Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
HUNited #64262 üzenetére
nekem volt valami dealbreaker a VC4S-nél, és most visszakerestem:
az igaz, hogy a töltőáram erősségét nem lehet manuálisan beállítani, hanem azt majd ő eldönti? mert ez egy olyan eszköznél, ami slotonként akár 3A-t is tud, nem igazán bizalomgerjesztő. meg egyébként is, én szeretek minél alacsonyabb töltőáramot beállítani, ha van rá idő. -
bwoay
nagyúr
válasz
bedvóter #64047 üzenetére
de eleve miért is rendelne bárki olyan terméket kínai webáruházból, amire sürgősen szüksége van? Amit ilyen oldalakról rendelek, azoknál az sem zavar, ha 3 hónapnál is többet kell várni. Ami nem ér rá, azokat nem innen szerzem be. Ha pedig sürgős, de sehol máshol nincs, akkor kénytelen vagyok elfogadni, hogy várni kényszerülök. Hadd tegyem hozzá: az egy dolog, hogy mikor adják fel, jellemzően a magyar posta is ül rajta, jellemzően annak a többszörösét, mint amennyit jelen pillanatban késik a csomagod. Pláne mostanság.
-
bwoay
nagyúr
egy szempontot kifelejtettem a keychain lámpáknál: azért egy 90-100 lumenes AAA darabnál nem lenne rossz, ha gyertya módban is tudná használni az ember, mert ahhoz ekkora fényerő már megfelelő. ezt a pici Skilhunt E3A elég rosszul, de pl az Astrolux EDC01 meg elég jól oldotta meg. A Skilhuntban a mérete az, ami lenyűgöző, de ha emiatt kell lemondani az egynél több üzemmódról, akkor annyira nem jó deal. A vízállósága amúgy IPX8.
-
bwoay
nagyúr
válasz
xcsabo #63758 üzenetére
A tube az ultimate - szerintem. Nekem az első nem elrepedt (pedig karabineren hordom sok egyéb kulcs mellett, ráadásul bringával járok), hanem úgy néz ki, hogy beázott. A v2.0 már IP65, és a fényerőn is növeltek, de nekem az original is elég volt mindenre.
A minap megjött hozzám is ez a mini Skilhunt, vélhetően én kaptam meg utoljára. Egyetértek abban, hogy az egyetlen üzemmód nem optimális, de csak azért, mert a 100 lumen elég sok ennek a kis testnek, és rendesen melegszik. A fénye kirány amúgy, szépen terít, de kulcstartóra nekem nem szükséges ilyen fényerő, pótakksit nem fogok hozzá hordani, mert mégiscsak egy kulcstartó, így viszont gondban leszek, ha lemerül. A twisty kapcsoló meg... ok, ettől tök egyszerű, de egy kézzel kezelni nem a legkényelmesebb.
Szóval tube. És nekem messze azon tetszik legjobban a UI is. -
bwoay
nagyúr
válasz
HollyBoni #63740 üzenetére
a semmilyen lámpa errefelé is nagyot megy, ezt a neki tulajdonított kiváló ár/érték aránynak tudom be. egy fokkal jobb a vakító fénycsóva, bár a mögötte levő bringás pontos pozícióját képtelen vagyok meghatározni, és mindeközben legalább magam előtt sem látom az utat.
-
bwoay
nagyúr
válasz
bedvóter #63719 üzenetére
"És az ellenpélda: Armytek Wizard Pro.
Lehet a tailcap-et csavargatni, negyed, nyolcad, tizenhatod fordulattal, közben meg 356-szor nyomogatni a gombot."
már korábban is észrevettem, hogy valamiért szokássá vált ezen gúnyolódni, miközben a tailcap csavargatás pont azt a célt szolgálja, hogy ne a gombot kelljen 5-10x nyomogatni. Ráadásul mindezt olyan beállításhoz kéri a lámpa, ami lényegében testreszabás, és kb egyszer használja az ember évente. Vagy egész életében. Hogy hány fokban tekerjük el a tailcapet, annak semmi jelentősége nincs - a gyártó 2 okból ad meg 90 fokot (1/4 fordulatot): ennyi biztosan elég ahhoz, hogy bontsuk az áramkört, és még biztosan nem tekertük le a tailcapet teljesen.
4 gombnyomásnál többre semmihez nincs szükség, ennyi is csak a strobe-hoz kell, amit a userek 99%-a elvétve használ (pláne fejlámpán), lock-out-hoz meg pont ez a lámpa nem is nyújt más lehetőséget, mint a kupak elcsavarása.
Lehet az Armytek megoldását szeretni/nem szeretni, de azt szerintem nem nehéz belátni, hogy logikus, és átgondolt. Az egész koncepció alapja, hogy miután egyszer testreszabtuk, az összes mód közvetlenül elérhető legyen, és ne kelljen végigzongorázni a különböző fokozatokon - mindezt egyetlen rendelkezére álló gomb segítségével. -
bwoay
nagyúr
válasz
blueye #63487 üzenetére
akkor lehet, hogy én továbbra is maradok a Nitecore Tube-nál. végülis amire használom, arra bőven jó a fényereje, a kezelése végtelenül egyszerű, nem kell hozzá két kéz, olcsó, pici, könnyű. ha nem hullott volna el az első példányom kb 1 év alatt, akkor nem is gondolkodnék semmilyen más alternatíván.
-
bwoay
nagyúr
Lacerta & Zozz:
fúúdejókvagyok
thx! -
bwoay
nagyúr
válasz
gyapo11 #62852 üzenetére
PP-vel szerintem nemigen kell kardoznod emiatt. kétlem, hogy őket érdekelné ez a minimum kérdéses BG policy, ami a biztosításokat illeti. tény, hogy még nem kerültem ilyen helyzetbe, de a PayPal-nak az lenne a feladata, hogy garantálja a tranzakció sikerességét. az ő biztosításuknak elégnek kellene lennie. szóval ha a küldemény nem jut el hozzád, vagy még az országig sem, az rajtad semmiképpen nem számonkérhető, a PayPal refundol, az érintett felek meg rendezzék egymással.
szép is lenne, ha az ÁSZF-be elrejthetnék egy apróbetűs megjegyzést mondjuk 95%-os kézbesítési rátáról, aki meg a maradék 5%-ba esik, annak széttárom a karom, hogy "ja, én szóltam, hogy köss biztosítást! most pedig mosom kezeim, viszlát!"
a szállítást ugyan te kéred, de a BG rendeli meg a számodra, ha eltűnik valami, ők nem kérik számon a szállítást végző partneren? értem én, hogy 100 milliós nagyságrendű csomagszámról beszélünk, de az az ő feladatuk, hogy ekkora volument is képesek legyen managelni. a biztosításuk ennek a (számukra) leegyszerűsített megoldása, mert próbálják rád hárítani a felelősséget. -
bwoay
nagyúr
válasz
gyapo11 #62767 üzenetére
nem is állítottam ilyet. de gyanítom, hogy a legtöbben voltak már olyan helyzetben, hogy spórolni próbáltak, és adott termékből vettek valamilyet azzal a felkiáltással, hogy "jó lesz ez is", mert sokallták az árát annak, ami a kínálatból a legmegfelelőbbnek tűnt. aztán használat közben kiderült, hogy mégiscsak jobb lett volna megvenni az eredeti kiszemeltet, mert a másik olyan kompromisszumokra kényszerít, amik csak bosszúságot okoznak a használat közben.
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
BennyRay #62735 üzenetére
respect, ugyanakkor valahol szomorú, hogy nem ez a természetes. gondolom lélekben már te is felkészültél olyan 30-40%-ban, hogy majd kardozni kell.
nem lámpa, de tanulságos: egy 2006-ban bejegyzett, milliárdos árbevétellel rendelkező, magyar kft-től rendeltem valamit még májusban. mást küldtek: funkciójában azonos, de eltérő terméket. kereskedő vagyok, az ilyen hibákkal szemben abszolút empatikus, és ennek megfelelő stílusban jeleztem, hogy probléma van - nem az jött, ami a weboldalon szerepel. "hja, a termékkép csak illusztráció, ki is van írva az oldalon!". TRUE STORY. FOR. REAL. és rendesen szégyelltem magam, mert ha ezt kereskedelemnek hívják, akkor kellene egy másik szó arra, amivel én foglalkozom, ugyanis az ettől nagyon, de nagyon távol áll. -
bwoay
nagyúr
válasz
Tetsuo #61699 üzenetére
jogos, valamiért a Wizard Proval vetettem össze, de a tailcap és a töltés attól még eltér.
vince:
ha az FW3A-ba sikerülne integrálni egy (eltávolítható) tailcap mágnest, meg a kapcsolóba egy minimalista LED-et, akkor azt mondanám, hogy számomra ez a tökéletes lámpa. bár tulajdonképpen így is azt mondom -
bwoay
nagyúr
izgultok itt a Black Friday miatt, de majd az én FW3A-m úgy beblokkolja az összes ajánlatot, hogy semmit nem fogok venni, egyetlen lámpát sem, és majd hangosan röhögök, mint egy fakutya!
MittuDomain:
dehogynem, abból a pénzből pont meg tudod venni stellaznak álmai kulcstartólámpáját karácsonyra! -
bwoay
nagyúr
válasz
stellaz #59454 üzenetére
nekem a twisty a halálom, tök jó, hogy letisztult, egyszerű, de kétkezes
talán érdemes lenne megnézned a RovyVonokat. -
bwoay
nagyúr
válasz
WestBam #59433 üzenetére
szerintem nem olyan sok az a 200 EUR, ha valakinek ilyen célra kell egy profi megoldás, de hogy a 100e. Ft-os árat vajon mi indokolja...?
ahogy nézem, ingyen küldik Ausztriába, és cégre vásárolva lejön belőle az ÁFA is, ezzel a megoldással nagyjából egy Olight Seeker 2 Pro árkategóriájáról beszélünk. én eddig refiben nem is gondolkodtam, de ez nagyon tetszik, köszi. -
bwoay
nagyúr
embörök! dilemmám van!
szeretnék egy L6-ot, de aztán terítsen ám tisztességgel!
namost ilyen szempontból melyik a jobb deal, a régi XHP70-es az OP reflektorral,
vagy az XHP70.2-es az SMO refivel? szóval a kérdés a vetítési képeik közötti eltérés.
az ár is befolyásol, mert a régi most 39.99, az újnál meg már belengették a Black Friday-t november 27-től, jelenleg viszont közel 70 USD ki tudom várni, de valamiért azt gondolom, hogy a legjobb megoldás az újabb változat lenne, aztán reflektor csere, meg egy Zozz tuning
ja igen, a cél: 5000 lumen körüli fényáram tartósan. -
bwoay
nagyúr
válasz
Gargouille #59398 üzenetére
jó, de egy csomó lámpa még megpihenni sem enged - pipa aztán "next!"
én pl rakat EDC-t begyűjtöttem annak ellenére, hogy van egy lámpa, amit ténylegesen magammal hordok minden egyes nap. ott lóg a kulcstartómon, és kb napi szinten használom - ez pedig az időnként lesajnált Nitecore TUBE a maga 45 lumenével.
WestBam:
hát mindenkinél más ez a típus. nálam az FW3A sikeresen blokkol egyszerre több kategóriát is már egy ideje. át tudok siklani a single 18650-es floodereken, multi-emittereken, pedig papíron egyáltalán nem tűnt álmaim pilácsának! vincét állítólag rábeszéltem erre a típusra, Zozz korábban írta, hogy neki a Lumintop saját változata tetszik jobban, hát az pl engem totál hidegen hagy, pedig az mágneses, sideswitches, és eddig szentül hittem, hogy ezek nekem fontosak. -
bwoay
nagyúr
A flood(er) meg a thrower mellé bevezetek egy újabb kategóriát: blocker.
Ez a legfaszább mind közül, mert képes megakadályozni, vagy legalábbis megnehezíteni újabb lámpák beszerzését. Legalábbis egy darabig
stellaz:
eközben a Curaprox is gyárt sonic kefét, akkor az milyen lehet?
xcsabo:
tanulópénz. az Oral B meg a Philips több, mint egy évtizede biztosít pótfejeket a saját elektromos fogkeféihez. -
bwoay
nagyúr
aha, értem!
egyébként az alacsony fokozatokhoz én is ragaszkodom, a magasakhoz nem feltétlenül, de mint írtam, nekem már hasznomra vált a kisebb turbo a Wizardon. innentől én azt vallom, hogy van létjogosultsága számomra. viszont a minap a firefly módokkal tökörésztem, és kajak meglepett, hogy full sötétben még a leggyengébb (talán 0.15 lumen?) is mennyire használható.
a párás, ködös idő mindenképpen bukó, ez tény.
kültérre meg szerintem az a típus az igazi, ami ugyan nem thrower, de van határozott, és viszonylag nagy hotspotja, meg egy tisztességes spill. és akkor nem szűken, csőben világít, de tud távolságot. fejlámpából ugyanakkor ilyet egyáltalán nem szeretnékaz legyen olyan homogén, amilyen csak lehetséges.
-
bwoay
nagyúr
válasz
kk831228 #59039 üzenetére
futáshoz én szinte biztos, hogy nem a Wizardot választanám, hanem valami kisebb/könnyebb, 18350-es akkuval üzemelő darabot.
Vlah:
hát közelre nem is kell nagyobb, de távolra flooddal csak erőből tudsz világítani. én egyébként használtam a Wizardot a kisebb turbo fokozaton, amit viszonylag sokáig is tud tartani, és nem tapasztaltam, hogy vakítana. nyílt téren meglátásom szerint abszolút hasznos tud lenni, de úgy vélem, hogy barlangban is jól jöhet bizonyos szakaszokon. -
bwoay
nagyúr
válasz
Gargouille #58971 üzenetére
hoy mekkora áldozatot hoz az importőr egy olyan márka miatt, ami magasról leszarja a munkáját. mármint azt, amivel pont ezt a márkát építi.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Gargouille #58967 üzenetére
csak ez így a Wilconnak a legrosszabb üzlet. féláron adtak el két lámpát. hány garis ügyet érdemes úgy intézni? főleg egy ilyen gyártónak.
mondom ezt úgy, hogy megint Wizardot vennék, sőt, nekem jól jönne egy Tiara C1 is. pedig ezt a hozzáállást pont nem lenne szabad vásárlással támogatni. de a termék maga zseniális. -
bwoay
nagyúr
válasz
HUNited #58746 üzenetére
azért kérdem, mert régóta vásárolok a banggoodon, és amikor egy kupon nem működik, annak mindig oka van
- akciós terméknél nem használható
- meghatározott alkalommal használható
stb.
elhiszem, hogy tudod, miről beszélsz,
azt vonom kétségbe, hogy a banggood kuponos rendszerét kellőképpen ismered.
nekem is "szakmámba vág" a dolog, és még nem tapasztaltam visszásságot ilyen téren náluk. sőt, kimondottan korrekt módon jártak el eddig minden ügyben, beleértve a garanciális problémákat, hiányos csomagokat, készlethiányt.ami a forrást illeti:
igen, van másik, az előző HSZ-emben linkeltem neked. -
bwoay
nagyúr
válasz
HUNited #58740 üzenetére
több kérdés is felvetődik:
a lampablog alatt az elemlampablog.hu-t érted?
annak melyik a promóciós oldala?
mi köze a fogyasztóvédelemnek egy lejárt kuponhoz?
vagy ahhoz, ha netán eleve akciós terméknél próbáltad felhasználni a kupont?
írtad, hogy nem sürgős: miért nem vártál, vagy kértél kupon ügyben segítséget tőlünk?
válaszok:
18650 kell meg valami egyszerű töltő.
amikor elkezd merülni, akkor alacsony fokozatra vált
és emlékeim szerint bizonyos időközönként villan egyet.
tartalék akkut annak függvényében vegyél, hogy milyen módon fogod használni.
egy 18650 normál fényerő mellett sokáig kitart, de ha full fokozaton hajtod a lámpát,
akkor gyorsan lemerül (meg közben fűt is rendesen).
kuponok lelőhelye -
bwoay
nagyúr
válasz
Gargouille #58678 üzenetére
"a lámpám visszajött érintetlenül az Armytek-től, át se vették a csomagot"
hmmm. aha. oké.
V.Stryker:
ilyen célre a Lidl-ben is kapsz valami pilácsot 1000 Ft-ért. -
bwoay
nagyúr
válasz
WestBam #58637 üzenetére
eddig nem nagyon tetszettek az Olight színváltozatok, mindegyikből a sima feketét favorizáltam volna, de ez a camo telitalálat, nagyon szép. szerencsére ilyen lámpára sincs szükségem
ami a fejlámpákat illet: én a Wizardot is csak brahiból vettem, viszont azóta több alkalommal is nagyon jó szolgálatot tett. örülök, hogy az első fejlámpám Armytek, mert így biztosan nem fogok már Utorch és társaival kísérletezgetni. -
bwoay
nagyúr
van uj Olight lampa, M2R Pro, es a camo szinvaltozat nagyon durva!
-
bwoay
nagyúr
én meg azokat kérdezném, akik az Armytek Wizardot következetesen két "z"-vel írják, hogy van-e ennek az írásmódnak valami különösebb oka?
-
bwoay
nagyúr
válasz
Gargouille #58367 üzenetére
nekem is több hét alatt oldódott meg a csere, bár az nem garanciális volt. ha nincs épp készleten az importőrnek, akár 3-4 hét is eltelhet, mire újabb szállítmány érkezik. nekem abból kifelejtette a lámpát a gyártó. a következő körrel jött meg, nagyjából 50 napot vártam rá. nem a Wilcontol, hanem a Bété-Kertől vettem a lámpát.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Gargouille #58177 üzenetére
az a lényeg, hogy TURBÓÓÓÓT mindÉÉÉG vissza kÉÉÉÉK hűtttni!
-
bwoay
nagyúr
válasz
jozsi252 #58133 üzenetére
ha egy márkát kikiáltanak a kategóriája legjobbjának (adott esetben jogosan), akkor abból akár egy évtizedig is meg tud élni, hiába nem aktuális már a fenti cím. A többségnek kényelmesebb egy megszokott márkára hagyatkozni, és annak az egnyek a kínálatára hagyatkozni, mint időnként feltérképezni az aktuális kínálatot. Azt is vedd számításba, hogy sokan azért nem kutatnak más alternatívák után, mert a Petzl lámpájuk pont annyit tud, amire szükségük van, és fogalmuk sincs róla, hogy ugyanezt mennyivel olcsóbban megkapnák máshol.
ilyen márkák minden területen fellelhetőek. én a munkámból adódóan hallom gyakran snowboardok kapcsán, hogy "a legjobbat akarom, nekem csak a Burton felel meg". és ezek az emberek szentül meg vannak róla győződve, hogy az ilyen kijelentések a tájékozottságukról tesznek tanúbizonyságot, és nem pont az ellekezőjéről. sokan kimondottan büszkék a márkahűségükre. az én szememben ez inkább csak egyfajta korlátoltság, és arról szól, hogy élből utasítsuk el a piac többi szereplőjének termékeit, nehogy kiderüljön, hogy létezhet számunkra jobb alternatíva egy más gyártó palettáján. -
bwoay
nagyúr
válasz
ZozzV6 #58107 üzenetére
én is az oldalgombra szavazok normális esetben, de valamiért úgy ítéltem meg, hogy az F3WA megoldása valamiért tetszene. és bejött, imádom. pedig nem tud helyzetjelzést, nem mutatja a gomb a töltöttséget, nincs tailcap mágnes, mégis... ez egy szuper kis lámpa.
ja és tudtommal az Emisar D4V még erősebben is világít nála. de hiába, marhára bejön. még egy short tube jöhetne hozzá, és az FW1A-hoz van is, csak nem tudom, hogy állnak kompaKtibilitás terén -
bwoay
nagyúr
használ valaki FW3A-t? láttam, hogy korábban többen is írtatok róla, nem volt igazán pozitív a megítélése. ennek ellenére én rendeltem egyet, tegnap érkezett meg, és hát úgy tűnik, hogy ez instant szerelem
-
bwoay
nagyúr
válasz
WestBam #58024 üzenetére
igen, azért hangzik bonyolultnak, mert más, mint a megszokott. amikor megérkezett az első Armytek lámpám, 30 perc alatt estem át a "de szar a kezelése" fázisból a "hát ez a világon a legjobb" állapotba. de hogy mindenkiben ez a tailcap csavargatás marad meg... miközben abba is érdemes lenne belegondolni, hogy ez milyen ("gyakran" használt) funkcióhoz kell. az ember a használat elején eldönti, hogy melyik beállítást szeretné, és utána évente maximum 1-2, azaz EGY-KÉT alkalommal fogja átállítani, vagy még annyiszor sem. ez egy könnyen memorizálható metódus, egyszer elolvastam, hónapokkal később is tudtam alkalmazni emlékezetből. és hálás vagyok a kanadaiaknak, hogy nem valami morze gombkombinációval tették elérhetővé, mert ennek köszönhetően esélytelen, hogy véletlenül elállítsam.
amit jozsi252 kérdezett:
ilyen van benne, és nem csak az ELF-nél: kikapcsolt állapotában lenyomva kell tartani a gombot, ekkor a leggyengébb fokozattal indul, de ha továbbra is nyomva tartjuk, akkor végigfut egy teljes ciklust, a stroboszkópokat kihagyva.
talán annyit tudnék felróni neki ha nagyon bele akarok kötni, hogy a (lámpától függően) 2 vagy 3 moonlight fokozatok közül csak a leggyengébbhez van közvetlen elérés. de ez legyen a legnagyobb baj, mert a célnak így is tökéletesen megfelel, és logikus is, hogy ha nem elég a 0.15 lumen, akkor egy gombnyomással léphetek feljebb, miközben nem égettem ki sem a saját szemem, sem másét. -
bwoay
nagyúr
válasz
Lacerta #57994 üzenetére
jogos, köszönöm, gyaponak is!
ZolkoW:
ezért is olyan ötletes az Armytek megoldása, mert a többi módhoz hasonlóan a moonlight (illetve náluk "firefly") is 2 vagy 3 fokozatban testreszabható, tehát lehet 0.15, vagy 2 vagy akár 6 környéke, kinek mire van szüksége. 6 lumen amúgy szerintem "rengeteg", annyival már konkrétan világítani lehet. szerintem 1 lument minden lámpának tudnia kellene. -
bwoay
nagyúr
válasz
UberMutant #57492 üzenetére
szerintem nincs különbség, de most nem tudom lemérni, mert a "Sumsung" éppen tölt.
egyik sem tűnik fake-nek. a bal oldalit egy ideje használom, nem tapasztaltam problémát, a jobb ma reggel érkezett, egyenként apró akku méretű dobozkákba, azon belül fóliába csomagolva. -
bwoay
nagyúr
válasz
FBLLMAG #57480 üzenetére
na, ha már nekiálltunk számolni, akkor lenne itt pár érdekesség:
- 48 EUR beszerzési ár és 80 EUR fogyár esetén (19% ÁFA tartalommal),
28% a haszonkulcs, nem 40.
- ugyanezekkel az árakkal Magyarországon a magasabb ÁFA miatt
mindössze 23%-ra jönne ki az haszonkulcs
- 48 EUR beszerzési ár és 100 EUR fogyár esetén 27% ÁFA mellett 39% a haszonkulcsde amit én mondtam, annak az a lényege, hogy a nagykernek nem ugyanaz a bekerülési ára, mint a kiskernek, ezért kisker árrést számolni abból nem lehet, hogy tudjuk a nagyker (?) által alkalmazott haszonkulcsot.
-
bwoay
nagyúr
válasz
WestBam #57471 üzenetére
látom, hogy 80 EUR, de mivel ez műszaki cikk, 40% árrése jó eséllyel csak az importőrnek van rajta. a szlovák nagyker áraiból meg elég nagy bravúr kiszámolni a magyar kisker árrését. ettől függetlenül az itteni ár horror, ezt nem is vitatom. de amelyik partnerrel dolgoztam, ott a kisker árrés közelebb állt a 20%-hoz, mint a 40-hez.
-
bwoay
nagyúr
válasz
WestBam #57436 üzenetére
meg nagyban függ az adott modelltől. ezek szerint az X2R töltése szar. pedig lehetne jó. kétlem, hogy egy Olight is kicsinálná ennyi idő alatt az akksit.
ez az ST2 tök érdekes cucc, de pl nagyon kíváncsi lennék, hogy a nagy áramerősséggel történő töltés 2 év alatt milyen hatással van az akkura.
-
bwoay
nagyúr
válasz
#01506560 #57433 üzenetére
én már eleve azt sem értem, miért ne lehetne ez az optimális megoldás? 7 mm vastag mobiltelefonokba (amiket mellesleg konkrétan naponta töltünk) is belefér olyan töltésvezérlés, ami nem nyírja ki az akkut (ami mellesleg házilag nem is cserélhető) 3 év alatt. egy stabil csatlakozót garantálni meg - lássuk be - nem kihívás, függetlenül attól, hogy a te esetedben a gyártó elhasalt. semmi akadálya nincs annak, hogy a gyártók ezt tisztességesen megoldják, ha pedig mégsem, és tegyük fel, hogy a lámpában történő töltés kevésbé kímélő (de mindenképpen biztonságos), akkor meg arról beszélünk, hogy az akku élettartama a lámpában töltve 10%-kal rövidül meg... tehát mondjuk nem 5 év, hanem 4 év 6 hónap lesz végül? vagy a kapacitása 2 év után nem 3200 lesz, hanem 2900 mAh? cserébe mindaddig kényelmesebb, praktikus, powerbankről könnyedén megoldató terepen.
-
bwoay
nagyúr
épp ideje egyébként! mert mi vigyorgunk, hogy micsoda jó dealek köttetnek, de az a pénz nyilvánvalóan hiányzik valahonnan. a hazai telhetetlen kereskedőkre haragszunk, akik le akarnak húzni a magas árakkal (és van ilyen is, nyilván), de ezek az irreális árkülönbségek a szabályozatlanság hiányából fakadnak. aki nagyker mennyiséget akar beutaztatni, az nem kerülheti el a vámot és az ÁFA-t, mi meg egyenként rendelgetjük a 42 USD alatti termékeket, akár 10 Ft-is szarokat is külön csomagolással, free shippinggel. ez egy nonsense kiskapu, ami ráadásul túlterheli a postát, meg irtózatos szemetet termel. szóval hiába szopás, én igazából helyeslem.
-
bwoay
nagyúr
válasz
DarkAvalon #57206 üzenetére
igazából össze-vissza mondja, szinonímaként használja a milliampert meg a milliamperórát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest