- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #83098 üzenetére
Mindenféle szerénység nélkül mondhatom, hogy hívhatnám magam diffúzor királynak: convoy összes típuson felül szilikonos univerzális jópár, Fenix, Nitecore, alis verzióim is vannak itthon.
Egyvalamit viszont meg kell említsek: a gyári lámpások másként működnek, sokkal hatékonyabbak és kevébé bántják a szemet, mint a diffúzoros megoldások.
Diffúzorral ugye alulról világítasz meg egy kúpot. Szükségmegoldásnak tökéletes, de kevésbé kellemes, mint a dedikáltan diffúzorhoz tervezett lámpák.Alulról felfelé világít:
- Nitecore LA10 (+CRI)
- Thorfire KL02
- Nitecore LA30
- Nitecore LR30
- Olight ObulbFentről lefelé világít:
- BLF LT1
- Sofirn LT1S
- Nitecore BubbleOldalra világít:
- Nitecore LR40 (hideg fénye fentről lefelé)
- Fenix CL26R
- Fenix CL23Prizmás világítás:
- Ledlenser ML4
- Ledlenser ML6
- Sofirn CL01Hibrid:
- Technik CX (fentről le, + oldalra ha a fényfüzér be van tekerve + fényfüzérrel területet egyenletesen)A leginkább tökéletes közeli a prizmás világítás, csak alul és felül van egy kis fényesedés, mégis oldalra szórja a fényt, a legerőteljesebb és leghosszabb üzemidejű egyértelműen az LT1 (nálam 14000mAh akkukapacitással), állandó használatban van a kamrában ahol nincs világítás az LR30 és tökéletes, gyakorlatilag mind szeretem kivéve a két Fenixet és a Thorfire-t, amiknek kellemetlen árnyalatú a fénye. Még a hideg fényű LR30 is sokkal kellemesebb, mint a két CL sorozatú lámpám, az egyikre szereltem egy borostyán színű üdítős üveget, sajna nem tökéletes, de egyelőre megteszi. Következő próbálkozásom autólámpára való fólia lesz aliról, azzal fogom bevonni a két hengert a Fenixeken, hátha javít rajta érezhetően. A Thorfire marad olyan amilyen, CR123 elemmel amúgy is ritkán játszom, 16340 akkut meg nem igazán tartok itthon, de inkább legyen ilyen lámpásom is, mint ne
Aztán ha ezek lemerülnek majd előveszem a diffúzoros dobozt és elkezdem a lámpáim használni, de ekkora áramszünet remélem soha nem lesz.
Mindenkinek van valami becsípődése, nekem az egyik a kempinglámpa. Ami botrányos azokat már eladtam, nem gyűjtögetek (), de azért szeretem ha van belőlük itthon. Az LR40 pl. annyira bevált és tetszett eddig mindenkinek, hogy abból 2 darab is van, hogy azonos lámpással legyen megvilágítva a környezet a kertben ha vendégek jönnek.
-
kkp900
senior tag
válasz
bedvóter #83047 üzenetére
Semmi komolyat csak az az egy 21700-as van de ugye azt is a lámpába levő USB-C töltöm jelenleg. Szóval lehet nem is kellene olyan nagy tudású. Sima Lidl Tronic AAA és AA meg IKea AA és AAA elemek vannak azokat . Csak furcsállom , hogy 4 évet bírt a töltő és főleg hogy egyenesen 220 volt töltve nem átalakítóval 12 V ról. Csak gondoltam fejlesztek ,hogy később is ha esetleg ilyen nagyobb elemeim lesznek akkor ne legyen gond pld és ,lehet jól jönne néha egy kis teszt hogy tudjam mi van pld a régebbi még fehér Ikeás aksival pld..
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #83041 üzenetére
Leginkább az, hogy az sosem volt
Viccet félretéve: CL26R és CL23 van Fenix lámpásom. Legnayobb bajom a hidegfehér kellemetlen színhőmérsékletük.
Az egyik legrégebbi, máig használt LR30 lámpásomnak van még hideg színhőmérséklete, de nem ennyire hideg az sem, kevésbé kellemetlen. Az LA10 CRI is hideg fényű de az sem ennyire, az LA30-tól már amivel találkoztam mindnek kellemes meleg vagy legalábbis melegebb a színhőmérséklete. A ThorFire KL02 is elég régi és hideg fényű. A két LR40 szép meleg fényű, az LT1 és az LT1S tud meleg fényt, a Bubble meleg fényű, az OBulb meleg fényű, az ML6-ot végül lecseréltem az ML6 Connect WL-re, ami szép meleg fényű, az imént megjött az ML4 WW is, ami szintén szép meleg fényű. Olantern volt még számottevő lámpásom, de azt eladtam, mivel hideg fénye volt, illetve álló helyzetben merült, pár hónap alatt leszívta 0-ra az akkutÚton van a Wurkkos CL01, ami tud meleg fényt, illetve vannak még terveim lámpással kapcsolatban, hogy mit szeretnék kipróbálni.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #82740 üzenetére
10e alatti árával rendben van.
Ha egy órányi munkabért hozzáadok akkor már sokkal jobbat is lehetne venni abból a pénzből. Persze lehet, hogy egy péntek műszakvégit fogtam ki, bár a tömítő gyűrű az még Simontól is hiba és nem hiszem, hogy egyedi eset. Jópofa lámpa, egynek elfér, de azért nem ez lesz a kedvecem. Egy ideig ülök rajta aztán majd vagy megy, vagy még ízlelgetem. Az S6 nagyságrendekkel jobb szerintem. -
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #82244 üzenetére
Nem emlékszem, hogy írtad volna.
Ez egy valóban "taktikai" kialakítású lámpa, egyetlen kapcsolóját könnyen lehet használni arra, amire tervezték, területet ellenőrizni, esetlegesen ott lévő illetéktelent elvakítani, szükség esetén pedig ütni vele.
A fizikai gombzár feleslegességével nem értek egyet. Rengeteg Baton és Warrior mini tulaj boldog lett volna, ha lett volna ilyen a lámpáján és nem égette volna ki a zsebét. Egyébiránt a legjobb zárási mód, nem kell a gombokkal bohóckodni, hogy mit és hányszor és hogy nyomkodsz. Lehúzod nyitva, feltolod zárva. Ennél egyértelműbb és egyszerűbb-gyorsabb nem is lehetne. -
H-Zol
senior tag
válasz
bedvóter #81909 üzenetére
Igen úgy is van a forrasztó Páka legalább 100 - 130° C fok felett kell legyen mint a cín olvadás pontja , az Ólmos cín kisebb hőfokon olvad , mint a tiszta cín ( olvasgattam utánna ) !
Na de ez vajon a lámpában mozdult el , vagy egy rosszul forrasztott LED -et tették be ami idáig valahogy csinált kontaktot, és most nem ( esett is a lámpa egyszer földre , de nem volt bekapcsolva , lehet akkor szűnt meg az amúgy is kis kontakt) !
Estére rá teszem az asszony vasalójára , és hejre rakom , majd beszámolok róla!! -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #81862 üzenetére
Való igaz, de nálam szempont a vörös fény, illetve ki szerettem volna próbálni ezt a változtatható színhőmérsékletet, hogy miként muzsikál. Megnyugtató, hogy jól, ennél jobb akkor lenne, ha a neutrál mód is elérhető lenne minden fokozatban, mint az NU27-ben. Kiderül mit hoz a jövő, lesz itt még bőven ilyen modell szerintem.
-
Robyka
aktív tag
-
tknof1871
őstag
válasz
bedvóter #81594 üzenetére
Vapcell S4 Plus V3
hozzáképest az XTAR VP4L Plus Dragon sehol nincs
A Vapcell egyetlen hátránya, hogy nem pontos a belső ellenállás mérése.
Azt értem a belső ellenállás meghatározza maximum hány Ampert tud leadni az akkumulátor. Ez a pontatlanság a belső ellenállás mérésében mekkora probléma? Durván nagy pontatlanságról van szó?#81603 bedvóter
Vapcell hivatalos store-ja az Aliexpressen ez?
https://www.aliexpress.com/store/1084158?spm=a2g0o.detail.0.0.1c89wdUkwdUkYE
3 linken is S4 Plus V3-at is árulnak, hogy jobban összezavarjanak.
első link
második link
harmadik linkÉs még azt, hogy jobb innen Aliexpressről rendelni mint Magyar webshopból? Például azért mert az Ali store-ja megbízhatóbb, eredetit árul, akármi okból?
#81592 WestBam
“XTAR VP4L Plus Dragon - fontos (ma már az), hogy a hosszú, védett 21700-ad akkuk is beleférnek.”
Igaz, most látom a gyártó oldalán (https://www.xtar.cc/) hogy XTAR VP4 PLUS DRAGON már nincs. XTAR DRAGON VP4 Plus Charger van és XTAR Dragon VP4L PLUS Charger.
“XTAR alis hivatalos shopból vettem, 25e alatt meg lehet csípni akcióban.”
Ez a hivatalos eladója az XTAR-nak az Aliexpressen?
https://www.aliexpress.com/store/413852?spm=a2g0o.detail.0.0.3adbm04Dm04DTY
Gold minősítésű, szóval akár ez a gyári/hivatalos akár nem valamit jól csinálnak. (Talán még sosem vásároltam semmit Gold minősítésű sotre-ból Ali-n.)
Valamiért két oldalon is árulják a VP4L Plus-t:
első link
második link
#81591 Jack72
Kb. 80%-al drágább mint a másik 3 webshop. Az a hullám egy cunami. Az azért az iPon mellett szól hogy már majdnem 20 éves de nem egy szép helyre van bejegyezve. De a Wilcon meg ide van bejegyezve. Ez egy lepukkant ház. A sportláma.hu a Weisson kft. ami 15 éves(?) és ide van bejegyezve. A Weisson szebb házban van de az a szatyor a kertkapun... -
zaskar
senior tag
válasz
bedvóter #81105 üzenetére
Korrekt darabnak tűnik, de most már elég nekem a NU33. Pár éve már nem vállalok hosszabb távokat, elég amit ez tud. De vagy 10 éve igencsak örültem volna ennek
Jack72: volt Wuben H1-em, nem volt rossz, de súlyban maradtam inkább 100 gramm környékén. Ez az E7 jó súlyban van, meg a specifikáció is szimpatikus. De már nem gyűjtöm a lámpákat, egyszerre elég ha egy van, nem futok annyit sötétben
FBLLMAG: Black Diamond Spot 325-öm volt. Érdekes, a gyári Duracell elemekkel egész jól bírta, aztán vettem bele "hazai" Duracellt, és már nem tudott annyit. Létezhet ilyen, hogy gyárilag valami speckó elemet mellékelnek hozzá? -
H-Zol
senior tag
válasz
bedvóter #80912 üzenetére
Én a fokozatmentes fényerő állítás szeretem , de mostmár egyre több lámpában van amin nem Anduril fut ( a Convoy is az új lámpákat már úgy csinálja , de azért meghagyta a négy módot amit használt idáig is )
Négy öt ismerőst el láttam , igaz Anduril 2 lámpával , azt se tudják , hogy mi az , és még idáig nem állították fejre ( az Anduril 1 az fejre áll egy jó buliban) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
bedvóter #80908 üzenetére
Az Anduril 2 nél azért van kezdő felület , nem igen tudod elnyomni , de ha elnyomja a felhasználó hátsó kupak meglazít , gomb be nyomva kupak vissza 3-4 másodperc és gyári állapotú a lámpa , és ez nem tart tovább 10-15 másodpercnél !!
Úgy csinálsz mintha én találtam volna ki ezt az Andurilt, én csak segítek ahol tudok
!!!!
-
Lacerta
aktív tag
válasz
bedvóter #80800 üzenetére
Ez nem gondolatmenet hanem így működik. Ha nem tudod követni, attól még így van.
Az USB töltő egy kapcsolóüzemű táp. Kvázi kötelező a kimeneti szűrőkondenzátor rá, mert szélsőséges esetben a kimenet simán leeshet 0V-ig két impulzus közt.
Az akkutöltő áramkörnek meg azért kell a kondenzátor, mert a bemeneti oldalon egyébként is kb. kötelező az ESD védelem miatt, a be- és kimeneti oldalon meg azért, mert meghülyülhet a visszacsatolása.Az akku miatt viszont egyáltalán nem kell szűrni, az akkumulátor kémiai reakciókkal dolgozik, és azok több nagyságrenddel lassabbak, mint a töltőfeszültség zajának frekvenciái.
Ezért is lehet pl. akár imulzustöltőket használni. -
Lacerta
aktív tag
válasz
bedvóter #80796 üzenetére
Az USB töltő zaja pont semennyit sem zavar, mert az csak egy táp.
Az akkunak a lámpában / telefonban saját töltőelektronikája van, ami meglehetősen immunis a bemeneti zajra. Már csak azért is, mert rögtön szűrőkondenzátor van a bemenetén. Meg mert arra van tervezve, hogy változatos tápfeszültségek mellett jól működjön.Az USB töltő teljesítménye és kimeneti zaja közt sincs egyértelmű összefüggés, mert nagyobb teljesítményű töltőknél egyszerűen nagyobb frekvenciát, nagyobb induktivitásokat és erősebb kimeneti szűrőkondikat alkalmaznak, és akkor mindjárt kisebb a zaj.
Egy adott töltőnél nyilván igaz, hogy a növekvő teljesítmény nagyobb kimenti zajjal jár együtt, de ez kis teljesítményű töltöre éppúgy igaz, mint nagyra. -
sarajhvh
tag
válasz
bedvóter #80573 üzenetére
Akkor belemegy a védett aksi is, ez jó hír!
Amikor ez a lámpa megjelent, nagy port kavart itt a fórumon is, és azt a téves
konzekvenciát vontam le, hogy bizony ez a lámpa túlmelegszik.
Ha jól emlékszem FBLLMAG kollégának is van egy ilyen példány, és mintha
ő is alátámasztotta volna ezt a melegedési dolgot anno, és akkor elengedtem
ezt a dolgot.
Ezért nem lett L-35 öm. -
sarajhvh
tag
válasz
bedvóter #80566 üzenetére
Mindig tettszett az Acebeam L-35, mikor megjelent V2, majdnem is vettem egyet belőle.
Kevés egycellás lámpa tudja a High fokozaton az 1500 Lumen fölötti teljesítményt, ráadásul a turbo-ról is ezen érték környékére szabályoz.
Praktikus, jó EDC-re, és taktikai vonalon is megállja a helyét.
A 21700-as cella ha jól tudom púpos, de nem védett ugye? -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #80543 üzenetére
Méretre is kevésbé EDC, ezért is adnak övtokoz hozzá.
Nem tudom miért ezt a jelölést kapta, hiszen kifejezetten taktikai lámpának reklámozák és kb. ideális lámpa is lehet egy biztonsági őrnek aki telephelyet őriz. Relatív kompakt, mégis tud nagy távot jól (keresőfény mód) és ha kell a LuminShield pedig elvakítja a szemben állót, de én pl. nagyobb terület megvilágítására szoktam használni. Van itt a gáton pár kivágott rész az ártéri erdőből, simán megvilágít vagy 1500 nm-t egyben.
Én variáltam volna a LED-ek használatával is, mert egyébként nagyon jó, hogy a magas fokozatban bekapcsol a sok kis kiegészítő LED, de pl. az alacsony fokozaton én nem ez elsődleges, hanem a sok kiegészítő LED-et hajtanám alacsony árammal. Lehet erre nincs elektronikai háttér, vagy az is, hogy csak nagyon PWM-es megoldással lehetne őket meghajtani, nem ismerem a hátterét a dolgonak, mint ahogy az apró LED-ek tulajdonságait sem.
Az biztos, hogy vannak még lehetőségek bőven az UHi MAX LED-ekben, jelenleg talán ez a leghasznosabb újítás ezen a téren, már csak ki kell őket maxolni. Szerintem záros időn belül meglépik a fentebb írtakat is, bolondok lennének, ha nem tennék meg, hiszen jóval hasznosabb alacsony fényáramon a szórt fény, mint a magas fényerő. Persze ez is felhasználás függő, de általánosságban szerintem jobb lenne.
Amit még hozzátennék: az EDC33 sokkal kompaktabb, de szemmel és nem műszerekkel nézve nem sokkal marad el az EDC35-től sem távban, sem pedig fényáramban. Ha most a kettő közül csak egy maradhatna akkor az a 33-as lenne. -
Jack72
aktív tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
bedvóter #80150 üzenetére
Itt [link] van egy videó ( 6 éves ) az Astrolux MF04 -S XHP70.2 LED -el , de a videó a felét ha vissza adja mint amit élőben látsz , van hozzá váll szíj ( keresztbe lököm a vállamon , ha pont nem kell hátrább húzom ) , és már nem is cipelem
Vitrinben is jól mutat biztos , de nekem nem ott vannak ( különben ebbe ha sikerül , és most lessz időm egy Sbt90.2 LED fog beköltözni) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
bedvóter #80149 üzenetére
Lámpás oldalon , lámpás embereket ennyire lemondani nem szabad
, te már át estél a ló túlsó oldalára ( 100000 lm , 40 kiló aksi
) !! Nekem , már többször írtam , hogy a nagy lámpáim fontosak , tavasszal a napraforgóban a vadnyúl és az őz jelentős ,( akár hektárakat ) ki tud legelni , még kicsi addig a nyúl , amikor már térden felül ér akkor az őz , na akkor jönnek a nagy lámpák ( van nekem több kis lámpám is , több is a kelleténél
, de nem jó ) , a nagyokkal rendesen szét lehet nézni egy 600-800 méter hosszú parcellában, és ha sokan vannak , a vadak , akkor kocsival be hajtok és kizavarom őket , és nem 2000 lumennal két órán át , hanem ha sokat kell világítani akkor egy kicsit visszább veszem a turbóról és hidd el ezek a nagy lámpák akkor is jól világítanak !!
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #80023 üzenetére
Ez a kijelző téma nekem is idegen. Ugyan volt több olyan lámpám is amin volt, többek közt TUP is, de szerintem az fog mindegyiken először meghalni. Az Imalent LCD-k is szerettek meghibásodni ha emlékeim nem csalnak.
Ezért is vettem EDC25-öt. Nem olyan menő, de egy hibaforrással kevesebb. -
csibe1
addikt
válasz
bedvóter #80023 üzenetére
"Ja, és a kijelzője ment leghamarabb tönkre."
Hmm, pedig kijelző nélkül nem lámpa a lámpa, vagy mifene van.
Legközelebb két kijelzőst vegyélSzép ára van, 2 darab TIP SE kijön belőle.
Valakinek biztos megéri, de én nem látom benne azt a pluszt ami miatt ki kellene fizetnem a dupla árat.
"1000 lumen, mozgásérzékelő, OLED kijelző"
Remélem a cseh kettő bejött rajta.
Tényleg, miért adtál 30 ezret egy ilyen lámpáért?
Nekem ez irreális ár egy ilyen vacakért. Egy vicc az egész, szép nagy parasztvakítás...
A kijelző megér 15 ezret?Az viszont furcsa, hogy micro USB-s töltést írnak a knifestock-on mind a kettő lámpához.
Bár lehet elírás. -
-
zodo
nagyúr
válasz
bedvóter #79421 üzenetére
2. UI (felhasználó felület)
Akkor rosszul értelmeztem hogy olyan drivert válasszak amilyet szeretnék?
4 modes, 12 groups, Ramping mode, 5 groups, 2groups 3/5modes
Ezeket részletezi hogy miként aktíválható és milyen módok.4 modes kapcsán én úgy vettem hogy 4 lépcsőben, emelkedő %-ban világít.
-
sarajhvh
tag
válasz
bedvóter #79319 üzenetére
Nem akarom bántani a Mylitee-t, vásároltam már tőlük nem egyszer.
Sok mindenben igazad van!
A szállítási költség egy érzékeny pont, úgy a forgalmazónak mint a vevőnek, utóbbinak inkább.
Attól függ, hogy a kedves eladó mennyit vállal át a száll. költségből.
Ha valaki nagyon olcsónak számít a piacon, nem szívesen vállal át,
vagy szállíttat ingyen.
Pedig vonzó lenne! -
H-Zol
senior tag
válasz
bedvóter #79313 üzenetére
Én egy másik országba élek , és mindég is ki voltam akadva nállatok a postai árakon ( sokat vásárolok tölletek ) , itt nállunk 2000 Ft nak megfelelő lej , ha egy akármilyen magán személytől vásárolok ( ott nincs szerződés engedmény stb ) és ez több csomagküldőnél ez az ár , és innen csak kisebb árak vannak ! A másik , hogy sokkal kisebb ár felett már ingyenes a posta , a csomag pontokhoz most szoktattják a népet , ott sokhelyen ingyenes !!
-
Jack72
aktív tag
válasz
bedvóter #79311 üzenetére
Idehaza is van számos olyan cég, amik ingyen szállítanak egy bizonyos értékhatár felett. Lásd a lentebb/fentebb említett sportlampa.hu. 15 ropi felett ingyenes. Jól tudjuk, hogy itthon van vagy 50 fajta adó, többek között a rekordmagas ÁFA.
"Ilyen a tetves magyar ember. Utálnak is bennünket szerte a világban."-tehát ebből az következik, hogy minden magyarul beszélő ember ilyen, többek között te is...
Ez egy szélsőséges vélemény, te is tudod. Hány országban jártál. hogy ez a tapasztalatod? -
csibe1
addikt
válasz
bedvóter #79290 üzenetére
Nem pont a honnan, hanem kivel.
A "jófajta" madzsar posta futár, mostanában kicsit elszálltak náluk az árak.
Azt nem tudom hol meg mit akartam rendelni, de a posta volt a legdrágább, a GLS is 2/3-ad áron hozta volna a cuccot.
Igen, ez főleg az ilyen kis méretű, és nem túl nagy értékű cuccoknál bosszantó.
Ma néztem, médiamarkt, mosózsák 999 pénz, szállítás 1499 pénz. Mehh...
Szóval rendelhetsz 4-5 darabot - akár ismerősökkel közösen - , hogy megérje. -
sarajhvh
tag
válasz
bedvóter #79232 üzenetére
A foglalkozásomból adódóan, sok vadászt ismerek.
Nem fogom őket bántani, vannak köztük jó fejek, és f@sza gyerekek is.
Többségüknek van olyan arca, mint akinek három diplomája, meg főispáni bevétele lenne.
Mint aztán kiderül róluk, az egoizmusuk mögött nincs más, csak nagy üresség, dicsekvés, és butaság!
Nem tudják a törvényeket, amik vonatkoznak rájuk.
Ha ingerülten felemeli a hangját, és te feljelented, elvehetik a fegyverét.
Tudom, nem ilyen egyszerű a menete, meg sokuknak nagy a hátszele, de két olyan esetben voltam tanú, amikor hangoskodásért, megfosztották lőfegyverétől a delikvenst.
Bocsánat, elfelejtettem OFF-olni! -
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #79164 üzenetére
Nem minden lámpa/fejlámpa képes kezelni a töltés közbeni energiafelvételt.
- Van amelyik be sem kapcsol.
- Van amin csak 1-2, jellemzően alacsonyabb áramfelvételű fokozat működik.
- Van ami teljes értékűen működik töltés közben is, de ott sem mindegy, hogy mi történik.Fejlámpa:
Pár újabb Nitecore modellekben már olyan energiagazdálkodási protokoll van gyárilag (NU43, HC65 UHE esetében biztosan így van), hogy minden fokozat elérhető és először a külső energiaforrást használja míg le nem merül, utána vált át a belső áramforrásra, legyen az beépített akku (NU43) vagy belül elhelyezett akku (NC65 UHE). Mi több, az NU43 külső áramforrás esetében átlép "Performance" módba, és magasabb fényáramon stabilizálódik a fénye.Az NU25 is működik töltés közben, magasabb fokozatban több a felvett áram is, de ezt nem teszteltem, hogy mire képes, mert majdnem tele van az akkuja. Az NU33 minden fokozata elérhető, viszont az 1,8A töltőáram 300mA-re esik vissza amint bekapcsolod a lámpát, mindegy melyik fokozatba kapcsolsz, tehát ez lemerül ha magasabb fokozatban járatod.
Egyébként ehhez, hogy ez működőképes legyen szükséges, hogy értelmes helyen legyen a töltőcsatlakozó, mert pl. NU33-as csatlakozója lefelé néz, nem életszerű, hogy menet közben töltsd. Kupak alatt rejtett csatlakozó szintén kuka, lámpa elején szintén kuka mágneses vagy a lámpatest végén lévő USB felel meg leginkább erre a célra, ha a tartókerettől elfér. Akkor végtelen üzemidőd is lehet ha egy nagy powerbankot viszel magaddal. Ultrafutóknak ez a járható út, barlangászoknak még jó lehet, esetleg éjszakai bringázásnál ahol még órákat kell tekerni jól jöhet (kérdés miért nem rendes bringalámpát használ).
Rúdlámpa:
Itt két részre bontanám a dolgot:
1. Magas fényáramú zsebrakéták esetében alapvetően nem reális, hogy bírja a cérnavékony USB kábel a 5-10-20 A áramfelvételt teljesíteni, szóval a magas fokozatokat alapvetően ki is zárhatjuk a működés alól.
2. Nem életszerű, hogy töltés közben használod a lámpát, vagyis kevésbé, mint fejlámpa esetében. Legalábbis számomra. Azért gyorsan kipróbáltam ami a kezem ügyében van és USB-C csatis:
Be sem kapcsol: MH12 pro, P23i, P10iX, MH12S, MH12SE, TM9K pro
Bekapcsol: EDC33 (a két speciális fokozat nem működik), EDC25 (turbó nem működik)
Sajnos a többi lámpám vagy mágneses töltésű, vagy nincs rajta töltőcsatlakozó, így ezeket tudtam megnézegetni hirtelen.Saját véleményem alapján fejlámpában reális igény - lehet -ez a funkció, rúdlámpában kevésbé.
Lámpásnál még reális az igény erre, mert ott is szükség lehet 8-10 órányi fényre, ezt is megnéztem gyorsan amik itt vannak: LA30 működik minden és tölt, CL26R csak a közepes fokozat működik és 0,5A-t vesz fel, BLF LT1 működik és tölt, LR40 működik és tölt, Lighthouse Micro USB működik és tölt, a többi vagy mágneses vagy elemes/nem töltős.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
bedvóter #79164 üzenetére
Mivel nem tudhatják milyen külső áramforrásra kapcsolod ami lehet egy régi 0,5A-es lassú usb töltő is és egyszerűbb ha azt a 2 módot mindennel tudja mint minden más forrásból más funkciói lennének. Nekem legalábbis így tűnik logikusnak.
Amúgy szevasztok. Még élek. Évente azért kb benézek ide is
-
FBLLMAG
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
bedvóter #79136 üzenetére
Itthon még a v1 kapható. Ha a repedést ami nem mindenkinél jelentkezett nem is jön elő, akkor is egy műanyag tokos fejlámpa lesz amiben a meleg fény már-már amber, viszont nem fog többet tudni mint bármelyik Petzl. Nagy a dilemma részemről is, mert egy Actik Core-t még szívesen behúznék kipróbálni, de annyira még az sem olcsó, hogy ne megérje a kockázatot. A fokozatelosztása pedig konkrétan vacak, még ha nem is stabilizált akkor is 7 lumen kevés, a 100 pedig feleslegesen sok, a 600-at pedig csak másodpercekre tudhatja. Várom az új Nitecore modelleket…
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bedvóter #79099 üzenetére
Én sem szeretem a 100+ g -os fejlámpákat. Látni is szeretek. De több fajta fejlámpa is található amik teljesítik ezt a feltételt. Nálam is akad pár.
Nekem ezek tetszettek meg.
AA - Zebralight H53W, Nitecore HA11 (madzagos)
14500 - Acebeam H16, H40, Armytek Tiara A1 PRO, Ledlenser MH5
3AAA - Petzl Actik Core 600, Black Diamont Storm 450, Nitecore UT27, Ledlenser Solidline SH5
Belső akkus - Nitecore NU25, NU25 UL, NU30, NU33, Ledlenser HF6 CoreÉs igazad van. Fejlődnek a fejlámpák. De mindenki fejleszt. A 18650, 21700 -as fejlámpák is fejlődnek. Pár éve a Nitecore HC65 (az 1. generációs) tudott 3600 cd körüli fényerőt. Manapság meg már a Petz, Black Diamond is tudja.
-
Gosti
csendes tag
-
-
stellaz
veterán
válasz
bedvóter #78902 üzenetére
Miért baj, ha egy lámpa vakítás mentes?
Az erdőben ez nem számít,.de.volt, akit már majdnem lerúgtam érte, hogy 200 méterről már nem lehetett előre nézni,.mert jött szembe egy ilyen foton ágyúval egy seggfej a kerékpár úton.Az a Fenix is csak körben tud világítani, szerintem az nem valami hatékony dolog. Ha elég fényerő van, erdőben jó lehet, mert a belógó ágakat is látni lehet vele, de közlekedni nem ilyen kell.
Az a jó lámpa városba, ami két téglalapot vetít, egy széleset közelre és egy vékonyat.távolra. A LED pedig hátrafelé , a tükorre vetít, így vakítás mentes lesz.
A rögzítést nem értem? A kerékpár lámpánál szerintem alap, hogy egy mozdulat le és feltenni, illetve ugyanolyan szögben rögzül minden esetben. Vagy mit nem értek? -
H-Zol
senior tag
válasz
bedvóter #78822 üzenetére
A bezelt le kell festeni ( mondjuk nem egyszerű kivenni
, nekem van kamera optika szerelő szerszám [link] , de egy zeger fogoval is kijön ) !
Az andurillal semmi gond bealitod , hogy fokozatmentes , vagy rámpás fényerő szabajzas legyen , bealitod a gomb világítást , vagy ki is kapcsolhatod , én gyenge fenyerore állítottam és aku szint jelzésre , kékes lila , kék , zöld és piros színnel jelzi ahogy az aku szint merül , de kikapcsolt állapotból három katt és ki is villogja !
Nem kell felni az anduriltol , attól hogy az van rajta ugyanúgy használod mind egy normál lámpát , de akinek van ideje , határ a csillagos ég
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest