Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
Érdekes, mert van pár Type-C porton és micro-USB porton is tölthető lámpám; és egyiket sem kell bekapcsolni, hogy feltöltődjön.
Akkor az hogyan sikerül? Áthúznak az elektronok a kapcsoló mellett?
Esetleg beleteleportálnak az akksiba?" a kapcsoló fizikailag megszakítja az áramkört az akksihoz"
Akkor miért van némelyik lámpának úgymond készenléti fogyasztása, és miért szokták itt a topikban javasolni, hogy egy fél fordulattal legyen visszalazítva a lámpa kupakja hosszabb tárolás esetén? -
H-Zol
senior tag
Ezt nem tudtam
de így igazad van ez tényleg okésnak tűnik , de azért fórumozunk , hogy megosszuk , megbeszéljük a dolgokat !!
Nekem amúgy a sörnyitós cob ledes kis lámpa van a kulcstartómon , de amire kell arra jó , és 3,5 $ volt az ára! Azért egy egy EDC lámpa mindég megbulyik a zsebemben , vagy az ötvenen , de van úgy, hogy csak a nadrág korcára van felcsíptetve -
Cyborg
őstag
Szerintem egy véleményen vagyunk, én se tudtam, hogy fém amúgy😂
Nekem is tetszik a lt1s, néztem Zozz videóját is róla, már csak 45usd, lassan talán tovább csökken az ára, és akkor jó lesz🙂
... Jó neked, hogy tovább tudod passzolni a lámpákat, én is kipróbálnék rengeteget, de nincs , akinek eladjam, laikusnak meg beépített töltő, akku nélkül, 10 ezer felett esélytelen, vagy elajándékozom, vagy rajtam marad🙂 -
lkristóf
senior tag
Valószínűleg elfogyott, [LUMINUS SST-40-W] néven volt fent.
-
WestBam
Topikgazda
Az van, hogy nem az a tengely törik, ami a fejlámpát tartja a keretben, ez a fejlámpa hátsó felét tartja az első feléhez. Mikor elemet cserélsz/akkut töltesz akkor fordul ezen a hátlap.
#70852 saril
Ez nem igaz, mióta megjött csak ezt használom. Tegnap felvettem a LL MH7-et, de egyébként napi szinten használatban van az UT27. Már a 3. ciklust töltöttem bele legutóbb. Nyilván nem ipari használat, de próbálgatom, mutogatom, nyitom-zárom. Állítólag javítottak a műanyag minőségén, de ez csak szóbeszéd szintjén kezelem, míg nem erősíti meg a gyártó addig ezt nem szabad figyelembe venni. Tény, hogy ha feszegeted akkor eltörhet, nem egy atomstabil szerkezet.Nem látok náluk nyitott állást, meg hát a bejárás is egészen problémás lenne, kocsival nem éri meg, tömegközlekedéssel meg drága lenne a bérlet.
#70857 Gargouille
Az UT27 az importőrnél kuponnal jelenleg ~19e Ft, és kb. ez a reális árazása enne a fejlámpának.
Most pl. a HC65 v2 is kuponnal becsúszik 30e alá. Na az viszont szerintem eléggé megériMindennél lehet valamilyen téren jobbat találni. Én nem nézem le a Black Diamond-ot, vagy a Petzl-t, hiszen ha olyan rossz lenne akkor már nem lenne piacon. Keresem az okait, hogy mi lehet a vonzó bennük.
A ReVolt 350 pl. szerintem elég jó tervezés, ha az UT27 és a ReVolt 350 szerelemgyereke megszületne, na az egy igazán nagyon jó fejlámpa lenne, pl. külső type-C csatlakozóval, állítható és mixelhető fényekkel, egy érintéses turbó fokozattal, és neutrál színű valóban 5000K körüli színhőmérsékletű LED-ekkel, kis tömeg és jó üzemidő mellett. -
Gargouille
őstag
Engem csak azért zavarnak ezek, mert egy noname lámpáknál pont az ilyen amatőrségek rontják el sokszor az amúgy nem rossz terméket. A múltkor például volt a Lidl-ben ilyen kis 1db AAA elemes zoom-os lámpa. Egész jópofának tűnt kívülről, vettem belőle 3db-ot, hogy a gyerekeknek is legyen (legalábbis ez a fedősztori mikor otthon a számlát megnézi az asszony
). Hát persze, hogy az egyik nem működött. Szétkaptam a zárókupakot, amiben a kapcsoló van. Kiderült, hogy semmi rögzítés nincs, egyszerűen a fém kupakba csak úgy bele van nyomva a műanyag kapcsoló, amit semmi nem tart a helyén így egy erősebb nyomásra beesik a lámpatestbe, az érintkező meg csak két kis vékony pálcika, amit a műanyag kapcsolótest nyom a kupak falához. Persze annyira rosszak az illesztések, hogy nem nyomja oda eléggé. Semmiből nem tartott volna egy menetet rakni bele vagy odaragasztani vagy valami... igazából 1200Ft volt, annyira nem lepődtem meg. No de egy 25000Ft-os lámpánál ilyen trehányság?
-
WestBam
Topikgazda
Most állítólag nem a kis rögzítő pöcök törik, hanem a tengelyt tartó műanyag hüvely. Nekem egyelőre jó, használom. Van aki írta fb fórumon, hogy neki eltört. FBLLMAG már régebb óta birtokolja, neki is jó ha jól tudom.
Bízom bennük, de jó lenne egy mérnök aki ért a műanyagokhoz is...
-
Ra3
őstag
Rendeltem egy töltőt is BG-ről (nem kimondottan lámpás, SkyRC B6 mini), semmi nem utalt arra hogy nincs raktáron, erre fizetés után látom hogy out of stock, expected shipping február 1.
Más is tapasztalt ilyet? Nincs most Kínában semmi ünnep hogy ekkorákat csússzanak, BG eddig nem szórakozott ezzel hogy raktáron nem lévő dolgokat árult... -
csibe1
addikt
Köszönöm a választ!
Megjelenéskor néztem, aztán utána nem foglalkoztam vele. Pár napja érdeklődött egy ismerős, hogy milyen fejlámpát lenne érdemes venni.
Bár akkor még úgy tudtam, hogy nincs benne mágnes a Sofirn SP40-et ajánlottam, de azóta nem beszéltünk róla, szóval lehet a HS40 is bejönne neki.
Majd kiderül. -
Ra3
őstag
A végén a kupak ugye műanyag ez egyértelmű volt kibontás után egyből, viszont az csak most ütött szöget a fejembe hogy akkor hogy zárja az áramkört, hát bele van öntve egy darab vezeték aminek a vége kinéz a menet tövénél, hát ez nekem nem tűnik egy bomabiztos megoldásnak
A legjobb szerintem ha azzal a műanyaggal a végén nem babrálunk, én elemet a fej lecsavarásával fogok cserélni. -
krisztianAMG
senior tag
Mi a baj a "hajlitott foliaval" ebben a konfiguracioban? Nem a teljesitmeny LED van a flex PCB-n es a rez folia semmivel sem vekonyabb, mint az FR4-en.
Feleslegesen nagy alkatreszeket hasznalnak, ha keves a hely 0603-as kondenzatorokat/ellenalasokat csak prototipuson hasznalok amit tudom, hogy kezzel fogok osszerakni. Szerintem ez egy tulbonyolitott megoldas, en biztosan inkabb ujraterveztem volna a PCB-t, de kritikus vagy rossz megoldasnak biztosan nem neveznem. -
Beri
addikt
Nagyon hasznos volt a link, köszi!
Itt az látszik, hogy egy bátrabbat kerekítve, kb. egyenesen arányos az áramerősség a fényerővel (legelső sor 439lm 1A, 618lm 1.5A, 776lm 2A), tehát hiába járatsz több ledet egyenként kevesebb kakaóval, nem nyersz vele annyit, hogy az 5 LED-es csodának értelme legyen, nemhogy sokszoros. legyen a különbség, mint ahogy FBLLMAG állítja. Ha netán egyik esetben sem jár csutkán LED, akkor még kisebb a különbség.Az, hogy a ház felületén ténylegesen mekkora hőmennyiséget lehet egységnyi idő alatt elfűteni, nyilván bonyolult, de ha az egyik ház feleannyi anyagból van, mint a másik, ott azért nem nagyon van kérdés (aktív hűtés ugye nincsen) és nem csak a ház hőtehetetlensége miatt.
-
MittuDomain_
őstag
12 nap eltéréssel rendeltem előbb 6dbot, majd még 3at az ismi kérésére.
No, az elején még nagy volt a félsz, és a 6os pakkot EU Prio Line rendeltem, drágább szállítással.
Ezért csomagkuldo.hu csomagpontra kellett mennem.A másodiknál már kialakult a BG Express felé a bizalom, tiszták lettek a körülmények, sima BG Express jött.
Összesen 1 nap eltéréssel futott be, azaz az olcsóbb szállítás behozott 11 napot a drágán; a futár pedig felhozta az ajtóba.
Mostanában tényleg rengeteg BG-s rendelésem volt, egyértelműen ajánlom a BG Express-t.
(24 ill 13 napot futottak a netes rendelés nyilvántartóm szerint.)A csomagpont 200m onnan ahol lakom, csak a nyitvatartása ergya, szóval nekem ez sem volt gáz.
-
-
WestBam
Topikgazda
Köszönjük mindenki nevében a visszajelzést!
Tényleg fura, mert az első NU szériás fejlámpámé nekem is eltört, de az még az oldalt racsnis volt, az amit küldtek cseredarabot más színű műanyagból készült, állítólag az anyagán változtattak. Nem értem, hogy egy ilyen szerkezetből amiből pl. a petzl már évtizedek óta gyárt működő darabokat miért nem tud egy ekkora gyártó jól működő, tartós konstrukciót készíteni
-
-
FBLLMAG
senior tag
Köszönöm.
Csak 3.5%, 5% fokozatokat még nem láttam biscotti -t használó lámpákon. 1% és 10% közötti fokozatokat nem találtam.
Biztosan jó fw a biscotti, de én már hozzászoktam, hogy úgy állítom be a lámpámat ahogy szeretném. Ha látom, hogy milyen fokozatokra állítom be a lámpámat. Még jobban szeretem, ha mindig mindent elérek, de gyorsan tudok váltani. Azonnali hozzáférés az alacsony, közepes, magas fokozatokhoz. És ettől már csak a csuklóból vezérelt, giroszkópos vezérlés a gyorsabb. 1 mp -en belül érek el minden fontosabb dolgot.
-
H-Zol
senior tag
Én is így csinálom
A lampaimban mindegyikben van aksi legyen az 18650 vagy 26650, amikor le merül akkor csere, és a csere az sorba vannak rakva és feltöltve így körforgásban vannak mindegyik mindig és a lámpákat is sorban használom, megállok előttük és választok egyet kettőt, attól függ hogy hova megyek ! -
DJGABI
addikt
Ja, azt tudtam, nyíregyi srácot most nem találtam meg. Liitokala 6500Ft-ra jön ki postával a 6db aliról. Annyiért tényleg majdnem itthon is van, HA-n is 7,8k postával szintén 6db. Nincsenek akkor nagy csodák, a miskolci jó áron van, sztem rábeszélem arra. Köszi, (#66747) Chris Kiki neked is!
-
zaskar
senior tag
Mondjuk el is várnám egy ilyen cégtől, hogy 3 év után lép valamit egy nyilvánvaló problémára (gyors kereséssel 2017-es posztokat már találtam az alkatrész töréséről). Én ugyan itthon vettem a lámpát, jóval drágábban, mint te, úgyhogy van rá hazai gari. Viszont még csak pár napos, kipróbálni nem volt alkalmam élesben.
-
-
BaLee
addikt
Mennyi volt?
Nagyon jó lámpák amúgy. Nálunk van egy NU10 a családban annak a műanyag rögzítőrésze nem túl jó megoldás, el is tört de küldtek helyette két cserét szóval egy darabig megleszünk feleségemnek meg NU30 van annak koncentráltabb a fénye de futáshoz mindig azt viszem az én 18650-es akksis Fenixem helyett, mert sokkal könnyebb és bőven elég a fénye.
Ez az NU35 is hasonló lehet mint az NU30 de még jobban néz ki.
Majd dobj egy fotót, hogy milyen a fénye, mennyire koncentrált. -
tigipuf
senior tag
Na majd elválik,remélem hozza az E 05 közeli minőséget,akkor nem lesz gond.Nekem volt már xanes fejlámpám, a d25,szeretem ezeket a formavilágú fejlámpákat,mágneses pipalámpának ott a sofirn.Lehet eretnekségnek hangzik,de én a convoy s2+-t is használom ilyenkor este ha az esik a kezembe éppen.(alis fejpántban,amit itt is linkelgettek régen).
-
ace22
tag
-
xcsabo
senior tag
Félreértettél. Nem azzal van a bajom, hogy mennyi az ára. Hanem hogy már Kínában is az a muri, hogy bf akció előtt felmegy az ára, oszt a mezei júzer csak azt látja hogy akció, nincs tisztában az akció előtti árral. És hopp már veszi is meg. Sőt boldog, hogy milyen jó vásárt csinált. Itt mo-n már ezer éve ez megy a boltokban. És amennyi láma van mind bedől ennek. Sajna.
-
benfolds
őstag
köszi a tippet. az enyém (asszem trascend volt) akkor ment tönkre, amikor a tartalmát át akartam másolni egy vinyóra, amúgy kb. egyáltalán nem volt használva, csak pihentek rajta a fájlok. amit vennék, azt viszont egy telefonban használnám, zenéket tárolnék rajta. néha 2 órán át folyamatosan olvasva lennének róla a FLAC fájlok, hát nem tudom, hogy mennyire jó ötlet erre a célra memóriakártyát használni.
-
blueye
veterán
Szerintem erre az oldalra gondoltok:
[BG Coupon Center] -
Masooo
aktív tag
Szia, köszönöm, megnézem.
Azért nem írtam árat, mert ha találok valamit ami annyira megtetszik, akkor lehet hog ymagamnak húzom be és a 2 Boruitból egyet adok neki inkább. Nézegettem is convoy h1est de nem tudok róla még semmit, csak érdeklődés de akkor megnézem az sp40et is -
ZozzV6
senior tag
Teszt lesz. Azért kaptam.
Lumen értékeket tudja. racsnis rész egész masszív. kezelés megegyezik NU25-el mivel eben is van piros és magas CRI flood fény csak itt a piros és CRI fény is 2-2 ledet kapott. Kivéve hogy ebbe nincs billenyűzár de ha felhajtod koppig egy műanyag a gombok fölé lóg. Tök új fejpánt design. Jobb az anyaga. nem csúszik annyira mint a régiek és van tapadós gumi csík homloknál pluszba. Töltőcsati végre usb-C.
vetítési képe nagyon el van találva 15-20m-ig kb bőven elég fényt ad. Akksi beépített de van benne 3 db AAA elemnek is hely amivel 2,5x annyi együtt az üzemidő. nincs fejtetőn pánt de elemek nélkül nem zavaró a súlya és nem bólogat. Elemekkel is megtömve még nem próbáltam. -
FBLLMAG
senior tag
Ha szólsz privátban, segítek olcsóbban beszerezni. Ez nem gond. Én sem nyomtatom a pénzt. Viszont már párszor pottyantak nálam is a lámpák (csempére, betonra, acélra). Túlélték. 7 / 10 év a gari (Ledlenser / Armytek), ha mégis valami történne velük. A Zebra meg elpusztíthatatlan. Az Emisar fémházát a Zebrám már berepesztette (mint a gyurmát), mikor egymás mellé kerültek a zsebembe.
Mint írtam, a Zebra állandóan a táskámban van. A Fenix -től ingyen kaptam fejlámpa tárolót, abban tartom az Armytek fejlámpámat. Ha kell, felkapom, és viszem. Ez már a gyors pattintós változat. Akár kézfejre is rakhatom. A mágnese kivehető. Ledlenser MH5, Nitecore NU25 is kéznél van. Ágy mellett lóg a NU25. Bicajon rajta van a NU05 KIT, 0 perc alatt fejlámpa lehet belőle (a keskeny pántja elveszik a bicaj táskájában), ha szükségessé válna (defekt, láncot ledobja).
Bicajon ott van elöl a Nitecore BR35. Nem kel a +fejlámpa a közlekedéshez. Kanyarba ez is bevilágít. Rendesen. Nappal meg elég fényesen villog, hogy észrevegyenek. A körforgalomban sem jönnek ki elém.
A Ledlenser P5R Core lámpámat is próbálgatom a bicajon. Figyelmezteti a többi közlekedőt (biztos észrevesznek, kipróbálva), engem viszont nem zavar. Este sem. A Fenix lámpaszerelék pedig oldalra is fordítható, ha szükségem lenne rá.A garázsban Li-Ion akkus dolgokat télen nem tartok. Nem tesz nekik jót a hideg. A régebbi Armytek Tiara A1 PRO fejlámpám viszont kint tartom, szükség esetére. A szerszámos táblán.
-
FBLLMAG
senior tag
És ha már így belezavartál az összehasonlításba. A Zebralight H53W a legdrágább fejlámpám, 59 EUR.
A Sofirn SP40 18650 -es akkut használ mint a Zebralight H600 MKIV fejlámpája. Nekem viszont elégséges a H53W is ami AA akkut használ. És amúgy is az számít, hogy mennyire használható.- Külföldön a 0,01 lm fokozaton hagyom 5 mp -ként villantani, hogy bármikor észrevegyem.
- Éjjel a 0,3 lm fokozatát használom, hogy fel ne ébresszek senkit.
- Áramkiesés esetén, a 4 lm / 12 lm fokozattal már elvagyok a házban (100+ / 40+ üzemóra).
- Esti sétára elégséges a 30 lm fokozata (15+ üzemóra).
- Ház körül körbenézni, autón kereket cserélni a 65 lm is elegendő (8 óra üzemidő).
- A 200 lm körüli fényáram már mindenre elég szokott lenni (2+ óra). És nem ez a max fokozata.Teljesen testre szabható ez is. Úgy kapcsol be és olyan fényáramon ahogy szeretném. Ez is képes figyelmeztetni a többi úton közlekedőt, mielőtt rálépnék az úttestre. Nem forrósodik. El tudja villogni az akku töltöttségi szintjét. Stabil PWM mentes kimenettel rendelkezik (ehhez képest a Convoy, BLF lámpák rendesen villognak). Huzamosabban sem fárassza a szemem.
72 g mindenestől, 75 mm hosszú maga a fejlámpa. Szükség esetén klipsszel is használható. Nagyon tartós festékkel rendelkezik. Nálam, a táska oldalsó zsebében pihen tettre készen. De akár a táska pántjára is felfogatható.
Az Armytek Tiara A1 PRO, Ledlenser MH5 lámpáimat meg már ismerheted WestBam leírásából.
-
FBLLMAG
senior tag
Ezzel az árral jöttök állandóan. Az Armytek Tiara A1 PRO lámpám 10000 Ft + (1000 Ft szállítás) került. A Ledlenser MH5 35 EUR -óba, miközben a 8000 cd azért megvan neki, és az alacsony fokozatával is jól lehet látni az éjszakai túrán, a 20+ óra üzemidő pedig megvan. A Zebralight H53W esetében, fejlámpa + akku + pánt = 70 g. Nagyon könnyű, a zsebben elveszik. A festéket meg tartja, nincs rajta 1 karcolás sem. Teljesen személyre szabható. 100000 kapcsolás kell a kapcsolójának bírnia. Elég jó a hatásfoka.
-
FBLLMAG
senior tag
Szerintem, az én értelmezésem szerint, arról volt szó, hogy a lámpa üzemelhet csak külső táplálásról is (USB). Nekem azért volt kevésbé használható ez a megoldás, mert szükséges a külső táp hozzá pl power bank, vagy helyhez kötött (autó 12 V táplálása, vagy 230 V hálózati táplálás) adapter segítségével. Erre írtam, hogy gyorsabb, kényelmesebb az akkucsere. Ha nincs akku, akkor elemet rakok a lámpába. És ezt bárhol megtehetem. Ha van kis időm, azt a tölthető 1,5 V -os Li-Ion -os akkura is kicsit rá tudok tölteni, és a lámpa teljes erővel is használható. Nekem ez a kényelmesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest