- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
-
Gargouille
őstag
Igen, ez a színhőmérséklet nagyon szubjektív preferencia. Én szeretem mikor sárgás a fény, 4000K körül kellemes a szememnek. A legutóbb vett Sofirn IF24 lámpámban is egyedül ez zavar, hogy hideg fehér (legalábbis nekem) a fő fénye. (Erről a lámpáról majd amúgy akarok írni bővebben, ha lesz rá időm.)
-
-
Gargouille
őstag
Befutott a Sofirn IF24, ígértem, hogy írok róla. Részletes teszteket sok oldalon lehet olvasni róla, ezért erről nem is írok, akit érdekel például itt egy jó összefoglaló. Inkább a személyes benyomásaimat osztanám meg.
Mivel Sofirn lámpám nem volt eddig és leginkább csak annyi volt a képem róla, hogy egy relatív olcsó márka, aki feltörekvő és sokféle modellje van, olyan sokra nem számítottam.
A csomagolás pozitív meglepetés volt, körülbelül mint egy mobiltelefonnál mágneses keménypapír doboz, szépen csomagolt kiegészítők, igényes volt az egész, jó kézbe venni és kibontani. Emlékeim szerint még az Armytek-nek sem volt ilyen igényes a körítése, talán a YLP Panda lámpa jött ilyen kis puccos dobozban, mint ez.
A lámpa kidolgozása volt a következő meglepetés. Az eloxálás tapintásra és kinézetre legalább olyan jónak tűnik mint az Armytek-é. Azt nem tudom, hogy olyan tartós is lesz-e és a karcokat is viseli-e úgy mint az, de látszatra és érzetre nagyon rendben van.
Az illesztések pontosak, a menet szilikonzsírozott a kupak alatt és a kapcsoló is precíz, nem lötyög, nem szorul, jó a nyomáspont. A tekerhető tárcsa is meglepett, kicsit gagyibbra készültem, de finoman működik, egy ujjal és kényelmesen forgatható és határozottan beugrik a pozíciójába. Úgy összességében azt tudom mondani, hogy kifogástalan a kivitelezése, minőségi lámpa érzetét kelti.
Ami a méretét illeti egy picit nagyobb mint egy S2+, EDC lámpának talán már kissé túlméretes, de nem vészesen nagy, zsebben is hordható kényelmesen. Az összehasonlíthatóság végett odaraktam egy Convoy S2+ és egy Armytek Elf C2 közé:
A fényével kapcsolatban még nem nagyon tudok nyilatkozni, mert kültéren még nem tudtam kipróbálni, de szobában tesztelve érzetre hozza, amit kell. A spot fény hideg fehér (sajnos) de szerencsére nincs kékes elszíneződés, tényleg fehér a fénye. Az oldalsó szórt fény kicsit melegebb árnyalatú, bár nem annyira mint amit én igazán szeretek (4000K körül), viszont kellemes.
Összességében ígéretes darabnak tűnik, nyilván majd az idő eldönti, hogy mennyire tartós és hogyan viseli a gyűrődést. Az eddigi benyomásaim alapján nagyon megérte az árát.
-
Gargouille
őstag
válasz
Gargouille #78367 üzenetére
Most jött a mail, hogy csütörtökön érkezik az IF24
-
Gargouille
őstag
válasz
Jack72 #78416 üzenetére
Szerintem arra gondolt Westbam, hogy a 26650-es akkukat már nem nagyon fogják gyártani, ezért ma ilyen akkus lámpát venni már nem feltétlenül jó biznisz. Az tök más, hogy van L6-od, nekem is van S2+ -om több darab, meg M2, C8 és hibátlanok, használom, szeretem. De ha most vennék épp lámpát, akkor lehet már nem ezekre neveznék be.
-
Gargouille
őstag
válasz
Jack72 #78380 üzenetére
Semmi pénzért nem beszélnélek le bármilyen lámpa megvásárlásáról, ez azért bűn lenne itt. Mindent ki kell próbálni, meg kell tapasztalni és mindenből kell pótdarab is, szóval soha sincs vége a lámpázásnak. Persze idővel lenyugszik kicsit az ember és már csak a úgy néha a legfinomabb darabokra vadászgat.
-
-
Gargouille
őstag
Nekem meg úgy megtetszett ez a Sofirn IF24, hogy rendeltem egyet. Rájöttem, hogy hiányzik egy ilyen "mindenes lámpa", amire korábban az Armytek Elf C2-t használtam. Egyedül a hideg fehér led nem tetszik benne, de ezt a kompromisszumot bevállalom cserébe a sokoldalú kialakításért. Ha megjött majd beszámolok róla.
-
Gargouille
őstag
válasz
z123456z #77101 üzenetére
Például a Zanflare F1 is ilyen és én nagyon szeretem, mert a hátsó kapcsoló full áramtalanít, nem merül a lámpa kikapcsolt állapotban. Sőt, még gyorsan "morzézni" is tudok a hátsó kapcsolóval. Az tény, hogy ha gyorsan akarod bekapcsolni és azonnal fokozatokat váltogatni, akkor kényelmetlen pláne egy kézzel, de ilyesmi - legalábbis nálam - ritkán fordul elő.
Én például az oldalkapcsolót nem szeretem annyira, ha választanom kell akkor inkább hátul legyen a nyomógomb a lámpákon, mert például zsebben vagy táskában kevésbé nyomódik be véletlenül.
De ezek igazából ízlésbeli kérdések, mindenkinek más áll kézre vagy más megoldás előnyös ahhoz, amihez használja. -
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #75881 üzenetére
Nem egyszerű, de talán így vannak sorban nálam:
- Meleg fény
- Egyenletes fényeloszlás
- Vízállóság
- Töltöttség visszajelzés
- Beépített töltés
- Jól elosztott fokozatokAmi eleve kizáró ok bármelyik lámpa esetén:
- Ha nem cserélhető az akku
- Műanyagból vanFejlámpát leginkább akkor használok, mikor szerelek, matatok valamit és arra már rájöttem, hogy a legbosszantóbb, ha nem egyenletes a fényeloszlás, hanem van egy erősebb spot.
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #75173 üzenetére
Igen, így pontos, köszönöm. Nálam van pár elektronikus kapcsolós lámpa és van különbség, hogy mennyire zabál kikapcsolt állapotban. Az Armytek hónapokig elvolt, nem merült szinte semmit, a Skilhunt H03 meg a YLP panda például 2-3 hónap alatt rendesen leszívja az akkut. Szóval csak megerősíteném, amit írtál, hogy ha jól meg van csinálva, akkor tényleg minimális a készenléti fogyasztás.
-
Gargouille
őstag
válasz
csibe1 #75167 üzenetére
Jól mondja FBLLMAG kolléga, azok a lámpák, amelyeken fizikai kapcsoló van, azok kikapcsolt állapotban megszakítják az áramkört, mintha lecsavarnád a zárókupakot a lámpáról. Ezért nincs készenléti fogyasztásuk sem, mert a lámpa áramtalanítva van kikapcsolt állapotban.
Az elektronikus kapcsolónál pedig csupán a led van kikapcsolva, de maga az áramkör (a driver) áram alatt van, mint amikor mondjuk a TV-d készenléti állapotban van, a képernyő sötét, de maga a TV működik. Ezért is van folyamatos fogyasztása az ilyen lámpáknak még kikapcsolt állapotban is, ami - függően az elektronika hatékonyságától - gyorsan vagy lassabban lemeríti az akkut álló helyzetben.
-
Gargouille
őstag
válasz
balazs1956 #75147 üzenetére
Bekapcsoltad a lámpát miután töltőre dugtad?
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #75137 üzenetére
Enyém sem a környezeti behatásoktól ment tönkre, ebből a szempontból nagyon jól védett a lámpa. Pont ez a bosszantó benne. Ha kidobom a tizedikről vagy lemerülök vele a tenger alá, esetleg a sütőbe rakom és nem bírja, akkor még azt mondom, oké, extrém igénybevételt kapott. (Ez az autóban hagyás amúgy honnan jön neked? Már másodszor említed.)
De hiába áll ellent mindennek is a lámpa, ha csak úgy magától tönkremegy akkor nem ér semmit. Ha pedig szériahibáról beszélünk, akkor meg egy ilyen árú terméknél nem tudom elfogadni. Ha 2000Ft-os lámpáról beszélnénk, azt mondom oké, nem fér bele az árba a megfelelő minőségbiztosítás. De ez 5 évvel ezelőtt volt 26000Ft, arról nem beszélve, hogy pont a megbízhatósággal hirdeti magát... na mindegy, nem magyarázom tovább, nyilván érted te is. -
Gargouille
őstag
Egyelőre nálam csak az Armytek halt meg, amit kicseréltek nagy nehezen és most a cseredarab is. A többi lámpa (Convoy, Manker, Zanflare, YLP, Eagleye stb.) mind megy szépen. A kulcsszót amúgy kimondtad: "cserélted". Én is azon az állásponton voltam, hogy egy lámpa legyen javítható, hát most tovább erősödött bennem.
Szívesen javítanám az Armytek-et, mert amúgy istencsászár lámpa volt, gyönyörű a fénye és a vetítési képe, tök jó lenne ha csak simán lehetne drivert cserélni benne. Gondolkodom rajta, hogy egy Sofirn SC31 Pro-val pótolom majd a hiányát, csak abból meg nem nagyon van kellemesen meleg színű leddel.
-
Gargouille
őstag
-
-
Gargouille
őstag
A prémium lámpák margójára: Na eddig tartott, jelentem a második Armytek Elf C2 lámpám is tönkrement, pont ugyanúgy mint az első, amit kicseréltek. Magától, nyúzás nélkül, vigyázva volt rá.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #74730 üzenetére
Nekem meglepő módon a legjobban a régi Zanflare F1 és a Convoy M2 vált be ilyen célra. Mert pontosan azt tapasztaltam én is, amit mondtál, hogy ha throwerrel megyek neki, akkor csőlátás van és el is vakít a közeli fákról visszaverődve haladás közben, szóval igazából hiába a lézerkard, nem látok sokat. A flood lámpákkal meg a távolság a bibi, ott meg messzebbre egyáltalán nem látok, viszont a túl sok közeli fény meg szintén csak vakít. Még talán az Armytek Elf C2 is egész használható, igaz annak nincs körülhatárolt hotspot-ja, de a vetítési kép közepe felé erősödik a fény, tehát azzal is jól lehet boldogulni az erdőben.
A Convoy M2-nél (ez jött be legjobban) például elég sok szórt fényem is van, meg van egy nem túl szűk hotspot is, ami viszont elvisz egészen messzire. Persze ezek régi vasak, ma már biztos vannak sokkal jobb lámpák is, csupán csak megerősíteni szerettem volna a mondandód lényegét.
-
Gargouille
őstag
válasz
Yodafon #74622 üzenetére
"Ne akarjon meghalni a 3-ik bekapcsolas utan"
Ez az összes gyártónál benne van a pakliban ártól függetlenül, ebből a szempontból a drágább lámpák sem tudnak igazából többet. De ahogy írták is, inkább pótlámpád legyen ha kritikus a világítás, ne egy lapra tegyél fel mindent.
-
Gargouille
őstag
Leszívta az akkukat a lámpa. Kikapcsolt állapotban is sok lámpa hajlamos erre. Én mindig úgy rakom le itthon az ilyen elektronikus kapcsolós lámpákat, hogy meglazítom a zárókupakot. Először a feleségem Skilhunt H03-asán vettem észre, de a Panda fejlámpám is ugyanígy leszipkázza ha hagyom pár hétig-hónapig. Egyedül az Armytek Elf C2 nem, azt nyugodtan lerakhatom simán kikapcsolva, fél év után is tökéletesen megy, valahogy ott ügyeltek erre.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #73153 üzenetére
Tényleg nem értelek. Most kit akarsz ezzel megvezetni, engem vagy saját magad? Nem arról van szó, hogy te miket mérsz cd-ben ki tudja hol, hanem arról, hogy vannak itt sokan a fórumon, akik nem szakértők a témában és szeretnének egy értelmezhető választ kapni arról, hogy ez vagy az a lámpa milyen erősen világít, mit fognak vele látni, mert a gyártók által megadott lumen értékből nem tudnak egyértelmű képet kapni erről. Őket csak beviszed még jobban az erdőbe ezzel az AA lámpás, erősebb cd értékes dologgal.
Attól, hogy egy adott pontban épp mekkora fényerő tapasztalható, baromira nem mondtál semmit. Egy AAA elemről működő lézerrel például még egy brutális thrower lámpánál is nagyobb cd értéket tudok mérni... bocsáss meg, de egyszerűen ez irreleváns. No offense, csak szerintem nagyon félrevezető ezeket így össze-vissza keverni és ezzel egyáltalán nem segítünk azokon, akik meg el vannak tévedve itt a lámpák tengerében és szeretnének tanácsot ahhoz, hogy mit vásároljanak. -
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #73144 üzenetére
Meg az a trükk, hogy te is rendre játszol a mértékegységekkel és véletlenül vagy szándékosan félreértve a másikat, mikor ő például lumenekről beszél, akkor te rendre hirtelen cd-re váltasz, vagy hatásfokokra hivatkozol esetleg üzemidőre ugrasz. Nincs ezzel baj, csak zavarossá teszi a megértést.
Sokszor emlegeted a cd-t, ami ugye csalóka, mert a hotspot-ban mérhető fényességről mondd valamit, de arról semmit, hogy mekkora az a hotspot, tehát mekkora területet látsz be magad előtt vele. Egy roppant szűk csóvában világító AA lámpa így lehet "erősebb" egy szélesebben terítő 18650-nél, miközben valójában csak egy picike területet tudsz vele megvilágítani, összességében tehát sokkal kevesebbet látsz vele.
-
Gargouille
őstag
válasz
#75655680 #73118 üzenetére
A hideg fehér fény erősebbnek látszik, de általában nem olyan kellemes hosszan a szemnek. A melegebb színek kevésbé fárasztják a szemet, de nem is tűnnek olyan erősnek ugyanakkora fényáramnál.
Én például a melegebb fényt kedvelem, 4000K körül, de persze ez nagyon szubjektív.
-
Gargouille
őstag
Jézusom. Kell ez ide? De tényleg...
-
Gargouille
őstag
Azt jelenti konyhanyelven, hogy szűkebb fénycsóvája van. Azonos fénymennyiség (lumen) jön ki mind a két lámpából, de az egyiknél ez egy szűkebb fénycsóvát jelent, vagyis ugyanaz a fénymennyiség egy szűkebb körben koncentrálódik, így abban a szűkebb körben erősebben fogja megvilágítani a célt (candela), mint a másik lámpa. Nagyon leegyszerűsítve ez a lényeg.
A szűkebben világító lámpák inkább nagy távolságokra használatosak (vadászat stb.), edc-nek kevésbé alkalmas mivel kisebb területet világít csak be. Ilyen általános mindenre használatos lámpának praktikusabb szokott lenni az olyan, ami szélesebben terít.
-
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #72510 üzenetére
Szerintem mindenki érti, tudja, hogy nagyon szereted a prémium lámpákat. Nincsen ezzel semmi baj, én örülök neki - és ezt nem cinikusan, hanem őszintén mondom -, hogy szép gyűjteményed van belőlük és rengeteg tapasztalatot és információt megosztasz velünk, ami tök hasznos. Mindig örömmel olvasom a leírásaidat, mert olyan információkra is kitérsz rendszerint, amikről máshol nem feltétlenül írnak.
Azt viszont tényleg kár bizonygatni, hogy az Armytek mi mindent kibír, mert egyrészt valószínűleg a legtöbb normálisabb lámpa kibírja ugyanezt, másrészt nem vagy releváns minta, ahogy persze a mi egyedi tapasztalataink sem azok.
Csak személyes benyomásként (és semmiképp sem tényként) tudom mondani, hogy azért a sok hozzászólás alapján az a kép rajzolódik ki inkább, hogy korántsem annyira megbízható, mint amilyennek mondják.
Amúgy csak érdekességképp jegyzem meg, hogy az enyém sem "teljesen" hibásodott meg, például ha kiveszem az akkut belőle és az USB töltőn adok neki áramot, akkor hibátlanul működik.
-
Gargouille
őstag
Az a helyzet, hogy bennem is felemás érzések vannak. Egyrészt imádom, mint lámpát mert csodálatos fénye van (színhőmérséklet, vetítési kép, fokozatok stb.) és minden szempontból egy ritka igényes szerkezet.
Másrészt viszont nem bízom benne. Értem én, hogy ledobják a a Holdról, meg átmegy rajta egy harckocsi oszlop, de baszki csak úgy magától is simán bekrepált, külső behatás nélkül. És nem én vagyok az egyetlen szerencsétlen, aki pont kifogta az egyetlen hibás darabot 20 év alatt, hanem a fórumokat olvasgatva bizony másoknak is mentek tönkre Armytek lámpái, amiből azt a következtetést vonom le, hogy igazából semmivel nem megbízhatóbb mint bármelyik más zseblámpa.
(Nyilván nem reprezentatív, de Convoy lámpából például van itthon vagy 6 darab egyik sem krepált be 5 év alatt, de van Skilhunt, Manker meg YLP meg egyebek, de mind hibátlan, csak a szupermegbízható mindenálló lámpa adta meg magát.
)
És igen, tudjuk, hogy bármilyen terméknél előfordulhat hibás darab. De azért azt is érdemes látni, hogy ez mégis csak egy nyomorult zseblámpa, nem egy borzasztó komplikált és bonyolult szerkezet, amiben a milliónyi alkatrész közül kivédhetetlen, hogy meghibásodjon az egyik... azért ezt illenék tudni úgy megépíteni (pláne a prémium szegmensben), hogy tényleg olyan ritka legyen a hiba, mint a fehér holló. Különösen, ha pont azzal reklámozzák, hogy mennyire strapabíró.
A garancia meg megint csak egy nagy fekete pont nálam, a gyakorlatban közelharc volt és a gyártó magasról szarik az egészre, még csak át sem vették a hibás lámpát, visszajött a Wilkonnak felbontatlanul. Végül az ő korrektsége volt, hogy kaptam egy teljesen új bontatlan lámpát és volt olyan jó fej, hogy a hibásat is visszaküldte nekem úgy egészben, szóval nyertem rajta egy plusz akksit meg fejpántot... persze postaköltséget fizettem, de mondjuk ez a legkevesebb. Igazából csak a vak szerencsén múlt és a Wilkon jófejségén, mert enélkül a gyártói garancia csak egy marketing bullshit.
A harmadik dolog, amit FBLLMAG kolléga is ír, hogy az elektronika be van öntve, ragasztva, javíthatatlan, ha bármi baja van mehet a kukába az egész.
Ezzel nem elriasztani akarok bárkit is az Armytek-től, csak arra próbálok rávilágítani (ha már lámpás fórum
), hogy helyén kell kezelni ezt is, nem kell készpénznek venni ezt a nagy marketing hype-ot ami körülveszi. Jó lámpa, tényleg, de ez is csak egy tömegtermék igazából.
-
Gargouille
őstag
válasz
Zsombe #71892 üzenetére
Nem akarok belepiszkítani a ventilátorba, de Convoy-t is nyugodtan vehetsz, amúgy tök jó lámpák, egyáltalán nem bazári gagyik, mint a piacon kapható 1000000lumenes kínai vackok. Nekem is van vagy 5db Convoy már évek óta és remekül működnek, bírják a gyűrődést, megbízható, üthető-verhető. És nem utolsó sorban szétszedhető, javítható. Alkatrész is van hozzá.
Annyi inkább a különbség, hogy nagyrészt nincs bennük hővédelem vagy stabilizált fényáram stb., tehát ezek a "kifinomultabb" elektronikai funkciók, de ha nem ez a szempont, hanem csak egy megbízható zseblámpa kell, ami világít és amit nem kell hímestojásként vigyázni, akkor simán jó választás.
-
Gargouille
őstag
válasz
benfolds #71720 üzenetére
A fene tudja, az biztos, hogy akkoriban ez egy olyan jó vétel volt, hogy már önmagában ez is bőven elég ok az "aranykoron" nosztalgiázni. Bár magam is fogalmaztam meg sok kritikát az F1-el kapcsolatban, azért az egy jó kis lámpa, nekem a mai napig hibátlanul üzemel, pedig kapott rendesen.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #71209 üzenetére
Isten ments, hogy ebbe a diskurzusba beszálljak, de ezt nem tudom megállni szó nélkül:
"Hát TE a lm fényáramot nézed, én meg azt, hogy mit látok pl 50 m távolságból."
De hát az S2+ egy kis flood lámpa, az ég szerelmére mégis hogyan világítana messzire ha egyszer szórt fényt ad? Ez kábé olyan, mintha egy throweren kérnéd számon, hogy miért nem terít szélesen.
-
Gargouille
őstag
Nekem van Panda 3 (is), beltéri használatra vettem. Tökéletes darab. Kültérre nem feltétlenül ezt választanám, mert nem világít annyira távolra (nem olyan a vetítési képe, még a spotosabb lednek sem), de zárt térben hibátlan cucc. Azt mondjuk nem méregettem, hogy hány lm meg cd értéket produkál, de hát nem is ez a fontos hanem, hogy jól látok vele a sötétben vagy sem.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #70864 üzenetére
De jó ez a két kép így egymás mellett! Igen, ez volt az a megoldás a korábbi verziónál, ami itt a fórumon is téma volt. Persze ez már igazából csak szőrszálhasogatás, mert valóban nincs mitől elmozdulnia vagy tönkremennie, mintha valaki a hőelvezetést mondta volna problémaként, de lehet már nem jól emlékszem. Mindenesetre a HC65 eleve egy nagyon jó fejlámpa, mikor megjelent még én is komolyan elgondolkodtam rajta félretéve minden előítéletem a gyártóval szemben, de végül a YLP Panda mellett döntöttem.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #70862 üzenetére
Igen, a HC65 már egy egészen más dolog, az legalább egy jól átgondolt lámpa. Annál csak - ha jól emlékszem - annyi volt, hogy belül a led valami kis "szabadon lengő" lapkára van rögzítve, de ezt leszámítva az egy nagyon jó fejlámpa.
Egyébként nekem is az a decathlon-os megoldás ugrott be, mint olcsó de tartósabb felfogatás. Ezt nyugodtan koppinthatná a Nitecore is. Félre ne érts, biztosan jó lámpa az UT27 de azért 19eFt-ért sem méltó hozzá az a zsanér.
-
Gargouille
őstag
Engem csak azért zavarnak ezek, mert egy noname lámpáknál pont az ilyen amatőrségek rontják el sokszor az amúgy nem rossz terméket. A múltkor például volt a Lidl-ben ilyen kis 1db AAA elemes zoom-os lámpa. Egész jópofának tűnt kívülről, vettem belőle 3db-ot, hogy a gyerekeknek is legyen (legalábbis ez a fedősztori mikor otthon a számlát megnézi az asszony
). Hát persze, hogy az egyik nem működött. Szétkaptam a zárókupakot, amiben a kapcsoló van. Kiderült, hogy semmi rögzítés nincs, egyszerűen a fém kupakba csak úgy bele van nyomva a műanyag kapcsoló, amit semmi nem tart a helyén így egy erősebb nyomásra beesik a lámpatestbe, az érintkező meg csak két kis vékony pálcika, amit a műanyag kapcsolótest nyom a kupak falához. Persze annyira rosszak az illesztések, hogy nem nyomja oda eléggé. Semmiből nem tartott volna egy menetet rakni bele vagy odaragasztani vagy valami... igazából 1200Ft volt, annyira nem lepődtem meg. No de egy 25000Ft-os lámpánál ilyen trehányság?
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #70827 üzenetére
Köszönjük a tesztet, jót nevettem a végén, a mumusok elüldözésénél.
Az eddigi lámpások, amiket bemutattál nem fogtak meg különösebben, de ez most nagyon bejött. Tetszik ez a kis golyó koncepció, pont ilyen lámpást kerestem mikor még picik voltak a gyerekek, csak akkoriban nem találtam ilyet. És még az ára is egész elfogadható, legalábbis a többi Olight árához képest. Ez jó cucc!
-
Gargouille
őstag
"A felületkezelése átlagon aluli, legalábbis én jobban hiszek egy olyan külföldi emberke írásának aki több száz lámpát tesztelt már, gondolom ő jobban rá lát itt mint akárki más, hisz ezzel foglalkozik, és ha 1-2 napos teszidőszak alatt azt írja hogy karcolódik, az igenis gyász..."
Csak erre az egyre szeretnék reflektálni mint sok más mellett Armytek lámpa tulajdonos. Pont a felületkezelése kiemelkedően jó, ilyen masszív eloxálást más lámpán nem láttam még, pedig van itthon mellette még jó pár. Ahogy FBLLMAG kolléga írja, ez tényleg nem karcolódik, pedig én is ejtettem már le, meg hordom táskában, dörzsölődik, hozzákoccan mindenhez. Nedves rongy és letörlöd és nyoma sincs rajta.
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #70363 üzenetére
Marha jó hőképek! Pont ugyanezt tapasztaltam én is annak idején, mikor elkezdtem a Convoy S2+ -kat venni, eleinte 6x -es driverrel kértem, de túl melegnek találtam, később már csak 4x -essel. Igazából még az is melegszik maximumon.
Amúgy kár érte, mert maga a lámpatest meg a vetítési kép tényleg tökéletes, csak kéne bele egy stabilizált, hővédett, high-tech driver
-
Gargouille
őstag
válasz
bedvóter #70356 üzenetére
Ha eloszlik a tömeg, akkor nem para szerintem. Régen mi is barlangban a sisak hátuljára raktuk a tápellátást, akkoriban volt, hogy két "góliát" elemről ment a lámpa. Persze ezek ilyen saját építésű lámpák voltak, de a lényeg, hogy ha nem elöl van az akku, akkor szerintem használható.
-
Gargouille
őstag
válasz
MC Pite #70258 üzenetére
"Az derék, ha 25 méterről világítasz, és mégsem árnyékolsz magadnak. De értem, ez logikusabb mint fejlámpát használni"
Van, hogy úgy hozza az élet.
Nyilván csak példaként írtam, de konkrétan már fordult elő hasonló velem, amikor teljesen másért voltam ott (szinte semmi cucc nem volt nálam) egy filmstúdióban és egy hatalmas fekete csarnokban kellett egy magasan lévő hálózati eszközhöz felmászni valamit megnézni és ott tényleg csak messziről tudtak világítani. Amúgy értelemszerűen fejlámpával megyek ha tudom, hogy szerelni kell.... de mindegy, lényegtelen mert csak egy példaként mondtam.
"Teszem hozzá, kb semmi értelme a turbót runtimeot mérni, aminek van; az a high állás, amit meg hűtés nélkül szoktak megadni"
Ebben amúgy teljesen egyetértek én sem látom semmi értelmét a turbónak.
-
Gargouille
őstag
válasz
MC Pite #70255 üzenetére
Egyfelől továbbra is egy zseblámpáról van szó, másfelől akkor sem az "legideálisabb" környezetet kell alapul venni a méréshez. Értem, hogy te fejlámpával száguldozol, de mondjuk egy túrázó max sétál vele, ott nincs állandó menetszél, de mondhatnék barlangászt is vagy száz más példát.
Villanyt szerelni meg nem csak egy kis kutricában lehet, hanem mondjuk egy nagyobb csarnokban is, ahol lehet, hogy csak 25 méterre tudod lerakni megfelelő helyre a lámpát (mert ugye a szereléshez szükségem van mindkét kezemre). De persze ez is csak egy példa, mondhatnék olyat is, hogy mondjuk világítani kell valakinek egy mentéshez távolabbról stb stb... Ami a lényeg, hogy releváns mérésnek azt kellene tekinteni, ahol nem befolyásoljuk külön sem pro sem kontra a lámpa működési környezetét.
Illetve lehet hűtött mérést is csinálni, csak akkor azt ne úgy mutassuk be, hogy "ez a lámpa ezt tudja alapból".
-
Gargouille
őstag
válasz
Tartarus #70252 üzenetére
" Nyáron is este hűvösebb van és nem nappal kell a lámpa. Levegő is általában mozog a lámpa körül, vagy a felhasználó mozog, vagy van szél."
Vagy épp a szobában van lerakva az asztalra, hogy legyen fény, amíg a villanykapcsolót szerelem, vagy mondjuk... és itt most kb. 400 különböző egyéb szkenáriót tudnék felsorolni, amikor meg nem mozog a levegő és zárt térben van a lámpa.
Méretezésnél (legyen szó akár hűtésről) műszakilag úgy korrekt ha a legkevésbé ideális környezetet vesszük alapul, de legalább az átlagosat, nem pedig a létező legideálisabbat.
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #70246 üzenetére
Igen, ezt én sem értem, hogy miféle mérés az, hogy közben aktívan hűtjük a lámpát. Mármint ez így semmilyen értelmes eredményt nem mutat a lámpa valós képességéről / használhatóságáról. Tudod olyan, mintha úgy mérnénk a súlyemelés eredményét, hogy mögötted áll még két ember akik segítenek emelni a súlyt.
-
Gargouille
őstag
Köszönöm a sok tippet az AA lámpákra!
A Tool AA vagy AAA azért tetszik mert formára valami ilyesmit keresek, vékony, henger alak hátsó kapcsolóval. Néztem sok lámpát, de a legtöbb elég "duci" kialakítású ebben a méretben és nekem valami kis karcsú kellene. Most egy Manker E02 Ti van használatban, kb azt fogom vele váltani. A Convoy T2 is szóbajöhető, az legalább totál kis cső és még meleg színű ledet is tudok bele választani. Na még vacilálok rajta, de mindenesetre köszönöm még egyszer sok a tippet.
-
Gargouille
őstag
Gyerekek, sokatoknak van Lumintop Tool AA lámpája. Elég vegyeseket olvastam róla már, mit gondoltok, mennyire megbízható lámpa? Érdemes megvenni? Kellene egy jó EDC lámpa a kistáskámba, AA vagy AAA elemmel és formára pont ilyen kis karcsú cső alakú lenne jó.
-
Gargouille
őstag
válasz
cellpeti #70133 üzenetére
Én IT területen dolgozom, gyakran megfordulok szervertermekben meg egyéb helyeken, picit hasonlóan hozzád, nekem is szükség volt egy jó fejlámpára pont ilyen okból. Nem tudom mennyire opció, de nekem például a YLP Panda 3.0 jött be a legjobban. Van egy Armytek Elf C2 fejlámpám is, az is nagyon jó, de ez a panda a top nálam. Pont ilyen szerelési célra tökéletes (és elég masszív, ha odaverném valamihez), kidolgozásra, minőségre prémium kategória ez is (igaz árban se a legalacsonyabb).
Ami még esetleg szempont lehet, az a magas CRI érték (színhelyesség), ha mondjuk kábelezel és szeretnéd rendesen látni a színeket. Nem tudom esetedben van-e ennek jelentősége, de ha igen, akkor ezt is jó ha figyelembe veszed a lámpa választásnál, nehogy valami nagy fényerejű, de torz kéken világító leddel szerelt lámpát sikerüljön lőni.
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #69002 üzenetére
Már miért ne? Van prémium lámpa is itthon, azokat is megvettem. Igazából szerintem itt a fórumon elég sokan vannak úgy, hogy ha olyan lámpa jön szembe ami "kell", akkor mellékes az árcédula (nyilván nem irreális árra gondolok).
Én nem vagyok ebben benne, különben már nekiálltam volna építgetni ilyesmit, de sem tudásom, sem eszközeim nincsenek hozzá, nem is ez a hobbim, de ha mondjuk valaki építene ilyen lámpát, akkor engem simán érdekelne.
-
Gargouille
őstag
válasz
Lacerta #68999 üzenetére
Az ára egy más dolog, általában aki lámpát épít vagy tuningol, az nem is feltétlenül azért csinálja, hogy minél olcsóbban kijöjjön, hanem műszaki kíváncsiságból, élvezetből. A felső polcos lámpák meg marhára nem szoktak bonthatók, szerelhetők lenni például. Ráadásul az S2+ test, méretre és formára is egy nagyon jól eltalált dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest