Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Donki Hóte #78031 üzenetére
Hihetetlen, már 9800 ft a lámpa
Valaki tucatjával veszi
Na mindegy, ilyen lámpám se lesz
-
-
válasz
ctrlaltdel13 #69052 üzenetére
Sok-sok hónap alatt sem meríti le. A tisztánlátás érdekében megmértem, hihetetlen, de 0,1 mA (!!!) terhelést jelent a készenléti LED fogyasztása
-
válasz
zolikaDB #69038 üzenetére
Nekem van XHP70-es LED-el szerelt Convoy L6 lámpám. Teljes fényerőn se hosszú, se hosszabb ideig nincs értelme hajtani, mert brutális fényereje van. Nyilván van nagyobb fényerejú lámpa nála, de nem ebben az ársávban. Nekem közepes fényerőn is teljesen elegendő a fényereje, azon kívül, hogy "villantottam" vele a haverok előtt, sosem volt szükség folyamatosan max fényerőn hajtani
Van mellette egy L2 és egy Astrolux FT03 lámpám is, ezeknek sincs akkora fényereje, mint az L6-nak.
Nyilván az L2 és az FT03 az thrower lámpa, de érezhető hozzájuk képest az L6 nagyobb fényereje.
Ha nem raksz mágnest a 26650-es akkuk közé, akkor nem működik a lámpa. Az enyém is 5000 Kelvines, szerintem jó a színe. Nagyon szeretem benne a két nyomógombos vezérlést (az egyik gombbal ki/be kapcsolod, a másik gombbal váltod a fényerőt). Az FT03 folyamatos fényerő változtatása természetesen még jobb, de az L2 egy gombos vezérléséhez képest jobb az L6.
-
válasz
Zoli-bácsi #69022 üzenetére
Szerintem is jobban zavarná a kutyát, mint amennyit segít a gazdának abban, hogy lássa sötétben, hogy mit szed föl a kutya.
Mi a kutya nyakhámjára kínai világítós fülbevalóból kiszedett kis világító fényforrásokat tettünk, az tud gyenge/erős/villogó fénnyel világítani, de a villogó fény nagyon zavarta a kutyát, úgyhogy maradt a gyenge fényerő, hogy legalább mi lássuk, hogy hol a kutya
Sétáltatáshoz mindig zseblámpát használunk, persze leginkább azért, hogy a gyenge közvilágítás mellett (mi is Elios Zrt. verte település vagyunk
) legalább minket lássanak az autósok és ne üssenek el bennünket.
-
válasz
zolikaDB #68751 üzenetére
Szerintem az alapverzió üzemszerűen nem tudja fogadni a 26800-as akkut. A 26800-as 1,5 cm-el hosszabb, mint a 26650-es. Ha letekered az FT03 végéről a kupakot, akkor láthatod, hogy a rugó 8-10 mm-t képes összenyomódni, tehát csak úgy tudod rácsavarni a kupakot 26800-as akku használata esetén, ha a fejből kitekernéd kb 6-8 mm-re a tubust, de akkor már mechanikailag nem stabil a lámpa.
Szóval szerintem a 26800-as akkut fogadni képes FT03 esetében vagy a tubus hosszabb 8-10 m-el, vagy módosított kapcsológmbot kapott.
-
-
-
-
-
válasz
rmehesz #67042 üzenetére
Itt vehetsz egy Convoy S9 lámpát akkuval együtt, ez hasonló az S2 pluszhoz, csak van rajta töltőcsatlakozó, tehát megúszod a külön akkutöltő vásárlását.
(Ha ez lenne az egyetlen 18650-es akkuval működő cuccod, akkor nem érdemes külön töltőt venni.)
-
válasz
FBLLMAG #67008 üzenetére
Ha megkérhetnélek, csinálnál üzemidő görbét azon a 3.5% -os fokozaton
Nem csinálok ilyen tesztet
Egyrészt fogalmam sincs, hogy hogyan kellene egy üzemidő görbét felvenni, eszközeim sincsenek hozzá
Másrészt számomra nincs érdemi információ tartalma annak, hogy 3.5 %-on (illetve bármilyen 10-15% alatti) teljesítményen milyen hosszú ideig világít egy lámpa. Zseblámpát kutyasétáltatásnál használunk, ez sosem hoszabb, mint 45 perc, tehát mindegy, hogy 46 percig, vagy 46 óráig bírja a lámpa, az már elég.
Kutyasétáltatás közben is elsősorban azért kell a lámpa, hogy minket lássanak az autósok a falu szélén, tehát 1-2 %-os holdfény fényerővel nem megyünk semmire, kell a magasabb fényerő (nem is S2+ lámpát használunk ilyenkor általában, hanem az asszony a GTMinit, én meg az Astrolux FT03-at, ezeken van akkutöltöttségjelző, tehát a veszélye sem fenyeget, hogy hirtelen lemerül az akku
).
-
válasz
FBLLMAG #66979 üzenetére
A Convoy S2+ következő fokozata 400 lm. Nincs köztes fokozat.
Bocsi, próbáltam visszakövetni az előzményeket, de elvesztettem a fonalat. Ez pontosan melyik verziójú S2+ volt és milyen 18650-es akkuval használtad?
Ami nekem van S2+ lámpa, annak a vezérlője 0.1, 1, 3.5, 5, 10, 20, 35, 40 %-os erősségű fokozatokra állítható (nem egy csoportban természetesen, de a különböző csoportok között váltogatva). Szóval általában egy S2+ esetében nem igaz, hogy 50 lumen után 400 lumen a következő fokozat és közte nincs semmi.
A világítási idő mérésénél a kapható legjobb (2500 mAh-s) AA akkuval mértél, az 18650-es akkunál viszont egy meglehetősen közepes (2700-2800 mAh-s) akkut használtál, legalábbis az általad megadott 3 és 10 Wh adatokból visszaszámolva.
A mérésed már csak azért is furcsa, mert a Lygte-Info mérései szerint az Eneloop akksi csak akkor bírja 20 óránál továb, ha csak 0,1 A a terhelő áram.
Egy 2800 mAh-s 18650-es akku esetében sajnos nincs 0,1 A-s mérés, csak 0,2 A terheléssel (és afelett) mérik az akkukat, de ha 0,2 A terheléssel 14 óra üzemidő adódik, ebből kiszámolva durván 0,13 A terhelés mellett adódna 20 óránál magasabb üzemidő.
Miért mondom, hogy a mérésed furcsa. Azért mert egy AA akksi a mérés kezdetekor 1.45 V * 0,1 A, azaz 0.145 W, a kettő AA akksi együtt tehát 0,29 W teljesítményt ad.
Ezzel szemben a 18650 akku a mérés kezdetekor 4,2 V * 0,13 A, azaz 0,55 W teljesítményt ad le.
Ez azt jelenti, hogy az Armytek Prime A2 Pro lámpa 0.29 W felvett teljesítményből hoz ki 35 luxot, míg a Convoy S2+ lámpa 0.55 W felvett teljesítményből csaki 26 luxot hoz ki (ahogyan az értékeket írtad kezdeti fényerőként a korábbi hsz-edben)
(A lux ugye az 1 négyzetméterre eső megvilágítási érték, tehát vagy az Armytek lámpa világít meg nagyobb felületet az S2+ lámpához viszonyítva azonos erejű fénnyel, vagy ha azonos fénykört vetítenek, akkor az Armytek lámpa fénye erősebb.)
-
válasz
FBLLMAG #66951 üzenetére
30, 40 km -re kell elmenned az ügyfelek után. Utcanév nincs falun, csak házszám. Az akkud lemerül az órás használat közben, míg keresed a címeket. Ha hazamész, 500 - 600 € -ós üzlet ugrott. Kb. Mit csinálsz?
Hogy mit csinálok ilyen helyzetben
Ha gyalog mentem, akkor tényleg nem tudok mit csinálni, akkor szarban vagyok, ugrott az üzlet
Ha viszont kocsival mentem az 500 eurós üzlet után, akkor pl. az Astrolux FT03 lámpámat rádugom menet közben a szivargyújtó töltőre és akárhányszor is kell kiszállni keresgélni, lelkesen pilácsolhatok vele éjszaka
(Arról nem is beszélve, hogy az én autómban van 230 V-os aljzat is, tehát akár egy hálózati akkutöltőt is használhatok. Pl. laptopot is tudok a kocsiban tölteni
)
-
válasz
FBLLMAG #66926 üzenetére
Nekem 40 dollár az elvi felső határ, annál többet nem vagyok hajlandó kiadni semmilyen lámpáért sem. Ebbe nálam belefért a Convoy L2, a Convoy L6, az Astrolux FT03, a Sofirn SP33, az Utorch C8F, vagy a Lumintop GTMini, persze úgy, hogy mindig volt türelmem kivárni az ütős akciókat
Nem hiszem, hogy egy magunkfajta nem professzionális lámpahasználónak objektíven nézve ezeknél a lámpáknál jobbra lenne szüksége.
Sima EDC lámpának ezek már túl nagyok és erősek, napi használatra egy S2+tökéletesen megfelel. Kocsiba is elég egy C8+.
Amire esetleg hajlandó lennék 40 dollár feletti összeget is kiadni, az legfeljebb egy olyan lámpa lenne, ami egyesíti a 40 dolláros Convoy L2 és a 40 dolláros L6 tulajdonságait, vagyis valami bikaerős, folyamatos fényerőszabályozású, zoomolható lámpa lenne. Sajnos (szerencsére
) jelenleg ilyen lámpáról nem tudok
-
válasz
MittuDomain_ #66904 üzenetére
A végén természetesen bevettem még egyet, de már nem kézremegéscsökkentőnek, hanem jutalmul
Amúgy fel nem foghatom, hogy mitől törik el benne sorozatban ez a piros drót
Mindegy, sosem fogjuk az okát megtudni, de a jó hír az, hogy a hiba elhárítható
-
válasz
Donki Hóte #66901 üzenetére
Na, megjavítottam a lámpát
Valóban a hírhedt piros vezeték tört el a forrasztásnál, nagyon nem értem, hogy miért, hiszen a lámpa belsejében mechanikai igénybevétel egyáltalán nem éri
Egy csavarfejet le kellett fúrni, ehhez bevettem egy kézremegés csökkentőt, mert eléggé pici a csavar feje. A lefúrás rendben sikerült.
Amikor szétszedtem a lámpát és megláttam, hogy hová kell visszaforrasztani a piros vezetéket (a képen a panel jobb alsó sarkába), akkor gyorsan bevettem egy újabb kézremegés csökkentőt és a pisztolypákámat átcseréltem egy hegyes kúpos fejű pákára.
A piros vezetéket szépen befuttattam ónnal és a második kisérletre sikerült visszaforrasztani a vezetéket a helyére
Három csavarral összereaktam a lámpa házát, most működik jól, remélem, hogy fogja bírni egy darabig
-
válasz
balazs1956 #66900 üzenetére
Igen, nálam is 3 csavar gond nélkül kijött, a negyediken meg úgy eltűnt a kereszthorony, mintha sosem lett volna rajta
Estefelé folytatom, lefúrom a csavar fejét és szétszedem.
Forrasztásokat átnézem, aztán meglátom, hogy mi látok benne
-
válasz
WestBam #66897 üzenetére
Azért nem mindegy, hogy egy lámpa eldobható, vagy eldobandó
Meg azért egy 2000 Ft-os lámpa (amiért ráadásul itthon szemrebbenés nélkül elkérik a 4000 Ft-ot) ne legyen már eldobható kategória, ebből a pénzből kapok 6 db tényleg eldobható lámpát.
Az érdekesség kedvéért szétszedem, flex, nagy hilti elő van készítve
-
Két éve vettem 3 db Nitecore T kulcstartó lámpát, de az egyik már megadta magát
Nem lehet bekapcsolni, használni, nem világít a LED-je. Ha töltőre dugom, akkor egyszerre világít a kék töltésjelző LED és az elején a fehér LED is. Kapcsolni ekkor sem lehet, nem történik semmi, ha nyomogatom a bekapcsoló gombot
Lehet ezzel még csinálni valamit, vagy van egy (2000 Ft-os
) macskadobálóm
-
-
-
válasz
Chris Kiki #66109 üzenetére
Sajna a vártnál több alap vezérléses Convoy lámpám van, ezekben módmemória sincs
Úgy tűnik, hogy túl korán kezdtem S2 és C8 Convoy lámpákat vásárolni, akkoriban a 6×7135, meg a 8x7135 driverrel villogtak, nem a 12 groupos vezérlővel, meg a módmemóriával
Használhatók persze a módmemória nélküli lámpák is, csak mindig végig kell kattogni a soron, míg eléred a megfelelő fényerősséget.
-
válasz
Chris Kiki #66101 üzenetére
Akinek van Sofirn C8F lámpája, az látja, hogy nem annyira vészes az, amikor több LED-ből hozzák ki a fényerőt. Nekem még legalábbis sosem volt gondom a C8F vetítési képével.
-
válasz
Chris Kiki #66076 üzenetére
Köszönöm, lelkesen nyomogatom a bekapcsológombot
-
válasz
Chris Kiki #66070 üzenetére
Mindegyikhez, mert a blokkdiagram nélkül azt se tudom megmondani, hogy az adott lámpában milyen vezérlés van
Lehet, hogy egy alap 4mode vezérlés van benne, de a másik véglet is lehet, egy biscotti van benne 4 módra beállítva.
SZERK: Lehet, hogy a Convoyokban reverse clicky kapcsoló van, de pl. az L6-omban a ki/be kapcsoló nem vezérel semmit, a módváltásra van másik nyomógomb.
-
válasz
Chris Kiki #66038 üzenetére
Köszi (mindenkinek) a választ, sejtettem, hogy Convoyban nincs ilyen vezérlés.
A Convoy lámpákban lévő vezérlők beállításáról hol van blokkdiagram, ami alapján a vezérlés állítható?
-
Az lenne a kérdésem, hogy Convoy S2, vagy S2+ elemlámpa létezik gyárilag olyan vezérléssel, mint pl. a NarSilM, vagyis növeli/csökkenti a lámpa fényerejét, ha nyomva tartom a bekapcsoló gombot?
Vagy esetleg C8 létezik ilyen vezérléssel?
-
válasz
xcsabo #64277 üzenetére
Jó vicc
LiitoKaala Lii-500 7000 Ft.
Opus BT-C3100 V2.2 15000 Ft.
Ha már rászánnám a Lii-500 árának a kétszeresét, akkor a VC4S-t venném (ahogy keresgéltem, ebayen sem lehet kapni az Opus töltőt 13 eFt alatt).
Egyébként az Opusban lévő ventillátor nem rossz ötlet, csak kérdéses, hogy hűti magukat az akkukat is, vagy csak a dobozban lévő elektronikát?
-
válasz
bedvóter #64273 üzenetére
Csak AA méretű NiMh akkukat és 18650, 21700 és 26650 méretű litiumos akkukat akarok tölteni (bár a NiMh se annyira fontos, mert arra van egy jó IPC-1 töltőm).
Viszont a litium akkuk viszonylag ritkán használt eszközökben vannak, ezért fontos nekem az automatikus töltés-lemerítés-töltés ciklus, mert félévente-évente szoktam őket frissíteni.
Na mindegy, marad egy Liii-500 beszerzése, pedig tetszik a VC4S high-tech kinézete, de ugye az ember nem nézi az akkutöltőt a töltés közben folyamatosan
Nem olyan lényeges, hogy a 4 akkuról egyszerre lássam a töltési információkat, a Lii-500-on is látok mindent, csak nyomkodni kell a gombokat az akkuk alatt.
-
-
válasz
HUNited #64268 üzenetére
Hol lehet a Lii-500-al azonos árban kapni VC4S töltőt?
Akárhol néztem, a Lii-500 16-18 euró (tápegységgel, kábellel együtt), míg a VC4S 23-25 euró, de ehhez kell még egy combos microUSB töltőkábel és egy nagyáramú USB telefontöltő, amelyek együtt minimum 6-8 euróval növelik a VC4S beszerzési árát
-
válasz
HUNited #64262 üzenetére
Köszi a választ neked is és blueye-nek is.
Lii-500 töltő mellé keresek másik töltőt, felmerült a VC4, VC4S, mint alternatíva, de a VC4 kevesebbet tud, a VC4S meg sokkal többe kerül
Ráadásul a microUSB tápellátásban se bízok, egy 12 V-os tápegység könnyebben megbirkózik a töltőáram előállításával, mint egy mobiltöltő.
Szóval egyelőre szerintem egy másik Lii-500 töltő lesz a befutó
Vagy van valami olyan előny a VC4-VC4S töltők oldalán, ami miatt érdemesebb azokat választani a Lii-500 helyett?
-
-
Hogyan van mostanában az akkuk helyes megnevezése?
Ebben a cikkben egy kutató (aki pedig biztosan ért az akkuk megnevezéséhez is) elemzi az új TESLA akku tulajdonságait.
Csakhogy az új, 46 mm átmérőjű és 80 mm hosszú akkut következetesen 4680-as akkunak hívja. Ezzel párhuzamosan az általunk 21700-asnak hívott akkut szintén következetesen 2170-es akkunak hívja. Ezzel szemben a 18650-es akku nála is 18650.
Valami új nevezéktan van kialakulóban, vagy a TESLA szabványméretű akkukat másképpen kell hívni, mint a sima hengeres Li-Ion akkukat
-
-
-
válasz
ZozzV6 #55058 üzenetére
Elméletileg az egyik 21700-as akku nem lehet vastagabb, mint egy másik 21700-as.
Persze az lehet, hogy egy védett akku egy csíkban vastagabb, mert fut rajta egy kábel és ha túl passzentos a lámpa nyele, akkor megszorul benne.
Régen a 18650-es akkuknál is volt ilyen, de aztán megtanulták úgy összeszerelni a jobb akkukat, hogy ne legyen észrevehető a szélesedés, meg a lámpák nyelét se csinálják túl szűkre.
Majd kialakul ez a 21700-as akkuknál is.
-
válasz
csabyka666 #54947 üzenetére
Vettem nemrégen két ilyen munkalámpát, teljesen elégedett vagyok a fényükkel.
Alapvetően 18650-es akkuval használom őket, de kipróbáltam, működnek 4 db AA ceruzaelemmel is (picit kisebb fényerővel és persze nyilván rövidebb ideig).
Szóval nem tudok neked határozott ajánlást adni, nyilván a Lumenetes lámpa szebb, jobb, megbízhatóbb, munkaeszközként fizetős munkához nyilván azt érdemes használni.
Viszont abban biztos vagyok, hogy a két db Ipree kínai lámpának együtt szintén van akkora fénye, nekem nem fizet senki azért, hogy éjszaka is el tudjam végezni a munkát, ezért nekem jobban megérte a két középgagyi kínai lámpa, mint az egy űberfasza drága lámpa.
-
válasz
HardSanyeee #54883 üzenetére
L2-ből miért kellett 21700 akkus verziót csinálni
Az alapból 26650 akkus, azt egy betétcsővel lehet használni 18650 és 21700 akkukkal is.
-
-
OK ha már pontosítunk, akkor pontosítsd légy szíves, hogy a kérdésed arra vonatkozik-e, hogy keresztben, vagy hosszában vagy kíváncsi a "belefér-e" kérdésre
SZERK:
Itt egyértelműen fel van sorolva a 21700 akku a töltő által fogadott akkuknál
-
válasz
stickermajom #54618 üzenetére
Ha a Liitokala 500 kompatibilis mind a 18650, mind a 26650 akkuval, akkor kompatibilis 21700 akkuval is
-
válasz
Zoli-bácsi #54615 üzenetére
Aki régi paypal ügyfél, az kapott egy emailt, hogy jogosult erre a kuponra (M10APP kuponkód).
Aki nem kapott ilyen emailt, az is kipróbálhatja, volt akinek működött email nélkül is (persze sokaknak meg nem működött).
Próbáld ki, vesztenivalód nincs, de csak androidos appból lehet használni, PC-s böngészőkből nem!
-
-
válasz
jozsi252 #54569 üzenetére
A fekete 26650-es Liitokala akku nekem tökéletesen bevált, azt használom a Convoy L2 és L6 lámpáimba.
Az tény, hogy a régebbi, világoskék 26650-es Liitokala akku mégjobb volt, de azt már nem forgalmazzák, a fekete is majdnem olyan jó
Kis kerek mágnest meg ne rendelj, ha kellene, akkor Pesten a Belvárosban adok neked egyet ingyen és bérmentve
-
Autó körül előforduló teendők világítás igényét szerintem nem lehet egy lámpával lefedni, ahhoz (legalább) 2 külön lámpa kell.
Kell egy széles szögben világító szerelőlámpa, amit szükség esetén fel tudsz akasztani valahova, vagy le tudod tenni a kár a sárba is. Ilyen célra én egy ilyen lámpát vettem. Ez megy 18650-es akkuval is és van benne beépített töltési lehetőség.
Aztán kell egy másik lámpa, amivel tudsz távolabbra világítani, meg tudsz keresni dolgokat nagyobb területen. Erre pl. egy C8+ lámpa alkalmas lehet.
Ha mindenképpen egy lámpában szeretnéd a többféle funkciót, akkor csak az itt nem túl népszerű zoomolható lámpák közül választhatsz, nekem van egy ilyen Xanes lámpám, elég jól használható általános lámpának.
-
-
válasz
peestike #54458 üzenetére
Világítani akarsz, vagy csak pilácsolni
A Convoy L6 az tényleg hatalmas, de van fénye, a fej bírja a hőterhelést, a 2 db 26650-es akku pedig elég hosszú időre ellátja naftával a lámpát
A C8 az inkább thrower, hiába raksz bele OP refit, akkor sem szór szépen a fénye (engem is izgatott a lehetőség, már túl vagyok a próbán, de nem jött be).
-
válasz
peestike #54452 üzenetére
A Convoy L6-ot javaslom, de a klasszikus OP reflektorral és XHP70 LED-el (mostanában több helyen is látom SM reflektorral és XHP70.2 LED-el).
A régi verzió olcsóbb, nekem lámpavásárlásnál a maximum 40 dollár, tavaly kivártam a megfelelő akciót és sikerült ennyiért megvenni a lámpát.
Tutira lesz az idén is akció, 41-42 dollárért biztosan meg lehet kapni ezt a remek lámpát.
-
válasz
MittuDomain_ #54083 üzenetére
A 21000 lumenes az milyen lámpa?
-
válasz
FBLLMAG #54079 üzenetére
A macskákat világítom meg a kutyának velük a kertben
(Kell a támogatás a kutyának, a kutya 4 kiló, a macskák 3-6 kiló között mozognak, szóval érezze a kutya, hogy áll mögötte valaki
)
Egyébként valószínűleg az a helyes válasz, hogy gyűjtöm őket, mert veszem, de alig-alig használom a lámpákat.
Hogyan nézne ki, hogyha jönne valaki és megkérdezné. hogy van-e nekem 2400 lumenes lámpám és azt kellene mondanom hogy nincs
-
-
Megjött a régen várt NW fényű Astrolux FT03 lámpám a banggoodról. Érdemes volt kivárni, mert azt kell mondjam, hogy szerintem ez a világ legpraktikusabb elemlámpája
Számomra nagyon pozitív tulajdonságai:
- beépített akkutöltési lehetőség,
- 26650-es akkuval megy, ami szerintem a legjobb méret/teljesítmény arányú akku és nem is drága,
- fokozatmentes fényerőszabályozás,
- alapesetben bekapcsoláskor holdfény módban indul,
- dupla kattintásra azonnal turbó fényerőre kapcsol ami eléggé nagy fényerejű,
- nagy átmérőjű fej nagy tükörrel ami kell a thrower jelleghez (nagyobb a tükre, mint a Convoy L2-é).
- NW szín,
- a bekapcsológomb halvány zöld fénnyel világít, hogy sötétben is megtalálható legyen.Pozitív tulajdonságai:
- strapabíró masszív kialakítás,
- van benne anyag, nem melegszik fel gyorsan,Ami lehetne jobb:
- adhatnának hozzá kiegészítő elemtartó csövet, ha hosszabb működési időre lenne szükség (mint a Convoy L2-höz).
Balról jobbra: ConvoyL2, Astrolux FT03, Convoy L6.
Aki jó thrower lámpát keres fájdalomküszöb alatti áron, annak az Astrolux FT03 feltétel nélkül ajánlható.
-
-
-
-
-
-
No, nehezen, de végül is csak megindult a preorderben rendelt akciós Astrolux FT03 lámpám kiszállítása. Az eredetileg ígért március 9-i postázás helyett végül április 5-én indították el.
Ha eleve megírták volna, hogy a neutral white fényű verziót egy hónappal a cool white után fogják postázni, akkor biztosan a kommersz cool white verziót rendeltem volna.
Na sebaj, a lámpa már valahol útközben van, 1-2 hét és kézbevehetem
-
-
válasz
Lacerta #53446 üzenetére
Az L2 és az L6 lámpákban 2-2 db akku van, szeretem úgy berakni az akkukat, hogy nagyjából egyforma kapacitású és belső ellenállású akkuk legyenek párban egy-egy lámpában.
(Persze lehet, hogy ha egyszer megmérem őket és rájuk írom a kapacitást és a belső ellenállást, akkor az nem változik egy darabig, tehát a ráírás alapján is tudnám párosítani őket
)
-
válasz
vidaila #53440 üzenetére
Jó ez a 26650-es akku, én is pont ilyeneket használok mind a Convoy L2, mind az L6 lámpámhoz.
3-4 havonta a rendes töltésen felül sinálok egy töltés - kisütés - töltés tesztet (a Liitokala 500-as töltőn ezt NOR tesztnek hívják), 5200 - 5300 mAh kapacitást mér rajtuk a töltő.
-
-
válasz
WestBam #53334 üzenetére
Az a baj, hogy nincs olyan, hogy "C8" lámpa. Eleve van pl. Litewood, meg Ultrafire gyártmányú C8, amelyek vagy ilyenek, vagy olyanok (van olyan Ultrafire C8 lámpám XPL HI LED-el, amit bármelyik Convoy verzió mellé oda mernék tenni, de van olyanom is, amit a Latticebright cég is inkább letagadna).
A Convoy márkán belül is van három vonulat a C8 lámpán belül, a sima C8, ami ahogyan te is írod, erkölcsileg már elavult; a C8+ ami nagyon jó kis lámpa; meg a special verziók (Nichia LED-el és/vagy Biscotti vezérléssel, stb) amik eléggé megosztó lámpák, van akinek bejön, meg van olyan, akinek kiveri tőlük a víz a hátát (pl. nekem is).
Szóval aki C8 lámpát ajánl, az mindig tegye hozzá, hogy milyen verzióról beszél, mert már túl sokféle van belőlük.
-
-
Megjött az aliról rendelt Lumintop GT mini lámpám.
Elég jól működik, nekem bejövős ez a folyamatos nyomvatartással szabályozható fényerő állítás. Ráadásul emellett tudja a dupla kattintásos maximális fényerőre állítást is, meg módmemória is van benne, meg van benne akkutöltöttség jelző LED is, ennek a lámpának a kezelése valami álom
Egy db 18650-es akkuval működik, viszont csomagoltak hozzá egy kb. 5 cm-es hosszabbító csövet is. Az mire jó? Két db 18650-es akku akkor se fér bele, ha használom a hosszabbítót
-
-
-
Na, úgy tűnik, hogy a banggood-os Astrolux FT03 akciós preorder befuccsolt.
Nekem legalábbis a szállítás időpontja helyett (ami eddig március 9-e volt) most azt írja, hogy back order
De azért a 31 dolláromon szépen elülnek február 16.-a óta, és ki tudja, hogy mikor fogják visszafizetni
-
válasz
lugosi #53114 üzenetére
A zoom-os fejű lámpák vízállósága az olyan népmesei (hol volt, hol nem volt
).
Ahol a levegő bemegy, ott a víz is bemegy, ha pedig a levegő nem menne be, akkor a fej kihúzásakor keletkező nyomáscsökkenés visszahúzná a lámpa fejé.
Különösen ha már érzed, hogy lötyög a lámpa feje kihúzott állapotban, akkor ott már komoly illesztési hézag van, ott bemegy a víz.
(Tudom, hogy ez a rész el van választva az elektronikától és az akkumulátortól, de az se kellemes, ha a lámpád fejében lötyög a víz, az már kívül van egy lámpa komfortzónáján
)
-
Megjött Lumintop EDC01 lámpám.
Voltak gondok a rendeléssel, így örültem, amikor legalább egy megérkezett a kettőből.
Aztán le is konyult a szám széle vigyorgás helyett, ez a kis lámpa 1 dollárt nem ér, nemhogy 6-ot (pláne ne 9-et, mint amennyiért most árulják).
Vagy 2 percig kerestem rajta a kapcsológombot, míg rájöttem, hogy az összerakás után egyből bekapcsoló lámpát kikapcsolni csak úgy lehet, ha egy fél fordulattal letekerem a fejet a lámpa testéről
Azt írják róla, hogy 3 módban működik, de azt sehol se találom, hogy hogyan lehet a módok között váltani
-
válasz
HardSanyeee #53034 üzenetére
Valóban, windows alól nézve látszik a link, ha ráhúzom az egeret. Napközben androidos tablettel voltam, ott csak kattintani lehet.
-
-
-
Nekem van mindkettő, sőt mindhárom, mert szerintem egy Lumintop GT Mininek egy sima C8 nem ellenfele, a GT Mini mellé legfeljebb egy Convoy C8+ HI lámpát lehet odarakni, de annál is sokkal erősebb a Mini fénye.
Ha viszont azt nézed, hogy egy GT Mini árából kapsz egy C8+ HI lámpát ÉS mellé még egy sima C8-ast is, akkor már nem biztos, hogy érdemes a GT Minit választani.
-
-
válasz
FBLLMAG #52828 üzenetére
Ja, nem bonyolult. Nem bonyolult az Armytek, nem bonyolult a Sofirn, nem bonyolult a Lumintop, nem bonyolult a Boruit, nem bonyolult a Nitecore, nem bonyolult a Fenix, nem bonyolult a Convoy (na jó, ha Biscottis, akkor az már egy kicsit bonyolult), meg stb. stb.
Csak éppen többé-kevésbé mind más
-
-
Ennek az ára (postázással együtt) 16 euró, ennyi pénzért elég sokféle jó zseblámpát lehet kapni.
Ez egy szórt fényt adó lámpa, erre a feladatra ezért az összegért egy Convoy S2+ lenne a legjobb választás.
Ha valamiért ragaszkodnál az alkáli elemes áramellátáshoz, akkor is inkább egy Sofirn SP10 lenne jobb.
-
-
válasz
Donki Hóte #52741 üzenetére
Na, máris találtam egy negatívumot a C8F lámpával kapcsolatban. Feküdt az asztalon, amikor véletlenül kicsit meglöktem. Erre szépen egy nagy ívben végiggurult az asztalon és szépen lepottyant a földre
A fejen lévő kiemelkedések nem elég nagyok, az elgurulást nem akadályozzák meg
Egy klasszikus C8 és egy C8+ nehezebben gurul oldalra, azoknak jobb a fejkialakítása ebből a szempontból. Illetve valószínűleg a 21700-as akku miatt a C8F-nek vastagabb a szára, ezért a fejen lévő kb. ugyanakkora bordák a sima C8-hoz képest kevésbé gátolják a gurulást.
(Megjegyzem, hogy még nem tettem a rá a kézpántot, ezt most sürgősen pótolom, mert azzal nehezebben gurul el.)
-
Jött a múlt héten egy Utorch C8F lámpa. Maximálisan elégedett vagyok vele
Ez a természetes fehér fényű verzió, a megvilágított dolgok az eredeti színükben látszanak. Elég erős fénye van a legerősebb fokozatban (ami a Sofirn lámpáknál megszokott módon dupla gombnyomásra jön elő), fényt pedig nagyon szépen teríti.
A kapcsolója pedig olyan, mint amilyennek minden lámpa kapcsolójának lenni kellene, a ki/be kapcsolásra a lámpa végén lévő kapcsoló szolgál, az üzemmódok váltására pedig a fejben lévő kapcsoló szolgál. Módmemória is van benne, mindig abban az üzemmódban kapcsol be, amiből kikapcsoltam. A módváltó kapcsolóban lévő színes LED pedig mutatja az akku töltöttségi szintjét.
Elvileg 21700-as akkuval megy, de adnak hozzá betétet, így 18650-es akkuval is használható.
A fej átmérője pontosan megegyezik a C8 lámpákkal, a hossza meg kb. 5 mm-el több, vagyis a C8 lámpákhoz gyártott tokok jól használhatók ehhez a lámpához is.
-
-
válasz
ZolkoW #52683 üzenetére
Tegnap nagyon pipa voltam, ma már csak mosolygok a dolgon. Elég sok mindent szoktam rendelgetni, néha belefér, hogy rajta vesztek.
Egyelőre nem rendelek a banggoodról semmit, aztán majd ha elfelejtem ezt a szivatást, akkor majd rendelek ismét.
Egyik kínai webshop sem tökéletes, bár mostanában az aliexpressel van a legkevesebb gondom. Ennek persze csak annyi oka van, hogy ott alaposan megnézem, hogy kitől veszem meg a kinézett cuccot.
-
válasz
1stVikman #52670 üzenetére
Ezt látom most a rendeléseknél:
SZERK:
Jajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Miután jól elleveleztünk a témában, most megírta nekem a banggood, hogy most látják, hogy kupont is felhasználtam a rendeléshez, ezért még korábban jelzett a 6 dollárt se adják vissza, hanem csak 5,4 dollárt.
Komolyan mondom, hogy ez már a legalja az internetes kereskedésnek
Befejezem a vitát velük, a végén nem adnak vissza semmit, sőt kitiltanak. Ami persze nem gond, mert úgysem veszek tőlük soha többet semmit
-
válasz
Donki Hóte #52619 üzenetére
Tele van a hócipőm a banggooddal és a lumintoppal.
Rendeltem 2 lámpát együtt 23 dollárért. Készlethiány miatt ez egyik lámpát nem tudták feladni, ezért kettébontották a rendelést, az egyik 11.5 dolláros részhez odaírták, hogy postázva, a másik 11.5 dolláros részre meg azt írták, hogy vagy rendeljek mást, vagy várjak, vagy refundolnak. A refundot kértem.
Erre ma "örömmel" értesítenek, hogy visszaadnak 6 dollárt
Kérdem, wtf, miért csak 6 dollár?
Írják, hogy akció nélkül 16 dollár volt a lámpa, plusz 1 dollár a szállítási díj. Mondom nekik, hogy a honlapjukon jól láthatóan 11.5 dollár a lámpa ára, szóval adják vissza a 11.5 dollárt.
Persze kötik az ebet a karóhoz, hogy egy hete még 16 dollár volt.
Szóval rohadjanak meg, soha többet nem veszek lumintop lámpát ettől a rablóbandától
-
-
válasz
1stVikman #52640 üzenetére
Szerintem ez a 35E akku jó vétel a jófogásról.
-
Valóban ott van a szín meghatározása, addig már nem tekertem lefelé.
Azt viszont nem írták oda, hogy a 6000-6500 K-t úgy kell érteni, hogy középen 6500 K, a szélén pedig 6000 K
Egy kicsit zsákutcának érzem az XHP50.2 LED-et, erős fénye van, de a színe nem egyenletes, elég erős zöldessárga elszíneződés látszik a fénycsóva külső részén
-
válasz
Donki Hóte #52529 üzenetére
Na, nagy nehezen összejött a lámpák színhőmérsékletének a lefényképezése. Azért volt nehéz dolog, mert nincs itthon fehér falfelület. Így aztán a fürdőszobában a fehér csempe előtt fényképeztem le őket.
Balról jobbra: egy Convoy C8+ Nichia LED-el, ez a gyártó szerint 5700 Kelvines.
Középen a Sofirn SP33 XHP50.2 LED-el, a gyártó nem mond semmit a színhőmérsékletről.
Jobbról pedig egy Convoy C8+, de ebben XPL HI LED van, a gyártó szerint 6500 Kelvin színhőmérséklettel.
A falon látható képek alapján a két Convoy C8+ lámpának szép egyenletes színű a fénye, a Sofirn SP33 fényének viszont van egy eléggé erős sárga palástja.
Szóval ezért láttam alacsonyabb színhőmérsékletűnek az SP33 fényét, mint 6000 Kelvin, mert középen ugyan hidegfehér a fénye, de a szélén eléggé sárga.
Az is látszik (azon felül, hogy a két C8-ast nem egyformán támasztottam a falhoz
), hogy az SP33-nak lényegesen kisebb hotspotja van, de nem is igazán széles a világítási képe.
-
Van raktáron, de ez van odaírva:
Shipping: Processing time: Expected on February 24, 2019
-
válasz
drinker #52250 üzenetére
Megrendeltem ezt a Lumintop EDC01 kis lámpát, pontosabban kettőt, mert úgy volt az akció.
Erre ma ír a banggood, hogy készlethiány miatt csak egy lámpát tudnak szállítani
Választhatok, hogy várok még, vagy rendelek mást tőlük, vagy visszafizetik az árát.
Nem szép dolog, hogy olyan dolgot akcióznak, ami nincs is készleten
SZERK:
Egyre jobb, azon az oldalon, ahol választhatnék a 3 lehetőség közül, a refund gombra kattintva azt írják, hogy nincs lehetőség refundra
Akkor mi a faxé' ajánlották fel a refundot, ha nem lehetséges
Vicces ez a banggood
SZERK2:
Megírtam nekik, hogy WTF
-
válasz
Amjad1313 #52582 üzenetére
Banggoodon most preorderben egy Astrolux FT03 lámpát vehetsz 29,99 dollárért.
-
válasz
Charlie Gordon #52552 üzenetére
Szerintem várj egy jobb akcióra, én is 40 dollár alatt vettem 2 hónapja.
-
1 nagyteljesítményű LED-et is nehéz korrekten hűteni, 4-5-6 LED hűtésére szerintem nincs kiforrott megoldás egy zseblámpában.
Bár a rezgőmotoros akku merülésjelző mintájára valaki biztosan bepróbálkozik majd egy külön beépített szivattyúval hajtott vízhűtéses LED driverrel
-
válasz
nufenen111 #52527 üzenetére
Szubjektíven éreztem, hogy nem annyira fehér a fénye.
Vasárnap este fogom tudni egymás mellett lefényképezni a Sofirn SP33 fényét, egy Nichia219C LED-es Convoy S2+ fényét (ez 5700K-s) és egy XHP70 LED-es Convoy L6 (ez N4-1C verzió 6000 K feletti színnel) fényét, akkor minden kiderül.
-
-
Jött ma egy XHP50.2 LED-es Sofirn SP33 lámpa. A leírástól eltérően a benne lévő CREE LED fényének nem 6000-6500 K a színhőmérséklete, hanem sokkal inkább NW színű. A vetítési képe pont olyan, mint egy Convoy S2+ lámpának, csak a fényereje lényegesen nagyobb.
Amivel viszont még nem tudtam megbarátkozni, az a lámpa vezérlése. Teljesen eltér a Convoy lámpákban megszokottól, 1x, 2x, és 4x kattogással kell vezérelni, szóval ezt még szokni kell
Ha lenne benne beépített töltési lehetőség, akkor azt mondanám, hogy ez a legjobb zseblámpa a piacon
A hasonló árú C8-akhoz viszonyítva sokkal robosztusabb a lámpa, erősebb a fénye, plusz van rajta akku töltöttség visszajelzés.
Az S2+ lámpákhoz képest ugyan drágább, de sokkal többet is nyújt.
-
válasz
WestBam #52487 üzenetére
Egy ilyen drága lámpában elfogadható egy plusz vibramotor beépítése, de általában szerintem ez egy halott ötlet.
Ezt a funkciót egy 0,3 dolláros RGB LED tökéletesen lefedi.
Persze, ahogy Schawo kolléga is írja, ha vakok használják a zseblámpát, akkor nekik plusz információt ad a lámpa működéséről a vibrálás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest