- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
Azt nem lehet
Nyilván használom őket és így hogy rég nem vettem semmit és elég sokat eladtam még mindig van kb 50 db. A csúcs nagyjából 160 lámpa volt. évente azért 1-2 alkalommal beesik valami a régi kontaktoktól és akkor kirakok 1-1 videót de ennyi. Idén a Sofirn IF24 jött májusban amiről volt videó és pár hete a Convoy S21E amiről majd lesz. Meg a laposelemes nagypapalámpa modot is fel kéne vennem mert az vicces hogy 4000 lumen jön ki abból a kinézetből és elég jól el is hűti. Mondjuk súlya is van rendesen. RC autózást is lejjebb adtam. Most inkább a szimulátorozás megy. Megtanultam nagyjából magamtól hegeszteni és építettem egy szimulátor vázat MX5 ülésből és azt nyüstölöm év eleje óta.
Meg újabban a legozás jött be a nagyobb technic készletek(1000db vagy fölötte) de a földön sincs annyi pénz ami arra kellene így az alis másolatokat rakom. 8-ad 10-ed áron vannak és annyira nagy hibákkal nem találkoztam ami nekem megérné az eredeti árat. A polcon kiállítva meg nem veszi észre csak aki kifejezetten azt lesi és ismeri az eredeti verziót is vagy mellé teszi.
Majd lefotózom a maradék lámpás polcot meg a jelenlegi agymenéseket. -
H-Zol
senior tag
Most értem haza , eszembe is jutott , hogy mit írtál , vagy 180 kilométert vezettem le sötétben , közúton ( autópályán más ott van távolság ) , de kurva kanyargós út ! Nekem egy öreg 2000-ből való Hondám van , az nem vakít , de rengeteg olyan vakító kocsival találkoztam , hogy házi vagy gyáriak voltak az mindegy de hosszú fárasztó út volt
-
WestBam
Topikgazda
Ennek valószínűleg 2 oka van:
Először is sokkal erősebb a megvilágítása az útnak, több fény verődik vissza.
Második oka az aktív fényszóró, sokféle elnevezéssel. Ez kitakarja a szembejövőt (több-kevesebb sikerrel) de közben a környezetet ugyan úgy megvilágítja a reflektorral. Egyértelmű, hogy zavaró, hiszen a fákat is magasan megvilágítja minden mással együtt. -
H-Zol
senior tag
És megveszik kinabol a minden féle LED -es égőt , még a reflektorban elmegy , de beteszik a tompítotba is , és nem számít , hogy villognak rá , meg anyázzák , és a végén rád húzza a reflektort is
, na ijenkor ( nem sok esetem volt , és tényleg senki más nem jött ment ) általában egy két lámpa van nállam , ki nyúlok az ablakon és be intek neki
-
stellaz
veterán
Ez egyébként így van. Kerékpáros szemmel pedig elég az egyoldalon vezetett kerékpárút, amikor az egyik irányban az autók fényszórója pont szembe világítja a kerékpárost, mert azok ugye úgy vannak szabvány szerint beállítva, hogy menetirány szerint jobbra már magasabbra világítanak.
Egyébként ennek ellenére azért törekednék, hogy szándékosan ne csesszek ki a többi közlekedővel. -
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
sajnálom, hogy féltem elindulni, amikor láttam, hogy egy rohadt nagy tömb közelít vp. megye felé. biciklivel mentem volna, csak emiatt lett volna gáz. aztán láttam a térképen, hogy csak 1 mm-ek estek azon a részen, csalóka volt a radar, de akkor már késő lett volna elindulni. remélem, hogy a következő is ezen a környéken lesz.
-
FBLLMAG
senior tag
Az eső mértéke, lehetősége, óráról órára módosul. 0% - 80% között. És a 2 mm -ről 1 mm -re módosult a legrosszabb időben. Pár csepp szerintem nem fog zavarni minket.
Az időkép szerint már csak 19 óra után jöhet pár csepp.
Péntekre 90% felett írták nálunk, és 1 csepp sem érkezett. Sajnos.
-
benfolds
őstag
hát igen, két nagy modell van, a gfs szerint nem lesz (az 1 mm-ek inkább azt szokták jelenteni, hogy van 10% esély), az ecm szerint 13 mm várható. általában a kettő között van az igazság, szóval most esélyesnek tűnik, hogy lesz eső. holnap reggel 6-kor és délben fog frissülni, mindenképpen nézzenek rá indulás előtt erre a két linkre azok, akik több 100 km-ről jönnének.
-
FBLLMAG
senior tag
Beszéltem Veled. Gondolom többen is hozzák az utódot (-kat). Bár nem élünk USA -ban, de azért.
Figyelem!! A gyerekekre vigyázni!!! A lámpák fel tudnak forrósodni. Lángra gyújtanak papírfecniket. És TILOS a lámpák fényébe belenézni!!! Az akkuk rendesen meghajtva, szintén fel tudnak melegedni. Fizikai sérülés esetén pedig tűzveszélyesek!! Csak felelőséggel!!
-
-
-
FBLLMAG
senior tag
Másokat is meg kell kérdenem még. A lámpásembert, Zolit (neki is vannak fent videói a YT -on), többek között. Kinek melyik nap felel meg. Kit mikor enged el a párja.
Ez a találkozó most értetek, felétek készül. Telefonszámot is kéne cserélni, valakivel, aki jelen lesz a környékről. Privátban.
-
FBLLMAG
senior tag
Amit jeleztél. Bánd. Gondolom Esseg várára gondoltál. Az nem változott. Remélem jó hely. Én még nem voltam ott. A dátum időjárás függő. Csak biztosra akarok menni, hogy a péntek / szombat nem számít nálatok.
Lehet, sőt biztos, hogy északról többen érkezünk. Szervezzük. Hátha beférünk 1 autóba.
-
iatti
aktív tag
én hallgatok rád.
essegnél párszor voltam fent hétvégi bográcsozás után. az éjszakában csapattunk négykeréken, mentem -jöttem mint utas. v8 szépen duruzsolt a bütykös gumin. beugrott amit ajánlasz. hárskutak felfelé a nagy emelkedő közepén van kb a parkoló? könnyű a parkolás, kevés séta. megvan a helyszín. veszprémben meg kapják a jelet, ha a nagymenők hoznak egy-két fotonágyút
-
H-Zol
senior tag
Ez ragasztott volt , igaz nem könnyen de szét sikerült csavarni , addig nehéz még megroppan , utánna jön simán !
Ledet akartam benne cserélni , de elmaradt, de most azon jár az eszem, hogy milyen jó volna bele egy SBT90.2 LED !
Az Xhp35Hi LED hez volt átalakító Kitt Xhp70.2 LED re !!
Hátha lessz ehhez is !! -
BaLee
addikt
Régen minden jobb volt. Amúgy tényleg.
Ma már 1-2 apró kivételtől eltekintve nem nagyon éri meg külföldről lámpát rendelni (meg más elektronikai terméket sem). Évekkel ezelőtt lámpákhoz itthoni árak feléért lehetett kintről hozzájutni, ami miatt már elgondolkodtál, hogy beáldozod az esetleg itthoni 5 év garanciát. Amúgy ha kitartó voltál és volt valami védelmed (pl. paypal-on keresztül fizettél) akkor garanciális ügyintézésnél külföldön sem tudtak levegőnek nézni.Megrendelted, volt izgulás, hogy "átcsúszik-e" a lámpa vagy fizethetsz még rá egy szép kis összeget...
Ma már ilyen nincs. Forintunk sz*rt sem ér, már mindenre fizetjük a 27%-os áfát vásárláskor meg még utólag a vámkezelés díját ráadásul az 5 év gari amit sok lámpára adnak itthon az sem rossz. Figyelgetni kell itthon is az árakat meg a kuponokat, van néha 1-2 bevezető akció, résen kell lenni, néha ki lehet fogni jó dolgokat pl. Olight Seeker 3 Pro Leitznél valami bevezető ár vagy elárazás következtében 40-42k körül. -
MittuDomain_
őstag
Srácok, ha jó a sárga is, álljunk össze. harmadolva a szállítást talán belefér.
Vince, járok majd Veszprém felé 1-2 hét múlva, ha addig megjönne.
Nekem van egy 20%-os kuponom is amit megeszik, 4 lámpa lenne szállítással 21,73+7,99, gyakorlatilag $7,50/db.
Az egyetlen necces pont, hogy honnan küldik, tréfával tuti nem éri meg...
Vélemény?
-
Lacerta
aktív tag
Köszi szépen!
Tartottam tőle hogy 1.5mm-es.
Azon agyaltam, hogy kellene egy H04F RC Samu leddel, amit kidobnék belőle, és Osram P9-et tennék a helyébe. Mert 3535 leddel a refi igen jól hord, a diffúzorral meg szépen terítene.
Igen ám, de az Osramhoz nem DTP led csillag jó csak, Az viszont mind rézben, mind aluban csak 1mm vastagban kapható.
Ez nem jött össze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest