- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack72
aktív tag
-
weiss
addikt
Pár megjegyzés a lámpához. A vetítési képe nem annyira szép, gyűrűs a széle. A kapcsolója nagyon érzékeny, elég hozzáérni, és módot vált. A kupak belső menete és a lámpa külső menete mintha nem passzolna össze. Ha nem csavarom teljesen rá, akkor lötyög a kupak. Emiatt, és mivel a rugó is elég erős, nehéz rácsavarni a kupakot a lámpára, félek, hogy szétcseszem a menetet idővel.
-
-
chatran
őstag
Emlékeim szerint a cink-szén elemek is állandóan kifolytak, mikor 20+ éve még ilyeneket használtunk.
Rákeresve, egy cikkben ennek pont az ellenkezőjét írják:A szén-cink elemek több mint 100 év elteltével is igen gyakorinak számítanak, hiszen az elemek eladásainak majdnem ötödét teszik ki. Népszerűségük oka a kedvező ár mellett a biztonságos használatban rejlik, ugyanis lemerülésüket követően csak hosszú évek múltán folynak ki, de addigra már általában üzemen kívül helyezik őket.
Az elemeknek ez a típusa alacsony energiaigényű, folyamatos használatra a legideálisabb, például LED lámpába, távirányítóban, vezeték nélküli egérbe és órába. A szén-cink áramforrások 1,5 V feszültséggel rendelkeznek, de sorba kötve természetesen ennél nagyobb feszültség is biztosítható.A pár éves góliát duracell alkáli elem simán kifolyt még azelőtt, hogy lemerült volna a ritkán használt pipalámpámban.
-
Én átküldöm fox-al ha a Wurkostól rendelted
. Ha esetleg simát kapsz, akkor az meg jöhet nekem
Bandi8607: OK. Én magamból indulok ki, nekem szinte sose praktikus lefoglalnom a kezem a lámpával (nyilván a fejlámpát is foghatom akár; pl megabrutál ködben); de sokan így használják
-
Chris Kiki
senior tag
Frissen töltött aksival, mindkét emitter turbóra kapcsolva, szobahőmérsékleten, hűtés nélkül kb. 2-3 perc alatt melegszik fel annyira, hogy a hővédelem közbelépjen. Ilyenkor látványosan, néhány másodperc alatt húzza le a fényerőt viszonylag alacsony szintre. Mintha 2 fokozattal lejjebb kapcsolnál. A táblázatban lévő villogást az okozhatja, hogy ők hűtve mérték, így feltételezem, hogy a visszahűlő elektronika visszaállítja a fényerőt. Na ez a gyakorlatban nemigen fog előfordulni
A fényerő marad alacsony szinten.
Véleményem szerin mindkét emittert turbón járatva egy fejlámpán nem igazán valós felhasználás. Ehhez képest meglepően sokáig bírja turbó módban. Amikor elkezdi lehúzni a fényerőt, akkor már kellemetlenül meleg.
-
Chris Kiki
senior tag
Flood-on feltettem turbóra, járattam néhány percig. Ez idő alatt nem is igazán melegedett fel, villogást abszolút nem tapasztaltam. Feltöltöm az aksiját, majd mindkét emittert egyszerre hajtva turbón végzek egy újabb kísérletet, majd később beszámolok a tapasztalataimról.
-
PHM
addikt
Szerintem igen. Tudásban hasonló, mint a Liitokala Lii-500: [link]
A különbség az, hogy USB-C a tápbemenet és van aktiválási funkció,
valamint a Liitokalához jár egy 12V-os adapter.
Mivel külföldről eléggé megdrágultak a kütyük, ennyiért megvenném,
ha nem volna már több töltőm is. -
törölt tag
Értem. Kōszi a segitsèget. Ugy tünik a lámpa várlási projektet ujra kell terveznem. Öszinten szolva a lámpák lumen értékei megnyeröek voltak számomra - talán tulságosan is egy kicsit - és pont azt kinálják amit keresek, kompakt méret jo teljesìtménnyel.
Köszi megint, keresgélek tovâbb -
ZozzV6
senior tag
-
maker01
újonc
Tehát előtte is azt kellene mérnem? A lényeg az lenne,hogy került hozzám egy kis S2+ lámpa, 8x7135 driverrel. Viszont akkuról mérve, az áramfelvétele a driver előtt "csak" 1.4 amper a legmagasabb fokozatban. A 8 darab 7135-ös megvan.Szeretném tudni,hogy a működése rendben van e, vagy hibára gyanakodjak. Akku 2600-mA Samsung. Tudom szedjem szét
ismét,és mérjem meg. -
Vlah
tag
-
ZozzV6
senior tag
-
-
1stVikman
senior tag
Hú de jó ez a videó. Az LG ledes olyan mintha "sima" elemlápával világítanál, sok a "felesleges" fény.
Akkor marad a nichia ledes verzió. Abban úgy tudom 2x7135 driver van, pont a GB-s linken szereplő lámpa leírásában lévő videó alapján. (Amúgy most épp "out of stock")
ZozzV6
Így viszont akkor az ára miatt lehet a sofirn-t választom, abban is nichia led van, olcsóbb is, free shipping, tartalék o-gyűrű. Csak a drivert kéne még kideríteni, mert ha van olyan "erős", mint a convoy, akkor már rendelem is. -
Lacerta
aktív tag
Három okból nem gondolom jó ötletnek:
1. Kicsi a teljesítménye, magas fokozaton nagyon melegedne, a turbót lehet hogy nem is bírná azon a hűtőfelületen, ami rendelkezésre áll.
2. Azonos áramerősségeknél, magasabb Vf értékek adódnak, mint a gyári XM-L2 leddel. Kevesebb ideig tud a lámpa fix fényáramot tartani minden fokozaton.
3. 3535 footprint, a gyári led 5050, minimum a központosítással varázsolni kell.+ throwerebb lesz, ez mondjuk lehet feature vagy bug egyaránt.
-
ZozzV6
senior tag
Fűzd be így és akkor a gumi nem hajlik be. 2 éve használom így. Igaz a gumin jobban érzed ha izzad a homlokod meg ez hajlamosabb lelazulni a jobb oldalon de több használat után csak. Vagy ha nem izgat hova kerül a fényvissszaverő csík a jobb felét hiúzd teljesen szűkre és a másik nem lazul le. Órákat van a fejemen sokszor és nem nyom.
-
spileraaa
senior tag
-
vince
őstag
Nekem NW H03-am van és kicsivel még az is hidegebb fényű a meleg fehér F1-nél vagy a Xiaomi USB-s lámpájának a fényénél.
Egyszer korábban is írtam róla, hogy hidegebb a féynének a színe, mint az F1-nek. -
MAC72
tag
Nekem van mindkettő. Először a melegebb fényű változatot vettem, mert jobban szeretem a természetes fehér fényt adó lámpákat. Sajnos csalódtam kicsit, mert a vártnál sárgább fénye van. Ezért megvettem a hideg fehéret is. Nem mondanám, hogy kékes fényű, azért attól messze van. Viszont a színek fakulnak a fényében.
A melegebb változat jobban vissza adja a színeket. Szóval valahol középúton lenne az ideális számomra.
A kérdésedre válaszolva, én nem tartom kékes fényűnek, csak hideg fehér, ennyi.ZozzV6: Gratulálok én is és jó egészséget kívánok nektek!
-
dudika10
veterán
A lámpában ki akarsz venni a ~4.2V-os feszültségű akkuból cirka 2.5A-t.
(Nem tudom hol méred az áramot, a LED-en átfolyót vagy az akkuból felvettet, de a kettő nem lesz egyenlő, a driver egy DC-DC konverter elég nagy hatásfokkal elvileg, szóval a két oldalán a feszültség és az áram szorzata lesz közel egyenlő.)Tehát az eredő ellenállásod Ohm törvénye alapján olyan 1.7Ohm kellene legyen.
Ha a ~4.2V-os akkuból ~5A jön ki, akkor ott az ellenállás ~0.8Ohm. Ennek egy része jön az akku belső ellenállásából, egy része pedig a műszer és a vezeték. Ha az akku egészséges, akkor úgy tippre 100mOhm (0.1Ohm) körüli belső ellenállása lehet nagyságrendileg (de javítson ki valaki, ha tévedek).
A műszerre meg a vezetékre marad mondjuk ~0.7Ohm.Tehát szemben a várt 1.7Ohm-os eredő ellenállással (normál eset) a mérési elrendezésed eredő ellenállása 2.4Ohm lesz, azaz Ohm törvénye alapján i= u/R = 4.2/2.4 = ~1.75A lesz csak a felvett áram 2.5A helyett.
Hasonlítsd ezt össze az általad mért értékkel.
A mérési elrendezésben két dolog járul hozzá az eredő ellenállás megnövekedéséhez. Egyrészt a műszer, melyen cserével tudsz változtatni, másrészt a kábel, melynek a hosszával és vastagságával játszhatsz (természetesen ez is cserét jelent). Minél rövidebb és vastagabb lesz a kábel, annál kisebb lesz az a 0.7Ohm ellenállás, ezáltal annál pontosabb lesz a mérés, de az alsó határt és a mérés legkisebb hibáját a műszer meg fogja szabni.
Mivel rendszeres hibáról van szó, minden paraméter ismeretében korrekció természetesen végezhető. -
-
bul07
nagyúr
USA-ból rendesen megjön többen rendelték ezt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest