész lámpa az"
Hát erről beszéltem az Astrolux MF01Mini lámpám bemutatásánál, az is 7db SST-20 4000K, 95CRI-s leddel működik és 1000lm meg se kottyan neki, amúgy maxon 5500lm-ent tud, persze rövid ideig, mint minden kis tömegű 1 akksis lámpa.
-
ks52
csendes tag
válasz
sarajhvh #66397 üzenetére
Nyáron nem használom kerékpározáshoz, mert sokáig van világos. ilyenkor jön elő az Armytek Tiara A1 pro olyan mindenesnek.
Persze, ha valamiért kellene azért előszedném és biztos a nagy tömege miatt 1100 lumenen és attól lefelé -380lm, 120lm- biztos, hogy nem melegszik annyira, mint egy 18650-es akksival működő pipalámpa, mert pl egy olyan lámpának 1000lm már-már túlhajtott állapot, a H30-nak ez meg, meg se kottyan. Túlhajtani 2200lm-en és attól fölfelé, nyáron csak rövid ideig ajánlott, de mondhatnám, hogy ez más lámpára is igaz, ez a nyári kánikulában. -
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66390 üzenetére
Itt mellékelek az Acebeam H30 teszteléséről egy linket [link]
Érdemes megnézni a fénymennyiség=f(idő) tesztgörbéket. Közel vízszintesek, tehát stabilizáltak."Azt ismered olyan szempontból, hogy stabilizált-e a fénye?"
Igaz, nem nekem szólt a kérdés, de azért elnézést kérve válaszolok rá. -
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66369 üzenetére
"Igazi gyűjtő vagy!”
Vannak itt komolyabbak is.
„gondolom nálad inkább a hobbi/gyűjtőszenvedély, mint az ennyire specifikus felhasználási terület az ok, vagy nem?”
A gyűjtőszenvedély és a specifikus felhasználási lehetőség mellett főkép az számított a lámpák beszerzésében, hogy mennyire fogott meg a lámpa tesztje, vagy valóságban látva mennyire hatott rám a lámpa maga –működése, kinézete, használhatósága stb.-. Ezek hatására mennyire jött be a „kell ez nekem filing”.
„egyébként, ha csak egyet tarthatnál meg, melyik lenne az? amelyik a legjobban tudja a többi pótolni, amelyik leginkább univerzális?”
Az Armytek Tiara igazán univerzális, talán azt tartanám meg a H30-al. Igaz ez +1!
A többi se rossz.
„Üzemidőben nagy a szórás? Úgy értem, ha mindegyiket ugyanazon/hasonló közepes (400-1000 lumenes) fényerőn használod, van amelyik kiugróan jobb?”
Igazán nem méricskélek, maximum a teszteket szoktam megtekinteni, Acebeam H30 21700-as akkut használ, míg a többi 18650-eset vagy az Armytek Tiara14500-at vagy AA-as elemet, ezekkel szemben a 21700-as 4000mAh-5000mAh-ás kapacitása jelent pluszt 1000lm környékén az üzemidőben, gyártó szerint 1100lm 3h, a tesztek szerint 1000lm 2h. Míg pl. a Nitecore HC30 üzemideje a specifikációk szerint 1000lm esetén 1óra.
„Ami tetszik, továbbra is a Acebeam HS és a Nitecore HC 65, a különbség árban egy tízes, de megmondom őszintén, a nagyobb teljesítmény és a hosszabb üzemidő miatt én az előbbit választanám”
Hát igen!
Az Acebeam HS lenne a H30? HS-t nem ismerek. -
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66367 üzenetére
Nekem egy Acebeam H30-is -piros és zöld segéd ledekkel- van az Oligh H2R, a Nitecore HC30, HC65, Led lenser MH10 és az Armytek Tiara A1pro mellett. Igazából mind más-más felhasználásra való. Én az Acebeam H30-at kerékpározáshoz használom, télen, tök sötétben, forgalomtól távoli földutakon. 3lumen mire jó? Pl. vmit. elolvasni, megnézni a térképen, vagy más papíron. Amire használom ez -3-120- az ugrás engem nem zavar. Én már, mint mondottam több órát is bringázom vele és a tömege sem zavar. Az orromra sem csúszik, mert minőségi anyagból van a fejpántja. Igen elég nagy, de valamit valamiért elven használom. Láthatod, hogy más célra is megvannak a lámpáim, de erre a célra, télen bringázni, nekem ez jött be. Másnak más!
Nyáron erre a célra nem használom.
-
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66364 üzenetére
"Tud esetleg valaki még jobb IPx8 fejlámpást ajánlani?"
Miben jobb? Nagyobb fényerő, több lumen, jobb fokozat kiosztás és a lumen érték is maradjon stb.. stb.? Azért kérdezem, hogy a többiek is rá tudjanak mozdulni a kérdésre és tudjanak segíteni.
Nekem is van egy ilyen fejlámpa, piros és zöld segéd ledekkel, ezért is kérdezem. -
ks52
csendes tag
válasz
hlaci1994 #66341 üzenetére
Három éve használom, nem tudok rosszat mondani rá, én kerékpározni szoktam vele, főképp télen. A fénye tényleg kiemelkedik a többiek közül. Magamról annyit, hogy nem vagyok egy izomkolosszus, de sportolni szeretek és nem érzem eget verően nehéznek magát a lámpát. Mellesleg simán letekerek vele több órát a sötétben. Egy fontos dolog, mellette nem igen kell más lámpa.
-
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66318 üzenetére
"És mi az, hogy high CRI-s?"
Talán itt elég az információ erről : [link]
Röviden talán úgy mondhatnám, természethű színvisszaadás mérőszáma az Emittereknél -emittálni, kibocsájtani, emitterek ezek a fénykibocsájtó ledek-, vagyis a világító ledeknél. Ökölszabály: minél nagyobb a CRI száma lednek, annál természethűbb a fénye. Tehát 95 az már in english High, tehát magas. Nos a saját lámpám -Astrolux MF01 Mini-, amiről beszéltem az sst20-as ledeket használ, annál a 4000K-os led -K, Kelvin fok, színhőmérséklet mérőszáma- 95 CRI-vel rendelkezik. De persze többféle gyártó készít magas CRI ledeket. Egy modell tőbbféle leddel készülhet, már azoknál, akik tényleg ki akarják szolgálni a felhasználót. Az elég durva, hogy vannak olyan nagy gyártók is, akik nem írják meg, hogy mit használnak fel a lámpájukban. Hát elnézést, ha kissé sokat magyaráztam. -
ks52
csendes tag
válasz
MittuDomain_ #66317 üzenetére
Nem félre, hanem egyenesen a kollégára gondoltam, ha sürgősen kellene akksi. Persze nem is Rád gondoltam ez ügyben, egy őstag már tudja mi a dörgés.
-
ks52
csendes tag
válasz
MittuDomain_ #66314 üzenetére
Már elnézést, hogy beleszólok, de nem az üzletbe, hanem ha sürgősen kell 18650-es v. más akku, hát, ott a megoldás Kelenföldön. Küldöm a linket: [link]
-
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66309 üzenetére
Alacsony fényerőnél bezöldül a lámpa
Az 1lumen.com tesztelője az 5000K-s változattal foglalkozott -mellékelt fotón is jól látszik a jelenség, ahol másik két lámpával hasonlítja össze az Astrolux MF01Mini fényét- és nem a 4000K-al, ami high CRI-s. Nekem az utóbbi van, ennél, alacsony fényerőnél nem tapasztalok semmilyen zöldülést.
"Sofirn BLF LT1 szerelem első látásra. Ahogy a tábortűz fényét imitálja."
Ez az Anduril UI sajátja.
A 66307-es hozzászólásomban a közölt linket igazából neked szántam.
Persze csak egy akksis ez a lámpa. -
ks52
csendes tag
Zoránnak volt egy száma "mi is kéne még". Wolframszálas izzóm nincs, ledes van. Viszont küldök egy szépen elkészített videót arról a lámpáról, amiről beszéltem. [link]
-
ks52
csendes tag
-
ks52
csendes tag
válasz
Wolfskin #66298 üzenetére
Jó pár lámpám van, ha itt lennél a közelbe -jászság- akkor ki is lehetne próbálni ezeket. Egyik 95 Cri-s lámpám Astrolux MF01 Mini 7db SST20-as és 4000K-os színhőmérsékletű leddel. Biztos tudnád használni a fotózáshoz, egy darab 26650-es li-ion akksival működik, ami cserélhető benne. Leírás, videó bőséggel található róla a "guglin", ami a Te barátod. Kellemes erős fényű, jól használható kis lámpa.
-
ks52
csendes tag
válasz
sarajhvh #66295 üzenetére
Hm. Én már 2-3 éve használom ezeket a -L16, L30, H30, EC65- lámpákat persze más lámpákkal együtt, mondhatnám megelégedéssel. Valamikor nem értettem egyet, hogy nagyon melegednek, ma azt mondanám tudni kell ezeket a lámpákat is használni, mint a többi műszaki eszközt és azon belül a többi lámpát is és nem lesz semmi baj. Jó persze vannak olyan lámpák is amelyek nem ebben a kategóriában vannak.
-
ks52
csendes tag
Ez igaz, amit állítasz. Alapfelszerelés a kerékpáromon a Fenix BC30, nem mai lámpa, de megbízhatóan teszi a dolgát, cree xml2-es kb 5000K fénnyel, másik alaptartozék egy Armytek Tiara A1-es mindenesnek nevezhető hidegebb 6000K körüli fejlámpa, a kormányon van még egy szabad hely, na ott váltogatom a különböző színhőmérsékletű és gyártmányú lámpákat. Én igazából úgy vagyok ezzel -színhőmérséklet- a kérdéssel, hogy a változatosság gyönyörködtet. Hol ezt, hol azt használom. Biztos, hogy nem unalmas.
-
ks52
csendes tag
válasz
Gargouille #66269 üzenetére
Még egyszer elnézést, nem Téged akartalak bántani, hanem Neked akarok igazat adni. Most ott tartok, hogy én is kedvelem a meleg fényű lámpákat. Pedig mindenféle lámpám van. Csak helyre kell tenni őket. A fújolást nem rád értettem.
-
ks52
csendes tag
válasz
Gargouille #66266 üzenetére
Nekem most van egy 95-ös cri ledes lámpám, nem is kevés fényerővel, én azt mondanám, hogy mielőtt nekiállnék csipöböl fújolni más lámpákat, meg kéne vizsgálni, hogy pl. 6500K mire jó és így tovább és azután mondanék véleményt a különböző K fokú lámpákról, mert hiszem, hogy mindegyiknek megvan valahol a létjogosultsága. Valamikor, réges rég én is a piacos kékeslila, hamisított ledes 50000w-os police v. ultraferi lámpákkal kezdtem. Ma azért már nem itt tartunk. Bocsi, nem Téged akarlak bántani, hanem fordítva.
-
ks52
csendes tag
Az igaz amit az előttem szóló vagy szólók mondtak, de ne keseredj el azon, amit mondtak, mert sokkal jobb a helyzet a valóságos, igazi felhasználás során. tény és való ha kiveszed valahonnét -pl lehűlt kocsiból- ezeket az akksikat, úgy viselkednek ahogy mondták. Saját tapasztalatom szerint az akksikat a hátiszákomból elővéve és utána használva a kerékpáromon, úgy becsületesen megküldve a fényerőt, éjszakai túrán -5 C fokban- mondhatom, nem csalódtam bennük a fényerőben. Használt akksik: Samsung 21700 40T, Shockli 26650 5500mAh, Vapcell G53 5300mAh, Basen 4500mAh, a lámpák pedig: Convoy M26C, Astrolux MF01MINI, Lumintop X9L, Astrolux EC03 ja és a jó öreg EMISAR D4S voltak. Aki mer az nyer!
-
ks52
csendes tag
válasz
MittuDomain_ #66231 üzenetére
"Nem veszem meg, de kéne, mert csak. " Tetszik. Magamra ismerek. Hát akkor, hol a helyünk, hát itt!
-
ks52
csendes tag
B.Ú.É.K. mindenkinek!
Én is mennék kerékpárral lámpázni a földutakra -csak homokosra, agyagosra tavaszig biztos nem-, de a sárba? -
ks52
csendes tag
Már lassan több, mint 3 éve megbízhatóan teszi a dolgát a H30-am, de emellett van Olight, Fenix, Nitecore, LL, Astrolux, Lumintop márkájú lámpám, ezek is rendben vannak.
-
ks52
csendes tag
válasz
bb.bocs #65710 üzenetére
Egy ilyen lámpának, persze normális használat mellett több évet kellene kibírni a gazdája szolgálatában. Nekem is van több olyan lámpám ami már több, mint 5 éve szolgál.
Most a marketing rizsát inkább hagynám, csak azt mondom amit valóban tapasztaltam is. Persze ezeket a lámpákat is emberek csinálták, így ki lehet fogni rossz szériát.
-
ks52
csendes tag
válasz
Chris Kiki #65705 üzenetére
Vagyis a veszteségekből -akku belső ellenállása- eredő nagyobb feszültségesés azonos terhelőáram esetén, ha jól értem?
-
ks52
csendes tag
válasz
bb.bocs #65701 üzenetére
A másik megjegyzésem, hogy szabad szemmel, néhány villanásnyi ideig tartó 8000lm-es fényerősség esetében 600lm különbséget nem igen lehet észrevenni, a műszerek persze igen, emiatt nem érdemes elkeseredni. Ez a lámpa nagyszerű, sok mindent tud és örülni kell neki. Ami hosszabb ideig tart nagyobb fényerőt, annak a tömege, legalább 360g-nál -akksival eggyütt- kezdődik. Hát ez a fizika, nagyobb tömeg, nagyobb hőkapacitás, hosszabb ideig tartó felmelegedés, de ebben az esetben a szűk keresztmetszet az akku, egy db hamar lemerül, a nagy tömeg mellé jön sok energiaforrás a sok -3-6, 4-8 stb darabszámú akku. És itt kezdődik a probléma a kompromisszumot megtalálni. El kell tudni határozni, hogy mire is kell a lámpa. Egy akkus lámpáknál, ne akarjunk hosszú ideig tartó erős fényözönt, hanem örüljünk , hogy a lámpánk sok mindent tud, többek között annak is, hogy rövid ideig tud ennyi meg ennyi lument is.
-
ks52
csendes tag
válasz
bb.bocs #65698 üzenetére
A 30t-nek, ami 3000mAh-ás kapacitású, folyamatos áramleadási képessége -35A- valamivel nagyobb, mint a 40t-é, aminek a kapacitása 4000mAh, de a folyamatos áramleadási képessége valamivel kisebb, kb 25A. Emiatt a külömbség miatt egy villanásnyi ideig erősebben világít 30t-vel, mint 40t-vel, de 40t-vel hosszabb ideig lehet működtetni a lámpát, normális használatban. Erre mondta az előttem szóló: "A fizikát megbézni nem lehet." Ami sajnos igaz, kis tömeg hamar túlmelegszik és a lámpa hővédelme meg leold a lámpa védelmében. Ennek csak örülni kell, mert mi lenne ha nem működne a hővédelem, sajnos robbanással kísért tűzijáték. Ezt akarnád? Szerintem nem.
-
ks52
csendes tag
válasz
bb.bocs #65637 üzenetére
Ehhez a lámpához adtak egy kis karton lapot rajta a felirattal "1*Battery change note" az elemcseréhez megjegyzéssel és egy kis ábrával, amely az akksi helyes polaritását mutatja akksicserénél és azt is hogy ne a legvégén tekerjük le a zárókupakot és úgy cseréljünk akksit, hanem a fejnél szedjük szét a lámpát és onnét szedjük ki az akksit a tartóból, akksicsere estén, az előbb elmondott hiba kiküszöbölése miatt. Az ördög a részletekben lakozik. Ha sikerült működőképessé tenni a lámpát akkor ne piszkáljuk a zárókupakot, ahol a kapcsoló van. Másik opció, tanuljuk meg rendesen szétszedni és összerakni a lámpát.
-
ks52
csendes tag
válasz
Mittu88 #65544 üzenetére
Semmi baj, de a többi lámpát én nem tudom ajánlani, mert puding próbája az evés, mondá a "művelt japán", vagyis azokat nem ismerem. De amit márkában mondott sarajhvh lámpás kolléga Olighttól, abból a márkából nekem is van egy H2R-es fejlámpám, nem rossz és igen megbízható! De sajna, az sem olcsó.
Már lehet, hogy elévült, nem kapható márka.
-
ks52
csendes tag
"Acebeam h30," már több mint két éve használom téli estébe menő bicikli túráim során, nekem bevált, nem volt olcsó, de ami itt megy, hogy legyen olcsó és tudjon mindent az nem járható út. Bocsi ezt a megjegyzést nem rád akartam illeszteni, mert Te ezt a lámpát felsoroltad, nagyon helyesen!
-
ks52
csendes tag
válasz
-szabi- #65310 üzenetére
Köszönöm!
Befejezve a tegnapi eszmefuttatásom a Convoy M26C-ről, még néhány gyári adatot közölnék a tegnapi lámpákról: Convoy M26C 98000 Cd, 4000 lm, hatótáv: 626m; Acebeam L30 34600 Cd, 4000 lm, 373m; Olight R50 pro seeker 15600 Cd, 3000 lm, 250m, a mért eredmények is kb. ezt támasztják alá. Eredményes választást. -
ks52
csendes tag
válasz
-szabi- #65307 üzenetére
Csak összehasonlításképpen okostelóval lux-ot mérve kb 3,5 m-ről a következők jöttek ki, maxon mérve: Convoy M26C 5580 lux, Acebeam L30 4417 lux, Olight R50 pro seeker 2706 lux. Komolyabb fényképező apparátom jelenleg nincs és okostelóm sem a legspécibb erre a célra -esti fotózás- ezért ajánlanám az internetes "revűket" amelyek egész jól visszaadják a lámpa terítését és fényerejét. Igazából egyszerű fizikai okok miatt vettem meg, a tömegének nagysága -akku nélkül 266g- miatt ez a lámpa bírja legtovább a max fényerőt, az egy akkus lámpák közül, de mégse olyan "böszme" a lámpa a nagy tömege ellenére.
-
ks52
csendes tag
válasz
bedvóter #65305 üzenetére
A nagyobb fényerejű, a 70-es, távolba nekem bőven megfelel az Olight m3xs-ut javelot vagy a lumintop GT mini, ez az új jövevény had versenyezzem az olight R50 seeker pro-val vagy az acebeam l30-al, de gondoltam arra, hogy veszek hozzá sst 40 ledet meghajtóval, mert ehhez mindent kehet kapni és csereberélek.
-
ks52
csendes tag
Na ma én is beléptem a Convoy-osok táborába. Egy M26C felhasználó lettem. Most megy az ismerkedés fázisa. Kezelési utasítást nem kaptam, de nem is hiányzik, egyszerű mint a faék.
-
ks52
csendes tag
válasz
ZolkoW #65260 üzenetére
Én az elmúlt nyáron egy LL MH10 segítségével végeztem több napon át tartó villanyszerelést és a kilógó vezetéke egyáltalán itt nem zavart, sőt az LL előnye a lámpa súlyeloszlásában is megmutatkozott, egyformán kaptam terhelést a homlokomra és a tarkómra a több órán keresztül tartó "kiképzésben", a másik előnye a lámpának a teljesen homogén fényfolt volt. Én azt mondanám a jóra nem szabad sajnálni a pénzt, inkább legyen néhány jó használható, de tényleg használható minőségi lámpám, mint egy csomó olcsón megvásárolt lámpának nevezett ipari hulladékom. Persze ez nem az Xtar-nak szólt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest